Dodaj do ulubionych

rozklad PKP '2007 - do boju!

16.08.06, 22:17
PR PKP ma juz nowy rozklad jazdy pociagow na nowy rok. jest dostepny na
stronie:
www.pr.pkp.pl/code/glowna.php?wersja=pol&NTXT=439&ID=200

zgłosmy swoje propozycje!
piszmy majle z informacja ze zalezy nam na polaczeniach z reszta kraju. sa to
m.in:
- minimun 3 pary pospiesznych na dobe relacji lublin-pionki-radom-lodz-poznan
(wroclaw)
- minimum 2 pary pociagow relacji warszawa-radom-skarszysko-przemysl

nie mozna tez zapominac o koniecznosci utrzymania a nawet zwiekszenia liczby
polaczen wa-ra-kr.

majle nalezy pisac na adres:
propozycjerj@pr.pkp.pl

Radom do boju!!!
Obserwuj wątek
    • wichajsterr Re: rozklad PKP '2007 - do boju! 16.08.06, 22:33
      No to do dzieła Radomianie :-)
    • Gość: cam Re: rozklad PKP '2007 - do boju! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 22:37
      popieram ;p w szczególności więcej na Radom - Poznań ;) 3 pary pociągów to chyba science - fiction ale może dałoby radę chociaż zmienić godziny kursowania WIENIAWSKIEGO na jakieś normalniejsze - najlepiej podobnie do SZTYGARA (Lublin - Katowice/Kraków) - z Radomia odjeżdża raniutko a wraca ok. 21-22. pozdr i już wysyłam maila ;)
      • isoxazolidine Re: rozklad PKP '2007 - do boju! 16.08.06, 22:43
        zeby zalatwic problem trzeba zawsze mierzyc o jeden most dalej ;)
        walczmy o 3 a jesli uda sie zalatwic 2 albo chociaz normalne godziny dla
        wieniawskiego to bedzie OK. co nam szkodzi? jak majlujemy to majlujemy :D
        pzdr!
      • kochamradom Re: rozklad PKP '2007 - do boju! 17.08.06, 13:00
        Gość portalu: cam napisał(a):

> popieram ;p w szczególności więcej na Radom - Poznań ;) 3 pary pociągów to
        chyba science - fiction ale może dałoby radę chociaż zmienić godziny kursowania
        WIENIAWSKIEGO na jakieś normalniejsze - najlepiej podobnie do SZTYGARA (Lublin -
        Katowice/Kraków) - z Radomia odjeżdża raniutko a wraca ok. 21-22. pozdr i już
        wysyłam maila ;)

I to sie nazywa wlasciwa postawa obywatelska! Kocham Radom!

www.KochamRadom.pl
        • Gość: xyz Re: rozklad PKP '2007 - do boju! IP: 195.14.65.* 17.08.06, 13:55
          A w Locie podali rozkład lotów dla lotniska w Radomiu na 2015 rok. Radomianie
          do boju...
          • jdk Re: rozklad PKP '2007 - do boju! 17.08.06, 15:22
            Nie ma obaw! O rozklady lotow z lotniska Radom-Sadkow tez bedziemy walczyc,
            jesli beda niekorzystne dla naszego miasta! :)

A tymczasem walczmy o rozklady jazdy PKP, bo jest to w tej chwili wazna i pilna
            sprawa.

Radom do boju!
          • isoxazolidine Re: rozklad PKP '2007 - do boju! 17.08.06, 18:43
            Gość portalu: xyz napisał(a):

> A w Locie podali rozkład lotów dla lotniska w Radomiu na 2015 rok. Radomianie
            > do boju...

nie pal więcej tego świństwa ...
            • Gość: xyz Re: rozklad PKP '2007 - do boju! IP: 195.14.65.* 18.08.06, 08:13
              > nie pal więcej tego świństwa ...

Trochę to śmieszne - ciągle tylko do boju i do boju - czy coś z tego "do boju"
              dało kiedykolwiek Radomiowi? Samo pisanie nie wystarczy - potrzeba działań.

A tak na marginesie - to strasznie waleczni i bojowi z Was ludzie :)
              • isoxazolidine Re: rozklad PKP '2007 - do boju! 18.08.06, 08:20
                Gość portalu: xyz napisał(a):

> Trochę to śmieszne - ciągle tylko do boju i do boju - czy coś z tego "do
                boju"
                > dało kiedykolwiek Radomiowi?

dało. dało szanse na drogę skepresową S12, dało ratunek dla połączen kolejowych
                w ub r, dało proradomskie zapisy w strategii rozowju wojewodztwa, dało darmową
                promocję miasta na planszy monopoly etc etc etc ..

pozdr!
      • Gość: Bartosz Re: rozklad PKP '2007 - do boju! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 14:12
        Gość portalu: cam napisał(a):

> może dałoby radę chociaż zmienić godziny kursowania WIENIAWSKIEGO na jakieś
        > normalniejsze - najlepiej podobnie do SZTYGARA (Lublin - Katowice/Kraków) - z
        > Radomia odjeżdża raniutko a wraca ok. 21-22. pozdr i już wysyłam maila ;)

Było takie połączenie jeszcze w połowie lat dziewięćdziesiątych. 3.43 z Radomia
        do Łodzi Kaliskiej, tam szybka przesiadka na "Włókniarza" i przed dziesiątą w
        Poznaniu. W przeciwnym kierunku - wyjazd około dziewiętnastej, około północy w
        Radomiu. Odnosiłem wrażenie, że sam tak jeżdzę. Więc chyba nie ma na to rynku.
    • Gość: best_seler Re: rozklad PKP '2007 - do boju! IP: *.internet.radom.pl / *.pr.radom.net 17.08.06, 17:52
      > - minimun 3 pary pospiesznych na dobe relacji lublin-pionki-radom-lodz-poznan
      > (wroclaw)

Ja bym optowal za wydluzeniem wieniawskiego do Szczecina/Swinoujscia,
      przynajmniej w sezonie wakacyjnym.
      • Gość: lil Re: rozklad PKP '2007 - do boju! IP: 82.139.35.* 17.08.06, 18:08
        jak dla mnie to Wieniawski ma calkiem porzadne godziny odjazdow
        • marcmal Re: rozklad PKP '2007 - do boju! 18.08.06, 10:16
          Rozkład beznadziejny, strasznie mało pociągów zwłaszcza na trasie Wawa-Kraków,
          niepokojący jest również rozkład Lublin-Kraków, 15 ostatni pociąg z Lublina, a
          co z tym z 17 i bodajże 22. Przecież takie skomunikowanie jest fatalne dla
          mieszkających poniżej Radomia, a udających się w stronę Lublina i z Lublina;
          oraz dla mieszkających na trasie Radom-Lublin, a próbujących się udać do
          Krazkowa i z Krakowa, dlatego tez potrzebny jest wspólny front (jak mi łatwo to
          słowo przeszło przez gardło, chyba się strzeje :))
          • jdk Re: rozklad PKP '2007 - do boju! 18.08.06, 10:24
            No, wreszcie piszesz sensownie! :)

Polecam po pierwsze: indywidualne mejle na adres PKP PR ze swoimi uwagami. Im
            wiecej i bardziej roznorodnych, tym lepiej.

Po drugie: namawiam do zajmowania oficjalnego stanowiska przez samorzady,
            organizacje pozarzadowe, parlamentarzystow.
            • marcmal Re: rozklad PKP '2007 - do boju! 18.08.06, 10:28
              jdk napisał:

> No, wreszcie piszesz sensownie! :)

A kiedyś nie pisałem?:)

>
              > Polecam po pierwsze: indywidualne mejle na adres PKP PR ze swoimi uwagami. Im
              > wiecej i bardziej roznorodnych, tym lepiej.

A to tak.

>
              > Po drugie: namawiam do zajmowania oficjalnego stanowiska przez samorzady,
              > organizacje pozarzadowe, parlamentarzystow.
              >
              Chyba akcja meilowa tyż sie przyda, awięc piszcie i wy i my.
            • Gość: informator Re: rozklad PKP '2007 - do boju! IP: 80.51.246.* 18.08.06, 10:46
              ja napisalem wczoraj maial do PR PKP i dostalem automatyczna odpowiedz:
              Dziękujemy za państwa opinie.
              Z poważaniem
              PKP Przewozy Regionalne Spółka z o.o.

mam nadzieje ze na tym sie nie skonczy "dobra" współpraca przy tworzeniu nowego
              rozkladu
              • naiwny_cynik Re: rozklad PKP '2007 - do boju! 18.08.06, 10:47
                Kto wie? ;)
                • Gość: KR! Re: rozklad PKP '2007 - do boju! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 11:15
                  Nie będzie pociagu co był o 22 z Lublina do Krakowa przez Radom i Kielce
                  przecieź to istny skandal!
                  • naiwny_cynik Re: rozklad PKP '2007 - do boju! 18.08.06, 11:24
                    Pisz do PKP PR
                    • isoxazolidine Re: rozklad PKP '2007 - do boju! 18.08.06, 15:41
                      dokładnie!
    • Gość: Z Re: rozklad PKP '2007 - do boju! IP: 193.227.131.* 18.08.06, 14:23
      Znów mają w nosie osoby dojeżdżające do pracy w W-wie! Likwidują
      pospieszny "Branicki" o 6.26 który codziennie jest pełny. Zabiera się nam 30
      min. czasu bez sensu. A może PKP uważa, że jak ktoś już cały dzień spędza poza
      domem to pół godziny więcej nie robi różnicy? Trudno to nazwać ponieważ trzeba
      by było użyć wyrażeń niecenzuralnych.
      • Gość: KR! Re: rozklad PKP '2007 - do boju! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 14:34
        Ten ,, Branicki" o 6.26 do warszawki to jakiś żart że go likwidują!Mój kumpel
        nim jeździ z osiedla do pracy w stolycy i mówi że on zawsze pełny!Co to za
        metody PKP zarabiać już nie chce!
      • isoxazolidine Re: rozklad PKP '2007 - do boju! 18.08.06, 16:42
        majlujemy!!!!
    • Gość: nc Wieniawski IP: *.aster.pl 18.08.06, 19:51
      Ja w sprawie tego pociągu. Jak się jedzie do Łodzi to godzina odjazdu jest ok.
      Przynajmniej raz nim jechaliście, że tak krytykujecie? Ja jak jecham w sobotę
      to w całym wagonie było z 5 osób, więc jeśli tak też jest na tygodniu to chyba
      jasne że więcej połączeń nie będzie.
      • Gość: cam Re: Wieniawski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 20:52
        > Ja w sprawie tego pociągu. Jak się jedzie do Łodzi to godzina odjazdu jest ok.
        > Przynajmniej raz nim jechaliście, że tak krytykujecie? Ja jak jecham w sobotę
        > to w całym wagonie było z 5 osób, więc jeśli tak też jest na tygodniu to chyba
        > jasne że więcej połączeń nie będzie.

jechałem i to nie raz; jak się jedzie do Łodzi 2 godzinki to może i jest ok tylko, że jak jechałem do Poznania podczas tych upałów ok. 7 godzin to myślałem, że się ugotuje ;/ pociąg z Radomia wyjeżdża w samo południe czyli wtedy kiedy jest najcieplej ;/ w sumie to jest jeszcze autobus, tylko nie wiem co to za inteligent z naszego pksu wymyślił, że autobus w Poznaniu melduje się po godzinie 4 - to przecież jeszcze noc, więc jedyna alternatywa w tej chwili to tylko InterCity z Wawy a to tanie nie jest ;/ pozdr
    • jdk Zlikwidowali pociąg, nie głosuj na nich 29.08.06, 10:23
      Ciekawa akcja w Krakowie:
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3579845.html
      Moze to zmobilizuje kandydatow na radnych i prezydenta do bardziej aktywnego
      działania w sprawie rozkladow jazdy na 2007 rok?

Czy PiS cos zrobi w tej sprawie?

Przypominam, ze np. senator Luczycki juz dzialal:
      www.luczycki.pl/index.php?p=senat&news_id=25

Zlikwidowali pociąg, nie głosuj na nich

Agnieszka Waś, Ewa Bieńkowska, Kraków2006-08-29, ostatnia aktualizacja 2006-08-
      28 22:01
      "Nie głosuj na samorządowca, który dopuścił do likwidacji pociągów" - takie
      plakaty kolejarskiej "Solidarności" zawisną na dworcach całej Polski przed
      wyborami samorządowymi
      Plakaty już są na dworcach w Małopolsce. Reszta kraju zobaczy je od połowy
      września. Natężenie kolejarskiej kampanii będzie różne w różnych regionach.
      Najwięcej plakatów zawiśnie tam, gdzie z powodu braku pieniędzy od samorządu
      likwidowano pociągi. Na wiszących już w Krakowie plakatach tory rozjeżdżają się
      przed czerwonym znakiem STOP. Pod nimi jest tekst: "To radni i marszałkowie
      samorządu wojewódzkiego są odpowiedzialni za likwidację pociągów! Nie ma innych
      współwinnych!".

Henryk Grymel, przewodniczący Sekcji Krajowej Kolejarzy NSZZ "S" twierdzi, że
      plakaty nie mają nic wspólnego z jesiennymi wyborami. - Chcemy zwrócić uwagę
      pasażerów na to, że urzędy marszałkowskie odpowiadają za likwidację połączeń. A
      my tylko realizujemy zadania zlecone przez samorządy - przekonuje. Przez
      ostatnie pół roku z usług PKP skorzystało 110 mln pasażerów. A w samej grupie
      zatrudnionych jest 125 tys. pracowników.

W Małopolsce akcja kolejarzy jest efektem kilkumiesięcznego sporu Małopolskiego
      Zakładu Przewozów Regionalnych z urzędem marszałkowskim o dofinansowanie
      regionalnych połączeń. W tym roku przeznaczono na nie 27 mln zł. - A to
      zaledwie 40 proc. kosztów. Liczyliśmy przynajmniej na 70 proc - wylicza Henryk
      Sikora, szef małopolskiej kolejowej "S". - W innych województwach udało się ten
      poziom osiągnąć, w niektórych dochodzi do 100 proc. U nas dali najmniej.
      Dlatego plakaty zawisły najpierw tutaj - dodaje.

- Co roku dajemy coraz więcej pieniędzy na przewozy regionalne, a efektów nie
      widać. Liczba połączeń nie wzrasta - odpowiada Zdobysław Milewski, rzecznik
      urzędu marszałkowskiego. Plakatowej akcji kolejarzy (dowiedział się o niej od
      nas) nie chce komentować.

Ile kosztowała akcja? Kolejarze nie chcą ujawnić. - Zapłaciliśmy ze środków
      własnych. Skoro się na to zdecydowaliśmy, to znaczy, że nas na to stać -
      podkreśla Grymel.

Podobną kampanię plakatową dwa lata temu przeprowadzał Stanisław Kogut, były
      przewodniczący Sekcji Krajowej Kolejarzy, obecnie senator PiS. Wtedy związki
      protestowały przeciwko regionalizacji kolei - całkowite finansowanie przewozów
      regionalnych miały przejąć samorządy. - Sejm przyznał nam dodatkowe 550 mln zł -
      chwali się Kogut.
      • isoxazolidine Re: Zlikwidowali pociąg, nie głosuj na nich 29.08.06, 10:27
        plakaty wisza i sa swietnie widoczne.

a moze my zrobimy "radomską" wersje inicjatywy?
        "ci ludzie zlikwidowali wojewodztwo radomskie - dzieki temu miasto i region
        staczaja sie na krawedz upadku - nie glosuj na nich".
        i pod spodem wykazik ....
        • gregory_z_radomia Re: Zlikwidowali pociąg, nie głosuj na nich 29.08.06, 10:33
          Zgłaszam się już do ich rozwieszania : )))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka