31.05.05, 21:24
Ale Filarskie mialy miny srajacego kota na puszczy jak im Manka powiedziala,
ze Zdunski na domek z ogrodkiem zarabia, haha! Juz myslalam, ze puszcza jakis
komentarz po jej wyjsciu, typu "hehehe...domek im sie marzy, nedzarzom, my
juz DAWNO mamy".
Nastepnie, absztyfikant Janeczki wkurza mnie jak mowi do niej "Janka" (brzmi
prawie jak Jadzka) i w ogole zachowywal sie jak stary satyr dzisiaj, jeszcze
moglby sie soczyscie oblizywac dlugim czerwonym jezykiem!! O ludzie. Do czego
oni mnie doprowadzaja;)
Obserwuj wątek
    • wieslawa-siemiankowska Re: Filarskie 31.05.05, 21:46
      Xemxija nie znasz się ;) Ja bym tam chciała mieć takiego adoratora jak teodor.
      I z kwiatami przyjdzie i do hotelu do Warsaw city zaprosi, a w następnych
      odcinkach ma zabrać Jankę na Kanary.
      • zachelmie Re: Filarskie 31.05.05, 21:49
        może na kapary raczej? W tym hotelu.
      • xemxija Re: Filarskie 31.05.05, 21:54
        no ale jakby mial do Ciebie mowic Janka?? A Ty do niego kurde, TEODOR!! Noz
        dali by mu jakies mniej chrzeszczace imie, toz to brzmi jak torreador prawie;)
        Nie wiem, czy mi sie dobrze o uszy obilo, ale chyba synalek Gonery ma na imie
        Teodor??!
      • mioodzzio Re: Filarskie 01.06.05, 10:19
        Kanary??....Kanary to moga tę parkę capnąć jak będą po Warsaw city komunikacją miejską bez biletów pomykać :))))

• around_the_sun Re: Filarskie 31.05.05, 21:54
      A te Filarskie to one som dlatego Filarskie, że filary wszędzie majom? i na
      wewnetrzu i za zewnetrzu domu?
      • xemxija Re: Filarskie 31.05.05, 21:57
        kto to wie, kto to wie...jak oni sie PRZEDTEM nazywali:))))
      • yoanna307 Re: Filarskie 31.05.05, 21:59
        Tak around.....to dlatego:) I jeszcze dlatego że, firma Batmana filarplast się
        nazywa:)))
        • holka1 Re: Filarskie 31.05.05, 22:02
          mnie tam stary Lubaszenko zawsze juz bedzie sie kojarzyl z ojcem Tomka
          (Kasia i Tomek) jako lubiący nastolatki i nijak mi nie pasuje
          do starej Janki
          • lisa_simpson Re: Filarskie 31.05.05, 22:24
            A mnie sie już zawsze będzie kojarzył z szefem wszystkich szefów z "Chłopaki
            nie płaczą" :P

Więc tez mi do Janki nijak nie pasi ;)
            • gregpatter4 Re: Filarskie 01.06.05, 09:16
              "szef wszystkich szefow" to "Poranek kojota", a nie "Chlopaki..."
          • gazamate Re: Filarskie 31.05.05, 22:25
            A mi on zawsze sie bedzie kojarzył z kapitanem Stopczykiem z Psów 1
            • drzejms-buond Re: Filarskie 01.06.05, 10:02
              a jak pokazali zegarek...z godziną ZA PIĘĆ ÓSMA....pomyślałem..
              o kurde! Gazela nie zdanrzy na MjakMiłość.....?!!!!!!!!!!
              • gazamate Re: Filarskie 01.06.05, 10:17
                Dobre! i to będzie znak od piszących scenariusz ze w tym odcinku Gazela się już
                nie pojawi. Powinni na początku każdego odcinka (a może jeszce lepiej - w
                kulisach po poprzednim odcinku) nadawać taki znak. No i by było np. wiadomo że
                w odcinku następnym bedzie tylko motyw Nożycorękiej, Garden Asphalta oraz
                dziecka koleżanki Santamarii - czyli dany odcinek mozna ze spokojnym sumieniem
                odpuścić
                • ikarr Re: Filarskie + ZEGAR I CZAS PRACY+ SIOSTRUNIA 01.06.05, 12:27
                  Maryja nachodzi niespodziewanie rankiem Filarskie przed wyjściem jego do firmy,
                  jest u nich niedługo, bo przecież on musi iść do pracy, a następne ujęcie
                  pokazuje zdziwioną Janinę, że Maryja jest o godz. za wcześnie w przychodni
                  ( miała zacząć o 12).No i co Maryja robiła po wyjściu od Filarskich? Chyba, że
                  Filarski wychodzi przed samym południem do roboty, a ten biedny Gazela robi nie
                  tylko na swój dom, ale i na niego.
                  Drugi cudowny motyw to siostra Janiny. Cóż to za babsko! Widać, że nie tylko
                  dręczy biedną Iwę w Pensjonacie, ale i swoją siostrę w MjM. Jednak brak tu
                  chyba konsekwencji w wizerunku postaci, bo onegdaj ta pani była bystrą,
                  kompetentną, miłą i otwartą na zmiany księgową Gazeli z czasów hurtowni. Skąd
                  ta przemiana w zgredliwą plotkarkę?
                  • drzejms-buond Re: Filarskie + ZEGAR I CZAS PRACY+ SIOSTRUNIA 01.06.05, 12:53
                    pewnikiem klimakterium przechodzi jako i moje towarzyszki w pracy...
                    dzisiaj..
                    zaczęły przechodzić ten trrrrrrrrrrudny okres...

...w życiu!!!do nikogo w gości bym nie poszedł z samego rańca....
                    i to jeszcze w sprawach rodzinnych....
              • emusia Re: Filarskie 01.06.05, 12:55
                to ja znwóż, jak stana maryja dzwonila do gizeli, ze juz prawie 7, ze mial
                wracac, to zanim godzine wymienila to spojrzałam na zegarek, stwierdzialm ze
                juz jest prawie 9 i ze sie ladnie spoznil :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka