yigor Re: 9 rota na tvp1 29.03.09, 19:00 ja się dziwię, jak mają odwagę pokazywać ten film polskiej widowni, wysyłając tam żołnierzy.. Odpowiedz Link
qubraq Re: 9 rota na tvp1 30.03.09, 16:04 Wiesz, a moze właśnie trzeba ludziom uprzytomnić co to jest realnie Afganistan, że to kraj w ktorym JESZCZE NIKT NIGDY NIE WYGRAŁ żadnej wojny!!! Teraz nawet sie ludziom "wyjaśnia", że teraz to nasi żołnierze "rozpoczną operacje bojowe" ze od teraz to sie zaczną na prawdę bić bo do tej pory to tylko "stacjonowali" i sie "opiekowali naszą prowibncją"... O Matko Święta, dreszcz mnie przechodzi na samą myśl o "prawdziwej wojnie" z Talibami... Odpowiedz Link
margala Re: 9 rota na tvp1 30.03.09, 21:24 Karykaturalne wręcz było dla mnie pokazanie ataku Afgańczyków na bazę. Idący ławą tłum ludzi. Tak to może atakowali Sowieci w czasie II wojny światowej, ale chyba nie Afgańczycy. PozdrawiaM. Odpowiedz Link
myga Re: 9 rota na tvp1 31.03.09, 17:21 margala napisał: > Karykaturalne wręcz było dla mnie pokazanie ataku Afgańczyków na bazę. Idący > ławą tłum ludzi. Tak to może atakowali Sowieci w czasie II wojny światowej, ale > chyba nie Afgańczycy. ____________ Co ty mozesz wiedziec, jak atakowali Sowieci albo afganczycy? Uwazasz, ze sa to czasy tak zamierzchle, ten rok 1989, ze nikt nic pamieta, nikt z tam walczacych juz nie zyje i ze tworcy filmu tak sobie to wszystko wymyslili, bez konsultacji ze znawcami tematu? Odpowiedz Link
arekc Re: 9 rota na tvp1 31.03.09, 21:35 > Uwazasz, ze sa to czasy tak zamierzchle, ten rok 1989, ze nikt nic pamieta, nik > t > z tam walczacych juz nie zyje i ze tworcy filmu tak sobie to wszystko > wymyslili, bez konsultacji ze znawcami tematu? To nie jest film dokumentalny. W rzeczywistości na wzgórzu zginęło 6-ciu żołnierzy - tu reżyser miał w nosie znawców tematu. Odpowiedz Link
herr7 podobny film nakręcono o wojnie w Czeczenii 09.04.09, 20:14 W sumie, kino rosyjskie naśladujące "dobre" amerykańskie wzorce. Przyznam, że wolę stare kino radzieckie, szczególnie to z okresu "odwilży" z końca lat pięćdziesiątych - początku sześćdziesiątych. Odpowiedz Link