Dodaj do ulubionych

wykształcenie naczelnego wyborczej

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.06, 23:37
Panie Redaktorze Domański! Piastując fotel dyrektora naczelnego Gazety
Wyborczej to wielki wstyd, żeby mieć tylko wyształcenie średnie. Etyki
wykonywania takiego zawodu uczy się na studiach dziennikarski, ale Pan tego
nie miał sposobności poznać... Szkoda...
Obserwuj wątek
    • Gość: komunia Re: wykształcenie naczelnego wyborczej IP: *.internet.radom.pl 29.08.06, 23:57
      Odwal się od Domana ch.. ci do jego wykształcenia
      • Gość: wowo Re: wykształcenie naczelnego wyborczej IP: *.tkdami.net 30.08.06, 09:37
        Niech zrobi kabaret w tym Radomiu i pokaże co umie miernota jeden bluzgać tylko
        umie!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: ddd Re: wykształcenie naczelnego wyborczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 13:35
          Sam naczelny robi z gazety brukowiec - artykuły nie są oparte na faktach,
          prowadzi dodatek radomski gazety wyborczej do plajty, ale sam nie podnosi
          swoich kwalifikacji. Jak to jest, że tacy ludzie zajmują tak istotną pozycję w
          naszym społeczeństwie. Obrzucają innych błotem, a potem może napiszą
          sprostowanie, na ostatniej stronie. Wstyd, szczególnie dla samego naczelnego...
          • heniek_z_lasu Re: wykształcenie naczelnego wyborczej 30.08.06, 14:16
            Ale czy ktoś się tym przejmuje? Niech plajtuje, powstaną inne dzienniki radomskie. Każdy może sobie pisać co mu się podoba. Problem jest w tym, ze ci co czytają (w większości) nie mają pojęcia czy to jest prawda czy bujdy, nie umieją się ustosunkować do czytanego tekstu. A czemu tak jest? To już chyba każdy sobie sam odpowie na to pytanie.
    • Gość: Czytelnik Re: wykształcenie naczelnego wyborczej IP: 82.139.0.* 31.08.06, 12:13
      A skąd wiecie że naczelny nie ma wyższego wykształcenia?
      Kończył tam ktoś coś wspólnego z dziennikarstwem? Z tego co wiem to tylko
      Kucewicz fotoreporter jest po radomskiej ASP co widać na zdjęciach w porównaniu
      z tym tego drugiego "fotografa"
      O tekstach nie wspomiam....
      • Gość: iPikuś wykształcenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 18:38
        "radomskiej ASP"

to jak "lot na kukulczym gniazdem"
    • Gość: olo Re: wykształcenie naczelnego wyborczej IP: *.zgora.dialog.net.pl 31.08.06, 17:34
      w socjalistycznym państwie wykształcenie jest przeszkodą w osiagnięciu władzy
      nad motłochem !!!
    • Gość: fontan Re: wykształcenie naczelnego wyborczej IP: 213.195.149.* 01.09.06, 01:47
      inimici saepe verum dicunt, amici nunquam, sic
      • Gość: di ipkus Re: wykształcenie naczelnego wyborczej IP: 82.139.0.* 01.09.06, 07:19
        Nec plus ultra
        • Gość: Nemo Re: wykształcenie naczelnego wyborczej IP: *.radom.net 01.09.06, 08:47
          Nec Hercules contra plures!!!
          • Gość: łacinnik Re: wykształcenie naczelnego wyborczej IP: 82.139.48.* 01.09.06, 09:23
            I Herkules dupa gdy nieprzyjaciół kupa.
            • Gość: PYTUS ? Re: wykształcenie naczelnego wyborczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 10:22
              Tę dyskusję kojarzę z mędleniem " gumy do żucie".Jesteś na forum Gazety.USZANUJ
              gospodarza bo takiego zachowania powinna wymagać twoja kultura osobista .
              • Gość: Roman G. Wyprawka IP: 212.75.102.* 01.09.06, 14:39
                Czy ma Pan juz Wesołą szkołę?
                • Gość: mieszkaniec Re: Wyprawka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 11:44
                  Nasz kraj stacza się na dno.Tylu jest młodych ludzi wykształconych,chętnych do
                  pracy, a w dalszym ciągu obsadza się stołki ludzmi z układów i w dodatku
                  zawziętych i złośliwych jak za komuny nic się nie zmienia,a wręcz się cofamy do
                  tyłu.
                  • Gość: mieszkaniec Re: Wyprawka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 11:49
                    A ponadto dajcie mi namiar na średnią szkołe w naszym kraju po ukończeniu
                    której uzyskuje się wykrztałcenie dziennikarskie i można nazywac się
                    redaktorem.Takich przypadków w Radomiu mamy 90%.
                    • Gość: Nemo Re: Wyprawka IP: 82.139.39.* 03.09.06, 13:01
                      Un nie musi mieć wykształcenia, wystarczy, że pracuje w wymiotnej.......
    • Gość: 1,5 zł Re: wykształcenie naczelnego wyborczej IP: 82.139.0.* 04.09.06, 16:29
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=68&w=48001276
      A I.D??
    • Gość: pro Re: wykształcenie naczelnego wyborczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 17:57
      Kundelki szczekają... wida im wykształcenie nic pomogło. Niech pan uważa
      redaktorze, bo jeszcze zajrzą panu do rozporka (wiadomo dlaczego) albo i do
      łóżka, bo może jest Pan gejem?
      • Gość: iga Re: wykształcenie naczelnego wyborczej IP: *.internet.radom.pl 04.09.06, 18:49
        Dziwnym tarfem mam wrażenie że naczelnemu jadą prawiczki nie komuszki...
    • Gość: gaga Re: wykształcenie naczelnego wyborczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 19:02
      jadą ci, kórzy sie boją
    • Gość: romero Re: wykształcenie naczelnego wyborczej IP: *.tkdami.net 04.09.06, 19:47
      Nie bardzo rozumiem o co wam chodzi w tym temacie? Jak zwykle głos w sprawie
      zabieraja ludzie, którzy mają najmniej do powiedzenia. A więc wyjaśniam:
      - po pierwsze - komuna się skończyła, a to właśnie wtedy dyplom decydował o
      przydatności do wykonywania jakiegokolwiek zawodu. Czasy sie zmieniły i
      pracodawcy bardziej dziś cenią sobie umiejętności niż papierki z dziwnych
      uczelni.
      - po drugie - redakcje, którę chcą mieć dobrych dziennikarzy (nie wiem jak jest
      w Wyborczej)unikają absolwentów uczelni tzw. dziennikarskich. A to dlatego, że
      takim absolwentom wydaje się najczęściej, że są dziennikarzami ponieważ
      skończyli stosowną ich zdaniem szkołę, ale niestety o zawodzie nie wiedzą
      kompletnie nic. Na przykład w naszej "renomowanej dziennikarce" uczy się rzeczy
      na poziomie zawodówki. I może słusznie, bo zakres wiedzy do wykonywania tego
      zawodu to właśnie dobra zawodówka. Oczywiście można robić magisterkę z
      kierowania samochodem dla dyplomowanych kierowców, albo magisterkę z palenia w
      kotle dla palaczy dyplomowanych. Ba, a kierowcy? Chołowczyc przy takim
      rozumowaniu mógłby nawet robić doktorat! Dziennikarstwo wymaga pewnych cech,
      których niestety nie zdobędzie się w żadnej szkole. Chcecie wiedzieć jak kończą
      byle jacy dziennikarze? Całe życie biegają z dyktafonem i przepisują to, co im
      ktoś nachlapał. Czy do tego potrzebne są studia? Śmieszą mnie tacy magistrowie,
      bo to przeciez w końcu jest to jakiś tytuł naukowy i do czegoś powinien
      zobowiązywać.
      - po trzecie - ktoś tu mówił, że na dziennikarstwie uczy się etyki zawodowej,
      więc skoro Domański nie skonczył dziennikarstwa nie wie co to jest etyka.
      Bzdura ponura, dziecinada!!! Etyki, podobnie jak kultury, uczciwości i wielu
      innych podstawowych ludzkich cech nie da się nauczyć na żadnej uczelni. Czy
      sądzicie, że kiedy buraka wyśle się na kulturoznawstwo to bedzie kulturalny?
      Nie, bedzie dalej burakiem, tylko może posiądzie nieco więcej wiedzy. Takie
      rozumowanie jest wiec równie prymitywne jak ów burak. A może znacie takie
      studia gdzie uczą uczciwości? Wcale bym się nie zdziwił gdyby powstała taka
      prywatna uczelnia szczególnie dla polityków. Tylko, że tego NIE DA SIE NAUCZYĆ!
      - po czwarte - piszecie, że tylu młodych, wykształconych jest chętnych do pracy
      i pozostają na bezrobociu. Sorry, ale jeśli ktoś kończy nie wiadomo po co byle
      jaką szkołę prywatną, to musi sie liczyc z tym, że praca kasjera w
      supermarkecie będzie jego szczytowym osiągnmięciem zawodowym. Zapewniam was, że
      ludzie zdolni, dobrze wykształceni w porządnych uczelniach nie mają kłopotów ze
      znalazieniem pracy ani w Polsce, ani tym bardziej za granicą.
      - i wreszcie chyba już po piąte - znam wielu wspaniałych dziennikarzy, którzy
      nigdy nie tracili czasu w szkołach dziennikarskich. Lepszym "pismakiem" będzie
      ktoś kto ma wiedzę w określonej dziedzinie, a nie gość któremu cztery lata
      wbijali do głowy jak sformatowac tekst w komputerze i czym sie różni felieton
      od komentarza. Krótko mówiąc - liczy się moi drodzy wiedza, a nie szkoły. Nasza
      socjalistyczna i zbiurokratyzowana Europa jeszcze tego nie pojmuje, ale Stanach
      można sobie nasze dyplomy powieśić na ścianie i to wszystko - szczególnie
      dyplomy prywatnych uczelni. Amerykański pracodawca pyta na początku - a co ty
      potrafisz synu - i dopiero wtedy próbuje powierzyc człowiekowi jakies
      obowiązki. A Domański? Skoro juz tyle czasu radzi sobie z tą gazetą, to znaczy
      że jest dobry. Oczywiście można dyskutowac jaka jest radomska Wyborcza, ale to
      juz inny temat. Na pewno nie jest tak jak ktoś tu napisał, że radomska Gazeta
      padnie i wtedy powstanie nowa gazeta. To kolejna bzdura, bo przede wszystkim
      Gazeta nie jest radomska, a ma jedynie w Radomiu swój oddział. Jeśli padnie to
      napewno nie z powodów Domańskiego i jego dziennikarzy, ale dlatego, że przynosi
      za małe zyski. Wreszcie tak szybko nie powstanie nowa gazeta, bo to nie jest
      takie proste jak sie to tutaj niektórym wydaje. Dziennikarze są tylko maleńką
      cząstką tego co nazywa się gazetą. Podstawa to kasa, ale nie wiem czy warto na
      ten temat sie rozpisywać, bo i tak zaraz rzucą się na mnie znawcy od wszystkich
      ziemskich i nieziemskich tematów - szczególnie ci z dyplomami...
      Zostawcie tego faceta w spokoju. Są wązniejsze sprawy.
      • Gość: mieszkaniec Re: wykształcenie naczelnego wyborczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 21:04
        Romero podejrzewam kim ty jesteś ale nie myśl sobie ,że tak szybko
        redaktorka????pozostawimy w spokoju.Szukał na siłę sensacji i niszczył ludzi to
        trochę na nim pojeżdzimy. I tak to będzie kropla w morzu.
    • Gość: romero Re: wykształcenie naczelnego wyborczej IP: *.tkdami.net 04.09.06, 21:15
      Ja nie mówiłem o tym co robi Domański i wiele mnie to nie obchodzi. Mówiłem
      tylko o głupotach na temat wykształcenia, które ostatnio staje się pojęciem
      dyskusyjnym. Mówiąc "domyslam sie kim jesteś" węszysz kolejny spisek. A więc
      zapewniam cię - nie jestem nikim istotnym ani dla tej gazety ani wogóle dla
      tego miasta, tym bardziej dla żadnej partii. Owszem jestem związany z mediami,
      ale branżowymi, więc nie ma to na szczeście nic wspólnego z polityką, wyborami
      i z całym tym szambem. Ale mieszkam w tym mieście i martwi mnie to co sie tu
      dzieje. Dlatego pisze , pisze , piszę...
      • Gość: Remek Re: wykształcenie naczelnego wyborczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 22:09
        Jeżeli tak martwisz sie co dzieje się w naszym mieście to zauważ,że wyborcza
        pod rządami redaktora ze średnim wykształceniem tylko krytykuje wszystko i
        wszystkich. Czy to nie jest kontrabanda?.Czy to nie szkodzi naszemu miastu?.
        • Gość: romero pomyśl małe co nieco człowieku! IP: *.tkdami.net 04.09.06, 23:53
          A ty w kółko swoje... A co ma wykształcenie do krytykowania? Czy sądzisz, że
          gdyby Domański skończył studia, to gazeta przestałaby krytykować? Co ty dziecko
          jesteś? Poza tym chciałbym przypomnieć, że epoka gazet, które wszystko
          zachwalały skończyła sie wraz z upadkiem komuny. Co prawda nie jestem wielkim
          miłosnikiem Wyborczej, ale sądzę, że troche krytki jeszcze nikomu nie
          zaszkodziło. Napewno lepsze jest to od prezydenckiej telewizji Rafała
          Dziewięckiego, która wciąż donosi nam o wybitnych sukcesach naszego miłościwie
          panującego prezydenta Marcinkowskiego i co gorsze robi to za pieniądze od
          władzy! Czy o to chodzi? Chyba nie za bardzo. Cieszcie, że w Radomiu nie ma
          jakiegoś Urbana, bo wtedy zobaczylibyście co to jest krytyka. Krytyka w
          wykonaniu Wyborczej to zaledwie drobniutkie kąśnięcia.
          Remek - mój drogi przyjacielu - kup sobie zatem NIE i wtedy poczujesz co to
          znaczy krytyka - bezczelna, ale jednocześnie z fasonem. Aż pot wylewa się ze
          skroni...
    • Gość: Icek Trzymaj się bracie IP: 82.139.0.* 04.09.06, 23:27
      " bo przede wszystkim
      Gazeta nie jest radomska, a ma jedynie w Radomiu swój oddział. Jeśli padnie to
      napewno nie z powodów Domańskiego i jego dziennikarzy, ale dlatego, że przynosi
      za małe zyski. "

Swiete słowa bracie , swiete

A wiecie dlaczego redakcja ie pracuje w sobotę?
      Bo maja szabas

• Gość: romero Re: Trzymaj się bracie IP: *.tkdami.net 04.09.06, 23:45
        Z tym szabasem to... święte słowa. Ale bałem sie pruszać ten wątek, zresztą
        zobaczysz jak cię tu zaraz zaatkują. Myślę, że w Radomiu to może nie tak
        bardzo, ale w centrali to pisemko jest bez wątpienia koszerne i ma "PO"-trzeby
        polityczne...
        W Polsce Żydzi i pederaści są pod ochroną. Tylko nie wiem dlaczego o mnie nikt
        tak nie dba... Czy dlatego że ożeniłem sie z dziewczyną? Ale ja głupi byłem...
        • Gość: Irasiad Re: Trzymaj się bracie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 23:51
          >W Polsce Żydzi i pederaści są pod ochroną

A Boga jakiej narodowosci czcisz, czy aby Jezus nie wywodzi sie z plemia
          Dawidowego plugawco ?
          • Gość: romero Re: Trzymaj się bracie IP: *.tkdami.net 04.09.06, 23:57
            Ja tam się na korzeniach Jezusa nie znam. Ale nie wiem też, co takiego
            plugawego spostrzegłeś w mym zachowaniu? Wybacz mi niewiernemu, lecz kto z was
            jest bez winy niech pierwszy rzuci kamień...
          • Gość: Icek Do Israrasiad albo jakoś tak IP: 82.139.0.* 05.09.06, 00:04
            A Boga jakiej narodowosci czcisz, czy aby Jezus nie wywodzi sie z plemia
            Dawidowego plugawco ?

podobnie jak pederaści i naczelni ( naczelny gatunek homo sapiens)

• Gość: romero Nie lubię ich i już IP: *.tkdami.net 05.09.06, 00:23
              O co ci chodzi do cholery? Juz tak szybko sie ktos koszerny obraził? A z
              jakiego niby powodu? Zreszta jak masz sie obrażać to powiem wprost - tak nie
              lubię Żydów, bo uważam, że większość wojen i konfliktów zbrojnych na świecie
              powstaje przy ich udziale, bo trzymają w swoich rękach całą światową
              finansierę. Nie lubie ich również dlatego, że choć co chwila gadają o
              holocauście to bez zahamowań strzelają do Libańczyków jak do kaczek, zabijają
              dzieci, bombardują szpitale. Do tego wszystkiego w te swoje "interesy"
              wciągnęli USA i to robi się już niebezpieczne. Nie lubię ich również dlatego,
              że za antysemitę uważają każdego kto użyje słowa Żyd. Ja nie jestem antysemitą
              i nie siedzi we mnie płonąca nienawiść do narodu żydowskiego. Po prostu ich nie
              lubię, mam do tego prawo, ale nic z tego nie wynika. Mam też prawo o tym
              rozmawiać, bo żyję w wolnym kraju i nikt nie przystawi mi lufy do głowy tylko
              dlatego, że inaczej myślę. Zresztą moim drodzy - niechęć do Żydów nie wzięła
              sie w Polsce z kosmosu. Pomyślcie dlaczego tak jest, poczytajcie mądre książki -
              nic w zyciu nie dzieje sie bez przyczyny. Najważniejsze, żeby takie opinie jak
              moja pozostawały tylko opiniami i nikt nie robił z nich użytku.
              • gofia szabas 05.09.06, 09:21
                Czego to ludzie nie wymysla... Wyborcza nie
                pracuje w soboty bo maja szabas? Boze, co za
                bzdura... Wyjasniam: cykl wydawniczy
                dziennika (kazdego) jest powodem wolnej
                soboty, a nie niedzieli. W niedziele trzeba
                przygotowac wydanie poniedzialkowe, w
                niedziele zwykle dzienniki nie ukazuja sie,
                stad wiec wolna sobota.
                Czego to ja sie jeszcze dowiem z tego forum...
    • Gość: pro Re: wykształcenie naczelnego wyborczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 09:50
      a nie mowilem redaktorze, ze beda panu do rozporka zagladac?
      Jest paru ludzi w tym miescie, ktorym gazeta dala klapsa. Widac slusznie i
      skutecznie - no to odszczekuja. Alez sobie wynalezli afere! Brak jakiegos
      papierka, o ile sie orientuje to mniej potrzebnego niz karta rowerowa
      rowerzyscie.
    • Gość: ? Re: wykształcenie naczelnego wyborczej IP: 82.139.0.* 05.09.06, 22:04
      No i jak tam dzisiaj bylo w szkole??
      • Gość: wiem Re: wykształcenie naczelnego wyborczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 22:07
        kup gazete to sie dowiesz koles
        • Gość: tuja Re: wykształcenie naczelnego wyborczej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.06, 22:33
          A czy to nie będzie zbyt niski poziom. Czy nie pora zacząć czytać gazety na
          podłodze, tak dla wyrównania pozimomu do poziomu tej gazety. A może lepiej
          położyć sie na bruku
          • Gość: roman Re: wykształcenie naczelnego wyborczej IP: 82.160.77.* 09.09.06, 16:27
            i jak edukacja?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka