Dodaj do ulubionych

Dziewczynka potrącona przed szkołą

IP: 82.139.48.* 02.10.06, 23:51
Jaka ulica Towarowa? Jak sie nie zna topografii miasta to moze warto chociaz
kupic sobie mape! Tam jest Terenowa!
Obserwuj wątek
    • Gość: mieszkanka Dziewczynka potrącona przed szkołą IP: *.udn.pl 03.10.06, 08:20
      nie raz monitowałam o progi zwalniające.ponieważ mieszkam naprzeciwko szkoły,
      widzę jak jeżdżą kierowcy-nierzadko ponad 100 km/h.gdyby ten kierowca jechał z
      drugiej strony na pewno zabiłby dziecko, tu nie mógł rozwinąć większej
      prędkości.i na to czeka cała władza.dopiero wtedy coś się zacznie dziać.jak to
      w Polsce.dramat bezmyślności i egoizmu. szkoda gadać!!!
    • Gość: mieszkaniec Dziewczynka potrącona przed szkołą IP: *.udn.pl 03.10.06, 08:23
      a po co ,do cholery progi spowalniające przed parkingiem na Rapackiego? a
      przenieść je pod szkołe!
    • Gość: rozważny Dziewczynka potrącona przed szkołą IP: *.udn.pl 03.10.06, 09:00
      gdyby kierowca jechał tyle, ile przewidują przepisy na osiedlu, 25
      mkm/h ,wyhamowałby i tyle. zresztą wszyscy widzieli,że idzie grupa dzieci. i tu
      kłania się w pas dar wyobraźni i rozumu.
    • Gość: mgła Dziewczynka potrącona przed szkołą IP: *.udn.pl 03.10.06, 09:10
      panie szefie MZDiK: policja nie zdąży przyjechać, żeby dać mandat rodzicowi,
      który podwiózł SWOJE DZIECKO do szkoły i parkuje kilka minut, ale jest to czas
      wystarczający do potrącenia dziecka na przejściu, którego kierowcy nie chcą
      widzieć, bo widzą tylko SWOJE DZIECKO.ostatnio szłam przez to przejście i o
      mało nie przejechała mnie mama, któta odwoziła SWOJE DZIECKO do szkoły.
      traktujmy te dzieci jako NASZE, bo każde ma szanse być potrąconym
      • Gość: remik Re: Dziewczynka potrącona przed szkołą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 14:22
        Jest po stronie szkoły zakaz zatrzymywania się, czy ktoś go respektuje?. Niech
        policja walnie kilka mandatów, straż miejska założy kilka blokad, to sprawa
        sama się ureguluje. Naprzeciwko szkoły jest jeden parking osiedlowy,
        kilkanaście metrów dalej drugi, no ale przecież trzeba się zatrzymać na pasach
        naprzeciw bramy szkolnej,żeby dziecko nie musiało iść kilkanaście metrów.Trochę
        wyobraźnipanie i panowie kierowcy.
        • Gość: mieszkaniec Re: Dziewczynka potrącona przed szkołą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.06, 17:52
          Progi zwalniajace przeciw szaleńcom - TAK - (ale szaleńców nie jest wielu!!)
          Bezmyślnych rodziców wielu !! Sam wychamowałem tylko że zaufałem instyktowi i
          czułem że może wyskoczyć mi dziecko za samochodu którym tatuś podwióżł synka.
          Jeżdże tam rzadko ale o mało co by było o raz za dużo!! A gdzie są policjaci i
          straż miejska?? Pewnie łapie na radar szaleńców prujących zawrotne 62km/h na
          Czarneckiego albo gdzieś indziej w polach. Przy bezmyślnych kierowcach rodzicach
          tam nawet jazda z 20km/h jest bardzo niebezpieczne, ale nie oznacza to żee
          nalezy wprowadzić ograniczenie do 5km/h. Tylko rozsądku troche od wszystkich....
          tylko czy mundurowi go mają??
    • Gość: Gallus Trzeba zrobic przejscie podziemne IP: 193.111.145.* 03.10.06, 09:28
      lub przejscie nad jezdnia i sprawa zalatwiona.
    • Gość: Kliczko Dziewczynka potrącona przed szkołą IP: *.tkdami.net 03.10.06, 09:38
      Marek Czyż jak zwykle mota! Nie odpowiedział dlaczego np. w jednym miejscu
      pozakładał progi zwalniające nadwyraz gęsto (np. ul.Ceglana) a w innych nie
      chce w ogóle! Przy ul.Ceglanej przy szkole progi są potrzebne, to nie ulega
      wątpliwości, ale dalje? Tylko dlatego że mieszkają tam jacyś wpływowi radni?
      Ulica, która ma 300m o niewielkim natężeniu ruchu długości ma bodajże 6 progów
      zwalniających! Moja uwaga do tych protestujących rodziców;nie miejcie pretensji
      do pana Czyża. On jest jedynie wykonwacą woli prezydenta. To on, prezydent,
      jest decyzyjny w tej i w wielu innych sprawach.
    • Gość: abc Dziewczynka potrącona przed szkołą IP: *.radom.pilicka.pl 03.10.06, 10:03
      podobna sytuacja jest na ul.Kilińskiego .Rodzice przywożący dzieci do L.O
      Kochanowskiego ,Szkoły muzycznej i przedszkola widzą tylko swoje dzieci, stają
      na środku ulicy , tworzą się korki dla innych samochodów .Utrudnienia w ruchu i
      niebezpieczeństwo tworzą rodzice bez wyobrażni.Wszystko do momentu jak się coś
      stanie!!!!Najgorzej jest ok. godz 8 , a póżnie po godz. 14 .Może jest potrzebna
      obecność straży miejskiej.
      • Gość: Syrenka Re: Dziewczynka potrącona przed szkołą IP: *.tkdami.net 03.10.06, 16:15
        Straży Miejskiej? A niby kogo oni mieliby karać? Rodziców-dygnitarzy?
        • Gość: mieszkaniec Re: Dziewczynka potrącona przed szkołą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.06, 17:59
          Zawsze mogą powiedzieć dziendobry.... i pociechy "dygnitarzy" przeprowadzić od
          samochodu do drzwi szkoły.... Tylko czy by jeszcze sobie z tym poradzili?? Karać
          babcie od pietruszki to już umieją...
          • Gość: Kris Re: Dziewczynka potrącona przed szkołą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 22:15
            Kochani zawsze możemy postawić cały sztab policji lub straży miejskiej pod
            każdą szkołą ,tyle tylko że oni są opłacani z naszych podatków,to może wybrać
            najtańszy sposób.
            Spowolnić przejazd i koniec dyskusji.
    • Gość: lewsky Bezpieczeństwo w strefie szkolnej IP: *.udn.pl 05.10.06, 16:52
      Zapraszam
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=750&w=49741936&a=49741936
    • Gość: lewsky A jednak coś można zrobić IP: *.udn.pl 09.10.06, 09:43
      Zapraszam do obejrzenia zdjęć. Można zrobić bardzo wiele dla poprawy bezpieczeństwa tylko nie MZDiK z obecną dyrekcją.
      Bogumił Leśniewski
      KOCHAM RADOM
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=750&w=49741936&v=2&s=0
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka