Dodaj do ulubionych

Pytania Slawka G. (nemne) do .............

18.10.06, 10:32
Witam
Ponieważ ja w miarę regularnie odpowiadam na zarzuty w postach moich
openentow, dlatego też, w związku z moimi odpowiedziami również ja też
chciałbym mieć możliwość "wywołania do tablicy" poszczególnych w/w, którzy
gdy to im nie jest wygodne to nie podejmują już dalsze polemiki, tylko za
jakiś czas ...... cos mi tam znowu zarzucają.
Dlatego mam prośbę aby nie wpisywać się akurat w tym temacie, który będzie mi
służył tylko do "wywołania".
Pozdrawiam - Sławek Gajewski (nemne)
Obserwuj wątek
    • nemne Re: Pytania Slawka G. (nemne) do <natan99> 18.10.06, 10:52
      Witam
      W zwiazku z moją odpowiedzią jakiej udzielilem dla <shogun21>, ktora to
      odpowiedż znajduje się w temacie "Kmieciak musi odejść" dotyczaca mojego
      stanowiska w zadanych mi pytaniach, dlatego na poczatek oczekuję odpowiedzi
      <natan99>, (ktory co jakiś czas mnie na tym forum "anonimowo" ..... coś tam)

1.W czym Ci się nie podoba moje zaprezentowane tam stanowisko i dlaczego?
      (uzasadnij, że jest to z korzyścią dla mieszkańców, a nie JNP i jego
      przydupasow)
      2. Dlaczego napisaleś, że "dla mnie nie ma w tej gminie miejsca" (chodzi
      oczywiście o moją osobę)
      3. Czy to oznacza, że szykujecie dla mnie jakąś smierć?

Pozdrawiam - (nemne)

• matrix1333 Re: Pytania Slawka G. (nemne) do <natan99> 22.11.06, 13:32
        Cześć nemne.
        Jestem ciakawy dlaczego w tabeli przedstawiającej wyniki wyborów do rady gminy
        odrzywół podano liczbę uprawnionych w okręgu 0? Czy tam wogółeniema
        uprawnionych do głosowania. Prosiłbym o wyjaśnienie tej sprawy.
        PS
        Gratuluję wyboru na radnego gminy Odrzywół.
    • isoxazolidine Re: Pytania Slawka G. (nemne) do ............. 18.10.06, 14:54
      1,2,3 ... próba kejboarda ;)))

pytania może nachste mal ;D
      • nemne Re: Pytania Slawka G. (nemne) do ............. 18.10.06, 15:01
        Witaj <isox>
        Ten temat to jest "Od Sławka" a nie "Do Slawka" ;))
        Oczywiscie systematycznie czytam, Twoje linki i czasmi też tam piszę, chociaż
        się nie loguję jako <nemne>.
        Pozdrawiam - (nemne)
        • nemne Re: Pytania Slawka G. (nemne) do ............. 21.10.06, 21:10
          Kto dokonal wpisu nr 3000?
          Pozdrawiam (nemne)
          • nimitss Re: Pytania Slawka G. (nemne) do ............. 21.10.06, 23:42
            Ja tez chciałbym się dowiedzieć kto dokonała wpisu nr. 3000?? Ja to przeoczyłem
            niestety..

Pozdro!
            • nemne Re: Pytania Slawka G. (nemne) do <wafelki2> 15.11.06, 08:28
              Do <wafelki2>
              No i co mistrzu kolorowy?! Czy dostatecznie jasno wytłumaczyłem czego dotyczyło
              moje ślubowanie z listopada 1981r. jako pracownika Urzędu Gminy w Potworowie,
              z MOIM podpisem i PRZYJĄŁEŚ TO DO WIADOMOŚCI, czy też dalej twierdzisz że
              DODATKOWY dopisek z WASZYMI pytaniami, to jest prawda?.

OCZEKUJĘ, konkretnej odpowiedzi, lub też "ZAMYKAM" login <wafelki2> jako
              OSZCZERCY.
              Czyli jeśli JESZCZE RAZ ZOBACZĘ NA FORUM login OSZCZERCY <wafelki2>
              oznacza to, że zrobię Ci za to koło d......... W końcu jestem radny, (ktory ma
              prawa funkcjonaroisza publicznego wg Kpk) czy to Ci
              się podoba czy nie. Raczej na pewno "nie", ale musisz się z tym pogodzić.
              Jak chcesz mi "dowalić" jeszcze i czymś i mnie szntażować, to załóż nowy login,
              bo <wafelki2> ZAMKNIĘTY lub kiedyś "gdzieś tam" się spotkamy. TY i JA.
              Sławek Gajewski - (nemne)

PS.
              Oszczerco <wafelki2> Bynajmniej Ci nie grożę.
              Po prostu przyjmij to ode mnie jako "pouczenie". W końcu jesteśmy z tej samej
              Gminy. Być może, że nawet mówimy sobie "część" jak się mijamy i w zasadzie to
              jest mi to obojętne. Jednak Ty w swoim wpisie zacząłeś mnie SZANTAŻOWAĆ,
              że "ujawnisz to pismo", które ja znalazłem kolo UG w Odrzywole i dlatego na
              forum zacytowałem jego treść. ( Więcej o tym piśmie w temacie "Gajewski" na
              forum)

• miecz_amidamaru do Slawka G. (nemne) 15.11.06, 16:14
                Cześć nemne
                śledzę od wczoraj wpisy dotyczące tej "laurki" z Twoim podpisem, która walała
                się po Odrzywole i zastanawiam się, co u licha fragment Twoich akt
                pracowniczych (które nie podlegają udostępnianiu osobom nieuprawnionym)robi w
                rękach "nie-wiadomo-kogo"?! Może zapytaj w tym Urzędzie Gminy w Potworowie (czy
                też jakimś ichnim archiwum zakładowym), kto wnioskował o udostępnienie Twoich
                akt. Jeżeli nikt, to może to zakrawać na naruszenie, przez Twojego ex-
                pracodawcę, artykułu 51 ustawy z 29-08-1997 o ochronie danych osobowych.

Oto jego treść:
                Art. 51.
                1. Kto administrując zbiorem danych lub będąc obowiązany do ochrony danych
                osobowych udostępnia je lub umożliwia dostęp do nich osobom nieupoważnionym,
                podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności
                do lat 2.
                2. Jeżeli sprawca działa nieumyślnie, podlega grzywnie, karze ograniczenia
                wolności
                albo pozbawienia wolności do roku.

Sądzę, że UG jest obowiązany odpowiedzieć na Twoje pytania, tym bardziej, że
                upublicznienie tego ślubowania wyrwanego, że tak powiem, z kontekstu, miało
                posłużyć oczernieniu Cię i ośmieszeniu. Masz świadków, że "towar" poszedł w
                obieg i zdaje się, że przechwyciłeś nawet jeden egzemplarz tego świstka.
                Żądaj wyjaśnień!

Powodzenia!
                • miecz_amidamaru Re: do Slawka G. (nemne) 15.11.06, 16:41
                  Sorry za wpis w tym wątku, to przez nieuwagę.
                  • nemne Re: do Slawka G. (nemne) 22.11.06, 11:49
                    Witaj <miecz_amidamaru>
                    Oczywiście byłem w UG w Potworowie i poprosiłem o teczkę swoich akt osobowych.
                    Ku mojemu zaskoczeniu, oczekiwałem tylko ok. 3 minuty, ponieważ po tak krótkim
                    czasie teczka ta już była w moim ręku.
                    Wprawdzie pracę w UG w Potworowie zakończyłem w kwietniu 1982r. czyli 24 lata
                    temu to albo należy podziwiać organizację tego urzędu, że akta pracownika z
                    przed 24 lat tak szybko mi udostępniono, albo ........ ciekawe, czy każdy kto
                    tam pracował (prawie ćwierć wieku temu) też spotkaliby się z taką szybkością
                    działania.
                    Wracając do teczki, okazało się że ma ona NOWE "opakowanie" i jest to właściwie
                    skoroszyt, a nie teczka akt pracowniczych w pełnym tego słowa znaczeni, w
                    której są działy (A,B,C).
                    Dodatkowo to przecież ja byłem referentem d/s organizacyjno-prawnych i kadr i
                    to JA zakładałem i prowadziłem teczki akt osobowych.
                    To również ja (jako "kadrowy") od KAŻDEGO pracownika, "odbierałem" podpis
                    tego standardowego ślubowania, które miał KAŻDY pracownik UG w Potworowie i
                    jak przypuszczam, KAZDY pracownik KAŻDEGO Urzędu Gminy, ponieważ nawet z
                    treści wynikało, że było to ślubowanie wobec Polskiej Rzeczpospolitej Ludowej.
                    To że taką nazwę miała Polska, to nie moja wina. Zresztą jakakolwiek by to nie
                    była Polska, była to MOJA OJCZYZNA.
                    Tymczasem, w moim "skoroszycie" nie bylo tego ślubowania, które ja odbierałem
                    od kazdego (w tym także od siebie samego) i KAZDEMU wkładalem do jego akt
                    osobowych.

Tak samo i w wojsku, to że teraz naszymi sojusznikami są USA, Niemcy i inni,
                    nie znaczy, że wtedy (1982-1984) gdyby ich armie wkroczyły na teren Polski,
                    to "bym ich witał kwiatami".
                    Zresztą, KAŻDY kto wtedy zbrojnie wkroczyłby do MOJEJ OJCZYZNY, to bym
                    go "witał", ale ogniem karabinu, który miałem wtedy na stanie.
                    Oczywiście, tak samo jest i teraz. Gdyby (nie daj Boże) jakaś „zawierucha” i
                    ktoś wkroczyłby zbrojnie do MOJEJ OJCZYZNY to czyniłbym tak samo.
                    Pozdrawiam - kapral rezerwy - Sławek Gajewski (nemne)
                    PS.
                    1. Dopiero niedawno dowiedziałem się, że jakiś „mundry” z bodajże Katowic,
                    zamiast użyć nazwy wojsko, to użył następującej definicji:
                    „Organizacja przestępcza, o charakterze zbrojnym, na czele której stał gen.
                    Jaruzelski”.
                    A przecież ja do tej „organizacji” (Ludowe Wojsko Polskie, bo taka wtedy była
                    nazwa) dobrowolnie nie wstąpiłem, tylko mnie siłą wcielili na pełne dwa lata.
                    2. Treść tego ślubowania zawarta jest w temacie na forum pt. "Gajewski"
                    • miecz_amidamaru Re: do Slawka G. (nemne) 25.11.06, 23:57
                      Witaj <nemne>
                      jakoś przeoczyłem ten Twój wpis. Myślałem, że nie pociągniesz tematu w tym wątku...
                      Ale skoro tak, to jedziem…;)))
                      Ciekawe jest to, co piszesz: „3 min. oczekiwania”, „nowe opakowanie”, „pełna współpraca urzędu”… Pięknie, pięknie! Administracja przyjazna klientowi! Ale…na końcu jednak zgrzycik!... Ślubowania brak!...
                      Nie bardzo wiem jak to rozegrałeś. Poinformowałeś urząd (administratora danych) o stwierdzonym braku? Czy ktoś to zaprotokołował? Masz jakąś informację z tych oględzin na piśmie?...
                      Ażeby jednoznacznie orzec, że odpowiedzialnym za ulotnienie się tego kwitka jest Twój eks-pracodawca, powinieneś NA PIŚMIE! wystąpić do UG, z prośbą o udzielenie informacji komu oraz w jakim zakresie twoje dane zostały udostępnione.
                      Uprawnia Cię do tego Art. 33. ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (tekst jednolity: Dz. U. 2002 r. Nr 101 poz. 926, ze zm.):

„1. Na wniosek osoby, której dane dotyczą, administrator danych jest obowiązany,
                      W TERMINIE 30 DNI, poinformować o przysługujących jej prawach oraz udzielić,
                      odnośnie jej danych osobowych, informacji, o których mowa w art. 32 ust. 1 pkt
                      1-5a, a w szczególności podać w formie zrozumiałej:
                      1) jakie dane osobowe zawiera zbiór,
                      2) w jaki sposób zebrano dane,
                      3) w jakim celu i zakresie dane są przetwarzane,
                      4) W JAKIM ZAKRESIE ORAZ KOMU DANE ZOSTAŁY UDOSTĘPNIONE.
                      2. Na wniosek osoby, której dane dotyczą, informacji, o których mowa w ust. 1,
                      udziela się NA PIŚMIE.”

Odpowiedź urzędu wyznaczy krąg ewentualnych „podejrzanych”, albo ich wyeliminuje.
                      Wiem, że to pachnie mozolną przeprawą, ale gdybyś chciał zgłosić podejrzenie naruszenia prawa z art. 51 lub 52 (powyższej ustawy) do prokuratury albo GIODO, to najlepiej dysponować „dowodami na piśmie”.

www.kodeks.wirt.pl/inne/uodo.htm
                      Daj znać co dalej!
                      Siemanko!

PS
                      Ja też pamiętam PRL i jego "uroki" ;)))))))
                      • xyriusz Re: do Slawka G. (nemne) 26.11.06, 08:41
                        Czy teczka miała klauzule tajności czy była jawna? Jeżeli miała klauzule
                        tajności to jeszcze naruszono - ustawe o ochronie informacji niejawnych.
                        www.iniejawna.pl/przyciski/ustawa.html
                        Pozdro!
                        • nemne Slaweka do <miecz_amidamaru> i <xsyriusz> 26.11.06, 10:29
                          Witam
                          Uważam, że jest to juz "musztarda po obiedzie" i szkoda mojej "pary", ponieważ
                          nie jestem w stanie udowodnić (a trzeba konkretnej osobie), że udostępniono
                          jakiemuś "komuś", który w związku z wyborami szukał na mnie "haka".

W kwestii jak to wyglądało, to:
                          Udałem się do UG w Potworowie i po prostu poprosiłem o swoją teczkę,
                          ponieważ "chciałem skserować MNIE DOTYCZACE znajdujące się tam dokumenty".
                          Następnie jak juz pisałem ok. 3 min. oczekiwania i tak jak wyżej o tym pisałem:
                          skoroszyt, nowe opakowanie, brak tego ślubowania, a nawet zakresu czynności.
                          Zresztą, teczka jakaś bardzo cienka itd.
                          Dla jasności to przecież chodziło mi tylko o to "ślubowanie", które ja jako
                          referent d/s organizacyjno prawnych i kadr "wkładałem" do akt po podpisaniu
                          przez KAŻDEGO pracownika UG do jego akt osobowych.
                          To również ja z jakiegoś dokumentu, przepisywałem treść tego ślubowania na
                          maszynie do pisania.
                          Treść pisma, które "ktoś" porozrzucał w dniu wyborow, ma w kilku
                          miejscach "poprawki", ponieważ nie było wtedy jeszcze komputerów, żeby można
                          było na monitorze dokonać poprawek, tylko pisało się „mocniej na błędzie”.
                          (ukłony dla <krytyk20>)
                          Tak tez i było z treścią tego "ślubowania", ponieważ jako 19 -letni pracownik
                          UG co tu dużo mówić, nie miałem jeszcze wprawy w pisaniu.
                          Dlatego gdyby w aktach było to ślubowanie, to z łatwością można by było
                          udowodnić (takie same "błędy") miejsce pochodzenia ulotek, które leżały koło
                          UG. w Odrzywole.
                          A tak, to szkoda mi już na to czasu.
                          Chyba że, ktoś mi dalej będzie tu zarzucał, że było to ślubowanie dla: PZPR,
                          UB, SB, ORMO i innych "zaszczytnych" organizacji, to chętnie Go "wyprowadzę z
                          błędu".
                          W przeciwnym razie moi "wielbiciele" niech szukają na mnie innych "haków".
                          Pozdrawiam – (nemne)
                          • miecz_amidamaru Re: Slaweka do <miecz_amidamaru> i <x 26.11.06, 12:23
                            Cześć <nemne>
                            rozumiem, że nie chce Ci się kruszyć kopii w momencie, gdy zamierzone działania opozycji i tak nie dały oczekiwanego rezultatu, a ty bez trudu byłeś w stanie wyjaśnić istnienie tej "lojalki" i zdementować stawiane Ci zarzuty.
                            Tylko, że ... jak rozumiem ... taki tekst ślubowania, podpisany Twoją ręką, istniał tylko w jednym egzemplarzu i "zdeponowany" był właśnie w tym, a nie innym, urzędzie - w twoich aktach osobowych.
                            W związku z powyższym uważam za niepokojące niefrasobliwe podejście urzędu do, spoczywajacego na nim, USTAWOWEGO obowiązku zapewnienia ochrony pewnym dokumentom. Uważam, że w tej sytuacji należy mu się - co najmniej - upomnienie, bo w mojej ocenie istniejący w urzędzie system zabezpieczenia akt jest "do bani"!
                            Wczoraj Ty, a jutro ktoś inny może doznać uszczerbku.
                            Tak więc nie piszę o tym po to, aby podsycać w Tobie chęć odwetu, tylko żeby zasygnalizować widomy symptom - może i neumyślnego, ale - ŁAMANIA PRAWA!

Siemka!
                            • nemne Re: Sławka do <miecz_amidamaru> 26.11.06, 13:24
                              Witaj <miecz_amidamaru>
                              Nie ulega wątpliwości, że było to łamanie prawa, jednak należy zauważyć, że
                              kierownik tego urzędu, gdzie były akta jest sojusznikiem politycznym kogoś tam
                              kto jest moim "wielbicielem". Jestem przekonany, ze np. Ty nie miałbyś już
                              dostępu do moich akt. (oczywiście na dzień dzisiejszy, bo "nigdy nie należy
                              mówić słowa nigdy". (zanim nacisnę enter, sprawdzam czy czasami nie zrobiłem
                              jakiegoś błędu, bo <krytyk20> czuwa). Siemanko <krytyk20>
                              Pozdrawiam - (nemne)
                              • xyriusz Naruszenie ustawy danych osobowych 26.11.06, 19:17
                                Ustawa:www.iniejawna.pl/przepisy/dane_osob/dane_osobowe.html

Na twoim miejscu starał bym sie wyjaśnić jak do tego doszło może to być początek
                                ciekawej sprawy zgłosił bym to prokuratury. Odpowiedzialnymi na zabezpieczenie
                                dokumentów są osoby mające bezpośredni nadzór nad dokumentacją w gminie Potworów
                                i ich przełożeni do wójta włącznie. Może to pokazać jakie są to układy na naszym
                                terenie sięgajace prawdopodobnie wyżej.hej!
                                • krytyk20 Re: Naruszenie ustawy danych osobowych 26.11.06, 23:37
                                  Okazuje się,że celna krytyka natychmiast poprawia jakośc wypowiedzi (-:
                                  • nemne Potrzebny <krytyk20> dla .......<krytyk20> 27.11.06, 09:01
                                    Witam

krytyk20 napisał:

> Okazuje się,że celna krytyka natychmiast poprawia jakośc wypowiedzi (-:

..... i okazuje się, że również <krytyk20> powinien zaingerować w powyższą
                                    wypowiedż <krytyk20> ponieważ:
                                    - za wyrazem "się" jest "przecinek", a za tym "przecinkiem" brakuje spacji,
                                    czyli oddalenia od "że". Powoduje to, że jest to takie "ściśnięte".
                                    - natomiast wyraz "jakośc" został niechlujnie napisany, ponieważ jest tam
                                    literka "c" zamiast "ć". Prawidłowo to słowo należy napisać "jakość".

Sorki <krytyk20> za to, ale więcej do tego nie będę juz wracał. Po prostu
                                    chciałem Ci udowodnić, że forum nie polega na takiej "krytyce" czyli
                                    sprawdzaniu "klasówki", tylko jeśli już, to na krytyce poglądów.
                                    Oczywiście mnie też rażą robione na forum błędy ortograficzne, jednak "olewam"
                                    to, ponieważ moim skromnym zdaniem ważna jest sama odwaga do zaprezentowania
                                    swojego stanowiska.
                                    Tak samo nie każdy musi skończyć studia+podyplomowe tak jak Ty (przeczytałem
                                    temat "Wyksztalcenie forumowiczów").

Wobec powyższego jeszcze raz namawiam Cię, do „krytyki” ale poglądów, lub też
                                    do założenia nowego tematu na forum, w którym będziesz miał/a (nie wiem czy
                                    jesteś Pani czy też Pan) możliwość subtelnego wytłumaczenia jakże trudnej
                                    dziedziny, jaką jest niewątpliwie ortografia.
                                    Pozdrawiam – Sławek Gajewski – (nemne)
                                    • viking25 Re: Potrzebny <krytyk20> dla .......< 30.11.06, 18:21
                                      Nemne jakie masz plany co do WSPÓLNOTY? Jeżeli ona wróci do rąk prawowitych
                                      właściceli i ich spadkobierców (tych z listy) to co wówczas? Skąd moje pytanie?
                                      Otóż słyszałem, że w Nowym Mieście n/Pilica jest taka Wspólnota. Udziałowcy
                                      koszą nieużytki i czerpią z tego duże pieniądze z dotaci Uni Europejskiej do
                                      własnej kieszeni (To jest prywata, egoizm). Czy tak ma być w Odrzywole? Jeżeli
                                      tak, to niech się dzieje z nią co chce. Jeżeli natomiast pieniądze te, mają być
                                      przeznaczone na cele wspólne Odrzywołu np. finansowanie drużyny piłkarskiej,
                                      odbudowę boiska na "bebnie", sztani itp. to trzeba walczyć o nią "do ostatniej
                                      kropli krwi".
                                      Daj swoją deklarację w tej sprawie i nie wycofaj z niej póżniej!!!
                                    • krytyk20 Re: Potrzebny <krytyk20> dla .......< 30.11.06, 23:53
                                      Spodziewałem się riposty ze strony forumowiczów, ale nie myślałem, że nastąpi
                                      tak szybko i w tak ostrej formie. Jak łatwo się zorientować krytykuję
                                      szczególnie rażące błędy ortograficzne pomijając drobne przypadkowe wpadki,
                                      które każdemu mogą się zdarzyć. Twoje uwagi co do moich błędów są śmieszne.
                                      Sprawiasz wrażenie osoby przewrażliwionej na punkcie swego "ja". Moja krytyka
                                      dotyczy nie tylko twoich wpisów. Nie chcę wypowiadać się na tematy poruszane w
                                      forum, bo chcę pozostać anonimowy. Trudniej ci będzie przykleić mi wtedy łatkę,
                                      jaką przyklejasz innym na tym forum. Nie próbuj mnie stąd wyrzucać, bo to nie
                                      jest twoje prywatne forum. Ujawnienie mojego wykształcenia nie miało nic
                                      wspólnego z przechwalaniem się, do czego próbujesz to sprowadzić. Dbam jedynie
                                      o czystość języka na tym forum. Najwyraźniej bardzo ci to przeszkadza, skoro
                                      wystąpiłeś z taką ostrą krytyką z błahych powodów. Uważam, że słownictwo i
                                      jakość wypowiedzi dużo mówią o człowieku. Świadczą też o jego wiarygodności.
                                      Osobie, która się publicznie wypowiada, zwyczajnie nie przystoi robienie
                                      prostych błędów językowych.
                                      • viking25 Re: Potrzebny <krytyk20> dla .......< 01.12.06, 08:45
                                        <krytyk20> nie wcinaj się między wódkę a zakąskę. Pisz na temat, albo spadaj!
                                        Urywasz wszelkie wątki na tym forum, rozpraszasz tym piszących.
                                        Jesteś taki wykształcony, to powinieneś wiedzieć co to jest dysleksja,
                                        dysortografia. Osoby z tym problemem mają 100% inteligencji więcej niż ty, bo
                                        doskonale rozumieją co się do nich mówi a w twoim przypadku widzę, że jest z
                                        tym duży problem. Najwybitniejsze postacje polskiej sceny politycznej,znane
                                        postacje z różnych środowisk mają z tym problem. Czy te osoby mają schować
                                        głowę w piasek, bo tobie tak się podoba. Każdy chce coś napisać i ma do tego
                                        prawo, a kto ma chęć to czytać to czyta. Ty nie musisz. Może jesteś dobry
                                        z jęz. polskiego, ale czy jesteś tak dobry z innych przedmiotów. Możesz swoje
                                        zdolności językowe wykazać na Ogólnopolskim dyktandzie. Proponuję zgłoś się tam
                                        i pokaż co potrafisz, a jak będziesz w "czubie" to schylę ci głowę.
                                        • viking25 Re: Potrzebny <krytyk20> dla .......< 01.12.06, 09:07
                                          <krytyk20> Jeszcze jedno. Na tym forum piszą ludzie różnych zawodów np.
                                          elektryk, hydraulik, mechanik itp. Ciekaw jestem, czy jesteś tak zdolną osobą,
                                          aby złożyć w całość rozłożony na części silnik samochodowy, lub wykonać
                                          elektrykę od podstaw w swoim domu. Jeżeli tak to jesteś geniusz!!!!
                                          • nemne hehehe do ........................... <krytyk20> 02.12.06, 00:26
                                            Witaj <krytyk20>
                                            hohohohohohho ...... i oczom nie wierzę. Okazuje się, że ...... bardzo Cię
                                            uraziłem "ripostą w tak ostrej formie".
                                            Tymczasem, ani nie miałem takiego zamiaru, ani tak nie było, ponieważ jeszcze
                                            raz przeczytałem moje skierowane do Ciebie wpisy i uważam, że było to
                                            zdecydowanie żartobliwe w formie i treści moje zdanie z drobnymi (podkreślam
                                            drobnymi) uszczypliwościami, które miały służyć jako argument i za co od razu
                                            Cię przepraszałem.
                                            Dodatkowo nie ukrywam, że podobnie jak Ciebie, również mnie rażą "byki".
                                            Jednak gdyby to na takim "anonimowym" forum byłoby to jedyne kryterium to Ty
                                            byłabyś jednym z nielicznych forumowiczów.
                                            2. Napisałaś "krytykuję szczególnie rażące błędy...". No tutaj, to muszę Ci
                                            powiedzieć, że zdecydowanie błędnie interpretujesz słowo "krytykuję". W tym
                                            kontekście co do tej pory robiłaś, była to nie "krytyka", ale po prostu
                                            poprawianie błędów z klasówki, lub tez w każdej redakcji jest osoba, pracująca
                                            na stanowisku korektora, która poprawia takie właśnie "byki" napisane przez
                                            KRYTYKÓW (w pełnym tego słowa znaczeniu) w felietonach. (Polecam "Słownik
                                            wyrazów obcych", gdzie znajdziesz dokładną tego definicję).
                                            3. Nie zgadzam się również co do Twojego twierdzenia, o mnie, że "jestem
                                            przewrażliwionym facetem". Często na forum podkreślam, że to, że akurat ja mam
                                            na coś takie zdanie nie oznacza, że jest to dogmat. Tylko bardzo chętnie
                                            zapraszam do krytyki moich poglądów (oczywiście bez wyzwisk) celem dyskusji i
                                            znalezienia jakiegoś konsensu.
                                            4. Twoje twierdzenie, że "...nie chcesz się wypowiadać, na forum, bo chcesz
                                            pozostać anonimowa" jest śmieszne, ponieważ jest tu wielu forumowiczow, którzy
                                            się wypowiadają i są dalej anonimowi, czyli "w czym problem". Z tym, że skoro
                                            się "odważyłaś" napisać, no to dlatego moja obecna odpowiedź dla Ciebie,
                                            natomiast co do tej "łatki" to gruba przesada.
                                            5. "Nie próbuj mnie stad wyrzucać, bo to nie jest twoje prywatne forum". (Co
                                            do drugiej części Twojego twierdzenia, to jest to, oczywiste. Nie jest i NIGDY
                                            to forum nie będzie moja własnością. Natomiast co do pierwszej części, to mnie
                                            zdecydowanie przeceniasz, ponieważ nie tylko nie mam takiej możliwości
                                            (technicznej), to dodatkowo cieszę się, że ........ mogę z Tobą wymieniać
                                            poglądy i to „nie polityczne” (szczerze). Korzystając z okazji to skoro
                                            kierujesz bezpośrednio do mnie swoja wypowiedź do konkretnej osoby, w tym
                                            przypadku do mnie, to „Twoje” należy napisać przez duże „T”. Podbie
                                            6. Pisząc o Twoim wykształceniu (wyższe plus podyplomowe) napisałem nie w
                                            kontekście Twojego rzekomego "przechwalania", tylko w obronie innych
                                            forumowiczów, z których wielu jest piszących i nie ma takiego przymusu, aby
                                            mogli pisać tylko osoby z wykształceniem wyższym, podczas gdy inni mieliby to
                                            zabronione. (też mam wyższe i przez to nie uważam jestem od innych lepszy).
                                            7. Twoje twierdzenie, że ".... dbasz jedynie o czystości języka na forum" to
                                            już megalomania, ponieważ nie masz takiej technicznej możliwości aby to
                                            zrealizować i dokonywać korekty "byków".
                                            8. Podobnie jak Ty, też uważam, że "słownictwo i jakość wypowiedzi świadczą o
                                            człowieku". Malo tego. Z napisanego tekstu można nawet zorientować się jakie
                                            kto ma wykształcenie czy też gdzie mieszka. Tylko, że ktoś kto robi błędy
                                            (dyslektyk), od razu go nie dyskwalifikuje jako Człowieka (przez duże „C”). W
                                            końcu nie każdy musi być nauczycielem-polonistą.
                                            Dlatego człowiek kulturalny nie ocenia człowieka „po błędach” tylko kim On
                                            jest. Dlatego na tym forum, „opieprzają” mnie zarówno ci co piszą z błędami jak
                                            i „bezbłędni” i każdego staram się traktować tak samo, w formie i treści
                                            argu8mentów.
                                            Tak samo z wypowiedzi. Zapewne, a raczej jest oczywiste, że
                                            czytałaś "Pigmaliona" B. Shawa. (oczywiście gdyby to juz napisała w oficjalnym
                                            piśmie konkretna osoba to ..... nie ma przeproś).
                                            Pozdrawiam – (nemne)
                                            PS.
                                            Szanowny <krytyk20>, ponieważ w zasadzie masz takie same poglady jak moja żona
                                            (nauczycielka polskiego) dlatego jesteś z mojego „kręgu” znajomych. W związku z
                                            powyższy typuję, że jesteś ………………. (zadzwonię, do Ciebie na komórkę).
                                            hehehehehehehe
                                            • krytyk20 Re: Do nemne 05.12.06, 01:02
                                              Cześć <nemne>!
                                              Widzę, że nudzi Ci się trochę beze mnie.(-:
                                              Od razu zasygnalizuję, że nie odpowiem na wszystkie Twoje argumenty z braku czasu.
                                              Ponieważ zacząłeś zwracać się do mnie w formie żeńskiej, proponuję pozostać przy
                                              formie męskiej, chociażby dlatego, że słowo <krytyk20> jest rodzaju męskiego.
                                              (Ciekaw jestem, jaki był wynik rozmowy telefonicznej ze mną? (-: Może pochwalisz
                                              się o tym na forum)
                                            • krytyk20 Re: Do nemne 05.12.06, 01:42
                                              Witaj ponownie!
                                              Mam inne spojrzenie na wiele spraw niż Ty.
                                              Pisanie przez duże "T" słowa "Twój", "Ty" itp. jest normą zwyczajową przyjętą
                                              głównie w oficjalnych pismach i listach prywatnych. Nie jest moim zdaniem błędem
                                              w wypowiedziach w internecie, gdzie , jak wiesz,dopuszcza się nawet pisanie
                                              imion i nazwisk z małej litery. Nie mówię, że to dobry zwyczaj. Skoro odbierasz
                                              moje wypowiedzi na forum jako prywatne listy, to przepraszam za nietakt. Będę
                                              używał formy zwyczajowej przyjętej dla tych listów.
                                              Nie uważam się za korektora, bo nie mam możliwości poprawienia błędów przed
                                              opublikowaniem, dlatego nazywam się <krytykiem>. Rezerwuję sobie przez to prawo
                                              do wypowiedzi innych, niż tylko wytykanie prostych błędów językowych.
                                              Zgadzam się, że w tym momencie przesadziłem z tym "przewrażliwieniem u Ciebie".
                                              Czasem granica pomiędzy żartem a złośliwością jest bardzo cienka.
                                              Będę unikał wypowiedzi, które pozwolą Ci rozszyfrować moją tożsamość. O takie
                                              wypowiedzi mi chodziło.
                                              Wiem, że nie masz technicznych możliwości usunięcia mnie stąd, podobnie jak
                                              inni, którym "przeszkadzam". Mam wrażenie, że traktujesz to forum czasem jak
                                              swoją tablicę ogłoszeniową.
                                              Nigdy nie sugerowałem, że jestem przeciwny pisaniu na forum ludzi z innym, niż
                                              wyższe wykształcenie! Robienie błędów ortograficznych nie jest cechą ludzi tylko
                                              z niskim wykształceniem. To kwestia kultury języka.
                                              Jeśli wszyscy, którzy tu robią błędy są dyslektykami, to znaczy że Odrzywół
                                              słynie z wyjątkowo dużego odsetka ludzi z tą przypadłością.
                                              Powiem w skrócie: dyslektyk to nie ten, który robi błędy ortograficzne z powodu
                                              własnego nieuctwa i niechlujności językowej, tylko ten, który nie jest w stanie
                                              nauczyć się rozróżniania błędów z powodu wrodzonego defektu mózgu. Decyduje o
                                              tym psycholog i wydaje na to uczniowi stosowne zaświadczenie.
                                              Nawet wtedy nie wyklucza to wspomagania się przez taką osobę słownikiem
                                              ortograficznym przy pisemnych wypowiedziach.
                                              Cieszę się,że Twoja żona - polonistka ma w tej sprawie takie same poglądy, jak ja.
                                              My poloniści zawsze trzymamy się razem.(-:

• sior Re: Do nemne 05.12.06, 07:27
                                                Nudny jestes krytyku...Nie o to chodzi na tym forum.A Twojego wpisu nawet nie
                                                chce się czytać (zbyt długi i zbyt nudny).Pozdrawiam
    • lepperandrzej1 Kto to jest krytyk? 05.12.06, 10:43
      Kto to jest krytyk?
      Krytyk to osoba, która próbowała kiedyś coś zrobic ale mu się nie udało i teraz
      pozostało mu tylko ocenianie innych.

Dbajmy o nasz język bo jest piękny, ale moi drodzy na forum to może ktoś
      specjalinie robić błędy. Nie każdy chce by go rozpoznano a to jest jeden ze
      sposobów. A pieknego języka trzeba uczyć przede wszystkim w szkole i w domu
      • krytyk20 Re: Kto to jest krytyk? 08.12.06, 17:15
        Tu wszyscy krytykują. Nie zauważyłeś? Móże wszystkim się kiedyś coś nie udało?
        Pamiętajmy, że forum choć anonimowe, jest publiczne. Ukrywanie się pod błędami
        jezykowymi chyba nie jest zbyt rozsądne?
        • cyk899 Re: Kto to jest krytyk? 08.12.06, 23:30
          ..forum jest na czasie jak ktos nie ndażą to jest jego problem.nara!
    • administratorgw Od viking25 19.02.07, 13:37
      viking25 - napisał
      Data: 19.02.07, 13:17

<Nemne> prowadzisz fundację.
      Członkowie tej fundacji mogą podjąć decyzję
      o dodaniu zapsiu w statutcje odnośnie prowadzenia działalności na rzecz osób
      niepełnosprawnych i pozyskiwania na ten cel pieniędzy w tym z funduszu PFRON.
      Budynek do prowadznia warsztatów zajęciowych napewno gdzieś się znajdzie.
      Trzeba w ten sposób posłać "rodzninkę" zatrudnioną w Lipinach na "łąkę".
      Przecież oni nie mają wyłączności na tą działalność.

• pastel1 Re: Od viking25 20.02.07, 22:39
        Pochwalam pomysł <vikinga25>.
        <Nemne> do roboty. Klan z Lipin na "łąkę".
        • ojciecdyrektor4 wyeksportowac Klan na trawkę 20.02.07, 22:55
          Klan trzeba wyeksportować. Najlepiej na trawkę, aby inni też coś mogli. Ta
          gmina to nie tylko klan, który jest wszędzie i się panoszy. Gdzie nie spojrzeć
          to tylko oni.
          • prywaciarz2 Re: wyeksportowac Klan na trawkę 21.02.07, 09:21
            Z tego co się orientuje to nemne prowadzi Stowarzyszenie a nie Fundacje. Dla
            Was to nie ma znaczenia bo i tak nie macie pojęcia czym, która z
            tych "instytucji" się zajmuje ale prawnie to ma duże znczenie.
            PS. Nie bardzo kumam o jaki klan się rozchodzi. Jeśli chodzi o "opokę" to z
            tego co mi się wydawało pomysłodawcą i dyrektorem jest tam koleś z Przysuchy.
            Niestety nazwiska nie pamiętam.
            • pastel1 Re: wyeksportowac Klan na trawkę 21.02.07, 16:49
              Cóż z tego, że pierwszym w Lipinach jest ktoś z Przysuchy jak pracują tam
              w większości ludzie związani z JNP.
              • wicked666 Re: wyeksportowac Klan na trawkę 21.02.07, 20:25
                powinniscie sie cieszyc ze tam glowa jest koles czy kolesiówa z Przysuchy.... a
                JNP zatrudnia pewnie nie swoich ( w waszym stwierdzeniu ) tylko ludzi z gminy...
                wolelibyscie zapewne aby pracowali tam ludzie ze Sri Lanki bo wszedzie szukacie
                dziury w całym
                • pastel1 Re: wyeksportowac Klan na trawkę 21.02.07, 21:22
                  Nie chodzi o ludzi z Sri Lanki,
                  lecz o osoby za którymi nikt z UG nie stoi.
                  Dlaczego nie zatrudnia się tam osób z rodzin ubogich
                  tylko z "układu".
                  • prywaciarz2 Re: wyeksportowac Klan na trawkę 22.02.07, 09:13
                    Pastel głupoty gadasz jakich mało! Wg Ciebie bogaci tam pracują i biorą za to
                    800zł! Pastel Twoja zadzrość jest tak ślepa, że nie widzisz kto tam na prawdę
                    pracuje. Boli Cie może, że wiekszość to ludzie nie z Odrzywołu?!
                    • kat2006 Re: wyeksportowac Klan na trawkę 23.02.07, 15:17
                      Co sie czepiacie ludzi pracujących w Lipinach. Była rekrutacjia, spełnili
                      wymogi i pracują jak nie w Lipinach to w Przysusze. Ciekawe czy jak by ktoś z
                      waszej rodziny pracował czy też byście mordy hapali.

Co do bezrobocia to było zapotrzebowanie na ludzi przy budowie drogi
                      przebiegającej przez Odrzywół to na palcach można policzyć ilu się zgłosiło, bo
                      za mało płacą. Pensji dyrektorskiej się zachciewa, albo żeby nic nierobić a
                      płacili. U nas to sami specjaliści, na wszystkim się znają - inżynierowie
                      kontraktu tylko dyskutować i narzekać. Ile by nie płacili ale zawsze jest to
                      coś niż nic.Lepiej podryntać na rynku i wysępić na jakieś winko lub piwko i
                      ponarzekać że państwo nie daje albo gmina nie płaci i zatrudnia tylko swoich
                      znajomków. A weśta się do roboty,dla chcącego nic trudnego.
    • koss121 Re: Pytania Slawka G. (nemne) do ............. 23.02.07, 09:46
      Pastel1 i jemu podobni nie zabierajcie głosu na temat o którym nie macie
      zielonego pojęcia!Do Opoki zatrudniani są osoby nie przez UG ,tylko prezes
      zatrudnia. A po drugie to jedź do Lipin i zobacz kto tam pracuje.Są to ludzie z
      całej gminy ,zatrudnionych przez prezesa stowarzyszenia i wątpie aby
      przechodzili jakąś weryfikację w UG po względem czy są za czy przeciwko
      wójtowi. I tak właśnie oczernia sie wójta pisząc jakieś pierdoły nie mające nic
      wspólnego z prawdą.
      • pastel1 Re: Pytania Slawka G. (nemne) do ............. 23.02.07, 19:36
        Tak się składa, że w tym temacie i w wielu innych mogę coś powiedzieć.
        Znam ten klan doskonale i gdyby nie ochrona danych osobowych,
        to bym Ci wymienił nazwiskami pracowników OPOKI i kto za nimi stoi.
        Może jedna osoba jest tam zatrudniona za pośrednictwem biura pracy.
        Ta osoba jest z Odrzywołu.
        Jeżeli jesteś we temacie to wiesz o kogo chodzi.
        • pastel1 Re: Pytania Slawka G. (nemne) do ............. 23.02.07, 19:52
          Powiem Ci więcej.
          Tyle co jam mam wieści na różne tematy w jednym palcu,
          to Ty nie masz w palcach obu rąk.
          Doszedłem do wniosku, że pisanie tu nie ma sensu.

• pastel1 Re: Pytania Slawka G. (nemne) do ............. 23.02.07, 20:15
            Powiem Ci jeszcze więcej.
            Jestem z UG, ale niebawem tam już nie będę pracował.
            Mam pracę za granicą.
          • leszcz66 Re: Pytania Slawka G. (nemne) do ............. 23.02.07, 20:16
            Paste nie wkurzaj sie pisz bo zawsze coś wiecej ludzie wiedzą. nara!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka