Dodaj do ulubionych

Pomysł dla Radomia

IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 12.11.01, 20:59
Chciałbym rzucic haslo:

Wymyślmy cos co można zrobic w radomiu, cos zorganizować ogolnoplskiego albo
ogolnoeuropejskiego aby o naszym miescie bylo glosno nie tylko pod zlym
wzgledem ( typu napady, gwalty, crime stopers i.t.p). Jest tyle mądrych głów w
Radomiu ( między innymi na tym forum) że napewno cos wymyslimy..
..więc do roboty Radomianie!

Obserwuj wątek
    • Gość: MZ Re: Pomysł dla Radomia IP: *.echo-press.com.pl 12.11.01, 21:13
      Ależ już to wymyślono - to Air Show :)
      • Gość: Voder Re: Pomysł dla Radomia IP: *.*.*.* 12.11.01, 22:19
        Gość portalu: MZ napisał(a):

> Ależ już to wymyślono - to Air Show :)

To moze AirShow 2x do roku ?? ;))

Voder czekajacy do jesieni 2002.
    • Gość: Kaboom Re: Pomysł dla Radomia IP: *.radom.pl 12.11.01, 21:29
      Gość portalu: @rek napisał(a):

>Jest tyle mądrych głów w Radomiu ( między innymi na tym forum) że napewno cos
      >wymyslimy....więc do roboty Radomianie!

Wypadaloby najpierw samemu cos zaproponowac, nie sadzisz? :)

• Gość: dely Re: Pomysł dla Radomia IP: *.stat.gov.pl 13.11.01, 08:51
      Ja napisze, ze mieszkalem rok temu pod Warszawa (Piastow, jesli ktoś wie gdzie
      to jest, dla podpowiedzi dodam ze graniczy z Warszawa) i tam nie bylo zadnych
      szans na podlaczenie stalego lacza (o sdi i innych wygodach moglem zapomniec).
      Natmiast w Radomiu na sdi czekalem 1 dzien (sic !) od zlozenia wniosku, a teraz
      mam zamiar `przesiasc sie' na lacze oferowane przez TVK DAMI. Z tego, co sie
      orientuje to w wiekszosci rejnow Radomia mozna uzyskac stale lacze, natomiast
      nawet w samej Warszawie sa same z tym klopoty - Astercity (tez kablowka)
      pokrywa swoim dzialaniem ulamek procenta powierzchni stolicy, Chello - to samo.
      Nawet z SDI sa wielkie problemy. Mysle, ze na tym polu wiele wiekszych miast
      moglo by sie wiele nauczyc od Radomia.

Pozdrawiam

dely
      • Gość: M Re: Pomysł dla Radomia IP: 194.181.0.* 13.11.01, 09:30
        Delly już samo to, że piszesz nie na temat jest podejrzane. Reszta zmusza mnie do
        postawienia tezy, że powinieneś szybko skorzystać z pomocy lekarza. Tych na
        prawdę mamy w Radomiu dobrych, czego nie można z pewnością powiedzieć o kablówce
        o której sporo pisano już wcześniej (Obsługa klienta w tvk daami). Porównywać
        możliwości Aster City i Daami ma taki sam sens jak porównywanie Warszawy z
        Radomiem. Pomijając sposób podejścia do klienta (Daami nie mam do dziś, na Aster
        City czekałem 1 dzień od momentu zgłoszenia telefonicznego), to sama oferta jest
        nieporównywalna. Większość programów w Aster City jest w NICAM'ie (chyba jest ich
        więcej). Obraz (delikatnie mówiąc) w Daami odbiega od doskonałości. Dalej nie
        chce mi się pisać.
        • Gość: dely Re: Pomysł dla Radomia IP: *.stat.gov.pl 13.11.01, 11:06
          > Reszta zmusza mnie do
          > postawienia tezy, że powinieneś szybko skorzystać z pomocy lekarza.

Faktycznie cos przeziebiony jestem i kicham.

> Tych na prawdę mamy w Radomiu dobrych

Zgadzam sie, w Warszawie 2 razy nieprawidlowo rozpoznano u mnie dolegliwosci i
          przez to lezalem prawie miesiac na zwolnieniu :) W Radomiu jeszcze mi się to nie
          przytrafilo.

> na Aster
          > City czekałem 1 dzień od momentu zgłoszenia telefonicznego),
          > to sama oferta jest nieporównywalna.

Znam ludzi czekających 3 lata na ACN i w bok za kazdym razem mowia, ze 'juz za
          miesiac Pana podlaczymy'.

> Większość programów w Aster City jest w NICAM'ie (chyba jest ich
          > więcej).

Masz telewizor z NICAM`em ? Gratuluje i zazdroszcze. Mysle ze odsetek ludzi,
          ktorzy maja takie sprzety jest dosyc niski.

> Obraz (delikatnie mówiąc) w Daami odbiega od doskonałości. Dalej nie
          > chce mi się pisać.

I to ja pisze nie na temat ? Nie porownywalem jakosci kablowek i nie pisalem
          jakie to szuje siedza w BOK`ach. Pisalem o tym, ze warto by sie pochwalic w
          kraju, ze mamy niezla infrastrukture, jesli chodzi o internet.

Pozdrawiam

dely

ps. chyba rzeczywiscie pojde do lekarza bo podczas pisania tego posta kichalem
          kilka razy :)
          • Gość: M Re: Pomysł dla Radomia IP: 194.181.0.* 13.11.01, 13:54
            Wracaj do zdrowia Delly. Przepraszam za zbyt ostry ton, ale myślałem, że
            wciskasz krypciochę.
            Przy okazji, w jakiej to dzielnicy Warszawy tyle się czeka na kablówkę?
            • Gość: dely Re: Pomysł dla Radomia IP: *.stat.gov.pl 13.11.01, 14:53
              > Wracaj do zdrowia Delly. Przepraszam za zbyt ostry ton, ale myślałem, że
              > wciskasz krypciochę.

Nie ma sprawy i dzieki za zyczenia :)

> Przy okazji, w jakiej to dzielnicy Warszawy tyle się czeka na kablówkę?

Lepiej by bylo jakbys spytal w jakich sie nie czeka :) Z tego co wiem to na razie
              acn udostepnia internet na Woli, Ursynowie, Brodnie i Tarchominie. Inne dzielnice
              moga sobie pomarzyc.

W kazdym razie po przeprowadzeniu sie do Radomia byle baaaaardzo mile zaskoczony,
              ze niemal moge przebierac w ofertach ISP.

No dobra koniec, bo zaczyna sie robic offtopic :)

Pozdrawiam

dely
    • Gość: Robo Re: Pomysł dla Radomia IP: *.waw.cdp.pl 13.11.01, 09:27
      Myślę, że należy zaprosić np. TVP program 2 i zrobić MegaKoncert z gwiazdami
      ekranu na Naszym deptaku lub zróbmy zrzutkę na drogę nr 7 do Warszawy (
      ekspresówkę lub autostradę) i pobierajmy za to opłaty ( dla Radomian duże
      zniżki) lub nich radomianie zaczną się uczyć mówić od końca na wspak lub
      zbudujmy szybką kolej TGV do Warszawy i będziemy megasypialnią stolicy lub
      wystrzelmy w kosmos obecnych parlamentarzystów nich robią reformy gwiazd i
      galaktyk i niech zaklejają czarną dziurę i dają jej rentę ( kosmodrom mógłby
      powstać na Sadkowie) lub zrównajmy z ziemią nasz Rynek i wybudujmy Manhattan
      lub najlepiej jak ogłosimy niepodległość i stworzymy własne suwerenne,
      niepodległe państwo-miasto RADOM ( będzie to raj podatkowy) lub przenieśmy
      stolicę do Radomia ( albo nie bo zniszczą nam "grajdołek") lub " pomysłów było
      wiele, ale żaden nie do zrealizowania" mogę się mylić. DO BOJU.
    • Gość: Robo Re: Pomysł dla Radomia IP: *.waw.cdp.pl 13.11.01, 10:10
      Myślę, że w Radomiu można wprowadzić ruch lewostronny (!!!).
      Możemy również na rogatkach miasta ustawić znaki zakazu używania sygnałów
      dźwiękowych - miasto grzecznych kierowców.
    • Gość: M Re: Pomysł dla Radomia IP: 194.181.0.* 13.11.01, 10:28
      Jest w Radomiu miejsce, które obecnie zajmują ruiny po Fabryce Domów. Znajduje
      się przy ulicy Wierzbickiej na przeciwko Magazynów Tytoniowych, które też ledwo
      zipią. Proponuję, aby tam po obu stronach ulicy zorganizować niekończące się
      całoroczne Targi Techniki Budowlanej. Na terenie Fabryki Domów byłyby duże
      ekspozycje n.p. domy wzorcowe, czy technologie przemysłowe, maszyny budowlane
      itp. W magazynach tytoniowych mogliby wystawiać się producenci mniejszych
      elementów. Szczegóły do omówienia. Uwaga! Wszelkie prawa zastrzeżone.
      • Gość: S Re: Pomysł dla Radomia IP: *.waw.cdp.pl 13.11.01, 10:36
        Gość portalu: M napisał(a):

> Jest w Radomiu miejsce, które obecnie zajmują ruiny po Fabryce Domów. Znajduje
        > się przy ulicy Wierzbickiej na przeciwko Magazynów Tytoniowych, które też ledwo
        >
        > zipią. Proponuję, aby tam po obu stronach ulicy zorganizować niekończące się
        > całoroczne Targi Techniki Budowlanej. Na terenie Fabryki Domów byłyby duże
        > ekspozycje n.p. domy wzorcowe, czy technologie przemysłowe, maszyny budowlane
        > itp. W magazynach tytoniowych mogliby wystawiać się producenci mniejszych
        > elementów. Szczegóły do omówienia. Uwaga! Wszelkie prawa zastrzeżone.

Jeżeli nie jesteś właścicielem terenu ani potencjalnym inwestorem to pomysł wsadź
        sobie w nos. W tym temacie nie chodzi o prywatę ale o dobre imię Naszego Miasta.
        Wszelkie prawa dozwolone.
        • Gość: M Re: Pomysł dla Radomia IP: 194.181.0.* 13.11.01, 13:42
          Facet. Łyknij Miśniówki i trochę się wyluzuj.
          • Gość: S Re: Pomysł dla Radomia IP: *.waw.cdp.pl 13.11.01, 15:10
            Gość portalu: M napisał(a):

> Facet. Łyknij Miśniówki i trochę się wyluzuj.
            Brak pomysłów co? Najlepiej wypić za błędy ...?

• Gość: Robo Re: Pomysł dla Radomia IP: *.waw.cdp.pl 13.11.01, 11:40
      Mam pomysła może w Radomiu wybudować mini makietę Polski ( charakterystyczne
      budowle Polski w pomniejszeniu) z parkiem rozrywki np. na Borkach.
      Można poszukać inwestorów i wybudować tor Formuły 1 ( wyścigi samochodowe i
      motocyklowe ) ale byłoby szaleństwo.
      Na Sadkowie zorganizować pokazy kaskaderskie, iluminacji, fajerwerków lub
      piekielnych maszyn.
    • Gość: Robo Re: Pomysł dla Radomia IP: *.waw.cdp.pl 13.11.01, 16:00
      I po co cokolwiek wymyślać skoro i tak można to wszystko schować do szuflady.
      Chyba, że jakiś dziennikarz potrzebuje tematów na artykuł lub audycję, a my
      szaraczki podsuwamy pomysły.
    • Gość: karooll Re: Pomysł dla Radomia IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 16.11.01, 18:20
      A moze zrobmy w Radomiu Wielkie Centrum Rozrywek i Uciech Sexualnych . Tzn
      jeden wielki osrodek agencji towarzyskich, przemysłu erotychnego łącznie z
      pokazami na skalę międzynarodową, targami i festiwalowymi konkursami . Miejsca
      po upadłych zakładach mamy pod dostatkiem mamy trochę hoteli ( powstanie
      jeszcze wiecej) powstaną nowe restauracje. Pięknych dziewcząt i chłopcow mamy
      po dostatkiem. Na wsi powstaje agroturystyka u nas w Radomiu sexturystyka.
      Niwdaleko Warszawa Kielce ŁÓdź, a poza tym świet to globalna wioska. . Co
      mieszkańcy i władze Radomia na to?
      • Gość: M Re: Pomysł dla Radomia IP: 194.181.0.* 16.11.01, 20:46
        Gość portalu: karooll napisał(a):

> A moze zrobmy w Radomiu Wielkie Centrum Rozrywek i Uciech Sexualnych .

Mam nawet pomysł na nazwę: Las Radom.
        • Gość: Robsonka Re: Pomysł dla Radomia IP: *.netia.pl 19.11.01, 15:40
          Jakiś czas temu już był poruszany ten wątek.
          I stąd wynika małe zainteresowanie tematem.
          Dla mnie w radomiu przydało by się Zoo, żebym miał gdzie chodzić z córką na
          spacery. Po zamku została garstka ruin. Takie atrakcje przyciągają najwięcej
          ludzi. Szkoda że sprowadzenie zamku z np. Iłzy jest niemożliwe.
          Może jakiś duży stały park rozrywki byłby dobrym pomysłem.
          Duży zalew. Na Borkach latem było takie zaludnienie, że dziwiłem się jak ludzie
          mogą oddychać. Żeby poprawić tą sytuację trzeba wyłożyć dużo pieniędzy.
          Narzekanie albo nie, wcale nie zmienia sytuacji.
          • Gość: dely Re: Pomysł dla Radomia IP: *.stat.gov.pl 19.11.01, 16:32
            > Żeby poprawić tą sytuację trzeba wyłożyć dużo pieniędzy.

No tak, tyle ze skad je wziac przy obecnej [czarnej] dziury budzetowej ? Moze
            jakby tak panowie z Rady Polityki Pienieznej + Prezes NBP zrezygnowali przez rok
            z polowy swoich pensji to by sie kasa na ZOO w Radomiu znalazla.

dely

ps. dla nie wiedzacych - prezes NBP zarabia ok. 40000 PLN miesiecznie :/

• Gość: Rycerz Re: Pomysł dla Radomia IP: 217.96.36.* 19.11.01, 17:15
      Mozemy zrobic Światowy Turniej Wiedzy na temat układania płyt chodnikowych.
      Radomianie mogli by wygrac dzieki swojej innowatorskiej formie łaczenia kostki
      brukowej z postkomunistyczną płytą chodnikową.Synteza ta umożliwia przypomina
      nam o czasach kiedy nie bylo wielokolorowej kostki brukowej.
      • Gość: Gregg Re: Pomysł dla Radomia IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 30.11.01, 06:25
        Skoro już się poobrzucaliście świetnymi" pomysłami przeczytajcie sobie cały
        wątek i dojdziecie do wniosku, że z dobrego pytania większość robi sobie jaja -
        i jak ten grajdoł ożywić? Czarnym humorem?
        Szybka kolej - świetny pomysł. Oczywiście od lat na topie i wszystko stoi, ale
        jak tego nie zrobimy, to pies z kulawą nogą tu nie przyjedzie. Faktycznie Radom
        jako większa sypialnia Warszawy to jest dobry pomysł.
        Cargo - w zasadzie inwestycja powiązana z koleją. Można odciążyć terminal
        kontenerowy na Okęciu. Za tym by jeszcze poszły Agencje celne i cała
        infrastruktura. Może w końcowej fazie centrum logistyczne dla bloku połydniowo -
        wschodniego?
        Kultura - dlaczego nie wykorzystać starego rynku? Ilekroć tam jestem, mam
        wrażenie, że to taka cichutka sypialnia. Niedaleko ruch, gwar, a tam cicho
        i ... ładnie. Wyremontować Rwańską, Szewską, wykorzystać piękny Kościół na
        Rwańskiej. Miejmy jakiś taki cichy zakątek dla Starszego pokolenia tego Miasta.
        Nam też się przyda.
        Była mowa o parku i Zoo. Hm... w Katowicach jest taka instytucja i z tego co
        wiem, ciągle się do tego dokłada. Może nie Zoo, ale Park z prawdziwego
        zdarzenia to już coś. Nie taki do zwiedzania - miejsce na grila, opalanie,
        wypoczynek z rodzinami, plac zabaw. To chyba wyjdzie taniej niż nowe centrum
        rozrywki - nowe blokowisko, nowy kurz na ścianach i spacery na zasadzie z domu
        do domu. Do kitu.
        Jest jeszcze w Radomiu atut mniej lub bardziej widoczny. Politechnika i Inne
        Uczelnie. Pomimo tego nie ma tu atmosfery akademickości. To po prostu szare
        miasto w którym jeszcze się studiuje. Oczywiśce - nie zrobimy drugiego Krakowa,
        ale chyba jest jeszcze coś do zrobienia, żeby Żaków było więcej widocznych po
        zajęciach na mieście. Teraz biegną szybko na Akademickie i bawią sie w swoim
        towarzystwie. To nie tak.
        Co o tym wszystkim sądzicie?
        • Gość: Kaboom Re: Pomysł dla Radomia IP: *.radom.pl 30.11.01, 08:35
          Gość portalu: Gregg napisał(a):
          > Teraz biegną szybko na Akademickie i bawią sie w swoim
          > towarzystwie. To nie tak.
          > Co o tym wszystkim sądzicie?

Wszystko ladnie pieknie, tyle ze do kazdej propozycji jakie wymieniles trzeba
          dodac IMHO najwazniejsze: Poprawa bezpieczenstwa...

• Gość: Gregg Re: Pomysł dla Radomia IP: *.pkp.krakow.pl 07.12.01, 06:12
            a dlaczego uważasz, że to jest akurat najważniejsze? Mało policji na patrolach?
            No może czasami bardziej wolą jeździć niż chodzić, ale od pewnego czasu sporo
            ich widać. Pozatym sami jesteśmy sobie winni, jak się coś dzieje, to albo głowa
            w drugą stronę, albo wolimy o tym nie mówić - zawsze mnie dziwiło, gdy ludzie
            narzekali na brak odzewu ze strony tej służby, ale przecież żeby działała -
            musi mieć sygnał. Kto ma ją informować? Wrony na latarniach?
            • Gość: lop Re: Pomysł dla Radomia IP: 192.168.0.* 11.04.02, 14:55
              Jest tyle nie zagospodarowanego miejsca na osiedlach ze az prosi sie by
              powstaly tam parki, by ludzie mogli gdzies sie przejsc. Na ustroniu chodzi sie
              do M1 zadna rozrywka ale czasem czlowiek musi sie ruszyc z domu a przeciez za
              blokami puste zarosniete pola. Parki przyciagaja studentow - mozna cos
              wypic :))) i wiele jeszcze ciekawych rzeczy w parku moze sie dziac i to
              zgodnych z prawem powszechnym. Naklady niewielkie a przyjemnosci duzo !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka