• Gość: andy1971 Re: IV L.O IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 12.12.04, 12:56
      witam wszystkich z 4LO. Ja ukończyłem ogólniak w 1990 klasa bio-chem "a".
      Wychowawczyni p Boryczka, trochę dałem jej popalić, ale ogólnie wspominam
      wszystko extra pozytywnie szczególnie wypady w góry z fizykiem Dąbrowskim.
      pozdrówki dla wszystkich . Odezwijcie się
      • Gość: Marek_77 Re: IV L.O IP: 213.134.136.* 11.01.05, 08:17
        Twija wychowawczyni Pani Boryczko to moja koleżanka z kaly IV c z 1977 r.
        Pozdrawiam Majkę.
        • Gość: Anka Re: IV L.O IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 25.01.05, 16:46
          Pozdrawiam chałubińszczaków - Anka, matura 75
          • Gość: Jola Re: IV L.O IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 25.02.05, 20:28
            matura 1973
            • Gość: Lipek Re: IV L.O - do maturzystów 1976 IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 01.04.05, 22:51
              Pamiętajcie o zjeżdzie, a przede wszystkim o balu. Na 90-leciu było wspaniale.
              Teraz pewnie będzie jeszcze lepiej. Przybywajcie !
              • foxal Re: IV L.O - do maturzystów 1976 02.04.05, 16:56
                Pamietac mozna, ale balu nie bedzie bo Komitet 100 lecia nie dziala - nie
                odpowiada na korespondencje - podobno spalil sie - ze wstydu? Dziwne jest to
                wszytko.
                • Gość: Lipek Re: IV L.O - do maturzystów 1976 IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 02.04.05, 20:31
                  Byłem tuż przed świętami w szkole. Wypełniłem w sekretariacie zgłoszenie,
                  pobrałem numer konta na które należy uiszczać opłatę i nic nie słyszałem aby
                  bal miał być odwołany. Kolego Foxal - może masz niewłaściwy adres ?
                  Zachęcam wszystkich absolwentów z mojego rocznika (i nie tylko) do jak
                  najbardziej licznego udziału w obchodach jubileuszu 100-lecia naszej szkoły.
                  • Gość: Foxal Re: IV L.O - do maturzystów 1976 IP: *.sympatico.ca 03.04.05, 06:35
                    Wszelkie pytania i sugestie prosimy kierować pocztą elektroniczna na adres:
                    jubileusz@lo4radom.internetdsl.pl lub numer telefonu IV LO (048)3627485

Powyzsze jest wziete ze strony mowiacej o Jubileuszu. jeslikolega Lipek moze
                    psrawdzic czy to jest wlasciwy adres, podajac ewentualnei poprawny do
                    wiadomosci to inni rowniez napewno ten gest by docenili.
                    • Gość: Lipek Re: IV L.O - do maturzystów 1976 IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 03.04.05, 21:21
                      Na pewno numer telefoniczny do sekretariatu szkoły jest właściwy, bo
                      wielokrotnie z niego korzystałem (ostatnio w zeszłym tygodniu).
                      Nie potrafię nic powiedzieć na temat adresu poczty elektronicznej, ale mogę
                      jutro zadzwonić do szkoły w tej sprawie. Myślę kolego Foxal, że jednak będzie
                      prościej samemu zadzwonić i wyjaśnić gnębiące Cię wątpliwości. Pozdrawiam i do
                      zobaczenia na balu.
                      • foxal Re: IV L.O - do maturzystów 1976 05.04.05, 03:02
                        Lipku, dziekuje za dobre slowo.Za duza jest roznica czasu dla mnie zeby
                        dzwonic, ale moze sprobuje cos innego jnp. napisac list. Do ewentualnego
                        zobaczenia.
                        • Gość: Marek Re: IV L.O - do maturzystów 1976 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.05, 17:53
                          Przesyłam Ci lisku adres e-mailowy szkoły. Tam spróbuj skontaktować się z
                          organizatorami www.lo4radom.internetdsl.pl/
              • Gość: Marek Re: IV L.O - do maturzystów 1976 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.05, 17:54
                Słyszałem ze źródeł zbliżonych do rocznika 1977, że 1976 nie będzie wpuszczany
                • Gość: chałubińszczak Re: IV L.O IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 03.05.05, 21:20
                  pozdrawiam - matura 86
          • Gość: gośka 75 Re: IV L.O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 23:01
            przyłączam się do pozdrowień - gośka
    • Gość: lech Re: IV L.O IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 23.05.05, 22:39
      ciekawy jestem czy miał byś odwage każdemu nauczycielowi powiedzieć prosto w
      oczy co o nim sądzisz???Chciałbym Cie kiedys spotkac na ulicy...
    • Gość: Świadoma Re: IV L.O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 19:12
      Pan Wendy jest naprawdę złym człowiekiem. Wierzcie, lub nie, ale to prawda.
      Niezależnie od tego, kogo i za co usadził, on nie jest normalny. Pomimo, że
      chce być postrzegany jako superinteligenta i bardzo rzetelna osoba, nie nadaje
      sie do szkoły. Może trudno w to uwierzyć komuś na słowo, bo on na "pierwszy
      rzut oka" jest bardzo mądry. Bo mądry jest. Jednak, biorąc pod uwagę morale, to
      kompletne dno. Pozdrawiam.
      • Gość: Ewa Re: IV L.O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 22:52
        Postarajmy się aby było nas jak najwięcej na 100-leciu szkoły.
        Ewa -matura 1974
        • Gość: absolwent Re: IV L.O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 13:12
          postaramy się !!!
          • Gość: absolwent Re: IV L.O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 13:48
            Atmosfera na obchodach 100-lecia wspaniała. Niech żałują ci, co nie byli.
    • Gość: bart Re: IV L.O IP: *.udn.pl 29.09.05, 20:00
      Bardzo ciekawą postacią był dr Meres. Np. kiedy nadażyła mi sie okazja aby w
      ciągu roku szkolnego pojechać na tydzień na narty, to zwróciłem sie do niego z
      prośbą o pozwolenie. On odparł, że jeżeli zaliczę u niego klasókę to nie widzi
      żadnych przeszkód. Traf chciał, że wyjazd miałem wykupiony, miał on mieć miejsce
      we wtorek. Prof. kazał do siebie zadzwonić w przeddzień uzalezniając swoją zgodę
      na mój wyjazd od wyniku testu. Poinieważ ja sam nie miałem na tyle odwagi
      zatelefonowała moja matka około 20.00. Wtedy Prof. poprosił ją aby zadzwoniła
      około 23.00 bo wtedy najlepiej mu sie sprawdza nasze wypociny. Tak tweż sie
      stało. Okazało sie że zaliczyłem i mogę jechać.
      Innym razem nie poszedłem na pierwszą lekcję ponieważ przed szkołą byłem z psem
      na spacerze i pogryzł sie z innym psem - musiałem go opatrzyć. Kiedy Prof.
      spytał o przyczynę nieobecności opowiedziałem o zdarzeniu, a on na to-
      współczuję psu, ale nieobecności nie mogę usprawiedliwić! Miał człowiek klasę !!!!
      na koniec naszej wspólnej przygody z matematyką tj. klasy I postawił każdemu
      ocenę o stopień wyższą niż to wypadało ze stopni w dzienniku. póżniej matematyki
      ucxzył nas prof. Darmas i chociąż starał sie jak mógł, a my mu to skutecznie
      utrudnialiśmy, to już nie bło to samo.
      • Gość: Fafik Re: IV L.O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 21:40
        hooop do góry !
        • Gość: Michał 71 Re: IV L.O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 11:51
          pozdrawiam absolwentów tego wspaniałego liceum
          • Gość: Ewa Re: IV L.O IP: *.poczta-polska.pl 20.06.07, 14:08
            Ja równiez pozdrawiam absolwentów Chałubińszczaka, klasa IV d, matura 1996.
            Jeśli jest ktoś na Forum z mojej klasy, to niech da znać.
            • Gość: zygmunt Re: IV L.O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 16:26
              hohoho, odgrzałaś kotlety sprzed lat;)ostatni wpis na tym topicu miał miejsce 2
              lata temu:)
              Pozdrawiam, zapraszając zbliżone roczniki do rozmów na topicu "IV LO matura
              1993" forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=476&w=8446331 - działa troche
              prężniej;)
              Zygmunt matura 1994
              • Gość: Ewa Re: IV L.O IP: *.poczta-polska.pl 27.06.07, 12:21
                Zygmunt, nie widzę sensu gadania na "IV LO matura 1993", bo jestem
                zainteresowana nawiązaniem kontaktu ze "swoim" rocznikiem, a nie ze...starszymi
                rocznikami. Przecież ja nikogo ze starszych roczników juz nie pamiętam!
                Pozdrawiam Ciebie, jak już odpisałeś.
                • Gość: K. Re: IV L.O IP: 82.139.52.* 04.07.07, 15:43
                  Ja w tym roku skończyłem IV LO. Mimo wielu wad i "zwyczajów". które mnie
                  denerwowały to w sumie lubiłem tą szkołę. Nie chodziłem na korki, w
                  przeciwieństwie do większości klasy i się dostałem bez problemów na medycynę.
                  Najmilej wspominam panią prof. Ostrowską od biologii - doskonały nauczyciel, z
                  ogromną wiedza, umiejący utrzymać grobową ciszę na lekcji i zainteresować
                  przedmiotem, stad mój udział i sukces w olimpiadzie biologicznej. Z innych,
                  których miło wspominam i mnie czegoś nauczyli to pani prof. Grabowska od
                  polskiego, mimo jej niesprawiedliwości, odpytywania, gnębienia z romantyzmu to
                  matura z polskiego też poszła perfekt. angielskiego nauczyła mnie sorka Aksamit
                  - bardzo fachowa, znająca się na rzeczy, dobrze przygotowująca do matury
                  (zupełne przeciwieństwo Przybyłowej, z którą miałem w 1 klasie. Z niemieckiego
                  sorka Kołaczek - bardzo wymagająca, ale sympatyczna. Lubiłem też Gigonia - było
                  czasem śmiesznie na lekcjach, ale jak ktoś go słuchał to i z fizyką na maturze
                  nie miał większych problemów.
                  Na tym się kończą moje sympatie. Nie lubiłem za to własnej wychowawczynie -
                  sorki Wronki - wciąż narzekała, leniwa, niezorganizowana. Mimo, że miała wiedzę
                  i w sumie dzięki niej umiem rozwiązywać zadania z chemii na setki sposobów, to
                  jednak jej niesolidność w połączeniu z arogancją nie zostawiają w mej pamięci
                  jej miłego obrazu, a szkoda, bo na początku darzyłem ją i dużą sympatia i dużym
                  zaufaniem, ale to zmarnowała. Nie podobały mi się lekcje matematyki Darmasa i
                  "PO" z sorką Jakbubowską (nie ma to jak sorka M. Grzeszczyk i jej maski gazowe).
                  To tyle, suma summarum nie żałuję, że jestem Chałubińszczakiem. Pzdr.
    • Gość: cień Re: IV L.O IP: *.tkdami.net 01.11.07, 16:40
      Ale z Ciebie kretyn. 4 lata w liceum i nie wiesz że Nauczyciel od
      polskiego nazywał się Wendy,a nie Wende. Cóż kto się kretynem
      urodził to też nim umrze.
      • Gość: Grzegorz Re: IV L.O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.08, 20:07
        Podobno nie dyrektoruje już p. Stobiecka. Kto jest teraz dyrektorem ?
        Czy nastąpiły w związku z tym jakieś znaczące zmiany ?
        • Gość: xyz Re: IV L.O IP: *.tkdami.net 27.01.08, 19:32
          Dyrektorem jest Bożena Szulczyk - geografka z 10 Gimnazjum, a
          zastęocami dwie chore na władzę Kozakiewicz 0 Wronka. TerAZ TO NIE
          JEST CHAŁUBIŃSKI TYLKO IVLO, ZERO ATMOSFERY, I KAPCIE NAJWAZNIEJSZE
          • Gość: BM Re: IV L.O IP: 82.139.35.* 22.07.08, 17:31
            Ja wspominam najmilej Pana Wacława i Jańczyka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka