Dodaj do ulubionych

Małe Ciche 2

25.11.06, 10:23
Zapewne większość w Forumowiczów była ( lub jeśli nie była to słyszała )w
miejscowości Małe Ciche.
Ogłaszam konkurs.

Pytanie konkursowe.

Czym różni się Małe Ciche od innych miejscowości w naszym kraju ?

Nagród w konkursie nie przewiduje się.
Publikacji odpowiedzi również nie.

Obserwuj wątek
    • nemne Re: Małe Ciche 2 25.11.06, 12:18
      Witaj <zdcnkgs1>
      Zaintrygował mnie Twój wpis. Nie wiem o co Ci chodzi,(to chyba jakś podpucha)
      ale jakoś nie mogę skojarzyć miejscowości o nazwie Małe Ciche. (chyba gdzieś w
      górach)
      Jedynie co mi "przychodzi do głowy", (głodnemu to chleb na myśli) to "Małe
      Jasne" i ...... oczywiście "bezalkoholowe". (tutaj należy mrugnąć jednym okiem,
      tak jak kiedyś w rekalamie piwa. Warka - Strąg i ...... bezalkoholwe).hehehehe.
      Pozdrawiam - (nemne)
      • miecz_amidamaru Re: Małe Ciche 2 25.11.06, 14:41
        Siemka <zdcnkgs1>

poszedłem tropem zasugerowanym przez nemne i rzeczywiście jest taka miejscowość - stacja narciarska w górach. Oto kilka informacji z netu i link:

"Zapraszamy Państwa do nowopowstałej stacji narciarskiej Małe Ciche. Znajdziecie tutaj Państwo nowoczesna czteroosobową kolej krzesełkową o długości 1250m. , średnim nachyleniu 17%, oraz róznicy wzniesień wynoszacej ok. 220m. Najważniejszym jednak atutem stoku są piękne widoki na Tatry i spokój, którego tak ostatnim czasem brakuje w życiu każdego z nas. Do dyspozycji gości na miejscu przygotowane są szałasy regionalne, wypożyczalnie sprzętu, stoiska sportowe oraz szkoła narciarska. Stacja narciarska znajduje się tylko 12 km od Zakopanego, dzięki czemu turyści przebywający w okolicach będą mogli łatwo dotrzeć tutaj, poznać i ocenić naszą stację narciarską."

www.skimaleciche.com/index.php
        Nie byłem, nie widziałem, ale wygląda na malownicze i świetnie zagospodarowane miejsce - obejrzyjcie zdjęcia.
        Hmmm... to wielka sztuka tak celnie wykorzystać potencjał i atuty swojego otoczenia...

Co do pytania konkursowego - w wolnej chwili zapoznam się z informacjami z ich strony (niestety nie mam wolnej "chwili" na udanie się tam osobiscie - a szkoda!), może coś mi się nasunie.

Pozdr.
        • nemne Re: Małe Ciche 2 25.11.06, 16:12
          Dzięki <miecz_adamimaru> za link.
          Tak mi się jakoś kojarzyło z górami, bo jadąc na "południe" Europy (Węgry,
          Grecja, Turcja), lubię przekraczać granicę na Łysej Polanie k/ Zakopanego.
          Dlatego tak mi się ta nazwa (Małe Ciche) kojarzyła z górami i miejscowością
          Murzasichle też w "tamtej" okolicy.
          Oczywiście przeczytałem link, jaki zamieściłeś, z którego "licznika" wynikało,
          że miał już przeszło 310 tys. odwiedzin.
          Oczywiście także zagłosowałem na TAK, że podoba mi się ta miejscowość -
          przeszło 83% tak zagłosowało.
          Mam nadzieję, że również <zdcnkgs1> o to chodziło.

Pozdrawiam - (nemne)
          PS.
          To jest też jeden ze sposobów promocji swojej miejscowości. (Może warto też z
          takich sposobów korzystać w stosunku do promocji Naszej Gminy.
          Co o tym sądzicie?
      • krytyk20 Re: Małe Ciche 2 25.11.06, 17:03
        pisze się "Strong", nie "Strąg"
        • nemne Postrafjam - <krytyk20> 25.11.06, 18:25
          Witaj <krytyk20>
          Oczywiście, masz rację. Biję się w piersi. Poprawę obiecuję i proszę o Twoją
          wypowiedż ......... na któryś z tematów poruszanych na forum.
          Jeszcze raz podkreślam. Wypowiedż, Ciebie jako forumowicza, a nie korektora, bo
          forumowicze wpadną w kompleksy.
          Postrafjam- (nemne)
          PS.
          Oczywiście wiem jak się pisze wyraz "Pozdrawiam"
          • bucaro ja tez Postrafjam - <krytyk20> 25.11.06, 19:01
            Siemka. nemne ma racje wazne jaest aby wyrazic swoje mysli i podyskutowac a nie
            sprawdzac klasowke. Panie krytyk20 nawet na forum Klwowa juz dzialasz. zajrzyj
            jeszcze na inne forum gdzie jest kilak tysie cy wpisow, to bedziesz mial duzo
            do roboty. też postrsafijaham
            • leszcz66 Małe Ciche 26.11.06, 14:39
              Małe Ciche: www.eholiday.pl/noclegi-male_ciche.html
              • leszcz66 Re: Małe Ciche 26.11.06, 14:54
                Nasz rejon noclegi:
                www.eholiday.pl/noclegi.php?x1=2403&y1=2155&x2=2846&y2=2390&xp=2360&yp=2058&rodzaj_noclegu=

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka