Dodaj do ulubionych

regulamin a życie

08.12.06, 08:48
Pani Agnieszko , nie można tak łatwo dać się zbyć informacjom z Urzędu.
Opłaty wprowadził Regulamin utrzymania czystości itp uchwalony przez Radę
Miasta . Było to przy obecnej ustawie o odpadach.Dlaczego przyjęłą Pani
wyjaśnienie ,że zmiany będzie można dokonać po zmianie ustawy o odpadach. Co
ma piernik do wiatraka? Nie udało się poprzez referendum wprowadzić podatku
śmieciowego , to tak naprawdą wprowadzono jednakowy podatek dla wszystkich
stawka x 120 litrów. Tyle tylko że ten podatek płacimy nie na rzecz Gminy
tylko na rzecz przewoźników odpadów. Zeby było ciekawiej płacimy także
opłaty wymuszone przez Urząd za odpady segregowane. Dlaczego nie mogę zebrać
makulatyry i jej sprzedać , (albo złomu i szkła) tylko muszę przekazać to
firmie wywozowej i jeszcze jej dopłacić?!
Obserwuj wątek
    • Gość: skandal Re: regulamin a życie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 08:57
      Ja pierniczę takie niezyciowe przepisy. W ub. tygodniu zrezygnowałem z pewnej
      firmy, poczekam na rozwój wydarzeń. To co zrobili to rozbój w biały dzień. 30xzł
      za miesiąc dla 2 osób to przesada. a te prepisy i tak nie rozwiążą problemu.
      • Gość: and Re: regulamin a życie IP: *.gprspla.plusgsm.pl 08.12.06, 11:03
        Można podejrzewać,że wprowadzenie regulaminu śmieciowego stanowiło odwet za brak
        akceptacji podatku śmieciowego. Mamy więc kolejny podatek, a jak wiadomo żadne
        podatki nie budzą zadowolenia społecznego. Jak większość mieszkańców spoza
        bloków wiem jak należy w sposób oszczędny gospodarować odpadami. Makulatura
        przechodzi przez komin, odpadki organiczne trafiają do kompostownika, metale
        oczywiście z rozkoszą zabiorą złomiarze, pozostałych odpadków podzielonych na
        zwykłe i segregowane pozostaje ok. 60 l/osobę. I nie mam w zwyczaju podwożenia
        śmieci pod bloki czy do lasu.
        Należy oczekiwać od Pana Prezydenta,że zajmie się tym regulaminem, gdyż to
        zwykła granda aby za dotychczas bezpłatnie odbierane śmieci nagle trzeba
        płacić. Muszę tu przypomnieć,że taką bezpłatną zbiórkę wprowadziła firma Almax i
        jak obserwowałem gro moich sąsiadów wystawiało śmieci, czego dzisiaj powiedzieć
        nie mogę.
    • Gość: luk Re: regulamin a życie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 15:44
      Śmierdząca sprawa.
    • Gość: ff Re: regulamin a życie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 18:12
      ff
    • polo961 Re: regulamin a życie 10.12.06, 18:14
      no i co
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka