Dodaj do ulubionych

Ustronie ma prezesa z wizją i przeszłością

09.12.06, 07:58
Ręka rękę myje. Taki radomski układzik, wielokrotnie przewałkowane na tym
forum. Tylko co z tego?
Obserwuj wątek
    • Gość: radomianin trzymać się za kieszenie Pan Krześniak nadchodzi!! IP: *.tkdami.net 09.12.06, 09:32
      Jestem członkiem SM Budowlani - mieszkańcom USTRONIA współczuję!!!!
      • Gość: skandal Re: trzymać się za kieszenie Pan Krześniak nadcho IP: 82.139.48.* 09.12.06, 15:04
        - Zagłosowałem na pana Krześniaka, bo uważam, że ma świetną wizję rozwoju
        spółdzielni, jest przygotowany merytorycznie i ma doświadczenie w zarządzaniu
        spółdzielniami. Owszem, też słyszałem o jakichś sprawach z jego przeszłości
        zawodowej, ale nigdy nie był uznany za winnego. Za to podkreśla, że priorytetem
        w jego działaniu będzie uwłaszczenie spółdzielców, a mnie i wielu spółdzielcom
        też na tym zależy. Chcemy być równymi partnerami w zarządzaniu spółdzielnią -
        wyjaśnia Tomasz Gogacz.

Zawiodłem się na panu, panie Tomku !!!
        • Gość: hary Re: trzymać się za kieszenie Pan Krześniak nadcho IP: *.tkdami.net 10.04.07, 18:05
          czy to prawda ze za sprzet komputerowy zapłacono pierwszą transzę kasy ponad
          600 tys. zł.?A kompy te są gorsze niż z marketu, nawet bez stacji dyskietek,
          czyli pustaki...A sieć administruje zaprzyjaźniona z prezesem firma COPYCOM,
          która razem z prezesem przy kawce moze dokonywać transferów finansowych z konta
          spółdzielni bo znaja klucze elektroniczne...Jeśli tak, to wielki SKANDAL! Gdzie
          jest Rada Nadzorcza, która omamił Pan Prezes?
          • Gość: Olo Re: trzymać się za kieszenie Pan Krześniak nadcho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 10:43
            Każdy spółdzielca ma prawo zadać zarządowi na piśmie pytania w sprawie
            komputeryzacji i oczekiwać odpowiedzi. Jeśli Krześniak tego nie zrobi, to
            będzie dowód, że olewa swoich pracodawców. Jeśli natomiast odpowie, to zapewne
            bedzie czarno na białym, gdzie jest przekręt. Dlatego warto zadawać mu pytania,
            potem te odpowiedzi przydadza się jak znalazł przeciw niemu!
          • Gość: Olo Re: trzymać się za kieszenie Pan Krześniak nadcho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 10:49
            Przeważnie rada nadzorcza tak tańczy, jak jej gra prezes! Bo bardzo łatwo
            prezesowi kupić wiekszość poszczególnych członków rady lub spowinowacone lub
            zaprzyjaźnione z nimi osoby i w ten sposób ma się spokój z organem nadzoru.
            Metoda stara jak świat i działająca nie tylko w Ustroniu.
            • Gość: M łodzianów Re: trzymać się za kieszenie Pan Krześniak nadcho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 18:29
              A mnie interesuje sposób rozstrzygnięcia "przetargu" na zakup pawilonów które
              postawiono dla Spółdzielni na Młodzianowie i Osiedlowej .Tak sobie oglądam od
              paru miesięcy stronę internetową SM Ustronie i kompletnie niczego tam nie mogę
              znaleźć .Po co ona jest utrzymywana ,komu ma służyć i jaki jest koszt jej
              utrzymania zatem ? I tak sobie myślę gdzie oni to wszystko ogłaszają ?Bo w
              "Dzienniku Polskim" też nie znajduję żadnej wzmianki o zakupach na Ustroniu ?
    • Gość: marian Ustronie ma prezesa z wizją i przeszłością IP: *.internet.radom.pl 09.12.06, 09:50
      I to jest właśnie radomski PiS ,
      • Gość: ????? Re: Ustronie ma prezesa z wizją i przeszłością IP: *.tkdami.net 09.12.06, 12:07
        Amen.
      • Gość: yordan Re: Ustronie ma prezesa z wizją i przeszłością IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 21:07
        To jest własnie cały PiS
    • Gość: współczuję Re: Ustronie ma prezesa z wizją i przeszłością IP: 85.112.196.* 09.12.06, 12:53
      No cóż, przecież nie mogło być inaczej. Przecież nie po to wywalili Radomską,
      żeby teraz oddawać zdobyty bastion. To, że nie jest winien bo nie został
      skazany jeszcze o niczym nie świadczy. Przykład? były prezes "Południa" -
      Staszałek. Za jego rządów zginęło ze Spółdzielni 830.000 zł. To on oddał
      swojemu synowi swój służbowy telefon a za rozmowy płacili Spółdzielcy. To on
      posprzedawał za bezcen wszystko co się dało. To on pozawierał umowy ze Spółkami
      swoich kolesi, które to Spółki drenowały nas wszystkich z pieniędzy przez
      długie lata. To za jego sprawą do dziś dnia kantują nas na opłatach za
      centralne ogrzewanie. Niestety, nie został skazany i teraz mógłby też
      kandydować. Czy ktoś chciałby takiego prezesa?
      • Gość: ciekawy Re: Ustronie ma prezesa z wizją i przeszłością IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 13:21
        Czy to ten sam człowiek, który będąc prezesem SM Budowlani załatwił sobie w tej
        spółdzielni drugi lokal przyległy do własnego mieszkania i łącząc obydwa lokale
        zrobił sobie apartament?
        Było to na początku lat 90-tych tj. w czasach gdy w spółdzielni istniala długa
        kolejka członków oczekujących na przydział mieszkania, nie mających własnego
        locum, którzy dawno wpłacili do spółdzielni wkład na swoje M- ileś.

Jeśli to nie ten, to proszę wyprowadzić mnie z błędu.
        • Gość: ????? Re: Ustronie ma prezesa z wizją i przeszłością IP: *.tkdami.net 09.12.06, 14:37
          A po co?
          • Gość: Romek Re: Ustronie ma prezesa z wizją i przeszłością IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 14:47
            Przecież to sami mieszkańcy wybrali sobie taki skład nowej rady nadzorczej
            .Lekceważone były głosy ostrzegajace przed tymi ludźmi sprytnie podszywajacymi
            się pod piękne hasła typu uwłaszczenie itd ( w gruncie rzeczy nic nie znaczące w
            praktyce).Teraz kolej na następne posunięcia sp-ki pod nazwą "Nasze osiedle
            ".Ciekawe dokąd to będzie trwało i kiedy nastąpi kres tej ogłupiałej tolerancji
            ze strony pozostałych mieszkańców osiedla .Jeśli dali się zwodzić pięknym
            hasłom to niebawem wszyscy odczują skutki tej bierności .Najpierw w swoim portfelu .
        • Gość: znajoma Re: Ustronie ma prezesa z wizją i przeszłością IP: *.crowley.pl 11.12.06, 13:20
          > Czy to ten sam człowiek, który będąc prezesem SM Budowlani załatwił sobie w
          tej
          > spółdzielni drugi lokal przyległy do własnego mieszkania i łącząc obydwa
          lokale
          > zrobił sobie apartament?
          > Było to na początku lat 90-tych tj. w czasach gdy w spółdzielni istniala długa
          > kolejka członków oczekujących na przydział mieszkania, nie mających własnego
          > locum, którzy dawno wpłacili do spółdzielni wkład na swoje M- ileś.
          >
          > Jeśli to nie ten, to proszę wyprowadzić mnie z błędu.

to ten sam czlowiek,
          w zyciu nie mialam bardziej aroganckiego, nieprzyjemnego, prostackiego sasiada
          • Gość: Spółdzielca Spółdzielcy to głupi naród! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 16:19
            Z przykrością stwierdzam, że spółdzielcy sa wyjatkowo ograniczeniejesli chodzi
            o wyciaganie wniosków z przeszlosci. Jakos charakteryzuja się wyjątkowa
            ociężałością umysłowa w kojarzeniu faktów, bo jak inaczej nazwać wybieranie ddo
            zarządu wyjątkowo szemranych typków.
            I dlatego różnym szumowinom spółdzielnianym udaje się tak łatwo nas ogrywać!
        • Gość: wiem Re: Ustronie ma prezesa z wizją i przeszłością IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 20:14
          ten sam tylko nie tak. nie łączył dwa tylko kupił jedno. Dwa połaczone kupił kto
          inny piętro niżej. Nikt nie czekał na te mieszkania na długiej liście, bo to
          była inwestycja z mieszkaniami na sprzedaż a nie na przydział.
          • Gość: mieszkanka Re: Ustronie ma prezesa z wizją i przeszłością IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 22:12
            > Nikt nie czekał na te mieszkania na długiej liście, bo to
            > była inwestycja z mieszkaniami na sprzedaż a nie na przydział.

Czy wiesz kiedy zniknęły w spółdzielniach kolejki na mieszkania i jakie były
            zasady "otrzymywania" mieszkań?
            O czym ty w ogóle gadasz?
            Co to znaczy mieszkania na sprzedaż a nie na przydział?
            • Gość: wiem Re: Ustronie ma prezesa z wizją i przeszłością IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 20:03
              Pytasz czy wiesz? Jak wiesz to opowiedz nam kiedy zniknęły w spółdzielniach
              kolejki na mieszkania i jakie były zasady "otrzymywania" mieszkań. Co to znaczy
              "otrzymywania"? Ktoś jeszcze komuś coś dziś w spódzielniach daje za darmo? Jeśli
              wiesz - biegnij do prokuratora! To Twój obywatelski obowiązek.
              "Co to znaczy mieszkania na sprzedaż a nie na przydział?" - Naprawdę nie wiesz ?
              Żartujesz? Kochany, PRL skończył się, ogłosiła to swego czasu Joanna
              Szczepkowska. Gdzie Ty wtedy byłeś? Byłeś głuchy a teraz doszła ślepota? Ty nie
              widzisz, że wszystko jest towarem i ma swoją cenę? Pozdrawiam polemistę.
              • Gość: pitia Re: Ustronie ma prezesa z wizją i przeszłością IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 20:14
                Zobaczymy jak będą wyglądały rządy nowego składu , musimy im się uważnie
                przyglądać .W wypadku jakichkolwiek wątpliwości jest szanasa na wykoszenie
                towarzystwa wiosną .
              • Gość: pamiętam Re: Ustronie ma prezesa z wizją i przeszłością IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 20:41
                Gość portalu: wiem napisał(a):

> Ktoś jeszcze komuś coś dziś w spódzielniach daje za darmo?

A kto mówił o chwili obecnej. Sprawa dotyczy okresu niedługo po wypowiedzi
                telewizyjnej p. Joanny Szczepkowskiej, czyli kilkanaście lat temu.
                Myślę, że nie jesteś tak głupi jakby wskazywał twój wpis. Chcesz tylko zamącić
                w głowach forumowiczom. Myślę, że jesteś bardzo dobrym manipulantem. Wróżę ci
                błyskotliwą karierę.

> PRL skończył się, ogłosiła to swego czasu Joanna Szczepkowska.

No i po tej wypowiedzi natychmiast automatycznie zniknęły kolejki po mieszkania
                i rozpoczął się raj i dobrobyt w Polsce.
                • Gość: wiem Re: Ustronie ma prezesa z wizją i przeszłością IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 17:28
                  dzięki za wróżbę - chętnie skorzystałbym z błyskotliwej kariery.
                  I popatrz rozszyfrowałeś mnie, ale Ty nie jesteś gorszym manipulatorem.
                  Ktoś jeszcze komuś coś dziś w spódzielniach daje za darmo?
                  > A kto mówił o chwili obecnej.
                  A o czym my na tym forum mówimy? O spółdzielni Ustronie i Krześniaku, czyli
                  dziś. Tak? Spóldzielnia i dziś. OK?
                  No, to pytanie dalej stoi i czeka na odpowiedź. Może spróbujesz manipulatorze
                  bis?
                  Teraz druga kwestia:
                  PRL skończył się, ogłosiła to swego czasu Joanna Szczepkowska.
                  > No i po tej wypowiedzi natychmiast automatycznie zniknęły kolejki po
                  mieszkania i rozpoczął się raj i dobrobyt w Polsce.
                  Automatycznie ma się tu tak jak w znanym dowcipie : jeśli jego matka była k...,
                  to on automatycznie jest sk....syn - mój Ty manipulatorze do kwadratu.
                  A tak na marginesie to w Radomiu mieszkania czekają na chętnych za nawet 10%
                  tego co w Warszawie.żle?dobrze?wolny rynek - wolna wybór, a banki / oczywiście
                  niepolskie,jakże by inaczej/ chętnie udzielą kredytu.
                  I tak na koniec. Nie wiem jak Tobie było w PRLu, bo mnie nie aż tak żle, ale
                  wolność i demokracja po 1989r w kategoriach względnych i subiektywnych to raj
                  i dobrobyt. Zgódź się, proszę Cię. Od razu zrobi Ci się lepiej. Osiągniesz
                  dobrobyt poprzez dobrostan, a nawet błogostan. Czego Ci życzę na te Święta i na
                  całe życie. Z optymizmem proszę.
                  • Gość: NawiedzonyII Kaśka, o co chodzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 12:16
                    Kaśka, nie wiem, o co Ci chodzi! Siedzę trochę głębiej w spółdzielczości i
                    wiem, jak są sporządzane sprawozdania finansowe. To, że co roku są one badane
                    przez biegłych rewidentów, niby osoby zaufania publicznego i to, ze co trzy
                    lata spółdzielnia jest badana przez lustratorów(tez osoby zaufania publicznego)
                    i wyniki tych czynności wypadaja z reguły celująco, nie świadczy o tym, że
                    wszystko jet w jak najlepszym porządku. Po prostu wspomniane osoby zaufania
                    publicznego - tak biegli rewidenci jak i lustratorzy potwierdzają jedynie
                    przyjęte od lat zasady prowadzenia księgowości i sposóob dzialania spółdzielni.
                    W zasadzie wielu bardziej wprowadzonym w temat osobom i tym bardziej zwykłym
                    spółdzielcom nie miesci sie w glowie, że przez lata osoby zaufania publicznego
                    działając w wyżej opisany sposób dopuszczają się po prostu zwykłych przestępstw
                    poświadczabnnia nieprawdy za co grozi odpowiedzialność karna. Tylko slabej
                    znajomości tych zagadnień przez spółdzielców nalezy zawdzięczać, że to do tej
                    pory funkcjonuje.
                    Bo okazuje się, że znaleźli się spółdzielcy, którzy wykazali, że istotnie
                    biegli rewidenci dopuścili się przestepstw w postaci poświadczenia nieprawdy(w
                    języku potocznym kłamstwa) w wydanych opiniach, bo ich korporacja zawodowa -
                    Krajowa Izba Biegłych Rewidentów skazała ich za to na kary zakazu wykonywania
                    zawodu na okres jednego roku, nagany itp.
                    Wobec tego nie rozumiem podejrzen o jakieś niby sprytne udzielanie pokrętnych
                    wyjaśnień! Ja nic nie wyjaśniałem, ja podałem informacje, że w sprawozdaniach
                    ustronia jest fałsz!
                    Członkiem "nawiedzonej rady" tez nie jestem, jestem zwykłym spółdzielcą, który
                    przez lata uświadomił sobie ogrom złodziejstwa w spółdzielniach mieszkaniowych.
                    I zaskoczę Cie chyba tym, że trawa ono nadal i że jest na to przyzwolenie
                    obecnych polityków i prawodawców. Bo w projekcie nowelizacji ustawy o
                    spółdzielniach mieszkaniowych w zasadzie wprowadzono poprawki aby tylko sprawić
                    wrażenie na spółdzielcach, że coś się dla nich robi. W rzeczywistości nadal
                    podtrzymuje się niezgodny z prawem stan, że spółdzielnia jest właścicielem
                    mieszkań, których budowę my finansowaliśmy. Spółdzielnia nadal będzie
                    dysponowała naszym mieniem, czego nie ma już w żadnym europejskim kraju. Bo
                    spółdzielczość mieszkaniowa to ostatnia gałąź gospodarki, którą można jeszcze
                    rozkraść, tak jak uczyniono to z innymi zakładami i przedsiębiorstwami. Będzie
                    się żądało od nas znowu jakiś tam dopłat, gdy w rzeczywistości to nie
                    spółdzielnia jest właścicielem naszych mieszkań!
                    To nie ja się bawię kosztem spółdzielców, to inni bawią się również moim
                    kosztem, bo też jestem oszukiwanym przez lata spółdzielcą, który próbuje z tym
                    bezprawiem walczyć.
                    Jedyne, z czym się zgadzam z Twojego ostatniego postu to "Twój sprzeciw wobec
                    tego co się dzieje w naszej spółdzielnii, ale nie wolno pozostawać obojętnym.
                    Obłudę i fałsz trzeba nazwać i napiętnować".
                    No i jeszcze "pożyteczni idioci", z którymi rzeczywiście należy się pożegnać,
                    ale mam świadomość, że nie będzie to takie proste. Ale próbować trzeba!

• Gość: pamiętam Re: Ustronie ma prezesa z wizją i przeszłością IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 16:09
                    Gość portalu: wiem napisał(a):

> > A kto mówił o chwili obecnej.
                    > A o czym my na tym forum mówimy? O spółdzielni Ustronie i Krześniaku, czyli
                    > dziś. Tak? Spóldzielnia i dziś. OK?

Na tym forum komentujemy decyzję rady nadzorczej o wyborze nowego prezesa. Wybór
                    taki zwykle odbywa się poprzez ocenę działalności osoby w PRZESZłOśCI. Trudno
                    ocenić nowego prezesa na podstawie tego co w chwili obecnej jest w spółdzielni
                    (gdy go tu jeszcze nie ma) ani tym bardziej na podstawie tego co będzie w
                    spółdzielni w PRZYSZłOśCI za jego rządów.

Ludzie krytykują tu wybór prezesa z powodu jego PRZESZłOśCIi i nie udawaj, że
                    tego nie rozumiesz.

> No, to pytanie dalej stoi i czeka na odpowiedź. Może spróbujesz manipulatorze
                    > bis?

Jakie pytanie? Nie postawiłeś żadnego pytania.

> A tak na marginesie to w Radomiu mieszkania czekają na chętnych za nawet 10%
                    > tego co w Warszawie.żle?dobrze?wolny rynek - wolna wybór, a banki / oczywiście
                    > niepolskie,jakże by inaczej/ chętnie udzielą kredytu.

I co z tego?

Czy w związku z tym kombinowanie z mieszkaniami z pokrzywdzeniem innych osób za
                    starego systemu należy dziś uznać za uczciwe? Czy gdybyś czekał 20 lat na własne
                    mieszkanie i kolejna możliwość uciekła ci sprzed nosa , bo ktoś "załatwił
                    sobie", to pocieszyłoby cię to, że jak zmieni się kiedyś ustrój, to będziesz
                    mógł sobie kupić mieszkanie na wolnym rynku bez żadnych ograniczeń i kolejek?

• Gość: Spółdzielca Do przemyśleń bardziej ogólnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 17:34
                      Raczej nie uda się niczego zmienić w Ustroniu dopóki w całej polskiej
                      spółdzielczości mieszkaniowej będzie bagno jeszcze bardziej pogłębiane przez
                      ustawodawców, o czy mówi poniższy komunikat:
                      Informacja własna biura informacyjnego Zarządu Głównego KZLiS
                      Obradujący dzisiaj w Koninie Zarząd Główny KZLiS ocenił stan prac na
                      reformami w spółdzielczości mieszkaniowej. ... Zarząd po wysłuchaniu swego
                      przedstawiciela w pracach sejmowej komisji, poddał analizie przyczynę
                      opracowania wysoce niezadowalającego projektu ustawy o spółdzielnich
                      mieszkaniowych. Konsekwencją burzliwej dyskusji była zgodna opinia, iż związek
                      natychmiast powinien się odciąć od tego projektu...... Związek przystępuje do
                      pilnego poinformowania spółdzielców mieszkaniowych w całej Polsce o tym do
                      jakiego chaosu i zamieszania może doprowadzić uchwalenie tego projektu. ZG
                      KZLiS podjął decyzję o zorganizowaniu w połowie lutego 2007 r. w Warszawie,
                      wspólnie z posłem Tobiszewskim, Ogólnopolskiej Konferencji Spółdzielców
                      Mieszkaniowych..... Konferencja powinna dać obraz i otworzyć oczy działaczom
                      spółdzielczym na zaplanowane przez wrogów polskiej spółdzielczości
                      skompromitowanie reform oraz tych parlamentarzystów, którzy chcieli je
                      wprowdzać w życie. Konferencja będzie otwarta na wszystkie organizacje i
                      środowiska działające na rzecz radykalnych reform w spółdzielniach
                      mieszkaniowych. Zarząd postanowił upowszechnić wśród członków spółdzielni w
                      całej Polsce wiedzę o tych parlamentarzystach, którzy sprzeniewierzyli się i
                      podjęli się współpracy z wrogami reform. Naszymi wrogami. Tacy posłowie są tak
                      w koalicji jak i w opozycji parlamentarnej.
                      Zarząd Główny postanowił rozpocząć działania na rzecz reprezentacji KZLiS w
                      przyszłych wyborach parlamentarnych
                      Rzecznik informacyjny KZLiS Adam Eltman Konin, dnia 16.12.06

• Gość: wiem Re: Ustronie ma prezesa z wizją i przeszłością IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 18:43
                      "Pamiętam", czy Ty nie zauważyłeś, że już światło zgasili. Zadyskutujesz się, a
                      Swiąt i Nowego Roku nie zauważysz... I o co? I po co? Krześniak i tak jest
                      prezesem, a spółdzielczość dalej kwitnie.
                      Pytasz - Jakie pytanie? Nie postawiłeś żadnego pytania.
                      Oj, nieuważnie czytasz, a myślałem, że jesteś niezły... -pytanie - Ktoś jeszcze
                      komuś coś dziś w spódzielniach daje za darmo? - rozumiem, to pytanie
                      retoryczne, zwalniam się z odpowiedzi, bo jest oczywista.
                      A teraz Twoje pytanie: Czy w związku z tym kombinowanie z mieszkaniami z
                      pokrzywdzeniem innych osób za starego systemu należy dziś uznać za uczciwe?
                      Oczywiście, że nie! Ale tego nawet PiS nie chce rozliczać - tak mocny
                      jest "układ" spódzielczy.
                      Moja Mama czekała z pełnym wkładem ponad 30lat, by wreszcie kupić, w
                      macierzystej spółdzielni, na zasadach komercyjnych, mieszkanie z odzysku, do
                      remontu, po zmarłym członku!
                      "Pamiętam" - ja też i "wiem,", że Ty też wiesz. Naprawdę, wróg i całe zło jest
                      gdzie indziej. Miło było pogadać.

• Gość: pamiętam Re: Ustronie ma prezesa z wizją i przeszłością IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 21:15
                        > Krześniak i tak jest
                        > prezesem, a spółdzielczość dalej kwitnie.

Wiem, że nowa rada nadzorcza za nic ma zdanie spółdzielców. Wcale nie musiałeś
                        tego pisać. Wszyscy wiedzą, że chodziło o to, żeby mieć jako prezesa SWOJEGO
                        człowieka i niech psy szczekają, a karawana jedzie dalej.
                        Ale z tym DALSZYM ROZKWITEM spółdzielczości to już trochę przesadziłeś:)))

Strasznie lubisz wprowadzać tematy zastępcze?
                        Nie bardzo mnie to bawi, ale odpowiem i na kolejny twój wykręt, choć jest
                        bzdurny i bez żadnego znaczenia dla dyskutowanych tu spraw.

W jednym i tym samym poście piszesz:
                        i dalej:
                        > No, to pytanie dalej stoi i czeka na odpowiedź. Może spróbujesz manipulatorze
                        > bis?

Po pierwsze:
                        Jeśli piszesz, że jakieś pytanie DALEJ stoi i czeka na odpowiedź, to powinno
                        oznaczać, że było postawione w jakimś wcześniejszym poście, a nie w aktualnym.
                        Teraz piszesz, że pytaniem, które DALEJ stoi i czeka na odpowiedź jest pytanie
                        zawarte w tym samym poście.
                        To chyba nic dziwnego, że wcześniej nie dostałeś na nie odpowiedzi- prawda?
                        Na ogół odpowiedzi otrzymuje się PO postawieniu pytania, a nie PRZED.

Po drugie:
                        Jeśli pytanie było retoryczne, jak piszesz teraz, to dlaczego pisałeś: " Może
                        spróbujesz (odpowiedzieć - przyp. mój) manipulatorze bis?" sugerując czytelnikom
                        forum, że twój rozmówca manipuluje uchylając się od odpowiedzi na twoje pytanie.

Po trzecie:
                        Pytanie wyrażnie kierowałeś do swojego dyskutanta (nazywając go manipulatorem
                        bis), a teraz piszesz: "to pytanie retoryczne, zwalniam SIE z odpowiedzi, bo
                        jest oczywista".

Nie ważne, że twoja odpowiedź jest kłamliwa i pokrętna, ważne żeby twoje było na
                        wierzchu???

Co do twojego stwierdzenia, że NAWET PiS nie chce rozliczać nieuczciwych
                        prezesów - tak mocny jest "układ" spódzielczy.
                        NAWET PiS nie chce , a może WLASNIE PiS nie chce?
                        O JAKIM układzie spółdzielczym mowa, jeśli spółdzielczość twoim zdaniem kwitnie?

I na koniec:
                        Piszesz: "Naprawdę, wróg i całe zło jest gdzie indziej."
                        Nie sądzę. Jeśli uczciwość i poprzednia działalność prezesów nie ma żadnego
                        znaczenia przy ich wyborze na prezesa w innej spółdzielni, to nie ma sensu
                        szukać zła gdzie indziej. Mogą zmieniać się warunki, okoliczności, nawet systemy
                        polityczne i gospodarcze i tak nic się na lepsze nie zmieni dla spółdzielców.

Wszystkim czytelnikom tego wątku, a zwłaszcza spółdzielcom Ustronia życzę
                        Wesołych Swiąt. Gościowi "wiem" także, mimo poważnej różnicy zdań.
                        • Gość: wiem Re: Ustronie ma prezesa z wizją i przeszłością IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 21:50
                          Ale Cię poniosło. Rajcuje Cię sama polemika. Sztuka dla sztuki. Gubisz
                          prawdziwy sens i dystans. Grzejesz się mocniej i mocniej. Adrenalina. A tu
                          Twoja karawana zniknęła już za horyzontem w ciemności. A Ty dalej walczysz i
                          walczysz, machasz tępymi frazami usiłując trafić cień. Ręce opadają i słów
                          brak. Daj sobie luz!
                          Nie bądź tak poważnie serio. Żyj dziś dla jutra. Przeszłość zostaw Panu Bogu i
                          historii.
                          Wiesz, trącisz mi nieco belfrem - jeśli nie z profesji to z charakteru na
                          pewno.To nie wytyk , ale problem! Wybacz nie dogadamy się ex catedra.
                          Jeśli wytrzymasz bez odpowiedzi do 1 stycznia - mogę podejąć z Tobą dalszą
                          dyskusję na dowolnie bzdurny temat - jeśli nie - nie licz na mnie, choć przez
                          moment nawet fajnie było.
                          Więcej pokory i dystansu do siebie, innych i tematu.
                          • Gość: pamiętam Re: Ustronie ma prezesa z wizją i przeszłością IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 23:41
                            Nic mnie nie poniosło. Jak widać systematycznie, spokojnie i bardzo
                            skrupulatnie wyciągam na wierzch i ujawniam twoje manipulacje wypowiedziami
                            innych osób na tym forum i wyjątkową przewrotność. To co robisz nazywa się
                            odwracanie kota ogonem.

Oczywiście w ostatnim twoim poście też nie mogło być inaczej.

Ja napisałem:
                            > Nie bardzo mnie to bawi, ale odpowiem i na kolejny twój wykręt, choć jest
                            > bzdurny i bez żadnego znaczenia dla dyskutowanych tu spraw.

Na to ty:
                            > Gubisz prawdziwy sens i dystans.

Dziękuję za dostrzeżenie moich zdolności, czy zacięcia pedagogicznego.
                            W przeciwieństwie do ciebie nie uważam tego za wadę, ani problem.

Piszesz:
                            > Jeśli wytrzymasz bez odpowiedzi do 1 stycznia - mogę podejąć z Tobą dalszą
                            > dyskusję na dowolnie bzdurny temat - jeśli nie - nie licz na mnie.

Trzymam cię za słowo!
    • Gość: dick Ustronie ma prezesa z wizją i przeszłością IP: *.algo.radman.pl 09.12.06, 16:20
      Współczuję mieszkańcom Ustronia.Ciekawe o ile zdrożeje czynsz?
    • Gość: Kuleś Ustronie ma prezesa z wizją i przeszłością IP: 82.139.33.* 09.12.06, 16:37
      Łuczycki pożal się koniowi.On ma dużą głowę to cię wysłucha. Sam wkręciłeś
      swojego sługusa do zarządu Sejmiku i co się stało z podziałem środków unijnymi
      dla Radomia wszyscy widzieli. Przekleństwem Radomia są tacy ludzie jak ty, który
      ściągał kolesiów z Sejmu, żeby wspomogli synalka. Niestety, Radomianie to nie
      głupi naród i nie wybierał radnych poprzez pryzmat interesików czy prywatnych
      kontaktów.
      • Gość: Romek Re: Ustronie ma prezesa z wizją i przeszłością IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 16:44
        Człeniu spadaj z tego forum ,nudny jest język twoich komentarzy pełen tego
        cholernego jadu .Lepiej pogadaj sobie z kumplami z "Naszego Osiedla " z nimi
        znajdziesz wspólny język to środowisko w sam raz dla ciebie .
      • Gość: Kubuś Puchatek Re: Ustronie ma prezesa z wizją i przeszłością IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 16:46
        Obecni władcy ustronia są sprytnymi socjotechnikami.
        Chcą sprowadzić merytoryczną dyskusję dotyczącą nowego
        prezesa na boczne tory.
        Całkiem tak jak w tym dowcipie z lat 60-tych:
        Na pytanie amerykańskiego dziennikarza:
        - Ile zarabia miesięcznie robotnik radziecki?
        poda odpowiedź dygnitarza radzieckiego:
        - A w USA murzynów biją.
      • Gość: 1. Re: Ustronie ma prezesa z wizją i przeszłością IP: *.tkdami.net 09.12.06, 17:08
        Powiem krótko. Jeżeli te fakty były by napisane przez normalne medium a
        informacji dostarczył by ktoś wiarygodny to bym się przejął, ale artykuł jest
        w "Gazecie" a informacje dostarczył Senator Łuczycki więc pełen luz.
        P.S.
        Układ się broni ale proszę się nie przejmować, oliwa zawsze sprawiedliwa !!!
        • Gość: Igor Re: Ustronie ma prezesa z wizją i przeszłością IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 18:13
          Wszelkie informacje dotyczące nowego prezesa mogą i powinny być poddane
          weryfikacji. Oddzielną sprawą jest to czy rada nadzorcza ustronia chce poznać
          fakty, czy wystarczą jej wyłącznie komentarze osób zainteresowanych.
          Obserwując dzialalność tej rady widzę, że fakty nie mają dla niej znaczenia.

Do gościa 1.:
          Napisz, które fakty przedstawione w GW i p. Łuczyckiego negujesz i dlaczego.
          • Gość: Romek Re: Ustronie ma prezesa z wizją i przeszłością IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 18:43
            Wiesz dla tej rady znaczenie ma fakt aby gość należał do kręgu ludzi
            swoich "wygodnych".
          • Gość: leszek2172 Re: Ustronie ma prezesa z wizją i przeszłością IP: *.tkdami.net 10.12.06, 11:42
            zgadzam się należy bezwłocznie zweryfikować tego pana(celowo piszę z małej
            litery nie zasługuje na dużą literę chyba ,ze chodzi o korucję). Zweryfikować
            także radę są to ludzie przypadkowi bez żadnej znajomości działalności
            Spółdzielni.Proponuję zjednoczyć siły by nie dopuścić do powstania nowej sitwy
            dla dobra nas mieszkańców. Pozostawmy orientacje polityczne na boku. WRÓG JEST
            JEDEN KRZEŚNIAK
            • Gość: anna Re: Ustronie ma prezesa z wizją i przeszłością IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 10:30
              to niestety prawda,nowy prezes to sprytny i bezkompromisowy oszust,na uwadze ma
              tylko i wylacznie swoja kieszen, kto mysli innaczej jest albo w bledzie albo
              jest glupi.Jak mozna bylo wybrac go prezesa?to tak jakby wpuscic lisa do
              kurnika!
        • Gość: prokurator Re: Ustronie ma prezesa z wizją i przeszłością IP: *.tkdami.net 09.12.06, 18:46
          Gościu! czy ty aby nie nazywasz sie Kotwicki albo Krześniak. Zarówno SM
          Starówka jak i SM Budowlani zostały okradzione przez Krzesniaka. To samo czeka
          Ustronie.
          Brawo dla Pana Senatora Łuczyckiego i Pani Redaktor Rusek za słowa prawdy i
          napiętnowanie złodzieja.

• sono_andrzej Re: Ustronie ma prezesa z wizją i przeszłością 09.12.06, 18:54
            Kolejna radomska klika i układ. Głosowanie było formalnością Dlaczego nadal
            radomskie spółdzielnie mieszkaniowe są tak cennym łupem dla złodzieji???
            To skandal, że Krześniak został prezesem z ciążącymi na nim zarzutami
            prokuratorskimi. Jestem ciekaw ile wyprowadzi z Ustronia kasiury na swoje lub
            swojego pociotka konto. Uważam, że każda decyzja nowego prezesa powinna być
            uważnie przeglądana przez radę nadzorczą, a nawet prokuraturę. Przecież wobec
            tego człowieka ciągle zachodzi obawa o matactwo.
        • Gość: op Re: Ustronie ma prezesa z wizją i przeszłością IP: 82.139.53.* 15.05.07, 13:30
          popieram
    • Gość: Zenonnn Co z Kotwickim ? ??? IP: *.aster.pl 09.12.06, 18:58
      CO z kotwickim ?
      • Gość: wróżka Re: Co z Kotwickim ? ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 19:25
        Ma podobno zostać wiceprezesem. Przed rozstrzygnięciem konkursu na wice- już o
        tym słychać.
        • Gość: członek Re: Co z Kotwickim ? ??? IP: *.tkdami.net 09.12.06, 20:03
          Niezłe szambo zafundowała Członkom SM Ustronie Rada Nadzorcza. Gdzie ci ludzie
          mieli głowy. Z ośmiu kandydatów wybrali najgorszego i to w dodatku z podejrzaną
          przeszłością. To musi być prawda, że Kotwicki z Krzesniakiem już stworzyli
          sitwę. Ustroniacy zróbcie coś póki jeszcze nie jest zapóżno.
          • Gość: leszek2172 Re: Co z Kotwickim ? ??? IP: *.tkdami.net 09.12.06, 21:39
            Znam tego eksprezesa. Jest to człowiek małego pokroju, arogant i
            spryciarz,pozbawiony honoru i ambicji. Z działalności w SM Budowlani znany jako
            10-cio procentowy prezes(pewnie wszyscy wiedzą o co chodzi).Do Sm Budowlani
            przybył jako członek oczekujący, w dziurawych butach , w zdezelowanym
            MALUCHU.Po kilku latach został wyrzucony przez Radę ale za to posiaiadający
            apartament w "czerwonym pałacyku- róg Suchej i Limanowskiego" oraz
            Toyotę.Oskarżany o niegospodarność, niejasności w przydzielaniu mieszkań z tak
            zwanego odzysku (obecny Prezes potwierdza bezzasadny przydział 7 mieszkań na 15)
            O tym pisał w dwóch odcinkach red.Piotr Kutkowski w artykule pod znamiennym
            tytułem " Bagienko" wq dwoch odsłonach.Doniesieniami do prokuratury zajmowała
            się pani prokurator E. T.Mam pytania
            - czy ktoś zna nazwiska pozostałych uczestników konkursu na prezesa,
            - co się zmieniło, że ten jegomość nie wygrał w pierwszej odsłonie konkursu,
            - co robi w radzie pan senator Łuczycki, jeśli przykłada rękę do wyboru
            najgorszego z kandydatów,nawet najgorszy z pozostałych kandydatów byłby
            kryształowy i lepszy od tego pana,
            -panie Gogacz niech pan przedstawi wizje nowego prezesa, co plecie pan
            banialuki o merytorycznym przygotowaniu kandydata, o uwłaszczeniu spółdzielców.
            Pierwszy uwłaszczy się prezes , zdaje się że razem z panem.
            -czy fakty odwołań ze wsystkich zajmowanych stanowisk nie daje jaśnie
            oświeconej radzie nic do myśleni
            -czy stawianie zarzutów o niegospodarnośćprzezdwie kolejne rady nadzorcze w
            dwóch różnych spółdzielniach nie dyskwalifikuje kandatata,
            - czy fakt braku wyroku w/w sprawach oczyszcza od zarzutu i mówi o uczciwości
            Myślę, że rada przygotowała dla mieszkańców Ustronia nie lada prezent
            świąteczny, pasztet ciężkostrawny
            Przeto zwracam się do Ustroniaków o czynny opór takim działaniom i podjęcie
            radykalnych działań by decyzja rady o wyborze prezesa nigdy nie została
            wcielona w życie.Jednocześnie proszę o informację jak można prawnie unieważnić
            ten wybór oraz wszelkie informacje na forum demaskujące p. Krześniaka.
            • Gość: Spółdzielca Nic nowego sie nie stało! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 21:58
              Wprawdzie nie jestem z Radomia, ale z zainteresowaniem śledzę tematyka
              spółdzielcaa na różnych forach.
              Nie wiem, kto ma rację, ale opisywane rzeczy to chleb powszedni w
              spółdzielniach. Prezes wywalany z jednej społdzielni przyjmowany jest ochoczo w
              innej Niby jest to niepojęte dla normalnego człowieka, ale jest to w pełni
              wytłumaczalne - kombinatorzy właśnie chcą współpracować z prezesami
              z "przeszłością" bo mają pewność, że się dogadają a o to przecież chodzi w
              większości spółdzielni. I dlatego podpadnięci prezesi ku naszemu zdumieniu tak
              łatwo znajdują pracę w innych spółdzielniach.
              Więcej o działaniu spółdzielni mieszkaniowych zainteresowania mogą dowiedzieć
              się z nowej strony www.polskiesm.pl uruchomionej niedawno przez niezależnych
              spółdzieców, którzy dokładnie rozgryżli kulisy spółdzielczego szamba w Polsce.
            • Gość: ciekawy A więc potwierdza się sprawa "apartamentu" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 22:21
              No właśnie, nie byłem pewny czy to o tego pana -
              byłego prezesa Budowlanych chodziło z tym "apartamentem".

W tamtych czasach sprawy kolejności i wielkości przydzielanych
              mieszkań należały do najważniejszych decyzji podejmowanych
              przez zarządy spółdzielni. W tego rodzaju sprawach niestety
              zdarzały się w niektórych spółdzielniach nadużycia.
              • Gość: Terra Re: A więc potwierdza się sprawa "apartamentu" IP: *.orange.pl 10.12.06, 00:03
                Pan Senator niech się lepiej nie wypowiada. Ten wzór uczciwości jest w kilku
                radach nadzorczych a jego firmy świadczyły do niedawna usługi na ustroniu i w
                innych spółdzielniach. Nie dziwi mnie fakt że teraz ujada bo od kąd nie ma
                Radomskiej interesiki się skończyły. A Synowi radzeę odciąć internet bo chyba
                nic innego nie robi tyko stuka na forum.
                • Gość: zet Re: A więc potwierdza się sprawa "apartamentu" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 00:17
                  "Chcemy być równymi partnerami w zarządzaniu spółdzielnią -
                  wyjaśnia Tomasz Gogacz."

Pan Gogacz chce dorównać Krześniakowi.
                  Ciekawe czy mu się to uda?
                  • Gość: leszek2172 Re: A więc potwierdza się sprawa "apartamentu" IP: *.tkdami.net 10.12.06, 00:38
                    Kto to zacz pan Gogacz? Co on sobą reprezentuje i czy aby wie co mówi?
                    • Gość: jawa Re: A więc potwierdza się sprawa "apartamentu" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 02:15
                      Zarzad spoldzielni mieszkaniowej nie jest wlascicielem majatku
                      spoldzielni.Pelni funkcje operatora zapewniajac organizowanie wywozu
                      smieci,malowania klatek,koszenia trawy itd...Lokator spoldzielczego mieszkania
                      wlasnosciowego posiada tylko ograniczone prawo rzeczowe.Tylko pelna wlasnosc tj
                      mieszkanie wraz z gruntem stawia mieszkanca na rownych prawach wobec
                      zarzadu,gdyz jest udzialowcem ,wspolwlascicielem .ma pelne prawa
                      wlascicielskie.Moze zorganizowac sie w wspolnote mieszkaniowa lub wyrazac zgode
                      na dalsze administrowanie przez spoldzielnie.W pelni moze kontrolowac i znac
                      rozne skladniki kosztow.Prezesi boja sie tego jak ognia,gdyz rozmawiaja z
                      uwlaszczonym lokatorem wspolwlascicielem majatku ,ktory placi i wymaga !!!!!
                      dobrej i sprawnej obslugi,remonty,naprawy .Jezelik w danym bloku uwlaszczy sie
                      wiekszosc lokatorow obowiazuje antykorupcyjna ustawa o zamowieniach publicznych
                      • Gość: adam Re: A więc potwierdza się sprawa "apartamentu" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 02:44
                        wybiorcza gazeta skazuje przed wydaniem wyroku,pomowienia tego organu UW,PO,SLD
                        po seksaferze wynosi ta gazete na szczyty politycznej bezstronnosci ??????ha,ha
                        • Gość: spółdzielca2. Ustroniem zajmie się prokuratura IP: *.tkdami.net 10.12.06, 08:24
                          Idę o zakład, że najdalej za rok Ustroniem zajmie się prokuratura. Jak mozna
                          zatrudniać lisa do pilnowania kurnika. A ten Kotwicki to musi być wyjatkowa
                          kanalia. Jeżeli naprawde zostanie vice-prezesem to będzie to oczywista korupcja.
                        • Gość: leszek2172 Re: A więc potwierdza się sprawa "apartamentu" IP: *.tkdami.net 10.12.06, 08:28
                          Jeśli nie masz nic mądrego do powiedzenia to lepiej milcz, mimo wolności słowa
                          i publikacji.
                          Choć z drugiej strony na głupotę nie znaleziono jeszcze skutecznego lekarstwa.
                      • Gość: Spółdzielca Właśnie o to chodzi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 08:39
                        Jawa porusza bardzo istotny temat własności naszych mieszkań - chociaż
                        sfinansowaliśmy ich budowę, cwaniaczki politycy, prawnicy, prezesi i ich
                        przydupasy wmawiają nam od lat, że te mieszkania nie są nasze!
                        Znacznie więcej o tym bezprawiu przeczytacie na stronie www.polskiesm.pl
                        • Gość: Romek Re: Właśnie o to chodzi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 10:22
                          Ciekawe jakie bedą pierwsze posunięcia tej spółki Kotwicki&Krześniak ile
                          (uczciwie wybranych) firm wprowadzą na osiedle w myśl haseł o nowych
                          porządkach.A tak swoją drogą to wydaje mi się że na tak korupcjogenne
                          stanowiska winny być wybierane osoby na których nie ciąży nawet cień podejrzeń
                          a nie typy określane mianem "złodzieja " .
                        • Gość: ?????? Re: Właśnie o to chodzi! IP: 82.139.39.* 10.12.06, 10:41
                          Kupiłeś za 20% kosztów, a kto dopłacił resztę
                          ? Stuknij się w mózgownicę może otrzeźwiejesz.
                    • Gość: ignac Re: A więc potwierdza się sprawa "apartamentu" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 11:43
                      > Kto to zacz pan Gogacz? Co on sobą reprezentuje i czy aby wie co mówi?

Pan Gogacz jest dyrektorem gimnazjum nr 13 w Radomiu.
                      Podobno był kandydatem na stanowisko dyrektora Wydziału Edukacji UM Radom.
                      Ważny działacz Pisu w Radomiu. Członek "Naszego Osiedla".
                      Członek rady nadzorczej SM Ustronie.

Według mnie to nie wie co mówi, gdyż nie posiada merytorycznej wiedzy o
                      spółdzielni. Tyle samo wie i chce zrobić co całe stowarzyszenie Nasze Osiedle
                      i radomski Pis.
                    • Gość: rodzic Re: A więc potwierdza się sprawa "apartamentu" IP: *.pr.radom.net 10.12.06, 23:28
                      Pan Tomasz Gogacz jest Dyrektorem Gimnazjum Nr 13 ul. 25 Czerwca jako dyrektor
                      szkoły jest ok.
            • Gość: mieszkaniec Re: Co z Kotwickim ? ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 11:29
              ludzie!wywalcie tego szachraja zanim bedzie za pozno!
    • Gość: Budowlaniec. Kompletna kompromitacja Rady Nadzorczej IP: *.tkdami.net 10.12.06, 10:29
      Zastanawiam się czy to tylko głupota. Czy może cos więcej?
      Przecież wystarczyły popytać w Radomiu. Budowlani to olbrzymia spółdzielnia i
      mnóstwo ludzi pamieta w jakim stanie zostawił ją Krzesniak.

Chyba że to celowe działanie: czyt. zaplanowany skok na kasę.
      Pewne elementy życiorysu Kotwickiego poruszone w innym wątku:

IPN BU 00283/1563 KOTWICKI GRZEGORZ WUSW Radom jedynki akta
      IPN BU 00768/879 KOTWICKI GRZEGORZ WUSW Radom jedynki MKS

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=68&w=45591814&a=45602553
      Teraz wiele tłumaczą.
      • Gość: komuch Re: Kompletna kompromitacja Rady Nadzorczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 10:32
        komunistyczny pis
        • Gość: Romek Re: Kompletna kompromitacja Rady Nadzorczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 10:48
          O kurde jakie bagno na tym moim osiedlu .Ludzie czy nie ma sposobu na tych
          panów?
      • polskieosiedla Re: Kompletna kompromitacja Rady Nadzorczej 10.12.06, 11:00
        Prośba do Gazety Wyborczej:
        Prosimy o podanie w Gazecie informacji jakie osoby złożyły oferty
        na stanowisko prezesa i jakie posiadały kwalifikacje. Utajnianie
        tego przez radę nadzorczą nie służy mieszkańcom. Nie jest to prywatna
        sprawa członków rady nadzorczej, ani jej przewodniczącego pana Jana Zelka.
    • Gość: prokurator Usunąć spółkę Kotwicki-Krzesniak. IP: *.tkdami.net 10.12.06, 12:26
      ..."zgadzam się należy bezwłocznie zweryfikować tego pana(celowo piszę z małej
      litery nie zasługuje na dużą literę chyba ,ze chodzi o korucję). Zweryfikować
      także radę są to ludzie przypadkowi bez żadnej znajomości działalności
      Spółdzielni.Proponuję zjednoczyć siły by nie dopuścić do powstania nowej sitwy
      dla dobra nas mieszkańców. Pozostawmy orientacje polityczne na boku. WRÓG JEST
      JEDEN KRZEŚNIAK"...

Zgadzam się w 100-u %.
      • Gość: Krystyna Re: Usunąć spółkę Kotwicki-Krzesniak. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 14:03
        A ja się nie zgadzam z tym, że wróg jest tylko jeden w osobie p. Krześniaka.
        Sam, bez namaszczenia stowarzyszenia NASZE OSIEDLE, z jego prezesem Karolem
        Sońtą i wiceprezesem Piotrem Kotwickim (nota bene synem Grzegorza Kotwickiego)
        i członków rady nadzorczej, nie zostałby prezesem Ustronia.
    • Gość: s Re: Ustronie ma prezesa z wizją i przeszłością IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 18:17
      s
    • Gość: Igor Re: Ustronie ma prezesa z wizją i przeszłością IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 19:25
      Przede wszystkim tym osobom ze stowarzyszenia Nasze Osiedle (NO)należy
      podziękować za taki trafny wybór:

* Karol Sońta - Przewodniczący NO
      * Piotr Kotwicki - Wiceprzewodniczący NO
      * Janusz Piątek - Sekretarz NO
      * Zofia Piątek - Skarbnik NO
      * Jan Zelek - Przewodniczący Komisji Rewizyjnej NO
      No i oczywiście nie można zapomnieć o wyrazach wdzięczności dla pana Gogacza i
      pozostałych członków rady głosujących za tym wyborem.
      • Gość: Senior Re: Ustronie ma prezesa z wizją i przeszłością IP: *.tkdami.net 10.12.06, 20:18
        Igor, ile ty masz lat? Gdzie byłeś na poczatku lat 90-tych jak Krześniak robił
        przekrety w Budowlanych i Starówce. Jeżli jestes tym kim myślę, to byłeś
        jeszcze w podstawówce i nie pamiętasz tamtych lat, więc nie mów o czymś o czym
        nie możesz mieć pojęcia.
        Prawda jest taka: Rada Nadzorcza dokonała najgorszego wyboru z możliwych, bo
        uczciwośc na stanowisku presesa jast najważniejsza.

Myślę, że za 1,5 do 2 lat prokurator wkroczy na Ustronie, a wtedy odpowie i
        Zarząd i Rada Nad. A pamiętajcie drodzy państwo, że po nowelizacji prawa
        spółdzielczego za udowodnione straty (np. niekorzystne umowy) odpowieda się
        całym swoim majątkiem. Mówi o tym art. 58 ustawy: "Członek zarządu, rady oraz
        likwidator odpowiada wobec spółdzielni za szkodę wyrządzoną działaniem lub
        zaniechaniem sprzecznym z prawem lub postanowieniami statutu spółdzielni, chyba
        że nie ponosi winy".

Poza tym każdy członek zarządu lub rady, który działa na szkodę spółdzielni
        będzie zagrożony karą pięciu lat więzienia oraz grzywny.

Tak więc miejcie się na baczności.

• Gość: ??????? Re: Ustronie ma prezesa z wizją i przeszłością IP: 82.139.39.* 10.12.06, 20:35
          Pan Gogacz nie wie, że powszechne uwłaszczenie nie wypaliło i nie dla tego że
          prezesi ( zarządy) tak chcieli. Ludzie nie dali się nabrać na niby własność.
          Zgodnie z prawem Spółdzielczym Zarządy muszą podejmować uchwały o odrębnej
          własności. Natomiast mieszkanicy jak chcą. Nikt ich do tego nie zmusi a tym
          bardziej przeszkodzi w wyłączaniu odrębnej własności swojego lokalu. To, ze
          jest się nauczycielem nie znaczy,że pozjadało się wszystkie rozumy i w kazdej
          dziedzinie jest się fachowcem. Do lektury Panie Gogacz.
          • Gość: Spółdzielca Pożyteczna lektura dla spółdzielców! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 21:08
            Od kilku dni macie mozność bardzo pozytecznej lektury:
            www.polskiesm.pl
            Dowiecie się z tej strony bardzo dużo, jak "funkcjonują" polskie spółdzielnie
            mieszkaniowe.
            • Gość: m Re: Pożyteczna lektura dla spółdzielców! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 22:12
              Całe to Nasze Osiedle to czysto fikcyjne ugrupowanie którego zadaniem było
              omotanie naiwnej (starszej wiekowo)cześci mieszkańców bezsensownymi hasłami o
              uwłaszczeniach aby wtargnąć do Rady ,osadzić swoich gości i zacząć taniec na
              swoją nutę.
              • Gość: Pyra Re: Pożyteczna lektura dla spółdzielców! IP: *.orange.pl 10.12.06, 22:41
                Jasne a towarzystwo wzajemnej adoracji z PO i PZPR które do tej pory rządziło
                Ustroniem było ok?
                Pan Łuczycki - senator PO
                Pani Radomska - radna z RR i kandydat do RM z SLD
                Pani Pawłowska -była przewodnicząca RN Ustronia parlamentarzystka z PZPR i SLD
                I inne wynalazki z SLD i UW
                Obecnu Zarząd powinien szybko wystąpić o kontrolę do NIK czy też RIO. Nie lubię
                takich cwaniaków ja Pan senator a jeśli oskarżenia w stosunku do Krześniaka się
                potwierdzą spuścić go w 5 min.
                • Gość: mentos Re: Pożyteczna lektura dla spółdzielców! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 23:38
                  Gość portalu: Pyra napisał(a):

> ...a jeśli oskarżenia w stosunku do Krześniaka się potwierdzą spuścić go
                  > w 5 min.

Proponuję zacząć od sprawdzenia sprawy z lokalami połączonymi przez prezesa
                  w "apartament" dla siebie. Z wyjaśnieniem tego nie powinno być żadnych
                  problemów. Dokumenty powinny być w spółdzielni Budowlani.
      • Gość: mieszkaniec Re: Ustronie ma prezesa z wizją i przeszłością IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 11:39
        precz z taka rada!
    • Gość: jm Re: Ustronie ma prezesa z wizją i przeszłością IP: *.tkdami.net 10.12.06, 22:37
      Zastanów się lepiej jeden z drugim, zucając oskarżenia. Nie było żadnego (jak
      podaje Gazeta) wyroku. Senator też skarżył tymczasowy zarząd sm ale przerżnął
      wszystkie sprawy w kompromitujący sposób. Podobno rada nadzorcza bada przekręty
      poprzedniej rady nadzorczej (był w niej Luczycki)zwiazane z przetargami. Ciekawi
      mnie,czy GW poda o tym na swoich łamach?
      • Gość: niki Re: Ustronie ma prezesa z wizją i przeszłością IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 06:08
        "Podobno" robi wielką karierę "kolego"
        Masz człowieku jakieś dowody? to lepiej
        zgłoś szybko do prokuratora, bo Cię
        posądzą za współudział!!!!!!1
        Żenada!
    • Gość: jasne Re: Ustronie ma prezesa z wizją i przeszłością IP: *.2.udn.pl 11.12.06, 08:20
      ja nie rozumiem. Jak można mówić że dba się o dobro mieszkańców i wybiera się
      takiego człowieka na prezesa?? a Kotwicki na wice? To jest skandal! ale pewnie
      Nasze Osiedla jest zadowolne z takieo wyboru, każdy na ich miejscu by był jak
      ojciec zostaje. Dlaczego robią to ludzie nie mieszkający na ustroniu i za nic
      mającu interesy mieszkańców? Jak można...
      Ciekawe co dalej? Jakie pierwsze podwyżki? Pewnie ciepłej wody bo i tak już jest
      najdroższa od nawet tej w W-wie to co to za problem podnieść znowu..
      Kandydatem na prezesa w I turze był Łapiński. Dobre doświadczenie, ale to nie
      był człowiek PiS więc nie było szans żeby został.
      • Gość: mieszkaniec Re: Ustronie ma prezesa z wizją i przeszłością IP: *.tkdami.net 11.12.06, 09:12
        "Zebranie przedstawicieli może odwołać tych członków zarządu,którym nie
        udzieliło absolutorium,niezależnie od tego,że w myśl postanowienia statutu
        wyborów członków zarządu dokonuje rada nadzorcza."&48 statutu spółdzielni
        "USTRONIE".Może jednak jest szansa na zmianę prezesa?
        • Gość: mieszkaniec2 Re: Ustronie ma prezesa z wizją i przeszłością IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 09:30
          Zamiast działać doraźnie tj. odwoływać prezesa wybranego przez tą radę, trzeba
          się zastanowić czy nie lepiej od razu odwołać członków rady nadzorczej. Nie
          można się bawić w kotka i myszkę. Najpierw rada będzie podejmować złe decyzje, a
          potem Zebranie Przedstawicieli musi je zmieniać.
          Po to jest rada żeby w naszym imieniu dokonywała dobrych wyborów.
          • Gość: jasne Re: Ustronie ma prezesa z wizją i przeszłością IP: *.2.udn.pl 11.12.06, 09:40
            ale żeby odwołać członków rady potrzeba to zrobić na zebraniu przedstawicieli
            mieszkańców, a tu jak wiadomo za wiele osób nie chodzi na nie i szansa raczej
            nie wielka
            • Gość: mieszkaniec2 Re: Ustronie ma prezesa z wizją i przeszłością IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 09:54
              W naszej spółdzielni Ustronie członków rady wybierają mieszkańcy na zebraniach
              grup członkowskich a nie zebranie przedstawicieli. Odwołanie członków rady
              należy też do grup członkowskich. Sprawdziłem w statucie.
    • Gość: jawa Re: Ustronie ma prezesa z wizją i przeszłością IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 10:14
      gratuluję radie Nadzorczej dobrego samopoczucia

Przed wyborami konieczne było poprosić o opinie
      członków Spoldzielni Budowlani, Starówka ,Budochem , w Radomiu
      oraz Muranów W Warszawie wstarczyło tylko zadzwonić.
      Człnkowie Spółdzielni USTRINIE winni od Rady Nadzorczej pobrać weksle bo to ona
      odpowiada za Spółdzielnie .
      A Także moralna odpowiedzialność ponosi PiS z szefostwem radomskim
      włącznie
      • Gość: z ipnu Re: Ustronie ma prezesa z wizją i przeszłością IP: *.tkdami.net 11.12.06, 11:49
        Mnie niepokoi niewyjaśniony do tej pory wątek pana Kotwickiego. Przypomnijmy
        fragmenty:

• Re: Ustronie ma nowego prezesa IP: *.uniserve.ca

Przeczytaj komentowany artykuł »
        Gość: Kolega z daleka 21.07.06, 05:21 + odpowiedz

Niewatpliwie Grzegorz Kotwicki "nadaje" sie na prezesa.Jest osoba bardzo
        wykwalifikowana.Kwalifikacje zdobyl w Sluzbie Bezpieczenstwa donoszac na
        kolegow z bylej organizacji podziemnej.
        Wystepuje w dokumentach SB jako t.w "Zoska".
        On, jak i inni kapusie przy wladzy powinien przedstawic zaswiadczenie z IPN-u.
        Gratuluje miszkancom Ustronia tak dobrze wytresowanego przez SB prezesa.

• Re: Ustronie ma nowego prezesa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl

Gość: polopiryna 21.07.06, 08:55 + odpowiedz

IPN BU 00283/1563 KOTWICKI GRZEGORZ WUSW Radom jedynki akta
        IPN BU 00768/879 KOTWICKI GRZEGORZ WUSW Radom jedynki MKF
        nie jeden Grzesiu jest na świecie , a który to z nich ??

• Re: Ustronie ma nowego prezesa IP: *.radom.net

Gość: Wielki Las 21.07.06, 09:11 + odpowiedz

A co na to Karolek? Rzeczywiście, zamienił stryjek..............

• Gość: JM Re: Ustronie ma prezesa z wizją i przeszłością IP: *.tkdami.net 11.12.06, 17:49
          Nikt nie chce słyszeć o ew. udziale Łuczyckiego w działaniach Rady Nadzorczej
          przy przetargach, które w ostatnich latach odbiegały od ogólnie przyjętych norm.
          Plują a dyskutanci mówią że deszcz pada! Na jego miejscu zawiesilbym czlonkostwo
          w Radzie do czasu wyjasnienia zarzutow przez policje.
    • Gość: spółdzielca2. Oczywiste działanie na szkodę spółdzielni przez RN IP: *.tkdami.net 11.12.06, 20:22
      gratuluję radie Nadzorczej dobrego samopoczucia

...."Przed wyborami konieczne było poprosić o opinie
      członków Spoldzielni Budowlani, Starówka ,Budochem , w Radomiu
      oraz Muranów W Warszawie wstarczyło tylko zadzwonić.
      Człnkowie Spółdzielni USTRINIE winni od Rady Nadzorczej pobrać weksle bo to ona
      odpowiada za Spółdzielnie .
      A Także moralna odpowiedzialność ponosi PiS z szefostwem radomskim
      włącznie...."

Swiete słowa. W SM Muranów jak tylko zorientowali się z kim (Krześniakiem) mają
      do czynienia to wywalili go na zbity ryj nawet nie wpuszczając do biura.

Jak Rada Nadzorcza Ustronia mogła wybrać takiego człowieka na prezesa jest dla
      mnie nie do pojęcia. Toż to oczywiste działanie na szkodę spółdzielni.
      • polskieosiedla Re: Oczywiste działanie na szkodę spółdzielni prz 11.12.06, 20:30
        Stowarzyszenie Polskie Osiedla wyraża dezaprobatę dla działań rady nadzorczej SM
        Ustronie. Swoje stanowisko w tej sprawie wyraziliśmy na naszej stronie internetowej:
        www.polskieosiedla.az.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=64&Itemid=29
        • Gość: ????? Re: Oczywiste działanie na szkodę spółdzielni prz IP: 82.139.39.* 11.12.06, 21:32
          Szkoda gadać. Wszak z osła nigdy nie zrobi się konia......
        • Gość: członek Re: Oczywiste działanie na szkodę spółdzielni prz IP: *.tkdami.net 12.12.06, 06:51
          "....Stowarzyszenie Polskie Osiedla wyraża ubolewanie z powodu dokonanego przez
          radę nadzorczą SM “Ustronie” w Radomiu wyboru p. Zenona Krześniaka na
          stanowisko prezesa Zarządu tej Spółdzielni. Wybór ten spotkał się z wielką
          dezaprobatą ze strony mieszkańców osiedla.
          Do naszego Stowarzyszenia dochodzą liczne głosy od mieszkańców Ustronia, którzy
          żalą się, że rada nadzorcza nie reprezentuje interesów członków Spółdzielni,
          lecz podejmuje działania całkowicie niezrozumiałe i przeciw zdrowemu
          rozsądkowi. Stowarzyszenie Polskie Osiedla podziela w całości ten pogląd i
          odczucia mieszkańców.
          Z doniesień prasowych wynika, że pan Zenon Krześniak został wybrany na to
          stanowisko spośród ośmiu kandydatów. Sprawował wcześniej funkcje prezesa w
          innych spółdzielniach mieszkaniowych i jak podała Gazeta Wyborcza, co do
          prawidłowości zarządzania tamtymi spółdzielniami istniały poważne wątpliwości.
          GW twierdzi. że taki wybór został dokonany pomimo świadomości rady nadzorczej
          Ustronia co do tego. Niestety, rada nadzorcza SM “Ustronie” uznała tu za
          wystarczające jedynie wyjaśnienie p. Krześniaka, że nigdy nie był skazany i na
          tej podstawie dokonała wyboru tego kandydata, a odrzuciła oferty
          pozostałych....."

Brawo Polskie Osiedla.
          • Gość: Stronka Re: Oczywiste działanie na szkodę spółdzielni prz IP: 82.139.33.* 13.12.06, 15:01
            Gwoli uczciwości panie Moskal (polskieosiedla) należałoby przyznać się że
            startował pan BEZ POWODZENIA na prezesa Ustronia a później na kierownika jednego
            sektora. To by wyjaśniło dlaczego pan ujada.
            • Gość: łubudubu Re: Oczywiste działanie na szkodę spółdzielni prz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 17:40
              Bez powodzenia to startowało 7 kandydatów. Przy tej RN to nawet cała armia
              Einsteinów startowałby BEZ POWODZENIA. Zresztą p. Moskal od kilku dni informował
              o swoim udziale w konkursie. zobacz:

www.polskieosiedla.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=65&Itemid=1
    • Gość: Renata Re: Ustronie ma prezesa z wizją i przeszłością IP: 203.185.255.* 11.12.06, 21:43
      Wiecie co, ze to juz naprawde , ale tak naprawde w glowie sie nie miesci. Czy
      Ci ludzie w Polsce to w ogole maja mozgi? Nie ma wotpliwosci ze jest
      bezmozgowie. Co za jakas prymitywna wiocha.
      • Gość: zuza Re: Ustronie ma prezesa z wizją i przeszłością IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 22:49
        Masz rację i to kto nakłaniał do głosowania na tego kandydata?
        Pan Gogacz - pedagog, dyrektor gimnazjum, nie do wiary.

• Gość: kola Re: Ustronie ma prezesa z wizją i przeszłością IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 08:56
      wizją która się przyśnila
      • Gość: ??????? Re: Ustronie ma prezesa z wizją i przeszłością IP: 195.3.153.* 12.12.06, 09:19
        Bo pan Gogacz to wielki mędrzec, zna się na wszystkim.
        • Gość: peda-gog Re: Ustronie ma prezesa z wizją i przeszłością IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 09:41
          Panie Gogacz jak słyszysz o przemocy w szkole to też czekasz na wyrok sądu?
    • Gość: spółdzielca2. a RN miala halucynacje jak go wybierała. IP: *.tkdami.net 12.12.06, 09:48
      Krześniak miał wizję, a Rada Nadzorcza miała halucynacje jak go wybierała.
      • Gość: mieszkanka Ustroni Re: a RN miala halucynacje jak go wybierała. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 12:56
        Dobrze napisane, ale się uśmiałam!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: ustroń Re: a RN miala halucynacje jak go wybierała. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 13:29
          prawda dowcipne to jest ale mi jakoś nie jest do śmiechu
          • Gość: spółdzielca2. Re: a RN miala halucynacje jak go wybierała. IP: *.tkdami.net 12.12.06, 15:44
            "....Krześniak miał wizję, a Rada Nadzorcza miała halucynacje jak go
            wybierała....."

......."prawda dowcipne to jest ale mi jakoś nie jest do śmiechu....."

Doskonale Cię rozumiem. To jest tragifarsa i niestety wszyscy drogo za nią
            zapłacimy.
            • Gość: Spółdzielca Tacy ludzie nie mają żadnego honoru!. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 16:10
              Nie liczcie naiwniacy, że nowowybrany prezes po Waszej krytyce zwinie nog za
              pas!
              On wie, po co przychodzi do spółdzielni, tak samo, jak członkowie rady, którzy
              go wybrali.
              Dzieje się tak nie tylko w Ustroniu, jest to zjawisko doskonale znane w
              większości spółdzielni w Polsce. Im prezes narobił gdzieś większych przekrętów,
              tym większe jego szanse w nowej spółdzielni, że szybko można się z nim dogadać.
              Nie trezba go rozgryźć, czaić się, dwuznacznie mówić - wali się prosto z mostu,
              bez ogródek i interes szybko rusza. Idę o zakład, że niedługo pod rzadami
              nowego prezesa i w porozumieniu z radą nadzorczą zostaniecie czymś mocno
              zaskoczeni
              Dziwi mnie tylko postawa rady popieranej przez PiS, które dwa lata temu wydało
              broszurkę W obronie prywatnej wlasności, w której to pan minster Jerzy Polaczek
              pietnowal spółdzielcze patologie. Widac, że punkt widzenia bardzo mocno zależy
              od punktu siedzenia.
              • Gość: ?????????? Re: Tacy ludzie nie mają żadnego honoru!. IP: 82.139.39.* 24.02.07, 22:45
                Spóldzielco,lecz się są jeszcze moiżliwoiści, choić niewielkie!
                ]
                • Gość: Olo Ludzie wierzą w to, co chcą! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 11:33
                  W związku z rozpuszcanymi wieściami o tzw. uwłaszczeniu spółdzielców na co
                  nabiera się celowo wielu starszych ludzi niedawno słyszalem, że każdy ma dostać
                  po kawalerce!
                  Z początku myślałem, że to jakiś żart, ale starszy człowiek mówił to z całym
                  przekonaniem.
                  A robi się to tylko po to tj. rozpuszcza te idiotyczne informacje, aby odwrocić
                  uwagę milionów spółdzielców od dalszego podtrzymywania chorego systemu
                  spółdzielczości mieszkaniowej i dać synekury wielu "zasłużonym " osobom dla
                  poszczególnych formacji politycznych. Ustronie jest tego doskonałym przykładem -
                  najpierw PiS aktywnie uczestniczyl w wywalaniu poprzedniego zarządu( zaznaczam,
                  ze nie byłem nigdy jego zwolennikiem) a teraz nic nie widzi i nc nie słyszy.
                  • Gość: r Re: Ludzie wierzą w to, co chcą! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 18:34
                    "Jeśli PiS się nie opamięta, słono zapłaci"-to samo dotyczy naszych osiedlowych
                    reprezentantów
                    • Gość: Olo PiS daje ciała! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 18:56
                      Tez uważam, że PiS się kompromituje - najpierw popierając podejrzane typy,
                      teraz umywając ręce od tego, co sam stworzył w Ustroniu.
                      Chyba tak skończy jak AWS. Ale to chyba nie dociera do polityków PiS, bo na
                      razie są przy władzy. Zaczną się do nas mizdrzyć dwa tygodnie przed następnymi
                      wyborami.
                      • Gość: kogut Re: PiS daje ciała! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 23:52
                        > Zaczną się do nas mizdrzyć dwa tygodnie przed następnymi
                        > wyborami.

Tym razem mogą się przeliczyć. Ale na razie nie myślą o tym.
                        Upajają się władzą w mieście i w SM Ustronie.
                        • Gość: Piotr Re: PiS daje ciała! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 19:24
                          Upajają się władzą i wywołują następne chwytliwe tematy zastępcze(patrz płyty
                          azbestowe na Ustroniu) które ugruntują ich pozycję dobroczyńców w oczach
                          licznego na tym osiedlu emerytalnego elektoratu .
                          • Gość: Kaśka Re: PiS daje ciała! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 10:08
                            Pan radny Krzysztof Sońta sam nie wie czego chce. Chyba liczy na krótką pamięć
                            mieszkańców Ustronia. Najpierw popierał prezes Radomską i nie zgadzał się na
                            zwolnienie jej z pracy, czym zmuszał spółdzielców do finansowania jej
                            wynagrodzenia, a teraz atakuje ją za azbest.
                      • Gość: saksoniusz ustroni wolne od krzesniaka IP: *.eranet.pl 28.04.07, 23:08
                        wreszcie go nie ma ale ludzie gdzie wy!BYLISCIE!!!!!!!!!!!!DALISCIE CIALA KTOS
                        NAZ ZAPROSIL NA TO SPOTKANIE.TYLKO NIE ZAWIEDZCIE NA WALNYM 31MAJA BO TO NIE
                        MOZE BYC KONIEC ZMIAN
                        BO CI CO GO WYBRALI I POZWALALI MU ROBIC CO MU SIE CHCE TEZ MUSZA OPOSCIC
                        SPOLDZIELNIE
                        • Gość: mnbv Re: ustroni wolne od krzesniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 20:41
                          członkowie rady nadzorczej sami powinni podać się do dymisji dla zachowania
                          resztek honoru
                          • Gość: Mietek Re: ustroni wolne od krzesniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 20:50
                            Jeden z czołowych inicjatorów rewolucyjnych zmian na osiedlu i promotorów pana
                            Krześniaka teraz został tymczasowym prezesem, nie wiem co o tym sądzić .Czyżby
                            przeszedł aż tak ewolucyjne zmiany i zaczął nagle normalnie myśleć ? Jeśli tak
                            to szkoda że tak późno ale może jeszcze nie za późno .
                            • Gość: Longin Nowy prezes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 00:48
                              Nowy prezes jest magistrem inżynierem, twierdzi, że ma roczne doświadczenie w
                              pracy na kierowniczym stanowisku w spółdzielni mieszkaniowej, przez 30 lat
                              pracował "w różnych firmach państwowych, gdzie kierował zasobami ludzkimi".
                              • Gość: :))) Re: Nowy prezes IP: *.tkdami.net 30.04.07, 08:59
                                Czy to prawda że Pan Zelek został wybrany przez część rady dogadanej z
                                Senatorem? Bo słyszałem że w platformianej pizzeri wielka radość! Jeżeli tak,
                                to wygląda na to że układzik platformiano-eseldowski wrócił... tylko czekać jak
                                Pani Reginka zacznie znowu karty rozdawać!!! A ja byłem przekonany że PiS ma
                                tam większsość ha ha ha
                                • Gość: papa Re: Nowy prezes IP: *.tkdami.net 30.04.07, 11:22
                                  A czy to prawda, że Pan Zelek, to ten sam, o którym (przy okazji wyborów w 2005
                                  r.)pisano na tym forum, że był etatowym pracownikiem służb specjalnych?
                                  • Gość: koper Re: Nowy prezes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 16:48
                                    Ja uważam, że do władz w spółdzielniach mieszkaniowych w ogóle nie powinni być
                                    dopuszczani ludzie związani w przeszłości ze służbami specjalnymi. Według mnie
                                    członkowie zarządu i rady nadzorczej powinni podlegać lustracji.
                                    • Gość: Spółdzielca Re: Nowy prezes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 17:01
                                      Też uważam, że w spółdzielczości nie powinno być miejsca na dawne służby
                                      specjalne czy milicję, ale niestety, ustawa lustracyjna tego nie przewiduje a
                                      to dlatego, ze spółdzielnie nie są uznawane za instytucje publiczne. Spytany
                                      przeze mnie o to jeden z posłów powiedzial, ze po prostu...ktoś to przeoczył.
                                      Moim zdaniem, w prawie dotyczącym spóldzielczosci mieszkaniowej jest zbyt wiele
                                      tego rodzaju "przeoczeń" i dlatego trudno to uznać za przypadek.
                                      Sam jestem członkiem spółdzielni, gdzie prezesem jest dawny chyba SB-ek czy
                                      ktoś podobny a w radzie nadzorczej trzech byłych pracowników służb związanych z
                                      resortem MSW. I ci panowie znakomicie się uzupełniają i wspierają, oczywiście
                                      ze szkodą dla pozostałych spółdzielców.
                                • Gość: zagubiony Re: Nowy prezes IP: *.tkdami.net 30.04.07, 15:43
                                  A kto w końcu jest z SLD w tym układzie bo się pogubiłem
                                  • Gość: szuman2 Re: Nowy prezes IP: *.tkdami.net 30.04.07, 19:38
                                    Nie wiem,czy to wystarczy byś się odnalazł,ale nie ma nikogo.Pozdrawiam.
                                    • Gość: pppp Re: Nowy prezes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 16:11
                                      Skąd wiesz że nie ma nikogo z SLD w radzie nadzorczej?
                                      Jak znasz przynależność partyjną wszystkich z rady to podaj ile osób i do jakiej
                                      partii należy oraz ile jest bezpartyjnych.
                                      • Gość: jupi Nowy prezes stara Rada ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 16:33
                                        Aktualny skład Rady Nadzorczej Ustronia to zbyt wielu
                                        dziarskich emerytów którzy może mają dużo woli ale niestety zero wiadomości na
                                        tematy spółdzielcze nie wspominając o jakimkolwiek przygotowaniu merytorycznym
                                        .Istotnie wątpliwy jest pożytek z tych ludzi, no może nie całkiem bo spora grupa
                                        zawdzięcza im zatrudnienie w spółdzielni na niezłych warunkach a i niektórzy co
                                        bardziej obrotni sami się tam zatrudnili nawet jako dyrektorzy .Więcej
                                        zdziałaliby w klubie seniora wśród rówieśników niż tutaj bo to i miażdżyca i
                                        skleroza a efekty ich działalności oglądamy od prawie roku .

• Gość: moni Re: Tacy ludzie nie mają żadnego honoru!. IP: 82.139.53.* 10.05.07, 13:14
                psy szczekają a karawana musi jechać dalej.
    • Gość: załamka Re: Ustronie ma prezesa z wizją i przeszłością IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 10:07
      Jak oceniasz wybór p. Z. Krześniaka na prezesa SM Ustronie w Radomiu?
      Taka ankieta jest na stronie www.polskieosiedla.pl/
      Możemy głosować, tylko co to da?
      • Gość: edi Re: Ustronie ma prezesa z wizją i przeszłością IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 10:45
        Wiedziałem i przepowiedziałem tą porażkę.Myślę że z pół roku będzie
        spokój żeby trochę przyschło a póżniej obudzicie się z ręką w nocniku
        a kto za to zapłaci ...
        • Gość: mieszkaniec Re: Ustronie ma prezesa z wizją i przeszłością IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 11:42
          wiedziałeś i nic nie robiłeś.To jeżeli możesz to zrób coś teraz,żebyśmy się
          spali spokojnie.
          • Gość: osk W głowie się nie mieści IP: *.crowley.pl 12.12.06, 13:45
            Krzesniak, na twoim miejscu i calek twojej rodziny (chociaz wszyscy jestescie
            siebie warci), czytajac tyle fatalnych opinii na swoj temat - nie moglbym
            patrzec w lustro, rozmawiac z ludzmi, wychodzic na ulice. Mam nadzieje, ze za
            to wszystko co zrobiles czujesz sie podle, jak ostatnia szuja.
            • Gość: KKKKKKKOO Re: W głowie się nie mieści IP: 82.139.32.* 12.02.07, 22:50
              Szkoda już prądu na to wszystko prezesina mówi o oszczędnościach a już swoim
              porobił stanowiska i o swoim gabinecie nie zapomniał myśle że jeszcze nie raz
              usłyszym o nim i o jego przydupasach zakładających takie wątki
              • Gość: Olo Ze spółdzielczej łączki w Olsztynie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 11:29
                Zapoznajcie sie koniecznie z tym, do czego podany jest link poniżej! Bardzo,
                bardzo ciekawe - gwarantuję. Chodzi o prezesa(bylego!) słynnej na całą Polskę
                społdzielni Pojezierze w Olsztynie!

Jakiego Procyka?TW ps."Janusz".Wczoraj program Polskiego Radia Trójka nadała
                reportaż m.innymi o tym,że Procyk wspołpracował z SB ,brał pieniądze i donosił
                na kolegow,kościół nauczycieli akademickich.Robił to z własnej woli i własnych
                chęci.Chyba był wtedy jeszcze studentem.Nic dodać nic ująć - łajza i szmata.

www.mediafire.com/?5iirbzmidzw
                można ten reportaż posłuchać wgrywając z powyższego linku
                • Gość: many Re: Ze spółdzielczej łączki w Olsztynie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 21:36
                  W SM w Zwoleniu też ciekawie.
                  Była główna księgowa stanie przed sądem.

To tak ku przestrodze!
                  miasta.gazeta.pl/radom/1,35219,3916491.html
          • Gość: edi Re: Ustronie ma prezesa z wizją i przeszłością IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 16:52
            Pisałem ale nie czytałeś , a może nie interesowałeś się niektórzy
            piszą co się w takich przypadkach robi albo kup sobie statut i
            będziesz najmądrzejszy
            • Gość: monika Re: Ustronie ma prezesa z wizją i przeszłością IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 20:10
              Nie ma co narzekać. Spółdzielcy mają takiie władze na jakie zasługują.
              To samo dotyczy władz samorządowych w miastach, gminach, powiatach...
              Mamy również posłów takich na jakich zasłużyliśmy.
              Ktoś im dał mandat zaufania.
              W przypadku spółdzielni to władze jej można dość prosto zmienić.
              Ale trzeba tego chcieć a nie tylko narzekać.
            • Gość: milena Re: Ustronie ma prezesa z wizją i przeszłością IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 07:06
              Prokurator sprawdzi rozstrzygnięcie przetargu na Ustroniu
              Małgorzata Rusek2006-12-21, ostatnia aktualizacja 2006-12-21 18:29

Rada nadzorcza Ustronia chce, aby prokuratura sprawdziła rozstrzygnięcie
              przetargu na docieplenie budynków, który przeprowadzono za czasów prezes
              Radomskiej
              - Złożyliśmy do prokuratury zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia
              przestępstwa. Uważamy, że skoro są jakieś wątpliwości, powinna je rozstrzygnąć
              powołana do tego instytucja - wyjaśnia Jan Zelek, przewodniczący rady
              nadzorczej SM Ustronie. Komisja rewizyjna badała przetargi organizowane za
              czasów prezesury Magdaleny Radomskiej odwołanej z funkcji w połowie lipca tego
              roku. Wątpliwości komisji wzbudziło rozstrzygnięcie jednego z nich, dotyczącego
              prac docieplających budynki mieszkalne.

- Wybrano wykonawcę, którego oferta była o 90 tys. zł wyższa od najniższej. Z
              dokumentacji przetargowej wynikało, że oferent z najniższą ceną chciał
              docieplić budynki innowacyjną i w opinii komisji przetargowej niesprawdzoną
              metodą, dlatego wybrano wykonawcę droższego. Ale komisja rewizyjna,
              podejrzewając, że mogło tu dojść do niegospodarności, zgłosiła wniosek o
              skierowanie sprawy do prokuratury - relacjonuje senator Andrzej Łuczycki,
              członek rady nadzorczej, który także zagłosował za tym wnioskiem.

- Bo choć nadal uważam, że prezes Radomska była najlepszym prezesem, jakiego
              miała ta spółdzielnia, i uchwałę rady nadzorczej o jej odwołanie zaskarżyłem do
              sądu, to też jestem zdania, że jeżeli są jakieś wątpliwości dotyczące działań
              poprzedniego zarządu, to trzeba je rzetelnie wyjaśnić - dodaje senator.

- Pamiętam ten przetarg. Rzeczywiście oferent proponował nieznaną technologię
              dociepleń. Dodatkowo sprawdzono jego referencje. Prezesi kilku innych
              spółdzielni byli zawiedzeni jakością prac wykonanych przez tę firmę. Dlatego
              komisja przetargowa, w skład której wchodzili inspektorzy nadzoru, ale nikt z
              zarządu spółdzielni, zdecydowała, że zlecenie prac tej firmie obarczone jest
              zbyt dużym ryzykiem - wyjaśnia Magdalena Radomska. Jak podkreśla, jest spokojna
              o wynik prokuratorskiego śledztwa.

Radomska, która po odwołaniu z funkcji pozostawała pracownikiem spółdzielni
              (jako radnej nie można było jej zwolnić bez zgody Rady Miejskiej, do nowej rady
              nie weszła), kilka dni temu została zwolniona z pracy z trzymiesięcznym okresem
              wypowiedzenia. Nowo wybrany prezes Zenon Krześniak ma objąć funkcję 1 stycznia.

Konkursu na dwa stanowiska zastępców prezesa - do spraw technicznych i spraw
              ekonomicznych - jeszcze nie rozstrzygnięto.

- Starają się o nie cztery osoby, spoza obecnego zarządu i rady nadzorczej.
              Prowadzimy rozmowy z kandydatami, decyzja o wyborze może zostać podjęta na
              kolejnym posiedzeniu rady 10 stycznia - ujawnia Jan Zelek. Jak zapowiada, po
              powołaniu zarządu w pełnym składzie spółdzielnia skupi się na przyjęciu planu
              remontów na 2007 rok. Chodzi m.in. o docieplenie kolejnych budynków i usunięcie
              azbestu.

• Gość: ela Re: Ustronie ma prezesa z wizją i przeszłością IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 18:15
      Całkowicie straciłam zaufanie do tej rady nadzorczej.
      • Gość: spółdzielca2. Re: Ustronie ma prezesa z wizją i przeszłością IP: *.tkdami.net 12.12.06, 19:39
        "...Całkowicie straciłam zaufanie do tej rady nadzorczej....."

Ja też, niestety również do radomskiego PIS-u.
        • Gość: Piotrek Re: Ustronie ma prezesa z wizją i przeszłością IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 20:19
          Wszystko są to skutki absencji mieszkańców na zebraniach
          wiosennych .Uczestniczy w nich ciągle ta sama grupa nawiedzonych emerytów
          których jak widać bardzo łatwo kupić efektownymi hasełkami w
          stylu "uwłaszczenie".Szansą na wykoszenie tej bandy z osiedla będą wiosenne
          zebrania mieszkańców przed walnym zebraniem .Przez najbliższe miesiące musimy
          bacznie przyglądać się poczynaniom tych ludzi
          • Gość: leszek2172 Re: Ustronie ma prezesa z wizją i przeszłością IP: *.tkdami.net 13.12.06, 14:27
            Drodzy "forumowicze" od soboty żyję tym tematem. Przestańmy dyskutować lecz
            weźmy się do naprawy tej absurdalnej sytuacji. Rada swym wyborem nie zrobiła
            nam przecież prima aprylisu, nie ten czas.Pomyślmy jak niedopuścić do
            wdrożenia "żartu" w życie. Nie liczcie na honor Krzśniaka, nie można czegoś
            wymagać, czego się nie ma i nie miało. Czekam na propozycje.
    • Gość: zdezorientowany Jak zrozumież postawę PIS? IP: *.tkdami.net 13.12.06, 06:06
      Z tego co tu czytam wynika, że Radą Nadzorczą rządzi Stowarzyszenie Nasze
      Osiedle, a nim z kolej rządzi radomski PIS. Zatem jak przy wszystkich hasłach
      odnowu moralnej i IV Rzeczypospolitej wytłumaczyć wybór na prezesa człowieka z
      taką przeszłością??????
      Pomóżcie bo zaczynam wątpic we wszystko.
      • Gość: Zdezorientowany II Re: Jak zrozumież postawę PIS? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 09:14
        Niestety, PiS angazując się w wybór obecnegov prezesa Ustronia daje po prostu
        ciała! Gorzej, ze chyba nie zdaje sobie z tego sprawy!
        • Gość: zdezorientowany Re: Jak zrozumież postawę PIS? IP: *.tkdami.net 13.12.06, 09:51
          Jeśli rzadząc w mieście Radom PIS równiez będzie dokonywał podobnych wyborów i
          podejmował podobne decyzje to nasze miasto czeka zagłada.
          Wydaja się być całkowicie nieprzygotowani do rządzenia.
          Obym się mylił....
          • Gość: Zdezorientowany II Re: Jak zrozumież postawę PIS? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 11:53
            Jeśli PiS będzie tak działał w Radomiu jak w Ustroniuz wyborem prezesa, to po
            prostu przerżnie następne wybory i sam sobie będzie to zawdzięczał!
            • Gość: ??????? Re: Jak zrozumież postawę PIS? IP: 195.3.153.* 13.12.06, 12:43
              I bradzo dobrze, bo takich rządzących nam nie potrzeba.
              • Gość: mieszkaniec Re: Jak zrozumież postawę PIS? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 13:02
                jesli PIS ma takich ludzi jak ten to nie chce nawet slyszeco PIS
                • Gość: internauta Re: Jak zrozumież postawę PIS? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 13:36
                  Może to jakaś kaczka dziennikarska. Na stronie internetowej SM Ustronie nie ma
                  żadnej informacji o wybraniu nowego prezesa. Na stronce Naszego Osiedla też
                  cisza. Może coś jest na stronie radomskiego Pisu, ale nie znam adresu ich strony
                  (jeśli w ogóle ją posiadają).
                  • Gość: Zdezorientowany II To jednak chyba nie kaczka! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 14:04
                    Nie sadzę, tak jak internauta, że informacja o nowym prezesie Ustronia to
                    kaczka dziennikarska - przecież informacja pojawiła się w powaznej gazecie. To
                    raz.
                    Po drugie dyskusja po pojawieniu się tej informacji nie wygląda mi na jakieś
                    żarty!
                    Po trzecie, nawet jak się nie ma internetu - chodzi o biuro PiS w Radomie, to
                    standardy cywilizowanego państwa wymagają, aby na tego rodzaju dyskusje jednak
                    zareagować. Mozna skorzystac z jakiejś kawiarenki internetowej. Brak reakcji
                    świadczy bardzo źle o PiS jako partii, która dwa lata temu podjęła się obrony
                    interesu spółdzielców. Żeby nie być gołosłownym, przytaczam bliższe dane tego
                    wydawnictwa:
                    W obronie prywatnej własności, Warszawa, maj 2004, wydawca: Biuro Organizacyjne
                    Zarządu Głównego PiS, ul. Nowogrodzka 84/86, 02 - 018 Warszawa, tel: 022 621
                    5035.
                    • Gość: ?????? Re: To jednak chyba nie kaczka! IP: 195.3.153.* 13.12.06, 14:12
                      A może po prostu jest im wstyd i nie piszą?
                      • Gość: jm Re: To jednak chyba nie kaczka! IP: *.tkdami.net 13.12.06, 21:45
                        STARY!
                    • Gość: prokurator To nie kaczka! To smutna prawda. IP: *.tkdami.net 13.12.06, 15:23
                      Przeczytajcie jeszcze raz artykuł, przecież informacja pochodzi od dwoch
                      członków Rady Nadzorczej: Pana Senatora Łuczyckiego, który był przeciwny temu
                      fatalnemu wyborowi i od Pana Gogacza, któremu nie przeszkadzała przeszłość (tj.
                      postępowania prokuratorskie) Krześniaka bo nie został w końcu skazany!!!??!!!
                      Tak PIS wygrał wybory obiecując spółdzielcom raj na ziemi.
                      Czyli kolejny raz zrobił wyborców na szaro.
                      • Gość: Piotrek Re: To nie kaczka! To smutna prawda. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 18:38
                        Informacja została przekazana także przez tv Dami w piątek .Istotnie na stronie
                        SM Ustronie cisza ,żadnej wzmianki ,nie wiem po co jest utrzymywana taka martwa
                        strona przecież to zapewne też z naszych opłat .
                        • Gość: Zdezirientowany II Ale możemy przecież coś zrobić! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 21:22
                          Wprawdzie wybór nowego prezesa nie zależał od nas, ale skoro jesteśmy
                          przekonani, że jest to powazny błąd nowej rad nadzorczej, to możemy doprowadzić
                          poprzez codzienne wpisy i inne działania, że nowemu, niechcianemu przez
                          wiekszość z nas prezesowi odechce się prezesować! Musimy być tylko mocno
                          zdeterminowani i nie zniechęcać się początkowymi niepowodzeniami.
                          A PiS dał straszną plamę!
                      • Gość: leszek2172 Re: To nie kaczka! To smutna prawda. IP: *.tkdami.net 13.12.06, 20:36
                        kaczka nie kaczka jakie to ma znaczenie? Musimy zapobiegać,póki jeszcze czas
                        nieszczęściu, które w konsekwencji dosięgnie nas samych ku uciesze Krześniaka i
                        jego popleczników. Zastadznówcie się nad tym, że ten pan startował również w
                        pierwszym konkursie gdzie nie było roztrzygnięcia. Co zatem się wydarzyło w tym
                        czasie? Jakie fakty przekonały radę do tego kandydata?
                        Drodzy "forumowicze" od soboty żyję tym tematem. Przestańmy dyskutować lecz
                        weźmy się do naprawy tej absurdalnej sytuacji. Rada swym wyborem nie zrobiła
                        nam przecież prima aprylisu, nie ten czas.Pomyślmy jak niedopuścić do
                        wdrożenia "żartu" w życie. Nie liczcie na honor Krzśniaka, nie można czegoś
                        wymagać, czego się nie ma i nie miało. Czekam na propozycje.

• Gość: ja_nie_wiem Re: To nie kaczka! To smutna prawda. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 20:53
                          "Jakie fakty przekonały radę do tego kandydata?"

- Już w trakcie rozmowy z panem Krześniakiem pan Tomasz Gogacz, także członek
                          rady nadzorczej, mówił, że to jest najlepszy kandydat i na niego należy oddać
                          głos. Poza tym z kuluarowych rozmów wiem, że zastępcą pana Krześniaka ma zostać
                          Grzegorz Kotwicki, obecny prezes. Obaj panowie znają się prywatnie, są po
                          imieniu - mówi senator Łuczycki i dodaje: - Miałem nadzieję, że szukamy
                          najlepszego kandydata na to stanowisko, a wybraliśmy swojego.

Na pewno ci dwaj panowie (Gogacz i Kotwicki) wiedzą i to ich trzeba pytać.
                  • Gość: kaśka Re: Jak zrozumież postawę PIS? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 06:51
                    Od dwóch lat w grudniu odbywały się na Ustroniu
                    zebrania informacyjne grup członkowskich. Dlaczego do chwili obecnej
                    nie ma żadnej informacji, że takie zebrania się odbędą?
                    Dlaczego tymczasowy zarząd Ustronia tych zebrań nie zwołuje?
                    może ktoś odpowiedzieć?
            • Gość: LESZEK2172 Re: Jak zrozumież postawę PIS? IP: *.tkdami.net 13.12.06, 20:46
              CO TU JEST DO ROZUMIENIA NOWE W STARYM OCHYDNYM WYDANIU. KLIKA, KORUPCJA I
              UKŁADY BEZ ZMIAN. GDZIE ZATEM IV RP.
              • Gość: ?????? Re: Jak zrozumież postawę PIS? IP: 195.3.153.* 14.12.06, 07:51
                Ma się dobrze tak jak upiory z PRL-u.
              • Gość: ?????? Re: Jak zrozumież postawę PIS? IP: 195.3.153.* 14.12.06, 07:51
                Ma się dobrze tak jak upiory z PRL-u.
                • Gość: Pitia Re: Jak zrozumież postawę PIS? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 12:13
                  W dalszym ciągu czekamy na oficjalne stanowisko tymczasowego Zarządu SM w
                  sprawie kontrowersyjnej decyzji o wyborze naczelnego prezesa w oficjalnym
                  oragnie propagandowym SM (tj.stronie www.ustronie).A może p.Zelek tak skłonny
                  do wygłaszania oświadczeń i wyjaśnień w stylu "jak to było" opowie lokatoron
                  jak to było i czy tak ma zamiar być dalej? Dlaczego panuje tam głucha cisza
                  (str.www)tak jak by nic nadzwyczajnego nie miało miejsca w spółdzielni.
                  • Gość: członek2 Re: Jak zrozumież postawę PIS? IP: *.tkdami.net 14.12.06, 14:05
                    Wstydzą się???
                    A może się boją??
                    Powinni się bać.
                    Rada Nadzorcza tak samo jak i zarząd odpowiada za wobec spółdzielni za szkodę
                    wyrządzoną działaniem lub zaniechaniem sprzecznym z prawem lub postanowieniami
                    statutu spółdzielni całym swoim majątkiem. {art. 58 ustawy Prawo Spółdzielcze).

Poza tym każdy członek zarządu lub rady, który działa na szkodę spółdzielni
                    będzie zagrożony karą pięciu lat więzienia oraz grzywny.

• Gość: regulator Re: Jak zrozumież postawę PIS? IP: 62.111.194.* 14.12.06, 14:48
                      ale czego niby mieliby sie bać ?
                      żeby podlegać odpowiedzialności karnej najpierw należy popełnić jakis czyn
                      zabroniony
                      a które zachowanie członków rady wg ciebie taki czyn stanowi?
                      w ogóle to rozpętano tu jakąs nieprawdopodobna nagonkę w zasadzie bezpodstawną .
                      Po pierwsze nawet jeżeli nowy prezes nie cieszy się najlepszą opinią
                      forumowiczów to jest to tylko ich opinia rada miało prawo wyboru prezesa i z
                      niego skorzystała ( najprawdopodobniej był on po prostu najlepszy z kandydatów)
                      po drugie prezes będzie przez ta radę kontrolowany i w każdym momencie może byc
                      zwolniony
                      stanie się tak zapewne błyskawicznie jeżeli tylko okazałoby się że nie ralizuje
                      planu działań zaakceptowanych przez radę.
                      Przypominam ponadto że rada jest ciałem wybranym w demokratycznych wyborach i
                      ci wszyscy ( czterej) którzy prześcigają się tu w krytyce mogli głosować
                      inaczej albo samemu kandydować do niej
                      • Gość: Zawiedziony !! Niczego się nie boją! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 16:31
                        Rzeczywiście, tak jak pisze regulator, członkowie zarządów i rad spółdzielni
                        nie powinni się niczego bać, tak w każdym razie było do tej pory! Bo nawet
                        największe przekręty i kombinacje uchodziły im na sucho, a to za sprawą sądów i
                        prokuratur oraz kolesi w związkach rewizyjnych. Może teraz coś się zmieni.
                        jesli nie to nadal członkowie tych organów będa odpowiadać przed Bogiem i
                        historią!
                        Czy rzeczywiście rozpętano jakąś nieprawdopodobną nagonkę, to okaże się to już
                        wkrótce. Moim zdaniem, jeśli jjest chociaz część prawdy w postach dotyczących
                        osoby nowego prezesa, to rada nadzorcza zachowała się conajmniej lekomyślnie.
                        zachodzi pytanie, czy miala informacje o przeszłości wybranego prezesa, jeśli
                        tak, to dlaczego go wybrala? Argument, że być może, nie było lepszego
                        kandydata, jest po prostu idiotyczny. Oczywiście, rada może wybrać na prezesa
                        każdego, tylko ponosi za to odpowiedzialność. Bo dawanie komuś tam spalonemu
                        gdzieś indziej jakiejś kolejnej szansy to wyjątkowa bezmyślność i
                        nieodpowiedzialność i na kilometr brzydko pachnie.
                        Argument, że rada będzie dobrze kontrolować nowego prezesa, że może go
                        błyskawicznie odwołać itp. to znane bajeczki dla naiwnych spółdzielców! Od
                        początku należało wybrać kogoś właściwego.
                        To, że rada jest organem wybranym demokratycznie, nie upoważnia jej w żadnym
                        stopniu do nieprzemyślanych decyzji a argument, że krytycy ostatnich działań
                        rady w przedmiocie wyboru prezesa mogli inaczej wybierac owa rade lub sami do
                        niej startować z daleka pachnie erystyką a nie troską o interes szerokiej
                        rzeszy członków Ustronia.
                        Właśnie takie postepowanie rady nadzorczej, jakie jest krytykowane przez nas,
                        jest powodem tego, że prezesi wylatujący niechlubnie z jednej spółdzielni bez
                        problemów znajdują ciepłe posadki w innej. I karuzela kręci nadal się zawzięcie!
                        Tylko my w efekcie końcowym jesteśmy najbardziej pokrzywdzeni.

• Gość: misio Tak to jest !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.06, 16:34
      Tak to jest gdy ludzie ( spółdzielcy ) nie pilnują własnych interesów.
      A klika pilnuje i ma wszystkich innych i ich opinie gdzieś.
      Jeśli nie będziemy się zajmować naszą własnością to przestanie ona być nasza a
      stanie się ich - agentów , aparatczyków, przekrętasów ...
      Czas zebrań nadchodzi nie odpuszczajmy.
    • polskieosiedla Re: Ustronie ma prezesa z wizją i przeszłością 14.12.06, 17:52
      Stowarzyszenie Polskie Osiedla zaprasza do odwiedzenia swojej strony
      internetowej, na której jest kilka informacji związanych z wyborami nowych
      członków zarządu SM Ustronie. Prezes naszego Stowarzyszenia Jan Moskal osobiście
      uczestniczy w ogłoszonym konkursie. Na stronie dzieli się swoimi uwagami.

W jednym z zamieszczonych tam artykułów podaliśmy:

"Nadmieniamy, że wśród kandydatów na stanowisko prezesa Zarządu SM Ustronie był
      także prezes naszego Stowarzyszenia - Polskie Osiedla pan Jan Moskal. Złożył on
      także drugą ofertę - na stanowisko wiceprezesa ds. technicznych, na wypadek
      gdyby konkurs na prezesa zarządu wygrała inna osoba, o lepszych kwalifikacjach.
      W zaistniałych okolicznościach nie widzi jednak możliwości współpracy z
      nowowybranym prezesem Zarządu. W związku z tym zamierza wycofać swoją
      kandydaturę na wiceprezesa d.s technicznych. Ma jednak nadzieję, że rada
      nadzorcza SM “Ustronie” opamięta się i anuluje własną uchwałę o wyborze prezesa."

Dzisiaj złożył pismo w tej sprawie, które w całości zamieszczone jest na naszej
      stronie.
      --
      www.polskieosiedla.pl/
      • Gość: Pitia Re: Ustronie ma prezesa z wizją i przeszłością IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 19:45
        Brawo panie Janku , obawiam się jednak że zarówno zarząd tymczasowy jak też
        Rada Nadzorcza mają w głębokim poważaniu Pana oświadczenie jak też dyskusję na
        forum .Przykre to ale prawdziwe niestety.
      • Gość: mieszkanka Us-nia Re: Ustronie ma prezesa z wizją i przeszłością IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 03:27
        Pan Jan Moskal był kilka lat temu prezesem SM Ustronie
        i lepiej niech tak już zostanie.
        Nie jest lepszyn kandydatem niż obecnie wybrany prezes!
        Obaj są siebie warci !!!!!!!!!!!!
    • Gość: członek2 A powinni się bać!!! IP: *.tkdami.net 14.12.06, 19:43
      regulator napisał:

"....ale czego niby mieliby sie bać ?
      żeby podlegać odpowiedzialności karnej najpierw należy popełnić jakis czyn
      zabroniony....."

Otóż nie tylko:

art. 58 ustawy Prawo Spółdzielcze mówi: "Członek zarządu, rady oraz likwidator
      odpowiada wobec spółdzielni za szkodę wyrządzoną działaniem lub zaniechaniem
      sprzecznym z prawem lub postanowieniami statutu spółdzielni, chyba że nie
      ponosi winy".

Karze podlega także zaniechanie.
      Nie czytałem dokładnie statutu SM Ustronie ale na pewno RN jest odpowiedzialna
      za kontrolę i nadzór nad działalnościa SM. Ja nie chaciałbym być odpowiedzialny
      za działania człowieka o tak wątpliwym morale jak nowo wybrany prezes. Co
      więcej w ogóle niechciałbym z kimś takim współpracować.
      Pan Moskal wykazuje tu dużą dozę zdrowego rozsądku wykluczjąc możliwość takiej
      współpracy.

Myślę, że jednak powinni się bać!

• Gość: postronny Re: A powinni się bać!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 20:26
        rt. 58 ustawy Prawo Spółdzielcze mówi: "Członek zarządu, rady oraz likwidator
        > odpowiada wobec spółdzielni za szkodę wyrządzoną działaniem lub zaniechaniem
        > sprzecznym z prawem lub postanowieniami statutu spółdzielni, chyba że nie
        > ponosi winy"
        No i czego się bać? Odpowiedzialności? A jaka jest kara, że się spytam? Całe
        prawo spółdzielcze to relikt dawnej przeszłości, spadek po socjaliżmie. Obywatel
        czytaj spółdzielca jest wedle niego na pozycji nierównoprawnej ze spółdzielnią.
        Jedyna rada - odrywać się wspólnotami od spódzielni. Jeżeli taka jest koncepcja
        Krześniaka, pozwólcie mu to zrobić. Ale jeżeli odmówi zgody chociaż jednej
        wspólnocie - odwołajcie go natychmiast!
    • Gość: realista Re: Ustronie ma prezesa z wizją i przeszłością IP: *.104.udn.pl 14.12.06, 22:33
      Święte słowa Panie Dzieju!!!
      • Gość: mieszkanka Re: Ustronie ma prezesa z wizją i przeszłością IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 23:34
        Regulator napisał:
        Przypominam ponadto że rada jest ciałem wybranym w demokratycznych wyborach i
        ci wszyscy ( czterej) którzy prześcigają się tu w krytyce mogli głosować
        inaczej albo samemu kandydować do niej

Co to w ogóle za tłumaczenie? - mogliście nas nie wybierać, a jak już
        wybraliście to macie i cicho siedźcie, trzeba było głosować inaczej...
        co za arogancja.
        Ale przypomnienie o demokratycznych wyborach jest dobre. W demokratycznych
        wyborach się wybiera ale można i odwołać w demokratyczny sposób. To jest dobra
        myśl. Na takich samych zebraniach jak byli wybrani przedstawiciele do rady
        nadzorczej trzeba ich odwołać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka