Gość: paula Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.tkdami.net 27.12.06, 00:42 NADAL NIC NIEWIADOMO?????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 17:18 podbijam Odpowiedz Link Zgłoś
delaralde Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. 27.12.06, 19:52 Niestety, nadal nic. Ani od policji nie ma informacji ani nikt nie dzwonił prywatnie, kompletne zero.. A pomysłów co się mogło stać tysiące.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sajwer Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 22:01 JESTEM KOLEGą ZE SZKOłY MAGDY. MADZIU TRZYMAJ SIE. POZNAłEM KIEDYS SOBIESłąWA W SKLEPIE, BYłAS RAZEM Z NIM. KURCZE JA OSTATNIO GO WIDZIAłEM, ALE PROBLEM KIEDY I GDZIE, ALE WIDZIAęłM, DAJE SłOWO. MARCIN S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.tkdami.net 27.12.06, 23:21 ciekawa jestem, czy policja przesłuchała tych pracowników care4, która twierdzą, że została "zamieciony"... ja też się martwię o Sobiesława, kumplowaliśmy się, ale najbardziej współczuje bliskim... jeszcze etraz gdy święta .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.tkdami.net 27.12.06, 23:22 ale napisałam,,, nie która tylko którzy i nie została a został,,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dddd Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.133.unknown.vectranet.pl 28.12.06, 13:28 podbijam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AFika Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.radom.pl 29.12.06, 09:40 pamiętaj że wiadomości dla mas i dla stróżów prawa przybierają trochę inne kształty... ja też gorąco współczuję bliskim, mnie też jest z tym źle, a co dopiero im... Sobieś, jeśli to czytasz - ODEZWIJ SIĘ! - przecież nigdy nie byłeś Tchórzem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zaleś Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.tkdami.net 28.12.06, 15:50 Kurcze znałem Sobiesia chodziłem z nim do Kopernika - uruchomimy wszystkie możliwości, nie martwcie się znajdziemy go - Gorące słowa nadzieji dla rodzinki Sobiesia - jesteśmy z wami. ZALEŚ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BlackCorpse Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 18:33 podbijam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luli Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.dhcp.mdsn.wi.charter.com 29.12.06, 22:18 przykro mi z powodu Twojej tragedji, znalem Sobieslawa z widzenia. slyszlem od znajomego ze Sobieslaw mial jakies problemy z dresiazami, byl im winny pieniadze, i niewiele mu zostalo czasu na zaplacenie. mam jednak nadzieje ze to nie powod jego zaginiencia. kumpel ktory mi to powiedzial jest znany z naginania prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.133.unknown.vectranet.pl 29.12.06, 22:51 podbijam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BlackCorpse Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 18:33 podbijam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tati Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.tkdami.net 30.12.06, 20:07 Sobiesław chodził ze mną na studia, tylko na inną specjalizację. Mam nadzieję ze sie odnajdzie. Fajny z niego gość i super kumpel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tati Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.tkdami.net 30.12.06, 20:09 Jak tylko coś będe dam znać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;; Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.07, 10:07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.07, 22:14 Może jakieś nowe info ?????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Echa Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: 82.139.48.* 01.01.07, 23:56 Apel o pomoc w poszukiwaniu zaginionego Zaginiony Sobiesław Zasada.Pomimo poszukiwań i policyjnych apeli nadal nie udało się ustalić, co stało się z zaginionym mieszkańcem Radomia, Sobiesławem Zasadą. Jego rodzina i znajomi rozwiesili w mieście plakaty i maja nadzieję, że być może pomoże to w odnalezieniu zaginionego mężczyzny. Przypomnijmy, że Mieszkający w Radomiu na ulicy Renesansowej 25-letni Sobiesław Zasada wyszedł z domu 12 grudnia 2006 roku, do chwili obecnej nie powrócił i nie nawiązał żadnego kontaktu z rodziną. Ostatni raz widziany był w dniu zaginięcia około godz.6.40 przy dworcu PKP. Rysopis: wiek 25 lat, wzrost 190 cm, krępej budowy ciała, oczy koloru niebieskiego, twarz okrągła, włosy proste – ciemny blond, uszy średnie przylegające, nos prosty, uzębienie pełne. W dniu zaginięcia ubrany był w kurtkę skórzaną długości trzy czwarte koloru czarnego, golf koloru ciemno-szarego, podkoszulkę koloru czarnego, niebieskie spodnie dżinsowe, czarne skarpety. Na nogach miał czarne, skórzane buty typu wojskowego. - Wszelkie informacje mogące przyczynić się do ustalenia miejsca pobytu zaginionego proszę kierować do Sekcji Kryminalnej Komendy Miejskiej Policji w Radomiu, tel. 048 345-37-15 lub 048 345-25-33 lub 997 – powiedział nam Rafał Jeżak, rzecznik Komendy Miejskiej Policji w Radomiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 19:17 podbijam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 19:34 >Rysopis: wiek 25 lat, wzrost 190 cm, krępej budowy ciała, oczy koloru niebieskiego, twarz okrągła, włosy proste tu chyba jest bład czy Sobiesław nie jest o 5 cm wyzszy niz tu napisali????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.07, 02:39 o kurcze. Chodzilam z Sobieslawem do jednej klasy w podstawowce. Tak to byla 40stka na Poludniu. Czy cos juz wiadomo? Mam nadzieje, ze odnajdzie sie niebawem i ze wszystko jest wporzadku! Odpowiedz Link Zgłoś
delaralde Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. 03.01.07, 15:57 z ostatnich wiadomości: monitoring pod dworcem pkp został przez policję sprawdzony. niestety nic to nie przyniosło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TriceratoPS Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: 82.139.42.* 04.01.07, 08:01 podbijam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BlackCorpse Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: 82.139.42.* 05.01.07, 07:11 podbijam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AFika Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.radom.pl 05.01.07, 09:59 podbijam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.gprspla.plusgsm.pl 05.01.07, 14:38 Widziałem tego czlowieka 31.12.2006 roku na terenie stacji BP okolo godziny 2-3 w nocy. Skojarzyłem go ze zdjecia lecz kilka dni pozniej. Byl wyniszczony, sprawial wrazenie bezdomnego. Ubrany byl w czapce kolor chyba brazowy zakryta duza czesc twarzy. Spodnie czarne. Kurtka zielona lub szara 3/4 , okulary . Sprawial wrazenie "pijanego" . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.gprspla.plusgsm.pl 05.01.07, 14:51 pomylka nie 31.12.2006 lecz 30.12.2006, Reszta bez zmian. Mam nadzieje za ta informacja pomoze. Nie sadze abym sie pomylil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AFika Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.radom.pl 05.01.07, 14:57 powiedziałeś to policji?! zadzwoniłeś do rodziny? zrób to człowieku - oni się za***ście martwią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.gprspla.plusgsm.pl 05.01.07, 15:42 Nie mam 100 % pewnosci iz to On dlatego nie zadzwonilem na policje.Wydaje mi sie ze na zdjeciu mial grubsza twarz poniewaz widziany przezemnie czlowiek mial ja szczuplejsza. Ale rysy twarze takie same. Od razu kiedy Go zobaczylem wydal mi sie skads znany ale wtedy nie potrafilem odpowiedziec sobie na pytanie "skad". Dopiero 2.01.06 przy ogladaniu zdjecia wydrukowanego w gazecie Echo Dnia natychmiastowo go skojarzylem. Mam 3 swiadkow ktorzy widzieli Go wtedy razem zemna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AFika Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.radom.pl 05.01.07, 17:38 zgłoś to jak najszybciej!!! jesteś właściwie jedyną osobą która może podać jego aktualny wygląd, pomóż jego bliskim... dla nich to jest bardzo ważne, pomyśl o ich cierpieniu... wprawdzie to po prostu mój znajomy, ale mnie jest źle z jego zniknięciem a co dopiero im... jeśli nie masz pod ręką ich bezpośrednich numerów, oto one: 888206376 lub domowy 3322759. Odpowiedz Link Zgłoś
zaskonig Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. 05.01.07, 17:50 Jestem bratem Sobiesława, proszę powiedz (napisz) wszystko co wiesz tel. 022 4241670, 696 638 737, zorza46@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 17:53 na stacjach bp jest monitoring to trzeba koniecznie sprawdzic i nie ma na co czekac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rtg Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 09:27 podbijam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 15:54 własnie własnie! na stacjach monitoring jest przeciez! wiec idzie go poznac czy to on! piszcie czy cos nowego wiadomo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dominika Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.133.unknown.vectranet.pl 06.01.07, 17:04 podbijam Odpowiedz Link Zgłoś
delaralde Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. 06.01.07, 19:11 Znajomy sprawdzał. Podobno to nie Sobieś. Ale dla 100% pewności trzeba poczekać na "opinię" rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yourfriend Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.07, 21:28 byłem na bp, rozmawiałem z pracownikiem stacji: wiedział o co chodzi więc nie było problemu z ustaleniem czy widzianą osobą był Sobieś - nie był. porównaliśmy fotkę tego człowieka z fotkami Sobiesława, stwierdzenie było jasne i jestem w 100% pewny że to nie on. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BlackCorpse Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: 82.139.42.* 07.01.07, 14:57 podbijam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieta Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.jjs.pl 07.01.07, 18:50 kurcze znalam Sobieslawa, chodzilam do kpernika tyle ze rok wczesniej, doslownie brak mi slow, dzisz dopiero przez przypadke dowiedzialam sie z netu o jego zaginieciu, daj boze zeby sie odnalazl caly i zdrowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baloo Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 07.01.07, 20:15 czy z rodziny próbowali ustalić gdzie jest Sobieś z jakimś jasnowidzem może Jackowski pomoże www.kj-vision.com/pl/index.htm tu jest link do strony o nim powodzenia. Sobieska znalem troche poznalem go na MiTO bylismy na tym samym roku. Powodzenia mam nadzieje ze sie odnajdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.tkdami.net 16.01.07, 19:00 ktos mowil o dlugach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruszyc sie!!! Czy nie można oplakatowac calego miasta...??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 22:22 witryny sklepowe, przystanki, słupy, autobusy, poprosic taksowkowe korporacje zeby bylo zdjecie na szybach w taxi, zdjecia w PKSach, busach itp. niech Radomianie widza jego twarz, same odswiezania tematu na forum i jakas strona nie da duzego odzewu. Chlopak jest tak charakterystyczny, musial go ktos widziec! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewcia Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.internet.radom.pl 25.01.07, 16:14 podbijam oby jak najszybciej sie znalazł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AFika Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.radom.pl 08.01.07, 10:08 podbijam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 11:09 idioto podbij sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 11:52 z uwaga sledze sprawe zaginiecia. kojarze Sobiesława z widzenia. ostatnio natknalem sie na zaginiecie innej osoby. jest o tym strona internetowa www.gdziejestmaciek.prv.pl/ moze ktos by pomogl rodzinie zalozyc taka stronke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Redutafff Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 17:04 po co strona jak jest forum? a nawet dwa? a na stronie Maćka można tylko maila wysłać z informacjami więc inni widzą tylko podsumowania dnia a nie szczegóły, np. przypuszczenia internautów i pomysły na dalsze działanie, komantarze (w tym wypadku może i lepiej bo na onecie jakie czytałem wypowiedzi to aż szkoda gadać..) ale też i tu i tam na bierząco zamieszczane są informacje o "postępach" szukania.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 22:45 chocby dlatego ze na forum nie wsadzisz kilku, lub wiecej zdjec Odpowiedz Link Zgłoś
zaskonig Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. 08.01.07, 23:15 Ludzie! Jest za!!! Usiłowałem sklecić coś na republice, ale nie wyszło. Jeśli ktoś z forumowiczów ma konkretne propozycje dotyczace strony poświeconej poszukiwaniom Sobiesława, to proszę o kontakt. Idealnie by było, gdyby wykorzystać w nazwie strony to charakterystyczne imie i nazwisko (tzn. musiałby pokazywać odnośnik w google). Chodziłoby bardziej o ilość odwiedzin, a nie jakość, ale przecież i tak wciąż działamy po omacku... Odpowiedz Link Zgłoś
delaralde Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. 09.01.07, 08:14 fakty.interia.pl/kraj/prawo_i_bezprawie/zaginieni/news/sobieslaw-zasada,855202 z listopadem zamiast grudniem ale jednak.. -- forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=68&w=53969326 forum.radom.pl/viewtopic.php?t=6060 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do ja Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.radom.pl 08.01.07, 17:00 w czym masz szanowny człowieku problem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 09:36 podbijam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aggtt Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 10:37 kurcze, chodziliśmy do jednej podstawówki;( Co się z nim stało? Będę wypatrywać. To już miesiąc prawie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AFika Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.radom.pl 09.01.07, 22:35 byłam z nim w przedszkolu, podstawówce, szkole wyższej... a właściwie nie wiem czy go znam, wiem że go lubię i zależy mi na jego odnalezieniu... pozdrawiam bliskich - trzymajcie się ciepło i nie ustawajcie w poszukiwaniu... Odpowiedz Link Zgłoś
zaskonig Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. 09.01.07, 23:06 Apel do wszystkich pragnących pomóc w poszukiwaniach! Wysyłajcie do swoich znajomych, krewnych itd itp poniższego maila. Jeśli kazdy dołozy swoją cegiełkę jestesmy w stanie powiadomić liczbę osób, która porównywalna jest z ilością nakładu niezłej ogólnopolskiej gazety. Dokładajcie w załączniku zdjecie Sobiesława !!! 12.12.2006 zaginął w Radomiu mój brat Sobiesław. Wyszedł tego dnia o 6.30 do pracy i od tamtej pory słuch o nim zaginął. Mimo prawie miesięcznych poszukiwań przez policję, rodzinę i przyjaciół, nie udało się nam ustalić co mogło się z nim stać. Rysopis: 195 cm wzrostu, 105 kg wagi, włosy ciemny blond, krótkie, oczy niebieskie. W dniu zaginiecia ubrany był w skórzaną, czarną kurtkę 3/4, dżinsy, czarne, masywne buty. Nosił przyciemniane okulary-fotochromy.(foto i dokument z policji w załącznikach) Ten mail jest aktem rozpaczy. Proszę wyślij go do jak największej liczby swoich znajomych. Pomyśl, że te kilka(naście) Twoich maili to dla rodziny i przyjacół Sobiesława wielki dar. To Twój szlachetny gest, za który z góry dziękujemy. Jesli widziałeś Go 12.12.2006 lub później zadzwoń lub napisz: (022) 4241670, (048) 3322759, kom 696 638 737, mail: zorza46@wp.pl lub 997 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xcx KARta SIM i tel IP: *.eranet.pl 09.01.07, 23:23 A czy mozna zlokalizowac gdzie jest karta sim i telefon? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Policeman Re: KARta SIM i tel IP: *.dsl.irvnca.pacbell.net 10.01.07, 00:55 za duzo filmow sie naogladales. Do czasu kiedy nie wlaczy telefonu to nic nie namierzysz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xcx Re: KARta SIM i tel IP: *.eranet.pl 12.01.07, 00:50 szoda myslalme ze skoro mzona blokowac kart SIM i teleofny (majc nr IMEI) to mozna i zlokalizowac... a mozna prznajmniej sprawdzac czy po zaginięciu gdzies bylo dzwonione z tego telefonu kiedy był wyłączony itp? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: badbadboy Re: KARta SIM i tel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 14:12 można, wszystko prawie można tylko trzeba CHCIEĆ. a policji sie nie chce bo w przeciwnym razie by to już dawno zrobili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Policeman No to ustal SPECU IP: *.dsl.irvnca.pacbell.net 12.01.07, 22:19 ja kupie mobile, aktywuje ją, wyłącze i wyrzuce, a ty mi powiesz, z dokładnością do 100km w ktorym miejscu ją wyrzucilem, ok. Jestes przykladem kolejnego, zakompleksionego, shitwiedzacego, polaczka, ktory jak zawsze twierdzi, że wszystko wie najlepiej. Nie da sie namierzyc kochany deer'ku wylaczonej komorki, tego nie zrobi nawet nasze FBI czy CIA, nie mowie juz o niedofinansowanej i majacej nieadekwatne do wykonywanych zadan urzadzenia techniczne, aby namierzyc telefon nalezy miec sygnal ze stacji bazowej, a to niestety wymaga tego, aby ktos wlaczyl telefon choc na chwile aby stacja bazowa namierzyla odbiornik. Dlatego technicy najczesciej pozostawaja na nasluchu przez wiele dni, czasem tygodni, az ktos znajdzie badz uruchomi telefon, wystarczy aby po zalogowaniu sie do sieci byl uruchomiony przez sekunde. Pozdrawiam z Los Angeles. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: badbadboy Re: No to ustal SPECU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 23:07 no dobrze, ale można chyba ustalić gdzie i kiedy się ostatni raz logował? nie chodzi mi tu nawet o szczegóły typu nazwa ulicy bo wiem że tego się nie da ale chociaż czy było to w radomiu i o której godzinie. i żeby policja wyciągnęła wreszcie zgodę od prokuratury na zajrzenie do bilingów - może dzwonił do niego ktoś z LA chociażby? albo on dzwonił do biura podróży? albo rozmawiał z kimkolwiek i ten ktoś cokolwiek może wiedzieć, czemu nie dotarł do pracy tego dnia, czy z kimś się umówił itp.. a czy telefony na kartę też mają bilingi? to by też mogło pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Re: No to ustal SPECU IP: *.53.udn.pl 13.01.07, 18:03 mozna uzyskac biling z telefonu na karte,wszytskie połączenia wychodzące i przychodzące, a nawet rozczytać smsy. wystarczy tylko troche chęci ze strony policji, a moze juz ta czynnosc byla zrobiona, ale prace nie przyiosly zadnych skutkow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Policeman A to oczywiscie mozna zrobic IP: *.dsl.lax.megapath.net 13.01.07, 18:32 i zapewniam Cie, ze pewnie Policja juz dawno to zrobila. Kazdy oficer prowadzacy sprawe jest kontrolowany przez wyzsza instancje i zapewniam Cie, ze gdyby tego nie zrobil mialby to wytkniete przy najblizszej okazji. Nie uczmy polskich Policjantow ich fachu bo oni znaja go dobrze. Serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trlkp Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.07, 13:31 jakies info?? Odpowiedz Link Zgłoś
delaralde Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. 16.01.07, 22:03 we wtorek 23.01. na antenie TVP1 będzie program "Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie". godzina 15.10. będzie materiał o Sobiesiu. no chyba że się znajdzie do tego czasu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajomy Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 10:40 Dalej niczego nie wiadomo?!? Już ponad miesiąc jak Go nie ma!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.tkdami.net 16.01.07, 18:04 podbijam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AFika Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.radom.pl 17.01.07, 09:20 podbijam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dida Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.136.unknown.vectranet.pl 17.01.07, 11:30 Na początku myslałem, że to żart. teraz widze że to nie przelewki. Kurde mógłby się znaleźć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 19:20 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksz Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.aster.pl 17.01.07, 22:31 Zobaczcie jak szukają chłopaka w Warszawie!!! Może ktoś pomoże Sobiesławowi w choć trochę podobny sposób!!! NIe mogę zrobić stronki - może ktoś to zrobi! Zróbmy plakaty - mogę je przesłać - zrobić- proszę tylko o foto i więcej szczegółów. Trzeba tą akcję maksymalnie nagłośnić! Pomóżmy mu. Nie znam Gościa, ale to straszna sprawa jak nie wiadomo gdzie on jest??? Jeśli ktoś jest za napiszcie w kolejnej informacji! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksz Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.aster.pl 17.01.07, 22:33 www.gdziejestmaciek.prv.pl/ tego nie wkleiłem! Odpowiedz Link Zgłoś
delaralde Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. 18.01.07, 02:02 podaj swojego maila to wyślę Ci nasze plakaty - spokojnie, wiszą gdzie trzeba choć czasami ktoś je zrywa niewiadomo czemu. strony jak widzisz nie robimy bo i tak większość informacji zamieszczamy na forach. może i można by było na niej wiecej zdjęć zamieścić, ale jesli znajdzie się zprzyjaźniony ktoś z miejscem na serwerze to inne fotki Sobiesia też można zapodać. coś pominęłam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ste3fa Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: 194.117.241.* 18.01.07, 10:16 może warto wrzucić info na forach innych miast?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: badbadboy Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 17:45 a może by tak wynająć detektywa? Rutkowski siedzi ale są przecież też inni. niestety nie znam żadnego osobiście, ale może warto spróbować w ten sposób skoro policja sobie ze sprawą nie radzi?.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruszyć sie!!!!! Akcja plakatowania miasta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 22:26 witryny sklepowe, przystanki, słupy, autobusy, poprosic taksowkowe korporacje zeby bylo zdjecie na szybach w taxi, zdjecia w PKSach, busach itp. niech Radomianie widza jego twarz, same odswiezania tematu na forum i jakas strona nie da duzego odzewu. Chlopak jest tak charakterystyczny, musial go ktos widziec! Ludzie zbiezmy sie i znajdzmy goscia, niech caly radom wie ze ktos go szuka!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elf Re: Z n i e c z u l i c a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 10:13 Nie znałam Sobiesława, ale co dziennie zaglądam tutaj na forum aby dowiedzieć się coś nowego o jego zaginięciu (a właściwie z nadzieją, że w końcu się odnalazł). Wiecie co mnie bardzo dziwi??? Że w środku miasta , w centrum, w najruchliwszym miejscu -szczególnie o godzinie 6. 40- nikt go nie widział ??????!!!!!!!!!!Nie widział jego samego, lub rozmawiającego z kimś?????!!!!!!!Może z kimś sie kłócił lub szarpał???????!!!!!!Ludzie, czy opanowała was totalna znieczulica społeczna, macie klapki na oczach i nic nie widzicie albo nie chcecie widzieć???????!!!!!!!Albo odwracacie się od kogoś kto potrzebuje pomocy bo was to nie dotyczy??????!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lowca_absurdow Nawiedzony człowiecze 20.01.07, 10:36 czy sądzisz, że każdy rzuci wszystko w kurteczkę i rzuci się na poszukiwania nieznanego sobie człowieka ?? Puknij się w makowe !! Zamiast pisać takie bzdury na forum wziąłbyś się, w zgodzie z własnym sumieniem, za poszukiwania.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elf Re: Nawiedzony człowiecze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 17:49 Ja nie namawiam do tego, by wszyscy radomianie, od małego do dużego, porzucili swoje obowiązku i wyruszyli na poszukiwanie człowieka. Ale zastanawia mnie fakt zaginięcia osoby o charakterystycznym wyglądzie, w środku miasta (dworzec) o godzienie , w której przebywa tam mnóstwo osób.Natepnym razem czytaj uważniej posty. W którym miejscu, Twoim zdaniem namawiałem na mobilizacje wszystkich radomian do poszukiwań? Odpowiedz Link Zgłoś
lowca_absurdow Caly Twoj post to jedna wielka pretensja 20.01.07, 18:19 do calego swiata, ze jeszcze ten zaginiony sie nie odnalazl. Jam i pewnie setki forumowiczow rowniez, takich "charakterystycznych" ludzi mijam setki dziennie i na zadnego nie zwracam szczegolnej uwagi, na tego Pana pewnie rowniez bym nie zwrocil. I co ? Mam sie kajac przed Toba, ze tak postepuje ? Skoro ten czlowiek zabawial sie hazardem - to polecalbym skupic sie przede wszystkim na tym watku, zreszta jak znam zycie to Policja rowniez sie na nim skupi najmocniej. Niestety ja nie "gram" wiec nie pomoge, to nie moje srodowisko... Ze swojej strony moge tylko trzymac kciuki aby sie odnalazl w jednym kawalku, nic innego zrobic nie moge. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elf Re: Caly Twoj post to jedna wielka pretensja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 18:40 mam nadzieję że jak zobaczysz pod dworcem jak złodzieje "robią" starszą panią lub wciągają dziewczyne do samochodu, to nie przejdziesz obojętnie, odwracając głowę, jak wszyscy dookoła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elf Re: Caly Twoj post to jedna wielka pretensja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 18:44 w koncu nie jesteś ze śodowiska starszej pani, dziewczyny a tym bardziej złodziejszaszków Odpowiedz Link Zgłoś
lowca_absurdow Dziecko ! Czy ty widzisz roznice miedzy 20.01.07, 20:03 ujawnionym przestepstwem a wpatrywaniem sie w kazda mijana osobe bo BYC moze ona sobie kiedys zaginie ?? Nie osmieszaj sie z takimi postami jak powyzej a jak bedziesz chcial blysnac to skonsultuj wczesniej swoja "wypowiedz" z kims doroslym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plastuss Re: Caly Twoj post to jedna wielka pretensja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 09:33 Człowieku ty jesteś jasnowidz czy to, ze akurat wiesz co się pod dworcem stało. Czytaj uważnie. Jest napisane że tam go widzianoostatnio raz, ale nikt nie pisał ze stamtąd go porwali. Więc po co piszesz jakeiś bzdury że nikt nie zwrócił uwagi. A skąd wiesz ze potem gdzies sam nie pojechał, a moze coś mu się stało w innym miejscu. Jeżeli chciał go ktos załawtić to raczej zrobił by to bez świadków, tacy bandyci raczej nie są tacy tępi. Naoglądałeś się za dużo filmów o porywaniach w środku miasta. Radzę zejść na ziemię i skończ pisać głupoty i sam się weź za posuzkiwania. Najpierw człowieku pomyśl a potem pisz:-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AFika Co za hazard? IP: *.radom.pl 22.01.07, 10:13 nie znasz gościa to skąd u Ciebie pewność stwierdzenia że zabawiał się hazardem? może masz jakieś dodatkowe info? może zechcesz się nim podzielić z Policją albo przynajmniej z rodziną?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elf Re: Co za hazard? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 10:35 myślę, że pomyliło mu się z pracownikiem poczty na Prażmowskiego, który zwinął pieniądze, bo lubił hazardzik - czasami niektórym mylą się fakty w trakcie poszukiwania absurdów Odpowiedz Link Zgłoś
lowca_absurdow Znowu się skompromitowałeś 22.01.07, 14:21 TO, że jesteś dzieciakiem już udowodniłeś, teraz udowadniasz, że wypowiadasz się w sprawach, o których nie masz bladego pojęcia. A już zarzucanie komuś kłamstwa na podstawie własnej NIEWIEDZY jest idiotyczne i co najmniej śmieszne ;) Poczytaj sobie :forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=68&w=53969326&a=55952038 ze szczególnym zwróceniem uwagi na wątek hazardu i pieniędzy.. I co, zdobędziesz się teraz na publiczne przeprosiny ? PS: Pracownik z Prażmowskiego, który pomylił cudze pieniądze z własnymi już jest w areszcie także przynajmniej on się "odnalazł" dzięki sprawnej akcji Policji. No ale najlepiej jest zarzucić "nicnierobienie" ludziom, który za ciężką służbę biorą śmieszne pieniążki a wymaga się od nich, aby sprawców zdarzeń odnajdywali z dnia na dzień, tak se nie da pane Havranek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lowca_absurdow Proponuję zapoznać się z publikacją w Echu Dnia 22.01.07, 14:12 bodajże z 19 stycznia 2007, był art na temat zaginionego. Odpowiedz Link Zgłoś
lowca_absurdow Tutaj pełny tekst 22.01.07, 14:17 Gdzie jest Sobiesław Zasada? Tajemnicze zaginięcie młodego radomianina. Policja twierdzi, że nie wyjechał z kraju i żyje. Reszta to tylko domysły. - Plakaty z informacją o zaginionym Sobiesławie powiesiliśmy w całym mieście - mówi jego brat Konrad Zasada. (K. Ludwińska) * Sobiesław Zasada Ma 25 lat, 190 centymetrów wzrostu, krępą budowę ciała, oczy niebieskie, twarz okrągłą, włosy proste - ciemny blond, uszy średnie przylegające, nos prosty, uzębienie pełne. W dniu zaginięcia był ubrany w kurtkę skórzaną długości trzy czwarte koloru czarnego, ciemno-szary golf, czarną podkoszulkę z nadrukiem, niebieskie spodnie dżinsowe, czarne skarpety i buty skórzane wiązane koloru czarnego - typu wojskowego. Sekcja Kryminalna Komendy Miejskiej Policji w Radomiu prosi o kontakt osoby, które mogą pomóc w ustaleniu miejsca pobytu zaginionego. Numer telefonu 048-345-37-15, 048-345-25-33 lub 997. Od ponad miesiąca rodzina, przyjaciele i policja szuka-ją 25-letniego Sobiesława Zasady. Na razie nie udało im się trafić na żaden trop, który mógłby pomóc w jego odnalezieniu. 12 grudnia około godziny 6.30 Sobiesław wyszedł z domu do pracy. Wsiadł do autobusu linii numer 7 na osiedlu Południe i pojechał w kierunku centrum miasta. Na kolejnym przystanku do tego samego autobusu wsiadł jego kolega. Rozmawiali o komputerach. Dojechali razem do dworca kolejowego. Sobiesław powiedział koledze, że musi wypłacić pieniądze z bankomatu. Poszedł do bankomatu przy ulicy Poniatowskiego, gdzie wypłacił niewielką sumę pieniędzy. Później wszedł jeszcze do sąsiadującego z bankiem sklepu spożywczego. Widział go tam brat matki. Potem zniknął i do dziś nie ma po nim śladu. To jedyne pewne informacje, które udało się zebrać rodzi-nie i przyjaciołom chłopaka. Zdaniem brata matki, poszedł ulicą Traugutta, oddalając się od dworca. Nie zarejestrowały tego kamery miejskiego monitoringu. POSZUKIWANIA I DOMYSŁY O tym, że Sobiesław nie dotarł do pracy, jego mama Elżbieta dowiedziała się około godziny 9, kiedy zadzwonił do niej szef chłopaka. Kilka godzin później dowiedział się też o tym jego starszy brat Konrad, który od kilkunastu lat mieszka w Warszawie. reklama - Mama zadzwoniła do mnie i powiedziała, że Sobiesław nie dotarł do pracy, nie wrócił do domu, nie odbiera telefonów - opowiada. - Przyjechałem do Radomia. Kiedy nie wrócił do do-mu na noc, zgłosiliśmy zaginięcie na policję. Od jakiegoś czasu brat wiedział, że firma, w której pracuje, prawdopodobnie nie przedłuży mu umowy, ale miał czas, żeby znaleźć sobie inne zajęcie. To nie był powód do ucieczki. Następnego dnia jego przyjaciele objechali samochodem całe miasto. Szukali zaginionego na własną rękę. - Pytaliśmy ochroniarzy, strażników miejskich, przechodniów i kasjerki na dworcu kolejowym czy go nie widzieli, pokazywaliśmy plakat z jego zdjęciem - opowiada Jędrzej Jakubowski, przyjaciel Sobiesława. - Liczyłem, że szybko trafimy na jakiś trop. Niestety, nikt go nie widział. Nikt nie miał też pomysłu, co mogło się z nim stać. INTERNAUCI TEŻ SZUKAJĄ Po kilku dniach wiadomość o zaginięciu chłopaka pojawiła się na kilku forach internetowych często odwiedzanych przez młodych radomian. Wszystkie osoby, które się na nich wpisy-wały, kojarzą go jako pracownika punktu z telefonami komórkowymi w jednym z hipermarketów. Nie znalazła się osoba, która widziałaby go po 12 grudnia. - Pojawiła się informacja o tym, że Sobiesław był na stacji benzynowej w centrum miasta - przypomina sobie Magdalena Cichy, dziewczyna zaginionego. - Nie została jednak potwierdzona. Nie ma bezpośrednich świadków ani dowodów na to, że tam był. Plakaty ze zdjęciem młodego mężczyzny pojawiły się w okolicach dworca kolejowego i w miejscach, przez które prze-chodzi wielu radomian. Podobne zawisły na Dworcu Centralnym w Warszawie i w wielu innych miejscach. Komunikaty o zaginięciu podały radomskie media. Z PIENIĘDZMI W TLE Kilka dni po zaginięciu chłopaka na policję zgłosił się właściciel jednego z radomskich salonów gier. Powiedział, że Sobiesław był w jego lokalu częstym gościem. Grał od roku. - Nikomu z nas o tym nie powiedział - mówi Konrad Zasada. - Ta wiadomość otworzyła przed nami nowe możliwości interpretacji jego zniknięcia. Nie wiemy czy ma długi i ukrywa się przed wierzycielami, czy pojechał gdzieś, żeby zarobić i oddać pożyczone od kogoś pieniądze, czy może szło mu zbyt dobrze i komuś to się nie podobało? Pytania nadal pozostają bez odpowiedzi, bo policjanci prowadzący śledztwo nie wystąpili jeszcze do prokuratury o wydanie nakazu zdjęcia tajemnicy bankowej, ani o udostępnienie bilingów, czyli spisu rozmów, które były wykonywane z jego telefonów. - Nie wiemy czy po 12 grudnia brat z kimkolwiek rozmawiał, czy wypłacał albo wpłacał gdzieś pieniądze - mówi Konrad Zasada. - Bez nakazu prokuratora takich wiadomości nie dostaniemy. W dniu, w którym zaginął Sobiesław z kasy firmy, w której pracował, zniknęła nieduża suma pieniędzy. - Nie wiemy czy Sobiesław miał coś wspólnego z ich brakiem, czy to tylko zbieg okoliczności - mówi jego brat. - Od dłuższego czasu w firmie nie wszystko działało prawidłowo. Je-go przełożony nie kontrolował czy pieniądze z utargu spływają na bieżąco do banku. Wiemy to, bo dzień przed zniknięciem Sobiesław wpłacił na firmowe konto 10 tysięcy złotych, choć powinien robić to zawsze, kiedy sprzedał towar za dwa tysiące. Gdyby chciał ukraść pieniądze, to mógł przecież wziąć wszystkie. KTOKOLWIEK WIDZIAŁ... We wtorek do Radomia przyjechała ekipa telewizyjnego programu "Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie”. O Sobiesławie przed kamerą opowiadali jego mama, brat, dziewczyna i koledzy. Program będzie wyemitowany we wtorek w TVP1, chyba że do tego czasu chłopak się odnajdzie. - Może kiedy obejrzy program, poczuje, że my cały czas na niego czekamy i jesteśmy gotowi, żeby mu pomóc - mówi Magda Cichy, dziewczyna Sobiesława. - Może wtedy wróci... Rozmowa "Echa" o tym, jak szuka policja Katarzyna Ludwińska: * Co robi grupa poszukiwawcza policji po otrzymaniu informacji o zaginięciu osoby? Oficer operacyjny policji, prowadzący śledztwo w sprawie zaginięcia Sobiesława Zasady: - Od razu przygotowujemy rysopis zaginionego i podajemy go do komisariatów i wszystkich policjantów znajdujących się na terenie miasta. Ich zadaniem jest zwrócenie szczególnej uwagi na takie osoby. Jeśli zaginęło dziecko lub osoba starsza, która ma na przykład kłopoty z pamięcią, do akcji włączana jest większa grupa policjantów. Przeczesują teren, w którym może znajdować się zaginiona osoba. Jeśli to działanie nie przyniesie efektu, to informacja jest przesyłana do Komendy Wojewódzkiej Policji, a stamtąd do komend w całym kraju. Wtedy też rozpoczynamy działania operacyjne. * Jakie? - Rozmawiamy z rodziną i znajomymi zaginionego. Pytamy, czy nie nawiązał jakiegoś kontaktu. Sprawdzamy miejsca, w których przebywał, z kim kontaktował się telefonicznie lub osobiście przed zniknięciem. Jeśli zaginiony posiadał telefon komórkowy, ustalamy gdzie się teraz znajduje. Sprawdzamy też czy nie figuruje w innych komendach policji jako osoba o nie-ustalonej tożsamości. * Co udało się ustalić w sprawie Sobiesława Zasady? - Wiemy prawie na pewno, że mężczyzna nie wyjechał z kraju. Namierzamy jego telefon komórkowy. Czekamy też na wyniki postępowania, które policjanci Trzeciego Komisariatu Policji prowadzą w sprawie zniknięcia pieniędzy z kasy firmy, w której pracował mężczyzna. Kiedy prokurator wyda nakaz zdjęcia tajemnicy bankowej, przekonamy się czy zaginiony korzystał ze swoich kont. To pozwoli nam zbliżyć się do miejsca jego pobytu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AFika Re: Tutaj pełny tekst IP: *.radom.pl 23.01.07, 09:23 tekst przeczytałam dopiero później ale ocena sytuacji nie należy do ciebie - sam zainteresowany wie tylko całą prawdę... jeśli uważnie czytałeś artykuł na pewno zauważyłeś, że dzień przed zniknięciem wpłacił na konto firmy sporą sumę pieniędzy... gdyby miał kłopoty z powodu hazardu to raczej tego by nie zrobił... chociaż ja gdybać nie będę i oceniać pochopnie, wolę nadal rozsyłać maile i wiadomości po znajomych w kraju, tak przynajmniej pomagam a nie pastwię się jak hiena nad zdechłym zwierzęciem Odpowiedz Link Zgłoś
lowca_absurdow Nadinterpretujesz moje wypowiedzi 23.01.07, 09:57 ja nie oceniam zaginionego, to jest dorosly czlowiek i ma prawo robic ze swoim zyciem co chce. A ty nie spamuj znajomych bo sa na to paragrafy ;) PS: Coz z tego ze wplacil skoro nadal stan kasy sie nie zgadza ? Jak dla mnie w tym zaginieciu jest za duzo znakow zapytania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elf Re: Nadinterpretujesz moje wypowiedzi lowco bzdur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 10:45 Gościu odczep się ode mnie i najlepiej zmień wątek, bo nie mam zamiaru z Tobą polemizować. Nie spamuję i nie podszywam się pod innych. Widocznie sam tak robisz skoro to zarzucasz innym (każdy sądzi według siebie). Odpowiedz Link Zgłoś
lowca_absurdow Ech, znowu dales ciala.. 23.01.07, 10:58 Zwracaj większą uwagę pod który wątek się podpinasz ... Mimo wszystko dałeś się zapędzić "w kozi róg" i nie potrafisz z niego wyjść z "twarzą". Zarzucałeś mi kłamstewka a kiedy udowodniłem Ci, że to co mówię jest prawdą, to nie potrafisz się przyznać do błędu ;) Ech .. :) PS: Jak można podszywać się pod innych występując na forum pod stałym nickiem (dodam, że trzeba się wtedy zalgować przed napisaniem posta) ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elf Re: Ech, znowu dales ciala.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 11:47 "PS: Jak można podszywać się pod innych występując na forum pod stałym nickiem (dodam, że trzeba się wtedy zalgować przed napisaniem posta) ;))" Właśnie, więc dlaczego zarzucasz mi, że spamuje innych ?????? Spójrz na IP poszczególnych osób a później wyciągaj swoje absurdy - bzdury. A co do hazardu zaginionej osoby, to nie mam zamiaru powielać informacji (nie wiadomo czy prawdziwych) za jakąś gazetą, tak jak robisz to TY. I na prawdę, nie chce mi się już wdawać z Tobą w jakieś utarczki słowne i ciągle przekonywać Cię do mojego zdania i postawy. Ten post nie po to był założony. Żyj sobie i daj żyć innym. Odpowiedz Link Zgłoś
lowca_absurdow Chwila moment, ja odpisywałem AFika a nie Tobie ;) 23.01.07, 12:32 wytrzeźwiałeś już ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AFika Re: Chwila moment, ja odpisywałem AFika a nie Tob IP: *.radom.pl 23.01.07, 13:35 co nie zmienia faktu że na takie utarczki nie ma tu akurat miejsca - nie chcesz pomóc to nie zaglądaj tu i nie krytykuj postępowania innych... uprzejmie przemilczę twoją wypowiedź o spamowaniu - zmień miejsce łowco na inny wątek, USZANUJ ZAGINIONEGO I JEGO BLISKICH Odpowiedz Link Zgłoś
delaralde Re: Nadinterpretujesz moje wypowiedzi 23.01.07, 23:05 o tym że w tej sprawie jest za dużo znaków zapytania wiem już od prawie miesiąca - nic nam, Jego znajomym w końcu, się nie układa w żadną całość.. załamać się można - gdyby chodziło tylko o jeden wątek z tych o których się dowiadujemy od czasu Jego zaginięcia byłoby bajecznie, wprost przepięknie. ale wątków które trzeba(?)/powinno się(?) brać pod uwagę jest za dużo jak dla mnie, mam dość.. maciek z warszawy też jeszcze się nie odnalazł, takich ludzi którzy przepadają bez wieści jak się okazuje jest multum.. to dla mnie niezrozumiałe - jak tak można? tak po prostu wyjść i nie wrócić? rozpatrujemy teraz Jego życie, wywlekamy na wierzch różne (chyba można tak powiedzieć) brudy, sami nie wiedząc czy mają jakiekolwiek znaczenie. a co jeśli się okaże że - odpukać, bo to jednak nienajlepsza opcja jest, Jego zniknięcie nie ma nic wspólnego ani z domniemanym hazardem, ani z pracą? że ktoś mu zrobił krzywdę przypadkiem? czystym przypadkiem? albo że podobnie jak przypuszczają w sprawie Maćka - że zwyczajnie (jak głupio to brzmi..) stracił pamięć lub ma inne zaburzenia związane z szeroko rozumianym urazem głowy? na forum padają różne opinie, komentarze, każdy chce dorzucić swoje trzy grosze - to dobrze - z jednej strony - bo podpowiadacie nowe pomysły, sugerujecie co można jeszcze zrobić, jak powinny wyglądać niektóre działania, np. policji, ale z drugiej strony.. znowu ktoś zerwał plakaty spod dworca pkp.. naprawdę, jeśli chcecie pomóc mogę wam przesłać mailem wzory, plakatów które sami rozwieszaliśmy i rozwieszamy - powieście u siebie na dzielnicy, tam gdzie uważacie że wisieć powinny, niech Go zobaczą inni.. może jest w Polsce, może za granicą, może ktoś go widział, legitymował - wynajęcie pokoju chyba wymaga pokazania dokumentu? przekroczenie granicy też. niewiem jak jadłodajnie i noclegownie dla bezdomnych - jeśli nie ma pieniędzy gdzieś musi mieszkać, być, jeść.. w końcu jest charakterystyczny - Sobiesław Zasada - to niektórym jeszcze coś mówi, zwraca się uwagę na takie imię a jeśli się słyszało o kierowcy wyścigowym to i nazwisko. KTOŚ musi coś wiedzieć, niech więc informacje o Jego zaginięciu dotrą do jak największej liczby ludzi, może dotrą też w końcu do Niego? nie mam pojęcia czemu zniknął, nie mam pojęcia czemu nie daje znaku życia (jeśli żyje a mam jednak ciągle taką nadzieję, mimo braku jakichklwiek pewnych wiadomości na Jego temat od przeszło 6 tygodni..), nie mam pojęcia jak można Mu powiedzieć że czekamy i chcemy by wrócił lub by dał chociaż wyraźny znak że żyje jeśli wrócić nie zamierza.. na stronie Itaki widziałam osobę której nie ma w domu od... 49 lat!! nie chcę tego, to nie może się tak skończyć.. moja nadzieja chyba nie będzie trwać wiecznie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luli Re: Nadinterpretujesz moje wypowiedzi IP: *.dhcp.mdsn.wi.charter.com 25.01.07, 01:02 Deralarde, wyglada na to ze sie poddajesz po szesciu tygodniach?? az nie wierze w to co czytam. Mowilas mi ze jestes jego dziewczyna i go kochasz. a teraz troche klopotow i podwijasz skrzydla?? Odpowiedz Link Zgłoś
delaralde Re: Nadinterpretujesz moje wypowiedzi 25.01.07, 16:20 od razu "poddajesz", nie , no skąd.. tylko tak na logię rzecz biorąc nie widzę żadnego racjonalnego powodu Jego zniknięcia, nie potrafię też zrozumieć czemu się do tej pory do nikogo nie odezwał.. jedyne co mi się nasuwa oprócz rozwiązania ostateczngo i raczej nieprzyjemnego to to, że On po prostu nie chce być odnaleziony. a skoro nie chce to po co mam się męczyć i płakać i czekać i tak w kółko??? wygodniej byłoby po prostu zapomnieć... nie, dziś nie jestem w nastroju do myślenia - chcę po prostu powiedzieć że im dłużej to trwa tym więcej mam wątpliwości czy warto czekać niewiadomo ile i niewiadomo na co. ale jeszcze czekam bo wiem?/czuję?/mam nadzieję? że jednak On nie prawdziwie KOCHAŁ i kiedyś wróci i wyjaśni i będziemy znowu razem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: Nadinterpretujesz moje wypowiedzi IP: 80.249.5.* 29.01.07, 11:24 mnie jest ciężko uwierzyć, że zostawił z własnej woli ludzi, których kochał. Mamę, brata, Ciebie... i chociaż tyle czasu już mineło, ja też nie tracę nadzieji, że to wszystko skończy się pomyślnie i że jeszcze nie raz będziemy mieli przyjemność się z nim zobaczyć... pozdrawiam i przesyłam dużo ciepła dla najblizszych. trzymajcie się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jastill Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 21:13 Dzisiejsze "Echo" dało całą stronę na ten temat. A "7dni" omawia obszernie problem poszukiwania zaginionych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.echostar.pl 20.01.07, 13:51 A wiecie, co mnie dziwi? Chłopaka nie ma już ponad miesiąc, a moja rodzina z Radomia nawet nie ma pojęcia, że ktoś zaginął. Nie wszyscy kupują konkretne gazety czy przeglądają forum. Mówią, że nigdzie nie widzieli plakatu, zdjęcia. Nie wszyscy mają szansę dotrzeć do medialnych ogłoszeń tego typu. Może chociaż zwykłe ogłoszenia gdzieś w marketach czy coś..? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aggtt Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 18:53 najgorsza jest ta bezsilność właśnie, czy ktoś sprawdził dokładnie tereny wskazane przez jasnowidza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luli Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.dhcp.mdsn.wi.charter.com 21.01.07, 22:34 no pewnie sprawdzilismy dokladnie Warszawe (miejsce wskazane przez jasnowidza), zastanow sie troche zanim cos wypalisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xcx telefon bank procedury a nie mowilem IP: *.eranet.pl 22.01.07, 23:24 A jednak jeszcze policja przez wone procedury nie namierzyła komorki nie zbadała bilingu i konta w baku bo albo działają za wolno albo takie są posrane procedury że tyle schodzi z tym i co policmanie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dida Re: telefon bank procedury a nie mowilem IP: *.136.unknown.vectranet.pl 23.01.07, 15:01 Jak policja działa to przecież nie może wszystkiego podac do wiadomości. Załóżmy, że klient sie ukrywa a Polcja próbuje go namierzyć. Przecież jak napiszą że sprawdzają np. jego komórkę, czy że mają podejrzenie że jest w jakimś konkretnym miejscu to on sie zaraz zmyje. Zaufajmy Policji - myślę że sobie poradzą. Oni sporo wiedzą i nie wszystko mówią - przeczytaj kilka razy artykuł w echu dnia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samus Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.07, 09:10 o jak mi przykro he he Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja9951 Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. 23.01.07, 11:30 moj kolega tez zaginal ale naszczescie sie odnalazl trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZJAWA Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.07, 12:41 widziałam jego zdjecia rozklejone na hipermarkecie carrefour ... hm znam go pracuje na stoisku heyah ALE ZE 3 DNI POZNIEJ WIDZIALAM GO JAK SZEDL Z DZIEWCZYNA POD REKE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.tkdami.net 23.01.07, 15:09 3 dni po ty jak go widzialas? czy 3 dni, po tym jak zaginal?? zastanow sie co piszesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZJAWA Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.07, 11:29 wracałam z zakupów z mama i szedł to było ze 3 dni po tym jak widzialam plakaty na hipermarkecie ... bralam u niego telefon wiec go znam ... chyba ze ma sobowtora :0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZJAWA Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.07, 11:34 nie chce robic afery bron boze poprostu mi sie tak wydaje ze to on albo bardzo podobny chlopak do niego nawet mamie mowilam ze to byl chyba ten koles ktory zaginal... jak cos bede wiedziala to dam znac Odpowiedz Link Zgłoś
aaklf Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. 24.01.07, 22:03 to jak najszybciej przypomnij sobie datę... nt. podbijam bo zniknął z 1st site Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksz Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.microsoft.com 25.01.07, 10:33 Ten temat musi być podtrzymywany. Odpowiedz Link Zgłoś
delaralde Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. 25.01.07, 16:35 no własnie, i to jest jeden z powodów dla którego mam czasem taki pesymistyczny humor: > widziałam jego zdjecia rozklejone na hipermarkecie carrefour ... hm znam go > pracuje na stoisku heyah ALE ZE 3 DNI POZNIEJ WIDZIALAM GO JAK SZEDL Z > DZIEWCZYNA POD REKE jak wyglądała ta dziewczyna, kiedy to było, gdzie, o której, jak się zachowywali, gdzie szli, co nieśli jeśli coś nieśli - szczegóły proszę, bo tak się składa że od 10 grudnia Sobiesia na oczy nie widziałam i nigdzie z nim nie szłam po Jego zaginięciu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luli Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.dhcp.mdsn.wi.charter.com 25.01.07, 18:55 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luli Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.dhcp.mdsn.wi.charter.com 25.01.07, 18:57 przecierz bylo to na ktoryms forum, ze dziewczyna z ktora sie spotkal byla Goska Mroz. Oni znali i przyjaznili sie jeszcze z liceum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukas Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.136.unknown.vectranet.pl 25.01.07, 21:48 To on miałdwie dziewczyny? Nie rozumiem już... Telenowela jakaś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.tkdami.net 26.01.07, 00:45 przyjaźnią się. czy to musi od razu znaczyć, że są parą?? ludzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AFika Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.radom.pl 26.01.07, 10:05 hop, na górę... dellaralde: rzeczywiście dla Ciebie może o być bardzo dołujące... czy widujesz się z jego mamą? jej pewnie jest jeszcze gorzej... w końcu to krew z jej krwi myślę że po prostu masz trochę kryzys, nadzieję zawsze mieć będziesz, dopóki się nie znajdzie, nie przejmuj się tekstami w stylu "widziałam go z jakąś dziewczyną" - bo i po co? trzymaj się i rób to co podpowiada Ci sumienie Odpowiedz Link Zgłoś
delaralde Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. 26.01.07, 23:44 trzymam się trzymam i tak nie mam wielu innych rzeczy do roboty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dwagrosze Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 13:33 No to w górę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 06:58 w gore Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dida Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.136.unknown.vectranet.pl 29.01.07, 23:53 nie zapominajcie, ze go wciąż szukamy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosiaczek Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: 82.139.40.* 30.01.07, 14:03 dla sprostowania jestem goska mroz i NIE JESTEM DZIEWCZYNA SOBIESIA!!!!!!przyjaznimy sie od przeszlo 10 lat ale widze ze niektorzy lubia tworzyc sobie historyjki wszystkie rozmowy na forum tym czy innym powinny dotyczyc informacji o nim i o jakis sladach po jego zniknieciu jego rodzina dziewczyna czy tacy przyjaciele jak ja wchodzac na forum maja nadzieje ze ktos cos widzial pomyslcie sobie jak jego dziewczyna musi sie czuc czytajac o jakic bzednych informacjach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.07, 15:08 Hej Gośka mieszkasz na Ustroniu? Jeździłaś na kolonie do Solca nad Wisłą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosiaczek Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: 82.139.40.* 02.02.07, 20:37 jezdzilam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luli Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.dhcp.mdsn.wi.charter.com 03.02.07, 18:56 to nie jest forum na odnawianie starych znajomosci, oboje miejcie troche taktu Odpowiedz Link Zgłoś
michal.vel.misiek Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. 16.02.07, 14:40 To znamy się w takim razie bardzo dobrze. Też jeździłem. Mam miłe wspomnienia jeśli chodzi o Ciebie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
delaralde Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. 16.02.07, 16:29 Widzę że wszyscy wszystkich znają.. Cieszy mnie to, ale głównie ze względu na fakt, że może się to przydać przy szukaniu Sobiesława.. Czy wszyscy Wszystkich Znający Forumowicze powysyłali już maile/smsy/inne do wszystkich innych swoich znajomych? Może się bowiem okazać, że Sobiesia zna ktoś o kim nie mieliście pojęcia że może Go znać. Nadal czekam na zgłoszenia chętnych do otrzymania mailem wzoru plakatu z info o naszym Zaginionym - chyba że radzicie sobie sami w tej kwestii. Nie wiem - wiszą jeszcze plakaty przy dworcu pkp? I a'propo: czy ktoś z Was nie orientuje się czy radomskie biura ogłoszeń - znaczy się właściciele miejsc do wieszania plakatów bardziej - zgodziliby się na powieszenie na ich tablicach lub słupach kilku ogłoszeń o Nim? Albo jaka byłaby opłata za coś takiego - zawsze warto spróbować w ten sposób poinformować niedoinformowanych mieszkańców naszego miasta o zaginięciu Sobiesława. I drugie a'propo: jeżeli pracujecie w miejscach, gdzie spotyka się dużo przypadkowych ludzi powieście tam informacje o Sobiesiu - to nie kosztuje wiele wysiłku - zrobienie plakatu na podstawie informacji Policji (Komenda Miejska Policji w Radomiu, Dział: Komunikaty: Zaginieni) www.mazowiecka.policja.gov.pl/kmp/ wydrukowanie go i powieszenie w oknie wystawowym, na jakiejś kolumnie, koło kasy itp. Bardzo nam tym pomożecie w poszukiwaniach. Wiem, że plakaty wiszą już od dawna na oknach PTTKu, Fox'a na Traugutta, wisiały na pewno też w barku i kilku kioskach na dworcu pkp, na dworcu pks, w salonach gier.. [Może zrobić z tego coś w rodzaju reklamy? - każdy kto wywiesi u siebie plakat Sobiesia niech napisze o tym na Forum, dając dobry przykład innym i wystawiając przy okazji o sobie dobrą opinię..] Pojawiła się opinia że Sobieś lub ktoś do niego podobny był w Olsztynie - zweryfikujemy to w najbliższym czasie w miarę możliwości. Bądźcie czujni - komuś kiedyś w końcu musi się udać go namierzyć i przyprowadzić do domu.. Odpowiedz Link Zgłoś
julsen1 Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. 10.03.07, 13:02 nie chce zawracać głowy. ale tak dla ogólnej informacji to dziś się dowiedziałam o tej sytuacji więc chyba jednak nie wszyscy o tym wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karo> Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.range86-149.btcentralplus.com 27.02.07, 18:22 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosiaczek Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: 82.139.40.* 15.08.07, 20:38 czlowiek czeka na jakis slad a jak ma odpowiedz to zaluje ze ja zna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geglebegege Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: 81.210.87.* 17.08.07, 16:13 no więc chodzi o to, że już go znaleźliśmy [*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dwagrosze Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 10:01 Są jakieś nowe wieści? Nic się nie ruszyło po "Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie"? Itaka ma jakieś informacje? Policja? Znajomi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AFika Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.radom.pl 31.01.07, 13:57 podbijam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tola Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.32.radom.pilicka.pl 01.02.07, 09:45 Podbijam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AFika Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.radom.pl 01.02.07, 11:39 do góry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lulilulila Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 22:25 no i do góry.. jakoś nikt nie pisze by coś nowego się w sprawie wydarzyło.. czyli ciągle nic nie wiadomo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katie Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: 85.112.196.* 05.02.07, 21:55 w gore! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sfg Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: 85.112.196.* 05.02.07, 21:55 do gory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewul Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: 85.112.196.* 05.02.07, 21:55 podnosze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tranek Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: 85.112.196.* 05.02.07, 21:56 up up up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dida Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.136.unknown.vectranet.pl 05.02.07, 22:03 gdzie on sie podziewa! w góre na forum! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksz Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.microsoft.com 07.02.07, 11:28 oczywiście w góre, ale może są jakieś m=nowe informacje? Może ktoś wie coś więcej? Pozdr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: 85.112.196.* 07.02.07, 12:17 do gory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: 85.112.196.* 07.02.07, 12:18 i jeszcze raz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.07, 15:05 hop Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.136.unknown.vectranet.pl 08.02.07, 11:37 delarade czy są jakieś nowe informacje?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sopel Czy wiadomo coś nowego IP: *.22.radom.pilicka.pl 08.02.07, 11:41 Czy wiadomo coś nowego w jego sprawie?napiszcie coś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dominika Re: Czy wiadomo coś nowego IP: *.133.unknown.vectranet.pl 08.02.07, 12:15 do gory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: << ZALEŚ >> Re: Zaginął Sobiesław Zasada.. IP: *.143.unknown.vectranet.pl 08.02.07, 16:25 Mam prośbę dajcie znać czy coś więcej się udało ustalić bo jak widzę to statni wpis jest bardzo dawno temu czyżby żadnych informacji od tego momentu?? Dajcie znać czy coś WIADOMO !!! Odpowiedz Link Zgłoś