Dodaj do ulubionych

Zegar przed biblioteką

18.12.06, 18:35
jest nadzieja że ten zegar ukradną nasi dzielni chłopcy radomscy jak okradli
druzyne z katowic:)
Obserwuj wątek
    • teta1985 Re: Zegar przed biblioteką 18.12.06, 19:16
      janek_48 napisał:

> jest nadzieja że ten zegar ukradną nasi dzielni chłopcy radomscy jak okradli
      > druzyne z katowic:)

I co to k.... miało znaczyć? "Jest nadzieja": - ? Nadzieja to jest, że się
      więcej nie będziesz wypowiadał publicznie a o zegarze to jest OBAWA (np), że go
      drechy ukradną, o ile już, bo niełatwo będzie przenieść przez 3 metrowy mur
      kilkuset kilogramową bryłę.
    • phodopus Re: Zegar przed biblioteką 18.12.06, 20:15
      Jak na mój gust, to ten zegar ma małe szanse pokazać właściwą godzinę, bo ktoś
      go ustawił odwrotnie, tzn. wskazówka powinna być wycelowana w okolice gwiazdy
      polarnej, a nie gdzieś na południe :)
      • Gość: tomusP Re: Zegar przed biblioteką IP: *.nat.student.pw.edu.pl 19.12.06, 01:40
        No własnie.. Jak tylko spojrzałem na fotkę pomyślałem: co on ma wskazywać? a
        może to zdjęcie jest odwrócone.. ale przecież nie.. ktoś znowu wszystko
        spartaczył :( Pewnie żadna z tych osób co 'robiły' przy tym zegarze nie
        zastanowiła się nawet jak on działa. Kto to odbierał, kto zatwierdził projekt i
        po cholere było go zabierać z parku? Jak go drzewa zasłaniały to może było go
        postawić gdzieś na deptaku? Gdzieś, gdzie może byłby zauważalny, gdzie jest
        więcej ludzi. Może ktoś by przystanąl i podumał, jak on działa? A tak to będzie
        tam stał i mało kto będzie wiedział, że on w ogóle jest.
        • phodopus Re: Zegar przed biblioteką 19.12.06, 08:07
          No i teraz, po ukazaniu się artykułu, parę osób na pewno pójdzie zrobić zdjęcia,
          umieszczą je gdzieś w galeriach internetowych i w świat pójdzie wieść, że w
          Radomiu to nawet zegara słonecznego nie potrafią nastawić :)
          Jeśli czyta to ktoś z biblioteki - weźcie paru chłopa i przekręćcie ten zegar o
          180 stopni póki jeszcze nie jest za późno, bo wstyd...
      • Gość: felek Re: Zegar przed biblioteką IP: *.74.udn.pl 20.12.06, 19:56
        Dziś wieczorem wracając z czytelni obejrzałem zegar.Ma on odwrotnie ustawiony
        gnomon.Kiedy uruchomiłem internet okazało się, że nie jestem pierwszym, który to
        zauważył.Żeby uniknąć wstydu warto go do czasu poprawienia zakryć folią.
    • Gość: ceSSar Zegar przed biblioteką IP: 82.139.35.* 19.12.06, 10:04
      a brama dalej zamknieta....jak powiedziala pani dyrektor tak zrobila....jak
      niepelnosprawni moga jezdzic samochodami to niech za....... na piechote
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka