janek_48 18.12.06, 18:35 jest nadzieja że ten zegar ukradną nasi dzielni chłopcy radomscy jak okradli druzyne z katowic:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
teta1985 Re: Zegar przed biblioteką 18.12.06, 19:16 janek_48 napisał: > jest nadzieja że ten zegar ukradną nasi dzielni chłopcy radomscy jak okradli > druzyne z katowic:) I co to k.... miało znaczyć? "Jest nadzieja": - ? Nadzieja to jest, że się więcej nie będziesz wypowiadał publicznie a o zegarze to jest OBAWA (np), że go drechy ukradną, o ile już, bo niełatwo będzie przenieść przez 3 metrowy mur kilkuset kilogramową bryłę. Odpowiedz Link Zgłoś
phodopus Re: Zegar przed biblioteką 18.12.06, 20:15 Jak na mój gust, to ten zegar ma małe szanse pokazać właściwą godzinę, bo ktoś go ustawił odwrotnie, tzn. wskazówka powinna być wycelowana w okolice gwiazdy polarnej, a nie gdzieś na południe :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomusP Re: Zegar przed biblioteką IP: *.nat.student.pw.edu.pl 19.12.06, 01:40 No własnie.. Jak tylko spojrzałem na fotkę pomyślałem: co on ma wskazywać? a może to zdjęcie jest odwrócone.. ale przecież nie.. ktoś znowu wszystko spartaczył :( Pewnie żadna z tych osób co 'robiły' przy tym zegarze nie zastanowiła się nawet jak on działa. Kto to odbierał, kto zatwierdził projekt i po cholere było go zabierać z parku? Jak go drzewa zasłaniały to może było go postawić gdzieś na deptaku? Gdzieś, gdzie może byłby zauważalny, gdzie jest więcej ludzi. Może ktoś by przystanąl i podumał, jak on działa? A tak to będzie tam stał i mało kto będzie wiedział, że on w ogóle jest. Odpowiedz Link Zgłoś
phodopus Re: Zegar przed biblioteką 19.12.06, 08:07 No i teraz, po ukazaniu się artykułu, parę osób na pewno pójdzie zrobić zdjęcia, umieszczą je gdzieś w galeriach internetowych i w świat pójdzie wieść, że w Radomiu to nawet zegara słonecznego nie potrafią nastawić :) Jeśli czyta to ktoś z biblioteki - weźcie paru chłopa i przekręćcie ten zegar o 180 stopni póki jeszcze nie jest za późno, bo wstyd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felek Re: Zegar przed biblioteką IP: *.74.udn.pl 20.12.06, 19:56 Dziś wieczorem wracając z czytelni obejrzałem zegar.Ma on odwrotnie ustawiony gnomon.Kiedy uruchomiłem internet okazało się, że nie jestem pierwszym, który to zauważył.Żeby uniknąć wstydu warto go do czasu poprawienia zakryć folią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceSSar Zegar przed biblioteką IP: 82.139.35.* 19.12.06, 10:04 a brama dalej zamknieta....jak powiedziala pani dyrektor tak zrobila....jak niepelnosprawni moga jezdzic samochodami to niech za....... na piechote Odpowiedz Link Zgłoś