Dodaj do ulubionych

Po pomoc chirurgiczną, nie na pogotowie

27.12.06, 10:14
Wszystko powinno się robić by ułatwić ludziom życie, czy tak jest w tym
przypadku...wątpię. Udręka pacjętów nie ma końca, a miało być lepiej w IV RP.
Może z czasem się dogra, ale znając polskie realia potrwa to conajmniej 2
lata.
Obserwuj wątek
    • Gość: Szaryy Re: Po pomoc chirurgiczną, nie na pogotowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 14:59
      Obawiam się, że to kolejny nieprzemyślany i, krótko mówiąc, głupi pomysł. Nikt
      nie zatroszczył się o odpowiednie poinformowanie ludzi o miejscach, w których
      będą mogli się leczyć w razie nagłych wypadków. To nie są pieprzone przelewki.
      Zmiany na lepsze. Dobre sobie...
      • Gość: Wojtek Re: Po pomoc chirurgiczną, nie na pogotowie IP: 81.216.27.* 27.12.06, 15:19
        Super! Mozna by jeszcze zlikwidowac karetki, byloby sporo wolnej kasy na premie
        w narodowym funduszu.
    • Gość: dranymous Po pomoc chirurgiczną, nie na pogotowie IP: *.11.radom.pilicka.pl 27.12.06, 15:20
      osobiście współczuję nie tylko pacjentom , ale tym którzy będą tych
      nieszcześników opatrywać , bo oczywiście na izbie przyjeć chirurgicznej nie
      będezie dodatkowego chirurga , który i tak bez tych dodatkowych
      pacjentów ma co robić , wypadki itp , nie mówiąć o tym ,że jeśli jest
      pilny zabieg to idzie na blok operacyjny na 2-3 godzinny. A ludzie czekają
      ...... na izbie na chirurga parę godzin... co będzie sie tam działo
      nietrudno się domyślić...oczywiście najlepiej będzie funduszowi , bo tą samą
      robotę zrobi lekarz pracując ponad siły , a za zaoszczędzoną kaskę w
      funduszu da się premię...PO miesiącu do pracy na izbie chirurgicznej
      będą brać z łapanki , a Ci co się wahali wyjechać do Irlandii , szybciej
      podejmą decyzje.. Gratulacje. Głupota tego narodu jest przeogromna.
      PS.Jeden z radomskich chirurgów onkologów wieloletni pracownik amb. chir.
      jest obecnie bardzo cenionym konsultantem w chirurgii onkologicznej w W
      .Brytanii , nadzoruje także samych angoli.. a mógł dalej szyć w ambulatorium.
    • qwertyuiop7890 Balwanow z NFZ powinno sie wychlostac batem... 27.12.06, 15:20
      Taka glupota powinna byc surowo karana cielesnie.
    • Gość: olo Re: Po pomoc chirurgiczną, nie na pogotowie IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.12.06, 15:25
      a tyle kasy kradną nam na NFZ !!!
    • Gość: Karol Po pomoc chirurgiczną, nie na pogotowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 22:06
      Uważam, że najważniejsza reformą powinna być likwidacja
      przywilejów "medycznych" naszych "decydentów". Gdyby "poseł" był zmuszony do
      korzystania z ogólnie dostępnej pomocy medycznej, gdyby potrzebował nagle
      pomocy chirurgicznej to napewno inaczej podchodziłby do reform, które
      praktycznie nic nie zmienią w korzystaniu przez niego i jemu podobnych z usług
      medycznych.
    • Gość: KasztelanRadomski2 Re: Po pomoc chirurgiczną, nie na pogotowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.06, 08:57
      WSZYSTKO wróci do normy i do sprawdzonych metod jak ktoś z PisU coś sobie
      złamie.Przykład nie było znaku zakazu parkowania na Moniuszki przy wjeździe z
      prawej strony! jak Kosztowniak dostał mandat(tylko pouczenie)ale twierdził
      słusznie że żadnego znaku zakazu nie ma to i znak się znalazł więc poczekajmy
      na złamania w Pisie ;) tylko nie cztery lata bo ja tego nie przezyje
    • Gość: adr Po pomoc chirurgiczną, nie na pogotowie IP: *.tkdami.net 28.12.06, 10:55
      paranoja likwidacja w dupach wam sie poprzewracało ja sam korzystałem kilka
      razy rocznie z pogotowaia ze złamana noga .wielke dzieki dala lekarzy za pomoc
      a teraz chca ich zwolnic o likwidacji tez niema mowy bo zawsze mieli co tam
      robic ci lekarze a i na nich mozna ponazekac troche na nich musiałem czekac
      zanim wyszli z kawy od pelegniarek pozdro!!!
    • Gość: herbi Re: Po pomoc chirurgiczną, nie na pogotowie IP: *.telia.com 28.12.06, 13:56
      Ambulatorium pogotowia trzeba zlikwidować w całości.
      Z pogotowia trzeba zwolnić lekarzy i pielęgniarki a zatrudnić tylko ratowników
      medycznych.
      Izby przyjęć oddziałów szpitalnych powinny przyjmować tylko pacjentów
      zakwalifikowanych w oddziale ratunkowym do przyjęcia do szpitala.
      Duże świetnie wyposażone oddziały ratunkowe z licznym dobrze wyszkolonym
      personelem powinny załatwiać wszystkie nagłe wypadki i choroby. Mniej więcej tak
      to wygląda w cywilizowanym świecie. Obecny system jest mocno kulawy, ale jednak
      jakoś działa, - natomiast "dzielni urzędnicy" z NFZ zamiast zastanowić się jak
      to usprawnić to jeszcze podstawiają nogi kulejącemu systemowi. Najłatwiej jest
      rozpieprzyć coś co nie najlepiej działa - dużo trudniej zbudować coś lepszego.
      Tylko czy trzeba czekać aż pacjenci zaczną umierać na izbie przyjęć nie mogąc
      doczekać się na lekarza by ktoś z urzędników pomyślał troszeczkę?!?!?
    • Gość: goscio Re: Po pomoc chirurgiczną, nie na pogotowie IP: 82.139.55.* 28.12.06, 14:44
      Likwidacja ambylatorium w pogotowiu to pomysl jakiegos idioty. Ciekawy jestem z
      kad ludzie maja miec udzielona pomoc np o 2w nocy, gdy nagle zlamie reke lub
      dostane po buzi na ulicy wracajhac z roboty. Moze od razu zamiast tego wybudujmy
      nowe kostnice na nasze zwloki. Absolutnie nie popieram kolejnego genialnego
      pomyslu, jak znam zycie, tworcow tej nowej IV RP.
      • Gość: gucia Re: Po pomoc chirurgiczną, nie na pogotowie IP: *.tkdami.net 28.12.06, 18:42
        i dobrze, byłam w pażdzierniku po pomoc z dzieckiem u pediatry i wylądowałam u
        internisty dajcie spokoj kto tam pracuje obciach już nigdy nie skozystam z ich
        pomocy wolę czekać aż moja przychodnia będzie czynna na następny dzień. lekarze
        co tam mają dyżury są okrutni aby się tylko czym prędzej pozbyć pacjenta jak
        można chyba ktoś składał z nich przysięgi pomocy ludziom.pozwalniać ich
        należy a normalnych ludzi przyjąć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka