Dodaj do ulubionych

Wybory sołtysów

09.01.07, 08:59
Witam
Już niedługo we WSZYSTKICH sołectwach w gminie musza się odbyć (koniec
kadencji) wybory sołtysów i rad soleckich. O ile jeszcze (moim zdaniem) można
zgłaszać swoja kandydaturę do rady soleckiej nawet i "w ostatniej chwili", to
ewentualni kandydaci na sołtysa już teraz powinni rozpocząć swoją kampanię,
szukając ewentualnych sojuszników.
Dlatego:
1. Jak oceniacie swoich dotychczasowych sołtysów i rady soleckie.
2. Czy udzielicie poparcia tym samym i dlaczego
3. Kogo widzielibyście na tych funkcjach.

Pozdrawiam - Sławek Gajewski (nemne)
Obserwuj wątek
    • wafelki2 Re: Wybory sołtysów 09.01.07, 17:26
      Proponuję Czesia R. , albo Tadeusza P.
      • kubus_puchatek10 Re: Wybory sołtysów 09.01.07, 19:39
        <wafelki2>, czy ty tylko potrafisz wyśmiewać się z innych?
        Przedstaw swoją osobę i tobie przyszyje się łatę do d....
        Alkoholizm to horoba - pamiętaj i ty też możesz w nią popaść.
        • kubus_puchatek10 Re: Wybory sołtysów 09.01.07, 21:06
          Przepraszam za błąd, oczywiście choroba, anie horoba.
          • leszcz66 Re: Wybory sołtysów 11.01.07, 18:22
            Jak zwykle <wafelki2> musi swoje pięć groszy głupoty dołożyć.
            Wracając do tematu wyboru sołtysów. w/g mnie sołtys czyli jest osoba wazna na
            wsi bo od jego wniosków czy ustaeń z wójtem Gminy duzo zalezy. Natomiat w
            Odrzywole wyglada tpo troche inaczej rola soltysa praktycznie ogranicza sie do
            zbierania podatków nie wiem moze sie myle i wszystkiego nie wiem. Obecny wójt
            wydaje mi sie stracił zaufanie społeczne a świadczą chociażby wyniki z ostatnich
            wyborów jak też sprawa jego brata z końmi i " jego stadniną" na Pradze.

Nie widze obecnie kandydata na to miejsce ale może z czasem ktos bedzie chetny
            ocenimy kto to jest i czy ma kompetencje. Mam nadzieje, że bedzie to człowiek
            który zna problemy naszej spoleczności i będzie osobą godną zaufania. narka!
            • leszcz66 Re: Wybory sołtysów 13.01.07, 12:49
              Przepraszam za przejęzyczenie w zdaniu powinno być "obecny sołtys stracił
              zaufanie ...." napisałem wójt nie wiem jakoś z rozpędu. A może i wojt tez bo wyniki
              w Odrzywole miał słabe. hej!
              • burek500 Re: Wybory sołtysów 17.01.07, 16:30
                Czy są jacyś kandydaci na sołtysa?
    • sandalmen Re: Wybory sołtysów 27.02.07, 12:05
      Koss121 widać ze jesteś dobrze poinformowany w sprawach gminy to może wiesz
      kiedy odbedą się wybory sołtysa w Odrzywole?
      • lollypop3 Re: Wybory sołtysów 03.03.07, 14:56
        w Informatorze tygodniowy Przysuch napisali ze 25 marca
        • nemne 22 marca (czwartek) - wybory sołtysa w Odrzywole 06.03.07, 16:37
          Witam
          Wprawdzie nie wiem dlaczego, ale wybory soiłtysa i rady sołeckiej w Odrzywole
          odbędą się nie jak do tej pory w niedzielę, ale w CZWARTEK o godz. 17:00 w
          dniu 22 marca 2007r.
          Pozdrawiam - (nemne)
          • prywaciarz2 Re: 22 marca (czwartek) - wybory sołtysa w Odrzyw 07.03.07, 08:38
            Już Ci odpowiadam: Jest dużo sołectw i codziennie praktycznie są przeprowadzane
            wybory.
            Jak np. w Kamiennej Woli może być w środe to w Odrzywole może być w czwartek.
            Bardzo się ciesze, że Odrzywół nie będzie potraktowany jak święta krowa.
            Panicze.
            • odrzywolak Re: 22 marca (czwartek) - wybory sołtysa w Odrzyw 07.03.07, 09:03
              Przyjacielu, nikt nie chce by Odrzywół był traktowany jak święta krowa ale
              należy się trochę więcej szacunku dla mieszkańców największej przecież wsi w
              gminie. Wybory we wszystkich wsiach powinnny odbywać sie w niedzielę. Moża
              przecież było zacząć od stycznia. Raz na cztery lata to chyba można poświęcić
              kika niedziel na spotkania z mieszkańcami.Nie piszę tego złośliwie ale czysta
              logika powinna powiedzieć naszym władzą, że przecież w niedzielę przyjdzie na
              zebranie najwięcej ludzi. Każdy ma czas i popołudniu chętnie by przyszedł.
              Uprzedzam twój argument o obsłudze zebrań przez pracowników UG. Zawsze przecież
              mogą odebrać inny dzień wolny za niedziele.
            • heniek-z-gustku Re: 22 marca (czwartek) - wybory sołtysa w Odrzyw 07.03.07, 09:12
              Zapewne ideą wszystkich wyborów jest aby była 100% frekfencja. W naszym
              przypadku zapewne jest aby było odwrotnie, bo jak by było dużo ludzi to by sie
              mogli dowiedzieć o różnych sprawkach i jeszcze zadawać pytania. Mieszkańcy to
              bezrozumana masa która powinna tylko słuchać, a na sołtysa i do rady powinien
              mianować ich JNP. Dlatyego takie wybory, jako niestety przykra konieczność
              powinny się odbywać najlepiej o 3 w nocy.
              pozdrawia Panicz.
              • prywaciarz2 Re: 22 marca (czwartek) - wybory sołtysa w Odrzyw 07.03.07, 12:30
                Odrzywolak z tego co mi się wydaje to jest ok. 16 sołectw. Jeżeli wybory byłyby
                co niedziele to nawet zaczynając w połowie stycznia to w połowie maja by się
                zakończyły. Twój plan jest genialny.
                PS. Dlaczego dla mieszkańców Odrzywołu więcej szacunku od innych mieszkańców
                gminy?! Odpowiedz na pytanie.
                • odrzywolak Re: 22 marca (czwartek) - wybory sołtysa w Odrzyw 07.03.07, 13:46
                  Przyjacielu już manipulujesz. Nie napisałem, że więcej szacunku dla Odrzywołu
                  od innych mieszkańców gminy. Tylko więcej szacunku ogólnie dla
                  mieszkańców. "Przyjacielu, nikt nie chce by Odrzywół był traktowany jak święta
                  krowa ale należy się trochę więcej szacunku dla mieszkańców największej
                  przecież wsi w gminie.Wybory we wszystkich wsiach powinnny odbywać sie w
                  niedzielę"
                  Lubisz chyba wbijać kliny pomiędzy Odrzywolaków a innych mieszkańców gminy?

Zebrania moża by było robić w soboty i w niedziele po południu a nawet
                  wieczorem i frekfencja była by napewno większa niż na tygodniu.
                  Zgadzam się z "heniek-z-gustku"
                  "Zapewne ideą wszystkich wyborów jest aby była 100% frekfencja. W naszym
                  przypadku zapewne jest aby było odwrotnie, bo jak by było dużo ludzi to by sie
                  mogli dowiedzieć o różnych sprawkach i jeszcze zadawać pytania. Mieszkańcy to
                  bezrozumana masa która powinna tylko słuchać, a na sołtysa i do rady powinien
                  mianować ich JNP. Dlatyego takie wybory, jako niestety przykra konieczność
                  powinny się odbywać najlepiej o 3 w nocy."
                  A dlaczego wybory w Odrzywole 4 lata temu były w niedziele. I jakoś można było
                  to zrobić. Tylko zobaczyliście że przyszło ponad 200 osób i to Was przeraziło a
                  kandydat JNP na sołtysa wygrał tylko kilkoma głosami. Dlatego teraz chcecie
                  mieć pewność, że przyjdzie mało osób bo ludzie pracują, uczą się i mają różne
                  zajęcia. Taka jest wasza demokracja, wszystko po cichu.
                  A ty przyjacialu jak na biznesmena niezwiązanego z gminą zaskakująco dużo wiesz
                  o jej sprawach i tylko jak pojawia sie jakiś zarzut do JNP odrazu rzucasz się
                  na "barykadę" by bronić jego imienia, dosłownie w kazdej sprawi. Jak na osobę
                  bezstronną to trochę podejrzane. Nawet zwolennicy Nemne nie bronią go tak jak
                  Ty JNP.

• prywaciarz2 Re: 22 marca (czwartek) - wybory sołtysa w Odrzyw 07.03.07, 16:05
                    Oskarżasz mnie o manipulację?! Powiedz mi w końcu o co Ci chodziło z tym
                    szacunkiem?! Od kogo wymagasz więcej szacunku i dla kogo bo sam się pogubiłeś.
                    Z twojego cytatu można wywnioskować, że dla ludzi z Odrzywołu bo to największa
                    wieś w gminie. Teraz piszesz, że ogólnie dla mieszkańców ale zapomniałeś
                    napisać od kogo?! Chyba nie ode mnie ponieważ ja szanuje wszystkich mieszkańców
                    a napisałem tylko by Odrzywół się nie traktował lepiej bo jest największy.
                    Jak już coś piszesz to przemyśl byś później nie musiał się śmiesznie tłumaczyć
                    bo Ci to nie idzie. Nie szukajcie już tak wszędzie spisku. 4 lata temu były
                    wybory w Odrzywole w niedziele teraz np. wypadną w Wysokinie. Ile osób
                    przyjdzie nie wiem- wiem tylko, że jak mogą przyjść wyborcy jednego kandydata
                    to i mogą przyjść drugiego. Argumenty, że ludzie pracują, uczą się i nie mają
                    czasu to można małym dzieciom opowiadać. A ci wyborcy kontrkandydata to juz nie
                    pracują, nie uczą się?! Co to za argument. Kto będzie chciał to przyjdzie i Ci
                    i tamci mogą.
                    O tych sobotach i niedzielach to już nie ciągnij bo Ci w poprzednim poście
                    napisałem jakiego typu to jest pomysł.
                    Nic nie jest po cichu każdy zna termin więc następne mądre stwierdzenie po
                    Twojej stronie.
                    Ps. nie jestem biznesmenem bo nie mam własnego biznesu.
                    Nie bronię wójta tylko pewnych decyzji, które są wg mnie dobre a próbuje się
                    tutaj podważać( widać z jakim skutkiem).
                    Podejrzewać to Ty możesz żonę..... a nie mnie.
                    • odrzywolak Re: 22 marca (czwartek) - wybory sołtysa w Odrzyw 07.03.07, 19:22
                      Przyjacielu myślę, że wszyscy zrozumieli moje tłumaczenie, że Ciebie śmieszy.
                      No cóż znam lepsze powody do śmiechu. Co do szacunku to powinieneś się domyśleć
                      że chodzi o szaczunek władzy do mieszkańców. Ale to nie Twoja wina, że nie
                      potrafisz czytać między wierszami. Od tej pory postaram pisać do ciebie prosto
                      jak chłop krowie na rowie (z całym szacunkiem dla wszystkich hodujących krowy).

1. Władza lokalna powinna zrobić wszystko by wybory były przy jak największej
                      frekfencji dlatego sobota i niedziela są terminami jak najbardziej odpowiednimi.
                      Przy obecnym rynku pracy, ludzie często nie pracują we własnych miejscowościach
                      ale mają nadal prawa wyborcze dlaczego się ich tego pozbawia organizując wybory
                      w dniach pracujących.(Kiedy odbywają się wszystkie inne wybory nie ogłaszane
                      przez wójta, do sejmu,prezydenckie ?)
                      2. Na kogo będą głosować pracownicy UG jak myślisz, za kandydatem JNP czy
                      przeciw. Łatwo przewidzieć, że w czwartek to właśnie pracownicy UG będą
                      największą grupą wyborców. Jeżeli mi powiesz, że każdy bedzie głosował w/g
                      własnego sumienia to mogę roześmać Ci się w twarz, pewnie sam w to nie wierzysz
                      bo jak się domyślam świetnie znasz życie.
                      3. Nie widziałem ogłoszeń na rynku. Dlaczego UG nie informuje o wyborach. Z
                      tego co wiem informacja ta pochodzi od nemne i została zamieszczona na forum. A
                      jeżeli on wie to w gminie musieli wiedzieć wcześniej. (jutro pewnie jak z rana
                      przeczytają forum zaraz rozwieszą ogłoszenia)
                      4. Piszesz, że wybory wypadną tego roku w niedzielę w wysokinie. A czy to jest
                      jakieś losowanie kiedy i gdzie wypadają. Jakim to kluczem kieruje się władza,
                      że tak sobie ustala.
                      5. Wójt powinien przeprowadzić knsultacje społeczne o terminie wyborów.
                      Oczywiście nie biegać od chałupy do chałupy ale np przez rozmowę z radnymi,
                      sołtysami bo przecież oni są reprezentantami społeczeństwa.
                      6. Jakie ty masz argumenty, bo wszystkie moje albo wyśmiewasz albo małym
                      dzieciom chcesz opowiadać, albo posądzasz o spisek. Raczej to nie jest dyskusja
                      na argumenty do której tak często nawołujesz.
                      7. Ty nie bronisz tylko pewnych decyzji wójta, Ty bronisz wszystkich decyzji.
                      8.Twoją żonę mam podejrzewać? No wybacz ale kobiet w Naszą dyskusję nie
                      mieszajmy. Jeśli masz jakieś problemy w tym temacie to Ci współczuję jak facet
                      facetowi, szczerze.
                      • burek500 Re: 22 marca (czwartek) - wybory sołtysa w Odrzyw 07.03.07, 20:17
                        Zgadzam sie z opinią odrzywolwaka wybory w Odrzywole powinny być w sobotę lub
                        niedziele. Odrzywół ma najwieksze solectwo i powinna być najwieksza ilośc ludzi.
                        siema!
                        • janek_z_wysokina Re: 22 marca (czwartek) - wybory sołtysa w Odrzyw 07.03.07, 20:40
                          Czy to na wsi czy w Odrzywole (Odrzywolaki, nie ma się co obrażać Odrzywół to
                          tez wieś) wybory powinny się odbywać w soboty i w niedzielę, aby jak najwięcej
                          ludzi w tym uczestniczyło. Oczywiście są duże i małe sołectwa, w takich małych
                          jeden dzień to można zrobić co najmniej trzy zebrania. Przecież te duże to
                          raptem: Odrzywół, Wysokin, Kamienna Wola i Kłonna.
                          Czyli nie ma problemu aby w Wysokinie było to zawsze w niedziele.
                          • prywaciarz2 Re: 22 marca (czwartek) - wybory sołtysa w Odrzyw 08.03.07, 09:05
                            Odrzywolak po Twoim wpisie wybory sołtysa urosły do rangi wyborów prezydenckich.
                            W takim razie przyznaje Ci racje muszą być w niedziele ale tylko w Odrzywole bo
                            tylko tam musi być duża frekwencja. Pobliskie wsie niech mają wybory w dni
                            robocze bo oni i tak nie pracują.
                            Odrzywolskie mniemanie o sobie- szkoda, że tylko w Odrzywole.
                            • odrzywolak Re: 22 marca (czwartek) - wybory sołtysa w Odrzyw 08.03.07, 10:15
                              To ty piszesz, że wybory muszą być w niedzielę tylko w Odrzywole, to Ty piszesz
                              że na wsiach nie pracują w dni robocze. Jesteś tylko marnym prowokatorem, który
                              tak jak pisałem wcześniej cały czas wbija klina pomiędzy mieszkańców gminy a
                              Odrzywolaków. A co do wyborów to wszystkie są rownie ważne nawet te sołtysa i
                              nie można pomniejszać ich rangi. Wolne wybory na każdym szczeblu to nasze prawo
                              zagwarantowane w Konstytucji. Jeżeli uważasz, że te wybory są nie ważne to po
                              co zabierasz wogóle głos w dyskusji?
                              • prywaciarz2 Re: 22 marca (czwartek) - wybory sołtysa w Odrzyw 08.03.07, 11:40
                                To nie ja robię burze w szklance wody, że muszą być w niedziele bo mi czwartek
                                przeszkadza, to nie ja wymagam szacunku dla Odrzywolaków bo to Odrzywolacy, to
                                nie ja Twoimi wpisami snobistycznymi wbijam klina między Odrzywolakami a wsiami
                                gminy.
                                Czy wybory odbywające się w czwartek łamią prawo zagwarantowane w konstytucji?!
                                Jak nie to po co się pienisz i przytaczasz prawo konstytucyjne.
                                Czy ja napisałem gdziekolwiek, że wybory sołtysa są nieważne?! Nie!
                                • parafjanin Re: 22 marca (czwartek) - wybory sołtysa w Odrzyw 08.03.07, 12:51
                                  Prywaciarz napisał: "Już Ci odpowiadam: Jest dużo sołectw i codziennie
                                  praktycznie są przeprowadzane wybory.
                                  Jak np. w Kamiennej Woli może być w środe to w Odrzywole może być w czwartek.
                                  Bardzo się ciesze, że Odrzywół nie będzie potraktowany jak święta krowa.
                                  Panicze."

dlaczego ten prywaciarz nie lubi Odrzywolaków i Odrzywołu. A tak apropo to kiedy
                                  Odrzywół był traktowany jak świeta krowa . BO zbudowano kanalizacje po przeszło
                                  60 latach po wojnie dopiero? Jak remontuje sie drogi dopiero po wykonaniu dróg
                                  na innych wsiach? dlatego że ludzie z Odrzywołu chcą mieszkać w godziwych
                                  warunakch i miec prawdziwych swoich przedstawicieli np. radzie lub w sołectwie
                                  to dlatego uważasz że są świetymi krowami ,paniczami! to w takim razie masz złe
                                  mniemanie o Odrzywole i odrzywolakch jesteś do nas uprzedzony. Czy Odrzywołowi i
                                  jego mieszkańcom nie należy sie nic poza wzgardą? chyba jest reprezentantem
                                  gminy jego mieszkańców i jej wizytowką?
                                  Pomódlmy sie naszym kosciele parafialnym (odrzywolskim) za naszego brata
                                  <prywaciarza> aby Bóg mu pomógł w walce z nienawiścia do naszych braci. amen.
                                • filutek007 Re: 22 marca (czwartek) - wybory sołtysa w Odrzyw 08.03.07, 13:06
                                  Mam pytanie do biorących udział w dyskusji. Kiedy odbywają się wybory sołtysów w
                                  innych wsiach?
                                  Bo jeśli są to różne dni to można by sądzić, że JNP chciałby być może na
                                  wszystkich tych spotkaniach. I swoją osobą dać do zrozumienia, że jego kandydaci
                                  mają wygrać. To tylko moje przypuszczenia. Co Wy na to?
                                  Ja jestem jak najbardziej za tym by odbywały się one w sobotę i niedzielę.
                                  Przecież każdy ma prawo wziąć w nich udział. Znam wiele osób, które pracują i
                                  uczą się poza Odrzywołem i nie ma ich w ciągu tygodnia. Oni też mają prawo
                                  głosu. To jest wg mnie naruszanie ich praw wyborczych. Wiem, że KTOŚ powie, jak
                                  chcą to niech przyjadą w czwartek. Ale co stoi na przeszkodzie zmienić ten
                                  termin. Czy to jest taki problem?
                                  • prywaciarz2 Re: 22 marca (czwartek) - wybory sołtysa w Odrzyw 08.03.07, 15:35
                                    Filutek jak to wydedukowałeś, że jak wójt się pojawi na wyborach to swoją osobą
                                    da do zroumienia, że jego kandydaci mają wygrać?! Zarzucasz wójtowi fałszowanie
                                    wyborów czy cudotwórstwo, że srogim wzrokiem każe ludziom kandydowac na osobę
                                    od "siebie"?!
                                    Czy nie wstydzisz się wypisywac takie teorie?!
                                    Pytanie retoryczne nie oczekuję odpowiedzi.
                                  • filutek007 Wybory sołtysa w czwartek, dlaczego? 15.03.07, 13:15
                                    Chciałbym ponowić swoje pytanie:
                                    > Ja jestem jak najbardziej za tym by wybory odbywały się w sobotę lub
                                    niedzielę.
                                    > Przecież każdy ma prawo wziąć w nich udział. Znam wiele osób, które pracują i
                                    > uczą się poza Odrzywołem i nie ma ich w ciągu tygodnia. Oni też mają prawo
                                    > głosu. To jest wg mnie naruszanie ich praw wyborczych. Wiem, że KTOŚ powie,jak
                                    > chcą to niech przyjadą w czwartek.
                                    Ale co stoi na przeszkodzie zmienić ten termin. Czy to jest taki problem?
    • koss121 Re: Wybory sołtysów 08.03.07, 14:08
      parafianin nie rób sobie żartów z naszej wiary i nie mieszaj jej w takie
      tematy. Jesteś żałosny.
      • janek_z_wysokina Re: Wybory sołtysów 08.03.07, 17:05
        Nie wiem jak jest w przepisach, ale czy na każdym wyborze sołtysa i na kazdej
        wsi musi akurat tam być wójt? Przecież ma do dyspozycji i zastepce i
        sekretarza. Jeśli się myle, niech ktoś mnie doinformuje.
      • parafjanin Re: Wybory sołtysów 08.03.07, 19:16
        Koss121 czy ty jesteś rzecznikiem prasowym prywaciarza bo te pytania były do
        niego skierowane chyba że jesteście w jednej osobie hahahaha! a gdzie trzecia???
        • prywaciarz2 Re: Wybory sołtysów 09.03.07, 10:43
          Koss121 nie bronił mnie tylko zwrócił Ci uwage być nie mieszał Boga i wiary w
          swoje idiotyczne wypowiedzi. Bez odbioru.
          • nemne DLACZEGO zmieniono statuty sołeckie (retoryczne) 11.03.07, 11:10
            Witam
            We wczesniejszym poście, który pozwoliłem sobie skopiować, <prywaciarz2>
            napisał do <filutka>, który nistety nie odpisał. (chociaż, jak napisał
            <prywaciarz2> było to pytanie retoryczne). Ponieważ tak niestety nie jest,
            dlatego:
            .........................................................................

>Re: 22 marca (czwartek) - wybory sołtysa w Odrzyw
            >prywaciarz2 08.03.07, 15:35 + odpowiedz
            >Filutek jak to wydedukowałeś, że jak wójt się pojawi na wyborach to swoją
            >osobą da do zroumienia, że jego kandydaci mają wygrać?! Zarzucasz wójtowi
            >fałszowanie wyborów czy cudotwórstwo, że srogim wzrokiem każe ludziom
            >kandydowac na osobę od "siebie"?!
            >Czy nie wstydzisz się wypisywac takie teorie?!
            >Pytanie retoryczne nie oczekuję odpowiedzi.

..........................................................................
            Wprawdzie, mimo, że to nie jestem adresatem, to jednak akurat wiem coś na ten
            temat,(chodzi rzecz jasna o wybory soltysów), dlatego chciałbym odpowiedzieć.

Otóż, wystarczy jeśli przeczytacie NOWY ZMIENIONY statut sołecki, który nie
            tak dawno został zmieniony i to tak, że brakuje w nim tylko zapisu "O
            przewodniej roli JNP". (kiedyś był w Konstytucji PRL zapis "o przewodniej roli
            PZPR)

Dla jasności, to nie jest tylko moje zdanie, tylko w tej sprawie (przeciwko
            takim zapisom w statucie) interweniowali sołtys i rada sołecka Wysokina.
            Pozdrawiam - (nemne)
            PS.
            Jesli kogoś interesuje ten temat niech napisze, co KONKRETNIE.
    • rouba Re: Wybory sołtysów 12.03.07, 11:27
      Ty też kiedy zmadrzejesz i zaczniesz dyskutować zamiast obrażac. jak zauważylem
      to czepisz się prywatnych spraw. Teraz to jeszcze żony nemne. umiesz tylko
      zachwalac radnych z poprzedniej kadencji, ktorzy tyle donbra dla swojej rodziny
      narobili że wszyscy mieli ich juz dość.
      • amadina O co chodzi z tym nowym statutem 12.03.07, 11:36
        Masz racje rauba, że koss121 umie tylko czepiac się prywatnego życia. jak jest
        taki mądry to niech napisze jakie miał "kwalifikacje" i "wykształcenie" do
        pracy i kto mu załatwił tę pracę.
        A tak przy okazji, to o co chodzi z tym nowym statutem.
        siemka.
      • sandalmen Re: Wybory sołtysów 12.03.07, 11:42
        koss121 jesteś żałosny. Nie używasz argumentów tylko bez przerwy atakujesz
        nemne i jego rodzinę. Jak nie masz nic do powiedzenia to lepiej się nie odzywaj
        i nie zaśmiecaj swoimi wypocinami.
        • amadina Re: Wybory sołtysów 12.03.07, 11:53
          A mnie się wydaje, ze coś rzeczywiście jest z tym statutem, gdzyż zawsze gdy
          jest jakis problem to zaraz koss121 wyjeżdza z atakiem na nemne. Z tym, ze
          czepianie sie jeszcze żony nemne to już chamstwo. Po prostu przez kosa121
          przemawia zwkla zazdrość, że mieszkańcy wybrali pana sławka , a nie tatusia
          koss121. W koncu sznownej rodzince przycieli skrzydełka.
          Koss121 jako dobrze poinformowany być może udzieli informacji o co chodzi z tym
          statutem, o ktorym pisał pan Sławek.

Jak nie to panie Sławku niech pan rozwinie ten wątek. siemka.

• prywaciarz2 Re: Wybory sołtysów 12.03.07, 12:18
            Amadina z tym "chamstwem" to nie swoją miarą. Oburzasz się na Kossa121 a sama
            jedziesz po jego rodzinie. I jak to świadczy o Twojej osobie?!
        • prywaciarz2 Re: Wybory sołtysów 12.03.07, 12:12
          Dla tych oburzonych wpisujących się przede mną. Pan Sławek Gajewski jest osobą
          publiczną każdy to wie, zakłada sprawy sądowe jako osoba publiczna albo jako
          Radny albo jako prezes Stowarzyszenia. Zakłada sprawy przeciw urzędowi wójta a
          nie prywatnej osobie czyli Marianowi K.( sam to często podkreśla). I teraz
          jeżeli ta sprawa jaką przegrał Pan Sławek była sprawą publiczną( a nie
          prywatną) to dlaczego ma nie być tutaj opisana?! Przedstawiane są wszystkie
          sprawy to powinna być przedstawiana i ta.
          Oczernianie Kosa121 przez wpisujących się powyżej jest bezzasadne, z drugiej
          strony Koss121 nie musiał dodawać " że współczuje żonie męża".
          Dowiemy się co to za sprawa i jaki jest wyrok czy zainteresowani prześlą sobie
          w prywatnych mailach wiadomości?!
    • koss121 Re: Wybory sołtysów 12.03.07, 12:50
      Zgadza się, że jest to sprawa publiczna nie prywatna.Nemne przy swoich
      wygranych sprawach informował na tym forum i jakoś się nikt nie bulwersował, że
      o tym pisze.A jak przegrywa to już jest wielki krzyk.Chceliby co niektórzy aby
      sprawiedliwość była tylko po ich stronie a jak czesto mawia nemne "zamknąć
      mordę" i milczeć. Takiej domokracji checie.
    • koss121 Re: Wybory sołtysów 12.03.07, 12:55
      I jeszcze jedno.Nie przypominam sobie aby mój ojciec kiedykolwiek kandydował na
      jakiś urząd.A pracę zawdzięczam tylko sobie
      • amadina Re: Wybory sołtysów 12.03.07, 14:45
        Nigdzie nie napisałam, że twój tatuś kandydował na jakieś stanowisko. Wystarczy
        że był radnym bezradnym ale nie dotyczylo to waszej rodzinki. A to, że prace
        otrzymałes dzięki swojemu talentowi to tylko ci się tak wydaje.siemka.
        • prywaciarz2 Re: Wybory sołtysów 12.03.07, 14:53
          A może prace dostał dzięki wykształceniu którego z pewnością Tobie brakuje i z
          żalu szukasz poklasku na forum gdzie takich jak ty jest kilku.
          Trzeba było się uczyć!
          • parafjanin Re: Wybory sołtysów 12.03.07, 15:09
            Ciekawe Amadina jak stwierdził u ciebuie brak wykształcenia moze ma rentgena w
            oczach albo zmysła wirtualne. Lipiniaka tez juz zdązył obrazić. Nie chce mi sie
            z toba gadac "odrzywolaku". hahahaha!!
            • prywaciarz2 Re: Wybory sołtysów 12.03.07, 15:16
              Nie obraziłem więc nie kłam. Stwierdziłem fakt. Doraźnie.
              • amadina Re: Wybory sołtysów 12.03.07, 19:20
                Obraziłeś. Przeczytaj trzeci post wcześniej, gdzie zasugerowałeś braki w moim
                wykształceniu. A fe prywaciarz . siema.
                • prywaciarz2 Re: Wybory sołtysów 13.03.07, 08:47
                  Braki w wykształceniu to nie obraza. To stwierdzenie.
    • kosa1211 Re: Wybory sołtysów 13.03.07, 13:17
      amadina nie czepiaj się rodziców w ten sposób jaki to zrobiłeś.Ja nigdy się nie
      przedstawiłem więc mogłeś obrazić konkretną rodzinę i zrobiłeś to , która z
      moim wpisem nie miała nic wspólnego.Szanuję twoich rodziców i nie będę na nich
      nic bzdurnego pisał a szczególnie na twojego ś.p.ojca.Jeśli się czujesz
      urażony, że współczułem twojej żonie to bardzo za to przepraszam.
      • prywaciarz2 Re: Wybory sołtysów 13.03.07, 13:33
        Czy amadina i nemne to ta sama osoba?! Bez jaj! Takich numerów się nie robi.
        • sior Re: Wybory sołtysów 13.03.07, 14:13
          I tu powinien wkroczyć admin, bo kolejna osoba (tym razem <koss121>) coś
          insynuuje, a forum ma byc anonimowe
          • prywaciarz2 Re: Wybory sołtysów 13.03.07, 14:22
            Sior- admin powinien wkroczyć juz dzisiaj rano.
            • amadina Re: Wybory sołtysów 13.03.07, 15:14
              O rety. już mnie rozpoznali, że jestem panem Sławkiem. Czyli jestem
              transwestytą. A może jeszcze jestem Sherlokiem Holmesem i będę kandydowała na
              sołtysa tego pięknego miasteczka. siemka
              • prywaciarz2 Re: Wybory sołtysów 13.03.07, 15:17
                wsi jak już.
                • odrzywolak Re: Wybory sołtysów 13.03.07, 18:38
                  No teraz juz chyba wszystko jasne. Po ty co napisł miecz_damoklesa
                  "jak wynika z najnowszych widomości kandydatem popieranym przez JNP na sołtysa
                  Odrzywołu będzie juz nie Grzegorz B. tylko "ulubiony Tadzio".
                  Wiadomo dlaczego wybory są w czwartek. Bo jak były by w niedzielę to raczej
                  kandydat ten by nie przeszedł (patrz wynik wyborów samorządowych).

• prywaciarz2 Re: Wybory sołtysów 14.03.07, 08:59
                    A jak są w czwartek to przejdzie?! hehehhehe dobre myślenie. A jak będzie padał
                    śnieg lub deszcz to się nie odbędą?! Albo jakby były na jesień to mała
                    frekwencja bo ludzie mają wykopki?! heheheh co ludzie.
                    • ugly2 Re: Wybory sołtysów 14.03.07, 13:53
                      Czy ktoś wie kto będzie startował na sołtysa Odrzywołu oprócz Tadzia. Czy
                      Tadzio ma jakieś /-/?
                      Bo przecież /-/wójt takich się boji .
                      • tenktorypodziwiaprywaciarza prywaciarz na soltysa 14.03.07, 17:57
                        Oczywiście że będzie. To mgr inż. prywaciarz. Namawiam aby wszyscy poparli
                        kandydature. JNP też go poprze.
                        • prywaciarz2 Re: prywaciarz na soltysa 15.03.07, 08:38
                          Z tego co czytałem tu na forum Wójt ma juz swojego kandydata więc mnie by nie
                          poparł:)
                          Tym bardziej że nie wie kto się ukrywa pod nickiem prywaciarz.
                          Ja sołtysem?! hehe! A sołtys to ma jakieś wynagrodzenie czy to funkcja
                          społeczna?! Pytam z czystej ciekawości.
                          • tenktorypodziwiaprywaciarza Re: prywaciarz na soltysa 15.03.07, 08:41
                            E tam. Zbytnia skromność. Ty jestes najlepszy. A wszelkie złosliwości w
                            stosunku do prywaciarza prosżę zachować dla siebie.
                            • prywaciarz2 Re: prywaciarz na soltysa 15.03.07, 09:01
                              Dzieki. Jesteś wielki.
                              • tenktorypodziwiaprywaciarza Re: prywaciarz na soltysa 15.03.07, 09:08
                                E tam. To ty jesteś wielki i mądry.
                                • prywaciarz2 Re: prywaciarz na soltysa 15.03.07, 11:49
                                  Zaraz po Tobie. Ty wiedziesz prym.
                                  • tenktorypodziwiaprywaciarza Re: prywaciarz na soltysa 15.03.07, 12:07
                                    E gdzie mi tam do Ciebie. Jesteś dla mnie autorytetem.
    • cezary_cezary2 Re: Wybory sołtysów 15.03.07, 13:35
      a słyszeliście,ze Janek z Pragi ma startować??
      • sior Re: Wybory sołtysów 18.03.07, 17:50
        Jak tam wybory w kamiennej Woli? Ksiądz dość ostro optował na wszystkich mszach
        za kandydaturą obecnego sołtysa.I pomogło? czy może zadziałało "Jak płachta na
        byka", bo przeciez ludzie tez swój rozum mają....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka