phodopus 24.01.07, 14:02 Według prognoz to ma przestać padać, ale jutro koło południa a nie dzisiaj :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xxx A jednak mimo szczerych checi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 15:36 A jednak mimo szczerych checi i przygotowywan i tym razem zima zaskoczyla drogowcow snieg zaczol padac o 23 a o 8 rano byl koszmar na drogach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Radom pod śniegiem IP: *.radom.agora.pl 24.01.07, 15:52 A czy my przypadkiem nie z przyzwyczajenia tak narzekamy na drogowców. Jest wiecznie powtarzany jak tekst "Balcerowicz musi odejść". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snow_crew Re: Radom pod śniegiem IP: 81.210.87.* 24.01.07, 15:58 byłoby lepiej dla Radomia, gdyby pozostał pod tym śniegiem ze sto lat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Radom pod śniegiem IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.01.07, 16:04 a urzędasy biorą pieniądze i się śmieją z motłochu z którego uciekli na urzędy !!! Narodzie obódz się !!! Odpowiedz Link Zgłoś
samspade Re: Radom pod śniegiem 24.01.07, 16:07 Tak jest! Powinni wprowadzić ustawowy zakaz padania śniegu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gig Re: Radom pod śniegiem IP: *.tkdami.net 24.01.07, 16:34 przecież pan dyr. mzdik mówił w tv że są piaskarki i pracownicy przygotowani na nadejście zimy,i co? piaskarki jak na otarcie łez jedżą po radomiu. tylko kłamać potrafią i tyle. a moze ktos prowadzi skup sniegu co??hi....hi.moznaby było zarobic nieżle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Śnieg Re: Radom pod śniegiem IP: *.tkdami.net 24.01.07, 16:37 Ja mogę sobie padać, a w Radomiu szczególnie bo nikt mi tu nie dokucza i nie usówa mnie z ulic nawet tych najważniejszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radom Radom pod śniegiem IP: *.140.unknown.vectranet.pl 24.01.07, 17:04 mowili ze ich zima nie zaskoczy:))))))smiech na sali!!u mnie na osiedlu autobus stanal w pol droki i nie podjechal!!!ale drogowcy nie zaspali:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
qkasperq Re: Radom pod śniegiem 24.01.07, 17:57 zaspac to niezaspali na 7.00 do pracy tylko o kotrej wyjechali to est pytanie i gdzie?? moze tylko za brame i gdzies utkneli. szkoda gadac bo oni ciagle spia w tym MZDIK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tylko w Radomiu Re: Radom pod śniegiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 18:27 Właśnie wróciłam z W-wy. Wszędzie czarne odśnieżone drogi. Trasa w miarę dobrze odsnieżona. Wjazd do Radomia i zaczyna się koszmar. Nawet odrobiny piasku, drogi śliskie i zero piaskarek. SKANDAL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Re: Radom pod śniegiem IP: *.sds.uw.edu.pl 24.01.07, 19:12 Tu trochę się mylisz, wszystko zależy od intensywności śniegu, a że i w Warszawie sypie teraz mocniej to i drogi w stolycy są białe.No ale to Radom i wszystko tu najgorsze, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zez Radom pod śniegiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 20:42 Zima zaskoczyla radomskie służby-o godz. 9.30 rondo Kisielewskiego bardziej przypominało ślizgawkę niż jezdnię, widziałem tańczące samochody przy prędkości ok 20km/godz, sam zostałem na wewnętrznym pasie zarzucony przy szybkości poniżej 10/godz, dalej ruch odbywał się przy max 30/godz a drogi były raczej białe niż czarne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ferdynand Re: Radom pod śniegiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 21:14 Drogi w fatalnym stanie dzisiaj przez cały dzień jezdziłem około 3 h nie udało mi się w Radomiu spotkać piaskarki , przypomniał mi się fragment filmu "Miś" pali pan tak Pani kierowniczko cały czas palę Odpowiedz Link Zgłoś
tomus2221 Re: Radom pod śniegiem 24.01.07, 21:21 Na głowe k***a niech sobie ten piach wysypią!!!!Solą się sypie,albo środkami chemicznymi,i za pół godziny droga czarna.Ale na wsi Radomskiej tak już jest i pewnie pozostanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skandal Re: Radom pod śniegiem IP: 82.139.48.* 24.01.07, 21:33 Czyż musi być dyrektorem ten pan? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qkasperq Re: Radom pod śniegiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 21:41 jeszcze raz mowie zwolic tych baranów odpowiedzialnych za odsniezanie. ciekawe gdzie sypia ta sól tylko pewnie tam gdzie sa drogi dojazdowe do urzedników. miałem zaszczyc wyjechac ok 20.00 na kilka minut na nasze kochane miasto i co widze białe i sliskie ulice. gdzie sa PIASKARKI. Panie prezydencie z tym trzeba zrobic pozadek znaczy z ludzmi zarzadzajacymi odsniezaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate74 Re: Radom pod śniegiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 22:28 Radom to pestka przy tym co działo sie dziś na drodze krajowej E7 tragedia!! MOŻNA POWIEDZIEĆ że od Skarżyska do Suchedniowa totalny blok był rano tzn.11,30 zaś po południu tj17.00 korek zaczynał sie od Skarżyska aż do obwodnicy w Szydłowcu.hmmmm ....ODŚNIEŻANIE I LANIE SPECJALNYMI PREPARATAMI POWINNO SIE ZACZAĆ JUŻ W NOCY ...PRZYNAJMNIEJ NA GÓRKACH ...ale cóż zawsze można stwierdzić że zima nas zaskoczyła lub przerosła nasze oczekiwania.Jedynie solidarność kierowców i wzajemna pomoc z duzych Tir-ów pozwoliła mi dotrzeć do Kielc i wrócić do Radomia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJK piaskarki jeżdżą po ulicach IP: *.pr.radom.net 24.01.07, 22:53 ale może jest ich za mało albo miałem wyjątkowe szczęście bo i rano po 7 widziłem dwie od ronda warszawskiego do Chrobrego, a przed 20 jechałem całe Chrobrego od Michałowa do centrum za parą jadącą obydwoma pasami. Jedno jest tylko dziwne, że zgarniały śnieg ale nie sypały piachem na skrzyżowaniach. Ale nawet po ich przejeździe ulica była cała biała i wiecej niż 50-60 nie dało się jechać. Powinni sypać solą by rozpuscić ten zalegajacy ubity snieg, temparatury nie są przecież bardzo niskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ranger35 Re: piaskarki jeżdżą po ulicach IP: 148.81.172.* 24.01.07, 23:09 Nic nie sypali -totalny bezwład~!!!!!!!!!!!!!!!!~-O CO CHODZI????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarni Co rok to samo a Czyż i Ostrowski na stanowiskach IP: 80.249.0.* 25.01.07, 07:59 Zasypane i zmarznięte ulice, pokryte ldem jesdnie, nierówności, brak sprzętu na ulicach, pogodynka uprzedzała o nadejściu zimy, a MZDiK na kierowców w nosie. Sami sobie radźcie. My musimy odpoczywać po ciężkich jesiennych remontach . Odpowiedz Link Zgłoś
qkasperq Re: Co rok to samo a Czyż i Ostrowski na stanowis 25.01.07, 09:56 a ja dalej powtazam ze trzeba zrobic z tymi co zarzadzaja odsniezaniem pozadek tak jak to sie stało w warszawie rok czy dwa temu jak pan Kaczyński zwolnił wszystkich i wybrał nowe osoby. po tamtych zmianach wystarczyła mała ilosc sniegu lub temperatura spadała na minus solarki syypały odrazu sól i nieliczono kosztów tylko bezpieczenstwo. ZWOLNIĆ DEBILI ODPOWIEDZIALNYCH ZA TO ODSNIEŻANIE W TRYBIE PILNYM!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acha Re: Co rok to samo a Czyż i Ostrowski na stanowis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 10:14 Jakoś nie widać aby ci nowi, dobrzy warszawscy zarządzający odśnieżaniem radzili sobie lepiej niż ci zli, starzy w Radomiu. Odpowiedz Link Zgłoś
siqboy Re: Radom pod śniegiem 25.01.07, 10:26 Dzisiaj tak sie wkur*****em.... ze poprostu masakra..... samochodem sie jechac nie da wogole prawie nie odsniezyli drog..... chcialem dojecha do M1 to poprosty masakra....niech cos zrobia z tymi drogami i sniegiem...tez sa madrzy zamiast pracowac w nocy pracja w dzien i utrudniaja tylko ruch.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierowca Re: Radom pod śniegiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 14:14 Ja chciałem napisać ze i owszem Zaspała cała ekipa Czyża ( albo troche zignorowała cały temat) ale stwierdzam ze kierowcy także podeszli nie tak do tematu. Ci którzy mieli opony zimowe jakoś mogli plynie ruszać z świateł czy właczyc sie do ruchu , natomiast samochody bez opon zimowych tańczył ja Zagórska z Siudkiem . Kierowcy kiedy do was dotrze że nie ma pojecia opona uniwersalna na lato i na zime.Pozatym umiejetności radomskich kierowców są bardzo mizerne , zobaczą 10 cm śniegu i totalna panika , a może wystraczy poćwiczyc troche jazde w zimowych warunkach i wiedzieć ze czasami lepiej dodac gazu a nie bezmyślinie wcisnąć hamulec i sunąć jak sanki z górki bez możliwości sterowania autem( samochody bez ABS) A co do tego aby słuzby sypały sola lub chemią to stwierdzam że te nowe drogi(Żółkiewskiego , Jana Pawła II itp.) rozpuściły by się razem z tym śniegiem i lodem . Fakt jest jeden pogonić to całe MZDiK , ale także wziąść sie za firmy co to robią , odśniezaja ale także buduja . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdzie policja Re: Radom pod śniegiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 21:15 Niech wyjadą samochody polcjii na miasto i można ustalić w ciągu 10 minut jak są aktualnie posypywane jezdnie .Ile i z jakiej firmy pługują jezdnie.Przydał by się w tym samym czasie nalot na bazy by stwierdzić czy na nich nie stoją odsniażarki ,jaka ich sprawnośc czy mają piach-sól i ile wynoszą zapasy.JAKI JEST STAN OSOBOWY LUDZI ODPOWIEDZIALNYCH ZA ODŚNIEŻANIE. Meldunek POLICJI powinien leżec u pana Prezydenta na biurku za 20 minut i za 10 minut powinna byc narda z firmami od odsnieżania.Panie prezydencie i komendancie oraz strażniku miejski czas dla WAS na wykazanie się, że NOWA MIOTŁA nie tylko zamiata stołki ale i ulce miasta!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Radom pod śniegiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 17:58 W tytule powinno być: ..."jak zwykle fatalnie..." Odpowiedz Link Zgłoś
qkasperq Re: Radom pod śniegiem 25.01.07, 22:20 a gdzie jest ta baza tych urzadzen co odsniezaja moze trzeba tam pojechac z kamera albo cyfrówka dobra popykac pare fotek i przedstawic sytacjie?? podajcie adres a jak bede miał kilka minut wolnego to z chcecia podjade i porobie fotki jak sprzet który powinien pracowac stoi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z echa Czy boisko za 2 mln doczeka wiosny? IP: 82.139.48.* 25.01.07, 21:55 SPORT 25 stycznia 2007 - 0:01 Bubel, a nie boisko Sztuczna płyta w Radomiu miała służyć piłkarzom zimą. Wydano na nią ponad 2 miliony złotych. Jest bezużyteczna, bo do jej odśnieżania nie ma sprzętu. Boisko zimą miało służyć piłkarzom. Jest bezużyteczne. (M. Skorupa) Piłkarze Broni Radom nie zostali wczoraj wpuszczeni na sztuczne boisko przy Miejskim Ośrodku Sportu i Rekreacji w Radomiu. Sparingi w najbliższy weekend prawdopodobnie nie dojdą do skutku. Wszystko przez śnieg, z którym nikt nie chce, albo nie potrafi walczyć. Sztuczne boisko, wraz z oświetleniem i trybunami, kosztowało ponad 2 miliony złotych. Jest piękne i jego przydatności w Radomiu nikt nie podważa. Kilka miesięcy temu obnażyliśmy pierwszy skandal, gdy dowiedzieliśmy się, że obiekt nie ma licencji na rozgrywanie meczów ligowych. W tej kwestii sytuacja się nie zmieniła. Teraz okazuje się, że nawet towarzysko nie można sobie tam pograć. Boisko nie spełnia funkcji, jaką pierwotnie miało pełnić. BEZRADNI URZĘDNICY Wczoraj spadła na murawę kilkucentymetrowa warstwa śniegu. Jak tłumaczono nam w szczecińskiej firmie Prestige, która wykonywała boisko, śnieg powinien być usuwany na bieżąco specjalistycznym sprzętem. Inaczej zmarznięta i zaśnieżona murawa zostanie zniszczona. W Radomiu za odśnieżanie nikt się nie wziął. - Ciągle pada gęsty śnieg i to, co byśmy odgarnęli, z powrotem pojawiłoby się na murawie. W dodatku nie mamy specjalistycznego sprzętu do odśnieżania - mówi Zbigniew Korcz, dyrektor radomskiego MOSiR. Szef obiektu dodaje, że w jego ośrodku zatrudnionych jest czterech więźniów z Aresztu Śledczego na Koziej Górze, którzy pracują w ramach resocjalizacji. Pracownikom ośrodka mają oni pomagać w odśnieżaniu, gdy tylko ustanie śnieg. JAK TO SIĘ ROBI Temperatura w nocy spada do kilku stopni na minusie. Śnieg zamarznie i bez specjalistycznego sprzętu ręcznie nie będzie się dało go usunąć. - Grając w Mazowszu Grójec widziałem jak zimą dba się o takie boisko w Skierniewicach. Tam zatrudnia się kilku pracowników, którzy już od godziny szóstej rano odśnieżają bez względu na obfitość opadów. Tam zdają sobie sprawę, że śnieg nie może zalegać, bo to zniszczy boisko - mówi Artur Kupiec, trener Broni, który wczoraj chciał przeprowadzić trening, ale jego zawodników nie wpuszczono na boisko. ŚNIEG SAM STOPNIEJE Na najbliższy weekend zaplanowanych jest kilka meczów kontrolnych na tym boisku. Wszystko wskazuje na to, że żaden się nie odbędzie. Do odśnieżania gospodarz obiektu powinien posiadać specjalistyczny, dość lekki traktor z gumowym pługiem, który nie zniszczy nawierzchni. Koszt takiego pojazdu to około 60 tysięcy złotych. Zanim zakup traktora pojawi się w tegorocznym budżecie, zanim rozstrzygną się przetargi na jego zakup, nadejdzie maj i o śniegu wszyscy raczej zapomną. Tylko, czy wtedy, boisko będzie się jeszcze do czegokolwiek nadawać... Sylwester Szymczak szymczak@echodnia.eu Zobacz wizytówkę autora. Odpowiedz Link Zgłoś
isoxazolidine Re: Czy boisko za 2 mln doczeka wiosny? 25.01.07, 22:49 bez komentarza .... :((( "profesjonalizm" ekipy generała, wielotorowca i banana bije po oczach :(( Odpowiedz Link Zgłoś
darek_liryk Re: Czy boisko za 2 mln doczeka wiosny? 25.01.07, 23:21 Ciekawe ile jeszcze takich pasztetów zostawili po sobie. Koleiny w asfalcie pojawiły się już w trakcie wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś