Dodaj do ulubionych

Dz Komputer - Matyga Oszust

05.02.07, 12:02
Zakupiłem komputer w sklepie komputerowym DZ KOMPUTER przy ulicy Traugutta. Niestety sklep został zlikwidowany a jego właściciel Zbigniew Matyga wypiął się na wszystkich i olewa to iż udzielił gwarancji. Skontaktować się z nim nie można bo nie odbiera telefonu kom., w domu jego rodzice twierdzą że będzie późnie ale nigdy go nie ma. Co mam robić?? Komputer kosztował sporo kasy a teraz się zepsuł i nie wiem co mam robić. Wiem że uczy w jakieś szkole informatyki i może ktoś wie w jakiej bo chętnie bym się do niego wybrał.
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Dz Komputer - Matyga Oszust IP: *.tkdami.net 05.02.07, 12:24
      to ja doloze PC KOMPUTER to tez oszusci
      • Gość: radca Re: Dz Komputer - Matyga Oszust IP: 80.249.4.* 05.02.07, 12:47
        Udaj się do Miejskiego Rzecznika Konsumenta bezpłatnie pomoże Ci załatwić tą
        sprawę
      • Gość: ja Re: Dz Komputer - Matyga Oszust IP: *.tkdami.net 05.02.07, 19:33
        PC TECH !!!!!
        • Gość: gość Re: Dz Komputer - Matyga Oszust IP: 213.17.230.* 06.02.07, 12:58
          popieram PC TECH oszuści
          • Gość: ja Re: Dz Komputer - Matyga Oszust IP: *.tkdami.net 06.02.07, 15:02
            w PC TECHu na fakturze masz jedno a oni montuja cos innego - slabszego i
            tanszego

OSZUSCI !!!!!!!!

KRETACZE !!!!!!!
    • teta1985 Re: Dz Komputer - Matyga Oszust 05.02.07, 12:56
      A może nadzwoń na infolinię konsumencką. Tel: 0800800008.
      Pozdrawiam
      TETA
    • Gość: gosc Re: Dz Komputer - Matyga Oszust IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 17:00
      W sytuacji jeśli właścicielem takiego sklepu była osoba fizyczna odpowiada ona
      całym swoim majątkiem za udzielone zobowiązania i poręczenia, wyślij list
      polecony na ostatni znany Ci adres firmy i dla bezpieczeństwa na adres
      zamieszkania i masz 3 lata na podanie go do sądu..... a wcześniej tak jak
      pisali poprzednicy skorzystaj z bezpłatnych porad
      • Gość: gosc Re: Dz Komputer - Matyga Oszust IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 17:03
        acha i aby nie czekać na roztrzygnięcie sporu udaj się do serwisu weź rachunek
        za naprawę a on będzie Ci musiał zwrócić całość plus odsetki i koszty
        transportu do serwisu - w zależności od tego co Ci się zepsuło może warto się
        sądzić masz sprawę wygraną a koszty założenia sprawy są stosunkowo nie wielkie -
        nie bój się kosztów postępowania bo te płaci przegrany a sprawę masz wygraną
        • Gość: driver Re: Dz Komputer - Matyga Oszust IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.07, 21:42
          a o co ta piana???

co w kompie sie zepsulo?

wchodzis na storne producenta sprawdzasz po numerze czy jest na gwarancji i juz.

albo zadzwon do importera, przedstawiciela producenta.
      • Gość: ala tak , masz racje IP: *.pr.radom.net 05.02.07, 21:50
        niedawno korzystałam z porady p. Gasiora w podobnej sprawie List ma byc
        polecony z potwierdzeniem odbioru( nie wyprze się ,że otrzymał) .Zatrzymaj tez
        kopie tego listu. Masz na wszystko 3 lata. Po 3 latach roszczenie ulega
        przedawnieniu
        • Gość: buła Re: tak , masz racje IP: *.130.unknown.vectranet.pl 06.02.07, 23:02
          Dziadów i oszustów do kryminału.
          Oczywiście zwrot kasy.Są różne sposoby.Che,che,che.
    • Gość: Marcin z Mallow Re: Dz Komputer - Matyga Oszust IP: 86.41.181.* 06.02.07, 23:46
      Ten skl;ep sporo rzeczy kupowal w Microcompie. Poszukaj naklejki na podzespole i
      pogadaj z tymi ludzm, moze cos wskorasz.

Pozdro
      • Gość: GOSC Re: Dz Komputer - Matyga Oszust IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.07, 09:57
        A ja kupiłam komputer w sklepie przy ul.Domagalskiego obok jest blok ul
        Staroopatowskiej i targ na Śląskiej! Omijajcie ten sklep szerokim łukiem bo
        właściciel okazuje sie że jest arogancki,nieokrzesany prostak.
        • Gość: 123 Re: Dz Komputer - Matyga Oszust IP: 217.116.110.* 09.02.07, 10:57
          no troszke przesadzacie :-)))
          • Gość: ddddddddd Re: Dz Komputer - Matyga Oszust IP: *.tkdami.net 10.02.07, 10:36
            takich oszustów trzeba ujawniać
    • Gość: 123 Re: Dz Komputer - Matyga Oszust IP: 217.116.110.* 10.02.07, 18:36
      a może lepiej palić na stosie - Media by się ładnie paliło
    • Gość: nn Re: Dz Komputer - Matyga Oszust IP: *.dynamic.chello.pl 09.01.14, 21:55
      pracuje w szkole na 11 listopada w radomiu wiza wi kwp
      • Gość: nn Re: Dz Komputer - Matyga Oszust IP: *.dynamic.chello.pl 09.01.14, 21:57
        UWAGA!!!!! MA BRATA KSIĘDZA.
    • Gość: RadekTerminator19 Re: Dz Komputer - Matyga Oszust IP: *.unregistered.net.exatel.pl 13.01.20, 13:03
      Odwalcie się od Zbyszka to jest w porządku facet
      • Gość: Stod8 Re: Dz Komputer - Matyga Oszust IP: *.unregistered.net.exatel.pl 13.01.20, 13:05
        dobrze godo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka