Dodaj do ulubionych

Rozwiązali test o Radomiu

02.03.07, 08:10
"...26-30 - Brawo! Jesteś Prawdziwym radomianinem..."

Gratuluję Radnemu Kluzińskiemu :)
Obserwuj wątek
    • Gość: tester Rozwiązali test o Radomiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 08:12
      testujmy sie miasta.gazeta.pl/radom/1,78971,3951955.html
      • Gość: NITKA Re: Rozwiązali test o Radomiu IP: *.32.radom.pilicka.pl 02.03.07, 09:48
        Nigdy nie wątpiłam w to, że Jakub mógłby źle wypaść w takim teście. On ma
        naprawdę doskonałą wiedzę na temat naszego miasta, czym czasem wręcz szokuje :)

Gratulację!
        • naiwny_cynik Re: Rozwiązali test o Radomiu 02.03.07, 09:53
          No nie przesadzajmy. 4 błędy jednak zrobił
          • Gość: NITKA Re: Rozwiązali test o Radomiu IP: *.32.radom.pilicka.pl 02.03.07, 11:30
            Jasne, że zrobił, ale spróbuj rozwiązać ten test :)
            • naiwny_cynik Re: Rozwiązali test o Radomiu 02.03.07, 12:03
              Rozwiązałem! Mam 29 punktów. Czy to znaczy, że jestem lepszym radomianinem? ;)

Z niezrozumiałych przyczyn nie zaliczyło mi odpowiedzi na pytanie kto jest
              prezydentem Radomia. Przecież wiadomo że pewien poseł, którego nazwiska
              wymieniać nie wolno :)

Swoją drogą ciekawe, ile punktów zdobył KR! - tj. MłodyRadomianin. Rozumiem, że
              co najmniej 31! :)

Podobają mi się odpowiedzi na pytanie o warchołów - oczywiście za odłączenie
              się od woj. kieleckiego!
      • Gość: prawie_radomiak Re: Rozwiązali test o Radomiu IP: 195.3.153.* 02.03.07, 16:03
        tylko 19 :(, ale w Radomiu mieszkam od 2,5 roku...
        Moze ktoś poda poprawne odpowiedzi?
        Co to jest pawilon Stawki na ustroniu?
    • redoxygene Re: Rozwiązali test o Radomiu 02.03.07, 11:37
      Ja dostałem 28 pkt:)
      • isoxazolidine Re: Rozwiązali test o Radomiu 02.03.07, 12:34
        28 :))

ale nie wyobrazam sobie, zeby ktos mieszkajacy w Radomiu mogl dostac ponizej
        10 ...
      • Gość: jaca Re: Rozwiązali test o Radomiu IP: 195.212.143.* 02.03.07, 13:32
        ja tylko 23 i jest mi troche wstyd
    • teta1985 Re: Rozwiązali test o Radomiu 02.03.07, 12:50
      Ha! Tylko jeden mniej od Pana K :) Ciekawy test, ale najciekawsze by było,
      jakby ktoś wyszedł na ulicę z taką ankietą i popytał przypadkowo spotkanych
      ludzi. Wtedy to by się działo. Mam tylko nadzieję, że troche lepiej byśmy
      wypadli niż:

youtube.com/watch?v=fJuNgBkloFE
      Pozdrawiam
      TETA
    • Gość: m Re: Rozwiązali test o Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 13:59
      Twój wynik: 26. Brawo! Jesteś Prawdziwym radomianinem

• Gość: Adam Re: Rozwiązali test o Radomiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 15:45
      Twój wynik: 20. Nieźle, ale chyba nie za bardzo lubisz swoje miasto.

No z tym sie nie zgodze, bo lubie swoje miasto, pomimo wyniku :)
    • Gość: kibic_radomski 18 IP: *.dc.dc.cox.net 02.03.07, 17:23
      chyba polowe odpowiedzi zgadywalem
    • teta1985 Re: Rozwiązali test o Radomiu 02.03.07, 17:29
      Od wyniku powinno się odejmowac 10, bo tyle statystycznie jest odpowiedzi
      trafnie strzelonych.
      Pozdrawiam
    • Gość: J-25 Re: Rozwiązali test o Radomiu IP: *.tkdami.net 02.03.07, 17:38
      Nie jest tak żle 27 tyle że według Kr nie mam zdaje się prawa zaliczać do
      prawdziwych radomian
      • Gość: kibic_radomski Moje kryterium "prawdziwego" radomianina IP: *.dc.dc.cox.net 02.03.07, 18:36
        tylko te osoby, ktore sie uwazaja za Radomianina i nie wstydza sie gwary radomskiej
        • sono_andrzej Re: Moje kryterium "prawdziwego" radomianina 02.03.07, 19:16
          Test nawet trudny. Mam dopiero 23 lata i ciężko było mi odpowiadać na pytania o
          których w książkach nie piszą.

27 pkt to jest jednak spory SUKCES

JESTEM PRAWDZIWYM RADOMIANIEM - W KOŃCU SIĘ TU URODZIŁEM:))))))))))
          • sympatyk_pis Re: Moje kryterium "prawdziwego" radomianina 02.03.07, 20:25

Witam wszystkich. Mam jedno pytanko: w jaki sposób mogę sprawdzić gdzie
            popełniłem błąd? Mam 29 pkt choć dałbym głowę, że na wszystkie pytania
            odpowiedziałem poprawnie. Wyskoczył sam wynik bez możliwości sprawdzenia gdzie
            się buchnąłem.
            ___________________________________________________________________________________

ANDRZEJ KOSZTOWNIAK, LAT 30 - PREZYDENTEM RADOMIA WIELU KADENCJI!!!

NIE PYTAJ CO RADOM ZROBIŁ DLA CIEBIE! SPYTAJ CO TY ZROBIŁEŚ DLA RADOMIA???!!!
            • naiwny_cynik Re: Moje kryterium "prawdziwego" radomianina 02.03.07, 20:27
              Napisz, jakie odpowiedzi udzieliłeś, to Ci odpowiem :)

Czy aby na pewno dobrze odpowiedziałeś na pytanie, kto jest prezydentem
              Radomia? :)
    • naiwny_cynik Jaki wynik miał KR! vel MłodyRadomianin? 02.03.07, 21:01
      Jak w temacie :)
    • Gość: banda i wanda Re: Rozwiązali test o Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 21:48
      tak oto michnikowszczyzna wytworzyła warszawski salon i jej radomska mutacja za
      wszelką cenę chce wytworzyć swój....
    • Gość: radomianin Re: Rozwiązali test o Radomiu IP: *.tkdami.net 02.03.07, 22:52
      Brawo!
      • jk19 Re: Rozwiązali test o Radomiu 02.03.07, 23:46
        Miałem 29 bo postawiłem na Siadaczkę. Sport to moja słaba strona. Test poza tym
        prosty, ale ja w Radomiu od urodzenia a to było pół wieku temu. Pozdrawiam.
        • Gość: Cracowia Re: Rozwiązali test o Radomiu IP: 82.139.33.* 03.03.07, 09:35
          Kazio Przybyś z Broni Radom był reprezentantem Polski za czasów Żmudy.
          • Gość: radomianin Re: Rozwiązali test o Radomiu IP: *.135.unknown.vectranet.pl 23.04.07, 08:46
            Gość portalu: Cracowia napisał(a):

> Kazio Przybyś z Broni Radom był reprezentantem Polski za czasów Żmudy.

Tak się składa że każdy wymieniony w teście był reprezentantem Polski. W
            pytaniu zabrakło słów "jako pierwszy"...
    • the_good_son Rozwiązali test o Radomiu 06.03.07, 11:29
      Czy ktoś jeszcze ze znanych postaci oprócz tej czwórki rozwiązywał test? Jak
      wyniki?
      • Gość: gregor13 Re: Rozwiązali test o Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 15:15
        Ja miałem 25 pkt, ale rozwiązywałem na szybko i bez zbytniego zastanawiania się
        (w papierowym wydaniu Gazety). A tak na marginesie - Kazimierz Przybyś był
        reprezentantem Polski, i owszem, ale wtedy akurat reprezentował Widzew Łódź.
        • Gość: antifa Najstarszym klubem Radomia jest BROŃ!!! IP: *.crowley.pl 07.03.07, 11:43
          Broń powstała w 1926 roku, a Radomiak w 1945, tylko, że przejął tradycję
          przedwojennego RTS-u i RKS-u (Radomskie Koło Sportowe)!!!
    • Gość: Brx77 Re: Rozwiązali test o Radomiu IP: *.138.unknown.vectranet.pl 07.03.07, 14:14
      23 :(
      Bo skad niby do cholery mam wiedziec gdzie w latach
      osiemdziesiatych bawily sie dzieci na Ustroniu?
      Mieszkalem na Reja a wszelkie XV-lecia czy Ustronia
      to byla dla mnie abstrakcja :/
      Nie wiedzialem tez (chyba) gdzie jest pomnik wdziecznosci...
      jak chodzilem do Budowlanki to wiedzialem ale teraz
      prawdopodobnie tam nie stoi (przynajmniej nie widzialem).
      O dawnej Gajlowce tez nie wiedzialem bo np. nazwy VI czy III LO
      nic mi nie mowia. Nie chcialo mi sie sprawdzac co to za licea.
      Nie usprawiedliwia mnie jednak to od slabego wyniku;
      • Gość: Andrzej Re: Rozwiązali test o Radomiu IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 07.03.07, 20:11
        Dwa dni temu odbył sie finał Miedzyszkolnego Konkursu Wiedzy o regionie. A może
        by tak jakis redaktorek odnotował takie zdarzenie? A czy radni co sie tu
        wypowiadaja wiedzą o takich konkursach?
      • redoxygene Re: Rozwiązali test o Radomiu 08.03.07, 10:01
        Gość portalu: Brx77 napisał(a):

> 23 :(
        > Bo skad niby do cholery mam wiedziec gdzie w latach
        > osiemdziesiatych bawily sie dzieci na Ustroniu?
        > Mieszkalem na Reja a wszelkie XV-lecia czy Ustronia
        > to byla dla mnie abstrakcja :/
        > Nie wiedzialem tez (chyba) gdzie jest pomnik wdziecznosci...
        > jak chodzilem do Budowlanki to wiedzialem ale teraz
        > prawdopodobnie tam nie stoi (przynajmniej nie widzialem).
        > O dawnej Gajlowce tez nie wiedzialem bo np. nazwy VI czy III LO
        > nic mi nie mowia. Nie chcialo mi sie sprawdzac co to za licea.
        > Nie usprawiedliwia mnie jednak to od slabego wyniku;

No ja mam w tej chwili 22 lata, mieszkam w samym srodmiesciu i jakos mi sie
        udalo zdobyc 28 pkt.:D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka