Dodaj do ulubionych

Radny i jego plecak

07.03.07, 15:34
Od razu zaznaczam że nie chodzi mi o krytykowanie gustów, bo o gustach się
nie dyskutuje a poza tym lubię plecaki!

Chodzi tu jedynie o moje skojarzenie.

Oglądając transmisję która to pokazywała mi jak nasi rajcy radzą, w pewnym
momencie zobaczyłem kilka kadrów.

Radny jdk siedział jak w szkolnej ławce a przy jego nogach stał plecaczek.
Rozbawił mnie widok, bo radny nieuwikłany w politykę sprawiał wrażenie ucznia-
kujona zaproszonego na obrady a nie kogoś kto decyduje o losach naszego
miasta.

Czy też mieliście takie wrażenie??
Obserwuj wątek
    • naiwny_cynik Re: Radny i jego plecak 07.03.07, 16:15
      Gratuluję skojarzeń! Szkolne koszmarki się obudziły? ;)
      • dr_diesel Jakie tam koszmarki... 07.03.07, 16:20
        Takie tam skojarzenia, a do szkoły chętnie bym wrócił, niezłe jaja były.

A akurat z radnym jdk i prezydentem A.K. chodziliśmy do tej samej podstawówki i
        równoległych klas. Ot, co.
        • heniek_z_lasu Re: Jakie tam koszmarki... 07.03.07, 23:01
          Ta sama podstawówka to chyba jedyna rzecz jaka cię łaczy z wykształceniem jdk.
          Ale ludzie macie problemy. Żałosne.
    • Gość: pawel Re: Radny i jego plecak IP: *.tkdami.net 07.03.07, 16:19
      Jesli to co widziałes to prawda,to rzeczywiscie uczen-kujonek,moze traktuje
      sesje jak wagary od mozolnej pracy w Warszawce
      • dr_diesel Re: Radny i jego plecak 07.03.07, 16:21
        Uczeń-kujonek? Mało tego! Harcerzyk!!!
    • Gość: uto Re: Radny i jego plecak IP: 83.18.74.* 07.03.07, 18:56
      Ja rozumiem, że jest wolność słowa ale żeby takimi głupotami się zajmować?
      Widać, ze nie masz co zrobić z wolnym czasem.
      • Gość: klik Re: Radny i jego plecak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 21:46
        do niedawna był taki radny co miał w szarej torbie flaszke !
        To już chyba lepszy plecak !
    • igor06 Re: Radny i jego plecak 07.03.07, 22:11
      Moim zdaniem radny J.D. Kluziński jest najbardziej pracowitm radnym obecnej
      kadencji. Można mieć zastrzeżenia co do celowości i skutków niektórych jego
      działań. Natomiast to w czym nosi dokumenty nie powinno mieć żadnego wpływu na
      ocenę radnego.
    • Gość: turysta Re: Radny i jego plecak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 22:26
      Plecak jest najzdrowszym obciążeniem kręgosłupa. Ortopedzi zalecają plecak i
      zabraniają noszenia jakichkolwiek toreb i walizek w ręku. Dyplomatka teą nie
      jest obojętna dla kręgosłupa. A poza tym to w czym facet nosi dokumenty jest
      bez znaczenia. O niebo lepszy plecak niż reklamówka z MEDIA MARKT czy inna.
      Rozumiem, ze jak zamieni plecak na dyplomatkę, sweterek na frak, cyklistówkę na
      cylinder, założy krawat do dżinsów, a w lecie skarpety do sandałów, to od razu
      będzie super. Kochani! Myślmy trochę! Na zachodzie ministrowie do pracy na
      rowerze jeżdżą i mądrze rządzą. Dyplomatka nie zastąpi "oleju" w głowie.
      • dr_diesel Czy ja zostałem dobrze zrozumiany? 08.03.07, 06:04
        Niektórzy chyba myślą że zakładam forum antyplecakowe!
        A na początku postu wyraźnie napisałem, że nie chodzi mi zupełnie o to w czym
        radny jdk nosi interpelacje i kanapki a jedynie o to czy Wy też takie
        skojarzenie macie drodzy forumowicze!

Jestem czynnym taternikiem i alpinistą więc nie mam nic przeciwko plecakom a
        nawet jestem bardzo na tak.

Ale jeżeli już poruszyiście wątek wyglądu samego w sobie a nie skojarzenia
        jakie on wywołuje u mnie to:

- Skoro nie jest ważne z czym przychodzi radny niech nie będzie ważne w czym
        przychodzi na sesje, i jeżeli można to niech zakłada klapki, spodnie od dresu i
        bawełnianą bluzę z kapturem.

Kwestia ergonomii użytkowania plecaka jest wysoce ważna i pewnie dresik też
        jest bardziej ergonomiczny.
        Turysto, ja wiem że cały zachód - a konkretnie mi chodzi o Stanych- chodzi w
        adidasach do garnituru ale po przyjściu do pracy "doprowadzają się do ładu".

Jeżeli jdk czuje się urażony, to przepraszam ale ja pytałem o Wasze skojarzenia
        a nie krytykowałem jego wygląd!

• Gość: pawel Re: Czy ja zostałem dobrze zrozumiany? IP: *.tkdami.net 08.03.07, 08:53
          Zapomniałes jeszcze o złotym łancuchu,ktory jest bardzo ergonomiczny.A swoja
          droga kiedy znow odezwa sie obroncy "ucisnionych"
          • Gość: Mirka Re: Czy ja zostałem dobrze zrozumiany? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.07, 09:26
            > droga kiedy znow odezwa sie obroncy "ucisnionych"
            a po co, zebys mogl sie znow pobrendzlowac i wylac swoj jad?
            bujaj sie!
            • Gość: pawel Re: Czy ja zostałem dobrze zrozumiany? IP: *.tkdami.net 08.03.07, 11:57
              Moge wylac swoj jad na twoja gebe
              • Gość: Mirka Re: Czy ja zostałem dobrze zrozumiany? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.07, 12:01
                na dzień dzisiejszy to ty mozesz mi skoczyc
    • l_echec Re: Radny i jego plecak 08.03.07, 08:03
      Zapewne zaraz zacznie się debata. Proponuję zatem ten istotny dla naszego
      miasta problem przenieść na forum "Tiny" albo "Pani domu" z przeproszeniem
      wszystkich inteligentnych Pań w dniu Ich Święta :).
      • Gość: NITKA Re: Radny i jego plecak IP: *.32.radom.pilicka.pl 08.03.07, 09:49
        Ale jaja - no to mamy aferę plecakową :)

I z tą "Tiną" to chyba naprawdę dobry pomysł ;)
        • dr_diesel Zawartość plecaka. 08.03.07, 09:55
          Plecak plecakiem, ale mimo że "rozpętałem" ten wątek uważam że radny Kluziński
          jest najbardziej aktywnym i dynamicznie lobbującym na rzecz pewnych projektów
          radnym!
          Podoba mi się jego entuzjazm w pokonywaniu problemów co świadczy o tym że na
          prawdę nie jest uwikłany w żadne układy i nie boi się wychylać i występować
          przed jakiś partyjny szereg.
          I TEN JEGO PLECAK z pewnością ma najbardziej merytoryczną zawartość w
          odróżnieniu od teczuszek zawodowych naszych radnych tudzież torebki pani radnej
          która zastąpiła pana Gęsiaka i na razie jedynie się uśmiecha...
    • jdk Re: Radny i jego plecak 08.03.07, 11:51
      Dziękuję za tak żywotne zainteresowanie moim plecakiem i moją osobą! Widzę parę
      ciepłych słów przy okazji, za które dziękuję! :)

Co do plecaka - nie będę zdradzał, co jest w środku, bo jeszcze ktoś się na
      niego połakomi :) Ale zapewniam, że zawartość nie jest pokroju sławetnej teczki
      Tymińskiego :) A z plecakiem - cóż - chodzę od zawsze i chyba będę chodził
      dalej.

Do dr_diesel: napisz jak chcesz na mój adres prywatny. Jestem ciekaw kolegi z
      podstawówki.

Pozdr!
      • Gość: mirka Re: Radny i jego plecak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 14:03
        od twojej autoreklamy robi się mdło.dużo piszesz,nic z tego nie wynika,robisz
        sobie reklamę.więcej popracuj,poszukaj sojuszników,bo zstanie po tobie puste
        krzesło i nazwisko.
        • jdk Re: Radny i jego plecak 08.03.07, 14:24
          Szanuję Twoje zdanie, choć nijak nie rozumiem logicznego związku z tematem. No
          cóż, trudno. Pozwolę sobie jednak robić to, co uważam za właściwe. Tobie też to
          polecam.
        • dr_diesel Mirka - skryty krytyk co się zalogować nie potrafi 08.03.07, 14:49
          Czytając nasz forum radomskie posty i wpisy dzielę na dwie kategorie

Warte- te od zalogowanych autorów

i

Gó..warte - te od krytyków ekspresowych.

Jeszcze nikt niezalogowany nie napisał nic konstruktywnego.
          • Gość: W-ster Re: Mirka - skryty krytyk co się zalogować nie po IP: 82.139.38.* 08.03.07, 15:26
            > Jeszcze nikt niezalogowany nie napisał nic konstruktywnego.

Trochę za krótko tu jesteś żeby takie werdykty stawiać.
            • unimog416 Re: Mirka - skryty krytyk co się zalogować nie po 08.03.07, 15:28
              faktycznie w-ster, Ty tu przecież rządzisz!
              • Gość: W-ster Re: Mirka - skryty krytyk co się zalogować nie po IP: 82.139.38.* 08.03.07, 15:29
                unimog416 napisała:

> faktycznie w-ster, Ty tu przecież rządzisz!

Niedługo dwa lata.
                Pozdr
                • unimog416 Re: Mirka - skryty krytyk co się zalogować nie po 08.03.07, 15:35
                  jest się czym chwalić! nie ma co!
                  • Gość: W-ster Re: Mirka - skryty krytyk co się zalogować nie po IP: 82.139.38.* 08.03.07, 15:44
                    Ja sie nie chwale.
                    Sam żeś zaczął temat, dogodzić ludziom.
                    Nara
                    • unimog416 Re: Mirka - skryty krytyk co się zalogować nie po 08.03.07, 15:49
                      Ja żem zaczął??

Głęboka staropolszczyzna, Krzyżaków się naoglądałeś kolego!?

A co do stażu to sam wyskoczyłeś jak filip z konopii z tymi niemal 2 latami.

• Gość: klik Re: Mirka - skryty krytyk co się zalogować nie po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 15:56
                        I tym oto sposobem zeszlismy z plecaka na szczeniackie pyskówki !
                      • Gość: W-ster Re: Mirka - skryty krytyk co się zalogować nie po IP: 82.139.38.* 08.03.07, 15:56
                        Raczej Ty wyskoczyłeś jak Filip z konopi z tym rządzeniem.
                        Co do stażów jestem tu dwa lata i nie zgadzam się z tym co napisał dr_diesel.
                        Wlazłeś z buciorami w post skierowany nie do Ciebie i się ciskasz.
                        Uspokój się zaparz sobie ziółka, albo zrób użytek z konopi najlepiej indyjskich.
                        Miłego dnia życzę.
                        • unimog416 Ale mój post zawsze będzie ostatni 08.03.07, 16:10
                          Jak chcesz to możemy się tak sprzeczać, ale zawsze coś Ci odpowiem na Twój wpis!
                          A wracając do plecaka to faktycznie kolega jdk zawsze śmigał z plecakiem, a ja
                          jestem kolejnym absolwentem PSP34 z ich (Kluziński, Kosztowniak) rocznika.

• jdk Re: Ale mój post zawsze będzie ostatni 08.03.07, 16:54
                            34 rules! :)
                            • Gość: re Re: 34 IP: *.227.udn.pl 09.03.07, 00:58
                              Miłośnik Lucjana Szenwalda? To nie wiesz że będziesz musiał powtarzać
                              podstawową. Nowe czasy Panie. Nowe czasy.
          • Gość: Marcin Skojarzenia IP: 85.112.196.* 08.03.07, 17:14
            Niezależnie od Twojej opinii o niezalogowanych chcę pogratulować wątku, który -
            wydając się całkiem niewinnym - pobudził wiele emocji.

Czy nie uważasz jednak, że skojarzenia: rada/garnitur/teczka są bardzo
            stereotypowe? Nie ma powodu, by im się poddawać (przypominam niedawnego
            ministra finansów, który do ministerstwa też z plecakiem chodził. Może to już
            taki zwyczaj u ekonomistów? Zresztą obydwaj po SGH). Pamiętam swoje (dawne)
            przygody chodząc bez skarpetek (z lenistwa, nie chciało mi się prać) czy
            wesele, na którym byłem w T-shircie ale z muszką (wracałem z wakacji)...
    • babskifilozof Re: Radny i jego plecak 08.03.07, 23:52
      do dr_disel - od plecaków. gdybys sie przyjrzal plecakom wszystkim radnym, i oglosil konkurs, ktory z nich jest najciekawszy to by bylo ciekawe, a tak - doktorze od plecakow - wypadles blado w stosunku do jdk oczywiscie.
      • dr_diesel Re: Radny i jego plecak 09.03.07, 07:26
        Babski filozof... No prawie jak filozof, bo bycie filozofem nie zwalnia od
        dbałości o ortografię.
        Blado ona wypada u Ciebie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka