Dodaj do ulubionych

publiczne pytanie do wiceprezydenta M

07.05.07, 14:48
Chciała bym zadać publicznie pytanie Panu Wiceprezydentowi Marszałkiewiczowi:
Faktem stało się już zatrudnienie Pana szwagra w strukturach Urzędu
Miejskiego jako Dyrektora Gabinetu Prezydenta, Nie jest to do końca
przejrzyste ale można to wybaczyć bo stanowisko to jest podległe bezpośrednio
Prezydentowi Kosztowniakowi. Tyle tytułem wstępu.
Właściwe pytanie brzmi:
CZY PRAWDĄ JEST ŻE OSOBA KTÓRA "WYGRAŁA" KONKURS N JEST PANA KREWNYM????????

Według informacji podanej w biuletynie informacji publicznej miasta radomia:
bip.radom.pl/starters/MiastoRadom/DOC/13881/referent%20I-1.doc.html
konkurs wygrał niejaki pan Bartula z Jedlińska.
Czy ten Pan jest pańskim krewnym????
Jest to otyle nie wporządku że Wydział w którym został zatrudniony ten pan
jest w Pana nadzorze merytorycznym.

Obserwuj wątek
    • Gość: janka l.w. Re: publiczne pytanie do wiceprezydenta M IP: *.internet.radom.pl 07.05.07, 16:10
      A co na to pani rzecznik Piechota?
      • Gość: Kociokwik Re: publiczne pytanie do wiceprezydenta M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 17:36
        A może by tak któryś z dziennikarzy oficjalnie zwrócił się w tej sprawie do p. Prezydenta ?
    • Gość: Makaroniarz [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 17:39
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • nielubiepisu Re: publiczne pytanie do wiceprezydenta M 07.05.07, 17:42
        Sam reaguj, a nie będziesz się podpierał kimś innym. Albo jest to kłamstwo i
        nie ma co się pieklić tylko wyjaśnić, albo coś w tym jest. Nie lubię Pisu!
      • Gość: Kociokwik [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 19:56
        • Gość: ? Re: publiczne pytanie do wiceprezydenta M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 21:28
          A oni te wasze spstrzeżenia i tak mają w d--ie robią i będą robić co chcą bo
          ich wybraliście.
          • Gość: Lawyer Re: publiczne pytanie do wiceprezydenta M IP: *.eranet.pl 07.05.07, 22:32
            a wlasnie ze NIE BEDA
          • Gość: Prokurator Re: inne os startujace w konkursie IP: *.eranet.pl 07.05.07, 22:33
            niech sie odezwa inne osoby ktore startowaly w tym konkursie
    • Gość: renia Re: publiczne pytanie do wiceprezydenta M IP: *.11.radom.pilicka.pl 07.05.07, 21:37
      tak wszyscy ostatnio zatrudnieni, to ktos dobrze znajomy albo rodzina.Dla nas
      zwykłych młodych 'smiertelników' nie ma tam miejsca.Biore udział we wszystkich
      mozliwych konkursach i widze co sie dzieje. czarna rozpacz.
      • Gość: Lawyer Re: publiczne pytanie do wiceprezydenta M IP: *.eranet.pl 07.05.07, 22:21
        w najblizszych konkursach startować będę też JA!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Gość Re: publiczne pytanie do wiceprezydenta M IP: *.tkdami.net 07.05.07, 23:28
        Reniu tu nie chodzi o konkursy audiotele...
        Może gdybyś to zauważyła, coś byś ugrała
      • predator691 Re: publiczne pytanie do wiceprezydenta M 11.05.07, 22:26
        A w wyborach Miss Ziemi Naszej brałaś? (a jeśli tak to jak poszło?)
    • Gość: Maciek Re: publiczne pytanie do wiceprezydenta M IP: *.eranet.pl 07.05.07, 22:14
      to się nadaje do gazety - ogólnopolskiej oczywiście.
    • Gość: Prokurator Re: publiczne pytanie do wiceprezydenta M IP: *.eranet.pl 07.05.07, 22:15
      Nepotyzm...........
    • Gość: Lawyer Re: publiczne pytanie do wiceprezydenta M IP: *.eranet.pl 07.05.07, 22:19
      jestem bulwersowany. Trzeba jak najszybciej nagłośnić sprawę. Ciekawe jakie cv
      przedstawili inni konkurenci. test pisemny? jeli ustny - to ma male znaczenie.
      Przeważac będzie zyciorys kandydatów
      • fuck_fuck_fuck Re: publiczne pytanie do wiceprezydenta M 07.05.07, 22:54
        Media milczą?
        • Gość: Prokurator Re: publiczne pytanie do wiceprezydenta M IP: *.eranet.pl 07.05.07, 23:00
          dosc latwo mozna prawdzic cy to prawda, bez koniecznosci pytania jasnie
          wielmoznego pana Marszalkewicza czy jak mu tam by nie bylo. ALE BEDZIE AFERA!!
      • Gość: ??? Re: publiczne pytanie do wiceprezydenta M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 14:29
        ???
    • Gość: Maciek Re: wpisz Bartula Jedlińsk w google IP: *.eranet.pl 07.05.07, 23:07
      Bartula Jedlińsk
      • Gość: Gość Re: wpisz Bartula Jedlińsk w google IP: *.tkdami.net 07.05.07, 23:31
        też żałuję, że nie ma tam nikogo z Kocham Radom.
        a Wy nic tylko ciągle tylko pedałujecie ...
        • Gość: Kociokwik Re: wpisz Bartula Jedlińsk w google IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 23:47
          Oto uzasadnienie decyzji.
          Kd.0864/72/2007
          25.04.2007 r
          INFORMACJA
          O WYNIKU NABORU
          na stanowisko referenta
          w Wydziale Infrastruktury
          Urzędu Miejskiego w Radomiu
          (I-1)
          Informujemy, że w wyniku zakończenia procedury naboru na w/w stanowisko został wybrany:
          Pan Oskar Bartula, zam. Jedlińsk.
          W/w kandydat posiada wiedzę i umiejętności niezbędne
          do zajmowania stanowiska referenta w Wydziale Infrastruktury Urzędu Miejskiego w Radomiu, co potwierdził test.
          Ani informacji kto informuje, ani jakie kwalifikacje ma wybraniec. Swoją drogą to kim jest pan Oskar, ( poza tym, że jest krewnym wiceprezydenta ), co robił, jakie ma doświadczenie ? Może ktoś z forumowiczów zna jegomościa i przybliży jego sylwetkę? A w ogóle to był jakiś test, konkurs na stanowisko ?
          • Gość: Kociokwik Re: wpisz Bartula Jedlińsk w google IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 23:50
            Jeszcze jedno. Skoro informacja brzmi, że cyt. ...na w/w stanowisko został wybrany... to oznaczałoby, że kandydatów, którzy rozwiązywali test było kilku. Ciekawe kto jeszcze ? Może P. red. M. Ciepielak odważy się zapytać o tę kwestię panią Rzecznik Prezydenta Miasta Radomia ?
            • Gość: r Re: wpisz Bartula Jedlińsk w google IP: *.227.udn.pl 08.05.07, 00:06
              Bez przesady. Teść to nie krewny.
              • Gość: Lelek Re: wpisz Bartula Jedlińsk w google IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 07:07
                Rzeczywiście. Teść to jedynie powinowaty, więc nie rodzina. Widocznie fachowiec. Oskara dla tego pana. Viceprezydenta.
                • Gość: Lawyer Re: sure IP: *.eranet.pl 08.05.07, 20:57
                  Dobrze, ja to NA PEWNO sprawdzę, choćby dlatego,że bardzo nie lubię radomskiego
                  PiSu (nota bene PiSu w ogóle) i chciałbym ich na czymś przyłapać. Coś z czego
                  zrobiłaby się aferka, która wyszłaby poza ten grajdołek zwany Radomiem.
    • sympatyk_pis Re: publiczne pytanie do wiceprezydenta M 08.05.07, 07:34

Dlaczego ktoś próbuje tu zrobić z igły widły? Przecież to komisja konkursowa
      dokonała wyboru a nie osobiście Prezydent Igor Marszałkiewicz! Jeżeli jest to
      prawda, a wierzę, że tak jest!, to myślę, że Urząd będzie miał duży pożytek z
      pracowitości pana Bartuli. Na decyzję o powołaniu bardzo kompetentnego i
      merytorycznie świetnie przygotowanego Artura Standowicza też psioczyliście a co
      się okazało? Że jest to bardzo pracowity a przede wszystkim skuteczny menedżer
      (dyrektor)!!! Więc dajcie już spokój w nic nie znaczącym ujadaniu bo przypomnę
      zatrudnianie przez Włodarczyka całych rodzin SLD-owskich działaczy. Już niedługo
      zrobię zestawienie waszych zarzutów w porównaniu z zarzutami stawianymi
      działaczom SLD i PO z całej Polski. Opracowanie już w toku. Zobaczymy jak to się
      ma zatrudnienie np. jakiegoś urzędnika niskiego szczebla przez komisję
      konkursową do np. aresztowanych za korupcję kolejnych działaczy SLD i PO.
      Wam to albo nie podoba się czyjść sposób prezentacji przed kamerą, albo to, że
      inaczej wygląda, albo że ma niski wzrost, albo że za wysoki albo, albo, albo!!!
      Kot by się uśmiał!!!
      _________________________________________________________________________________

ANDRZEJ KOSZTOWNIAK, LAT 31 - PREZYDENTEM RADOMIA WIELU KADENCJI!!!

RADOM - CUDZE CHWALICIE SWEGO NIE ZNACIE!!!
      • Gość: Lelek Re: publiczne pytanie do wiceprezydenta M IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.07, 08:21
        A przecież w IV RP miało być inaczej, więc porównywanie sytuacji do tej, jaka
        miała miejsce za p. Włodarczyka to nieporozumienie. Czyli wychodzi na to, że
        mówimy jedno a robimy drugie.
        • Gość: XXL Re: publiczne pytanie do wiceprezydenta M IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.07, 08:41
          Gość portalu: Lelek napisał(a):

> A przecież w IV RP miało być inaczej, więc porównywanie sytuacji do tej, jaka
          > miała miejsce za p. Włodarczyka to nieporozumienie. Czyli wychodzi na to, że
          > mówimy jedno a robimy drugie.

Otóż jesteś w błędzie: JEST!
          Ci ludzie uczciwie pracują dla dobra Radomia, a nie tylko grzeją stołki jak ich
          poprzednicy!
          Nie piszcie, że to co mówię to bzdury, bo ŻADEN Z WAS, nie zrobił nic, żeby
          merytorycznie ocenić pracę wszystkich urzędników. ŻADEN Z WAS oprócz jątrzenia
          i plotkowania w stopniu gorszym niż "Fakt" nie poszedł, nie zapytał się i nie
          dociekał jak przebiegają prace w Magistracie. Ja to zrobiłem. I choć nie należę
          do PiSu i nigdy do niego należeć nie będę, to cieszę się, że właśnie w tą
          stronę zmierza Radom. Żal Wasze d..y ściska, że wreszcie coś w tym mieście się
          zmienia! Ale nie martwcie się - z takim ściskiem jeszcze przeżyjecie!
          • Gość: Kociokwik Re: publiczne pytanie do wiceprezydenta M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 12:27
            Słowa, słowa, słowa... Proszę wskazać osiągnięcia. Na razie, poza robotą mającą na celu ustawienie krewnych i znajomych króliczka nie widać tej roboty magistrackiej. A w jakimże to celu zmierza Radom, jak piszesz ? Kumoterstwa, nepotyzmu ? Zamiast stukać bez sensu w klawiaturę wskaż co konkretnie się zmieniło. Na razie ludzie na stołkach. Przecież byłeś, dowiedziałeś się. Podziel się swoją wiedzą z innymi... Dla dobra tych ludzi, którzy są pomawiani o niekompetencję, oraz dla dobra nas, radomian.
            • Gość: XXL Re: publiczne pytanie do wiceprezydenta M IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.07, 12:34
              Chciałbyś!! Zrób to sam! Wyręczyciela znajdź sobie w kimś innym! Ja
              przynajmniej nie piszę bzdur zasłyszanych od matek chrzestnych ...
              Ale nie, łatwiej powielać bzdurne informacje
              • Gość: ćwir ćwir Re: publiczne pytanie do wiceprezydenta M IP: 82.139.52.* 08.05.07, 13:30
                Z Bartulami spokrewniona jest też ta posłanka co chciałaby a boi się i co z
                tego wynika? Chyba nic, sympatyku pisku.
                • Gość: Lelek Re: publiczne pytanie do wiceprezydenta M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 14:43
                  Czyli to jedna sitwa ? Układ ? Już Bliźniacy im pokarzą, gdy się dowiedzą, jak wygląda IV RP w wykonaniu radomskim.
                  • Gość: krewny Re: publiczne pytanie do wiceprezydenta M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 15:09
                    Aby zaoszczędzić Wasz czas na spekulacje dotyczące pokrewieństwa Oskara Bartuli
                    z Igorem Marszałkiewiczem z pelną świadomością stwierdzam, iż nie jest to
                    możliwe. Na ile niemożliwe jest, aby rodzony brat z siostrą mieli róznych
                    krewnych
                    • Gość: Koleś Re: publiczne pytanie do wiceprezydenta M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 16:25
                      Czyżby pan Bartula był szwagrem pana prezydenta M. ?
                  • Gość: XXL Re: publiczne pytanie do wiceprezydenta M IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.07, 15:11
                    A jak wygląda wg Ciebie?
                    Przecież nic innego nie potrafisz powiedzieć o tym co się dzieje w tym mieście
                    oprócz tych bredni co przeczyatsz na tym forum.
                    Jak nie wiesz - nie masz nic do powiedzenia, a jak nie masz nic do powiedzenia -
                    nie otwieraj paszczy, bo słów - w przeciwieństwie do chorongiewkowych
                    poglądów - nie da się cofnąć.
      • Gość: atoja Re: pytanie do sympatyka_pis IP: *.139.unknown.vectranet.pl 13.05.07, 18:35
        A jaki cel może mieć takie opracowanie? Przecież Pis szedł do wyborów i je wygrał z hasłem, że skończą się takie praktyki. I co się okazuje? Były to tylko czcze hasła wyborcze bo praktyka pokazuje, że nie potrafi wyjść poza ramy właśnie tego krytykowanego SLD. Nie znając kwalifikacji i doświadczenia zawodowego p. Oskara nie można wypowiadać się ani przeciwko takiemu wyborowi ani za. Jednakże czystość i przejrzystość procedur to przecież coś do czego aspirował PIS, tylko że zdaje się nic z tego nie wychodzi i w dalszym ciągu obowiązuje TKM
    • Gość: KB Re: publiczne pytanie do wiceprezydenta M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 16:00
      sympatyku ale ty się z nimi cackasz.Weź no użyj języka typu czerwone bydło.To mi
      sie podoba i z nimi właśnie tak się rozmawia.Zapomnieli jak Włodarczyk zatrudnił
      ludzi, gdzie została zatrudniona jego siostra, jak Banasiewicz zatrudniał swoją
      zonę, jak zatrudniano Golkę na MOSIRZE, ech już wystarczy bo mi się żygać chce.
      A może wspomnieć wam jeszcze o słynnych przetargach gdzie wygrywały wcześniej
      ustawione firmy a ich wykonawstwo teraz w większości trzeba już poprawiać?
    • patrycja.bartula Re: publiczne pytanie do wiceprezydenta M 08.05.07, 19:32
      Czy wyście wszyscy poszaleli??? Bartula nie jest żadnym krewnym ani powinowatym
      Marszałkiewicza! Osoba, która rozpoczęła tę całą jatkę na forum, pewnie ma
      jakieś prywatne animozje do jednego czy drugiego z nich i może w ten sposób
      próbuje się zemścić? Albo ma pretensje, że jej nikt nie zatrudnił. Nie ma się co
      dziwić - jak ktoś nie wie, że "chciałabym" pisze się razem a nie osobno, zaś "o
      tyle" i "w porządku" - wręcz przeciwnie :) - to nie trudno zgadnąć, że ma
      problemy ze znalezieniem pracy... Ja bym kogoś takiego z podstawówki nie
      wypuścił, nie mówiąc o daniu świadectwa maturalnego czy dyplomu ukończenia
      wyższych studiów... a matura to minimum, żeby dostać pracę w UM. Katarzynka331
      ewidentnie próbuje zrobić rozróbę, tylko się nieco przeliczyła - nie sądziła
      pewnie, że ktoś ją złapie na kłamstwie - bo jest kłamczuchą, i to prymitywną -
      insynuację, że Bartula i Marszałkiewicz są ze sobą spokrewnieni czy
      spowinowaceni łatwo sprawdzić, a że Wam się nie chce, bo wolicie wierzyć w
      informacje niesprawdzone. Bo tak Wam wygodniej.
      • jakub.radomski Re: publiczne pytanie do wiceprezydenta M 09.05.07, 12:43
        Patrycjo! proszę cię ponad wszystko nie pogrążaj się publicznymi kłamstwami.
        Wszyscy dobrze wiedzą o pokrewieństwie wiceprezydenta z panią Bartulą, a co za
        tym idzie jej synem.
        WSTYD WSTYD WSTYD!!!!!
        temu panu już dziekujemy!
        • Gość: bolek Re: publiczne pytanie do wiceprezydenta M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 12:53
          goń się czerwona szmato
        • patrycja.bartula DO jakuba.radomskiego 13.05.07, 20:21
          Czy mógłbyś nie kłamać na forum tak otwarcie jak Katarzynka? Bo ja chyba wiem
          lepiej od Ciebie, kto jest moim krewnym, a kto nie? Co to znaczy "Wszyscy dobrze
          wiedzą"??? Kto wie? Ja przynajmniej mam odwagę podać swoje imię i nazwisko,
          kiedy się wypowiadam na jakiś temat, Ty natomiast kryjesz się za pseudonimami.
          To o czymś świadczy.
          A tak w ogóle wiadomość od Oskara Bartuli: Jeśli ktoś mu udowodni pokrewieństwo
          z vp. Igorem Marszałkiewiczem, to Oskar stawia kratę piwa.
          Tak na marginesie: Bartulowie są potomkami mieszkańców Podkarpacia po mieczu, a
          po klądzieli - szlachcianki i przedwojennego kapitalisty, tymczasem
          Marszałkiewiczowie pochodzą z wioski pod Jedlińskiem zwanej Malinowem.
          Pokrewieństwo można co najwyżej sprowadzić do Adasia i Ewci - to tak dla tych,
          którzy wierzą w genealogię bibijną...
    • Gość: mar Re: publiczne pytanie do wiceprezydenta M IP: *.tkdami.net 09.05.07, 17:13
      co z przedłużeniem ulicy żwirki i wigury łącznika z osiedlem łucznik
      • Gość: rer Re: publiczne pytanie do wiceprezydenta M IP: *.227.udn.pl 09.05.07, 22:43
        Jeżeli ktoś miałby wątpliwości co do przekonań rodzinnych Bartuli, to za
        www.jedlinsk.pl/wybory2006_wyniki.php czytamy: "WYBORY WÓJTA (Jedlińsk)
        Na poszczególnych kandydatów oddano następującą ilość głosów: Bartula Ewa
        Elżbieta zgłoszony przez KW Prawo i Sprawiedliwość ..." itd.
        Co do kompetencji Pana Artura Standowicza, ( sympatyku_pis - nie jestem , nie
        byłem i nie będę czerwony ) to każdy pewnie ma znajomego w Urzędzie. Podpytana
        moja znajoma, czy miała możliwość zetknięcia się z działalnością tego dyrektora,
        po długim zastanowieniu się przypomniała sobie, że wydał pismo w którym ....
        przypomina o przestrzeganiu zarządzenia Prezydenta Miasta Radomia z .... 2004 r.
        w sprawie bardzo mało istotnej. Ja zaczynam się już bać tego, że tylu młodych
        wieje z Polski. Niektórych to cieszy.
    • Gość: fz Re: publiczne pytanie do wiceprezydenta M IP: *.tkdami.net 09.05.07, 23:39
      Ja mam pytanie do Pana prezydenta
      jakie są możliwości i czy wogóle nasze władze Radomia mają potrzebe
      zatrudnienia doradców.Bardzo mi sie podoba ta funkcja, jeżeli tak to w jakich
      dziedzinach magistrat potrzebuje takich wspólpracowników i czy jako człowiek z
      wyższym wykształceniem bezpartyjny mogę złozyć swoją kandydaturę
      • Gość: kaliber Re: publiczne pytanie do wiceprezydenta M IP: 82.139.53.* 10.05.07, 02:44
        ten portal pozwala na oczernianie ludzi.pytań do tego i tamtego pod hasłem
        jakiegoś tematu . tylko po to by bić piane.
        • Gość: kotka Re: publiczne pytanie do wiceprezydenta M IP: 82.139.53.* 10.05.07, 12:01
          pan prezydent nia da się wsiągnąć do dyskusji i ma racje.
          • Gość: pytajnik Re: publiczne pytanie do wiceprezydenta M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 21:52
            czy ktoś z radomskichmediów wyjasni tę sprawę????
            czy może wiceprezydent zabierze głos i zaprzeczy???? chyba czyta forum?
            bo jeśli nie zaprzeczy to coś w tym musi być!!!
    • Gość: WuKaG Re: publiczne pytanie do wiceprezydenta M IP: *.pr.radom.net 10.05.07, 22:38
      Ludzie! Czy wy jeszcze wierzycie w konkursy ? Przecież komisja konkursowa
      składa się z zaufanych ludzi prezydenta. Zapytajcie o skład komisji. Jestem
      przekonany, że to decyzja polityczna. Ciekawe ile jeszcze osób będzie
      zatrudnionych spoza Radomia i kto o tym decyduje ?
    • Gość: renia Re: publiczne pytanie do wiceprezydenta M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 09:55
      PRECZ Z PISokomuną!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: nika Re: publiczne pytanie do wiceprezydenta M IP: *.tkdami.net 11.05.07, 10:47
        A nie ma młodych i zdolnych ludzi w Radomiu? Dlaeczego zatrudnili jakiegoś
        wieśniaka? Niech sie weźmie za uprawę ziemi, a od Radomia się odwali.
        Porówniania, których dokonuje sympatyk pis są załosne. Przeciez za rządów PiSu
        miało być inaczej, jesli więc miałby mnie przekanać agrument, ze włodarczyk
        robił tak samo, to trafienie kulą w płot, bo wy mieliście tworzyć nową jakośc w
        polityce.
        • forum.do.dupy [...] 11.05.07, 16:05
        • sympatyk_pis Re: publiczne pytanie do wiceprezydenta M 11.05.07, 16:27

Miało być inaczej i jest inaczej!!! W pierwszych trzech miesiącach urzędowania
          Włodarczyka pracę straciło ponad 100 osób związanych z prawicą. W późniejszym
          czasie ponad 300. Teraz zaledwie kilka osób i to tylko ci z najwyższego szczebla
          czyli bezpośredniego zaplecza Prezydenta (musi mieć zaufanie do swoich
          podwładnych). Więc jak mam was nie nazywać małymi czerwonymi kłamcami skoro sami
          się o to prosicie?!!!
          ___________________________________________________________________________________

• Gość: ArnoldS. Re: publiczne pytanie do wiceprezydenta M IP: *.com 11.05.07, 20:34
            Forum to Forum, wszyscy mogą się wypowiadać, ale niektórzy "sympatycy" nie powinni.
            Czy może mi ktoś powiedzieć, jakiego rodzaju jest to pokrewieństwo?
            Zależy mi na odpowiedzi z dwóch powodów.
            1. Może przestaną pisać głupoty Ci, którzy tylko chcą robić na złość, bo nie
            lubią PISu (ja tez nie lubię, ale szanuje niektóre osoby należące...)
            2. Jestem ciekawy co powymyślacie.
        • sympatyk_pis Re: publiczne pytanie do wiceprezydenta M 11.05.07, 22:49

I tworzymy nową jakość!!! Po pół roku rządów Prezydenta Andrzeja Kosztowniaka
          zostało zwolnionych tylko kilku urzędników i to tych z bezpośredniego zaplecza
          Prezydenta, a więc takich, do których Prezydent MUSI mieć zaufanie.
          Wielu atakuje Prezydenta, że zmiany idą za wolno, ale to On WZIĄŁ
          ODPOWIEDZIALNOŚĆ ZA RADOM mając nadzieję na pełną współpracę wszystkich
          środowisk, którym RADOM leży na sercu!!!
          ________________________________________________________________________________

• Gość: rex Re: publiczne pytanie do wiceprezydenta M IP: *.tkdami.net 12.05.07, 01:22
            Zarobki w Urzędzie są marne. Dlatego wymienia się nielicznych, bo ktoś musi
            pracować. Ale za to w spółkach miejskich zarobki są spore. I tam wymieniają na
            potęgę.
            • Gość: Kicio Re: publiczne pytanie do wiceprezydenta M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 07:04
              Nie interesuje mnie, czy pan Bartula jest krewnym p. wiceprezydenta i wcale tego nie potępiam. Przykład idzie z góry. Przecież P. Prezydent jest bratem P. Premiera. I do tego bratem bliźniakiem, nie jakimś tam szwagrem lub wujem, więc nijak wyłgać się z tego faktu nie można. Nie zauważyłem, żeby z tego powodu jaka(i)ś intrygant(ka) zakładał(a) wątek na tym forum. Więc nie dajmy się sprowokować. Taka jest ogólnokrajowa praktyka a ci, którym się to nie podoba, droga wolna... Anglia ( m.in ) czeka na nich. Na marginesi przypominam, że kiedy JF. Kennedy został prezydentem, to swego barta powołał na stanowisko Prokuratora Generalnego. I co ? Najpierw zastrzelono Johna, potem Roberta K., ale nie wyciągajmy z tego faktu za daleko idących wniosków. Polska to nie USA, Radom nie Washingtona, itd.
          • Gość: HE HE Re: publiczne pytanie do wiceprezydenta M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 08:50
            Sympatyku_pis!!!!
            NIe wiem co sądzić o Twoich wypowiedziach. Jestem nie częstym gościem forum
            lecz z tego co się zorientowałem często zabierasz głos. Jak mówi skrót Prawo i
            Sprawiedliwości-tak też powinieneś się ustosunkowywać, gdyż publicznie mówisz
            że jesteś SYMPATYKIEM. Zauważyłem, że Twoje PRAWDY daleko odbiegaja od prawdy
            jaka jest, nie wspominając już o SPRAWIEDLIWOŚCI. Począwszy od p. Bartuli czy
            jak mu tam. To wybacz ale jak można mówić o człowieku mającym 21 czy 22 lata,
            będącym sąsiadem płot w płot z p. vice prezydentem, mamą kandydującą z ramienia
            PiS w szeregach Gminy Jedlińsk. Człowiek w tym wieku nie pracujący z
            zagadnieniami opartymi na przepisach dot. transportu nie może posiadać jak
            twierdzisz odpowiednich kwalifikacji oraz doświadczenia. Nie sądzę, że w grupie
            osób ponad 50 biorących udział w tym konkursie, nie znalazł się nikt to by miał
            przede wszystkim wyższe wykształcenie a jak już go nie miał to posiadał
            doświadczenie odpowiednie temu to też stanowisku!!!!!!
            Poza tym Ty albo jesteś bardzo bliskim współpracownikiem Prezydenta albo
            doradcą!!!!
            Zauważyłem, że wypowiadasz się na tematy, które nie zostały jeszcze
            opublikowane publicznie....., nie ładnie atakować kogoś wiedząc, że druga
            strona nie może ustosunkować się do Twoich wypowiedzi bo nie zna jeszcze
            faktów!!!, to nie jest prawe i sprawiedliwe!!!!!!!
            Odnosząc się do Twojego stwierdzenia, że zwolnienia idą wolno!!, sam wiesz że
            mijasz się z prawdą. Ludzom proponowane są stanowiska typu monitoring wiec
            odchodzą. Mówię o pracownikach posiadających kilku-kilkunastu-dziesięciuletni
            staż pracy, wyższe wykształcenie, znajomość jęzków obcyci etc.. Niestety nie ta
            twarz, bezpartyjni, nie robiących poklasku wokół własnej osoby. Więc są źli,
            trzeba usunąć. Taki schemat panuje???? Wystarczy przejść się do U.M. i
            zobaczyć, porozmawiać z tymi co zostali, o ile ze strachu przed utratą nie będą
            się bali odezwać, a przede wszystkim wejść na stronę BIP i zobaczyć ile i jakie
            ogłoszenia widnieją w zatrudnieniu.
            Przemyśl sypatyku_pis zanim znów coś napiszesz, bo sprawiasz ludziom ból,
            cierpienie i robisz krzywdę!!!!
            Pozdrawiam
            • sympatyk_pis Re: publiczne pytanie do wiceprezydenta M 12.05.07, 10:41

Lubię taką dyskusję i dlatego odniosę się do niej z życzliwością.
              Powtórzę: Pana Bartulę wybrała NIEZAWISŁA komisja konkursowa! Nie osobiście Pan
              Prezydent Igor Marszałkiewicz!!!
              Po drugie:
              nieprawdą jest, że na to stanowisko startowało 50 kandydatów! Startowało
              zaledwie kilkunastu, z których Pan Bartula zrobił na komisji największe wrażenie
              i został przez nią wybrany!!! Nie wnikam kto gdzie mieszka bo ja mieszkam bardzo
              blisko Pana Prezydenta Andrzeja Kosztowniaka a jednak nie zajmuję żadnego
              stanowiska w Urzędzie Miasta!!!
              A teraz do meritum rzekomych "czystek". Wskaż mi przynajmniej kilkanaście osób
              (na 300 wyrzuconych przez Włodarczyka), które straciły pracę TYLKO ze względów
              politycznych? Ja znam zaledwie parę, do których musiało dojść ze względu, jak
              już wspominałem, bezpośrednie zaplecze pracy tych stanowisk Pana Prezydenta
              Andrzeja Kosztowniaka!!! To samo dzieje się w spółkach miejskich. Zauważ, że
              tam, gdzie rządzą prawdziwi menadżerowie, oni pracują nadal nie martwiąc się
              o jutro bo znają swoją wartość i umiejętności!!! Zmienieni zostali wszyscy
              nieudacznicy, którzy byli powołani z klucza partyjnego oraz ci, którzy nie
              wywiązywali się należycie ze swoich obowiązków (np. prezes Radkomu, który
              niedopatrzył tak ważnego tematu dla przyszłości spółki i miasta jak
              odgórniczenie terenu pod przyszły zakład utylizacji).
              I już ostatnia sprawa:
              nieprawdą jest to co piszesz o tych pracownikach! Zapewniam Cię, że każdy z nich
              pozostanie na swoim stanowisku pracy o ile będą rzetelnie i sumiennie wykonywać
              swoje obowiązki i nie będzie to kolidowało z reorganizacją Urzędu i łączeniem
              niektórych wydziałów w celu lepszej kompatybilności i transparentności działań
              Pana Prezydenta Andrzeja Kosztowniaka!!!
              Pozdrawiam
              ________________________________________________________________________________

• Gość: fan Re: publiczne pytanie do wiceprezydenta M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 13:20
                Ty jednak masz gadane.Ale lubię taką dyskusję.Udowadniasz na faktach a to jest
                trudne do obalenia i dlatego nie potrafią ci nic rzeczowego odpowiedzieć.
                • Gość: Pinki Re: publiczne pytanie do wiceprezydenta M IP: 82.139.33.* 12.05.07, 14:18
                  Co by nie mówić to sympatyk jest najlepszym rzecznikiem urzędu.Wie dużo
                  a przynajmniej potrafi to dobrze przedstawić.Lepiej jak tendencyjna Dami.
                  • Gość: polikarp Re: publiczne pytanie do wiceprezydenta M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 16:00
                    Sympatyk PiS pisze głupstwa, ale wiele osób uważa go za osobę, z którą warto
                    dyskutować.
                    1. Jakim cudem Włodarczyk mógł zwolnić 300 osób z urzędu? Kosmiczna bzdura, z
                    która nikt nawet nie usiłuje polemizować.
                    2. Pisanie "Pana Bartulę wybrała NIEZAWISŁA komisja konkursowa! Nie osobiście
                    Pan Prezydent Igor Marszałkiewicz!!!" jest tak żałosne, że aż śmieszne. Na hasło
                    "komisja konkursowa" pan Igor uciekał z krzykiem zasłaniając uszy. Myślę, że ta
                    sama komisja wybrałaby bez najmniejszych problemów aktywistę SLD, gdyby tylko
                    wystartował w konkursie.
                    3. "Zmienieni zostali wszyscy nieudacznicy, którzy byli powołani z klucza
                    partyjnego oraz ci, którzy nie wywiązywali się należycie ze swoich obowiązków
                    (np. prezes Radkomu, który niedopatrzył tak ważnego tematu dla przyszłości
                    spółki i miasta jak odgórniczenie terenu pod przyszły zakład utylizacji)".
                    To jest oczywista nieprawda, wyjaśniana zresztą wielokrotnie. Radkom jest tylko
                    inwestorem w zastępstwie gminy. To urzędnicy w magistracie narobili głupot, z
                    których brak odgórniczenia jest jedyną, która wyszła na jaw. To były prezes
                    załatwił w ekspresowym tempie sprawę zmiany statusu terenu zaskakując wykonawcę,
                    który wstrzymał przygotowania do wejścia na plac budowy.
                    A przykład Radkomu pokazuje jak w soczewce jak działa nowy układ. Radę nadzorczą
                    zwiększa się z trzech do pięciu osób (tanie państwo), w tym znajduje się miejsce
                    dla pana o pięknej przeszłości w AK. Nie mów mi, że był to wybór merytoryczny. W
                    firmie tworzy się dwa stanowiska dyrektorskie, których tam nigdy wcześniej nie
                    było. Obsadza się je oczywiście swoimi. O nowej pani prezes i jej kompetencjach
                    nie będę pisał, bo robili to już tu inni. Do myślenia powinien też dać fakt, że
                    dyrektorka ekonomiczna po trzech dniach współpracy z nowym zarządem sama złożyła
                    rezygnację. Nikt jej nie przymuszał.

A brutalna prawda jest tak, drogi sympatyku, że w imię walki z układem tworzycie
                    nowy. Tylko ten wasz jest cacy, a inne są be. Tak po prostu wygląda polityka po
                    polsku.
                    • mieszkaniec.radomia Re: publiczne pytanie do wiceprezydenta M 12.05.07, 16:23
                      Ty to chyba jesteś z PO która słusznie została pogoniona z Radkomu?Widać, widać.
                      PO a wcześniej UW zawsze była w koalicji z komuchami do których wam tak tęskno.
                      • Gość: Mieszkaniec Re: publiczne pytanie do wiceprezydenta M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 17:04
                        Zapomniałeś też dodać, że i z Zydami.
                        • Gość: zagranicznik Re: publiczne pytanie do wiceprezydenta M IP: *.130.unknown.vectranet.pl 12.05.07, 17:23
                          W takich sytuacjach po takim oskarżeniu na zachodzie osoba publiczna wywołana
                          do tablicy z powodów rodzinnych (czytaj nepotyzm) w ciągu 24 godzin dążyła by do
                          wyjaśnienia sprawy. W przypadku potwierdzenia się informacji honor nakazuje
                          podac się do dymisji lub jego zwierzchnik tego dokonuje.
                          Widocznie jest to prawda skoro wiceprezydent ciągle milczy,
                          chyba nie wie co ma powiedziec na swoje usprawiedliwienie, albo boi się że zaraz
                          zaczepią go za teścia. chyba ze przyjął taktykę "psy szczekają - karawana idzie
                          dalej" w końcu ma dużą rodzinę i dopuki się daje to ich upycha po miejskich
                          jednostkach do puki go nie zdymisjonują
                          Ciekawe gdzie wsadził swojego teścia. Wie ktoś????
                          • Gość: nika Re: publiczne pytanie do wiceprezydenta M IP: *.tkdami.net 12.05.07, 17:44
                            Cieszcie sie chłopaczki władzą, bo jeszcze dwa latka, a pies z kulawą nogą na
                            was nie zagłosuje, pamiętajcie, ze moherowy elektorat sie wykrusza cały czas.
                            Mlodym Polakom wasze rzady się nie podobają. A temu mądrali, który wszystkich
                            myslących inaczej wysyła do Anglii, powiem tyle, gdyby głupota miała skrzydła
                            latałbyś jak gołębica, bo jak wszyscy wyjadą, ty na emeryturze ziemie będziesz
                            gryzł z głodu. Smacznego.
                          • Gość: Pinki Re: publiczne pytanie do wiceprezydenta M IP: 82.139.33.* 12.05.07, 20:39
                            To ścierwo ciągle nadaje z PROXY i ucieka.Jak esbecki śmieć.
                    • czlonek_z_pisu Re: publiczne pytanie do wiceprezydenta M 03.06.07, 22:39
                      Jak tam czuje się szwagier?
    • Gość: X Re: publiczne pytanie do wiceprezydenta M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 18:19
      Drogi mieszkańcu radomia, jestem pracownikiem Radkomu i to co napisał polikarp
      jest czystą, szczera prawdą.To prezez A.Chentko naprawił ,,błąd" urzedników i
      załatwił w błyskawicznym tempie odgórniczenie terenu,rada(nieudaczników)
      nadzorcza to samo z 3 do 5 -tanie państwo. Te zatrudnienia i tworzenie nowych
      intratnych stanowisk dla swoich to też prawda.Co ciekawe są to ludzie z poza
      Radomia jak dyr,ds technicznych- Nowy Sącz,dyr.ds inwestycji W-wa
      nb.zatrudniona chyba w nienormowanym czasie pracy bo pojawia się w pracy o
      takiej porze jak jej pasuje czy wreszcie v-ce prezes ,,radomianin" z Warszawy
      nie mający pojęcia o tym co robi jak jego szefowa pani prezes ( ich
      niekompetencje to zupełnie odrębny temat rzeka !!!!)
      Czy w Radomiu zaplecze PiS to juz tylko debile i trzeba sięgać w głąb kraju?!
      Polikarp nie dodał jeszcze wielu wątków politycznych i ja nie zamierzam na
      razie dodawać bo na samą myśl otwiera sie nóz w kieszeni!!!!!!!!!!!!
      Muszę jednak dodać , że takiej atmosfery podejrzliwości, nieufności, pogardy
      dla pracowników nie było w Radkomie za żadnego zarządu, ludziom nie chce się
      iść do pracy, nawet ci z układu PIS mają już dość no może poza 3-4
      podpirdala..mi, czego przykładem rezygnacja byłej P. dyr.ds finansowych.
      I jeszcze słowo do sympatyka pis.
      Facet nie opowiadaj tu o czystych regułach konkursów, bo wszystkich przynosicie
      w teczkach jak za komuny.Powiedziałeś w Dami że prezes Radkomu została wybrana
      w konkursie, a wiesz że wsadziłeś ją tam m.in TY w ramach wdzięczności za
      finansowanie kampanii przez ALMAX. Wasze plany były chytre co słychać było w
      wypowiedziach mudialnych ,,należy sprywatyzować spólki miejskie, spełniające
      warunki".Plan był chytry-prezes z ALMAXU, sprywatyzować poprzez przejęcie nowo
      wybudowanego Zakładu przez ALMAX no i jesteście ustawieni, ale wasze móżdżki
      nie przewidziały, że nie można dokonać prywatyzacji przez 5 lat po wybudowaniu
      i koncepcja wam pieprznęła tak jak zresztą koncepcja wywalenia prezesa Chentko
      któremu do dziś musicie płacić pensje i trzymacie mordy w kuble.
      A miało być tak pięknie......
      • Gość: Pinki Re: publiczne pytanie do wiceprezydenta M IP: 82.139.33.* 12.05.07, 20:50
        Uwaga, uwaga: nadaje jeden i ten sam żałośnik wywalony z Radkomu za chlanie
        wódy.Teraz przeszedł do PO i już dostał posadkę w Urzędzie
        Marszałkowskim.Zjechał na weekend do radomkowa i już nadaje w ramach
        odpoczynku.POśpij sobie to dobrze ci zrobi POje.bie
        • Gość: polikarp Re: publiczne pytanie do wiceprezydenta M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 00:04
          Lubię - tak jak sympatyk pis - merytoryczne dyskusje. Pinki ubogaca moje pojęcie
          o wymianie poglądów. Ponieważ jednak nie zrozumiesz tego co napisałem przełączę
          się na dostępny ci kanał:
          Jak wytrzeźwiejesz będzie ci pewnie głupio, pis.do.
          • Gość: Lelek Re: publiczne pytanie do wiceprezydenta M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 05:18
            Ubogaca ? A cóż to słowo oznacza ? Czyżby wielebny ?
            • Gość: re:re Re: publiczne pytanie do wiceprezydenta M IP: *.227.udn.pl 14.05.07, 23:35
              Po co ma odpowiedzieć? Ma to w d.... Ciemny lud już zagłosował. Teraz czas na
              kolejne posadki?
      • Gość: X Re: publiczne pytanie do wiceprezydenta M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 19:55
        Piniki, nikt nie wyleciał z Radkomu za chlanie wódy !!!!!!!!!!
        Nie mierz pijaczyno wszystkich swoją miarą i przyjmij do wiadomości,że ludzie
        mają swój rozum i widzą co sie dzieje...........
        Dobrze to ujął Polikarp - będzie Ci głupio jak otrzeźwiejesz bo na że
        zrozumiesz lub przyznasz racje nie liczę pis.do.
        I nie siej popeliny jaki to jestes zorientowany lub nie pal głupa, nie
        musisz...
    • Gość: xx Re: publiczne pytanie do wiceprezydenta M IP: *.tkdami.net 15.05.07, 11:57
      Jakie są szanse na wybudowanie noweij siedziby szkoły muzycznej.?? I kedy do
      tego może ewentualnie dojść?
      • Gość: Kocio Re: publiczne pytanie do wiceprezydenta M IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.07, 14:55
        Facet. To nie ten wątek. Tu pytamy o powiązania rodzinne władzy, a nie o inwestycje.
    • sympatyk_pis Re: publiczne pytanie do wiceprezydenta M 18.05.07, 20:18

Popatrz sobie co reprezentuje nazwisko BARTULA!
      Chyba warto w je inwestować, nie sądzisz?!!!

miasta.gazeta.pl/radom/1,35219,4141581.html
      __________________________________________________________________________________

• Gość: polikarp Re: publiczne pytanie do wiceprezydenta M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 22:29
        No to trzeba ją zatrudnić. Może wiceprezydentka?
        • maxim90 Re: publiczne pytanie do wiceprezydenta M 18.05.07, 22:43
          ja to bym nawet prezydentem nie chciała byc tego grajdolu, hehhe
      • maxim90 Re: publiczne pytanie do wiceprezydenta M 18.05.07, 22:41
        Nie podniecaj sie tak! tez byłam na Erasmusie (Sorbona- Paryż). Zreszta
        zostałam 2 lata. WSH i stos mnarodowe - humanistyczne blablabla - za tym nie
        kryją sie konkretne praktyczne umiejętności. Teraz mnóstwo osób wyjeżdża na
        Erasmusa i to nie jest ewenement. A WSH - bez komentarza...
        • Gość: re Re: publiczne pytanie do wiceprezydenta M IP: *.227.udn.pl 18.05.07, 23:00
          Zdaje się, że w wątku mówimy o Bartuli-rodzaju męskiego. Tym zatrudnionym w UM i
          mieszkającym za miedzą. Nie podniecaj się tak sympatyczny_pisku. Tak swoją
          drogą, to chyba wątek zabolał skoro ciągle tu zaglądasz :)
    • Gość: poetapamięta Re: publiczne pytanie do wiceprezydenta M IP: 82.139.48.* 20.05.07, 11:55
      Niespodziewany powrót PRL

Hasło BMW (bierni, mierni, ale wierni) ma się coraz lepiej, prawie jak za
      Peerelu. Wtedy musiało się czasem dla przyzwoitości cofnąć przed wołaniem:
      Dobry, ale bezpartyjny! Teraz idzie jak walec drogowy.

IV RP miała dać szanse fachowcom, ludziom prawym i uczciwym. Komu daje?

Największy polski bank od miesięcy nie ma prezesa, bo najlepsi kandydaci nie są
      wystarczająco "swoi". Minister Giertych pogonił nauczycielkę, która trzykrotnie
      wygrała konkurs na kuratora w Łodzi, bo nie była "jego". Za to jego są
      wszechpolacy, którzy właśnie opanowują telewizje regionalne.

Karygodne zwyczaje schodzą w dół, do podrzędnych stanowisk urzędniczych. W
      opanowanych przez Leppera agencjach rolniczych, w funduszu osób
      niepełnosprawnych, w państwowych kasach rolniczego ubezpieczenia, etaty dostają
      działacze partyjni, ich asystenci, dzieci, zięciowie, ciotki i pociotki.

Zwycięzcy dzielą łupy. I bez zażenowania tłumaczą, że mają rodziny, które muszą
      przecież wykarmić! A zwykli ludzie, w większości bezpartyjni, patrzą, jak znów
      wracają w najlepsze skompromitowane peerelowskie praktyki. Premierze, komuna
      wraca!

autor: Jerzy Sułowski
      • Gość: naiwniak Re: publiczne pytanie do wiceprezydenta M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 22:49
        a czego się Jerzy spodziewałeś? Prawa i sprawiedliwości (jak w Biblii?)
    • Gość: janka l.w. Re: publiczne pytanie do wiceprezydenta M IP: *.internet.radom.pl 27.05.07, 18:13
      A czy pan szwagier też dostał podwyżkę???
    • Gość: xxx Re: publiczne pytanie do wiceprezydenta M IP: 195.175.37.* 04.06.07, 07:52
      up

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka