Dodaj do ulubionych

Osiedle Przy Ratuszu za ogrodzeniem

07.05.07, 18:28
Widzę, że moda z warszawki do Nas przyszła. Grodzić osiedla to można w innych
dzielnicach, a nie w centrum miasta, które powinno być ogólnie dostępne.

Z drugiej strony daję duży plus temu, kto się nareszcie zabrał za ten kawałek
centrum, który odstraszał ludzi na kilometr.
Obserwuj wątek
    • naiwny_cynik Osiedle Przy Ratuszu za ogrodzeniem 07.05.07, 19:13
      Ciekawe, kto wydał zgodę na grodzone osiedle w centrum miasta?? Zdaje się
      zresztą, że na tym terenie ma być tworzony miejscowy plan zagospodarowania.
      Ciekawe, jakie rozwiązania będzie przewidywał w tym rejonie?
      • Gość: łyzwiarz kanałowy Re: Osiedle Przy Ratuszu za ogrodzeniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 20:23
        A jak jest tam z tą wytrzymałoscią gruntu ? Kiedyś jeżdziłem na łyżwach po
        zamarzniętych w tym miejscu rozlewiskach przydrożnych.
      • dr_diesel Re: Osiedle Przy Ratuszu za ogrodzeniem 07.05.07, 20:40
        Nie grodzić osiedli???? To po ch..ja są bramy na żeromce, moniuszki i
        piłsudskiego??? Przecież to też mini osiedla.... A skoro będzie zabudowa
        podobna do Miasta Kazimierzowskiego..
        • redoxygene Re: Osiedle Przy Ratuszu za ogrodzeniem 07.05.07, 23:05
          dr_diesel napisał:

> Nie grodzić osiedli???? To po ch..ja są bramy na żeromce, moniuszki i
          > piłsudskiego??? Przecież to też mini osiedla.... A skoro będzie zabudowa
          > podobna do Miasta Kazimierzowskiego..

Dowiedz sie czym jest pierzeja, czym ogrodzenie, jak sie organizuje przestrzen
          publiczna i wtedy zabieraj glos:)

Pozdrawiam:)
          • Gość: irytek Re: Osiedle Przy Ratuszu za ogrodzeniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 23:06
            Kurczę! Czytam to forum i już na żaden temat nikt się nie może wypowiadać, bo
            imć redox wszystko wie lepiej! Wkurzam się! :)
            • Gość: PietrekPodsiadlaka Re: Osiedle Przy Ratuszu za ogrodzeniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 00:21
              Spoko, spoko. Dąż do tego, aby starszych, tych którzy długościa choćby swojego
              życia wiedzą więcej - czymś zaskoczyć. Musisz być pewny swego kiedy będziesz
              pisał. Wiesz wystarczająco dużo aby dyskutować, a to już plus.
              Wyluzuj.
            • forum.do.dupy Re: Osiedle Przy Ratuszu za ogrodzeniem 08.05.07, 12:16
              ... i jednoczesnie pamiętaj:
              na tym forum możesz wypowiadac się jedynie o pedałowaniu (cokolwiek to znaczy)
              oraz o tym jak wspaniałe, cudowne, najmądrzejsze i nieomylne jest
              stowarzyszenie Kocham Radom.
              Tylko oni, tylko Kocham Radom ma recepty na wszystko: począwszy od srających
              ptaków w parku, a skończywszy na tym czy wolno Ci pisać TU wszystko o czym
              myslisz.
              Pamietaj: administrator tego forum, a także przywołany przez Ciebie redoxcośtam
              to pólbogowie z KR.
              Padnij twarz, przeproś, a potem biczuj się pokonując trasę Żeroma (siedziba
              GW) - Traugutta (siedziba KR). Może Jaśnie Państwo Ci wybaczą błąd!
              • naiwny_cynik Re: Osiedle Przy Ratuszu za ogrodzeniem 08.05.07, 14:24
                Za to widzę że Ty masz bardzo dużo do powiedzenia. Całe 2 posty na forum
                radomskim. Zapraszamy do dalszej dyskusji, liczę na ciekawe wypowiedzi, na
                różne tematy
    • Gość: hetman71 bydełko z kasą będzie płoty budować.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 04:07
      ...słoma z bucików wystaje,komórka na sznurku,ale płot to płot....
      • Gość: Nie kocham radomia Re: bydełko z kasą będzie płoty budować.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.07, 09:56
        Bydełko to jest ta część bez kasy.
    • Gość: piotr zabronić grodzenia...p.prezydencie Kosztowniak... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 04:18
      ..myśle że grodzić to ci "panstwo" powinni sobie na wsia tu żyją w mieście gdzie
      wszyscy chcemy mieć taką samą droge do szkoły ,domu,a tak na koniec jest to
      aspołeczne,nie przystające do rzeczywistości..wychowałem sie w tamtych
      okolcach,nie przypuszczałem że doczekam czasu gdzie na spacer pomiędzy domami z
      wnuczką nie będę miał zgody a ochraniarze tych bogatszych co nie znaczy lepszych
      ludzi poszczują mnie psami/i jeżeli ktoś twierdzi że przesadzam to niech uda sie
      na inne strzeżone osiedla/i jeszcze jedno,spodziewałem sie po władzy pis-u w
      radomiu że do takich rzeczy nie bedzie dochodziło,że ludzie z tej partii są
      bliżej naszych problemów ....
    • Gość: XYZ Re: Osiedle Przy Ratuszu za ogrodzeniem IP: 82.139.33.* 08.05.07, 07:37
      Nigdzie w żadnym innym mieście w centrum nie ma ogrodzonych osiedli.Znowu ktoś
      wziął kasę.A jak tam z tym terenem?Kiedyś słyszałem że tam nic się nie buduje
      choć było wielu chętnych ponieważ jest to teren podmokły i torfowy (przy szkole
      39).To teraz już nie jest?Czy może później budynki będą osiadać a Kornatka powie
      że on o niczym nie wiedział?
    • Gość: radomiensis Osiedle Przy Ratuszu za ogrodzeniem IP: *.radom.pl 08.05.07, 08:20
      Szkoda. Jestesmy po prostu trzecim światem, w Ameryce południowej bogaci tez
      grodzą sie od faveli. A wystarczyłby prosty zapis w planie miejscowym lub w
      Decyzji o warunkach zabudowy "teren inwestycji ma być ogólnie dostępny -
      wyklucza się grodzenie osiedla" A tak - gettoizacja miasta.
      • Gość: łyżwiarz ma rację Re: Osiedle Przy Ratuszu za ogrodzeniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 08:40
        Lyżwiarz chyba ma rację .Niech ktos zanim kupi apartamentowiec porozmawia z
        tymi z przeciwka co zbudowali domy przy tej ulicy.Tam kiedyś stały tylko
        lekkie budy drewniane ale to było 50-70 lat temu.
        • Gość: Edzio No i co panie prezydencie? IP: *.130.unknown.vectranet.pl 08.05.07, 08:57
          Miało być lepiej i ładniej za pana rządów.Jak jest prawda? W centrum Radomia
          budowane jest getto. Wstyd.
    • Gość: Znajomy Osiedle Przy Ratuszu za ogrodzeniem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.07, 09:39
      Co łyżwiaż jeżdzący na po zamarzniętych kałużach może wiedziec na temat gruntu
      po którym jezdzi, czy człowiek chodzacy 10 lat tą samą droga nie będzie
      narzekał ze musi chodzic dookoła? To jest ciekawe!!!!!!!!! Tylko polacy mają
      takie problemy, uwierzcie. Brawo dla tego kto chce tam wprowadzic porzadek, ład
      i skład, a nie czepiajmy się kałuż i ogrodzeń. Kazde miasto moze sie pochwalic
      rynkiem i okolicami a myyyyyyyyyyyyyyyyyyyy??????????? Czym sie mamy chwalic?
    • Gość: Bartek Osiedle Przy Ratuszu za ogrodzeniem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.07, 09:45
      Najfajniejsze ze ci wszyscy ludzie którzy są przeciwni murów nie raz dostali w
      tamtych okolicach po głowie. Ludzie stawiają mury z siatek bo jest
      bezpieczniej, zrozumcie to. Jak bedzie spokojnie nie bedzie murów.
    • Gość: Teraz radom Osiedle Przy Ratuszu za ogrodzeniem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.07, 10:46
      Czy chodzenie do okoła jest tak ważnym problemem, czy przejscie doodkoła jest
      problemem nie do zniesienia, czy jak ktoś chce poprawic wizerunek miasta robi
      zle, zastanówcie się co jest dla was wazne droga na skróty czy rozwój starówki?
    • Gość: mysza Osiedle Przy Ratuszu za ogrodzeniem IP: *.214.unknown.vectranet.pl 08.05.07, 10:59
      czytając negatywne wasze opinie na temat tego osiedła bardzo się dziwię.robicie
      problem z tego że osiedle zamknięte. to właśnie przez takich ludzi płytkich i
      krótkowzroczych radom ma złą opinię w Polsce.pora za zmiany. to miasto musi
      zacząć normalnie żyć. ludzie też chc żyć chcą mieć czyste a nie zasikane klatki
      a dzieci czysty i zadbany plac zabaw. dobrze że znalazł się ktoś kto ma bardzej
      otwarty umysł niż wy wszyscy negatywnie myślący. radomiacy przyzwyczaili się do
      życia w smrodze jaki serwuje obecne już istnniejące budownictwo. są jednak tacy
      którzy chcą żyć bezpicznie bez nieproszonych gości bez zabijania się o miejsce
      parkingowe.
      • ascanio Re: Osiedle Przy Ratuszu za ogrodzeniem 08.05.07, 11:08
        W jaki sposób ma być zrealizowane to wygrodzenie? Domyślam się, że wg planów
        miejscowych działka ma mieć zabudowę pierzejową. Więc w czym problem?
        • tomus2221 Re: Osiedle Przy Ratuszu za ogrodzeniem 08.05.07, 11:39
          Juz radomiaczki krzycza,ech:)Normalne ze grodzi sie nowe osiedla,nic w tym
          zlego.Jakbym mial zamieszkac w tamtym okolicach to tylko na strzezonym
          osiedlu.Niestety hołoty,wandali i bandziorów jest mnóstwo,więc nie pozostaje
          nic innego.
    • Gość: Lena Osiedle Przy Ratuszu za ogrodzeniem IP: *.214.unknown.vectranet.pl 08.05.07, 11:43
      Szczerze mówiąc zazdroszczę wszystkim tym , którzy kupią tam mieszkanie.
      lokalizacja całkiem niezła bo wszędzie blisko. A to że osiedle zamkniete, windy
      na każdej klatce to tylko same plusy. spokój i cisza no i poczucie
      bezpieczeństwa. Przy małych dzieciach to bardzo ważne.Wczoraj ukradli mi
      samochód spod bloku wiec to że masz komfort pozostawiennia swojego auta jak na
      parkingu strzeżonym to też plus.I guzik mmnie obchodzi gdzie jeden z
      wypowiadających bedzie chodził z wnuczką na spacery. Przynajmniej bedzie miał
      ładny widok.Bo ten który jest jeszcze oka napewno nie cieszy.To miasto
      zasługuje na odrobinę luksusu ( bo do tej pory to tylko M1 jest tym luksusem -
      i to jets śmieszne).
    • Gość: Tłity Osiedle Przy Ratuszu za ogrodzeniem IP: *.214.unknown.vectranet.pl 08.05.07, 11:49
      Autor bądz autorka to strasznie ograniczona osoba. Robić problem z tego że
      osiedle będzie strzeżone świdczy o jej/jego krótkowzroczności.Takie osiedla są
      tu potrzebne.
    • Gość: /me Re: Osiedle Przy Ratuszu za ogrodzeniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 12:18
      sono_andrzej napisał:
      Widzę, że moda z warszawki do Nas przyszła.
      co to jest warszawka?
      Warszawa to wiem..ale warszawka..?
      • Gość: lena Re: Osiedle Przy Ratuszu za ogrodzeniem IP: *.214.unknown.vectranet.pl 08.05.07, 12:57
        warszawka to styl życia warszawy. czyli piekne budownictwo osiedla strzezone
        życie z mała nuta luksusu
        • Gość: /me Re: Osiedle Przy Ratuszu za ogrodzeniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 13:11
          aha,
          to jak ten stajl nazwiecie w radomiu?
          • naiwny_cynik Re: Osiedle Przy Ratuszu za ogrodzeniem 08.05.07, 14:22
            W Radomiu to... radomek :)
    • Gość: wesoła Re: Osiedle Przy Ratuszu za ogrodzeniem IP: 85.112.196.* 08.05.07, 13:29
      Te wszystkie płoty, siatki, mury...już słyszę śmiech Hitlera z zaświatów... To
      co on wprowadzał z przemocą ludzie teraz robią dobrowolnie, tworzą getta. Znam
      trochę miast polskich i nie tylko i jeszcze nigdzie nie widzialam wygrodzonego
      terenu w sródmieściu. Bezpieczeństwo powinna zapewnić policja a nie
      ochroniarze i to nie tylko w wybranych miejscach ale w całym mieście. Może
      zrobić inaczej. Zachowały się chyba plany średniowiecznych murów obronnych?
      można je odbudować a w wieżyczkach strażnicy z halabardami...ale byłaby uciecha
      dla całego miasta! (a ile wycieczek z całego świata...)
      • Gość: optymista do wesołej IP: *.214.unknown.vectranet.pl 08.05.07, 13:38
        wesoła najwyrazniej brakuje ci wyobrażniia o budownictwie i o fajnych
        mieszkaniach.
        • Gość: wesoła Re: do optymisty IP: 85.112.196.* 08.05.07, 21:41
          Oj, optymisto! Twój optymizm poraża. Wydaje Ci się, że będziesz tam
          mieszkał...no, może... Wiesz, ja nie jestem z Radomia i nie bardzo wiem gdzie
          ma stanąć to cudowne osiedle, rozumiem, że na terenach okalających Stare
          Miasto? Jeśli tak to uważam to za bardzo głupi pomysł. Wolno mi uważać jak chcę?
      • Gość: Olo Re: Osiedle Przy Ratuszu za ogrodzeniem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.07, 13:57
        Wesoła, pierwszy raz się z Tobą zgadzam :)
    • Gość: zoneczka Osiedle Przy Ratuszu za ogrodzeniem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.07, 14:20
      i bardzo dobrze że ta moda dotarła równiez do nas!!!! Ogrodzenie a tym samym
      kontrola dostępu - jak najbardziej jestem na tak. Przecież chodzi o poczucie
      bezpieczeństwa !!!!!!
      A poza tym skoro każdy domek jednorodzinny jest ogrodzony i nieważne że
      usytuowany w centrum to dlaczego taki "domek wielorodzinny" nie może być
      ogrodzony?! Przecież jestesmy w UE i mamy iść z duchem czasu!
      Ode mnie też ogromy PLUS dla tych ludzi! Oby więcej takich inwestycji w naszym
      ponurym i szarym Radomiu!!!!
      • Gość: to nie Miasto Kazi Re: Osiedle Przy Ratuszu za ogrodzeniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 14:52
        To nie sa tereny Miasta Kazika.
        To sa tereny za murami dawnego- umownie nazwanego -Miasta Kazimierzowskiego.
        Tu przebiegała fosa oraz tereny pobagienne i tyle.
        Kopcie torf na działki.
      • sono_andrzej Re: Osiedle Przy Ratuszu za ogrodzeniem 08.05.07, 14:58
        Jako Radomian mówię NIE warszawce w centrum miasta.
        Przecieże to grodzone osiedle powstanie rzut kamieniem od radomskiego rynku...
        Jak ktoś chce mieszkać w strzeżonym osiedlu - gettcie - to niech jedzie do
        warszawy albo niech buduje takie osiedle na peryferiach Radomia.

Kto był taki mądry i pozwolił na budowe strzeżonego osiedla (grodzonego) w
        ścisłym centrum miasta.
        Jeżeli naprawdę ktoś chce czuć się bezpeiczny to niech każdy z tych pięknych
        budynków będzie zamykany z videofonem, strażnikiem-portierem. To wystarczy, a
        nie robienie metalowych krat obok Miasta Kazimierzowskiego.

Może w ramach rewitalizacji całe Miasto Kazimierzowskie ogrodzimy zrobimy tam
        strzeżone getto.
        • Gość: /me Re: Osiedle Przy Ratuszu za ogrodzeniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 15:09
          Sono_andrzej napisał:

> Jako Radomian

LOL, polska języka trudna języka...
          <cut the crap>
          Jak ktoś chce mieszkać w strzeżonym osiedlu - gettcie - to niech jedzie do
          > warszawy albo niech buduje takie osiedle na peryferiach Radomia.
          Bron Boże..w Warszawie, jest już więcej przyjezdnych niż Warszawiaków..
          ;-)
        • Gość: wesoła Re: sono _andrzej IP: 85.112.196.* 08.05.07, 21:48
          >Jako Radomian mówię NIE warszawce w centrum miasta. Przecieże to grodzone
          osiedle powstanie rzut kamieniem od radomskiego rynku... Jak ktoś chce mieszkać
          w strzeżonym osiedlu - gettcie - to niech jedzie do warszawy <

Obudził się we mnie lokalny patriotyzm ale tyle tu padło brzydkich słów na moją
          Warszawę, że nie zdzierżyłam... W Warszawie są strzeżone osiedla, owszem ale
          nie w centrum! Mieszkają na tych osiedlach przeważnie nie Warszawiacy ale
          Warszawiści (jak to pięknie określił śp. pan Popiołek). Z dalszą częścią Twojej
          wypowiedzi się zgadzam.
    • Gość: KB Re: Osiedle Przy Ratuszu za ogrodzeniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 16:02
      Wesoła za dużo wypiła a na dodatek bawi się ciągle wibratorem.
      Weź już go wyłącz w końcu.
      • Gość: wesoła Re: KB IP: 85.112.196.* 08.05.07, 21:34
        Sam się wyłączył bo bateria siadła! a Ty pewnie będziesz mieszkał na tym
        osiedlu bo jeżeli nie to poszczują Cię psami. Takie płoty to budują przeciwko
        Tobie?
        • Gość: wrrr... Ludzie opamiętajcie się ! ! ! IP: *.130.unknown.vectranet.pl 09.05.07, 10:51
          Wesoła.Choć jeden raz zgadzam się z Tobą.Dla mnie,normalnego Radomianina i
          człowieka XXI wieku jest nie do przyjęcia stawianie murów 80 metrów od rynku.
          To jest okaleczenie i zeszpecenie tej okolicy. Proszę o jeden choćby przykład.
          Gdzie coś takiego istnieje? Obok rynku zamknięte osiedle.
          Rozumiem,że jest to życzenie nowobogackich ćwoków. Im większy ćwok tym większe
          ogrodzenie.Tak.Tylko ĆWOK chce mieć wszystko pod nosem.Knajpę,urząd i kościół.
          Czy Radom jest miastem gdzie zawsze wszystko spieprzą?Zastanówcie się zanim
          będzie za późno.
          • Gość: wesoła Re: Ludzie opamiętajcie się ! ! ! IP: 85.112.196.* 09.05.07, 13:36
            Miło mi i ja też się zgadzam z Twoją opinią.
    • tomus2221 Re: Osiedle Przy Ratuszu za ogrodzeniem 09.05.07, 11:07
      W innych miastach sie nie grodzi w centrum,bo inne miasta maja zadbane Rynki i
      okolice,a u nas stoja rudery i jest syf wkoło,więc nalezy sie cieszyc ze cos
      wogole tam powstaje.I normalna rzecza jest ze takie mini-osiedle bedzie
      strzezone.Bo niewyobrazam sobie jakby tamta hołota miala mi sie krecic kolo
      domu,samochodów i placu zabaw dla dzieci
    • 19stacho10 Re: Osiedle Przy Ratuszu za ogrodzeniem 09.05.07, 11:27
      NIe rozumiem ludzi, któzy widzą coś złego w zamkniętych osiedlach.
      To ni żadna warszawka tylko wyższy standard życia na odpowiednim poziomie.
      Przez całe swoje życie mieszkałem w wieżowcu w śródmieściu Radomia i ciągle na
      klatce sterczą pijaczki, łażą po prośbie, jechowi...
      Od pewnego czasu żyje w Warszawie (cco nie jest moim marzeniem), co prawda nie
      w strzeżonym osiedlu, ale do budynku postronni mają mocna ograniczony dostęp,
      nie mam ciągłych wycieczek wątpliwej maści akwizytorów i bezdomnych. Żyje mi
      się tak bardzo dobrze. Na pewno lepiej.
      Na Żeromskiego w wieżowcach też odgrodzili się od tłuszczy, zamontowali
      monitoring, postawil ciecia. I bardzo dobrze! Ludziom należy się spokój we
      własnym mieszkaniu.
      NIe wiem o jakich gettach wy mówicie... Po co w takim razie grodzić domki
      jednorodzinne, po co wam drzwi z zamkami do mieszkań? Przecież to też jest
      grodzenie się... Postawcie se snopek siana w drzwiach i będziecie szczęsliwi z
      obcowania ze społeczeństwem. A Snopek zróbcie sobie ze słomy. Z butów.
      • Gość: wesoła Re: 19stacho10 IP: 85.112.196.* 09.05.07, 13:29
        Nie przeczytałeś uważnie. Mówimy tu o takich gettach gdzie kilka/wiele bloków
        ogrodzone jest płotem/murem. To nie domek jednorodzinny z ogródkiem. Poza tym
        domki z ogródkami są zazwyczaj na peryferiach miast a nie w ścisłym centrum.
        Czymś innym jest monitoring i cieć siedzący przy wejściu, to popieram.
        • 19stacho10 Re: 19stacho10 09.05.07, 14:12
          Ale jak ktoś chce mieszkać w "getcie" to chyba jego sprawa...

Ciekawe swoją drogą czy domy mieszkalne w kompleksie przy Chrobregoo będą
          ogrodzone...
          • naiwny_cynik Re: 19stacho10 09.05.07, 14:19
            No właśnie nie będą. Taki jest bowiem zapis planu miejscowego. Chodzi o to, że
            w centrum NIE grodzi się osiedli mieszkaniowych. Mam nadzieję, że tak będzie
            również z osiedlem przy Tybla. Nie wyobrażam sobie, żeby ktoś z urzędu wydał
            zgodę na inne warunki zabudowy. Chociaż przecież w Radomiu wszystko jest mozliwe
    • Gość: zz Re: Osiedle Przy Ratuszu za ogrodzeniem IP: *.tkdami.net 09.05.07, 16:40
      powinno być szczelna
    • Gość: Joanna Osiedle Przy Ratuszu za ogrodzeniem IP: *.infoplus.com.pl 09.05.07, 18:18
      Całkiem zbaraniałam czytając ten artykuł i komentarze.
      Dlaczego jak ktoś zaczyna coś robić w tym grajdole zwanym Radom to spada na
      niego grad kamieni?????
      Dlaczego wszyscy zieją nienawiścią? Bo ktoś chce zmienić nasze zadżumione
      miasto w fajne miejsce do mieszkania???
      Nikt nie pisze o zaletach tego, że PRYWATNY inwestor zmienia zasyfiony,
      zaśmiecony kawałek Radomia, którym jestem pewna wszyscy bali się chodzić do
      szkoły!!!!!!!!!!!!!! Kiedy nasze miasto zacznie się zmieniać?
      Kiedy z ulicy Rwańskiej znikną żule? Tam nikt nie wejdzie, bo boi się pomyśleć
      co spotka dalej!!
      Gdzie są obiecane przez pana prezydenta zmiany na starym mieście??? NIE MA I
      NIE BĘDZIE BO NIKT TU NIE CHCE ZMIAN!
      Wszystkim jest wygodnie, że tu brudno szaro nikt nic nie zrobi - tylko zianie
      nienawiścią, napuszczanie jednych na drugich Radom po prostu miasto upadłe!
      • Gość: wesoła Re: Joanna IP: 85.112.196.* 10.05.07, 13:14
        >Nikt nie pisze o zaletach tego, że PRYWATNY inwestor zmienia zasyfiony,
        zaśmiecony kawałek Radomia, którym jestem pewna wszyscy bali się chodzić do
        szkoły!!!!!!!!!!!!!! <

I dalej będą się bali bo będą chodzić po drugiej stronie płotu (tej gorszej),
        tyle że dłuższą drogą.

>Kiedy z ulicy Rwańskiej znikną żule? Tam nikt nie wejdzie, bo boi się
        pomyśleć co spotka dalej!! <

Nie znikną bo Rwańska, jako nieogrodzona nie zasługuje na uwagę.

>Gdzie są obiecane przez pana prezydenta zmiany na starym mieście??? NIE MA I
        NIE BĘDZIE BO NIKT TU NIE CHCE ZMIAN!<

Zmiany? teraz, po wyborach? Jak się zmieni to co będzie się obiecywało ludziom
        przy następnych wyborach?
        Pozdrawiam

• ola349 Re: Osiedle Przy Ratuszu za ogrodzeniem 10.05.07, 00:58
      ignorujcie tematy poruszane przez sono_andrzej
      • Gość: poker Re: Osiedle Przy Ratuszu za ogrodzeniem IP: 82.139.53.* 10.05.07, 12:04
        sono to pieniacz
        • sono_andrzej Re: Osiedle Przy Ratuszu za ogrodzeniem 10.05.07, 12:20
          Sam jesteś pieniaczem.

Każdy kto ma trochę rozumu w głowie wie, że w centrum miasta nie powinno sie
          stawiać grodzonych osiedli. To obszar dla zabudowy pierzejowej, a nie
          wolnostojących obiektów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka