sumieniepisu 15.05.07, 18:19 Brawo Kuba brawo,pokazałeś pisuarom,jak się załatwia sprawy pomników.A teraz Kosztowniak do roboty i kupujesz pomniki na terenie Łucznika pamięci pomordowanych! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: :) Re: O dwóch takich, co kupili pomnik Łucznika IP: *.netblok.com 15.05.07, 18:47 Oby takich radnych jak p. J.Kluziński Radom miał więcej :) Odpowiedz Link Zgłoś
keramb1 Re: O dwóch takich, co kupili pomnik Łucznika 16.05.07, 08:51 Gość portalu: :) napisał(a): > Oby takich radnych jak p. J.Kluziński Radom miał więcej :) Matko jedyna, czy juz wszystkich pogieło !!!!!!!!! ????????????/ Odpowiedz Link Zgłoś
keramb1 Re: O dwóch takich, co kupili pomnik Łucznika 16.05.07, 09:09 Gość portalu: :) napisał(a): > Oby takich radnych jak p. J.Kluziński Radom miał więcej :) Matko jedyna, czy juz wszystkich pogiełło !!!!!!!!! ????????????/ Odpowiedz Link Zgłoś
naiwny_cynik Re: O dwóch takich, co kupili pomnik Łucznika 16.05.07, 09:26 Te, keramb, enter ci się zaciął! :) Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyk_sld Re: O dwóch takich, co kupili pomnik Łucznika 17.05.07, 19:18 To jest coś wspaniałego, że tylko dwojga takich ludzi zrobiło tyle dobrego dla ponad 200 - tysięcznego miasta! Serdeczne pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: O dwóch takich, co kupili pomnik Łucznika IP: *.tkdami.net 25.05.07, 13:00 to znaczy jakich???? Cwaniaczków wykorzystujących naiwnych uczniaków szkół średnich, żeby napędzali im partyjno - "stowarzyszeniowy" marketing? Idioci dają sobą manipulować!!! Skoro tak kocha Radom, to nie mógł się szarpnąć z diety radnego na zakup pomnika, tylko musiał "zrzucić" się z kumplem na zabytek? Nieźle! Gratuluję poparcia ciemniaków i naiwniaków.... Odpowiedz Link Zgłoś
pitagor O dwóch takich, co kupili pomnik Łucznika 15.05.07, 19:01 Ale jazda :)))))))))))))))) Gratuluję! :))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
raul124 Jakby takich radnych było więcej, to... 17.05.07, 07:45 ... by pomników w mieście zabrakło. Boom pomnikowy nam grozi! A tak na serio, to bardzo ładny gest ze strony jdk i KR. Cegiełka po cegiełce, buduje się elektorat skupiony wokół Kocham Radom, wzmacniany armią zaciężną cyklistów z Bractwa Rowerowego i wydatnie i wyraźnie faworyzowany przez Gazete. Tylko mała prośba, może nawet rada dla jdk: uważaj rozsądny kolego na niektóre osoby w Twoim otoczeniu będące zwykłymi pasożycikami. Odpowiedz Link Zgłoś
szybka.osa Re: O dwóch takich, co kupili pomnik Łucznika 15.05.07, 19:05 Dobre :) Będzie stał tam gdzie teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAKIPiŚ Re: O dwóch takich, co kupili pomnik Łucznika IP: *.tkdami.net 15.05.07, 19:06 To mnie zaskoczyli!!!!??? Ale gratuluję pomysłu i odwagi! Tylko gdzie Pan Sawicki umieści to dzieło - mam nadzieję,że pomnik pozostanie na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: traper Re: O dwóch takich, co kupili pomnik Łucznika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 19:34 Żeby kupić taki pomnik to trzeba mieć kasę.Mogą to zrobić ludzie którzy w dotychczasowym swoim życiu zawodowym pełnili ważne tym samym dobrze płatne stanowiska.Do takich ludzi zalicza się między innymi Pan Kluziński a nie jakiś tam urzędas z pensja około 1000zł brutto który przez wygłup społeczeństwa złapał na cztery lata za ogon złotą kaczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwony_bandyta Re: O dwóch takich, co kupili pomnik Łucznika 15.05.07, 20:49 Przestań mówić o kasie bo w końcu należałoby publicznie rozliczyć kocham radom z kampanii wyborczej.Wszyscy w Radomiu oprócz was wiedzą skąd pochodziła ta kasa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: O dwóch takich, co kupili pomnik Łucznika IP: *.136.unknown.vectranet.pl 15.05.07, 21:44 a skad pochodzila??? jesli nie wiesz ze zostalo naruszony prawo nalezy zglosic to prokuraturze! jesli tego nie zrobiles jestes przestepcą wiec jesteś przestępcą?? Odpowiedz Link Zgłoś
isoxazolidine Re: O dwóch takich, co kupili pomnik Łucznika 15.05.07, 22:06 czerwony_bandyta napisał: > Przestań mówić o kasie bo w końcu należałoby publicznie rozliczyć kocham radom > z > kampanii wyborczej.Wszyscy w Radomiu oprócz was wiedzą skąd pochodziła ta kasa. jeśli popełniono przestępstwo/wykroczenie musisz to zgłosić proluraturze! koniecznie!!! niezgłoszenie posiadanej informacji o przestepstwie jest karalne! szkoda byłoby gdyby z takiego powodu tak praworządny obywatel jak Ty poniósł szwank!!!! pomoge Ci. oto namiary na prokuratury radomskie: Prokuratura Rejonowa w Radomiu dla Miasta Radom ul. Żeromskiego 91/93 tel. 048 362 57 63, fax 048 36 21 255 Prokuratura Rejonowa w Radomiu ul. Traugutta 30 tel. 048 340 16 28 Prokuratura Okręgowa w Radomiu ul. Malczewskiego 7 tel. 048 36 80 700 do 705 fax 048 36 80 736 do dzieła! trzeba walczyć z nieprawidłowościami przy rozliczaniu kasy na kampanie polityczne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek_kkr Re: O dwóch takich, co kupili pomnik Łucznika 15.05.07, 19:37 Kiedy Niedawno usłyszałem o tym pomyśle to odrazu wrucił mi uśmiech. Jest to znak dla innych, że o sprawach ważnych dla radomia musimy zadecydować sami. Nie ma co liczyć na "innych". Brawo Kuba brawo Tomek, Jeszcze raz gratuluje. POZDRAWIAM Piotr K. Odpowiedz Link Zgłoś
sono_andrzej Re: O dwóch takich, co kupili pomnik Łucznika 15.05.07, 20:16 Brawo!!! Po raz kolejny Jakub Kluziński z Kocham Radom pokazał klasę. Obecni politykierzy powinni uczyć się ogłady i stylu bycia od Pana Jakuba. JAKUB KLUZIŃSKI PREZYDENTEM RADOMIA OD 2010 ROKU!!!!!!!!!!!!! Takiego gospodarza potrzebuje RADOM!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QWAR Re: O dwóch takich, co kupili pomnik Łucznika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.07, 20:16 A jak się piszę wrócił ? Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek_kkr Re: O dwóch takich, co kupili pomnik Łucznika 15.05.07, 20:42 Myślę, że zostanie mi wybaczony ten BYK. Nie ma ludzi doskonałych. Przepraszam. Thx za wytyczenie tego byczka. I jeszcze raz gratulacje dla SZCZĘŚLIWYCH NABYWCÓW. POZDRAWIAM Piotr K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TeraszJa Re: O dwóch takich, co kupili pomnik Łucznika IP: *.tkdami.net 16.05.07, 11:23 Panie Piotrusiu.....dla Radomia też piszemy DUŻĄ literą. Z góry wybaczam.(mnie prof.Witasek nauczyła ortografii)Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Ha, ha, ha... IP: *.tkdami.net 25.05.07, 13:09 Naucz się pisać i przestań podlizywać się kolegom!!! To takie czytelne autorstwo, że nie musiałeś sie podpisywać nazwiskiem, żeby Ci, co choć trochę znają KR wiedzieli kim jesteś... Zrzeszjacie się członkowie stowarzyszenia i ślijcie pochwalne peany dla swego lakalnego bóstwa - Jakuba K.!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dida Re: O dwóch takich, co kupili pomnik Łucznika IP: *.136.unknown.vectranet.pl 15.05.07, 20:34 Kuba - SZACUNECZEK! PISuary - po nauki do Jakuba! Od razu się człowiekowi humor poprawia! Odpowiedz Link Zgłoś
isoxazolidine Re: O dwóch takich, co kupili pomnik Łucznika 15.05.07, 20:37 fantastyczny pomysl! brawo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: O dwóch takich, co kupili pomnik Łucznika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 15:20 Nie ma jak Kuba:) pozdrowionka!!! Radom odbija się od dna:))) Łukasz Z. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwony_bandyta O dwóch takich, co kupili pomnik Łucznika 15.05.07, 20:46 To wszystko jest z góry zaplanowanym schematem.Najpierw nagłośnienie w gazecie koszernej a później nagle KTOŚ zawsze ci sami znajomi Haima Kinclera)przystępują do sfinalizowania.I kolejny gniot propagandowy przez gazetę koszerną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezapominajka Re: O dwóch takich, co kupili pomnik Łucznika IP: 83.14.207.* 15.05.07, 20:52 Świetnie! Miasto krygowało się jak panna na wydaniu a pewnie mogło dostać ten pomnik za umorzenie długów. Brawo Panowie za klasę! Odpowiedz Link Zgłoś
forum.do.dupy Re: O dwóch takich, co kupili pomnik Łucznika 15.05.07, 21:14 Bo droga niezapominajko miasto, to nie tylko jak się komuś wydaje organizacja mająca na celu wspieranie pomysłów stowarzyszenia Kocham Radom. Nie jest sztuką pokazanie takiej klasy jak pan Kluziński, jak się dysponuje własną kasą. Miasto nie dysponuje kasą kilkudziesięciu KR a ok. 230 tys. pozostałych mieszkańców Radomia. Takie bzdurne gadki na tym forum do niczego was nie doprowadzą... Przyznaję - działanie oby panów jest godne szacunku, ale czy od razu trzeba wylewać pomyje na rządzących w imieniu (bądź co bądź) nas wszystkich Radomian? Zanim więc coś napiszecie, zastanówcie się sto razy co chcecie przez to osiągnąć. Wasze wpisy upewniają mnie w przekonaniu, że TO FORUM JEST DO DUPY! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizmo Re: O dwóch takich, co kupili pomnik Łucznika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.07, 21:18 A gdzie jest lepsze, żyjące forum o sprawach miasta? Daj namiary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezapominajka Re: O dwóch takich, co kupili pomnik Łucznika IP: 83.14.207.* 15.05.07, 21:19 Brak logiki! Skoro moje/innych wpisy są złe to dlaczego wylewasz pomyje na całe forum? Myślisz, że miasto odzyska kiedykolwiek kasę od syndyka ZM? Błąd! Stąd moja uwaga, że pomnik mógłby być miasta za 0 zł! Odpowiedz Link Zgłoś
sono_andrzej Re: O dwóch takich, co kupili pomnik Łucznika 15.05.07, 21:22 A dlaczego te kochane władze miasta nie potrafiły uporządkować pięknego placu Waltera??? Zarósł chwastami i zapomnieniem. Dobrze, że są jeszcze ludzie, którzy potrafią okazać szacunek tym co w Łuczniku spędzili całe swoje życie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a. Re: O dwóch takich, co kupili pomnik Łucznika IP: *.synapsis.waw.pl 16.05.07, 09:25 Czy ten plac nalezy do miasta? zdaje sie, ze tak. Wobec tego Radomianie powinni dopytywac waldze dlaczego go nie sprzataja? W koncu ludzie placa podatki i powinni domagac sie dbalosci o miasto przez wladze lokalne (w koncu jakby nie bylo wybranych przedstawicieli). Odpowiedz Link Zgłoś
isoxazolidine Re: O dwóch takich, co kupili pomnik Łucznika 15.05.07, 22:10 forum.do.dupy napisał: > Przyznaję - działanie oby panów jest godne szacunku, ale czy od razu trzeba > wylewać pomyje na rządzących w imieniu (bądź co bądź) nas wszystkich Radomian? a tu bym się zgodził :-) ale przyznasz, że mozna to uznać za sygnał do naśladownictwa dla szeroko rozumianych elit radomskich. chodzi o stosunek do dziedzictwa historycznego miasta ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: O dwóch takich, co kupili pomnik Łucznika IP: 217.153.174.* 16.05.07, 08:53 > [...] Nie jest sztuką > pokazanie takiej klasy jak pan Kluziński, jak się dysponuje własną kasą. Miasto > nie dysponuje kasą kilkudziesięciu KR a ok. 230 tys. pozostałych mieszkańców No przepraszam, wladze wybrane w wolnych wyborach przez mieszkancow maja PELNE prawo do dysponowania pieniedzmi zgodnie z wlasnym zdaniem. Zostali wybrani i otrzymali mandat od spoleczenstwa wlasnie do m.in. TAKICH decyzji. Sprawowanie wladzy nie polega jedynie na zbieraniu poklasku przez okres kadencji, a wlasnie na podejmowaniu trudnych i konkretnych decyzji majac na uwadze dobro wyborcow. Brak zainteresowania wladz tematem daje jedynie przyklad, ze nie sa zdolny do rzadzenia i podejmowania szybkich oraz trafnych decyzji. Na szczescie sa ludzie, ktorzy jeszcze potrafia i maja checi naprawiac takie bledy rzadzacych... Dlatego pomyje itp jak najbardziej naleza sie rzadzacym, czy to na tym forum, czy wszem i wobec. TO WLADZA JEST DO DUPY! (biorac przyklad z twojej wypowiedzi) Odpowiedz Link Zgłoś
keramb1 [...] 16.05.07, 09:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 888 Re: O dwóch takich, co kupili pomnik Łucznika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 10:45 keramb1 nie podniecaj się bo monitor zapaskudzisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: O dwóch takich, co kupili pomnik Łucznika IP: *.136.unknown.vectranet.pl 16.05.07, 17:05 Szanowny Panie uzywajac epitetu "menda kluziński" popełnił pan przestępstwo, a wobec powyższego podjęte zostaną w stosunku do Pana/Pani stosowne kroki prawne... Odpowiedz Link Zgłoś
keramb1 Re: O dwóch takich, co kupili pomnik Łucznika 17.05.07, 07:59 Chciałbym przeprosić wszystkich, którzy poczuli się urażeni ( zwłaszcza Pana Kluzińskiego ) użytym przeze mnie nieeleganckim słowem. Dopiero po napisaniu zauważyłem, że brzmi to obraźliwie. Jest mi głupio i jeszcze raz przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brawopanowie [...] IP: 82.139.48.* 15.05.07, 21:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwony_bandyta [...] 15.05.07, 21:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ax Re: O dwóch takich, co kupili pomnik Łucznika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.07, 21:37 "Czerwony bandyta" vel "sympatyk_Pis", odpuść, śmieszne są te twoje wypowiedzi..... Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyk_pis Re: O dwóch takich, co kupili pomnik Łucznika 16.05.07, 11:35 Sorry "kolego", ale muszę cię zasmucić. Piszę tylko i wyłącznie pod swoim jednym nickiem. Nie nadajesz się nawet na kapitana Żbika, że nie wspomnę o Sherlocku Holmes. A może bardziej ci pasuje porucznik Borewicz z 007? Ten sam układ to samo pochodzenie. ___________________________________________________________________________________ ANDRZEJ KOSZTOWNIAK, LAT 31 - PREZYDENTEM RADOMIA WIELU KADENCJI!!! RADOM - CUDZE CHWALICIE SWEGO NIE ZNACIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ax Re: O dwóch takich, co kupili pomnik Łucznika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 21:08 Jak zrozumiałem aluzję sądzisz,że, jakiś tam Borewicz 007(to jakiś twój idol chyba ????) jest moim dziadkiem, pytałem się babci twierdzi że, nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwy Re: O dwóch takich, co kupili pomnik Łucznika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 21:19 No widzisz, sympatyku, wyrobiłeś sobie taką "renomę", że jak tylko ktoś na tym forum pisze kretyńsko to od razu wszyscy myślą że to ty. Gratuluję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bez Re: O dwóch takich, co kupili pomnik Łucznika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 07:56 Dokładnie! Błazen forumowy i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
pitagor Re: O dwóch takich, co kupili pomnik Łucznika 15.05.07, 22:11 O kurcze wydało się, tak to prawda jestem zapisany na newsletter ambasady izraelskiej, codziennie dostaję nową pocztę z rozkazami, a co dwa tygodnie kurier przywozi paczkę z 1 milionem szekeli, którą wymieniam u redaktora naczelnego GW. Tak otrzymane środki wydaję na publikację czasopism rowerowych, organizację Masy Krytycznej oraz pikników rowerowych. Na których to przekounję młodych ludzi aby wstępowali w szeregi Mosadu. ישראלהבא נגילה! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DO SZKOŁY PIOTRKU Re: O dwóch takich, co kupili pomnik Łucznika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 21:41 Fajnie '"piotrku _kk'" stwierdziłeś ,że" to odrazu wrucił mi/ci/ uśmiech". "QWAR"- zapytał ," a jak sie pisze WRÓCIŁ" ? A ja złosliwie zapytam i zaproponuję. OD RAZU /jak się pisze?/- wracaj do ławy szkolnej po nauki podstaw "ortografiji" .Dobrze ci to zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek_kkr Re: O dwóch takich, co kupili pomnik Łucznika 15.05.07, 22:53 W ławie szkolnej jeszcze jestem :D > wracaj do ławy > szkolnej po nauki podstaw "ortografii" .Dobrze ci to zrobi. Dobrze mi robi 90 minut na murawie Zakładam, iż nie dopuszcza pan/pani tego, że jestem zwykłym szarym człowiekiem (zawsze mogę się mylić). Nie mam tytułu magistra, nawet póki co nie mam matury :D Nie jest mi wstyd, bo wstyd to kraść. Dziękuje za zwrócenie uwagi, ale można to zrobić w delikatny sposób. Mimo to pozdrawiam i życzę miłego wieczoru/dnia Piotr K. Odpowiedz Link Zgłoś
phodopus Re: O dwóch takich, co kupili pomnik Łucznika 15.05.07, 21:35 Przyłączam się do gratulacji :) Odpowiedz Link Zgłoś
soboliero co zrobi jutro Kluziński??? 15.05.07, 21:49 Pisałem to już, ale powtórzę.W sobotę przybiegł ostatni na metę wyścigu...dzisiaj jest reportaż, jak to kupił pomnik...ciekawe co zrobi jutro albo pojutrze? Jest to bardziej pasjonujące niż Moda na Sukces;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewsky Re: co zrobi jutro Kluziński??? IP: 82.139.35.* 15.05.07, 22:02 A już miał go kui prezes Woźniak na swoje osiedle "Łucznika" na gołębiowie Odpowiedz Link Zgłoś
isoxazolidine Re: co zrobi jutro Kluziński??? 15.05.07, 22:12 no to pech ;) ale może odlać sobie z brązu postać światowej sławy szołmena Józefa XXIV Wielotorowego :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RK patrzyłem na tę rzeźbę z okna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 22:27 Najpierw była daleko- pod biurowcem, później "podeszła" pod mój blok. Stare czasy- najpierw stanał Łucznik, później wybudowano dwupasmówkę na Ustronie ze skrzyżowniem pod moimi oknami, kino Walter przylegające do mojego bloku, tłumy ludzi wychodzące z ZM zaraz po godz.14.00 i tętniące życiem obiekty Broni... PS. A pewnego czerwcowego poranka z tego okna widziałem inny tłum- wychodzący zaraz po rozpoczęciu porannej zmiany... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja Re: O dwóch takich, co kupili pomnik Łucznika IP: 82.139.58.* 15.05.07, 22:35 Przyłączam się do gratulacji.Zawsze czułam sentyment do tego pomnika.Cieszę się że nie zniknie i będzie stał na swoim miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
heniek_z_lasu Re: O dwóch takich, co kupili pomnik Łucznika 15.05.07, 23:03 No to i ja gratuluję. Super wiadomość :) Oby więcej takich osób w Radzie Miejskiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
keramb1 Re: O dwóch takich, co kupili pomnik Łucznika 16.05.07, 09:12 heniek_z_lasu napisał: > No to i ja gratuluję. Super wiadomość :) Oby więcej takich osób w Radzie > Miejskiej :) Następny nawiedzony! A nie chcesz kupić stringów kluzińskiego ? Odpowiedz Link Zgłoś
redoxygene BRAWO!!! 15.05.07, 23:38 Gratuluje! Jesli Zarzad Miasta nie szanuje historii Radomia, to musza czynic to ludzie, ktorzy naprawde kochaja to miasto:D! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: O dwóch takich, co kupili pomnik Łucznika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 23:49 Brawo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pinkey Re: O dwóch takich, co kupili pomnik Łucznika IP: *.tkdami.net 16.05.07, 00:25 wspaniała inicjatywa. ! Odpowiedz Link Zgłoś
keramb1 Re: O dwóch takich, co kupili pomnik Łucznika 16.05.07, 09:21 a nie chcesz kupić stringów kluzińskego ? Odpowiedz Link Zgłoś
dkt1984 Re: O dwóch takich, co kupili pomnik Łucznika 16.05.07, 00:28 Miłe zaskoczenie... Tylko pogratulować pomysłu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arti Łucznik forever IP: 82.139.55.* 16.05.07, 01:31 Bardzo obu Panom dziękuję. Dziękuję jako były zawodnik SKS "Łucznik" Radom, jako osoba, która własnoręcznie (tzn. w MS Paint :) )rysowała lata temu łucznika, wzorując się na pomniku, w celu ustalenia godła ligi strzelcekiej szkół średnich, a w końcu jako mieszkaniec Radomia dla którego taka ikona nie mogła zniknąć... Następny krok powinien należeć do władz miasta, które ZA MOJE PODATKI mają możliwość wyeksponowania pominika, choćby przez instalację oświetlenia, dbania o otoczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczka w jabłkach Re: O dwóch takich, co kupili pomnik Łucznika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 07:59 znów jdk i miłujący radom, co dwa trzy dni są w jedynie słusznej i rzetelnej gw. kluziński na rowerku,kluziński zgłosił zapytanie w sprawie żab i traszek zrobił to i tamto,kluziński zrobił kupkę,kluziński ,kluziński...wczoraj wyleciał mi z lodówki. . obrzydliwa i nachalna propaganda. a to że kupił pomnik ,bo ma kasiory w brud. z oświadczenia majatkowego wynika że zarabia ok. 19 tysięcy miesięcznie co wielu radomian nie zarobi na rok. i nie chodzi tu że to jest zawiść czy też zazdrość ,ale niech nie struga bohatera bo bohaterami to są ci co muszą przeżyć za te 20 tysięcy na rok! ps chłop wie co robi! kampania wyborcza zaczyna się na drugi dzień po wyborach i w tym jest zawzięcie konsekwentny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belzebub Re: O dwóch takich, co kupili pomnik Łucznika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 08:04 Brawo Panie Jakubie, oby więcej takich ludzi w Radomiu. W następnych wyborach ma Pan mój głos! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jab [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 08:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
keramb1 [...] 16.05.07, 08:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek_kkr Re: O dwóch takich, co kupili pomnik Łucznika 16.05.07, 09:20 Jednego w całej tej sprawie nie rozumiem. Moim skromnym zdaniem pomnik "Łucznika", poprzez zakup go przez pana Jakuba i pana Tomka został ocalony. Miasto nie kwapiło się by uratować ten kawałek pamięci po jednym z największych zakładów w POLSCE, istniało realne zagrożenie, iż może zgłosić się ktoś, kto kupi ten pomnik i poprostu przerobi na żyletki czy inny metalowy wytwór. Najlepsze jest to zdanie. > > nie chodzi tu że to jest zawiść czy też zazdrość,ale niech nie struga > bohatera Dzięki temu, iż "bohaterowie”:D zakupili pomnik, prze jeszcze długie lata będziemy mogli oglądać symbol, związany ze zdecydowaną większością radomskich rodzin (też i z moją). POZDRAWIAM Piotr K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: O dwóch takich, co kupili pomnik Łucznika IP: *.gprspla.plusgsm.pl 16.05.07, 11:28 Dobre! :) Odpowiedz Link Zgłoś
carnivore69 Re: O dwóch takich, co kupili pomnik Łucznika 16.05.07, 11:57 > a to że kupił pomnik ,bo ma kasiory w brud. z oświadczenia majatkowego wynika > że zarabia ok. 19 tysięcy miesięcznie co wielu radomian nie zarobi na rok. Ma, bo na to zapracowal. Teoretycznie Ty tez mozesz. A nastepnie "lekka reka" zlozyc podobna dotacje. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fx Re: O dwóch takich, co kupili pomnik Łucznika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 13:02 Inni radni nie biedniejsi. zawistny jesteś, wolę kjego niż jakiegoś np nitę. Odpowiedz Link Zgłoś
keramb1 Re: O dwóch takich, co kupili pomnik Łucznika 16.05.07, 08:49 A nie chcecie kupić butelek po gorzale, albo po winie "patykiem pisane" ?. To wspaniałe pomniki!!!!!!!!!!!!Kluziński ostro idziesz na Prezydenta V Rzeczypospolitej! Nie błaźnij się, bo już zaczynasz być niestrawny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: O dwóch takich, co kupili pomnik Łucznika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 08:54 Brawoooooooooooo!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pershing Re: O dwóch takich, co kupili pomnik Łucznika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 09:08 a ja dorzucę butelki po winku "czar pegeru","uśmiech traktorzysty"!. wyjatkowe egzeplarze zamykane kapslem rocznik 1978. i butelkę po siwusze z której pan rozpijał chłopów pańszczyźnianych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NITKA Re: O dwóch takich, co kupili pomnik Łucznika IP: *.32.radom.pilicka.pl 16.05.07, 09:14 :):):):):):):):):):):):):):):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł z Ustronia Re: O dwóch takich, co kupili pomnik Łucznika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 09:14 Tak trzymać! Echo też napisało: Za 1600 złotych kupili go członkowie stowarzyszenia Kocham Radom Jakub Kluziński i Tomasz Pawelec. Załatwianie formalności trwało dwa tygodnie. Wczoraj Tomasz Pawelec podpisał stosowną umowę z syndykiem Zakładów Metalowych Łucznik. - Kupiliśmy pomnik za równowartość złomu - mówi Tomasz Pawelec. - Dwa złote razy 800 kilogramów, czyli 1600 złotych. Członkowie Kocham Radom od dawna myśleli o tym jak przywrócić pomnikowi dawną świetność. - Ten pomnik to jeden z najbardziej rozpoznawalnych symboli Radomia a zwłaszcza czasów świetności miasta - mówi Jakub Kluziński. - Sam jestem zodiakalnym strzelcem, to dla mnie szczególny symbol. ZADBAJĄ O OTOCZENIE Nowi właściciele pomnika przyznają ze śmiechem, że planowali zaprezentować go dziennikarzom dopiero po pewnych przygotowaniach. - Planowaliśmy, ze jutro skosimy trawę na skwerku, żeby pomnik prezentowa się lepiej - opowiada Jakub Kluziński. - Całkiem poważnie myślimy jednak o jego konserwacji i zabezpieczeniem przed zniszczeniami. STRZELEC DO LICYTACJI Tomasz Pawelec i Jakub Kluziński chcą, żeby pomnik służył mieszkańcom miasta a nie był tylko jego ozdobą. - Przekażemy akt własności na licytację Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy - deklarują. - Pieniądze z licytacji wspomogą ważną inicjatywę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: O dwóch takich, co kupili pomnik Łucznika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 09:27 A czemu nie ma tu informacji o opłatach, które należy wnosić za dzierżawę terenu, na którym trzymana jest prywatna własność - jak w tym przypadku z sentymentem postrzegana przez Radomian figura łucznika ? Bo za reklamę trzeba płacić, nabywcy nie chcą przenieść jej na własne działki i zamie- rzają eksponować na nie swoim terenie - zgodnie z prawem muszą płacić. Jeżeli będą płacić i nie będą się ubiegać o "darmochę" od miasta, no to wtedy uwierzę, że nie jest to kolejna tandetna próba poszukiwania taniego poklasku. Odpowiedz Link Zgłoś
naiwny_cynik Re: O dwóch takich, co kupili pomnik Łucznika 16.05.07, 09:23 he he he :))) Odpowiedz Link Zgłoś
mal1950 Wstyd Panie Prezydencie. To czego nie potrafił Pan 16.05.07, 09:33 .. zrobić (bądź nie chciał) zrobili za Pana inni. Wnioskuję z tego, że NIE UTOŻSAMIA sie Pan z naszym Miastem, a jedynie ze swoją karierą i wielką polityką, jak większość naszych tzw. ELIT politycznych. Wyborcy !! Uczcie się na kogo głosować w przyszłości !! Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek_kkr Re: O dwóch takich, co kupili pomnik Łucznika 16.05.07, 09:38 Idąc za ciosem, grzechem było by nie wspomnieć o pomniku znajdującym się na terenie zakładów (Pamięci pomordowanych pracowników). Chodzi mi po głowie zorganizowanie może jakiejś publicznej zbiórki pieniędzy. Dobrze by było gdyby radomianie, choć w tym temacie zebrali się i dali choćby po grosiku. Potrzeba Uratowania tego pomnika jest chyba kwestią, którą nie będę poddawał pod dyskusję. (pomnik znajduje się 100 m. od bramy głównej wjazdowej przy 1905r. po prawej stronie na tyłach hurtowni EPAKO) POZDRAWIAM Piotr K. Odpowiedz Link Zgłoś
keramb1 [...] 16.05.07, 09:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
heniek_z_lasu Re: O dwóch takich, co kupili pomnik Łucznika 16.05.07, 14:54 piotrek_kkr napisał: > Idąc za ciosem, grzechem było by nie wspomnieć o pomniku znajdującym się na > terenie zakładów (Pamięci pomordowanych pracowników). Pewnie kupią go Prezydent Kosztowniak z posłem Suskim ;) Odpowiedz Link Zgłoś
naiwny_cynik Re: O dwóch takich, co kupili pomnik Łucznika 16.05.07, 15:02 Może jeszcze "Gosiu" się dorzuci? Akurat zdaje się wszyscy będą w poniedziałek w Radomiu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johe Szmyc O dwóch takich, co kupili pomnik Łucznika IP: *.22.radom.pilicka.pl 16.05.07, 10:06 Są jeszcze jakieś pomniczki w tej cenie ? Chętnie kupię ? Odpowiedz Link Zgłoś
naiwny_cynik Re: O dwóch takich, co kupili pomnik Łucznika 16.05.07, 10:13 Poszukaj po syndykach różnych upadłych radomskich zakładów. Może mają coś jeszcze? Na pewno ma coś syndyk Zakładów Metalowych. Ciekawe, czy pierwsze kupi to miasto, czy znów ktoś prywatny? Odpowiedz Link Zgłoś
sono_andrzej Re: O dwóch takich, co kupili pomnik Łucznika 16.05.07, 10:23 Naprawdę nierozumiem tych osób, które w napastliwy sposób wypowiadają się o inicjatywie Kluzińskiego. Czy to jest zazdrość??? Czy to jest zawiść??? Prawda jest taka, że nieroby z urzędu miejskiego cały czas migały się w sprawie pomników. Zapewne Łucznik poszedłby na żyletki, pan Fałek lub inny prezydent wyraziłby ubolewanie podając kolejny żenujący argument dlaczego miasto pomnika nie kupiło i w ten sposób z Radomia zniknąłby kolejny symbol Radomia. Skandaliczne jest podejście władz miasta do symboli Radomia związanych z jego historią. I nie jest to tylko moja opinia, bo podobnie wypowiada się Pan Sawicki z SKRZR. Chylmy czoła przed takimi ludźmi jak Kluziński, bo coraz mniej jest ich wśród nas. Ogłady Panie i Panowie, ogłady!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jdk Kilka słów wyjaśnienia 16.05.07, 10:12 Odnosząc się do dwóch kwestii z tej dyskusji: - w żadnym razie nie zamierzamy przenosić pomnika z jego dotychczasowego miejsca. Stoi tam od kilkudziesięciu lat i tam jest jego miejsce. Należy jedynie zadbać o otoczenie. Myślę, że miasto nie będzie żądać przeniesienia pomnika w inne miejsce. Nie wiem, czy spodobałoby się to tysiącom byłych pracowników Łucznika i ich rodzinom. Chcemy, żeby pomnik jak najlepiej służył Radomiowi, stąd przekazanie go Społecznemu Komitetowi Ratowania Zabytków Radomia. Chcemy, żeby stał się symbolem odrodzenia Naszego Miasta i być może nowym symbolem Radomia. Żeby było o nim głośno, co - jak widzę - już poniekąd się dzieje :) - pomnik został zakupiony za prywatne pieniądze. Z racji pełnienia przeze mnie fukcji publicznej moje oświadczenie majątkowe jest jawne, więc nie widzę żadnych powodów do niejasności. Jawne są również finanse stowarzyszenia Kocham Radom. Wszyscy zainteresowani mogą się z nim zapoznać. Jest to stowarzyszenie obywatelskie, nie prowadzące działalności gospodarczej ani nie dysponujące żadnym majątkiem. Co do finansów kampanii wyborczej - nasze stowarzyszenie w niej nie uczestniczyło. Uczestniczył specjalnie powołany zgodnie z prawem komitet wyborczy, który rozliczył się z finansów kampanii. Takie finanse również są jawne i dostępne zainteresowanym podmiotom. Wszelkie insynuacje jak w wykonaniu czerwonego_ścierwa - wielokrotnie w różnych wątkach tu publikowane, do których póki co się nie odnosiłem - są żenujące i niedopuszczalne, a momentami ocierają się o granice dopuszczalne prawem. W przypadku ponawiania takich bzdurnych oszczerstw, do tego okraszonych antysemityzmem, pozwolę sobie postępować odpowiednio. Pozdrawiam i dziękuję wszystkim za ciepłe głosy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Halina Kunicka Re: Kilka słów wyjaśnienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 12:54 > Co do finansów kampanii wyborczej - nasze stowarzyszenie w niej nie > uczestniczyło. Uczestniczył specjalnie powołany zgodnie z prawem komitet > wyborczy, który rozliczył się z finansów kampanii. Takie finanse również są > jawne i dostępne zainteresowanym podmiotom. A gdzie można to obejrzeć?Chętnie przyjrzałbym się wpłatom ale na waszej stronie www tego nie ma więc proszę nie kłamać że są szeroko dostępne.Co zaś się tyczy czerwonego ścierwa to nigdzie nie zauważyłam, żeby on mówił coś złego na żydów co nie byłoby prawdą.To wy z kocham radom jesteście jacyś przewrażliwieni na tym punkcie ale dlaczego tego nie wiem?Z resztą co w tym złego jeżeli ktoś ma kolegów bądź znajomych, którzy są żydami?Teraz zabezpieczę się bo widzę że robi się nieciekawie ale ja mam znajomych z Izraela i według mnie większymi antysemitami są ci, którzy oficjalnie się tego wstydzą a po cichu korzystają z ich kasy niż ci, którzy napiszą coś niepochlebnego o nich ale jednak zgodnie z prawdą bądź własnymi odczuciami.Za to też będziecie karać bo ktoś w wolnej Polsce powie "nie lubię żydów"?Można co najwyżej go ignorować ale karać? Obywatela Polski?Tym samym to wy wpisujecie się w obraz antysemity. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lustro Re: Kilka słów wyjaśnienia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 13:38 świetna robota halinko! już sam zwrot żyd może być uznany za antysemityzm a przecież nie ma narodowości izralskiej tylko żydowska a więc mieszkaniec Izraela to Żyd. a swoją drogą polecam przewrażliwionym na punkcie domniemanego polskiego antysemityzmu(takie buty szyją nam lewacka- amerykańska i zachoodnioeuropejska prasa)przeczytanie książki Jerzego Roberta Nowaka pt."Kogo muszą przeprosić Żydzi". tekst dostępny na stronie www.jerzyrobertnowak.com/książki/kogo muszą przeprosic zydzi.htm świetna i obiektywna analiza podparta wielką liczbą źrodeł naukowych i publicystycznych w tym również naukowców i pisarzy żydowskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Berek Re: Kilka słów wyjaśnienia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 14:12 jeśli to jest naukowa analiza to ty chyba edukację skończyłaś na nauczaniu początkowym buhahahahahah Odpowiedz Link Zgłoś
jdk Re: Kilka słów wyjaśnienia 16.05.07, 14:50 A co ma piernik do wiatraka? Co to ma wspólnego z Kocham Radom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4xg Re: Kilka słów wyjaśnienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 14:37 czerwonego_ścierwa?? a czy aby to nie jest obraźliwe, skoro jesteśmy tak czuli na tym punkcie? Odpowiedz Link Zgłoś
jdk Re: Kilka słów wyjaśnienia 16.05.07, 14:48 Chodziło o nick, a nie o określenie jakiejś osoby. Ale właśnie czytam raz jeszcze i zauważyłem swój błąd, bo w tym konkretnym przypadku chodziło o użytkownika podpisującego się jako "czerwony_bandyta" a nie "czerwone_scierwo". Przepraszam za pomyłkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: icek Re: Kilka słów wyjaśnienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 14:59 Zazdrość zrzera tych co pomnika nie kupili i nie mogli się pokazać w Gazecie. Żałujcie... Daleko Wam do jdk. Więcej czynów, mniej słów. Odpowiedz Link Zgłoś
michal.vel.misiek Re: Kilka słów wyjaśnienia 16.05.07, 15:19 Jakubie nie przejmuj się tego typu postami. Konkurencję zazdrość zżera ot co! Zaskoczyliście mnie tym posunięciem. Oczwiście gratuluję pomysłu i wykonania Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
v40t4 ale co tu wyjaśniac ? 16.05.07, 15:43 Dobra robota i tyle. Trzeba koniecznie wystąpić do miasta o dzierżawę wieczystą na teren pod pomnikiem, i to jak najszybciej. Sam bym to kupił gdybym wiedział, że jest do sprzedania !!! Może warto podzielić sie taką wiedzą na forum ? 1600 PLN to nie jest jakaś kosmiczna kwota za coś, co zawsze kojarzyło mi się z Radomiem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jdk Re: ale co tu wyjaśniac ? 16.05.07, 16:51 Informacja o ofercie syndyka i kwocie była podawana w mediach - w Gazecie i w Echu - kilka tygodni temu. Poza tym nic straconego: jednym z pomysłów jest wystawianie pomnika na aukcję Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy, gdzie można będzie licytować "tytuł własności", a "właściciel" przez rok mógłby chwalić się, że jest "posiadaczem" pomnika. Nie widzę przeszkód, żeby np. spółdzielnia "Łucznik" wzięła udział w takiej licytacji. Przecież pomnik i tak będzie stał tam gdzie stoi, chodzi o wsparcie jakiejś cennej inicjatywy. Odpowiedz Link Zgłoś
naiwny_cynik Re: O dwóch takich, co kupili pomnik Łucznika 16.05.07, 15:02 Nie zabrudź monitora Odpowiedz Link Zgłoś