pitagor 28.05.07, 16:18 Pismo, koncepcja, zdjęcia: www.parkustronie.xt.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: robert Ustroniacy chcą mieć swój park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 18:56 witam wszystkich jestem za pomyslem stworzenia parku na osiedlu ustroniu i nie tylko na tym osiedlu poprawiloby to nawt wyglad naszego miasta bo jest beznadziejny a i dla mlodziezy by sie cos przydalo a nie tylko przesiaduja pod blokami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fx Re: Ustroniacy chcą mieć swój park IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.07, 19:57 I więcej nowoczesnych placów zabaw dka dzieci. Jak najbardziej za. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Ustroniacy chcą mieć swój park IP: *.netblok.com 28.05.07, 20:21 Ciekawe kiedy dokończą park na Południu ? Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyk_pis Ustroniacy chcą mieć swój park 28.05.07, 22:41 Jakoś nie słyszałem, żeby Gazeta Wybiórcza podawała do publicznej wiadomości coś co było już dawno tematem obrad nowej Rady Nadzorczej. Ale w tym przypadku powiedział to członek stowarzyszenia Kocham Radom i już Domański nakazał zrobił wielkie show!!! Uczcie się Prezydenci! Tak się promuje ludzi z byle czego!!! __________________________________________________________________________________ ANDRZEJ KOSZTOWNIAK, LAT 31 - PREZYDENTEM RADOMIA WIELU KADENCJI!!! RADOM - CUDZE CHWALICIE SWEGO NIE ZNACIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
voder Re: Ustroniacy chcą mieć swój park 29.05.07, 00:14 Prawda jest taka, ze jesli my mieszkancy sami nie wykazemy sie inicjatywa i sami nie bedziemy walczyc o takie sprawy to ta Rada Nadzorcza nic nie zrobi, chocby i obradowala i 10 lat... Taka jest prawda i zapewne sympatyku dobrze o tym wiesz. A proby laczenia mieszkancow Ustronia z polityka, stowarzyszeniami itd to juz zwykla gra polityczna, ktora uprawiasz na tym forum. Pitagor niezaleznie czy jest w Kocham Radom czy nie jest, jest takze mieszkancem Ustronia i ma prawo walczyc o osiedle na ktorym mieszka, czy sie to komus podoba czy nie. To ze jakas gazeta napisala o tym to bardzo dobrze. Bo coz by byly same obrady jesli tego typu propozycje, nigdy nie dotarlby do mieszkancow Ustronia ?? Coz z obrad jak na stronie internetowej nia ma zadnych chocby szczatkowych informacji o czym byly obrady RN i ze w ogole sie odbyly ?? Mam latac do SM i pytac czy RN obradowala i jesli tak to skladac pisma do Zarzadu o udostepnienie stenogramu z tychze ?? A pozniej sleczec nad nimi w Spoldzielni bo xero nie dostane, ale przepisac je recznie, robiac "notatki" moge ? Nie kazdy mieszkaniec jest zwiazany z polityka tak jak Ty sympatyku, nie kazdy interesuje sie tym co robi RN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sono_cretino Re: Ustroniacy chcą mieć swój park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 00:12 sympatyk_pis napisał: > Jakoś nie słyszałem, żeby Gazeta Wybiórcza podawała do publicznej wiadomości coś co było już dawno tematem obrad nowej Rady Nadzorczej. Ale w tym przypadku > powiedział to członek stowarzyszenia Kocham Radom i już Domański nakazał zrobił wielkie show!!! Uczcie się Prezydenci! Tak się promuje ludzi z byle czego!!! Sympatyku od siedmiu boleści! Ale z Ciebie ciołek! Czytam i oczom nie wierzę! Jakbyś nie napisał, to bym nawet nie wiedział, że Sebastian Pawłowski jest z Kocham Radom. Dziękuję za informację! A co do pozostałych uwag, to przekaż je bezpośrednio prezydentom, bo z tego co tu wypisujesz, chyba masz do nich dobre dojście. Może pojadą na jakiś kurs. Nie medialny, bo na poprawę tutaj to już nie mają szans. Skala kompromitacji jest przekroczona. Ale może żeby zrobili coś pożytecznego dla mieszkańców miasta, choćby w małej skali, na przykład osiedla i ulicy? Zanim przy następnych wyborach zostaną wymieceni na śmietnik historii. Niech się uczą od takich ludzi jak p. Pawłowski. Zrobić coś z niczego - oto zasługa godna pochwały!! Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyk_pis Ustroniacy chcą mieć swój park 28.05.07, 22:46 I jeszcze jedno. dlaczego o całej sprawie trąbią dziennikarze, biegnie się do Prezydenta, robi propagandę sukcesu a nie zapytano o zgodę... gospodarza terenu!!! __________________________________________________________________________________ ANDRZEJ KOSZTOWNIAK, LAT 31 - PREZYDENTEM RADOMIA WIELU KADENCJI!!! RADOM - CUDZE CHWALICIE SWEGO NIE ZNACIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosciu Re: Ustroniacy chca miec swoj park IP: *.celebris.net 29.05.07, 10:06 Jakbys potrafil czytac ze zrozumieniem, to bys zauwazyl, ze gospodarz terenu o koncepcji zostal poinformowany. A tak poza tym to gratuluje pomyslu. Moim zdaniem jest to najlepszy z mozliwych sposob wykorzystania tego terenu. Ustronie to prawdziwie betonowa pustynia, ktorej potrzebne jest "udekorowanie" zielenia. O ile w okresie wiosenno-letnim jest tu w miare znosnie, tak widoki jesienno-zimowe odstraszaja wielu. Jestem jak najbardziej ZA, popieram w calej rozciaglosci :) Mam tylko pytanie, odnosnie zagospodarowania terenu przy zbiegu orzechowej i mlodzianowskiej. Czy park nie bedzie kolidowal z projektowana obwodnica srodnmiejska? I jeszcze jedno. Nie interesuje mnie, kto, z jakiego powodu, czy ma w tym interes polityczny, czy go nie ma. Wazne jest to, ze interesuje sie i stara sie ksztaltowac teren wokol siebie dla swojego i wspolnego dobra. I chwala mu za to. Odpowiedz Link Zgłoś
gregory_z_radomia Re: Ustroniacy chca miec swoj park 02.06.07, 17:02 Kolidował nie będzie. Planowana obwodnica przejdzie obok, skrajem parku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: historyk Re: Ustroniacy chcą mieć swój park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 14:35 sympatyk_pis napisał: > > I jeszcze jedno. dlaczego o całej sprawie trąbią dziennikarze, biegnie się do > Prezydenta, robi propagandę sukcesu a nie zapytano o zgodę... gospodarza terenu Gospodarz terenu ma OGROMNE problemy ze sprawowaniem władzy, która go przerosła. Społeczeństwo nie powinno słuchać sympatyka_pis tylko zmuszać WŁADZĘ do działania. Jeśli Społeczeństwo będzie czekać aż władza im coś da, to nigdy niczego nie będzie miało!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gregory_z_radomia Re: Ustroniacy chcą mieć swój park 28.05.07, 22:49 Jako mieszkaniec Ustronia, wyrażam swoje zdecydowane TAK za koncepcją zagospodarowania w ten sposób potoku przepływającego przez środek naszego osiedla oraz terenów go otaczających. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iga Ustroniacy chcą mieć swój park i b.dobrze IP: *.radom.pl 29.05.07, 08:28 Nie mieszkam na Ustroniu ale jestem za. Obserwuję to forum od jakiegoś czasu i widzę,że ludzie związani z/sympatyzujący z KR wykazują się aktywnością dla podniesienia atrakcyjności Radomia od dawna niezależnie , która opcja polityczna jest u władzy. Sympatyku_pis odpuść sobie .Czep się teletubisiów. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_diesel Mieszkaniec Ustronia. 29.05.07, 09:30 Że Pitagor jest mieszkańcem Ustronia to wiemy, że będzie w przyszłych wyborach samorządowych kandydował na stanowisko radnego to wiem ja i inni też wiedzą. To że robi sobie CV do kampanii to oczywiste. Park na Ustroniu to kiełbaska wyborcza na którą zarzynana jest właśnie świnka. W kampanii będzie hasło "Park dla Ustronia, Oni nie dali, Ja wam dam!" Ludziska głosujta! Łatwo się proponuje i obiecuje coś za co samemu się nie płaci, a przygotowanie takiej koncepcji to jeden wieczór przy kompie. Uznanie dla Pitagora za ciułanie punkcików, mrówcza praca. Odpowiedz Link Zgłoś
powie3 Re: Mieszkaniec Ustronia. 29.05.07, 11:41 a ja pierwszy pojde i zaglosuje na niego, przynajmniej bede wiedzial kto to i co wczesniej robil Odpowiedz Link Zgłoś
dr_diesel Re: Mieszkaniec Ustronia. 29.05.07, 12:08 A ja też bym zagłosował gdyby był z mojego okręgu. Niechby się słowo ciałem stało. Odpowiedz Link Zgłoś
powie3 Re: Ustroniacy chcą mieć swój park i b.dobrze 29.05.07, 15:08 Gość portalu: iga napisał(a): [...] > Sympatyku_pis odpuść sobie .Czep się teletubisiów. a Radomirek na pewno jest hetero? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Re: Ustroniacy chcą mieć swój park IP: 82.197.42.* 29.05.07, 14:21 Nie wiem czy ktos z Was pamieta, ale ja jestem jeszcze mlodym czlowiekiem bo 30 letnim, kiedys mieszkajacym z rodzicami na ul.Kolejowej i szczerze powiem ze pamietam bardzo dobrze "Miasteczko Indianskie" jako plac zabaw. Powiem szczerze ze to bylo takie miejsce gdzie przychodzili wszyscy z calej okolicy by dziciaki mogly sie wyszalec. Jesli ktos ma jakiekolwiek zdjecia z tamtych lat to prosze o przeslanie na adres raulk@wp.pl Wygladalo to mniej wiecej tak, byly dwa obozy po obu stronach chodniczka, a nad nim wisial most na stalowych linach i lancuch jako barierka, byly wie wierze po jedej w kadym obozie, pomijam fakt iz ogrodzeniem tychze obozow byly cale pnie drzew (bale) wkopane jeden przy drugim w ziemie, polakierowane na rozne kolory. Do tego jeszcze bylo mnostwo innych mniejszych drewnianych miejsc do zabawy, np. beczka powieszona poziomo na lozyskach, pomiedzy dwoma drewnianymi slupami, ktora po wejsciu obracala sie wokol wlasnej osi. trzeba bylo miec nie lada kondycje aby to rozkrecic ale zatrzymac to mogl juz MCGiver :-) pozdrawiam Rafal PS. Trzeba znac przeszlosc by moc kreowac przyszlosc. Odpowiedz Link Zgłoś
pitagor Re: Ustroniacy chcą mieć swój park 29.05.07, 17:11 Mi w pamięci utkwił mostek i totemy które zresztą jeszcze stały w latach 90. Oprócz wioski indiańskiej na Ustroniu były też dwa żaglowce i kilka drewnianych młynów-zjeżdżalni. Odpowiedz Link Zgłoś
gregory_z_radomia Re: Ustroniacy chcą mieć swój park 29.05.07, 18:50 Ja pamiętam taki drewniany "statek" za blokiem Sandomierska 11 oraz także "wiszący" mostek i tatemy o których wspominasz na "wiosce indiańskiej" Odpowiedz Link Zgłoś
voder Re: Ustroniacy chcą mieć swój park 29.05.07, 22:47 o ile dobrze pamietam, to jeden z zaglowcow stal w okolicach PCK czy jakos tak... jak sie szlo do zoologika musialem obowiazkowo zahaczyc ;) zreszta co tu duzo mowic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robal Olać miasto IP: *.multimo.gtsenergis.pl 29.05.07, 09:34 Jak w tytule. Lepiej niech miasto się nie dotyka do naszego parku! Jeśli na to pozwolimy, to będzie wyglądał tak, jak na Południu lub Gołębiowie II. Proponuję wykonać już teraz nasadzenia drzew i krzewów (pod nadzorem specjalisty od terenów zielonych wg planu parku). Obecnie rosnące drzewa są bardzo ładne i już teraz ten teren jest trakcyjny. Mieszkańcy chętnie zakupią młode drzewka bez oglądania się na miasto. Z czasem dorobimy się alejek, które tak naprawdę w parku nie są najważniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilka Re: Olać miasto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.07, 11:31 Szanowny Pitagor. Proszę Cię, zrób i zamieść obok innych 2 fotografie okolicy bloków przy ulicy Placowej - na wprost Mc Donalda. Chodzi o odcinek między moim budynkiem nr 9/11, a sąsiadującym po lewej stronie obiektem "TRAFO". Druga fotka - koniecznie trawnik między budynkami 5/7 i 9/11. Na przestrogę, jak sami sobie możemy zdewastować otoczenie, jak sami sobie jesteśmy winni wyglądowi swojego osiedla. Proszę. Może to będzie również powodem do wstydu dla szefów SM "U" i coś temu zaradzą. Bo na kulturę wciąż tych samych tej dewastacji się dopuszczających, wychowanych na wiejskich ugorach, nie mam co liczyć. Proszę. Pozdrawiam. Powodzenia w realizacji parku "USTRONIE". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Olać miasto IP: *.hubal.radom.pl 29.05.07, 12:05 Ludzie, a wy nie widzicie, że nie ma kto skosić trawy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marika555 Re: Olać miasto IP: *.zeork.com.pl 29.05.07, 12:46 trawa jest wreszcie koszona nawet przez kosiarke traktorową:) a park... hm jest potrzebny, tylko czy nasza wspaniała młodzież nie połamie drzewek tuż po ich zasadzeniu? oto jest pytanie. Jestem mieszkanką Ustronia od lat i coś mi sie dzieje jak widzę połamane krzewy przez rozbrykaną dziatwę i mamusie patrzące z uśmiechem na to co robią ich pociechy. Może za 100 lat doczekamy się parku. Bo teraz przy takiej obojętności na wspólne dobro, nie widzę szans, aby takież miejsce odpoczynku powstało. Odpowiedz Link Zgłoś
michal.vel.misiek Re: Ustroniacy chcą mieć swój park 29.05.07, 12:45 Powodzenia chłopie! Tak trzymaj i nie daj się sympatykowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: golebiarz Re: Ustroniacy chcą mieć swój park IP: *.tkdami.net 29.05.07, 15:02 Przed wyborami - marcinkowski wybudowal park na Golebiowie, bylo ladnie i wszyscy sie zachwycali, - Odpowiedz Link Zgłoś
pitagor Ustroniacy chcą mieć swój park 29.05.07, 17:03 Szanowny Panie dr_diesel! Obecnie sam nie wiem czy będę startował w wyborach więc skąd Pan ma takie informacje? Po pierwsze to dopiero za 3 lata, po drugie mogę do tego czasu umrzeć, po trzecie może mi się zwyczajnie nie chcieć, po czwarte mogę wyjechać z mojego kochanego Radomia. Drogi sympatyku czyli Panie S. – przestań Pan solić głupoty – za dużo już tego na tym forum. Jeśli chodzi o mnie to: Plonk! Dziękuję wszystkim, że moja skromna osoba wywołał takie zamieszanie, jednak proponuję skupić się na parku bo on jest tu celem. Gość portalu: Gosciu napisał(a): > Czy park nie bedzie kolidowal z projektowana obwodnica srodnmiejska? Tego nie wiem trzeba będzie się dowiedzieć u źródła czyli w MPU. Gość portalu: Ilka napisał(a): > zrób i zamieść obok innych 2 fotografie okolicy bloków przy Placowej Tego nie mogę zrobić bo strona traktuje o parku na Ustroniu, a nie o całym osiedlu. Mogę zrobić za to zdjęcia miejsc o których piszesz i wrzucić je na fotoforum gazety. Gość portalu: marika555 napisał(a): > teraz przy takiej obojętności na wspólne dobro, nie widzę szans, aby > takież miejsce odpoczynku powstało. Zwróć uwagę, że zieleń już jest, potrzeba tylko dorobić infrastrukturę: ławki, chodniki, drogę rowerową, oświetlenie, przejścia dla pieszych. Jeśli nasadzenie to niewielkie. Jest sposób na "drwali" - kupuje się drzewka kilkunastoletnie, które nie dają się tak łatwo złamać. Pozdrawiam! PS. Gospodarzem ternu jest zarówno Spółdzielnia Mieszkaniowa Ustronie jak i Miasto Radom. Widziałam podział działek. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_diesel Pitagor nie wie czy będzie kandydował? 29.05.07, 18:41 Tak samo ja nie wiem czy trenerem Radomiaka nie będzie Henryk Kasperczak. A dlaczego miałbyś nie kandydować? Zawsze lepiej jest być w czynnej i w miarę efektownej acz nie zawsze efektywnwj opozycji niż po kadencji być rozliczonym i wieku trzydziestukilku lat byś politycznie skończonym. A możebędzie inaczej i będziesz najwspanialszym radnym a może nawet vickiem ds jakichśtam od wielu lat. Mimo wszystko myślę że będzisz kandydował, a z Radomia nie wyjedziesz. Bo jesteś typowym królem własnego podwórka. I dbaj o nie. Odpowiedz Link Zgłoś
kranik007 Re: Ustroniacy chcą mieć swój park 29.05.07, 21:54 A co z parkiem Jacka Malczewskiego na Obozisku?? Kilka lat temu podczas wichury w jednym miejscu wiatr połamał drzewa i zrobiła się duża "polana". Zresztą co jhest jakiś silniejszy wicher to się jakieś drzewo łamie a nie żadnych nowych nasadzeń :/ a o alejkach nie mówię bo są takie które deszcz wypłukuje i są na nich góry i doliny.... Odpowiedz Link Zgłoś
kuba_dki Re: Ustroniacy chcą mieć swój park 29.05.07, 21:59 W przerwie od dyskucji zapraszam wszystkich na www.sportradom.pl/index.php - tak dla rozluznienia i nie tylko!!! Wszystko o radomskim sporcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tez mieszkanka Re: Ustroniacy chcą mieć swój park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 22:20 Wasz pomysl jest NIEREALNY,bo teren ten zostal sprzedany przez bylego prezesa i stanie tam wkrotce zapewne jakis obiekt. Odpowiedz Link Zgłoś
sono_andrzej Re: Ustroniacy chcą mieć swój park 29.05.07, 22:24 Rada Miejska ptrzebuje ludzi z inicjatywą, a nie siedzacych capów którzy z łaski podnoszą ręce podczas głosowania. Odpowiedz Link Zgłoś
sono_andrzej Re: Ustroniacy chcą mieć swój park 29.05.07, 22:26 Spółdzielnie mieszkaniowe lubią pozbywać się terenów zielonych. SM MICHAŁÓW upłynniła teren oczka wodnego. Niebawem wyrosną tam nowe bloki trzypiętrowe ale za to z windą:))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ustroniak Re: Ustroniacy chcą mieć swój park IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.07, 07:36 Nieprawda, teren o którym mowa nie został sprzedany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytajnik Ustroniacy chcą mieć swój park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 13:07 O ktory to faktycznie strumień (potok) chodzi? Prędociński (wpływa i wypływa ze Stawu Predocinskiego)? Malczewskim nazywany jest ten na Godowie i wzdłuż osiedla Południe (choć stosowne władze nazywają ten ciek rzeką Mleczną, Mlaczewski lepiej oddaje topografię - wiadomo gdzie sie to dzieje). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bercik Re: Ustroniacy chcą mieć swój park IP: *.32.radom.pilicka.pl 31.05.07, 14:46 kocham radomi ich wykonawcy wymyslają jakieś bzdety które bez koszernych mediów przeszły by niezauważalnie.Dziwna jest ta zbiezność.A teraz czas na ogród botaniczny a w stawiku "radomskiej" załóżmy hodowlę aligatorów.I wszystko pod patronatem chorych z kocham radom. Odpowiedz Link Zgłoś