Dodaj do ulubionych

RMF MAXXX w Radomiu - 106,5 Fm. Już gra !!!

22.06.07, 23:11
Dzisiaj punktualnie o 17:00 na 106,5 FM w Radomiu wystartowało radio RMF
MAXXX z Krakowa.
Nasze miasto jest trzynastym ośrodkiem, w którym wystartowała stacja.
Oprócz młodzieżowej muzyki na antenie RMF MAXXX – 106,5 FM będzie można
usłyszeć informację lokalne z Radomia i Kielc.

"Sformatowana stacja muzyczna kierowana do młodych odbiorców z dużych miast,
ludzi aktywnych, ciekawych i otwartych na nowe trendy w muzyce, ubiorze i
technologii, korzystających z ofert kulturalnych. Pierwsza rozgłośnia
planowanej sieci została uruchomiona we wrześniu 2004 r. na częstotliwości
96,7 FM w Krakowie w oparciu o koncesję lokalnego Radia Region 96,7 FM.

RMF MAXXX nadaje 24-godzinny program muzyczny w formacie CHR (Contemporary
Hit Radio), tworzony w studiach na Kopcu Kościuszki w Krakowie. Na antenie
usłyszeć można DJ-ów znanych zarówno z anteny RMF FM, jak również z anteny
byłego Radia Region. Oprócz muzyki w programie znajdują się zapowiedzi
lokalnych wydarzeń kulturalnych i sportowych, ciekawostki ze świata muzyki i
rozrywki.
RMF MAXXX Kraków został nagrodzony w kategorii "Debiut roku - Media
Regionalne" w ramach Konkursu Innowacji w Mass Mediach - Media Trendy 2006.
Obecnie, poza Krakowem - stacji można słuchać w: Częstochowie (102,6 FM),
Łomży (97,5 FM), Opolu (102 FM), na Pomorzu (91,5 FM, 102,9 FM i 99,7 FM), w
Szczecinie (98,4 FM), Wałbrzychu (101,1 FM) i Zielonej Górze (101,7 FM) oraz
za pośrednictwem internetu i platform cyfrowych.

23 października 2006 roku radio RMF MAXXX uruchomiło "nową vizję radia" - RMF
MAXXX.TV. To pierwsza w Polsce unikatowa forma emisji programu radiowego,
polegająca na połączeniu obrazu i dźwięku. Kanałem dystrybucji RMF MAXXX.TV
jest Internet, a realizacja programu radiowego i wizyjnego odbywa się w
studiu RMF MAXXX na Kopcu Kościuszki w Krakowie. Na potrzeby projektu
zbudowano unikatowy system informatyczny i komputerowy, który pozwala na
synergiczne uzupełnienie programu w wersji audio o część VIDEO. Nowy projekt
został nagrodzony wyróżnieniem w kategorii "Innowacyjna zmiana", podczas
Konkursu Innowacji w Mass Mediach - Media Trendy 2007."

www.broker.fm.pl/index.html?lang=pl&nav=grupa|rmfmaxxx&x=g0Sag5ZL1To
Więcej na oficjalnej stronie internetowej RMF MAXXX:
www.rmfmaxxx.pl/
Obserwuj wątek
    • Gość: tigi Re: RMF MAXXX w Radomiu - 106,5 Fm. Już gra !!! IP: 82.139.37.* 23.06.07, 12:42
      To samo co Eska i tyle.
      • Gość: darek Re: RMF MAXXX w Radomiu - 106,5 Fm. Już gra !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.07, 16:24
        to nie to samo co eska! eska zniza sie coraz bardziej np. organizujac radiowa wersje "idola" przeciez to przechodzi wszelkie granice przyzwoitosci jak dzieci, bo inaczej nie mozna tego nazwac probuja spiewac, a tu czlowieka szlag trafia.
        zreszta styl bardzo cwaniacki wypowiedzi niektorych dj-ow w esce (m.in. slynny puoteck) tez coraz bardziej schodzi na psy.
        Rmf zawsze byl na pierwszym miejscu w sluchalnosci, Rmf maxxx idzie w jego slady i w wielu miastach gdzie jest i eska i maxxx ten drugi coraz bardziej idzie do gory.
        pozdr
        darek
        • ryan100 Re: RMF MAXXX w Radomiu - 106,5 Fm. Już gra !!! 23.06.07, 17:24
          Gość portalu: darek napisał(a):

> to nie to samo co eska! eska zniza sie coraz bardziej np. organizujac radiowa
          w
          > ersje "idola" przeciez to przechodzi wszelkie granice przyzwoitosci jak
          dzieci,
          > bo inaczej nie mozna tego nazwac probuja spiewac, a tu czlowieka szlag trafia.
          > zreszta styl bardzo cwaniacki wypowiedzi niektorych dj-ow w esce (m.in.
          slynny
          > puoteck) tez coraz bardziej schodzi na psy.
          > Rmf zawsze byl na pierwszym miejscu w sluchalnosci, Rmf maxxx idzie w jego
          slad
          > y i w wielu miastach gdzie jest i eska i maxxx ten drugi coraz bardziej idzie
          d
          > o gory.
          > pozdr
          > darek

Czas pokaże jak to będzie. Jedno jest pewne wreszcie Eska doczekała się
          groźnego konkurenta. Te dwie stacje walczą o ten sam target (15-29 lat).
          Oczywiście na tej rywalizacji najbardziej skorzystają słuchacze.
          I dlatego warto to odnotować.
    • Gość: ilijan umc umc umc umc Jazda! umc umc umc Jeee! ... IP: *.autocom.pl 23.06.07, 17:46
      Kocham ten rodzaj muzyki
    • Gość: tigi Re: RMF MAXXX w Radomiu - 106,5 Fm. Już gra !!! IP: 82.139.37.* 23.06.07, 17:58
      Na stronie internetowej stacji w zakładce CineMaxxx podają w wykazie
      nieistniejące już Kino Atlantic. HeHe
      www.rmfmaxxx.pl/index.html?art=news&nr=3510
      • Gość: malkontent Re: RMF MAXXX w Radomiu - 106,5 Fm. Już gra !!! IP: 82.177.35.* 23.06.07, 19:08
        A takie piękne radio kiedyś grało.
        [*] dla TAK FM
    • Gość: gość RMF MAXXX w Radomiu - 106,5 Fm. Totalna bzdura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.07, 23:04
      ryan100 napisał:

> Dzisiaj punktualnie o 17:00 na 106,5 FM w Radomiu wystartowało radio RMF
      > MAXXX z Krakowa.

nie z Radomia a ze Św. Krzyża.
      Proponuję się najpierw dowiedzieć dokładnie a potem pisać!!!!!!!!
      • ryan100 Re: RMF MAXXX w Radomiu - 106,5 Fm. 24.06.07, 11:53
        Gość portalu: gość napisał(a):

> nie z Radomia a ze Św. Krzyża.
        > Proponuję się najpierw dowiedzieć dokładnie a potem pisać!!!!!!!!

To wiem. Ale od piątku ta częstotliwość została przyporządkowana Naszemu
        miastu. Wynika to z opisu na oficjalnej stronie internetowej RMF MAXXX:

NADAJNIKI NAZIEMNE

Kraków 96,7 FM
        Wałbrzych 101,1 FM
        Opole 102 FM
        Łomża 97,5 FM
        Szczecin 98,4 FM
        Częstochowa 102,6 FM
        Zielona Góra 101,7 FM
        Słupsk 91,5 FM
        Lębork 102,9 FM
        Koszalin 99,7 FM
        Poznań 93,5 FM
        Kielce 98 FM
        Radom 106,5 FM

www.rmfmaxxx.pl/index.html?art=odbior

Konkludując. Mimo, że nadają ze Św. Krzyża jest to częstotliwość przypisana
        Naszemu miastu i jako taka winna być postrzegana. Trzymajmy się oficjalnej
        wykładni.
    • Gość: słuchavz Re: RMF MAXXX w Radomiu - 106,5 Fm. Już gra !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 09:08
      a ja tam na 106,5 FM słyszę tylko jakiś szum :)
      • Gość: riki Re: RMF MAXXX w Radomiu - 106,5 Fm. Już gra !!! IP: 82.139.37.* 24.06.07, 11:56
        Gość portalu: słuchavz napisał(a):

> a ja tam na 106,5 FM słyszę tylko jakiś szum :)

Może jakieś problemy z radiem :)
        U mnie gra OK :)
      • Gość: malkontent Re: RMF MAXXX w Radomiu - 106,5 Fm. Już gra !!! IP: 82.177.35.* 24.06.07, 22:00
        a to jakaś różnica?

W sumie może to i lepiej, zaoszczędzisz uszu i zdrowia.

TAK FM WRÓĆ!
        • Gość: dodi Re: RMF MAXXX w Radomiu - 106,5 Fm. Już gra !!! IP: 82.139.37.* 25.06.07, 12:02
          Poranny program "Jestem w szoku" (chyba tak się nazywa) i ten duet jest mam
          wrażenie lepszy niż w Esce (albo Eska już mi się znudziła). A po za tym jakość
          dźwięku RMF MAXXX jest znaaacznie lepsza niż Eski. Na 106,9 Fm dźwięk jest
          jakby szedł z megafonu.
          W przypadku RMF MAXXX ogromny plus za jakość dźwięku.
          • Gość: Adam Re: RMF MAXXX w Radomiu - 106,5 Fm. Już gra !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.07, 16:43
            A u mnie ogromny minus za brak informacji z Radomia. Wszystkie informacje
            podawane w tej stacji dotyczą tylko Kielc. Więc gdzie te informacje dotyczace
            również Radomia, poza prognozą pogody?
            • Gość: dodi Re: RMF MAXXX w Radomiu - 106,5 Fm. Już gra !!! IP: 82.139.37.* 25.06.07, 17:44
              Gość portalu: Adam napisał(a):

> A u mnie ogromny minus za brak informacji z Radomia. Wszystkie informacje
              > podawane w tej stacji dotyczą tylko Kielc. Więc gdzie te informacje dotyczace
              > również Radomia, poza prognozą pogody?

Tak było jak stacja grała jeszcze pod nazwą Tak FM.
              Teraz się dużo pozmieniało łącznie z nazwą. :)
              • Gość: pisur Re: RMF MAXXX w Radomiu - 106,5 Fm. Już gra !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 20:07
                Nie no maxxx jest spoko, tylko do jasnej cholery ile razy można w ciągu dnia
                słuchać Timberlake'a i Nelly Furtado??!! Szlak mnie zaraz trafi!! przecież oni
                to co chwile graja, i to radio ma być lepsze od eski ? buuu, niektóre kawalki
                mają fajne ale kurde niech nie powtarzają co 2 godziny tych samych kawałków!! No
                to tylko o muzyce.
                Teraz ogólnie o radiu:
                w sumie to podoba mi sie DUPA ( Duet Usługowo Poranny Absolutnie (czy jakoś tak
                :P )) czyli Sylwia i Jarek, hm.... no i jeszcze Karpiu jest spoko, Lis też
                obleci, Rafał żygiel też może być, ma taki fajny spokojny głos.
                Za to nie lubie:
                Przemka Graboskiego - strasznie szybko gada, jak wogóle tak szybko mozna gadać?????;
                Marka Rusinka - gość mnie wkurza, dla mnie ma taki troche dziwny głosik i
                zachwouje sie tak jakby prowadził audycje w jakimś radiu internetowym o średnim
                poziomie, sama audycja Muza Pod Naszym nadzorem jest fajna :P
                hmm.... no to chyba wszystko ;)
                pzdr
                • Gość: darek Re: RMF MAXXX w Radomiu - 106,5 Fm. Już gra !!! IP: *.vlan356.dengo.lubman.net.pl 25.06.07, 20:13
                  Chyba póki co to oprócz obu częstotliwości to studio jest wspólne dla KI i RA i
                  mieści się w KI.
                  W/w częstotliwości to byłe częstotliwosci TAK FM. 98FM to dla terenu miasta KI
                  i okolic,natomiast 106,5FM służył dla regionu/ten nadajnik jest na Św.Krzyżu/.
                  • Gość: pisur Re: RMF MAXXX w Radomiu - 106,5 Fm. Już gra !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 20:17
                    no jasna cholera znowy Nelly Furtado!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Aha... spoko....
                    zajebiście ku.. mam juz dosć tej nelly i timberlake'a :D przepraszam poniosło mnie
                  • Gość: dodi Re: RMF MAXXX w Radomiu - 106,5 Fm. Już gra !!! IP: 82.139.37.* 25.06.07, 21:05
                    Gość portalu: darek napisał(a):

> Chyba póki co to oprócz obu częstotliwości to studio jest wspólne dla KI i RA
                    i
                    > mieści się w KI.
                    > W/w częstotliwości to byłe częstotliwosci TAK FM. 98FM to dla terenu miasta KI
                    > i okolic,natomiast 106,5FM służył dla regionu/ten nadajnik jest na Św.Krzyżu/.

To prawda. Na stronie internetowej profesjonalnego serwisu o radiu w Polsce -
                    RadioPolska.pl czytamy, że nadajnik o częstotliwości 106,5 FM zlokalizowany
                    jest na Św. Krzyżu.
                    radiopolska.pl/wykaz/pokaz_stacja.php?pid=15

Odbiera mi bardzo dobrze. Myślałem, że nadają z Wacyna :), ale to bez znaczenia.
                    Program niemal w 100% nadawany jest na Kopcu Kościuszki w Krakowie.
          • Gość: Adi Re: RMF MAXXX w Radomiu - 106,5 Fm. Gdzie gra? IP: 82.139.38.* 27.06.07, 09:09
            > A po za tym jakość
            > dźwięku RMF MAXXX jest znaaacznie lepsza niż Eski. Na 106,9 Fm dźwięk jest
            > jakby szedł z megafonu.

Świetny jest dźwięk Maxa jeżeli w ogóle go można usłyszeć bo jak na razie to znaczna część miasta tego radia złapać nie może, a druga część jak już złapie to jakość dźwięku jest jak z gramofonu z trzaskami i zakłóceniami.
            • Gość: dodi Re: RMF MAXXX w Radomiu - 106,5 Fm. Gdzie gra? IP: 82.139.37.* 27.06.07, 09:38
              Gość portalu: Adi napisał(a):

> Świetny jest dźwięk Maxa jeżeli w ogóle go można usłyszeć bo jak na razie to z
              > naczna część miasta tego radia złapać nie może, a druga część jak już złapie
              to
              > jakość dźwięku jest jak z gramofonu z trzaskami i zakłóceniami.

Nie wiem, jaki odbiór mają inni, ale ja u siebie w skali 1-5, oceniłby odbiór
              RMF MAXXX na 5.

ekspert:
              >Zasięg RMF MAXXX Kielce/Radom - 106,5 FM:
              www.wrzuta.pl/obraz/qi18Cul80d/rmf_maxxx_kielce_radom_-_106_5_fm

Ta mapa nie odzwierciedla w pełni rzeczywistości.
              Jadąc wczoraj samochodem do Kozienic; w okolicach tego miasta miałem lepszy
              sygnał niż Eski na 106,9.
              Mapka jest baaaaaardzo niedokładna.
            • Gość: filip Re: RMF MAXXX w Radomiu - 106,5 Fm. Gdzie gra? IP: 82.139.37.* 07.08.07, 20:52
              Gość portalu: Adi napisał(a):

> Świetny jest dźwięk Maxa jeżeli w ogóle go można usłyszeć bo jak
              na razie to z
              > naczna część miasta tego radia złapać nie może, a druga część jak
              już złapie to
              > jakość dźwięku jest jak z gramofonu z trzaskami i zakłóceniami.

W ostatnich dniach zaobserwowałem, że znacznie poprawił się odbiór
              RMF MAXXX w Radomiu. Wcześniej miałem problemy z poprawnym odbiorem
              stacji na 106,5 FM o których wspomniał Adi, a teraz na Ustroniu mam
              czyściutkie stereo :).
              Czy u Was też się poprawił odbiór?
              • gregory_z_radomia Re: RMF MAXXX w Radomiu - 106,5 Fm. Gdzie gra? 07.08.07, 20:58
                Zgadza się odbiór na Ustroniu jest lepszy. Sygnał już nie zanika i
                nie ma trzasków.
                • Gość: filip Re: RMF MAXXX w Radomiu - 106,5 Fm. Gdzie gra? IP: 82.139.37.* 07.08.07, 21:05
                  gregory_z_radomia napisał:

> Zgadza się odbiór na Ustroniu jest lepszy. Sygnał już nie zanika i
                  > nie ma trzasków.

A więc potwierdza się scenariusz ekspansji tej krakowskiej rozgłośni
                  na Ziemię Radomską.
      • Gość: ekspert :) Re: RMF MAXXX w Radomiu - 106,5 Fm. Już gra !!! IP: 82.139.37.* 26.06.07, 12:05
        Gość portalu: słuchavz napisał(a):

> a ja tam na 106,5 FM słyszę tylko jakiś szum :)

Jeśli odbierasz inne stacje ze Św. Krzyża takie jak:
        1. RMF FM 88.2
        2. Polskie Radio Program 1 92.3
        3. Trójka 96.2
        4. Radio Zet 105.3
        5. Radio Maryja 107.2

Powinieneś także odebrać RMF MAXXX - 106,5 FM

Pozdrawiam
        • Gość: gość Stacja nazywa się RMF MAXXX Kielce/Radom IP: 82.139.37.* 27.06.07, 08:26
          nadaje.com/RMF_MAXXX_Kielce/Radom.html

pl.wikipedia.org/wiki/Radom#Media

radiopolska.pl/wykaz/pokaz_stacja.php?pid=15
          To mamy pierwszą kielecko-radomską stacje radiową z Krakowa
          HaHa
          • Gość: ekspert Re: Stacja nazywa się RMF MAXXX Kielce/Radom IP: 82.139.37.* 27.06.07, 08:59
            Znalazłem dwie mapki dotyczące oddziału RMF MAXXX Kielce/Radom:

Zasięg RMF MAXXX Kielce/Radom - 106,5 FM:
            www.wrzuta.pl/obraz/qi18Cul80d/rmf_maxxx_kielce_radom_-_106_5_fm

Projekt racjonalizacji sieci nadawczej RMF MAXXX:
            www.wrzuta.pl/obraz/9axCUb0r4C/projekt_-_nadajniki_tak_fm
            • Gość: Flałers Re: Stacja nazywa się RMF MAXXX Kielce/Radom IP: 80.249.4.* 27.06.07, 10:41
              Maxxx to taki sam shit jak Eska i nie piszcie, że jest lepsze czy gorsze bo grają w zasadzie identyczne kawałki, o formacie radia nie wspominając.
              Z resztą czy to w ogóle można radiem nazwać, ja bym to określił jako zestaw: komputer + winamp i ok. 500 mp3 24h/dobę.
              Podkupili fajną rozgłośnię jaką był TAK FM identycznie jak genialne radio Vigor FM z Pomorza[*].
              Na szczęście nikt nikogo nie zmusza do słuchania tej popyliny ... i Bogu dzięki.
              • Gość: pinki Re: Stacja nazywa się RMF MAXXX Kielce/Radom IP: 82.139.37.* 28.06.07, 10:45
                Gość portalu: Flałers napisał(a):

> Maxxx to taki sam shit jak Eska i nie piszcie, że jest lepsze czy gorsze bo
                gra
                > ją w zasadzie identyczne kawałki, o formacie radia nie wspominając.
                > Z resztą czy to w ogóle można radiem nazwać, ja bym to określił jako zestaw:
                ko
                > mputer + winamp i ok. 500 mp3 24h/dobę.
                > Podkupili fajną rozgłośnię jaką był TAK FM identycznie jak genialne radio
                Vigor
                > FM z Pomorza[*].
                > Na szczęście nikt nikogo nie zmusza do słuchania tej popyliny ... i Bogu
                dzięki
                > .

Słuchałem tej stacji wczoraj. I mogę powiedzieć jedno. Masz 100% racji.
                • Gość: poul Re: Stacja nazywa się RMF MAXXX Kielce/Radom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 11:16
                  "Grupą docelową rozgłośni są przede wszystkim ludzie młodzi w wieku 15-24 lat."
                  Ile macie lat ;) Nic dziwnego że Wam ta muzyka nie odpowiada
                  • Gość: tigi Re: Stacja nazywa się RMF MAXXX Kielce/Radom IP: 82.139.37.* 29.06.07, 00:06
                    Gość portalu: poul napisał(a):

> "Grupą docelową rozgłośni są przede wszystkim ludzie młodzi w wieku 15-24 lat."
                    > Ile macie lat ;) Nic dziwnego że Wam ta muzyka nie odpowiada

Muzyka to jedno, ale dla mnie stacja, która nie emituje żadnych informacji czy
                    to z kraju czy z regionu nie powinna nazywać się RADIEM. To zwykły odtwarzacz
                    mp3, który non stop gra rąbankę
                    • Gość: Adam Re: Stacja nazywa się RMF MAXXX Kielce/Radom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 09:53
                      Dkładnie, już ESKA jest lepsza, bo przynajmniej jakies informacje sa o
                      określonej godzinie z kraju i z Radomia.
                      • Gość: pinki Re: Stacja nazywa się RMF MAXXX Kielce/Radom IP: 82.139.37.* 29.06.07, 10:02
                        To radio już szykuje atak na Warszawę. Nie długo będą wszędzie. Dajcie spokój.

RMF Maxxx rozszerza zasięg
                        25.06.2007

Od 22 czerwca radio RMF Maxxx jest dostępne również w Kielcach i Radomiu.

RMF Maxxx Kielce/Radom powstało po przejęciu przez spółkę Multimedia Radia Tak
                        FM. Sygnał nadawany jest na dwóch częstotliwościach: 98,0 FM z Kielc i 106,5 FM
                        z góry Św. Krzyż - dla mieszkańców Radomia. Ponadto właściciel sieci RMF Maxxx
                        ma w planach przyłączenie Rock Radia Mazowsze, które rozpocznie nadawanie od
                        chwili przeniesienia nadajnika z Nowego Dworu Mazowieckiego do Warszawy, na
                        Pałac Kultury i Nauki. (MIC)

www.brief.pl/wiadomosci,info,20789,211.html
                        • szczurek923 Re: Stacja nazywa się RMF MAXXX Kielce/Radom 29.06.07, 11:34
                          Nie ma wiadomości bo teraz młodziez jest bardzo wymagająca, ważne żeby umpa umpa
                          było i jazda, choć sam jestem młody to wcale tak nie uważam ;) Czy ja jestem
                          jakiś dziwny ? ;)
                          • Gość: Adi Re: Stacja nazywa się RMF MAXXX Kielce/Radom IP: 82.139.38.* 29.06.07, 13:46
                            Nie jesteś normalny, mnie też nadmiar umpa umpa drażni.
    • Gość: WOW!!! Re: RMF MAXXX w Radomiu - 106,5 Fm. Już gra !!! IP: 82.139.37.* 30.06.07, 16:05
      WOW !!!
      W każdą wakacyjną sobotę po 22, muzykę na antenie RMF MAXXX na żywo mixuje DJ
      Tiesto !!!
      • Gość: Paweleck19 Re: RMF MAXXX w Radomiu - 106,5 Fm. Już gra !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 19:20
        Nie tylko przez wakacje. Cały czas ;)
        • Gość: gość Re: RMF MAXXX w Radomiu - 106,5 Fm. Już gra !!! IP: 82.139.37.* 04.07.07, 17:57
          Na razie Eska jest the best, przynajmniej pod względem odbioru w Radomiu od RMF
          MAXXX
        • Gość: riki Re: RMF MAXXX w Radomiu - 106,5 Fm. Już gra !!! IP: 82.139.37.* 14.07.07, 11:25
          Gość portalu: Paweleck19 napisał(a):

> Nie tylko przez wakacje. Cały czas ;)

To fakt. Znalazłem więcej szczegółów na ten temat.

"Tiesto’s Club Life"

RMF MAXXX zaprasza na „Tiesto’s Club Life” cotygodniowe show najlepszego DJ’a na
          świecie. Start w każdą sobotę o 22:00.

W sobotnie wieczory na naszej antenie Tiesto będzie eksperymentował z różnymi
          stylami muzyki dance. W pierwszej godzinie programu usłyszycie mixy aktualnych
          hitów oraz klasykę muzyki klubowej.

Kolejna godzina programu to prezentacja różnych gatunków muzyki, od minimal,
          przez house, trance aż do najbardziej ekskluzywnej odsłony mixów samego
          gospodarza programu. Podczas każdego programu DJ Tiesto przeznacza 15 minut na
          zaprezentowanie dokonań wschodzących DJ’ów.

DJ Tiesto zajmuje się muzyką od 1985, choć jak podkreśla, zawsze była jego
          pasją. Do 1993 roku Tiesto występował jako rezydent w wielu popularnych
          holenderskich klubach. Tam spotkał Arny Binka, z którym założył Black Hole
          Recordings - wytwórnię, która zajmuje się wydawaniem płyt z niemal każdym
          rodzajem tanecznej muzyki.

Tiesto stał się sławny głównie za sprawą doskonałych remiksów, którymi "bawi
          się" od 1999 roku. W roku 2000 jego remiks nagrania "The Silence" Delerium i
          Sary McLachlan otworzył drogę na playlisty stacji radiowych w USA muzyce house -
          był to pierwszy w historii house'owy singiel nadawany w komercyjnym radiu.

Utwór dotarł także to pierwszej dziesiątki najpopularniejszych singli w Wielkiej
          Brytanii i utrzymywał się tam przez miesiąc. Na liście remiksów Tiesto znajdują
          się między innymi "Das Glockenspiel" Schillera, "The space between" (rockowej!)
          formacje Dave Matthews Band, "Tarantula" Faithless a także "We are all made of
          stars" Moby'ego, "Southern sun" Paula Oakenfolda czy "Hungry" grupy Kosheen.

W 2001 roku Tiësto uruchomił MAGIK MUZIK, cześć wytwórni, która wydaje tylko
          remiksy jego ulubionych piosenek. Serie "In search of sunrise", "Magik" i "Space
          Age" cieszą się uznaniem na całym świecie.

W 2002 roku powstała brytyjska "siostra" Black Hole Recordings, zajmująca się
          dostarczaniem dobrej muzyki Anglikom. Dla Tiesto ten rok to ciągłe pasmo
          sukcesów - artysta zdobył niemal wszystkie z nagród dla twórców muzyki
          tanecznej. Ich potwierdzeniem było wyróżnienie przyznane przez "DJ Magazine",
          którego redakcja i czytelnicy okrzyknęli Tiesto mianem "najlepszego DJ-a na świecie.

Tiesto nie spoczął jednak na laurach. Od 2004 roku może pochwalić się rekordem
          świata - jest pierwszym DJ-em, który zagrał na stadionie, wypełnionym
          25-tysięczną publicznością. Tiësto przywiózł do domu trzy statuetki TMF awards
          (z Holandii i Belgii), zdobył też nagrodę MTV Holland i... po raz kolejny został
          numerem jeden "DJ Magazine Top 100". Tym samym jest pierwszym artystą, któremu
          ta sztuka udała się dwa razy z rzędu!

Wolny czas Tiesto stara się spędzać aktywnie. - Nie umiem usiedzieć w miejscu,
          bo jestem zwierzęciem imprezowym - śmieje się DJ - nawet jeżeli mam wolny czas,
          to wychodzę z domu i wcale nie do klubu czy na dyskotekę. Wybieram kino, teatr
          czy operę. W domu posiedzę sobie na emeryturze - śmieje się Tiesto. Wcale nie
          jesteśmy tego tak pewni. O emeryturze w obliczu takiej kondycji nie ma co mówić...

Dyskografia:

Elements of Life
          In My Memory
          Summerbreeze
          In Search Of Sunrise vol. 1-5
          Magik 1 - First Flight
          Magik 2 - Story of the Fall
          Magik 3 - Far From Earth
          Magik 4 - A new Adventure
          Magik 5 - Heaven Beyond
          Magik 6 - Live in Amsterdam
          Magik 7 - Live in Los Angeles
          Nyana
          Space Age 1.0
          Space Age 2.0
          Just Be
          Parade of the Athletes
          Lipservice
          Revolution Mix

(RMF MAXXX)

www.rmfmaxxx.pl/index.html?art=news&nr=4131
    • Gość: edi Re: RMF MAXXX w Radomiu - 106,5 Fm. Już gra !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 00:21
      Ale w Radomiu jest znawców muzyki.a to S-ka,a to Sreska na Maxa.Normalnie zaraz zwymiotuje.Radomski grajdołek.Kultura w dreskach.Dno!
    • Gość: umc umc Re: RMF MAXXX w Radomiu - 106,5 Fm. Już gra !!! IP: 82.139.37.* 06.07.07, 14:40
      umc umc umc JE !!!
    • Gość: moriss Re: RMF MAXXX w Radomiu - 106,5 Fm. Już gra !!! IP: 82.139.37.* 13.07.07, 14:15
      Zagłosuj na swoją ulubioną stację radiową w Radomiu !!!

forum.radom.pl/viewtopic.php?t=7119
    • Gość: ja Re: RMF MAXXX w Radomiu - 106,5 Fm. Już gra !!! IP: *.rad.vectranet.pl 14.07.07, 11:27
      www.gmina.pl/index.php?dzial=szukaj&index=radom
      • Gość: jaja Re: RMF MAXXX w Radomiu - 106,5 Fm. Już gra !!! IP: 82.139.37.* 14.07.07, 11:46
        Gość portalu: ja napisał(a):

> www.gmina.pl/index.php?dzial=szukaj&index=radom

To chyba nie ten temat.
        • Gość: wojtas Re: RMF MAXXX w Radomiu - 106,5 Fm. Już gra !!! IP: 82.139.37.* 29.07.07, 21:52
          Coś się chyba stało z Radiem Rekord. Na skali zamiast Rekordzika pojawił się RMF
          MAXXX. Gdzie jest Radio Rekord ??? !!! :(
    • Gość: wojtas Re: RMF MAXXX w Radomiu - 106,5 Fm. Już gra !!! IP: 82.139.37.* 30.07.07, 15:11
      Radio Rekord ponownie nadaje swój program :)
    • Gość: pędziwiatr Re: RMF MAXXX w Radomiu - 106,5 Fm. Już gra !!! IP: 82.139.37.* 01.08.07, 19:22
      Najlepsza stacja w Radomiu, do słuchania w samochodzie !!!

Nie pozwala zasnąć.
      • Gość: pawel I mieliśmy pasmo lokalne w Kielcach .... super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 20:55
        Tiaaa, jeszcze wczoraj na stronie Maxxxa w ramówce pisało ze kod dostępu w
        Kielcach poprowadzi przez ten tydzień Tomek Dudek ( i kto wie czy nie dłużej ),
        a tu dzisiaj słysze Lisa, pisze do Dudka na jego stary adres, jaki jeszcze
        podawał w tak fm (przełącz sie na maxxxa) i nie odpisuje, to pisze do Lisa - ten
        też nie odpisuje. Po tych mailach natomiast nagle ramówka na stronie została
        zmieniona i wszystko wrociło do normy, czyli pisze że kod dostpu - Bartek Lis,
        fajnie, a już myślałem ze będziemy mieć lokalne pasmo, ale spokojnie, zdradze
        Wam, że prawdopodobnie już we wrześniu każdy Maxxx będzie miał jedno lokalne pasmo
    • Gość: gość Re: RMF MAXXX w Radomiu - 106,5 Fm. Już gra !!! IP: 82.139.37.* 16.08.07, 21:37
      Odkąd Radio Rekord fatalnie odbiera i nie da się tych trzasków
      słuchać, przerzuciłem się na RMF MAXXX. Stacja całkiem, całkiem ...
    • Gość: Adam Re: RMF MAXXX w Radomiu - 106,5 Fm. Już gra !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.07, 22:38
      Stacja nic nie oferuje poza muzyką, niby nadają dla Radomia i Kielc, a nie
      slyszałem jeszcze ani jednej informacji z regionu radomskiego poza prognoza
      pogody. Informacje, ktore podaje stacja dotyczą tylko regionu świetokrzyskiego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka