Dodaj do ulubionych

RADOMSKIE ZESPOLY

IP: *.pl 27.06.03, 17:26
NAPEWNO BŁĄKACIE SIE TU I TAM PO RÓŻNYCH KONCERTACH. KTORY Z RADOMSKICH
ZESPOŁÓW JEST WASZYM ZDANIEM NAJLEPSZY I JAKIE ZNACIE ZESPOLY. CZY KTÓRYS Z
NICH MA SZANSĘ SIE WYBIĆ.
Obserwuj wątek
    • isoxazolidine Re: RADOMSKIE ZESPOLY 27.06.03, 18:49
      Kiedys genialny byl THORN. A teraz ..... nie mam zielonego pojecia ....
      • Gość: ja Re: RADOMSKIE ZESPOLY IP: 212.191.8.* 08.07.03, 11:56
        isoxazolidine napisał:

> Kiedys genialny byl THORN. A teraz ..... nie mam zielonego pojecia ....

A teraz jest "wspaniała" muzyka z ziemi, czy jakoś tak....
        buhaahahha
    • Gość: DjArkus Re: RADOMSKIE ZESPOLY IP: *.fm.4it.net.pl 09.07.03, 15:40
      Polecam malo znany, lecz ciekawy zespol DAKTYL. Swego czasu ich utwor pod
      tytulem "przytul mnie" goscil na liscie przebojow Radia Rekord FM.
      • isoxazolidine Re: RADOMSKIE ZESPOLY 09.07.03, 16:57
        a co to jest: heavy, rock, jazz-rock .... ??
      • Gość: PROROCK Re: RADOMSKIE ZESPOLY IP: *.radom.pilickanet.pl 12.12.03, 14:32
        JEST PROJEKT STWORZENIA WIELKIEGO KONCERTU KAPEL Z LAT 1993 - 2003. 10-LAT
        RADOMSKIEJ SCENY ROCKOWEJ. MOGĄ SZYKOWAĆ SIĘ CIEKAWE REAKTYWACJE STARYCH
        SKŁADÓW TAKICH JAK : AHRET DEV, DEMOLITION PROJECT, CARRION, SUCCUBUS,
        SHIZOFRENIA, MORTUS, THORN, YALA, MC-ARON, BIG HEADS, KRATOS, SEPULTURA - HMM
        ACHA ONI NIE ZACZYNALI W RADOMIU :):):) DAJCIE ZNAĆ CZY TO
        PRZEJDZIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Mazzzol Re: RADOMSKIE ZESPOLY IP: *.internet.radom.pl 09.07.03, 17:17
      Moim zdaniem,niezaprzeczalnie najlepszym zespolem jest zespol LE ILLJAH (nu-
      reggae/ska).Bodajze mozna sobie ich posluchac chyba na ich stronie internetowej
      (www.leilljah.prv.pl). To zespol,ktory ma szanse wybic sie na skale IRY ..a
      moze i wieksza!
      Na drugie miejsce stawiam zespol Alicetea(psychodelic pop).Tez warsztat maja
      ograny...no ale!jeszcze szukaja "siebie".
      a na trzecim?Mysle ze na to miejsce zasluguje PARAGON.Baaaaaaardzo mloda kapela
      grajaca HArd-core.Przede wszystkim maja checi i zapal(no i nie graja ,chyba
      zadnych, coverow! co, jak na zespol poczatkujacy, dobrze wrozy).

Zatem moja 3ka wygalda tak:
      1.LE ILLJAH
      2.Alicetea
      3.Paragon

A czy sa jeszcze jakies zespoly warte uwagi?Chyba tak-ale nie siedze dobrze w
      tych klimatach.
      • Gość: A.K. Re: RADOMSKIE ZESPOLY IP: *.4it.net.pl 10.07.03, 08:34
        Gość portalu: Mazzzol napisał(a):

> Moim zdaniem,niezaprzeczalnie najlepszym zespolem jest zespol LE ILLJAH (nu-
        > reggae/ska).Bodajze mozna sobie ich posluchac chyba na ich stronie
        internetowej
        >
        > (www.leilljah.prv.pl). To zespol,ktory ma szanse wybic sie na skale IRY ..a
        > moze i wieksza!
        > Na drugie miejsce stawiam zespol Alicetea(psychodelic pop).Tez warsztat maja
        > ograny...no ale!jeszcze szukaja "siebie".
        > a na trzecim?Mysle ze na to miejsce zasluguje PARAGON.Baaaaaaardzo mloda
        kapela

>
        > grajaca HArd-core.Przede wszystkim maja checi i zapal(no i nie graja ,chyba
        > zadnych, coverow! co, jak na zespol poczatkujacy, dobrze wrozy).
        >
        > Zatem moja 3ka wygalda tak:
        > 1.LE ILLJAH
        > 2.Alicetea
        > 3.Paragon
        >
        > A czy sa jeszcze jakies zespoly warte uwagi?Chyba tak-ale nie siedze dobrze w
        > tych klimatach.

A Carpe Diem czy jakoś tak, Vendavalle?
      • Gość: prorock Re: RADOMSKIE ZESPOLY IP: *.radom.pilickanet.pl 12.12.03, 13:38
        moja 3 - ok , ale zestawiać 3 różne style muzyczne (a jest ich więcej) to tak
        jak np: E.Górniak i Metallica - i kto jest lepsiejszy ...?
    • Gość: mroofka_z Re: RADOMSKIE ZESPOLY IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.03, 19:27
      zdecydowanie zespołem wartym uwagi jest Le Illjah. Na koncertach tego zespolu
      mozna spotkac przedstawicieli najrozniejszych subkultur. Zespol wyroznia sie
      sposród radomskiego swiatka muzycznego oryginalnoscia brzmienia.

Alicetea tez zasługuje na uwage choc jak to dobrze ktos okreslil "jeszcze
      szukaja siebie"
      • isoxazolidine Re: RADOMSKIE ZESPOLY 10.07.03, 19:31
        ... a "Łyli" (ex. Thorn) jeszcze tworzy ... ???
        • muzyk2 Re: RADOMSKIE ZESPOLY 11.07.03, 07:22
          Niestety wszystkie one nie wychodza poza poziom muzyki garazowej.
          • isoxazolidine Re: RADOMSKIE ZESPOLY 11.07.03, 08:32
            O przepraszam - Thorn nagral płyte ("Never Forget") bardzo wysoko ocenioną przez specjalistow z branzy. Tylko
            potem kuflowi odbiła szajba i robi teraz to co robi ...
            • Gość: Wentyl Re: RADOMSKIE ZESPOLY IP: *.lomza.sdi.tpnet.pl 17.07.03, 12:19
              Ja musze powiedziec ze wyemigrowalem z Radomia rok temu.Zylem wiele lat
              tutaj.Wiele zespolow poznalem-sluchalem.Z ciekawosci wybralem sie kiedys na
              ostatni koncert LE ILLJAH do Katakumb.No i... powalilo mnie!nareszcie powstal
              zespol ktory przebuja wszystkie dotychczasowe zespoly ktore tworzyly do tej
              pory (z calyn szacunkiem dla MOOCHA i Akuma Pie).
              Ktos pomylil sie -piszac tutaj ze wszystkie kapele sa GARAŻOWE.Bzdura!
              LE ILLJAH nagrala EP w sierpniu zeszlego roku a teraz z tego co slyszlem
              szykuja sie do wydania debiutanckiego albumu.

Zyczmyim sukcesow - bo warci sa tego!Nie ma w chwili obecnej zadnej innej
              kapeli w Radomiu,ktora zaslugiwalaby na chocby najmniejsza uwage.

Pozdrawiam wszystkich
              • Gość: MArcin Re: RADOMSKIE ZESPOLY IP: *.4it.net.pl 22.07.03, 08:54
                Hej ,a pamięta ktoś KERION. Przecież chłopaki nieźle wymiatali i od jakiegoś
                czasu dalej grają. Nawet coś niedawno nagrali, słyszałem naprawde niezłe.
                • Gość: cezar Re: RADOMSKIE ZESPOLY IP: 213.199.199.* 23.07.03, 08:02
                  oooooo no taaaaaa jest jeszcze CARRION - bo tak sie to pisze z tego co jarze...
                  no to trzy jua mamy:) a bedzie wiecej mam nadzieje:)
    • Gość: piegi Re: TOP 10 ? IP: *.radom.pilickanet.pl 18.07.03, 15:00
      witam!!!
      W Radomiu jest kilka kapel,lepsze ,gorsze trudno mi to oceniać może ktoś
      spróbooje? oto moje propozycje:
      1.VENDAVALE
      2.LeIlljah
      3.LILITH
      4.KOMISARIAT
      5.ALICE TEA
      6.REPRODUKTOR
      7.LUSTRO
      8.MORBID CURE
      9.RENESANS
      10.PARAGON
      • Gość: wentyl-ator Re: TOP 10 ? IP: *.lomza.sdi.tpnet.pl 18.07.03, 22:22
        A po co oceniać? 3/4 z tych zespołów nie kwalifikuje się nawet do
        kategorii:grajki weselne/biesiadne.Jedynie Ci,ktorzy kochają muzykę i tworzą z
        potrzeby serca,mogą być zauważeni.Dlatego myśle ze Vendavale i Le illjah mają
        przyszłość.A reszta?Trudno powiedzieć.Może są za młodzi?
        • Gość: cezar Re: TOP 10 ? IP: 213.199.199.* 22.07.03, 08:36
          Gość portalu: wentyl-ator napisał(a):

> A po co oceniać? 3/4 z tych zespołów nie kwalifikuje się nawet do
          > kategorii:grajki weselne/biesiadne.Jedynie Ci,ktorzy kochają muzykę i tworzą
          z
          > potrzeby serca,mogą być zauważeni.Dlatego myśle ze Vendavale i Le illjah mają
          > przyszłość.A reszta?Trudno powiedzieć.Może są za młodzi?

za młodzi?? no cóż chyba nie bardzo... ludzie z reproduktora czy lustra to
          żadne gówniarstwo hehhee ale ja też nie wiem czy jest sens tworzenia jakiegoś
          top 10 bo to przecież sprawa gustu nie? druga sprawa to to że znalazły się tam
          takie kapele jak paragon czy morbid cure - ta pierwsza zagrała cgyba aż jeden
          koncert a druga gra covery... hmm dziwny więc to wybór hehehehe a co do
          vendavale i le illjah to się zgadzam w 100% wiedzą co i jak grać!
        • Gość: prorock Re: TOP 10 ? IP: *.radom.pilickanet.pl 12.12.03, 14:01
          Po weselach też trzeba umieć grać. A co do za młodych zespołów to może racja, a
          stare zespoły znają tę dziure jaką jest radom i poprostu grają wszędzie poza -
          aby dalej stąd..
      • Gość: PROROCK Re: TOP 10 ? IP: *.radom.pilickanet.pl 12.12.03, 14:27
        JEST PROJEKT STWORZENIA WIELKIEGO KONCERTU KAPEL Z LAT 1993 - 2003. 10-LAT
        RADOMSKIEJ SCENY ROCKOWEJ. MOGĄ SZYKOWAĆ SIĘ CIEKAWE REAKTYWACJE STARYCH
        SKŁADÓW TAKICH JAK : AHRET DEV, DEMOLITION PROJECT, SUCCUBUS, SHIZOFRENIA,
        MORTUS, THORN, YALA, MC-ARON, BIG HEADS, KRATOS, SEPULTURA - HMM ACHA ONI NIE
        ZACZYNALI W RADOMIU :):):) DAJCIE ZNAĆ CZY TO PRZEJDZIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Grzybek Re: RADOMSKIE ZESPOLY IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 22.07.03, 11:32
      Le Illjah na pewno, a oprócz nich Vendavalle i Borygo, a dlaczego? Bo grają
      bezkompromisową muzę... i tak trzymać!!!
      • Gość: autor Re: RADOMSKIE ZESPOLY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.03, 18:16
        ALICE TEA to zespół z klasą. Nowe tchnienie w szare mury Radomia. Raga jest
        rzeczywiście obre ale niestety trawa ich spala.
    • Gość: Marcin Re: RADOMSKIE ZESPOLY IP: *.4it.net.pl 28.07.03, 10:15
      Wczoraj wieczorem widziałem i niestety słyszałem przy Łaźni jakąś "kapelkę z
      automatu" może ktoś wie co to było. Chciałbym wiedzieć żeby się przy okazji
      jakiegoś koncertu na nich nie nadziać.
    • Gość: cermit Re: RADOMSKIE ZESPOLY IP: *.internet.radom.pl 28.07.03, 14:37
      No jak dla mnie,to sprawa jest oczywista: LE ILLJAH!!!! :D
      A ktoś tam wyżej napisał Vendavale,Alicetea i PARAGON?No myślę że te zespoły
      także trzeba wliczyć w pierwszą 5ke ;)

Pozdrawiam;
      cermit
      • Gość: cryptos Re: RADOMSKIE ZESPOLY IP: *.tkdami.net 29.07.03, 00:21
        mysle, ze Vendavale i Lilith mozna zaliczyc do zespolow wartych uwagi i
        mogacych z czasem cos zdzialac na krajowym rynku.
        pozdrawiam
        • Gość: prorock Re: RADOMSKIE ZESPOLY IP: *.radom.pilickanet.pl 12.12.03, 13:52
          Z doświadczenia wiem że granie ambitnych kawałków na początku kariery nie wróży
          sukcesu:( (smutne ale prawdziwe) - licze że to się zmieni . "um-cy um-cy" -
          musi zginąć!!!!!!!
    • Gość: zespól Re: RADOMSKIE ZESPOLY IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 13.12.03, 14:10
    • Gość: Bułek Re: RADOMSKIE ZESPOLY IP: *.pilicka.net.pl 07.04.04, 22:56
      "po szóstym" to jest kapela :-)))))
      ciekawe czy ktoś zgadnie czemu taka nazwa?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka