Gość: GROZZZ IP: *.pl 27.06.03, 17:26 NAPEWNO BŁĄKACIE SIE TU I TAM PO RÓŻNYCH KONCERTACH. KTORY Z RADOMSKICH ZESPOŁÓW JEST WASZYM ZDANIEM NAJLEPSZY I JAKIE ZNACIE ZESPOLY. CZY KTÓRYS Z NICH MA SZANSĘ SIE WYBIĆ. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
isoxazolidine Re: RADOMSKIE ZESPOLY 27.06.03, 18:49 Kiedys genialny byl THORN. A teraz ..... nie mam zielonego pojecia .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: RADOMSKIE ZESPOLY IP: 212.191.8.* 08.07.03, 11:56 isoxazolidine napisał: > Kiedys genialny byl THORN. A teraz ..... nie mam zielonego pojecia .... A teraz jest "wspaniała" muzyka z ziemi, czy jakoś tak.... buhaahahha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DjArkus Re: RADOMSKIE ZESPOLY IP: *.fm.4it.net.pl 09.07.03, 15:40 Polecam malo znany, lecz ciekawy zespol DAKTYL. Swego czasu ich utwor pod tytulem "przytul mnie" goscil na liscie przebojow Radia Rekord FM. Odpowiedz Link Zgłoś
isoxazolidine Re: RADOMSKIE ZESPOLY 09.07.03, 16:57 a co to jest: heavy, rock, jazz-rock .... ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROROCK Re: RADOMSKIE ZESPOLY IP: *.radom.pilickanet.pl 12.12.03, 14:32 JEST PROJEKT STWORZENIA WIELKIEGO KONCERTU KAPEL Z LAT 1993 - 2003. 10-LAT RADOMSKIEJ SCENY ROCKOWEJ. MOGĄ SZYKOWAĆ SIĘ CIEKAWE REAKTYWACJE STARYCH SKŁADÓW TAKICH JAK : AHRET DEV, DEMOLITION PROJECT, CARRION, SUCCUBUS, SHIZOFRENIA, MORTUS, THORN, YALA, MC-ARON, BIG HEADS, KRATOS, SEPULTURA - HMM ACHA ONI NIE ZACZYNALI W RADOMIU :):):) DAJCIE ZNAĆ CZY TO PRZEJDZIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mazzzol Re: RADOMSKIE ZESPOLY IP: *.internet.radom.pl 09.07.03, 17:17 Moim zdaniem,niezaprzeczalnie najlepszym zespolem jest zespol LE ILLJAH (nu- reggae/ska).Bodajze mozna sobie ich posluchac chyba na ich stronie internetowej (www.leilljah.prv.pl). To zespol,ktory ma szanse wybic sie na skale IRY ..a moze i wieksza! Na drugie miejsce stawiam zespol Alicetea(psychodelic pop).Tez warsztat maja ograny...no ale!jeszcze szukaja "siebie". a na trzecim?Mysle ze na to miejsce zasluguje PARAGON.Baaaaaaardzo mloda kapela grajaca HArd-core.Przede wszystkim maja checi i zapal(no i nie graja ,chyba zadnych, coverow! co, jak na zespol poczatkujacy, dobrze wrozy). Zatem moja 3ka wygalda tak: 1.LE ILLJAH 2.Alicetea 3.Paragon A czy sa jeszcze jakies zespoly warte uwagi?Chyba tak-ale nie siedze dobrze w tych klimatach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.K. Re: RADOMSKIE ZESPOLY IP: *.4it.net.pl 10.07.03, 08:34 Gość portalu: Mazzzol napisał(a): > Moim zdaniem,niezaprzeczalnie najlepszym zespolem jest zespol LE ILLJAH (nu- > reggae/ska).Bodajze mozna sobie ich posluchac chyba na ich stronie internetowej > > (www.leilljah.prv.pl). To zespol,ktory ma szanse wybic sie na skale IRY ..a > moze i wieksza! > Na drugie miejsce stawiam zespol Alicetea(psychodelic pop).Tez warsztat maja > ograny...no ale!jeszcze szukaja "siebie". > a na trzecim?Mysle ze na to miejsce zasluguje PARAGON.Baaaaaaardzo mloda kapela > > grajaca HArd-core.Przede wszystkim maja checi i zapal(no i nie graja ,chyba > zadnych, coverow! co, jak na zespol poczatkujacy, dobrze wrozy). > > Zatem moja 3ka wygalda tak: > 1.LE ILLJAH > 2.Alicetea > 3.Paragon > > A czy sa jeszcze jakies zespoly warte uwagi?Chyba tak-ale nie siedze dobrze w > tych klimatach. A Carpe Diem czy jakoś tak, Vendavalle? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prorock Re: RADOMSKIE ZESPOLY IP: *.radom.pilickanet.pl 12.12.03, 13:38 moja 3 - ok , ale zestawiać 3 różne style muzyczne (a jest ich więcej) to tak jak np: E.Górniak i Metallica - i kto jest lepsiejszy ...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mroofka_z Re: RADOMSKIE ZESPOLY IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.03, 19:27 zdecydowanie zespołem wartym uwagi jest Le Illjah. Na koncertach tego zespolu mozna spotkac przedstawicieli najrozniejszych subkultur. Zespol wyroznia sie sposród radomskiego swiatka muzycznego oryginalnoscia brzmienia. Alicetea tez zasługuje na uwage choc jak to dobrze ktos okreslil "jeszcze szukaja siebie" Odpowiedz Link Zgłoś
isoxazolidine Re: RADOMSKIE ZESPOLY 10.07.03, 19:31 ... a "Łyli" (ex. Thorn) jeszcze tworzy ... ??? Odpowiedz Link Zgłoś
muzyk2 Re: RADOMSKIE ZESPOLY 11.07.03, 07:22 Niestety wszystkie one nie wychodza poza poziom muzyki garazowej. Odpowiedz Link Zgłoś
isoxazolidine Re: RADOMSKIE ZESPOLY 11.07.03, 08:32 O przepraszam - Thorn nagral płyte ("Never Forget") bardzo wysoko ocenioną przez specjalistow z branzy. Tylko potem kuflowi odbiła szajba i robi teraz to co robi ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wentyl Re: RADOMSKIE ZESPOLY IP: *.lomza.sdi.tpnet.pl 17.07.03, 12:19 Ja musze powiedziec ze wyemigrowalem z Radomia rok temu.Zylem wiele lat tutaj.Wiele zespolow poznalem-sluchalem.Z ciekawosci wybralem sie kiedys na ostatni koncert LE ILLJAH do Katakumb.No i... powalilo mnie!nareszcie powstal zespol ktory przebuja wszystkie dotychczasowe zespoly ktore tworzyly do tej pory (z calyn szacunkiem dla MOOCHA i Akuma Pie). Ktos pomylil sie -piszac tutaj ze wszystkie kapele sa GARAŻOWE.Bzdura! LE ILLJAH nagrala EP w sierpniu zeszlego roku a teraz z tego co slyszlem szykuja sie do wydania debiutanckiego albumu. Zyczmyim sukcesow - bo warci sa tego!Nie ma w chwili obecnej zadnej innej kapeli w Radomiu,ktora zaslugiwalaby na chocby najmniejsza uwage. Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MArcin Re: RADOMSKIE ZESPOLY IP: *.4it.net.pl 22.07.03, 08:54 Hej ,a pamięta ktoś KERION. Przecież chłopaki nieźle wymiatali i od jakiegoś czasu dalej grają. Nawet coś niedawno nagrali, słyszałem naprawde niezłe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezar Re: RADOMSKIE ZESPOLY IP: 213.199.199.* 23.07.03, 08:02 oooooo no taaaaaa jest jeszcze CARRION - bo tak sie to pisze z tego co jarze... no to trzy jua mamy:) a bedzie wiecej mam nadzieje:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piegi Re: TOP 10 ? IP: *.radom.pilickanet.pl 18.07.03, 15:00 witam!!! W Radomiu jest kilka kapel,lepsze ,gorsze trudno mi to oceniać może ktoś spróbooje? oto moje propozycje: 1.VENDAVALE 2.LeIlljah 3.LILITH 4.KOMISARIAT 5.ALICE TEA 6.REPRODUKTOR 7.LUSTRO 8.MORBID CURE 9.RENESANS 10.PARAGON Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wentyl-ator Re: TOP 10 ? IP: *.lomza.sdi.tpnet.pl 18.07.03, 22:22 A po co oceniać? 3/4 z tych zespołów nie kwalifikuje się nawet do kategorii:grajki weselne/biesiadne.Jedynie Ci,ktorzy kochają muzykę i tworzą z potrzeby serca,mogą być zauważeni.Dlatego myśle ze Vendavale i Le illjah mają przyszłość.A reszta?Trudno powiedzieć.Może są za młodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezar Re: TOP 10 ? IP: 213.199.199.* 22.07.03, 08:36 Gość portalu: wentyl-ator napisał(a): > A po co oceniać? 3/4 z tych zespołów nie kwalifikuje się nawet do > kategorii:grajki weselne/biesiadne.Jedynie Ci,ktorzy kochają muzykę i tworzą z > potrzeby serca,mogą być zauważeni.Dlatego myśle ze Vendavale i Le illjah mają > przyszłość.A reszta?Trudno powiedzieć.Może są za młodzi? za młodzi?? no cóż chyba nie bardzo... ludzie z reproduktora czy lustra to żadne gówniarstwo hehhee ale ja też nie wiem czy jest sens tworzenia jakiegoś top 10 bo to przecież sprawa gustu nie? druga sprawa to to że znalazły się tam takie kapele jak paragon czy morbid cure - ta pierwsza zagrała cgyba aż jeden koncert a druga gra covery... hmm dziwny więc to wybór hehehehe a co do vendavale i le illjah to się zgadzam w 100% wiedzą co i jak grać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prorock Re: TOP 10 ? IP: *.radom.pilickanet.pl 12.12.03, 14:01 Po weselach też trzeba umieć grać. A co do za młodych zespołów to może racja, a stare zespoły znają tę dziure jaką jest radom i poprostu grają wszędzie poza - aby dalej stąd.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROROCK Re: TOP 10 ? IP: *.radom.pilickanet.pl 12.12.03, 14:27 JEST PROJEKT STWORZENIA WIELKIEGO KONCERTU KAPEL Z LAT 1993 - 2003. 10-LAT RADOMSKIEJ SCENY ROCKOWEJ. MOGĄ SZYKOWAĆ SIĘ CIEKAWE REAKTYWACJE STARYCH SKŁADÓW TAKICH JAK : AHRET DEV, DEMOLITION PROJECT, SUCCUBUS, SHIZOFRENIA, MORTUS, THORN, YALA, MC-ARON, BIG HEADS, KRATOS, SEPULTURA - HMM ACHA ONI NIE ZACZYNALI W RADOMIU :):):) DAJCIE ZNAĆ CZY TO PRZEJDZIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzybek Re: RADOMSKIE ZESPOLY IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 22.07.03, 11:32 Le Illjah na pewno, a oprócz nich Vendavalle i Borygo, a dlaczego? Bo grają bezkompromisową muzę... i tak trzymać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: RADOMSKIE ZESPOLY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.03, 18:16 ALICE TEA to zespół z klasą. Nowe tchnienie w szare mury Radomia. Raga jest rzeczywiście obre ale niestety trawa ich spala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: RADOMSKIE ZESPOLY IP: *.4it.net.pl 28.07.03, 10:15 Wczoraj wieczorem widziałem i niestety słyszałem przy Łaźni jakąś "kapelkę z automatu" może ktoś wie co to było. Chciałbym wiedzieć żeby się przy okazji jakiegoś koncertu na nich nie nadziać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cermit Re: RADOMSKIE ZESPOLY IP: *.internet.radom.pl 28.07.03, 14:37 No jak dla mnie,to sprawa jest oczywista: LE ILLJAH!!!! :D A ktoś tam wyżej napisał Vendavale,Alicetea i PARAGON?No myślę że te zespoły także trzeba wliczyć w pierwszą 5ke ;) Pozdrawiam; cermit Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cryptos Re: RADOMSKIE ZESPOLY IP: *.tkdami.net 29.07.03, 00:21 mysle, ze Vendavale i Lilith mozna zaliczyc do zespolow wartych uwagi i mogacych z czasem cos zdzialac na krajowym rynku. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prorock Re: RADOMSKIE ZESPOLY IP: *.radom.pilickanet.pl 12.12.03, 13:52 Z doświadczenia wiem że granie ambitnych kawałków na początku kariery nie wróży sukcesu:( (smutne ale prawdziwe) - licze że to się zmieni . "um-cy um-cy" - musi zginąć!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zespól Re: RADOMSKIE ZESPOLY IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 13.12.03, 14:10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bułek Re: RADOMSKIE ZESPOLY IP: *.pilicka.net.pl 07.04.04, 22:56 "po szóstym" to jest kapela :-))))) ciekawe czy ktoś zgadnie czemu taka nazwa? Odpowiedz Link Zgłoś