ianostaw 16.08.07, 20:29 po Radomiu chodzi taki jeden cyganek w wieku około 20 lat, dobrze ubrany, a w ręku nosi kartkę formatu A4 z błagalną treścią i zajmuje się żebractwem z marketingowego punktu widzenia powinien wreszcie przebrać się w łąchmany Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: c-nik ### Bedzie tam CRLIB ### IP: 82.139.44.* 16.08.07, 22:43 Bedzie tam urzadzone CRLiN czyli Centrum Romskich Libacji i Nieuctwa. A przed budynkiem bedzie pomnik brudnego Roma z dziurawa harmonia. Niech zyje kultura wysoka. Odpowiedz Link Zgłoś
sono_andrzej Re: ### Bedzie tam CRLIB ### 16.08.07, 23:11 No to mają Polskę. Obietnice, obietnice, a potem figa z makiem. Krzysiu Sońta będzie pewnie chciał się wybić na Romach do Sejmu. Jestem ciekaw ilu ludzi to łyknie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: death proof A "Czorny" ze Szwecji bedzie przecinal wstege? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 00:39 Moze jeszcze jego mamusia przyjedzie i otworza biuro posrednictwa pracy. Jestem pewien ,ze z tych 200 tys. co mieliby dostac na budowe to polowa zniknie albo zbuduja kolejny "piekny" grobowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Nie dla dawania im czegokolwiek za darmo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.07, 09:16 Dlaczego redni chca im dawac za darmo grunty w centrum? czym sobie na to zasluzyli? w parku i w centrum i kolo dworca nie da sie przejsc zeby te typy kogos nie zaczepily. kazdy wie ze wrozenie cyganki w bramie konczy sie zlodziejstwem z ich strony.Pytam z jakiej racji z naszych podatkow mamy im budowac centrum zeby sie mogli czuc jeszcze wazniejsi w naszym miescie.proponuje normalna cene za grunty.Stac ich ,mafia im dosle pieniazki.Od Radomiaka przez tyle lat brano pieniadze a teraz radni ot tak oddaja oszustom grunty w centrum miasta.Za duzo mamy pieiedzy w kasie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henryk Romowie walczą o swoje centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 09:26 Nigdy już nie zaufam Romom. Oszukali mnie w zyciu okrutnie. Przedtem nie miałem uprzedzeń. Nie wierzcie Romom!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eagle Romowie walczą o swoje centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 09:33 Najwyższy czas zainteresować się, z czego ci ludzie się utrzymują. Wpuścić do Polski i pozwolić bezkarnie buszować jest bardzo łatwo. Powinni posiadać legalne źródła dochodu, każdy powinien mieć z własnej pracy lub legalnej działalności opłacony ZUS. Jeszcze mi się nie zdarzyło zobaczyć cygana przy legalnej pracy, za to nieraz byłem świadkiem kradzieży lub naciągania na "powróżenie". Ktoś zdrowo myślący powinien zrobić z nimi porządek, a nie trwonić pieniądze na prezenty dla społeczności, która pasożytuje na normalnie żyjących ludziach. Do tych, którzy spróbują ich bronić: odpowiedzcie mi, z czego ci ludzie się utrzymują? !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panu sońcie Re: Romowie walczą IP: *.tkdami.net 17.08.07, 11:54 Serce rośnie, ciekawe ilu było w tej grupie radomian? "Fałszywy Węgier, Polak solidarny Ponad 80-letnia radomianka, od której oszuści wyłudzili 10 tys. zł ma szansę odzyskać choć część pieniędzy. Spontaniczną zbiórkę zorganizowali słuchacze radiowej „Trójki". W poniedziałek, 6 sierpnia, pani Anna szła ulicą Warszawską. Obok niej zatrzymał się samochód. Kierowca zapytał, czy kobieta mogłaby pożyczyć mu 10 tys. zł. Mężczyzna tłumaczył, że jest Węgrem. W okolicach Radomia zdarzył się wypadek, w którym zginęli jego matka i ojciec. Twierdził, że ma same dolary, a potrzebuje złotówek. Kobieta jako zabezpieczenie pożyczki dostałaby torbę z dolarami. Pieniądze miał zwrócić za kilka godzin. Pani Anna zgodziła się pomóc i wsiadła do samochodu, by pojechać do banku. Oprócz kierowcy był w nim jeszcze inny mężczyzna oraz dwie kobiety z dzieckiem. W czasie jazdy kierowca opowiadał, że na Węgrzech ma kilka hoteli, w których zatrudnia samych Polaków, stąd dobrze zna polski. Po wizycie w banku i wypłaceniu pieniędzy kobieta została wywieziona kilka kilometrów za Skaryszew i pozostawiona w polu. W torbie zamiast dolarów były gazety. Historię pani Anny opowiedzieli w piątek, 10 sierpnia, reporterzy radiowej „Trójki" w popołudniowym magazynie informacyjnym. Natychmiast odezwali się słuchacze z całej Polski, którzy chcieli wesprzeć finansowo radomiankę. Tłumaczyli, że w ten sposób pokażą i udowodnią, że nie należy tracić wiary w uczciwość ludzi, którzy proszą o pomoc. - Zadzwoniło kilkadziesiąt osób. Słuchacze deklarowali od 50 do tysiąca złotych, które chcą przekazać tej pani. Łącznie jest to ponad cztery tys. zł - mówi Robert Kantereit, redaktor prowadzący wydanie „Zapraszamy do Trójki". Jak dodaje, doskonale rozumie panią Annę, bo sam padł kiedyś ofiarą oszustwa. - Trudno sobie wyobrazić jak perfidni potrafią być oszuści, a z drugiej strony, jak dobrymi są aktorami. Nie dziwię się, że ta kobieta została oszukana, choć trochę może dziwić wysokość kwoty. Lista darczyńców trafiła do Rafała Jeżaka, rzecznika radomskiej policji. - Z 28 osób udało mi się skontaktować już z 21. Wszyscy potwierdzili chęć wpłat. Przekazałem im numer konta tej pani. Wiem, że dokonano już pierwszych przelewów - mówi. Policja wciąż poszukuje „Węgra". Z relacji kobiety wynika, że kierujący samochodem miał około 170 cm wzrostu, 50-55 lat, był otyły, miał ciemne włosy. Najprawdopodobniej podróżujący autem to Romowie. Samochód był ciemnego koloru, rejestracja zaczynała się od liter LC. Osoby, które mogą pomóc w ustaleniu sprawców oszustwa proszone są o kontakt z II Komisariatem Policji w Radomiu przy ul. Świerkowej 49, tel. 048 345 33 11." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do do Graj cyganie graj. IP: 82.139.35.* 17.08.07, 12:35 Drogie ciuchy,dobre żarcie,drogie wódy. Nieprcuje a dobrze żyje.Kto? No kto ? Panie Sońta lecz się pan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzarek Re: Graj cyganie graj. IP: *.tkdami.net 17.08.07, 17:32 Będąc na Słowacji, w mieścinie którą zamieszkiwałem była specjalna dzielnica Romów. Średnio co drugi dom wyglądał jak pałac. Mimo środka tygodnia i środka dnia, na ulicy roiło się od Romów :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek prezenty dla romow naszym kosztem... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.07, 17:54 To poroniony pomysl. to sa oszusci i zlodzieje i jak sie niedawno dowiedzielismy z mediow takze i mordercy ,bandyci ,kryminalisci.A nasi radni chcą im oddawac tereny w centrum miasta! za darmo! chociaz oni maja pieniadze a miasto nie ma! cos mi tu smierdzi cyganską łapą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyganka Re: prezenty dla romow naszym kosztem... IP: *.22.radom.pilicka.pl 18.08.07, 23:35 gdyby los innych zależał od tychludzi, którzy tu wygłaszają swoje obawy o to, co romowie zrobią z tym placem na którym mieszkali pół wieku za ,który płacili podatek ,czynsz za mieszkania tzw. "baraki" i prawie wiekszość z nich pracowała w zakładach pracy jak;zakłady metalowe, tytoniówka,garbarnia.Cyganki wróżyły. Niech Was drodzy '"Polacy Patrioci " serce nie boli, majątku Cyganie wam nie zabiorą. Żenujące jest to co piszecie i bardzo niepokojąca nienawiść. poadrawiam ,życzę większej tolerancji. Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j Do wszystkich antyromitów :) lecz nie tylko. 19.08.07, 16:03 Ludzie, nie wariujcie. Nie generalizujcie jeśli chodzi również o moralność Romów. Nie wszyscy to "złodzieje" czy "oszuści". W ciągu swojego całego pobytu w UK miałam okazję mieszkać z jedną cygańską rodziną (na 3 lata "zaliczyłam" 7 przeprowadzek :), z czego druga w tym roku właśnie się odbywa :)więc "przewinęłam się" przez kilka kultur...:)). Ci Cyganie, z którymi mieszkałam byli całkiem porządni, mieli swoje temperamenty, ale mnie się nie czepiali, nawet na Wigilię (bez ich cygańskiego bigosu na świńskich :oooo ogonach) zaprosili :). Owszem, słyszałam różne historie z uciekaniem przez okna z domu Cyganów w finale w obawie o własne życie, ale nie można generalizować. Mnie z pokoju nic nie zginęło. Wróżby Cyganek traktujcie z przymrużeniem oka, jak wszędzie uważnie pilnujcie portfeli (kiedyś na żywo widziałam chłopaczka - na Cygana nie wyglądał - który w tłumie, zasłaniając rękę plecakiem obrabiał jakąś kobitkę wsiadającą do "7"; do dziś sobie "gratuluję" szybkości reakcji...). Mam nadzieję, że w sprawie Centrum... wszystko odbywa się zgodnie z prawem. Ciekawe czy to stowarzyszenie zwróciło się o pomoc materialną do Don Wasyla...? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N.O. Jedno pytanie do Pana Sońty. IP: 82.139.35.* 19.08.07, 18:22 Czym zasłużyli się Romowie radomscy dla społeczności Radomia,że chce Pan lekką ręką podarować im działkę? Ja przepracowałem uczciwie 31 lat.Wywiązując się ze wszystkich płatności.Gdy chciałem mieć na własność działkę,a na niej swój dom musiałem za działkę zapłacić i to nie małe pieniądze.Może szanowny Pan wymieni choć jedną zasługę Romow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kai Romowie walczą o swoje centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.07, 20:41 zwolnienie z podatkow moga byc ci ktorzy je placa, jesli mamy indian to nalezy im sie rezerwat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdziwszy Polak Romowie walczą o swoje centrum IP: 193.24.14.* 28.08.07, 12:28 A ja jak kupowałem samochód w Kostrzynie to mnie oszukał strasznie taki jeden nasz rodak, z gęby to był prawdziwy słowianin - uwazajcie na Polaków!!!, a mojej mamie w sklepie sprzedawczyni (też blondynka) sprzedała przeterminowane wędliny - sprytnie "odswieżone", strach wyjśc na ulice w tej naszej Ojczyźnie:) Odpowiedz Link Zgłoś