Dodaj do ulubionych

Literatki, tort na waflu itd

IP: *.tkdami.net 30.09.07, 22:07
Proponuje ranking sal na ktorych pierwszy toast podawany jest w
literatkach.
Kolejny bedzie dotryczyl podawania lodow Koral w plastikowych
opakowaniach.
Na sam koniec proponuje tort na waflu.

Czy sa jakies sale na ktoprych praktykuje sie takie zwyczaje ?
Obserwuj wątek
    • Gość: zDziWiony Re: Literatki, tort na waflu itd IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 30.09.07, 22:16
      Ja przezylem cos gorszego, obrusy na stolach przykryte folia przezroczysta, sala
      w miejscowosci Tczów.

I kolejny raz z konkursem, Mama, Tata, Zosia, Burek i Słoń to już porażka, do
      tego dochodzi ceremonialne żarcie tortu o północy, jakby to był główny gwóźdż
      wesela.

Da dokladkę jeszcze kolejne podziękowania dla rodziców!!!

Kro wymysla taki scenariusz wesel??!!

Wesele jest dla gosci i co ich obchodza jakies tam zamulone podziekowania, ktore
      mozna zrobic nie na pokaz tylko po błogosławieństwie w domu. Od 11 do 1-2 w nocy
      zespoly rozpierdzielaja wesele urządzając oblesne konkursy, do tego tort i
      podziekowania!!

ale to tak na marginesie.

pozdrawiam przyszlych mlodych
      Zdziwiony
      • Gość: xx Re: Literatki, tort na waflu itd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.07, 22:53
        "zamulone podziekowania" to chyba to ty jesteś zamulony i to tak
        poważnie.
    • Gość: Jolka Re: Literatki, tort na waflu itd IP: *.tkdami.net 30.09.07, 22:38
      A co jest zlego w jedzeniu tortu z wafla? Czy komus to przeszkadza?
      Faktycznie gorsze jest podanie toastu w literatkach i koniecznosc
      zabrania literatek do stolu.
      Na moim weselu byl wafel, pucharki do lodow i kieliszki do szmpana.
      • Gość: xx Re: Literatki, tort na waflu itd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.07, 22:56
        przeszkadza - nabytej inteligencii.
        • Gość: zDziWiony Re: Literatki, tort na waflu itd IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 30.09.07, 23:05
          W lokalu na poziomie nie podaja na waflach, to samo tyczy sie porzadnych
          cukierni, gdzie cisatka do kosumcji nie podaja na waflu tylko na talerzykach i
          lyzeczka.

3 gosciom wypadlo to ów danie z wafla na podloge przy jedzeniu, ktore bylo
          oblesne i polowa gosci miala wymazane geby i brudne lapy!!

A podziekowania nie musza byc na pokaz, mozna zrobic w domowym zaciszu!!!

pozdr
          zdziwiony
          • Gość: ania Re: Literatki, tort na waflu itd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 22:17
          • Gość: Asia Re: Literatki, tort na waflu itd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 22:23
            Popieram nie podawajcie tortu na waflu ostatno byłam na weselu gdzie
            po konsumpcji tortu goście moglitylko ślizgać sie na porozwalanym
            torcie.
    • Gość: ja Re: Literatki, tort na waflu itd IP: *.top.net.pl 06.10.07, 20:54
      a ja niestety znam lokal gdzie do tortu ślubnego podali duże widelce (takie jak
      do drugiego dania), a część lodów zamiast w pucharkach na płaskich talerzykach i
      też z widelcami... myślałam że zemdleje ze wstydu... na własnym weselu :(
      • Gość: Mietek Re: Literatki, tort na waflu itd IP: *.tkdami.net 08.10.07, 22:24
        To jeszcze nic...
        W jednak sali za mastem podaja pierwszy toast w literatkach, po
        wypiciu trzeba je zabrac ze soba do stolu, lody podawane sa... w
        plastikowych kubeczkach, takich jak kupuje sie w sklepie, zdjete
        bylo jedynie wieczko i nactapana bita smietana. To byl koszmar, po
        tym moznabylo sie spodziewac tortu na waflu, oczywiscie tak bylo.
        • Gość: dzidka Re: Literatki, tort na waflu itd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.07, 11:53
          o,mój ulubiony temat - krytyka lokalu i obsługi.
          - Zdarzyło mi się być na weselu gdzie stół nakryty był ceratą a`la biały obrus;
          taka mleczna ze szlakiem u dołu,fuuujj.
          - literatki do toastu na wejście też widziałam. a potem prośba pań kelnerek,
          żeby zabrać literatki do stołu. I pić z tego do białego rana.
          - wielkie zdziwienie kelnerki, gdy prosiłam o kieliszek do czerwonego wina. Po
          długim oczekiwaniu przyniosła... literatkę. A wcześniej musiałam prosić o
          podanie wina (nigdzie w zasięgu wzroku nie widziałam wina, za to wszędzie były
          flaszki wódki).
          - kelnerka przyniosła schłodzone czerwone wino.
          - zdarza się też że w ogóle nie ma kieliszków do wina na stanie. Kelnerki
          odpowiadają, że przecież mam literatkę, wrrrrr
          - no i oczywiście tort na waflu przyznam że pierwszym razem nie załapałam o co
          chodzi i szukałam talerzyków.
          - no i jeszcze podziękowania dla rodziców. Tego nie rozumiem - po co takie show?
          I jeszcze młodzi wręczający kwiaty mamusiom; kwiaty które kilka godzin wcześniej
          sami dostali pod kościołem (wyciągane z wielkich wazonów ze wszystkimi bukietami
          od gości).

• Gość: Tomeczek2 Re: Literatki, tort na waflu itd IP: *.tkdami.net 21.10.07, 00:05
            Zyczenia dla rodzicow............... zenada

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka