Dodaj do ulubionych

Logo Radomiaka:

25.11.07, 13:45
Za: www.sport.pl/sport/1,74696,4371584.html

Radomiak Radom - Według części z nas najpaskudniejszy herb po tej stronie Karpat. Bardziej przypomina graf rodem z lekcji matematyki w I klasie podstawówki, niż symbol jakiegokolwiek klubu. Jeśli jesteś kibicem Radomiaka, to współczujemy. Nie martw się jednak, bo gorzej już być nie może. Jeśli zaś jesteś grafikiem, to wymyśl coś dla Radomia - może zmienisz życie kibiców na lepsze.

Co Wy na to?
Obserwuj wątek
    • Gość: matt Re: Logo Radomiaka: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.07, 14:43
      Po pierwsze - kluby mają herby. Logo to może mieć mleczrnia. Po
      drugie - polecam autorom jebn**cie się mocno w puste łby.
      • Gość: pytam Re: Logo Radomiaka: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.07, 14:47
        A po co logo im jak niedługo zlikwidują ten klubik. Przecież oni nic nie grają, poziom gminny. Po co im stadion na trzecią ligę, kto ich utrzyma w wyższych ligach?
        • Gość: kibic Radomiaka Re: Logo Radomiaka: IP: *.client.dsl.net 26.11.07, 19:17
          Zgadzam sie z autorem tego postu.HERB RADOMIAKA JEST OKROPNY!!!Kto
          go wymyslil i kiedy?Wie ktos?
          Najwyzszy czas go zmienic!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Brx77 Re: Logo Radomiaka: IP: *.rad.vectranet.pl 26.11.07, 19:24
      Moze i nie jest najpiekniejszy ale jest nasz oryginalny i niepowtarzalny. Nigdy wszystkim sie nie dogodzi. Moze i chcialbym nowy herb Radomiaka ale tradycja zobowiazuje. Mnie np. nie podoba sie nawiazanie czerwienia do barw RKS'u. Radomiak powinien miec herb zielono-bialy i basta. Mozna by dokonac malej korekty co do ksztaltu czy barw jak to ma miejsce np. w Arsenalu czy innych klubach pilkarskich. Rzeczywiscie forma matematyczna herbu nie imponuje. A zreszta czepcie sie herbu Radomia nie Radomiaka.
    • Gość: :) Re: Logo Radomiaka: IP: *.rad.vectranet.pl 26.11.07, 20:19
      Haha! Faktycznie, ze on jest gorszy niz nasze nowe logo miasta :)
      • Gość: bombel Re: Logo Radomiaka: IP: *.client.dsl.net 27.11.07, 19:17
        Herb Radomiaka jest beznadziejny.Jak myslicie czy ludzie nie z
        Radomia wiedza co oznaczaja te cyferki?I nie wiadomo ktora jest jako
        ostatnia a ktora pierwsza.Zadam zmiany Herbu!
        • Gość: zen Re: Logo Radomiaka: IP: *.radom.pl 27.11.07, 19:38
          Gość portalu: bombel napisał(a):

> Herb Radomiaka jest beznadziejny.Jak myslicie czy ludzie nie z
          > Radomia wiedza co oznaczaja te cyferki
          1910 matole!
          • Gość: bombel DO "ZEN" IP: *.client.dsl.net 28.11.07, 19:58
            Naucz sie czytac baranie jeden.Wyraznie napisalem: " czy ludzie NIE
            Z RADOMIA wiedza co oznaczaja te cyferki".
            Kibice Radomiaka wiedza ze to 1910 ale czy jest wyraznie widoczne?
            Nastepnym razem ciemniaku jeden 5 razy przeczytaj zanim zaczniesz
            obrazac kogokolwiek .
            • Gość: Adek Re: DO "ZEN" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.07, 20:23
              > Kibice Radomiaka wiedza ze to 1910 ale czy jest wyraznie widoczne?

Układ cyfr jezst zgodny z ruchem wskazówek zegara, więc wystarczy
              trochę ruszyć wyobraźnią.
              • Gość: Adek Do redaktorków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.07, 20:46
                >Jeśli jesteś kibicem Radomiaka, to współczujemy. Nie martw się jednak, >bo
                gorzej już być nie może. Jeśli zaś jesteś grafikiem, to wymyśl coś >dla Radomia
                - może zmienisz życie kibiców na lepsze.

A ja wam redaktorzyny wspólczuję głupoty. Jakbyście mieli odrobinę oleju w
                głowie, to byście się nie odważyli oceniać symbolu jakim jest herb klubu! To tak
                jakby oceniać herb Polski, który nie musi się nikomu podobać, bo to tradycja i w
                takim kształcie powinien zostać na zawsze! Ja jestem kibicem Radomiaka i jestem
                dumny z tego herbu, który pewnie jest starszy od niejednego tu krytykanta.
    • Gość: acmalin Radomiak to tradycja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.07, 22:18
      Logo to sobie moze zmieniac jakas tam amica czy korona kluby bez tradycji i
      jakiejkolwiek historii. Herb ma kilkadziesiąt lat i tak musi zostac jest jaki
      jest nie musi sie wszystkim podobac. O gustach sie nie dykutuje. Moze zburzmy
      Wawel bo jest stary i sie komus nie podoba

• Gość: Rad Re: Logo Radomiaka: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 10:25
      Zły pomysł ze zmienianiem herbu. Lepiej pozostawić ten co jest.
      • Gość: kix Re: Logo Radomiaka: IP: *.tkdami.net 30.11.07, 15:19
        Wolal bym miec taki herb jak mowicie bez tradycji - jak Korona
        Kielce i grac - w I -szej lidze , miec nowoczesny stadion
        pilkarski , niz herb Radomiaka z tradycja , druzyne bez poziomu i
        przyszlosci i marny gminny stadion.
        • Gość: prześmieszne Re: Logo Radomiaka: IP: *.187.udn.pl 30.11.07, 15:40
          haha to niby od herbu zależy w której lidze jesteśmy?
    • naiwny_cynik Re: Logo Radomiaka: 30.11.07, 15:44
      Opinia "ekspertów" poniżej poziomu. Herb Radomiaka jest po pierwsze
      bardzo ładny i unikalny, a po drugie dyskusja na ten temat jest na
      poziomie dyskusji czy np. orzeł w herbie Polski jest ładny czy nie.
      Jest jaki jest, to jest nasz herb z którego jesteśmy dumni!
      • Gość: radomianin Re: Logo Radomiaka: IP: *.31.radom.pilicka.pl 30.11.07, 16:22
        Najfajniejsze sa czerwone uszy, pi.da uszy musi mieć :)
        • Gość: gregor13 Re: Logo Radomiaka: IP: *.rad.vectranet.pl 30.11.07, 17:13
          Przypomnij sobie broniarzu, jakie twój (celowo) klubik miał literki w nazwie w
          latach osiemdziesiątych ub. stulecia, a później się wymądrzaj. Niezorientowanym
          podpowiem: RGKS, gdzie G znaczyło gwardyjski, czyli milicyjny...
          • Gość: radomianin Re: Logo Radomiaka: IP: *.31.radom.pilicka.pl 30.11.07, 22:19
            Nie musisz mi przypominać, to jest historia mojego klubu i jestem z
            niej dumny!!! Popatrz uważnie na herb swojego klubu i powiedz mi czy
            powstał on w 1910 roku (herb), a jak nie to wytłumacz reszcie ludzi
            skąd tyle przekłamań. Radomiak powstaje w 1946 roku, herb kilka lat
            później, umieszczają w nim datę powstania innego klubu (RKS-u) 1910,
            przekłamują barwy klubowe (czerwień), co to jest??? Większej paranoi
            nie widziałem w życiu!
            • Gość: RAA... Re: Logo Radomiaka: IP: *.rad.vectranet.pl 01.12.07, 14:42
              Mlodzi nie pamietaja , ze w Radomiu byl jeszcze jeden klub pilkarski
              wlasnie najstarszy w Radomiu i nazywal sie RKS - Radom , boisko
              miescilo sie przy starym ogrodzie , Radomiak polaczyl sie z RKS -em
              i zagarnal date powstania tego klubu tj. 1910 rok jako date
              powstania Radomiaka co jest - nieprawda.
              • Gość: Kibic Re: Logo Radomiaka: IP: *.rad.vectranet.pl 01.12.07, 15:21
                Dobraaa tak wszyscy marudzą o herbie a spójrzcie na herb Falubazu Zielona
                Góra...:| takiego to dopiero byście nie chcieli mieć...!! Myszka Miki czy co
                innego jaki Herb :|
              • Gość: radomianin Re: Logo Radomiaka: IP: *.31.radom.pilicka.pl 02.12.07, 14:27
                Gość portalu: RAA... napisał(a):

> Mlodzi nie pamietaja , ze w Radomiu byl jeszcze jeden klub
                pilkarski
                > wlasnie najstarszy w Radomiu i nazywal sie RKS - Radom , boisko
                > miescilo sie przy starym ogrodzie , Radomiak polaczyl sie z RKS -
                em
                > i zagarnal date powstania tego klubu tj. 1910 rok jako date
                > powstania Radomiaka co jest - nieprawda.

Radomiak połączył się z RKS-em i stąd taka data, na tej samej
                zasadzie możemy powiedzieć że Jadar Radom powstał w 1916 przejmując
                tradycje Czarnych. Jak widzę nikt nie potrafi logicznie wytłumaczyć
                paradoksów związanych z Radomiakiem, nawet jego nieliczni prawdziwi
                kibice?
                • Gość: matt Re: Logo Radomiaka: IP: *.tkdami.net 02.12.07, 15:48
                  Po pierwsze - Czarni powstali w 1921, nie w 1916 roku.
                  Po drugie połączenie dwóch klubów (jak w przypadku RKs-u i Radomiaka)
                  a przejęcie stowarzyszenia przez prywatnego właściciela (jak w
                  przypadku Radomskiego Towarzystwa Siatkarskiego i Jadaru) to dwie
                  zupałnie różne sprawy. Zanim zaczniesz o czymś pisać, zapoznaj się z
                  faktami.
                  • Gość: radomskipatriota Re: Logo Radomiaka: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.07, 16:32
                    Paradoks polega na tym, że z ku..mi i psami się nie dyskutuje. Więc zamilcz
                    radomianin.
                    RGKS mówi wszystko za siebie, jak w przypadku klubu z Narutowicza.
                    A co do herbu, to koło "pisiorka" mi zwisa czy ktoś twierdzi, że jest ładny czy
                    nie. TO jest herb MOJEGO klubu i dywagacje na ten temat są zbyteczne.
                    A co do daty powstania, to szanowny radomianinie nie doszukuj się sensacji. Jest
                    jak jest. Jako datę powstania Radomiaka uważa się rok 1910. I nic Wam do tego.
                • Gość: bob961 Re: Logo Radomiaka: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.07, 13:57
                  Gwoli ścisłosci to w roku 1910 powstał RTS czyli Radomskie
                  Towarzystwo Sportowe a nie RKS. Drogi radomianinie zajmij się bronią.

A logo kwestia subiektywna. Dla mnie najpiękniejsze, bo Radomiaka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka