Dodaj do ulubionych

Hotel przy Staroopatowskiej - koniec historii?

25.03.08, 20:05
Łał!!!!! Pożyjemy zobaczymy.
Obserwuj wątek
    • Gość: lalka Hotel przy Staroopatowskiej - koniec historii? IP: *.dip.t-dialin.net 25.03.08, 20:25
      czy na pewno
      • Gość: lewsky Re: Hotel przy Staroopatowskiej - koniec historii IP: 82.139.59.* 25.03.08, 22:33
        Druga historia: budynek MDK-u przy ul. Mickiewicza. Co z nim?
    • Gość: plugagosc wielka szkoda IP: *.radom.pl 26.03.08, 07:25
      ta ruina powinna zostać - jak ruiny po atomówce w Hiroshimie. Ruina
      wrosła w to miasto, w jego pejzaż - wykończenie jej teraz to gwałt
      na kulturowym wizerunku naszego miasta - zapyziałego, "wiecznie
      niedokończonego". Szkoda - przywykłem do tego dziadostwa jak do psa -
      niby kundel a da się polubić..................
      • zylam1 Re: wielka szkoda 26.03.08, 14:14
        Tylko koni żal ....:))))
    • Gość: kozik Hotel przy Staroopatowskiej - koniec historii? IP: *.48.udn.pl 26.03.08, 12:41
      wysadzić i zrobić relacje w TV - promocja na miarę naszego miasta :P
      • Gość: expert Re: Hotel przy Staroopatowskiej - koniec historii IP: *.tkdami.net 26.03.08, 15:49
        puscic radomskich dresiarzy , miejsce idealne na cpanie , picie i te
        inne sprawy...
    • Gość: Karolinka a kamienice ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.08, 16:52
      Jestem za tym zeby cos tam zrobic :) tam jest 154 lokali wiec 154 rodziny by
      moglo tam mieszkac, poniewaz stare kamienice sie rozwalaja i sa w zlym stanie i
      groza zawaleniem i utrata zdrowia a newet zycia ludzi mieszkajacych w takich
      kamienicach, wiec jestem za tym zeby np. te rodziny mogly tam za mieszkac, nawet
      dobry by mieli punkt do zamieszkania blisko do dworca, targu i stokrotki:) i do
      feniksa oczywiscie:) to taki moj maly pomysl na te dwa ladne budynki :)
      pozdrawiam. Karolina :* Kocham to miasto :)
      • Gość: gosc Re: a kamienice ? IP: *.eranet.pl 26.03.08, 17:46
        to byloby dopiero :) taki duuuzy slams :) cale szczescie te
        mieszkania beda do kupienia.
      • zylam1 Re: a kamienice ? 26.03.08, 18:24
        i generalnie, żeby wszyscy byli piękni i zdrowi:) Jakiś czas temu miasto
        próbowało wcisnąć te budynki Politechnice, ta po zrobieniu ekspertyz uznała, że
        koszty wykończenia, przebudowy i adaptacji do współczesnych wymagań będą wyższe
        niż postawienie nowych budynków o takiej kubaturze. Być może obecnie ceny lokali
        wzrosły na tyle, że opłaca się je wykończyć, mam tylko jedno pytanie, czy
        chcieli byście tam mieszkać? Zwłaszcza na niższych piętrach, obok targu z
        widokiem na piękny papowy dach Billi i Feniksa? Pierwsze do pierwszego pietra to
        chyba światło nie dochodzi. Co z parkingiem? przecież tam już nie ma miejsca...
        • Gość: KY Re: a kamienice ? IP: 82.139.34.* 26.03.08, 19:50
          Z tego co się orientuje to Politechnika nie wzięła tych budynków, gdyż cena za
          nie była za wysoka jak na ich możliwości (innych akademików w końcu też nie
          postawiła).
          Co do kosztów to wielka płyta jest o wiele trwalsza niż tradycyjne budownictwo
          (wtedy budowało sie budynki z myślą o trwaniu, nie burzeniu), więc myślę że ząb
          czasu nie nadszarpnął struktury tych wieżowców. Jedynym problemem jest tam brak
          jakichkolwiek mediów wewnątrz i brak izolacji termicznej.
          • Gość: elo Re: a kamienice ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.08, 22:12
            Dobra informacja. Budynek można zawsze objąć termomodernizacją.
            Pomalować i będzie ozdobą Ustronia.
            Ciekawe ile będzie kosztować mkw w tej mini ruinie.
          • zylam1 Re: a kamienice ? 27.03.08, 16:16
            Zgadzam się, że płyta jest trwała, ale w budownictwie koszty wykończenia zawsze
            przewyższają koszt stanu surowego, a w tym wypadku dochodzi koszt dostosowania
            budynku do współczesnej technologii instalacyjnej itp. Dodatkowym kosztownym
            elementem jest dostosowanie pomieszczeń wewnątrz. W środku zrobione są
            pomieszczenia 2 i 1 izbowe z aneksem sanitarnym typowe dla hotelu, ściany są
            zrobione z betonu itp. Koszty dostosowania tego wszystkiego będą ogromne dlatego
            myślę, że te roboty to jakaś kolejna ściema:) Mam nadzieję, że się solennie pomylę:)
            • Gość: kajmel Re: a kamienice ? IP: 82.139.40.* 27.03.08, 17:36
              izby to chyba masz ale u rodziny na wsi
              • zylam1 Re: a kamienice ? 27.03.08, 19:59
                Taka nomenklatura jaka technologia więc całuj mnie głęboko...
                • Gość: kajmel Re: a kamienice ? IP: 82.139.40.* 28.03.08, 12:31
                  wyjmij sobie tą słome z butów i dopiero głos zabieraj, choć i tak nigdy
                  pochodzenia nie ukryjesz rolniku.
                  • zylam1 Re: a kamienice ? 29.03.08, 15:24
                    Debil.
                    • Gość: kajmel Re: a kamienice ? IP: *.tkdami.net 29.03.08, 17:20
                      miło mi, Adam jestem
                      • zylam1 Re: a kamienice ? 29.03.08, 18:58
                        Możesz być każdym i raczej nikim bo tchórzliwie sie nie podpisujesz. Polecam
                        odwiedzenie przykładowo stronki GUSu gdzie używa się określenia "izba" w
                        stosunku do pomieszczeń w budynkach mieszkalnych
                        [www.stat.gov.pl/cps/rde/xbcr/kielce/ASSETS_Budownictwo_mieszkaniowe_2007.pdf]
                        lub opracowań UMCSu [www.annales.umcs.lublin.pl/B/2002/18.pdf].
                        • zylam1 Re: a kamienice ? 29.03.08, 18:59
                          raz jeszcze linki

www.annales.umcs.lublin.pl/B/2002/18.pdf
                          www.stat.gov.pl/cps/rde/xbcr/kielce/ASSETS_Budownictwo_mieszkaniowe_2007.pdf
                          • suzi-es Re: a kamienice ? 23.04.08, 12:01
                            coś mi się obiło o uszy, że będą tu mieszkania socjalne, czy ktoś potwierdzi?
    • Gość: OB Socjal IP: *.radom.net 23.04.08, 14:00
      Byłoby to za wysoko standard
      dla socjalnych,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka