isoxazolidine 04.09.03, 15:41 Nekropolie nalezy bezwzglednie ratowac - i moim zdaniem kwestia drugorzedna jest to, czy leza tam wybitni czy "nieco mniej wybitni" radomianie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pies22 Re: Obraz za mur 04.09.03, 22:16 Jestem za uratowaniem obrazu i cmentarza, ale przypomina mi to anegdote jak to za pociag wegla dostawalismy z CCCP pociag butów... do podzelowania. Dlaczego miasto za konserwacje obrazu, który bedzie eksponowany w muzeum podleglym sejmikowi ma zaplacic i jeszcze poniesc koszty konserwacji cmentarza ewangelickiego. Mysle,ze Marszalek Sejmiku Mazowieckiego powinien przynajmniej zaplacic te kilkadziesiat tysiecy za konserwacje obrazu, a miasto ewentualnie za cmentarny mur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IRA Re: Obraz za mur IP: *.tkdami.net 04.09.03, 23:15 Może nie za poprawnie zastało skonstruowane zdanie nt. warunków przekazania obrazu do Muzeum i stąd wątpliwości co do zobowiązań finansowych miasta. Po parokrotnym przeczytaniu jestem zdania, że za prace konserwatorskie zapłaci Marszałek Województwa, oczywiście jak zechce. Odpowiedz Link Zgłoś