Dodaj do ulubionych

Pytanie o handel przy Struga

IP: *.radom.pl 14.09.03, 23:40
co sie odwlecze to nie uciecze
Obserwuj wątek
    • Gość: GOŚĆ Re: Pytanie o handel przy Struga IP: *.tkdami.net / 172.16.5.* 15.09.03, 09:10
      To znaczy że Pan Prezydent pozwala handlować ludziom bez
      zezwolenia na prowadzenie działalności, handlarze przy ulicy
      Struga nie muszą płacić za ZUS ,podatek ,i nikt tego nie
      sprawdza ,hanlują nielegalnie papierosami,warzywami i taki to
      się szybko dorobi,więc ja zakończę swoją działalność i wychodzę
      na ulicę STRUGA , myślę że wtedy się dorobię bo jak sobie
      obliczyłem to zostanie mi sporo pieniędzy.DZiękuję Panie
      Prezydencie Radomia
      • Gość: a Re: Pytanie o handel przy Struga IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 15.09.03, 09:30
        Tak to niestety jest..
        Jeden głowi się, jak tu w legalny sposób zarobić, a inny wystawi stragan na
        ulicy i przez rok nikt się nawet nie zainteresuje, czy ma na to zezwolenie.
        Zresztą, jak zauważyłem, handel na Struga jest w dużym stopniu opanowany
        przez "firmy" rodzinne, które od dawna mają swoje stragany wewnątrz targowiska,
        a na ulicy wystawiają kolejne. Działalność jest pewnie na jedną osobę, która ma
        ten stragan w środku, a to, że żona ma następny, syn kolejny itp, to już w
        naszej rzeczywistości nic nie znaczący szczegół :)
        Żeby chociaż tymi papierosami ktoś się zainteresował. Codziennie te same twarze
        sprzedających, teraz już długi szpaler się zrobił. I co? - i nic...
        Ostatnio nawet jeden stał przy wejściu do Biedronki na Miłej, widać na Struga
        już za duża konkurencja :)
      • Gość: obserwator Re: Pytanie o handel przy Struga IP: *.tkdami.net 15.09.03, 16:22
        Szanowni Panstwo dajcie spokoj Panu Prezydentowi bo on sie ba tym po prostu nie
        zna,chcialby wszystkim zrobic dobrze,a mu sie nie udaje.Jak bedzie konczyl
        kadencje juz na wszystkim znal sie bedzie.Zobaczycie jak bedzie w duecie z
        prezydentem Banasiewiczem prosperowal.
    • Gość: OLEK Re: Pytanie o handel przy Struga IP: 213.199.199.* 15.09.03, 15:04
      NA STRUGA SPRZEDAJĄ PAPIEROSY BEZ AKCYZY CODZIENNIE PRZECHODZI
      TAMTĘDY DO PRACY W URZĘDZIE KONTROLI SKARBOWEJ KILKADZIESIĄT
      OSÓB W TYM SAM PAN DYREKTOR ZBROWSKI I KIEROWNIK KONTROLI AKCYZY
      SZPILSKI ALE UDAJĄ ŻE NIE WIDZĄ NIE CHCĄ MIEC NOWYCH
      KŁOPOTÓW,PRZECIEŻ CAŁĄ SWOJĄ ENERGIE MUSZĄ POŚWIĘCIĆ NA KNUCIA
      ABY UTRZYMAĆ TYŁKI NA STOŁKACH.POZA TYM NIC ICH NIE INTERESUJE.
    • Gość: policjant Re: Pytanie o handel przy Struga IP: 213.199.199.* 15.09.03, 15:12
      Ludzie jak zarejestrujecie firmę to już was ma urząd skarbowy
      zawsze was może skontrolować a jak handlujecie na czarno to
      guzik wam mogą zrobić. Najwyżej zarezerwujcie sobie 500 zł.na
      łapówkę dla kierownik Erbel w I Urzędzie skarbowym tylko ona
      wysyła tam ludzi ,ale za kasę załatwicie z nia wszystko. Zawsze
      możecie stwierdzić że wyszliście pierwszy raz i do tej pory nic
      nie utargowaliście i guzik wam zrobią.
    • Gość: oko Re: Pytanie o handel przy Struga IP: *.tkdami.net 15.09.03, 17:14
      A markety jakie podatki płacą?
      • Gość: Jerzy Re: Pytanie o handel przy Struga IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 16.09.03, 08:19
        Panie ;oko" proszę nie przyrównywać ulicy Struga do marketu ,my wiemy co
        znaczą markety dla ludzi mających własne sklepy ,ale markety dają pracę
        garstce ludzi ,płacą za nich ZUS ,w markecie jest czysto,przyjemna
        atmosfera ,wc,a na struga kibel na parkingu ,śmiecie na całej ulicy chamstwo i
        smród ,Panie ;OKO" chyba Pan zapomniał który mamy wiek i że jakiś porządek w
        mieście powinien panować.Sanepid kontroluje targowiska legalne ,ludzie płacą
        kary za brak ręcznika jednorazowego ,a dziwi mnie że handlary na ulicy STRUGA
        podają toWAR TAKIMI BRUDNYMI ŁAPSKAMI ,SĄ BARDZO NIECHLUJNE Z PETEM W ZĘBACH
        sprzedają towary spożywcze i o dziwo im to wolno. Ale może to dobrze ,jak
        przyjdzie do mnie sanepid to będe miał i ich gdzie wysłać albo powołam się na
        Pana Prezydenta ,chyba stanie e mojej obronie .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka