monka2511 16.10.08, 10:35 Wczoraj dostałam smsa z informacją powyzsza, chciałam dowiedziec sie czy ktoś wie o co tu chodzi? Uczelnia upada? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zonk Re: Licytacja majatku założyciela WSB - Maciejews IP: *.radom.vectranet.pl 16.10.08, 18:19 a czemu nie zapytasz tego, kto wyslal ci tego smsa, skoro wie ze jest licytacja to i wie dlaczego Odpowiedz Link Zgłoś
monka2511 Re: Licytacja majatku założyciela WSB - Maciejews 17.10.08, 11:05 ma niedostępny numer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: Licytacja majatku założyciela WSB - Maciejews IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.08, 20:54 Czy upadnie nie wiem. Ale wiadomo, że od dłuższego czasu ma kłopoty finansowe. Może się to różnie skończyć. Jak nie odbędzie się któryś z planowanych zjazdów, to wtedy bym się zaczął bardzo martwić... A z drugiej strony, to ktoś wyciął założycielowi niezły numer rozsyłając takiego SMS'a. Pytanie: skąd miał numery telefonów studentów, bo o ile wiem, to takiego "niusa" dostało wiele osób. W każdym razie najbliższy czas pokaże, czy ubędzie nam "szkół wyższych" w Radomiu. Bo chyba "biznes" się nie kręci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Licytacja majatku założyciela WSB - Maciejews IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.08, 23:31 Ciekawe dlaczego Pani Komosa nikt nie stawia takich zarzutów kiedy wiadomo, że nie wywiązuje się z terminowych płatności wobec swoich wierzycieli. Czy to nie jest czasem nieuczciwa konkurencja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: Licytacja majatku założyciela WSB - Maciejews IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.08, 07:19 Kto to jest pani Komosa? Każdy, kto nieterminowo wywiązuje się ze swoich zobowiązań wobec wierzycieli zasługuje na potępienie. A czy tu w grę wchodzi "nieuczciwa konkurencja"? Może po prostu jest to już "normalna" konkurencja, albo czarny PR? Szkół wyższych w Radomiu jest dość dużo, kandydatów na studentów i studentów ubywa, więc... walka się rozpoczęła. Odpowiedz Link Zgłoś
monka2511 Re: Licytacja majatku założyciela WSB - Maciejews 21.10.08, 11:22 w takim razie rezygnuje ze studiów i nie wnoszę opłat czesnego, bo szkoda bedzie zmarnowanej kasy jak okarze sie ze uczelnia upadła na 2 czy 3 roku. Pozatym bardzo ciężklo od nich uzyskac jakakolwiek informacje, pare emaili pisałam nie uzyskałam rzadnej odpowiedzi. Nie dostałam też zadnej informacji listownej o rozpoczeciu studiów itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Do monki2511 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.08, 13:20 Popraw się w ortografii: "okarze" poprawnie powinno być "okaże"; "rzadnej" poprawnie powinno być "żadnej". Jeżeli uczelnia upadnie, podkreślam "jeżeli", to zawsze możesz skończyć studia na innej. Programy studiów są zbliżone/takie same w większości szkół wyższych. Ja osobiście wątpię w taki bieg wypadków. Raczej uczelnia będzie trwać, a założyciel będzie bardziej dbać o to, aby jego problemy nie przekładały się na szkołę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: la Re: Licytacja majatku założyciela WSB - Maciejews IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.08, 19:43 z taką ortografią o jaikch studiasz myślisz ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Licytacja majatku założyciela WSB - Maciejews IP: *.internet.radom.pl 23.10.08, 20:02 Przytykał sagan garnkowi ...! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc2 Re: Licytacja majatku założyciela WSB - Maciejews IP: *.radom.vectranet.pl 23.10.08, 22:01 kolejny znawca języka polskiego? PRZYGANIAŁ!!! a poza tym, literówka a koszmarne błedy to zasadnicza różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szisza Re: Licytacja majatku założyciela WSB - Maciejews IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.08, 18:49 Powinno być:Przyganiał kocioł garnkowi a sam nieżle smoli.Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Licytacja majatku założyciela WSB - Maciejews IP: *.internet.radom.pl 24.10.08, 19:56 Przytykał, przyganiał, przygadał ... krążą różne wersje tego przysłowia! A literówka w wersji elektronicznej polega na tym, że stuknie się klawisz obok! Tu akurat parę klawiszy jest daleko od właściwych, co świadczy bardziej o chęci "kopnięcia" przedmówcy, niż o tej chęci zwrócenia mu uwagi! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Licytacja majatku założyciela WSB - Maciejews IP: *.internet.radom.pl 24.10.08, 20:11 I jeszcze jedno, sorry! .. żeby nie było, że bronię tego(ej) monka_ileśtam, wkurza mnie kaleczenie języka polskiego w internecie, bo ... nie mam polskiej klawiatury, literówka, błędy językowe itd. Ale wkurza mnie, jeżeli ktoś czepia się rzeczy, o które można się jego czepić! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monka2511 Re: Licytacja majatku założyciela WSB - Maciejews IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.08, 10:30 nie macie o co się czepiać, jak pisze recznie to błedów nie robie gdyż zwracam na pisownie uwage na komputerze zas nauczyłam się tak że gdy cos nie tak napisze to w wordzie samo mi sie poprawia, dlatego tak z przyzwyczajenia szybko napisałam. Ale tak naprawde mielismy dyskutować o moim temacie a nie ortografii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob Re: Licytacja majatku założyciela WSB - Maciejews IP: *.radom.vectranet.pl 30.10.08, 10:57 Maciejewski to uczciwy człowiek, pozbył się ludzi, którzy źle zarządZali jego majątkiem i stad te esemsy i inne podchody. WSB nic nie grozi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urzeczona Re: Licytacja majatku założyciela WSB - Maciejews IP: *.radom.vectranet.pl 30.10.08, 16:13 piekne :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Licytacja majatku założyciela WSB - Maciejews IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.08, 20:02 Może i uczciwy, ale dlaczego zalega z wypłatą wynagrodzeń? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Licytacja majatku założyciela WSB - Maciejews IP: *.radom.vectranet.pl 30.10.08, 21:43 oksymoron ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oro Re: Licytacja majatku założyciela WSB - Maciejews IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.08, 00:31 Co z wami biedni studenci będzie? Gdy założyciel jest osobą prywatna to tak niestety bywa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b.Pracownik WSB Re: Licytacja majatku założyciela WSB - Maciejews IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.08, 10:51 Chciałem wszystkich uspokoić uczelnia WSB nie padnie bo juz padła dawno, w tym roku odwołano wszystkie zajęcia a wyrok sądu o zwrocie pieniedzy w kowcie około 2 000 000 syndykowi p.E S... JUZ ZAPADŁ. Stypendia nie były wypłacane tylko przeznaczone na inne cele. Dobrze że brat( ksiądz) założyciela z tacy wszystkie koszty prubuje załatać.Co to za szkoła w której magister z łapanki prowadzi wykłady, gdzyż cała kadra z tytułami odeszła bo należą sie im pobory za 2006 rok, które jeszcze nie są im wypłacone. Plan jest zmieniany z dnia na dzień i nie realizowany zgodnie z zaplanowanymi zajęciami. Wizytacja PAKI dała NEGAT ze względy na jakiść kształcenia.Pracownicy tacy jak ja nie są wpuszczani przez ochrone na teren uczelni poniewaz upominam sie o zaległe pobory.W trakcie jest parenaście spraw w sądzie pracy o zaległe pobory. I to jest cała prawda o WSB. Co się dziwicie założycielowi WSB( wykształcenie hydrauliczne zasadnicze plus 8 klas podstawówki) ,że pani doktor P... , która założyła drugą szkołe wyslizgała gościa z kasy. Prosze radakcję GW o zbadanie w/w spraw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b.Pracownik WSB Polecam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.08, 11:22 miasta.gazeta.pl/radom/1,35219,4814828.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ładny Re: Polecam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.08, 16:13 ładnie ładnie ciekawe co bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasztelan W "SB" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.08, 09:16 WSB uczy nas jak robić interes na studentach, czyli zabrać stypendia a potem zmienić władze i wszystko pozamiatać pod dywan. Ciekawa jaka była odpowiedz na protest studentów z ministerstwa czy ktoś zna szczegóły? Odpowiedz Link Zgłoś
ewemeralda Re: W "SB" 12.12.08, 10:15 Ciekawa jaka > była odpowiedz na protest studentów z ministerstwa czy ktoś zna > szczegóły? a z którego ministerstwa tam są studenci??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Esmeralda polonist Ach ci obecni studenci ,a raczej studenciki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.08, 10:35 Uczona byłam w przódy "by nie wkładać łeb do budy". Mimo to zabieram głos niczem nasze posły-osły, bom była polonistką. Przypomniało mi się jak 9o lat temu nazad prafiesor skazał nam; " Dawniej młodzian, w skórę odzian, nosił tatarzyna!!!! Dziś studencik ma jak pręcik albo wcale ni ma ?? Ot historia kołem wraca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leniwy w uczeniu Lulaj nam lulaj, ale indeksy podpisujta. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.08, 11:30 Chłopinę dopadła bessa mimo ,że wykładał przedmiot pt."Biznes ,a kafelkowany kibel WC - teorie za i przeciw".Podobierał doktorów co nie jedną uczelnię w Radomiu wykierowywali w siną dal..Sama doktórka wspólniczka dała dyla bo znała się na tym jak ubezpieczyć i zabezpieczyć się od krachu byznesowego i gościa z >super wiedzą byznesową <zostawiła z ręka w nocniku. Biedactwa: on i była ona .Taką tworzyli wspaniałą parę!!!Tylko ze "para" poszła w gwizdek... Odpowiedz Link Zgłoś
ewemeralda Re: Ach ci obecni studenci ,a raczej studenciki 12.12.08, 12:06 - Jak masz na imię?? - Joanna. - Jo Andrzej, tyż ze wsi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasztelan Re: W "SB" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.08, 14:45 Protest napisano do Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego w Warszawie a nie do Kurii w Warszawie(która spłaca i spłaci długi), pytam Was czy ktoś zna odpowiedz Bracia i Siostry w Panu??? ( oczywiście na protest) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fundator Re: Licytacja majatku założyciela WSB - Maciejews IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.08, 14:49 Proponuję powołać bezpieczną kasę (tak jak Grobelny) dla ratowania naszej "flagowej uczelni", flagowej bo blisko dworca i może nam odjechać w siną dal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Licytacja majatku założyciela WSB - Maciejews IP: 88.220.127.* 05.01.09, 12:08 Za moich czasów studenckich w WSB rocznik (1998-2001) takie słuchy tez chodziły wiec radze sie nie przejmowac Hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Licytacja majatku założyciela WSB - Maciejews IP: *.chello.pl 14.01.09, 19:18 Kolego słuchy to chodziły ale teraz to już stało się realnym zagrożeniem. Jeszcze tego nie było aby wykładowcy odchodzili i to Ci najbardziej cenieni. W sumie to nie dziwie się że zrezygnowali bo ja też bym tak zrobił gdyby mi od marca 2008 roku nie płacili pensji i ciągle powtarzali że to wina studentów że nie płacą czesnego na czas. Otóż czesne to każdy opłaca i to w terminach bo chodzą po salach i straszą że nie będzie mozna podchodzi do egzaminów. To więc pytam się gdzie są nasze pieniądze ciężko zarabiane i wydawane na edukacje!!! Może byłoby lepiej aby nie było takiego nieuczciwego pośrednika jak Maciejewski i jego rodzinka. Bo przecież cała rodzinka pracuje i nas oszukuje!!! A dlaczego zmienili znowu Rektora! Odpowiedz jest prosta Bo nikt w takim gó...e nie chce się babrac. Poprzednia zaczela sie orientowac jakie to bagno i sama zrezygnowala zreszta tak samo jak wiekszosc pracownikow. Osoby ktore sie cenily i jednak tylko one im mozna bylo ufac i porozmawiac to juz ich nie ma. I niech im sie w zyciu powodzi bo u tego Maciejewskiego to pewnie siwych wlosow by sie dorobili bo pewnie kasy to nie i bo i tak pracownikom na administracyjnym z reguly zalega ok. 3 miesiecy. Pozdrawiam i zycze przede wszystkim powodzenia biednym studentom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Licytacja majatku założyciela WSB - Maciejews IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.09, 17:22 bleble Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n Re: Licytacja majatku założyciela WSB - Maciejews IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.09, 16:52 kjoshgjl;sfmklty,.bljeyowiuy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arczi Re: Licytacja majatku założyciela WSB - Maciejews IP: 195.117.112.* 08.02.09, 00:06 Hmm, po takich komentarzach jakie tu się czyta to tak naprawdę nie wiele wiadomo czy jest dobrze z tą szkołą czy źle. Ja wiem jedno, jak zaczynałem tę szkołę to się już mówiło o jej likwidacji i też nie znaliśmy jej przyszłości, pomimo to dobrnęliśmy do końca i szkoła nadal istnieje i jak widzę przy nowych władzach ma się dobrze - może to pozory. Faktem też jest że nie były uregulowane pensje, ale to też się zdarza w Polsce, bo to jest biznes a nie dom opieki...Więc myślę że warto jednak tę szkołę wspierać i patrzeć z optymizmem niż szukać czarnych scenariuszy. Odpowiedz Link Zgłoś