Dodaj do ulubionych

Szaleńcy na drogach

12.12.08, 17:24
125km/h to naprawdę szybko. Prawie jak prędkość dźwięku.
Jakby wreszcie ktoś wziął się za drogi i je remontował , a nie tylko stawiał idiotyczne wysepki na środku szosy to taka prędkość nie stanowiłaby żadnego zagrożenia.Ale lepiej karać niż naprawić.
Obserwuj wątek
    • Gość: Sajwer Re: Szaleńcy na drogach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.08, 16:30
      Co Ty kolego piszesz? Trasa Radom-Zwoleń jest dobrej jakości, lecz biegnie przez
      kilka terenów zabudowania i tam można mieć 100km/h ? Tak?? Współczuje Ci myślenia.
    • Gość: lkierowca wet... Re: Szaleńcy na drogach IP: 82.139.37.* 25.12.08, 12:40
      Główne zagrożenie na naszych fatalnych polskich drogach są zachodnio-wschodnie
      "furo-graty",kierujący nimi wygolone łby w skórach i przy uchu w komórach
      pędzący z niedozwolonymi prędkościami w terenach zabudowanych.To im
      przeszkadzają foto radary oraz wysepki na drogach.Ciekawe ile istot niewinnych
      wykoszą w okresie świąt ci debilo-wariaci drogowi.Stwierdzam jako kierowca od
      20-tu kilku lat że Policja słabo ściga i karze takich debili.Innego określenia
      na takich kierowców to nie ma a obrazić się może tylko ten co czyje się właśnie
      wariatem drogowym.
      >Na marginesie, ta twoja prędkość dźwięku jest trochę za mała -zgubiłeś jedno
      "0" ale o nie feler bo i tak ci szaleńcy tej prędkości nie osiągną .
      • Gość: nemo Re: Szaleńcy na ul.Żókiewskiego..... IP: *.radom.vectranet.pl 03.07.09, 08:23
        Czas najwyższy aby ul.Żółkiewskiego (od ronda warszawskiego w kier.Lublina oba pasy ruchu}}była częściej kontrolowana przez organa dościgania piratów i wariatów drogowych.Stojący tam fotoradar nie wywiera żadnego wpływu na kierowców.Nie jestem prorokiem ale czuję że dojdzie tam znów do następnego wypadku śmiertelnego.Chcąc przejść do Echa czy Biedronki trzeba swoje odstać.Pojazdy tam mkną z prędkościami ponad 100km/h a kodeks drogowy wyraźnie określa prędkość na terenie zabudowanym.Na takie wyczyny na drogach stać jest tylko typowych baranów,debili i bydlaków przez których dochodzi do tragedii na drogach publicznych.Czy na takich skur.....ów nie ma już prawa drogowego.Policjanci z drogówki zajmijcie się tym odcinkiem drogi a na pewno tym sposobem zapewnicie bezpieczniejsze przejście mieszkańcom Michałowa i innym.
        • Gość: KG Re: Szaleńcy na ul.Żókiewskiego..... IP: *.radom.vectranet.pl 03.07.09, 09:23
          Ja to Ci powiem że na tej drodze jest nie najgorzej z przejsciem no chyba że Ty
          jesteś jeden z tych co ciężko ruszyć dupe na zebre i przejsc w wyznaczonym miejscu
          • Gość: mm Re: Szaleńcy na ul.Żókiewskiego..... IP: *.radom.vectranet.pl 03.07.10, 14:00
            radom to mieszanina ludzi biednych i skrzywdzonych i dlatego widząc
            osobę w dobrym samochodzie jadącej szybciej niz powinien ale w
            prawdzie nie zaszybko do istniejącej sytuacji tzn , dobra
            nawierzchnia, brak przejść dla pieszych , itp - wchodzą na jezdnie bo
            włąsnie oni chcą tu i teraz przejść. Dla porównania weźmy Warszawę .
            Czy tam ludzie wchodzą na czerwonym? Czy skracają sobie drogę na
            ruchliwej jezdni przechodząć 20 metrów od świateł dla pieszych bo
            przecież jest do nich za daleko?NIE!!!! A i czy Warszawa jeżdzi po 50
            km/h ? Chyba w korku :) a w Radomiu co chwila potrącenia , babcie na
            wernera jak świete krowy chodzą , nawet sygnalizatory wyłączone aby
            sobie mogły baby ze wsi przechodzić kiedy chcą i co chwila wymuszając
            pierwszeństwo na pojazdach.
            • Gość: magda Re: Szaleńcy na ul.Żókiewskiego..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.10, 14:53
              Gość portalu: mm napisał(a):

> radom to mieszanina ludzi biednych i skrzywdzonych i dlatego widząc
              > osobę w dobrym samochodzie jadącej szybciej niz powinien ale w
              > prawdzie nie zaszybko do istniejącej sytuacji tzn , dobra
              > nawierzchnia, brak przejść dla pieszych , itp - wchodzą na jezdnie bo włąsnie
              oni chcą tu i teraz przejść.

Biedni i skrzywdzeni? Rozwiń swoją błyskotliwą myśl.

Tak ,stoję przy krawędzi jezdni z lornetką i wypatruję "osób w dobrym
              samochodzie", a potem im włażę pod koła...długo myślałeś?

Dla porównania weźmy Warszawę . Czy tam ludzie wchodzą na czerwonym? Czy
              skracają sobie drogę na ruchliwej jezdni przechodząć 20 metrów od świateł dla
              pieszych bo przecież jest do nich za daleko?NIE!!!!

A skąd ta pewność?

• pitagor Re: Szaleńcy na ul.Żókiewskiego..... 03.07.10, 18:45
                > Dla porównania weźmy Warszawę

Albo taki Berlin (8 slajd): pitagor.radnet.pl/niemcy_holandia
          • Gość: mm Re: Szaleńcy na ul.Żókiewskiego..... IP: *.radom.vectranet.pl 03.07.10, 14:03
            polska cofa się i dlatego na obwodnicy gdzie nie ma skrzyżowań ani
            przejśc są jakies ograniczenia. Spójrzmy na Niemcy. Jakie tam mozna
            osiągać prędkości . A chyba nikt o zdrowym umysle nie powie że nie
            warto nasladować naszych sąsiadów.
            • pitagor Re: Szaleńcy na ul.Żókiewskiego..... 03.07.10, 18:48
              Dwujezdniowa, trzypasmowa ulica w Berlinie:
              img580.imageshack.us/img580/8946/berlin30.jpg
              • b-ania Re: Szaleńcy na ul.Żókiewskiego..... 12.10.10, 14:47
                Ciekawe ile można jeździć miedzy 20 a 7 rano?
                Ciekawe też dlaczego tam ograniczyli prędkość, może ze względu na brak ścieżki rowerowej? Czyli jak nie ma wzdłuż ulicy ścieżki (widać rowerzystów na pasie) to ograniczają do 30km/h. Hmm...ciekawy pomysł. U nas chyba nie przejdzie.
    • m.durzy Szaleńcy na drogach 12.10.10, 14:30
      Piszę te słowa pod wpływem dzisiejszego wypadku - 18 osób zabitych.
      Ja z moją rodziną (4 osoby) 7 lat temu uległem wypadkowi w podobnych okolicznościach: gęsta mgła, służbowa astra wyprzedza w niedozwolonym miejscu dostawczaka - my jedziemy z naprzeciwka po swoim pasie. Astra uderza w nas czołowo, dostawczy się nie zatrzymuje. Za 2 złamane kręgosłupy, 2 obojczyki i rękę, samochód do kasacji sprawca ma wyrok w zawiasach i 800 zł kary. W ciągu tygodnia od zdarzenia jeździ, bo odzyskuje prawo jazdy bez żadnych nawet badań!!!
      JA PYTAM OD 7 LAT - ILE W POLSCE JEST WARTE ŻYCIE I ZDROWIE CZŁOWIEKA.
      JA PO SWOICH DOŚWIADCZENIACH STRACIŁEM ZAUFANIE DO PAŃSTWA,
      BO PAŃSTWO NIE CHRONI SWOICH OBYWATELI I NIE UMIE WYEGZEKWOWAĆ PRAWA.
      BO DOTĄD NIE STWORZYŁO SKUTECZNEGO SYSTEMU BEZPIECZEŃSTWA OBYWATELI,
      BO JEST ŚLAMAZARNE, NIEPORADNE I TOLERUJE ZŁO I GŁUPOTĘ,
      BO RZĄDZĄCY STANOWIĄ PRAWO, KTÓRE TYLKO ICH CHRONI.
      Kto nie doświadczył tragicznych przeżyć, traumy, bólu, bezradności ten nie wie, o czym napisałem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka