Dodaj do ulubionych

Emeryci w gminie

03.03.09, 11:15
Czy to prawda, że dotychczasowa pani wice wójt ma wrócić do gminy jako
emerytka na pół etatu? Czy ta pani jest aż takim wielkim fachowcem, że
koniecznie trzeba ją zatrudniać? Nawet nie ma wyższego wykształcenia. I jak to
świadczy o innych pracownikach, że wójt szuka pomocy w prowadzeniu urzędu u
emerytów. To, co zwykli pracownicy sobie nie radzą? Ale jak mówi przysłowie,
„jaki pan taki kram"...
Skończmy wreszcie z zatrudnianiem emerytów w gminie czy w szkole.
Przepracowali swoje niech teraz idą na zasłużony odpoczynek. Blokują tylko
miejsca pracy młodym ludziom, nie znają obsługi komputera itp. No i
najważniejsze, takie jest życie. Jak ktoś ma wiek emerytalny to niech idzie na
emeryturę a nie na siłę trzyma się na stołku, najczęściej by potem obsadzić na
nim kogoś ze swojej rodziny.
Obserwuj wątek
    • tytus2342 Re: Emeryci w gminie 04.03.09, 10:36
      Cześć "mieszkaniec38" ja mam inne trochę zdanie na ten temat a mianowicie takie,
      że każdy obywatel tego kraju czy to emeryt czy student, czy inny ma prawo do
      pracy. I nikt nie może mu zakazać pracować. To gwarantuje nam konstytucja.
      Problem w tym przypadku polega na tym, że osoba ta pracowała już w tym miejscu,
      jeszcze inaczej czy ta osoba wraca na to samo stanowisko na jakim była czy na inne?
      Jeżeli na to samo to jest nie fer w stosunku do osób w naszej gminie
      posiadających odpowiednie wykształcenie a którzy mogli by takie stanowisko
      objąć. Natomiast jeżeli ta osoba przychodzi do pracy na inne mniej znaczące
      stanowisko to co innego.
      Tylko spać z wi-ce na jakieś podrzędne stanowisko toć to nie honor ale czego nie
      robi się dla kasy:)
      Fakt, że w gminie jest duże bezrobocie i może są bardziej potrzebujący tej pracy
      ludzie mający na utrzymaniu rodzinę i dzieci w wieku szkolnym a nie pracujące.
      Mogłaby ta pani nie prowokować następnych nie porozumień w gminie i poszukać
      sobie pracę gdzie indziej w innej instytucji czy firmie i dorabiać do skromnej
      emerytury:)
      Osoba zatrudniająca tę panią też powinna się zastanowić czy to jest dobra
      decyzja czy nie budzi ona wśród już pracujących złej atmosfery i negatywnych
      dyskusji i opinii w miejscowości.
      • mieszkaniec38 Re: Emeryci w gminie 04.03.09, 10:49
        masz rację z konstytucją, i ja nikomu nie odbieram prawa do pracy. Ale
        konstytucja mówi tez o bezpłatnej służbie zdrowia i wszyscy wiemy jak to
        wygląda. Chodzi mi bardziej o aspekt moralny, zatrudniania emeryta, z ponad
        dwutysięczną emeryturą w gminie w której panuje tak duże bezrobocie a jedyna
        praca to jest staż w gminie za paręset złotych albo jakieś prace interwencyjne.
        Jak widać JNP nie wiele sobie z tego robi. Miejmy nadzieję, że przy najbliższych
        wyborach mieszkańcy podziękują mu za zatrudnianie emerytów i za brak
        jakichkolwiek działań w dziedzinie zwalczania bezrobocia w gminie.
        • tytus2342 Re: Emeryci w gminie 04.03.09, 11:14
          Miejmy nadzieję że ludzie (wyborcy) mają inną świadomość jak 4 lata temu i
          wyniki ocen oraz ilość głosów w tym "wyścigu" pokrywa się z rzeczywistością i
          będzie tak jak piszesz.
          Myślę że ta pani jako emerytka powinna sobie poszukać pracy np. przy nawłóczeniu
          obwarzanków w którejś z firm odrzywolskich jest to spokojna praca a i kontakt z
          ludźmi dobra wymiana informacji(plotek).. itp.:)można spokojnie dorobić parę
          groszy i mieć satysfakcje:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka