Dodaj do ulubionych

Flaga na balkon ..!!..!!!

30.04.09, 19:05
>>>Popatrzyłem z balkonu na bloki SM Michałow ,,uznanie przed wejściem do Zarządu SM wiszą flagi ,.moje uznanie za patriotyzm i szanowanie symboli narodowych.>Ciekawe jak będzie na innych osiedlach mieszkaniowych,1-maja no niby święto Pracy (podobno św.Józefa -pracowitego drwala ) 2-maj to święto Flagi, 3 -ci maj święto państwowo- kościelne nie muszę przypominać ....a więc flaga na balkon u prawdziwego Polaka szanującego tradycje i symbole narodowe....Proszę napiszcie jak u Was....Nadmieniam że o żadnym apelu w tej sprawie od władz miasta ja nie słyszałem.....
Obserwuj wątek
    • klusica Re: Flaga na balkon ..!!..!!! 30.04.09, 20:41
      Z flagą na pochód pierwszomajowy na 10.00 na Plac Jagielloński!
    • Gość: EK Re: Flaga na balkon ..!!..!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.09, 23:52
      Flaga na balkon ale po 1 maja :P
    • Gość: b-cz Re: Flaga na balkon ..!!..!!! IP: *.radom.vectranet.pl 01.05.09, 10:53
      Brak flag na budynkach zarządzanych przez RTBS Administrator na Gołębiowie II.
      Wstyd
      • axel-1033 Re: Flaga na balkon ..!!..!!! 02.05.09, 15:31
        >>>Dziś jest Dzień Flagi Narodowej.Na PL.Konstytucji o godz.10.00 przedstawiciele PO rozdawali gratis flagi narodowe.Trzeba przyznać ze wykonane były estetycznie i zapakowane do białych torebek z logiem PO..To co zobaczyłem przerosło moje myśli,ludzie rzucili sie jak hieny na miejsce gdzie je rozdawano.Wyrywano sobie torebki z tymi flagami.Kto to robił ,znów mnie ktoś posądzi o wyzywanie jak przypomnę sobie stół wigilijny ,tak jak kiedyś przy opłatku wigilijnym na tym samym miejscu.Widziałem na własne oczy i słyszałem jak dwóch"patriotów " na dobrym "Mamrocie" mówiło do siebie cyt.:"ku..a ,masz tylko 4 bo ja zap.......em 6 ..,,idziem jeszcze raz"".Smiech mnie ogarnął jak facet po zamknięciu roweru do ławki łańcuchem poszedł walczyć o flagę .Ktoś mu zwrócił uwagę że mogą mu zachachmęcić ten rower wraz z ławką .Ciekawi mnie tylko czy mu tego roweru ci spece od pożyczania obcego mienia nie zabrali..Wydaje mi się że był fotoreporter TVK "Dam ,ciekawe czy to będzie w dzienniku..Serdecznie współczuję tym panom z PO ,chociaż nie jestem ich zwolennikiem,za ich wysiłek i trud przy rozdawaniu flag.Prawdą jest porzekadło że"Polak potrafi".Po tym wszystkim powinno przybyć trochę flag na balkonach bo w tych dniach jest ich bardzo i to bardzo mało...
        • Gość: lola Re: Flaga na balkon ..!!..!!! IP: 82.139.53.* 02.05.09, 18:12
          To co widziały moje oczy było żenujące. Tłuszcza rozdrapywała te flagi w stylu
          jaki można oglądać w filmach Barei.No cóż, tak jak rząd PO nie radzi sobie w
          skali ogólnopolskiej, tak miejscowi dygnitarze nie poradzili sobie z tym prostym
          problemem.Jednym słowem, wielki niesmak!
          • Gość: freeman Re: Flaga na balkon ..!!..!!! IP: *.11.radom.pilicka.pl 02.05.09, 18:21
            Wywieszanie flagi lansowane jako niemalże obowiazkowe nie jest
            miernikiem patriotyzmu. Rytualne chodzenie do kościoła, to również
            nieprawdziwa wiara. I patriotyzm i wiara w Boga jest w sercu i
            postepowaniu człowieka. Niezależnie od narodowości i wyznania.
            A walke o flagi też widziałem, niestety taka sama byłaby o darmowe
            długopisy z nadrukiem. I nie ma tu nic do tego, kto je rozdaje, ale
            kto bierze.
            • axel-1033 Re: Flaga na balkon ..!!..!!! 02.05.09, 20:47
              Dzięki za opinię o moim wątku dotyczącym flag narodowych i napisanym tak jak to
              widziałem,niestety "jaki pan taki kram "....Flagę szanowałem,szanuję i będę
              szanował obojętnie jaka partia polityczna będzie u steru władzy a takich było
              wiele .Jestem Polakiem z Radomia i nim pozostanę .....
              • Gość: freeman Re: Flaga na balkon ..!!..!!! IP: *.11.radom.pilicka.pl 02.05.09, 22:53
                Polak z Radomia, to inaczej Polak z Polski?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka