Dodaj do ulubionych

CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU?

• Gość: KIBIC Re: CZY JEST SZANSA? TAK. CZAS NA AKCJE!!! IP: *.dc.dc.cox.net 14.01.04, 16:21
      Dziekuje za informacje. Teraz czas na przemyslane akcje. Nie chce wszystkich
      moich pomyslow oglaszac publicznie, dlatego prosze ta 10tke, ktora “glosowala”
      aby sie zorganizowala w komitet popierajacy zjednoczenie prawicy. Wnioskuje,
      ze jestescie za tym, wiec powinniscie to sami zaczac, bo nikt inny tego nie
      zrobi. To bedzie dosc skomplikowany process, ktorego wyniki nie sa pewne, ale
      kto wie. Uwazam ze nalezy probowac, popieram, i bede pomagal. Proponuje
      zalozenie przez Was darmowego adresu emailowego na Yahoo aby mozna bylo
      porozumiewac sie poprzez Yahoo Messenger: konferencje, personalny kontat, w
      tym Video Camera i glos, czasami jak zwykly telefon, oraz szybkie przesylanie
      dokumentow itp. Dobrze byloby aby Wasze ID zaczynaly sie od Nikow uzywanych na
      FORUM, naprzyklad “prawyRadomski”, “kibicRadomski” to jest uzycie pomyslu
      jednego uczestnika tego Forum “bodzioradomski”(ego). Jezeli ktos ma klopoty z
      jezykiem angielskim to ja moge mu pomoc w zalozeniu konta na Yahoo.
      • Gość: Bravo Re: CZY JEST SZANSA? TAK. CZAS NA AKCJE!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 09:58
        Zastanawia mnie dlaczego wymienia się wszystkich pomijając nazwisko radnego
        bałażaka radnego sejmiku województwa. Może on nie jest wyszczekany jak cała ta
        menażeria psełdo prawicowców jak Rejczak czy Łopuch ale z tego co zauważyłem
        kiedyś w rozmowie na spotkaniu otwartym LPR-u facet wie czego chce i niechce
        układać się z z tymi co już byli i są nadal ( skutki dla radomia widzimy )
        przecież Rejczak to OSZUST i to on wpędził nas do województwa Mazowieckiego a
        teraz chce by z niego wyjść i stworzyć na nowo Radomskie. a jak słyszę takie
        nazwy ugrupowań Prawy Radom, Wspólnota samorządowa i innne to śmiać misię chce
        gdyż ci panowie rządzili pod innymi szyldami i aby rządzić zrobią wszystko by
        nadal trwać przy korycie , będą nawet leżeć krzyrzem przed kościołem
        (Łopuszański)pokazując jacy oni święci Głąbek też nie popuści żadnej mszy czy
        imprezy.Nie mówię że zaraz trzeba klaskać LPR-owi ale byłem na takim spotkaniu
        (polecam )i jest czego posłuchać przedewszystkim nie są to oszołomy zaznaczam
        jak ich pokazują w mediach a ostatnio starają się wyciszyć w naszych lokalnych
        czyżby byli zagrożeniem dla obecnych bo moga coś wyciągnąć do publicznej
        wiadomości to jest zastanawiające dlaczego nie przepadają za Bałazakiem nawet
        ci z Prawicy jak Łopuch. Łopuszański przecież startował z ich listy do Sejmu i
        najwidoczniej nie udało mu się zdemontować jak on to potrafi i musiał wyjść z
        Klubu LPR. Dzisiaj też LPR ma jakieś spotkanie o 17 w budynku gdzie są Anonse
        zobaczymy co mają do powiedzenia na temat Teczek czy Orlenu.Z Kibicem się
        zgadzam tylko trzeba rzeczywiście się dobrze zastanowić kogo popierać w tych
        akcjach bo natych co łączyli prawicę ja nie liczę bo w rzeczywistości ja dzielą
        w myśl starej zasady Dziel I Rządź no i podzielili naród i mamy tego skutki.
        Pozdrawiam wszystkich Prawych Patryjotów bez względu czy są z Prawej czy z
        Lewej strony.
    • Gość: modaR Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 14.01.04, 17:47
      Drogi KIBICu długo zastanawiałem się nad Twoją - przyznam - zaskakującą
      propozycją. Po głębszym zastanowieniu wydaje mi się, że może TĘDY droga do
      stworzenia silnej prawicy nie tylko w Radomiu. Niech wezmą się za to Ci, którzy
      nie są jeszcze ubabrani w gównie polityki (przepraszam: powtarzam za
      Churchilem). Czy to się uda? Trzeba wierzyć, że tak. Masz moje poparcie.
      • Gość: zl wawel Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: *.kv.net.pl / *.kv.net.pl 14.01.04, 21:01
        co sie stolo nie bluzgacie nie nazywacie siebie idiotami itm podobnie czytam ta
        dyskusie z podziwem czekam na sukcesy
        • Gość: z Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.04, 22:58
      • Gość: KIBIC Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: *.dc.dc.cox.net 14.01.04, 23:49
        Dziekuje za poparcie z ktorego natychmiast chce skorzystac. Zaglosuj wiec na
        liste kandydatow na dzien 14 stycznia 2004:

Adamiec, S.
        Banaszkiewicz, S.
        Byzdra, H.
        Derlatka, T. H.
        Fałek, R.
        Fogiel
        Gajewski, K.
        Gogacz, T.
        Grabowski
        Kawęcki, B.
        Kiełbasiński, J.
        Kopacz, E.
        Korpetta-Zych, J.
        Korycki, W.
        Krysiński, M.
        Kutkowska, B.
        Langowski, A
        Łopuszanski, J.
        Maszkiewicz, Z
        Podkowiński, Z.
        Prażmowski, S.
        Pyrcioch, T.
        Rejczak, M.
        Rejczak, J.
        Ruszczyk
        Słomka, A.
        Sobieraj, J.
        Sońta, K.
        Surma, D.
        Suski, M.
        Uciński
        Wędzonka, A.
        Wiśniewska, L.
        Wlazło, K.
        Wróbel, J.
        Wróbel, M.
        Wydra, T.
        Zubek, S.

wedlug schematu od 0 do 6 punktow:

aPunktyRazem

bPrezencja
        cWyksztalcenie
        dKrasomowstwo
        eDoswiadczenie
        fRzeczowosc
        gMorale

• Gość: miki Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 15.02.04, 21:54
          Proszę Cię, ale bez Kutkowskiej i Wydry!!! Po pierwsze przecież oni - gdy jest
          gorąco - zawsze chowają głowę w piasek. Po drugie oni nie są politykami tylko
          urzędnikami i to sprzedajnymi (np. Kutkowska). O Wydrze nie wspomnę bo może
          urzędnikiem jest dobrym ale gdy dochodziło co do czego zawsze uchylał się od
          jednoznacznego poparcie kogokolwiek. To jest zbyt zachowawcze żeby tak wysoko
          go kwalifikować. Trochę za nisko oceniasz Mirosława Rejczaka. Zawsze w cieniu
          brata ale teraz jakby trochę bardziej aktywny. Młodzi jak najbardziej chociaż w
          innej kolejności i dodałbym jeszcze kilku. Tylko czy ci starzy ich dopuszczą?
      • Gość: Rybak Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: *.kowala.sdi.tpnet.pl 01.02.04, 20:00
        to się stoło że wykipioło i się zesroło.
    • bodzioradomski Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? 16.01.04, 09:09
      w zasadzie zgadzam sie z pomysłem Kibica, jestem zarejestrowanym użytkownikiem,
      usislijmy jednak pewne kwestie. Zdefiniujmy polityka. Słownik języka polskiego
      PWN:
      polityk m III, DB. -a, N. ~kiem; lm M. ~ycy, DB. -ów
      1. «mąż stanu kierujący polityką państwa; dyplomata, działacz polityczny»
      Spotkanie, narada polityków.

2. «człowiek sprytny, przebiegły, układny»

Adamiec, S.
      Banaszkiewicz, S.
      Byzdra, H.
      Derlatka, T. H.
      Fałek, R.
      Fogiel
      Gajewski, K.
      Gogacz, T.
      Grabowski
      Kawęcki, B.
      Kiełbasiński, J.
      Kopacz, E.
      Korpetta-Zych, J.
      Korycki, W.
      Krysiński, M.
      Kutkowska, B.
      Langowski, A
      Łopuszanski, J.
      Maszkiewicz, Z
      Podkowiński, Z.
      Prażmowski, S.
      Pyrcioch, T.
      Rejczak, M.
      Rejczak, J.
      Ruszczyk
      Słomka, A.
      Sobieraj, J.
      Sońta, K.
      Surma, D.
      Suski, M.
      Uciński
      Wędzonka, A.
      Wiśniewska, L.
      Wlazło, K.
      Wróbel, J.
      Wróbel, M.
      Wydra, T.
      Zubek, S.
      Trzymajmy się p. 1, choc drugi też ciekawy. Kto z tej listy jest politykiem?
      Kto z tej listy jest politykiem prawicowym? Na razie może bez nazwisk, ale
      częśc postaci głeboko mnie dziwi.

• Gość: KIBIC Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: *.dc.dc.cox.net 16.01.04, 14:16
        To dosc skomplikowane. Na tym etapie selekcji to nie takie wazne. Jak
        bedziesz przegladal moje wypowiedzi, to zauwazysz, ze z kilku wybrancow my a
        nie kto inny bedziemy polityka formowac, to jest kredo mojej koncepcji. Te
        osoby maja miec dyspozycje i wole z nami pracowac a zjednoczenie PRAWICY
        zalezy od nas a nie od osob walczacych o slawe i pieniadze. My musimy
        sforulowac platforme wyborcza i wokol niej zgromadzic jak najwiecej wyborcow i
        woluntarnych pracownikow, ktorzy bede na wybor i sukces wybrancow pracowac.
        Jezeli nasza praca bedzie efektywna wtedy uzaleznimy wyselekcjonowanych
        politykow od naszej pracy i vice versa.
      • Gość: ernest Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: *.udn.pl 18.01.04, 20:25
        Dlaczego nie wszyscy mają imiona? Wiem że Uciński to C. a Grabowski D.
        • Gość: KIBIC Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: *.dc.dc.cox.net 19.01.04, 00:33
          Prosze o uzupelnienie, potwierdzenie oraz kontynuowanie glosowania i dalszego
          ustosunkowywania do moich propozycji. Otrzymalem pewne poparcie ale jeszcze
          nikogo do podjecia akcji zjednoczeniowych. Jezeli sie zglosi choc jedna osoba
          to natychmiast podam moj adress/email specjalnie przygotowany do tego celu.

Fogiel
          Grabowski, D.
          Langowski, A.
          Ruszczyk
          Uciński, C.
          • bodzioradomski Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? 20.01.04, 21:49
            z prawicą chyba marnie, skoro wątek spada...
            • Gość: KIBIC Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: *.dc.dc.cox.net 20.01.04, 23:22
              Nic nowego. Nawet ci co mysla o zjednoczonej silnej PRAWICY to tylko sobie
              mysla. Kazdy wiec czeka na to, ze PRAWICA sama sie zjednoczy i zrobi sie
              silna. Poczekamy wiec jeszcze troche. A czy mozna mowic o sensownej PRAWICY
              gdy stabilnych kapitalistow brak jak rowniez bogatej klasy sredniej? Kogo ta
              PRAWICA ma reprezentowac i bronic czyich interesow?
        • vieste Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? 21.01.04, 12:04
          nie zapominajcie o tych, ktorzy jak wywesza dobry interes, natychmiast sie
          przeprawicuja. Osobiscie znam takiego "polityka", ktory zaczynal
          jako "czerwony", potem w miare potrzeb byl "zielony", potem startowal z
          Samoobrony , a w ostatnich jako wolny strzelec. I swietnie sobie radzi w
          kolejnych awansach.Stawiam na niego.
          • Gość: KIBIC Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: *.dc.dc.cox.net 21.01.04, 17:30
            No tak. Wlasnie my chcemy wybrac takich, ktorzy posiadaja integrity czyli cos
            takiego, ze nie zmieniaja swych pogladow jak choragiewka.
            Jak taki sobie dobrze radzi to nas nie potrzebuje. My szukamy takiego co
            sobie jakos tam radzi i ma ochote stanac na czele grupy politykow ktorzy
            wypowiadaja sie za programem PRAWICY (musi on byc sprecyzowany chocby w
            glownych zarysach) czyli mniej kontroli panstawa nad zyciem obywateli i
            przedsiebiorcow, wiecej wolnego rynku i kontrolowanej demokracji przez
            tradycje chrzescijanska, dobro rodziny, wartosci moralne uznane za wzor.

Dlatego taki jegomosc, ktory skacze z jednej partii do drugiej nie moze
            naszego poparcia otrzymac i nikt mu nie bedzie pomagal, zreszta on pomocy nie
            potrzebuje, bo jak piszesz dobrze sobie radzi. Tyle tylko, ze jak pojawia sie
            politycy z naszym poparciem wtedy ludzie przestana na takich “ to tu to tam
            glosowac”. Cala tajemnica jest w tym, ze przed popieraniem tego czy innego
            polityka postaramy sie przekonsultowac to zarowno z zaintersowanymi ludzmi jak
            z samymi politykami.

Masz na przyklad tych 4ch kandydatow: T.Wydra, J.Rejczak, B.Kutkowska,
            L.Wisniewska. Scharakteryzuj ich pod wzgledem twoich zastrzerzen i mojej
            definicji PRAWICY. Oczekuje Twojej wypowiedzi. Nie musi byc ona natychmiast
            bo wymagac to moze studiow o tych ludziach, zebrania informacji, spotkania sie
            z nimi, itp.
            • bodzioradomski Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? 22.01.04, 12:38
              czepnę się trochę, KIBIC. Wymienione tu nazwiska: Wydra, prawica, ale urzędnik
              nie polityk (brak aktywności politycznej), p. Wiśniewska - prawica, lekarz,
              dyrektor, polityka niespecjalnie jej wychodzi, bo bezskutecznie kandydowała.
              Kutkowska - przypadkowa wiceprezydent, na pewno nie polityk. Rejczak - prawica,
              polityk w rozumieniu działacz - nieskuteczny, wręcz nieudolny.
              Niestety, z większościa nazwisk z tej listy można zrobić to samo.
              GDZIE JEST PRAWICA?
              • Gość: KIBIC Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: *.dc.dc.cox.net 22.01.04, 15:36
                Doskonale. Wyrastasz na cenne zrodlo informacji. Przytocze Twoje
                zdanie "Niestety, z większościa nazwisk z tej listy można zrobić to samo."
                Tak jest wszedzie dobrego kandydata trudno znalezc, nie rodza sie tak latwo.
                W zwiazku z tym musimy pracowac z tymi co mamy i probowali
                kandydata "wyhodowac" na "wielkiego" przywodce. Pytanie jest jak to zrobic?
                Otoz kazdy z tych "bandy 4ch" wyraznie odstaje na plus od pozostalej reszty,
                szczegolnie T. Wydra. Jezeli wokol niego sie skupimy, to znaczy jak nawiecej
                ludzi zacznie pracowac, doslownie pracowac na jego sukces to i on
                nieoczekiwanie stanie sie bardzo skuteczny. Popatrz na prezydenta Ameryki,
                czy on taki osobiscie jest udolny? Jego swita robi z niego udolnego. Jak
                masz wokol siebie duza grupe swietnch ludzi to natychmiast stajesz sie
                udolny. Teraz nalezy troche troche przestac interesowac sie ta grupa wybranch
                a znalezc grupe ludzi takich jak Ty i ja, ktorzy chca i potrafia rozpoczac
                aktywnosc zmierzajaca do spopularizowania kandydatow, przeprowadzenia rozmow z
                kadydatami, sformulwania programu, chocby w glownych zarysach, i potem od domu
                do domu chodzic i przedstawiac kandyadatow, ktorzy beda najlepiej
                reprezentowali interes ogolu. Nazywaja to tutaj "grass roots" aktywnoscia bez
                ktorej zaden kandydat PRAWICY nie zjednoczy. Cudow nie ma a praca jest duza do
                zrobienia.
              • Gość: Polityczny "Idol" Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: *.dc.dc.cox.net 23.01.04, 13:03
                serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,1880660.html
    • Gość: TYMOTEUSZ Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 21.01.04, 17:14
      Przede wszystkim ważny jest program?
      Gdzie on jest ?
      Przedstawcie go lub zaproponujcie główne zręby tego programu.
    • Gość: rozczarowany Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 21.01.04, 17:29
      Pewnie że słabo skoro ktoś (nie wiem, dla jaj czy prowokacji) umieszcza takich
      sprzedawczyków i koniunkturalistów jak Fogiel,Wróbel,Wędzonka czy Gajewski. To
      nie dla mnie.Za dużo tu agentów (byłych czy jeszcze obecnych?).
      • Gość: rex Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: *.udn.pl 21.01.04, 17:44
        Nie bądź rozczarowany, wypunktuj swoich idoli, a tym daj zera.
        • Gość: rex Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: *.udn.pl 21.01.04, 17:46
          Jeszcze jedno. Przy tej liście z nazwiskami dopiszmy kto był wjakiej partii
          ido jakiej przeszedł. Z tej czołowej czwórki to chyba tylko Wiśniewska jest w
          PiSie, a reszta bezpartyjna.
      • Gość: KIBIC Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: *.dc.dc.cox.net 21.01.04, 20:08
        To po to jest cala ta zabawa aby wyselekcjonowac tych co moga sie nadawac na
        przywodcow PRAWICY, dlatego kazdy kto chce moze sie tutaj wpisac lub wypisac.
        Robia to wlasnie Ci ktorzy glosuja. Jak ktos dostaje zera to nie wiem do
        jakiej on PRAWICY sie dostanie i jak dlugo ludzie beda glosowali gdy zaczniemy
        pisac o ich "kwalifikacjach"? Na razie przynaleznosc partyjna mnie nie
        intersuje bo PRAWICA jest jedna, a ze dzieli sie na podzespoly, ktore krzycza,
        ze sa rozne to normalne nieporozumienie. Pomyslcie wiec jak napisac program
        PRAWICY aby roznorodnosci zniknely.
        • Gość: jasna polana Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: *.udn.pl 01.02.04, 15:14
          Powtórzmy to pytanie: czy jest szansa na silną prawicę czy tylko Samoobrona
          nas czeka?
          • Gość: Krzysztof Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.04, 19:58
            Warto się zastanowić dlaczego tak jest i czy tak dalej musi być???
            Dlaczego tak jest - odpowiedż jest prosta- Rzadzą ciągle Ci sami i nie ważne
            czy to jest lewica czy prawica.
            Czy tak musi być- nie musi tylko trzeba odsunąć tych samych rządzących od koryta
            Jak to zrobić- proste zmieniając ordynację wyborczą z proporcjonalnej, gdzie
            rozdają stanowiska partyjni baronowie na większościową w Jednomandatowych
            Okręgach Wyborczych, gdzie do parlamentu wejdzie ta osoba, która uzyska
            największą ilość głosów w swoim okręgu.
            I tak wybrani parlamentarzyści odpowiadać będą przed swoim elektoratem a nie
            przed baronami partyjnymi
            Tylko zmiana ordynacji wyborczej umożliwi wybranie normalnych ludzi do
            samorządów
            • Gość: kazik Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: *.udn.pl 01.02.04, 20:03
              Tak zgadzam się, widać jak Wędzonka i KOrpetta Zych lawirują aby nikomu się
              nie narazić i stołek utrzymać a może i do parlamentu startować.
            • Gość: Aktor Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: *.kowala.sdi.tpnet.pl 01.02.04, 20:08
              Musi tak być drogi Krzysztofie bo światem rządzi pieniądz i ty (niestety?)
              tego sam nie zmienisz.
            • Gość: Marcin Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 01.02.04, 20:49
              Nie jestem przekonany, czy wystarczy wprowadzić okręgi jednomandatowe, żeby
              uzdrowić nasze władze. Mogę sobie wyobrazić, że wygra wtedy ten, kto zapewni
              więcej festynów z darmowym piwem i kiełbaskami, kogo stać na więcej spotów
              reklamowych w telewizji itd
              • Gość: z Kapturu Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: *.udn.pl 01.02.04, 23:06
                Brakuje kogoś, może księdza z autorytetem, który zebrałby tę pierwszą
                dwudziestkę z w/w listy i doprowadził do kilku spotkań tych osób. Możeby coś
                na prawicy powstało trwałego.
              • kumys Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? 01.02.04, 23:07
                To wedlug was jako powinna byc ordynacja?
              • Gość: KIBIC Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: *.dc.dc.cox.net 01.02.04, 23:54
                Gość: jasna polana 01.02.2004 15:14

Powtórzmy to pytanie: czy jest szansa na silną prawicę czy tylko
                Samoobrona nas czeka?

Problem polega na tym, ze nikt tak naprawde nie chce silnej PRAWICY,
                nawet ci co ja jakos tam reprezenuja czy popieraja.
                Przedstawilem pewna koncepcje z dziesiec osob sie wypowiedzialo przy
                subietywnej ocenie kandydatow, zaproponowalem nastepne kroki i co?
                Cisza. Dlatego wniosek jeaki wyciagasz moze byc calkiem sluszny.

"Samo" jako grupa polaczona wzglednie dobrze na zasadach matactwa,
                przekretow, czy prostego protestu znajduje posluch u wielu wyborcow i
                moze wyrosc na kazdego typu partie prawicowa, lewicowa czy cos
                posrodku bo jest elastyczna i bedzie dostosowywac sie do tego "jak
                wiatr wieje". Przy okazji udawadnia tez, ze nie potrzeba byc znow
                taki madry aby do wladz sie dorwac.

Moja koncepcja polega na wyselecjonowaniu najlepszych mozliwych i
                uksztaltowanie ich na politykow wysokiej klasy, wtedy glos takiego i
                tych co mu w tym pomagaja bedzie brany pod uwage. Chodzi o takie
                uksztaltowanie aby nie musieli PRWICOWCY uciekac sie do radykalizmu
                czy to z prawa czy lewa stosujac "ciemnogrodzkie" metody aby
                utrzymywac sie przy wladzy.

Podczas tego programu wielu z was nauczyloby sie wiele i niektorzy
                potem mogli by sie przydac w sprawowaniu wladzy przez PRAWICE.

Gość: Krzysztof 01.02.2004 19:58

Warto się zastanowić dlaczego tak jest i czy tak dalej musi być???
                Dlaczego tak jest - odpowiedż jest prosta- Rzadzą ciągle Ci sami i nie
                ważne czy to jest lewica czy prawica.
                Niestety jezeli ciagle sa ci sami jak i mamy ciagle zmiany sa
                niedobre, nalezy wiec uruchamiac mechanizm wymiany.
                Czy tak musi być- nie musi tylko trzeba odsunąć tych samych rządzących
                od koryta Jak to zrobić- proste zmieniając ordynację wyborczą z
                proporcjonalnej, gdzie rozdają stanowiska partyjni baronowie na
                większościową w Jednomandatowych Okręgach Wyborczych, gdzie do
                parlamentu wejdzie ta osoba, która uzyska największą ilość głosów w
                swoim okręgu.

Jezeli ci partyjni bosowie maja manadaty spoleczne to nalezy to
                uszanowac, to jest demokracja ale nie bezposrednia. Nalezy wiec
                walczy o lepszych baronow aby bylo lepiej. Sama zmiana nie koniecznie
                musi przyniec lepsze rezultaty. Dlaczego? Bo populistyczne wybory
                bezposrednie nie musza byc lepsze.

I tak wybrani parlamentarzyści odpowiadać będą przed swoim elektoratem
                a nie przed baronami partyjnymi.

To wymien barona aby sie liczyl z glosem wyborcow a nie wszyskich, to
                chyba latwiej.

Tylko zmiana ordynacji wyborczej umożliwi wybranie normalnych ludzi do
                samorządów

Normalnosci w ten sposob nie osiagniesz, to jest zjawisko bardziej
                zlozone niz jak sie tak latwo pisze.

Gość: Aktor 01.02.2004 20:08

Musi tak być drogi Krzysztofie bo światem rządzi pieniądz i ty
                (niestety?) tego sam nie zmienisz.

A poniewaz male pieniadze wchodza w rachube to i mali ludzie do wladzy
                sie dorywaja.

Gość: Marcin 01.02.2004 20:49

Nie jestem przekonany, czy wystarczy wprowadzić okręgi jednomandatowe,
                żeby uzdrowić nasze władze. Mogę sobie wyobrazić, że wygra wtedy ten,
                kto zapewni więcej festynów z darmowym piwem i kiełbaskami, kogo stać
                na więcej spotów reklamowych w telewizji itd

Dlatego nalezy glosowac na tych co moga dac prace innym a nie tylko
                raz na cztery lata troche piwa i kielbaske. Czy jednak sa tacy co
                prace, porzadek, i warunki do poprawy moga zagwarantowac? Czy maja
                jaks koncepcje i smiale rozwiazania?
                • Gość: Krzysztof Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.04, 18:47
                  W Polsce rządzi holding okrągłostolowy.
                  A nie prawica czy lewica.
                  I ten holding jest coraz słabszy-coraz mniej można ukraść bo nie ma skąd.
                  USA i Unia Europejska rozliczają holding z każdego dolara i euro.
                  Dlatego w Polsce potrzebne są zmiany.
                  Rzeczywiście potrzeba silnych, mądrych i uczciwych ludzi którzy zastąpiliby
                  tych skorumpowanych z holdingu.
                  USA i Unia Europejska czeka na takie zmiany w Polsce.
                  Oni też chcą mieć partnerów normalnych i silnych a nie niewolników.
                  Dlatego teraz jest potrzeba stworzenia w kraju silnej prawicy i lewicy.
                  I takich ludzi w kraju nie brakuje.
                  Tylko trzeba dać im szansę wejścia do parlamentu.
                  A to można osiągnąć tylko za pomocą zmiany ordynacji wyborczej na wiekszościową
                  w Jednomandatowych Okręgach Wyborczych.
                  Ostatnio tak stało się we Włoszech- wymieniono 70% parlamentarzystów i od razu
                  Włochy osiągnęły stabilizację polityczną.
                  Nieudacznik i nieuczciwy według tej ordynacji oszuka wyborcę tylko raz.
                  W następnej kadencji napewno nie uzyska wymaganej iliści głosów
                  • Gość: rex Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: *.udn.pl 02.02.04, 21:00
                    W ilu to już kadencjach nas oszukano, a naród dalej głosuje na Grabowską i
                    Gołąbka oraz innych złotoustych.
                    • Gość: Krzysztof Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.04, 23:07
                      Według ordynacji proporcjonalnej zawsze będą oszukiwać.
                      I nie ważne czy wygra lewica czy prawica.
                      Będą to ciągle Ci sami ludzie z holdingu okragłostołowego.
                      Tylko biedni i naiwni ludzie łudzą się nadzieją teraz to już nasi będą u władzy
                      to będzie lepiej.
                      A baronowie partyjni umieszczają na najwyższych miejscach list wyborczych
                      takich jak: Cimoszewicz,Jaskiernia, Tusk, Rokita, Buzek, Oleksy i wiele innych.
                      I kręci się karuzela.
                      A naród coraz bardziej przymiera.
                      Można to zmienić zmieniając ordynację wyborczą z proporcjonalnej na
                      większościową w JOW i wtedy zostaną wybrani tylko Ci co uzyskają największą
                      ilośc głosów wyborców.
                      Zobaczcie co dzisiaj powiedział Pat Cox o tych naszych kandydatach do
                      Parlamentu Europejskiego.
                      On dał społeczeństwu polskiemu sygnał żeby nie wybierać tych półgłówków.
                      Społeczeństwo ma wybrać ludzi mądrych wykształconych i młodych
                      A takich w Polsce nie brakuje tylko nie mogą się przebić.
                      Tylko czy według tej ordynacji wyborczej społeczeństwo będzie miało coś do
                      powiedzenia w wybraniu ludzi normalnych.

• Gość: KIBIC Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: *.dc.dc.cox.net 03.02.04, 15:37
                        To nie latwe przedsiewziecie. Od kiedy to parlametarzysta bedzie
                        glosowal za ordynacja wyborcza, ktora pozbawi go posady? Aby wymiana
                        nastapila musza zaistniec co najmniej dwa czynniki lista “nalepszych
                        politykow”, ktorzy wyraza zgode ubiegac sie o rzadowe stanowisko z
                        wyboru oraz duza grupa ludzi aktywnych, ktorzy beda ciezko na niego
                        pracowac. Taki oddolny ruch spoleczny porownywalny do “Solidarnosci”.
                        W watkach powyzej dalem propozycje rozpoczecie takiego procesu, kilku
                        ludzi sie wypowiedzialo, lista powstala, lepsza gorsza, ale jak na
                        razie nikt sie nie zdecydowal aby chocby cos zaczac. Latwo jest
                        rzucic haslo ale gdy trzeba prace zaczac to niestety ludzi nie ma.

Jest zle ale ludzie to zlo akceptuja i niczego nie robia aby zmienic
                        sytuacje. Gdyby grupa ludzi z tego Forum, ktora potrafi pisac
                        krytycznie i rozumie polityczne zjawiska wlaczylo sie do stworzenia
                        sensownego otoczenia dla tych czterech kandydatow; zbudowania
                        platformy wyborczej, smialego i realistycznego programu oraz
                        zaprezentowanie go potencjalnym wyborcom, wtedy mechanizm moglby
                        zostac uruchominy. Zakladam, ze postwanie grupa ktora bedzie skupiac
                        madrych ludzi, ktorym nie brakuje zdolosci zdrowrozsadkowych, nie
                        koniecznie jakiegos tam wielkiego wyksztalcenia, potrafiaca
                        wygenerowac realistyczne i atrakcyjne hasla i programy, ktore
                        otrzymaja spoleczne poparcie. Jak PRAWICA podniesie poziom to
                        natychmiast LEWICA uczyni to samo. Nasza rola jest uruchomic ten
                        process. Wtedy bedzie mozna zmieniac ordynacje wyborcza i wprowadzac
                        takie zmiany jakie powinny nastapic. Jak nie ma oddolnego nacisku to
                        kazdy parlamentarzysta bedzie szedl po najmniejszej linii oporu, to
                        takie ludzkie.

Twoja idea moze byc absolutnie sluszna ale jak nie znajdzie ludzi do
                        jej wdrozenia to umrze smiercia naturalna. Nie wiem, czy Forumowicze
                        rozumieja ten process, bo wielu rzuca sobie hasla, cos tam krytykuje,
                        ale aby wziac lopate i zaczac “sypac kopiec”, to nie.

Odpowiedzi na niektore Twoje sformulowania.

Gość: Krzysztof Rzeczywiście potrzeba silnych, mądrych i uczciwych
                        ludzi którzy zastąpiliby tych skorumpowanych z holdingu. … Dlatego
                        teraz jest potrzeba stworzenia w kraju silnej prawicy i lewicy. I
                        takich ludzi w kraju nie brakuje

Ktorzy to sa? W jaki sposob ich wyselecjonujesz, sami sie oni nie
                        pojawia gdyz jak slusznie zauwazyles slabosciami wieja obecni
                        politycy, i wyglada na to, ze dostali sie do polityki przez przypadek?

Gość: Krzysztof Tylko trzeba dać im szansę wejścia do parlamentu.

No tak ale gdy beda zalezni tylko od wlasnej jakosci a nie od grupy,
                        ktora za nim stoi, to wtedy bedzie ten madry i dobry robil to samo co
                        obecnie, zabezpieczal sawoja pozycje na wlasna reke. “Dobrzy”
                        politycy z Unii Wolnosci prepadli, gdy okazalo sie, ze nie maja
                        zaplecza, a tak wielu krytykow, ktorzy obwinili 5% partie za wszystko
                        co sie nie udalo. Nalezy z tej lekcji wyciagnac odpowiednie wnioski.

Gość: Krzysztof Ostatnio tak stało się we Włoszech- wymieniono 70%
                        parlamentarzystów i od razu Włochy osiągnęły stabilizację
                        polityczną. Nieudacznik i nieuczciwy według tej ordynacji oszuka
                        wyborcę tylko raz. W następnej kadencji napewno nie uzyska wymaganej
                        iliści głosów.

Gość: rex W ilu to już kadencjach nas oszukano, a naród dalej
                        głosuje na Grabowską i Gołąbka oraz innych złotoustych.

Ja nie wiem czy oszukali czy poprostu nieudacznicy. Co taki poziom
                        jaki prezentuje LW czy cala Samo moze wymyslec, zeby nie wiem co
                        robili to nie sa w stanie wymyslec poprawnego rozwiazania problemow
                        przed jakimi stanal polski narod. Z drugiej strony mozesz miec racje
                        jak UW, ktora nie jest w stanie przelozyc swe racje na wyborcze
                        glosy. Jak sie znajda ludzie co polacza oba te czynniki wtedy Polska
                        moze ruszy. Mozna sie wysmiewac z amerykanskiego wyborcy, ktorzy
                        wyglada na niedouczonego, ale elita, ktora jest wybierana nie jest juz
                        taka niedouczona a finasowo zasobna. Wokol niej skupiaja sie ludzie,
                        ktorzy zyja z niej i dbaja o to aby polityk prezentowal sie i postepowal jak
                        najlepiej.
                        • Gość: Krzysztof Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.04, 22:15
                          W większości z Tobą zgadzam się.
                          Tacy ludzie są w Unii Wolności, SLD,PO,PiS.
                          Tylko trzeba stworzyc im mozliwość dostania sie do parlamentu.
                          Ci ludzie powinni wspólnie z istniejacym Ruchem na rzecz JOW wywierać nacisk na
                          parlamentarzystów o zmianę ordynacji wyborczej.
                          Nie wolno stac nam w miejscu jak nie sprawdzil się Okrągły Stół to trzeba
                          szukać szybko innych rozwiązań.
                          I takim rozwiazaniem mogą być wybory według nowej ordynacji wyborczej
                          większościowej w JOW.
                          Chyba że ktoś zaproponuje lepsze rozwiązanie to zapraszam do przedstawienia
                          propozycji.
                  • Gość: Marcin Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.04, 20:57
                    Podałeś świetny przykład efektów głosowania w okręgu jednomandatowym: czy
                    naprawdę uważasz, że Berlusconi to najlepszy premier, jakiego Włochy mogły z
                    siebie wykrzesać? A u nas - odległy już historycznie przykład: w 89 roku w
                    senacie był tylko jeden człowiek spoza listy Wałęsy - bogaty biznesmen
                    (senator Stokłosa? nie jestem pewien nazwiska), który mógł zafundować kiełbasę
                    wyborczą. Czy poza noszeniem godnego tytułu senatora coś zdziałał?
    • Gość: ktoś Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 04.02.04, 16:26
      Nie zdziałał nic ale był zaledwie jedną kadencję. Znam wielu bandytów z SLD
      którzy również nie zdziałali nic a są już 4 kadecję w sejmie! I to
      jest "fenomenem" Polski. A swoja drogą temat schodzi na obce podwórka. Wróćmy
      do nas. jestem jak najbardziej za okręgami jednomandatowymi. nie jest prawdą,
      że "kiełbasiarze" (ci od pikników wyborczych) zdołaliby kupić tyle głosów. W
      okręgach jednomandatowych wygraliby najlepsi. Ci, ktorzy mają autwentyczne
      poparcie społeczności lokalnej, zasłużyli się na swoim terenie i społeczność mu
      ufa. Ale już ktoś napisał: który z tej grupy średniaków-posłów zagłosuje za
      taką ordynacją pozbawiającą ich jakiegokolwiek wpływu na władzę. Dlatego nigdy
      do tego nie dojdzie.
      • Gość: Krzysztof Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.04, 17:11
        Z profesorem WITOLDEM KIEŻUNEM z Wyższej Szkoły Zarządzania i Administracji im.
        T. Koźmińskiego w Warszawie, uczestnikiem toruńskiej konferencji "Dlaczego
        jednomandatowe okręgi wyborcze", rozmawiają Lucyna Budniewska i Joanna Wasicka
        - Dlaczego politycy, którzy sprawują teraz władzę, tak się bronią przed
        wprowadzeniem jednomandatowych okręgów wyborczych?
        - Dlatego, że bardzo duży procent tych polityków musiałby wtedy odejść z życia
        politycznego. To jest problem osobistego zagrożenia. Mają oni świadomość, że
        funkcjonują dzięki systemowi partyjnemu, systemowi wyborów proporcjonalnych.
        Przy wprowadzeniu wyborów bezpośrednich z pewnością nastąpiłaby radykalna
        zmiana. Najlepszym dowodem są wyniki ostatnich wyborów samorządowych na
        stanowiska wójtów, burmistrzów i prezydentów miast. Obecny prezydent Torunia
        też nie jest reprezentantem partii.
        Świadomość, że zmiany są konieczne, narasta. W rankingach dotyczących prestiżu
        poszczególnych zawodów, politycy znajdują się na samym końcu. A polityk
        postrzegany jest powszechnie jako członek partii. Partia, sama idea partii się
        skończyła.
        - Politycy często mówią, że bez partii nie można wpływać na życie publiczne...
        - Nie można stworzyć takiej sytuacji, że kryterium doboru kadr samorządowych,
        administracyjnych, jest przynależność partyjna. Przecież to nonsens. W systemie
        jednomandatowych okręgów wyborczych, który proponujemy, decydują osobiste
        kwalifikacje. Moralne prawo, żeby rządzić ma tylko ktoś, kto jest godny
        zaufania, kto ma kompetencje. A kto dzisiaj rządzi? Piszę teraz książkę o
        patologiach transformacji, zbieram materiały. Wystarczy poczytać prasę,
        codziennie znajdujemy informacje o kolejnych aferach. To wynika również z tego,
        że dobór tej kadry odbywa się po linii partyjnej. Decydują wewnętrzne
        powiązania. To jest właśnie kolesiostwo, to są właśnie te wszystkie elementy
        degeneracji życia politycznego. Moim zdaniem jedyną nadzieją na radykalną
        zmianę jest nowe prawo wyborcze - dlatego partie się tego boją

Dojdzie szybciej niż Tobie się wydaje
        Pozdrawiam
    • Gość: Alf Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 06.02.04, 11:34
      Jest szansa jeśli okroisz swoją listę z przypadkowych członków.Wielu z nich ma
      tyle wspólnego z prawicą co Marcinkowski.Dla nich liczy się tylko kasa,
      przywileje, możliwość załatwienia wielu spraw bez względu na to kto im to
      ułatwi: czy ci z lewa, czy z prawa.
      • Gość: lambda Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: *.udn.pl 06.02.04, 12:33
        To ty okrój tę listę. Tu jest pełna demokracja. Każdy może wypunktować swoich
        kandydatów, ale idzie to jak zwykle w Radomiu. Chciałbym i boję się.
      • Gość: rex Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: *.udn.pl 06.02.04, 12:40
        Po tym poznaje się skuteczność polityków - po możliwości załatwienia wielu
        spraw. Jeśli będą korzystne dla miasta nikt nie będzie się interesował czy
        pomogli mu z prawa, czy z lewa. Jeśli będzie załatwiał dla siebie, to obojętne
        czy będzie prawicowy czy lewicowy - będzie do wywalenia.
        • Gość: Krzysztof Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.04, 14:13
          Mieszkańcy Radomia pięknego miasta przejrzyjcie na oczy.
          Tylko zmiana ordynacji wyborczej na wiekszościowa w JOW Was wyzwoli od tych
          tyranów,nieudaczników.
          Ci nieudacznicy z holdingu okrąglostołowego muszą odejść.
          A porządnych i mądrych ludzi nie brakuje po prawicy i po lewicy.

• Gość: Krzysztof Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.04, 20:39
            Poseł z każdego powiatu"
            Kolejne polskie Sejmy w przeciągu minionych 14 lat wybierane były w oparciu o
            cztery różne ordynacje wyborcze. Podpisując ostatnią z nich, Prezydent RP
            oświadczył, że ordynacja ta oznacza "psucie państwa”. Obserwując działalność
            wybranego według niej Sejmu, należy zgodzić się z tą prognozą. Fakty te
            pokazują, że dotychczasowe elity polityczne Polski okazały się niezdolne do
            wydania w tej sprawie aktu prawnego zasługującego na uznanie.
            Trwają obecnie usilne poszukiwania nowej ordynacji wyborczej. 9 stycznia 2004
            r. odbyło się pierwsze czytanie projektu zgłoszonego przez Klub
            Parlamentarny "Prawo i Sprawiedliwość". Zapowiedź reformy prawa wyborczego
            zgłosiła Platforma Obywatelska. Zapowiedzi zmian w prawie wyborczym dobiegają
            i z innych stron sceny politycznej. W lipcu 2003 r. Marszałek Sejmu w
            wywiadzie dla dziennika "Rzeczpospolita" przyznał, że badania opinii
            publicznej wskazują na domaganie się przez większość obywateli zmiany i
            wprowadzenia jednomandatowych okręgów wyborczych.
            Mimo tych faktów panujące elity polityczne wydają się uważać kwestię systemu
            wyborczego za ich wewnętrzną sprawę i ani nie są zainteresowane opinią
            obywateli, ani nie zachęcają do publicznej dyskusji nad tym problemem. W
            poszukiwaniu odpowiedniej ordynacji wyborczej wydają się one kierować wąskimi
            interesami partyjnymi, a nie dobrem kraju. W efekcie nie toczy się w tej
            sprawie żadna poważna debata publiczna, taka chociażby, jaka toczy się m.in.
            wokół korupcji, podatków, systemu opieki zdrowotnej i innych zjawisk
            społecznych. Szczególnie zamknięte dla tego tematu są media publiczne, a więc
            telewizja i radio publiczne. Znamienne jest, że wielogodzinnej debacie
            sejmowej, jaka toczyła się nad tą sprawą 9 stycznia 2004 r., nie poświęciły
            jakiejkolwiek uwagi żadne dzienniki telewizyjne. To samo dotyczy radia i
            prasy. Powstaje wrażenie, jakby temat nowej ordynacji wyborczej był objęty
            zapisem cenzorskim.
            Uważamy, że sposób wyboru posłów i senatorów nie może być pozostawiony klasie
            politycznej, ale musi się stać przedmiotem szerokiej debaty publicznej. Wolne
            i publiczne media nie mogą służyć egoistycznym celom ich partyjnych patronów,
            lecz, zgodnie z Konst~1ucją RP i Ustawą o radiofonii i telewizji, muszą stać
            się dostępne i otwarte na ogólnopolską, swobodną dyskusję nad tym
            fundamentalnym rozwiązaniem ustrojowym.
            Sprawę tę trzeba wyjąć z rąk polityków i oddać pod rozwagę i osąd obywateli.
            Jeśli elita polityczna nie jest w stanie stworzyć dobrego prawa wyborczego,
            takiego, które mogłoby służyć Polsce dłużej niż przez jedną - dwie kadencje,
            to sprawę tę powinno rozstrzygnąć referendum ogólnonarodowe.
            Toruń, 24 stycznia 2004 r.
            • Gość: KIBIC Opowiedz dla: Marcina, ktos i Krzysztofa IP: *.dc.dc.cox.net 07.02.04, 00:55
              Marcin: Podałeś świetny przykład efektów głosowania w okręgu
              jednomandatowym: czy naprawdę uważasz, że Berlusconi to najlepszy
              premier, jakiego Włochy mogły z siebie wykrzesać?

KIBIC: Niestety tak. Po 50 latach tworczego chaosu "co rok nowy
              rzad", Wlosi znalezli polityka, ktorega trzymaja najdluzej. Jakby byl
              zly to by go dawno wwyrzucili, przeciez tam byla tradycja co rok
              prorok.

Marcin: A u nas - odległy już historycznie przykład: w 89 roku w
              senacie był tylko jeden człowiek spoza listy Wałęsy - bogaty biznesmen
              (senator Stokłosa? nie jestem pewien nazwiska), który mógł zafundować
              kiełbasę wyborczą.

KIBIC: Byl to okres poczatkowy polskiej demokracji, jak mial troche
              grosza to mogl wtedy kupic glosy, ale to sie konczy. Zreszta napewno
              przestalo go to bawic bo bycie poslem jest nie dla kazdego. W Radomiu
              macie radnych z liczba glosow grubo ponizej 1000, to dopiero
              przypadkowi politycy.

Marcin: Czy poza noszeniem godnego tytułu senatora coś zdziałał?

KIBIC: A czy tylko on niewiele pozytecznego zrobil/robi? Tam jest
              mrowie takich niczego pozytecznego nie robiacych, a za wybor nawet piwa
              nie postawili!! Tylko blotem obrzucali tych z UW.

ktoś: Nie zdziałał nic ale był zaledwie jedną kadencję. Znam wielu
              bandytów z SLD którzy również nie zdziałali nic a są już 4 kadecję w
              sejmie! I to jest "fenomenem" Polski. A swoja drogą temat schodzi na
              obce podwórka. Wróćmy do nas. jestem jak najbardziej za okręgami
              jednomandatowymi. nie jest prawdą, że "kiełbasiarze" (ci od pikników
              wyborczych) zdołaliby kupić tyle głosów. W okręgach jednomandatowych
              wygraliby najlepsi. Ci, ktorzy mają autwentyczne poparcie społeczności
              lokalnej, zasłużyli się na swoim terenie i społeczność mu ufa.

KIBIC: Nie bardzo rozumiem. Sa najrozniejsze metody zmain w
              demokracji. Musi byc tylko wola ludzi i grupa aktywnych co te wole
              wyrazi i otrzyma mandate na zmiane. Naprzyklad petycje. Moze to
              zadzialac. Najpierw znalezc ‘sformulowac’ tych co chca rzadzic i sa
              najlepsi a potem rozpoczac walke o nich. Ten staje sie silny kto ma
              za soba ludzi albo capital, cos trzeba miec aby zmienic systuacje.

ktos: Ale już ktoś napisał: który z tej grupy średniaków-posłów
              zagłosuje za taką ordynacją pozbawiającą ich jakiegokolwiek wpływu na
              władzę. Dlatego nigdy do tego nie dojdzie.

KIBIC: Co za fatalism. Jak nigdy do tego nie dojdzie to po co
              dyskutujemy. Jak ktos zaklada na wejsciu, ze nigdy nie wjedzie to
              nie wjedzie, a zreszta to po co wchodzi?

Krzysztof: - Nie można stworzyć takiej sytuacji, że kryterium doboru
              kadr samorządowych, administracyjnych, jest przynależność partyjna.
              Przecież to nonsens.

KIBIC: I tak i nie. Nie mozna upraszczac tak zagadnienia. Tylko
              wyjatowo aktywny czlowiek polityczzny nie nalezy do zadnej partii,
              albo nie identyfikuje sie z jakas. Zawsze bedzie wiec ten dzialacz
              "skaz". A kryterium przy doborze kadr to nie tylko sensu stricto
              kwalifikacje w rozumieniu zawodowym. Na ogol trzon administracyjnych
              urzednikow jest “jest bezbarwny”, ale tam gdzie wchodza w gre stanowiska
              kierownicze to juz zupelnie inna sprawa. Nigdy sama przynaleznosc partyjna nie
              jest jedynym kryterium, chodzi o to aby kazda partia miala kwalifikowanych
              kandydatow na stanowiska.

Krzysztof: W systemie jednomandatowych okręgów wyborczych, który
              proponujemy, decydują osobiste kwalifikacje. Moralne prawo, żeby
              rządzić ma tylko ktoś, kto jest godny zaufania, kto ma kompetencje.

KIBC: Brzmi to bardzo ladnie ale to jakies nieporozumienie, czlowiek
              niezaleznie od tego czy jest wybrany bezposrednio czy posrednio moze
              byc dobry albo zly, godny zaufania i lub nie. Wybieramy jednych ktorzy
              decyduja o drugich i od razu tym co ufamy przestajemy ufac. Bo
              natychmiast zlosliwie wskazuja do wladz zlych politykow, to jakas
              paranoja.

Krzysztof: A kto dzisiaj rządzi? Piszę teraz książkę o patologiach
              transformacji, zbieram materiały. Wystarczy poczytać prasę, codziennie
              znajdujemy informacje o kolejnych aferach. To wynika również z tego,
              że dobór tej kadry odbywa się po linii partyjnej. Decydują wewnętrzne
              powiązania.

KIBIC: Tak bylo, jest i bedzie. To nie patologia to normalny bieg
              spraw i zycia. Aferzysci i korupcja beda zawsze bez wzgledu na to
              jaka droga sie ludzie do wladzy dostana, to nie koniecznie wada
              systemu wyborow. Problem jest natomiast w skutecznum przeciwdzialaniu
              korumpowania sie politykow. Jak dluga do polityki bedzie sie dostawal
              biedny to szansa na korupcje wydaje sie byc wieksza.
              Takie mechaniczne podejscie, ze wybor przez partie jest zawsze czyms
              zlym lub bledem, to jest poprostu nieprawda. Wewnetrzne powiazania tez nie
              musza byc czym zlym. Jak ktos pisze tak bezkompromisowo to nie pisze
              dobrze bo Swiat nie jest tyko dwukolorowy.

Krzysztof: To jest właśnie kolesiostwo, to są właśnie te wszystkie
              elementy degeneracji życia politycznego.

KIBIC: Od kiedy? Jak Swiat Swiatem w wielu przypadkach nalezy opierac
              sie wlasnie na kolesiach, rodzinie a nie obcych bo moga nie dawac
              gwarancji, ze nie zawioda. Znow radykalne uproszczenie zycia
              spolecznego/politycznego. Natomiast sa dziedziny w ktorych nie mozna
              sie opierac na kolesiach czy czlonkach rodziny bo sie nie nadaja, moga
              cos zepsuc, wtedy sie siega po wysoko kwalifikowanych. W polityce sa
              nieco innego typu kwalifikacje niz w gdzie indziej. Takich samych
              uniwersalnych kryteriow nie mozna tu stosowac.

Krzysztof: Moim zdaniem jedyną nadzieją na radykalną zmianę jest nowe
              prawo wyborcze - dlatego partie się tego boją

KIBIC: Nie partie sie boja ale czlonkowie wladzy, ktorzy moga starcic
              posady. Zmainy wprowadzaja niepewnosc. Zakladam sie, ze jednaj wiekszosc
              obecnych parlamentarzystow czy radnych zostalaby wybrana tak czy owak.

Krzysztof: Tylko zmiana ordynacji wyborczej na wiekszościowa w JOW
              Was wyzwoli od tych tyranów,nieudaczników. Ci nieudacznicy z holdingu
              okrąglostołowego muszą odejść. A porządnych i mądrych ludzi nie
              brakuje po prawicy i po lewicy.

KIBIC: Jakie to proste? Zmienic system wyboczy i wszystko bedzie
              cacy. Nagle pojawia sie madrzy i porzadni. To dlaczego ich teraz nie
              ma, gdzie sie ukryli? Masz liste tych najlepszych, czy jak sie
              ordynacje wybocza zmienia to nagle sie ujawnia?
              Jest demokracja wiec tyranow mozna latwo usunac, takimi tyranami byli
              ci z UW, wiec ich nie ma i jest lepiej co? Nieudacznicy znikna w
              nastepnej kadencji bo kto bedzie na nich i ich sponsorow glosowal?
              W zdaniu z holdingiem jest wyrazenie ktore mozna okreslic
              "niezrozumienie polityki". Polityka opiera sie na kompromisach, ktore
              moga byc dobre albo zle albo nijakie. Jezeli taki kompromis trzyma
              ludzi przy wladzy tyle lat to byl to dobry kompromis. Dlaczego ci
              bezkompromisowi nie znajduja spolecznego poparcia? Jakby ci nie-
              kompromosowi stali sie troche kompromisowymi to nie trzeba byloby
              jednoczyc PRAWICY. Kapewu?
              • Gość: Krzysztof Re: Opowiedz dla: KIBICA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.04, 15:33
                Kto zapyta prezydenta?
                Rozliczanie prezydenta Kwasniewskiego

Później kilkudziesięciu intelektualistów wystosowało do prezydenta apel,
                prosząc, ażeby przedstawił sejmowi przesłanie o konieczności zmiany ordynacji
                wyborczej na jednomandatową, gdyż obecna uniemożliwia wybór do parlamentu
                osobistości spoza partii politycznych. Od zarania Trzeciej Rzeczypospolitej
                rządzą nami jedynie politycy uwikłani w interesy swych ugrupowań partyjnych;
                kierują się oni tedy nie dobrem całego państwa, a nade wszystko własnym i
                klientów swych koterii - podobnie jak w czasach upadku Pierwszej
                Rzeczypospolitej posłowie szlacheccy powodowali się wolą nie całego
                społeczeństwa szlacheckiego, a tylko swych wyborców z sejmików ziemskich,
                którzy sprawy publiczne widzieli jedynie na długość swego nosa...

Prezydent na apel nie odpowiedział, natomiast politycy z SLD, owszem,
                podejmowali w mediach tematy systemów wyborczych, lecz bronili rzecz jasna
                ordynacji dotychczasowej. W najbliższych więc wyborach parlamentarnych znów
                dostaniemy do rąk listy aktywistów partyjnych, a nie kandydatów obdarzonych
                autorytetem moralnym i wybranych suwerennie, niezależnie od interesów takiej
                czy innej partii, przez lokalne społeczności

Pisze Tygodnik Solidarność
                • Gość: rex Re: Opowiedz dla: KIBICA IP: *.udn.pl 07.02.04, 16:34
                  To są sprawy ogólnopolskie. Wróćmy do tematu: SILNA PRAWICA W RADOMIU.
                  • Gość: KIBIC Ostateczna Lista Politykow PRAWICY IP: *.dc.dc.cox.net 08.02.04, 02:55
                    Oto ostateczna lista w "konkursie" na najlepszego z mozliwych radomskich
                    politykow PRAWICY (szeroko rozumianej). Od miesiaca nikt juz wiecej
                    nie bral udzialu w przyznawaniu ocen.

W punktacji, nie glosowaniu (rozumiem do glosowania potrzebna bylaby
                    najpierw lista kandydatow a potem chociaz kilkadziesiat wyborcow)
                    wzielo udzial 11 nastepujacych "sedziow": rex,prawy,you,Muniek,rokpsy,
                    bodziorad,muzyk2,rysmaj,przecisz,maryśka,pies22.

OSTATECZNE WYNIKI

T.Wydra.........298
                    J.Rejczak.......262
                    B.Kutkowska.....230
                    L.Wisniewska....223

M.Rejczak.......174
                    T.Gogacz........155
                    R.Falek.........148

M.Suski.........114
                    T.Pyrcioch......113
                    H.Byzdra........107
                    K.Gajewski......101

K.Sonta..........98
                    M.Wróbel.........97
                    E.Kopacz.........93
                    Maszkiewicz......90
                    S.Banaszkiewicz..84

A.Wedzonka.......60
                    K.Wlazlo.........56
                    J.Lopuszanski....54
                    Ruszczyk.........48
                    S.Prażmowski.....37
                    T.Derlatka.......36
                    J.Wróbel.........31

Zestawienie moze byc przyczynkiem do zastanowienia sie nad sprawa
                    zjednocznia PRAWICY biorac pod uwage potencjalne mozliwosci kandydatow,
                    ktorzy obieliby przywodztwo takiego zjednoczenia.

Mozna wiec zaczac dyskutowac na serio jakiego typu akcje, uzywajac tego
                    FORUM i nie tylko, uruchomic mechanizm zjednoczenia. Powinnismy zebrac
                    takze poza Forum szczegolwe pomysly i ludzi, ktorzy mogliby sprobowac
                    wdrozyc te pomysly w zycie.

Jezeli znajda sie chetni do kontynuowania takiego zamierzenia to sluze,
                    specjalnie do tego celu utworzonym adresem:
                    KIBIC_Radomski@yahoo.com
    • Gość: małySZ Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 15.02.04, 13:04
      Tylko i wyłącznie jeżeli odmłodzi się listy!!! Dosyć już zdartych płyt. I
      przestańcie preferować kogoś kto z prawicą ma tyle wspólnego ile KGB z CIA.
      Chybaże macie na myśli Gajewskiego.
      Moje typy:
      W pierwszej kolejności ludzie do 30 lat m.in. kot, sobieraj (nie ten co ukrył
      się przed komunistami w Australii), Surma, Sołśnia, Gołębiowski, Mazurkiewicz
      (nie ten od śmieci), Wosztyl, Kosztowniak itd.
      W drugiej przedział 30-45 lat m.in. Bocheński, Słupek, no może nawet Suski,
      Sońta, Gogacz, itd.
      W trzeciej 45-60 (tych jest najwięcej),
      Osobna lista zdartych płyt ale kto się tam wpiszę?Przecież każdy będzie bronił
      swojej pozycji.
      Napewno prawicą nie jest:
      Wiśniewska,
      Gajewski
      Fogiel
      Sobieraj (ten)
      Kopacz ze świtą
      Ruszkowski
      całe Radomianie Razem
      Trzeba umieć rozróżniać prawdziwych polityków prawicy od karierowiczów, dla
      których liczy się tylko KTO DA WIĘCEJ (Langowski, Skwarczyński, Pszczoła,
      Korpetta, Gajewski, Wróbel, Gut)

• Gość: KIBIC Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ: Ciag Dalszy IP: *.dc.dc.cox.net 15.02.04, 21:27
        Przyszlosc PRAWICY

kot,
        sobieraj (nie ten co ukrył się przed komunistami w Australii),
        Surma,
        Sołśnia,
        Gołębiowski,
        Mazurkiewicz (nie ten od śmieci),
        Wosztyl,
        Kosztowniak

Pomost pomiedzy Mlodoscia i Doswiadczeniem

Bocheński,
        Słupek,
        M.Suski.........114
        K.Sonta..........98
        T.Gogacz........155

Nalepsi Obecnie

T.Wydra.........298
        J.Rejczak.......262
        B.Kutkowska.....230

M.Rejczak.......174
        R.Falek.........148

T.Pyrcioch......113
        H.Byzdra........107

Dokonalem natychmiast sugerowanych zmian. Oczekuje dalszych wypowiedzi

i przydzialu punktow od 0 do 30 dla tych co punktow nie maja od 0 do 6ciu za
        Prezencje, Wyksztalcenie, Krasomowstwo, Doswiadczenie, Rzeczowosc, Morale (Max
        6X5=30).
        • Gość: <<< Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ: Ciag Dalszy IP: *.udn.pl 19.04.04, 17:39
          Ta lista to wskazówka kogo zneutralizować.
    • Gość: free Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 19.02.04, 16:35
      Jest szansa pod warunkiem, że juz przestaniemy brać spadochroniarzy typu Suski,
      Kopacz.
      • Gość: kik Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: *.udn.pl 04.04.04, 15:32
        A co, Łopuszański jest lepszy?
      • Gość: KIBIC Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: *.dc.dc.cox.net 22.06.04, 02:32
        Panowie i Panie!

Eliminacja zostala dokonana teraz nalezy wziasc sie do pracy a nie znow tam
        wypisywac, ze Pan X jest lepszy/gorszy od Y. Jak macie nowych fajnych
        kandydatow to ich zestwimy, wyselecjonujemy i podlaczymy do listy ktora juz
        powstala.

Prosze raz jeszcze przeczytac posty i zrozumiec moja koncepcje. Zjednoczona
        PRAWICA zalezy od nas ONI sami za waszego zycia sie nie zjednocza!
        • Gość: Adam Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 11:31
          Ale kto to sa Ci mlodzi moze jakies wskazówki?????
        • Gość: iza Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: *.udn.pl 05.07.04, 12:22
          Na prawicy nie śpią . Praca wre.
    • Gość: ulka Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: *.udn.pl 09.09.04, 00:15
      Jest szansa.
      • Gość: anita Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: *.udn.pl 30.09.04, 00:16
        Znów powstanie jakaś partyjka kanapowa sfrustrowanych byłych urzędników i po
        herbacie.
    • Gość: oświecony Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: *.resetnet.pl 19.10.04, 00:10
      jasne
      • Gość: lewa noga JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU... IP: *.udn.pl 18.01.05, 22:26
        ALE BEZ SOŃTY I FAŁKA.
        • Gość: ZaWędzony Re: JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU... IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 18.01.05, 22:35
          Ja też jestem żeby była bez nich.Za bardzo mośki patrzą na ręce i nie pozwalają
          zbytnio się nachapać.Np miałbym lepszy kontrakt ze szpitalem to zrobili burzę i
          muszę zadowolić się jakimiś ochłapami na poziomie 300.000zł.I tak w
          nieskończoność.Dlatego jestem za tym, żeby ich nie brać pod uwagę bo nie
          pozwolą na uszczknięcie troszeczkę kasy z publicznych pieniędzy.
    • Gość: MatriX Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 18.01.05, 22:30
      Jest!!! Jeżeli raz na zawsze wypieprzy się z jej szeregów agentów, donosicieli
      i dorobkiewiczów, a ci którzy pozostaną będą potrafili grać ze sobą w jednej
      drużynie.
    • Gość: retyyyyyyy Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: *.internet.radom.pl 20.01.05, 13:25
      Swiątobliwi bracia Rejczakowie, Fałek, Jan Edward Łopuszański herbu Co Z Nikim
      Dłużej jak 3 tygodnie - to są jakieś skrajne przypadki hi hi. Ostatnio mnie
      wściekli zmiana ronda Kozienickiego - ludzie toż ulic dla zakonnic i
      proboszczów niedługo zabrraknie!!! Co ci ludzie prezentuja sobą?
    • Gość: KIBIC Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: *.dc.dc.cox.net 31.01.05, 22:28
      prawica.net/index.php
      A może to pomoże?
      • Gość: olo Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 22:02
        Uważam że nie bo nie ma prawdziwych działaczy prawicy.Są karierowicze i idą
        po trupie do zwycięstwa.Na sesjach zachowują sie jak kabareciarze i pajace.W
        obecnej chwili wszystkim zamąciła w mózgach ta cholerna lista p.W.Na sesjach
        powinna lewica i prawica zakładać kagańcebo warczą na siebie jak czworonogi.Nie
        wierzę jednym ani drugim,
        • Gość: Marek Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: 213.134.136.* 08.02.05, 09:35
          Niestety, sytuacja nie może się poprawić, dopuki lewicę reprezentować będą
          zwyczajni złodzieje, którzy samorząd traktują jak dojną krowę do wypłukiwania
          pieniędzy do własnej kieszeni. Zaznaczam, że zarówno Marcinkowski jak i
          Banasiewicz i paru innych z RR to żadna prawica.
          Uczciwemu człowiekowi, szcególnie kiedy żądzi lewica nie pozostaje nic innego
          jak włosy rwać z głowy. Tzw. lewica jest odporna na jakiekolwiek argumenty. Do
          nich przemawia tylko argument siły. I co ma zrobić człowiek, szczególnie radny,
          kiedy widzi marnotrawstwo, przekrety, a nie może tego zmienić (bo nie jest przy
          władzy), a lokalna społeczność ma to wszystko w d...e. Jego krzyk na sesjach
          słychać jako pieniactwo, szczególnie że wielu tak chce to pokazać.
    • Gość: Marek Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: 213.134.136.* 02.02.05, 10:33
      Podawane tu nazwiska znane są w środowiskach prawicowych ale należy sięgnąć po
      nowe - niepublikowane.
      Moim zdaniem najlepszym kandydatem jest Dariusz Bąk, były dyrektora Lasów
      Państwowych w Radomiu, bratanek śp Henryka Bąka, v-ce marszałka sejmu III
      Rzeczpospolitej.
      Jest to człowiek o niezłomnym charakterze, spełniającym obietnice, doskonale
      zorientowanym w sprawach Radomia i regionu radomskiego. Co najważniejsze
      pokazał w praktyce, że nie ma lekich rąk, a za wartości które głosi i realizuje
      w życiu gotów jest ponosić odpowiedzialność. Już jako student był internowany.
      Dwukrotnie powoływany na stanowisko dyrektora RDLP w Radomiu wyciągał tę firmę
      z bagna w jakie wpędzili ją komuniści. Ujawniał przekręty, jakie na majątku
      Skarbu Państwa robili SLD-owcy i ZSL a później PSL-owcy. Za swą postawę
      bezkompromisowej walki z korupcją i przekrętami dwukrotnie był bezrobotny,
      łącznie ok 2 lat. Ma bardzo duży autorytet w środowisku leśnym w całej Polsce
      oraz w środowisku AK-owskim i Więźniów politycznych. Jest też znany i
      rozpoznawalny w Solidarnośći. Od pierwszych wolnych wyborów w 1990 r wybierany
      na radnego najpierw gminy a potem powiatu białobrzeskiego. Na pogrzebie śp bpa
      Chrapka żegnał Go w imieniu laikatu.
      Stwierdzam, że nie ma lepszego kandydata na liderowanie prawicy.
      Niestety wiedzą o tym również jego "przyjaciele" i robia wszystko, żeby jego
      nazwisko nie pojawiało się wśród ewentualnych liderów.
      • Gość: prawicowiec Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: 193.111.144.* 02.02.05, 20:31
        Podpisuję się obiema rękami
      • Gość: KIBIC Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: *.dc.dc.cox.net 03.02.05, 01:20
        Przypomne liste PRAWICY. Nikt D.Baka nie wymienil.
        Jezeli jest taki "dobry" to najpierw sprobuj przydzielic mu punkty
        wedlug schematu od 0 do 6 punktow i badz obiektywny.

aPunktyRazem

bPrezencja
        cWyksztalcenie
        dKrasomowstwo
        eDoswiadczenie
        fRzeczowosc
        gMorale

Adamiec, S.
        Banaszkiewicz, S.
        Byzdra, H.
        Derlatka, T. H.
        Fałek, R.
        Fogiel
        Gajewski, K.
        Gogacz, T.
        Grabowski
        Kawęcki, B.
        Kiełbasiński, J.
        Kopacz, E.
        Korpetta-Zych, J.
        Korycki, W.
        Krysiński, M.
        Kutkowska, B.
        Langowski, A
        Łopuszanski, J.
        Maszkiewicz, Z
        Podkowiński, Z.
        Prażmowski, S.
        Pyrcioch, T.
        Rejczak, M.
        Rejczak, J.
        Ruszczyk
        Słomka, A.
        Sobieraj, J.
        Sońta, K.
        Surma, D.
        Suski, M.
        Uciński
        Wędzonka, A.
        Wiśniewska, L.
        Wlazło, K.
        Wróbel, J.
        Wróbel, M.
        Wydra, T.
        Zubek, S.

• Gość: Marek Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: 213.134.136.* 03.02.05, 10:24
          Jeśli kryteria są takie jak gdzieś czytałem to są one bez sensu. Ukończenie
          jakiejś szkoły o niczym nie świadczy itp. Jeśli zaś mam oceniać wg kryterów
          jakie podałeś wyżej to zrobie to :
          1. prezencja 6 - szczególnie w mundurze
          2. Wykształcenie 6 - wyższe leśne na najlepszej uczelni SGGW
          3. Krasomóstwo 6 (a nawet 10 oceniając konkurentów) wystarczy sięgnąć do
          przemówienia na pogrzebie bp-a Chrapka
          4. Doświadczenie 6 najlepsze z przedstawionych niżej kandydatów, zarówno
          zawodowe jak samorządowe i polityczne
          5. Rzeczowość 6 nie znam człowieka bardziej konkretnego i skutecznego
          6. Morale 6 ( a w stosunku do pozostałych konkurentów 600)Ci co go znają
          stawiają za wzór etycznych, bezkompromisowych dla zła zachowań. Życiem
          zaświadczyłm o tym zarówno w komunie jak i w demokratycznej Polsce.
          • Gość: KIBIC Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: *.dc.dc.cox.net 04.02.05, 00:36
            Wypowiedz bardzo subietywna. Teraz nalezy zapytac innych, glownie tych co glosowali
            11 nastepujacych "sedziow":
            rex,prawy,you,Muniek,rokpsy, bodziorad,muzyk2,rysmaj,przecis z,maryśka,pies22
            albo nastepnych 10 i tylko na pana Dariusza Bąka.

UZUPELNIENIE 1
            Dariusz Bąk 36(Marek)

STATECZNE WYNIKI(2004) Suma Pkt/11

T.Wydra.........298 albo 27
            J.Rejczak.......262 albo 24
            B.Kutkowska.....230 albo 21
            L.Wisniewska....223 albo 20

M.Rejczak.......174 albo 16
            T.Gogacz........155 albo 14
            R.Falek.........148 albo 13

M.Suski.........114 albo 10
            T.Pyrcioch......113 albo 10
            H.Byzdra........107 albo 10
            K.Gajewski......101 albo 9

K.Sonta..........98 albo 9
            M.Wróbel.........97 albo 9
            E.Kopacz.........93 albo 8
            Maszkiewicz......90 albo 8
            S.Banaszkiewicz..84 albo 8

A.Wedzonka.......60 albo 5
            K.Wlazlo.........56 albo 5
            J.Lopuszanski....54 albo 5
            Ruszczyk.........48 albo 4
            S.Prażmowski.....37 albo 3
            T.Derlatka.......36 albo 3
            J.Wróbel.........31 albo 3
            • Gość: Marek Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: 213.134.136.* 04.02.05, 10:22
              Nie ma oceny obiektywnej, przy przyznawaniu subiektywnym punktów. Twoja ocena
              mojej oceny jest również bardzo subiektywna, bo nie przedstawiłeś żadnych
              dowodów, że moja ocena jest nieobiektywna. Ale chętnie zobaczę ocenę innych
              uczestników.
              • Gość: olo Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 11:57
                Marek, podaj siebie i nie p...
                • Gość: Marek Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: 213.134.136.* 04.02.05, 16:05
                  Ja nie jestem typu homo - politikus
                • Gość: olo Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 16:46
                  Co za małopoważny człowiek podszywa się pod moje komentarze.Odrobinę powagi.Ja
                  nie pisałem;Marek,podaj siebie i nie p....''DLATEGO PROSTUJĘ IDIOTYCZNY WPIS.
            • Gość: hary34 Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: *.radom.pilicka.pl 04.02.05, 13:03
              Drogi Panie Kibic i Wszyscy pozostali !
              Chylę przed WAMI czoło i kapelusza uchylam, bo go czasami noszę.
              Jest takie powiedzenie, że ,,każda władza na tyle źle rządzi na ile jej
              społeczeństwo pozwala". Dostrzegam bardzo pozytywne zjawisko, otóż nie chcecie
              pozwalać na więcej i na dłużej. To bardzo dobrze, tak trzymajcie a sposób na to
              jakiś znajdziecie. Na razie w mojej ocenie na prawicowego lidera wysunął się
              właśnie Pan, drogi Panie Kibicu a to za sprawą inicjatywy i wyników
              arytmetycznych. Policzyłem, że w 172 wypowiedziach uczestniczyło ok. 80 osób
              ale wypowiedzi Kibica jest ok 40. Biorąc pod uwagę pomysł, szczere intencje,
              które jak sądzę Panu przyświecały oraz rozmiar wypowiedzi i czas im poświęcony,
              To PAN zasługuje na miano lidera w tym rankingo i w związku z tym ryzykowałbym
              taki pomysł aby to Pan zaproponował tej właśnie grupie swoich kandydató na
              liderów z pośród tych rankingiem objetych. Niestety, muszę Pana zmartwić tym,
              że jak znam życie kryteria oceny nie oddały tego co najważniesze, a
              najważniejsze są prawdziwe intencje, które niestety trudno odkryć. Dodam też
              aczkolwiek z całym szacunkiem do osoby, to jednak z jeszcze większą
              wątpliwością, że np. nie widzę ja innych intencji np.u byłego wojewody i jego
              rodziny jak zwykłłej, ludzkiej chęci bycia kimś, tym bardziej, że nim się
              wcześniej było. To nie krytyka, to fakt, który niestety grozi każdemu kto
              znajdzie się w takiej sytuacji, że raz coś mu się zdarzy i lud kupi nazwisko.
              Proponuję zatem Panu aby zastanowił się jak kanydat ów pozbawić fałszu nie
              tylko względem ludu ale też względe samych siebie. Nie wierzę aby wszyscy byli
              jenacy. Czekam na Pańską dalszą aktywność, pozostając Pańskim nie tylkom
              kibicem.
              Wszyscy jesteście kochani, że uczestniczycie w tym zdarzeniu i wszystkim
              proponuję abyście właśnie zdolnością do kochania nie tylko siebie i miasta ale
              również POLSKI , posłużyli się w dalszych rozważaniach. Jeszcze jedno chcę
              dodać, zgadzam się ze wszystkimi, kórzy są złego zdania o wszystkich partiach.
              Ale niestety, nie wyobrażam sobie sejmu w którym zdecydowana większość posłów
              pochodzi z jednomandatowych okręgów na dodatek niezależnych politycznie. Czy
              wiecie kto będzie wtedy naprawdę rządził? Ja myślę, że finansjera
              międzynarodowa resztę można sobie wyobrazić.
              • Gość: KIBIC Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: *.dc.dc.cox.net 02.03.05, 18:57
                Poswiecilem troche czasu na to aby wskazac na jedna z drog zbudowania "silnej"
                PRAWICY to znaczy takiej jakosci jaka chce reprezentowc "nowa" partia
                Demokratyczna (zobacz: Demokraci.pl).

Z przykroscia musze przyznac, ze do obecnej chwili nie znalazly sie "sily" aby
                ten proces zaczac, poniewaz ludzie nie chca dla nikogo pracowac jedynie dla siebie.

Sa grupy takie jak ISOXa czy Pitagora, ale one wygladaja na apolityczne i nie
                chca sie narazac na ataki z jednej czy drugiej politycznej strony. Co jest
                chyba sluszne bo atakujacy reprezentuje bardzo niski poziom.

Z drugiej strony wielu PRAWICOWCOW wymienionych w naszym plebiscycie zachowuje
                sie i wypowiada tak, ze widac nawet tak z daleka iz "chopcy i dziewczeta" ucza
                sie polityki a nie uprawiaja jakiejs sensownej czy dojrzalej polityki. Nie ma
                im tego za zle bo spoleczenstwo dojrzewa i powoli usunie ignorantow, bylych
                kapusiow, czy poprostu ludzi bez talentu do polityki.

Jezeli chodzi o mnie to posiadam prawie wszystko aby byc POLITYKIEM ktory moze
                zjednoczyc PRAWICE, ale brak mi jednej najwazniejszej cechy, nie jestem za
                dobrym mowca, choc doskonalym dyskutantem czy negocjatorem. Pol zartem pol
                serio przed wyborami Prezydenta miasta Radomia zglosilem sie kandydowac na tym
                FORUM i bardzo niewielu mnie poparlo i nikt nie zorganizowal roboczej grupy
                poparcia dla zbudowania programu wyborczego z ktorym grupa poszlaby w "lud".
                Dlatego kontynuje kibicowanie a nie "kandydowanie" do czegokolwiek.

"Narod wybral to co ma" i to samo jest z PRAWICA. Narod nie popiera mnie,
                Tedeusza Wydre czy Jana Rejczaka aby PRAWICA byla silna, widocznie lepiej jest
                jak jest slaba co bedzie chyba jeszcze dlugo jak dlugo polska klasa srednia
                bedzie "socjalistyczna" a polscy kapitalisci nie beda "swoich" PRAWICOWYCH
                kandydatow finansowac.

Z serdecznym pozdrowieniem dla hary34 i wszystkich "uczestnikow" tego watku

• Gość: S(z)amPan Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 12:19
      Nie znam odobiście pana Bąka ale być o wiele bardziej poczciwym i prawdziwym
      PRAWICOWCEM od tych tu zaprezentowanych jest naprawdę nie trudno!Banasiewicz
      tak się ma do prawicy jak SB do harcerzyków.A takich jak on na tej liście jest
      bez liku!!!Silna prawica może być tylko wówczas kiedy pójdzie się w stronę
      JAKOŚCI a nie ILOŚCI!Ilość już miało (ma) SLD.Kupa złodziei, bandytów i
      malwersantów, donosicieli, sprzedawczyków, kapusiów!!!Na h.j nam taka prawica?
      Czy Wy tego chcecie?Takiej prawicy?Teraz, dzięki "liście Wildsteina", jest
      najlepszy czas na oczyszczenie prawej strony politycznej z różnych agentów,
      mend, śmieci i to bezlitośnie, nawet, gdyby okazało się, że to już "poczciwy"
      chłopina (czy babina).Ktoś, kto raz się sprzedał nie zasługuje na zaufanie w
      tak ważnych sprawach dla państwa, miasta, społeczności prawicowej i nie tylko.
      Won wszelkie bydło współpracujące z SB!
      • Gość: Marek Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: 213.134.136.* 04.02.05, 16:10
        Zgadzam sie całkowicie z przedmówcą, a D. Bak został przez IPN uznany za ofiarę
        reżimu komunistycznego. Ciekawe ilu tzw prawicowców może taki certyfikat okazać?
        • Gość: ET Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 30.04.05, 08:21
          Jak to ilu? Np ostatnio pan G.
          Podobno certyfikat dostał z IPN-u ale jaki nie chciał publicznie pokazać.
    • Gość: ja Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: *.internet.radom.pl 02.03.05, 10:57
      tak
    • Gość: ja Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: *.internet.radom.pl 02.03.05, 12:44
      tak
      • Gość: KIBIC Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: *.dc.dc.cox.net 02.03.05, 18:58
        Nie ma mowy, narazie NIE!
    • Gość: KIBIC Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: *.dc.dc.cox.net 25.06.05, 14:20
      Zmieniam zdanie i po dwoch ponizszych "glosowaniach" oraz rozwoju sytuacji
      politycznej w kraju, teraz uwazam, ze SILNA PRAWICA jest mozliwa .

Proponuje dyskusje oraz podaje moje typy na nastepne glosowanie:

Bąk, D.
      Byzdra, H.
      Fałek, R.
      Gogacz, T.
      Kutkowska, B.
      Rejczak, J.
      Sońta, K.
      Suski, M.
      Wisniewska, L.
      Wydra, T.

Na dzien 2 lutego 2005

GLOSY ODDALI I OCENY WYRAZILI
      Rex; prawy; you; Muniek; roksana_psychologiczna, bodzioradomski; muzyk2;
      rysiek_maj; przeciszczykiewicz; maryśka; pies22

UZUPELNIENIE
      Dariusz Bąk

OSTATECZNE WYNIKI

PUNKTY OTRZYMALI

27 T.Wydra
      24 J.Rejczak
      21 B.Kutkowska
      20 L.Wisniewska

16 M..Rejczak
      14 T.Gogacz
      13 R.Falek

10 M.Suski
      T.Pyrcioch
      H.Byzdra

9 K.Gajewski
      K.Sonta
      M.Wróbel

8 E.Kopacz
      Maszkiewicz
      S.Banaszkiewicz

5 A.Wedzonka
      K.Wlazlo
      J.Lopuszanski

4 Ruszczyk

3 S.Prażmowski
      T.Derlatka
      J.Wróbel

Na dzien 24 czerwca 2005

GLOSY ODDALI
      Virus; gg; Sheakspear; Marek; sztab; Bak; Rambo; Piotruś Pan; hey; TYP;
      Albercik; 73928

PUNKTY OTRZYMALI

8 Suski, M.(posel)

7 Rejczak, J.(Dr. Radny)

6 Bąk, D.
      Gogacz, T.(Dyr.)
      Wydra, T.(Dyr.)

5 Byzdra, H.
      Sońta, K.
      Wiśniewska, L.(Dr.)

4 Banaszkiewicz, S.(Prof.)
      Kutkowska, B.

3 Fałek, R.
      Maszkiewicz, Z
      Wlazło, K.
      Wróbel, J.

2 Korycki, W.
      Pisarek, R.
      Prażmowski, S.
      Rejczak, M.

1 Bieniasz
      Fogiel
      Gumiński
      Klodzinski, L.
      Kopacz, E.
      Luft (Prof. -nie rektor)
      Marciniak, H. (Dyr.)
      Pyrcioch, T.
      Surma, D.
      Tatarek
      Walasek, ,(Prof.)
      Wójcik, D
      Zajac, K.
      Zielezinski,
      Zubek, S.

0 Adamiec, S.
      Derlatka, T. H.
      Gajewski, K.
      Grabowski
      Kaczor, (Prof.)
      Kawęcki, B.
      Kiełbasiński, J.
      Korpetta-Zych, J.
      Krysiński, M.
      Langowski, A
      Łopuszanski, J.
      Podkowiński, Z.
      Ruszczyk
      Słomka, A.
      Sobieraj, J.
      Uciński
      Wędzonka, A.
      Wróbel, M.
      • Gość: ernestynka Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: *.udn.pl 25.06.05, 19:10
        To ja im też dorzucę po jednym punkcie. Oto moje typy:
        Suski, Marek(posel)
        Rejczak, Jan(Dr. Radny)
        Bąk, Dariusz
        Wydra, Tadeusz(Dyr.)
        Byzdra, Henryk
        Wiśniewska, Lucyna(Dr.)
        Banaszkiewicz, Stanisław(Prof.)
        Kutkowska, Barbara
        Maszkiewicz, Zdzisław
        Wlazło, Kazimierz
        Wróbel, Jolanta
        Korycki, Władysław
        Pisarek, Ryszard
        Prażmowski, Stanisław
        • Gość: cycki1 Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 26.06.05, 10:51
          Ci już byli niech spieprzają na szczaw.........obrywać pod
          Grójec ..........nich na nich nie zagłosuje przynajmniej z Radomia
        • Gość: KIBIC JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ -zmieniam zdanie IP: *.dc.dc.cox.net 26.06.05, 20:07
          9 Suski, M.(posel)

8 Rejczak, J.(Dr. Radny)

7 Bąk, D.
          7 Wydra, T.(Dyr.)

6 Byzdra, H.
          6 Gogacz, T.(Dyr.)
          6 Wiśniewska, L.(Dr.)

5 Banaszkiewicz, S.(Prof.)
          5 Kutkowska, B.
          5 Sońta, K.

4 Maszkiewicz, Z
          4 Wlazło, K.
          4 Wróbel, J.

3 Fałek, R.
          3 Korycki, W.
          3 Pisarek, R.
          3 Prażmowski, S.

2 Rejczak, M.
    • Gość: Bronek Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 20:17
      Rejczak J - daję 5 głosów
      Rejczak M - daję 5 głosów
      Sońta - daję 5 głosów
      Fałek - daję 5 głosów
      • Gość: x Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: *.udn.pl 27.06.05, 00:15
        PO pięć nie można, masz jeden punkt na osobę.
        • Gość: sonoAndrzej Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: *.wroclaw.mm.pl 27.06.05, 13:21
          Prawica nigdy nie będzie jedna i silna... Już teraz to widać pojawiają się
          pierwsze spory między PO i PiSem mimo, że jeszcze wyborów nie było. Zobaczycie,
          ze po roku wspólnych rządów będzie rząd mniejszościowy.
          A w Radomiu... No cóż, żaden z prawicowców nie odegrał ważniejszej roli dla
          Radomia. Tym razem będzie też podobnie...bez fajerwerków, ot kolejne cztery
          lata stracone bo prawicowcy parlamentarzyści nic nie robią.
    • Gość: KIBIC Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ - JEST IP: *.dc.dc.cox.net 06.07.05, 05:57
      Na dzien 5 lipcaa 2005
      PUNKTY OTRZYMALI

9 Suski, M.(posel)
      9 Rejczak, J.(Dr. Radny)

7 Bąk, D.
      7 Wydra, T.(Dyr.)

6 Byzdra, H.
      6 Gogacz, T.(Dyr.)
      6 Sońta, K.
      6 Wiśniewska, L.(Dr.)

5 Kutkowska, B.

4 Fałek, R.
      4 Maszkiewicz, Z
      4 Wlazło, K.
      4 Wróbel, J.

3 Korycki, W.
      3 Pisarek, R.
      3 Prażmowski, S.
      3 Rejczak, M.

GLOSY ODDALI
      Virus; gg; Sheakspear; Marek; sztab; Rambo; Piotruś Pan; hey; TYP;
      Albercik; 73928; ernestynka 25.06.2005; Bronek 26.06.2005.
    • Gość: Shogun Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 06.07.05, 09:18
      Widzicie czołówkę? I to jest właśnie powód, dla ktorego Suski boi się wpuścić
      na listę szanownego pana Jana Rejczaka. On boi się nawet niektórych ludzi z
      Radomia np mojej sympatii radnej Wróbel! W końcu puścił na 2 miejsce na liście
      zaraz po sobie nazagorzalszego współpracownika postkomunistów i układu
      partyjnego w Radzie Miejskiej nijakiego (dosłownie) Pyrciocha.
      • Gość: gula Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: *.udn.pl 08.07.05, 16:49
        Ja głosuję na :

Rejczak, J.
        Bąk, D.
        Wydra, T.
        Byzdra, H.
        Wiśniewska, L.
        Kutkowska, B.
        Maszkiewicz, Z
        Wróbel, J.
        • Gość: KIBIC Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: *.dc.dc.cox.net 14.07.05, 19:53
          Na dzien 8 lipca 2005
          PUNKTY OTRZYMALI

10 Rejczak, J.(Dr. Radny)

9 Suski, M.(posel)

8 Bąk, D.
          8 Wydra, T.(Dyr.)

7 Byzdra, H.
          7 Wiśniewska, L.(Dr.)

6 Gogacz, T.(Dyr.)
          6 Kutkowska, B.
          6 Sońta, K.

5 Maszkiewicz, Z
          5 Wróbel, J.

4 Fałek, R.
          4 Wlazło, K.

3 Korycki, W.
          3 Pisarek, R.
          3 Prażmowski, S.
          3 Rejczak, M.

GLOSY ODDALI
          gula 08.07.2005
          • Gość: kibuc Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: *.udn.pl 14.07.05, 22:49
            Jasne, że jest szansa na prawicę, ale trzeba pracować nad świadomością ludzi.
            Gdyby kogoś zapytać na Żeromie kto tu rządzi to 80% powie,że Solidarność.
            Ludzie opamietajcie się wszędzie rządzą komuchy: i w mieście, i w powiecie, i w
            województwie, i w Polsce. Trzeba ich wreszcie pogonić skreślając przy urnach
            wyborczych. Chcecie jeszcze Gołąbka i Grabowskiej? Millera i Cimoszewicza?
            Dajcie im już wyjechać do Ameryki, bo na Białoruś z pewnością nie pojadą. Za
            dobrze znają komunizm.
    • Gość: Ciag Dalszy Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: *.dc.dc.cox.net 29.07.05, 11:13
      Na dzien 27 lipca 2005
      PUNKTY OTRZYMALI

10 Suski, M.(posel)

8 Bąk, D.
      8 Wiśniewska, L.(Dr.)
      8 Wydra, T.(Dyr.)

7 Byzdra, H.
      7 Sońta, K.

6 Gogacz, T.(Dyr.)
      6 Kutkowska, B.
      6 Wróbel, J.

5 Maszkiewicz, Z

4 Fałek, R.
      4 Wlazło, K.

3 Korycki, W.
      3 Pisarek, R.
      3 Prażmowski, S.
      3 Rejczak, M.

1 Bieniasz
      Fogiel
      Gumiński
      Karczewski
      Klodzinski, L.
      Kopacz, E.
      Luft (Prof. -nie rektor)
      Marciniak, H. (Dyr.)
      Pyrcioch, T.
      Surma, D.
      Tatarek
      Walasek, ,(Prof.)
      Wójcik, D
      Zajac, K.
      Zielezinski,
      Zubek, S.

0 Adamiec, S.
      Derlatka, T. H.
      Gajewski, K.
      Grabowski
      Kaczor, (Prof.)
      Kawęcki, B.
      Kiełbasiński, J.
      Korpetta-Zych, J.
      Krysiński, M.
      Langowski, A
      Łopuszanski, J.
      Podkowiński, Z.
      Ruszczyk
      Słomka, A.
      Sobieraj, J.
      Uciński
      Wędzonka, A.
      Wróbel, M.

GLOSY ODDALI
      gula 08.07.2005; maniek 27.07.2005
    • Gość: xxx Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: *.udn.pl 30.11.05, 20:42
      Teraz jest duża szansa tylko jak zwykle każdy będzie ciągął do siebie i wygra
      Langowski.
      • kibic_radomski Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? 30.11.05, 21:25
        <Teraz jest duża szansa tylko jak zwykle każdy będzie ciągął do siebie>

Tak to zalezy od ponizej wymienionych osob co za PRAWICE sie uwazaja, mozemy im
        w tym dopomoc, ale ONI sami musza sie spotkac i utworzyc SILNA PRAWICE. Podaje
        wyniki dwoch malych sondazy na tym Forum. Jak chca byc silni to powinni podac
        sobie rece bez wzgledu do jakiego ugrupowania naleza.

Z naszej strony mozemy powolac grupe Internautow, ktorzy mogliby takie
        spotkanie SILNEJ PRAWICY zorganizowac i pomoc w porozumieniu.
        Czy mozesz to zaczac?

1

Najlepsi z Mozliwych kandydatow na Prezydenta Radomia oraz jego zastepcow.
        Wydra, Tadeusz (39)-(16)
        Rejczak, Jan (24)-(7)
        Kutkowska, B. (23)-(10)

Gogacz, T. (15)-(3)
        Klodzinski, L. (15)-(1)
        Słupek, Jacek (15)-(3)
        Wróbel, J. (15)

Banaszkiewicz, S. (14)-(2)
        Łopuszanski, J. (14)-(2)

Gęsiak, Wojciech (13)-(3)
        Wlazlo, K. (13)-(2)
        Włodarczyk, Adam (13)-(4)
        Pisarek, R. (12)-(4)

Bak, Dariusz (11)-(2)
        Byzdra, H. (11)-(3)
        Słupek, Marek (11)
        Surma, D. (11)-(1)
        Derlatka, Tadeusz (10)-(1)

2

Na dzien 27 lipca 2005 PUNKTY OTRZYMALI

10 Suski, M.(posel)

8 Bak, D.
        8 Wisniewska, L.(Dr.)
        8 Wydra, T.(Dyr.)

7 Byzdra, H.
        7 Sonta, K.

6 Gogacz, T.(Dyr.)
        6 Kutkowska, B.
        6 Wróbel, J.

5 Maszkiewicz, Z

4 Falek, R.
        4 Wlazlo, K.

3 Korycki, W.
        3 Pisarek, R.
        3 Prazmowski, S.
        3 Rejczak, M.
    • Gość: ccc Re: CZY JEST SZANSA NA SILNĄ PRAWICĘ W RADOMIU? IP: 82.139.48.* 27.01.06, 16:46
      Jest szansa na 200 procent.
      • Gość: KIBIC Szef nie wyklucza a moze sie zgadza? A co Wy IP: *.dc.dc.cox.net 25.02.06, 00:57
        na to?
        katowice.naszemiasto.pl/wydarzenia/572952.html

Re: Radomianie walczmy razem o swoją przyszłość!!!Autor: malopolanin2
        Podczas dyskusji telefonicznej z Prezesem J. Kaczyńskim w Dzienniku Zachodnim
        Częstochowianie zadali pytania dotyczace mozliwych zmian w podziale
        administracyjnym kraju.Prezes do sprawy podchodzi przychylnie ale jako
        odpowiedzialny polityk z pewnym dystansem...

Czy po wojnie z Platformą wyklucza pan koalicje z tą partią w wyborach
        samorządowych i wyłonienie wspólnych kandydatów na prezydentów miast?

JK: Niczego nie wykluczam. Nigdzie na świecie nie jest tak, że występuje prosta
        symetria między układami centralnymi a lokalnymi. Z mojego punktu widzenia ta
        sprawa jest zupełnie otwarta, a decydujący głos będą tu mieli działacze struktur
        powiatowych. Z mojej strony nie ma żadnego zakazu w sprawie porozumienia z
        Platformą.
        • Gość: ooo Re: Szef nie wyklucza a moze sie zgadza? A co Wy IP: 82.139.48.* 09.12.06, 10:01
          ooo
      • Gość: Prawda Radomiowi potrzebna jest silna zjednoczona prawica IP: *.tkdami.net 06.10.06, 22:50
        Pod warunkiem, że pan Wiosna zrezygnuje z kandydowania nie przyczyni
        się do dalszego rozbijnia prawicy. Dobrze, że prawica pozbywa się ludzi
        skompromitowanych, którzy znajdują miejsce na lewicy.
        Tam przyjmują wszystkich nawet tych, którzy mają sprawy karne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka