Gość: cylo Re: Zespół Szkół Mechanicznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 11:21 pamietam Barego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Zespół Szkół Mechanicznych IP: 212.160.172.* 16.03.05, 15:43 Cześć:-) Skończyłam Mechanika w '98 Myślałam ,że może ktoś z mojej fantastycznej klasy (mp) tu się pojawił ale jak zwykle sie przeliczyłam:-(( A może jednak jesteście??????? haaaaaaaaaaaaaaalo na wszelki w. zostawiam swój adresik iv25@tle.pl pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Zespół Szkół Mechanicznych IP: 212.160.172.* 16.03.05, 15:45 adres to oczywiście ivona_25@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: Zespół Szkół Mechanicznych IP: 80.249.4.* 29.01.06, 15:00 Iwonka my chyba razzem pisałyśmy matruę. Ja w LO. Ty byłaś w klasie z Grześkiem T., Wojtkiem S. Robakiem, Rafałem L. - n\mykę się czy nie? Ja byłam z Beatą T., Marleną Sz. Aśką O. Justyną H., Pozdrawiam Kinga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matura 75 Re: Zespół Szkół Mechanicznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 00:04 Witam wszystkich "Mechaników". To faktycznie przykre, że zlikwidowali naszą szkołę podobnie, jak wiele innych pożytecznych rzeczy w tym mieście. Łezka w oku się kręci, gdy czytam Wasze wspomnienia. Ciekaw jestem czy jest ktoś z 5em/1975 ? Czy czyta nas może któryś nauczycieli? Przeciez zazwyczaj(!) mile ich wspominamy mimo, że kiedyś potrafili dać popalić... Wydaje mi sie, że jest taka potrzeba żeby zaprojektować jakiś np. metalowy wpinany w klapę znaczek z logo Mechanika. Przekonałem się juz nie jeden raz o szczególnie silnych więzach łączących ludzi, którzy razem uczyli się w szkole średniej. Dobrze byłoby na pierwszy rzut oka rozpoznawać "swojaka"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Zespół Szkół Mechanicznych IP: 82.139.8.* 14.08.05, 12:09 Zajrzałem do Twojego wpisu, bo ja też jestem z tego rocznika ale klasa 5a. My się od czasu do czasu spotykamy. Ubyło nas już troje.. Brzuchy i łysiny inne ale oczy te same... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwak Re: Zespół Szkół Mechanicznych IP: *.mops.radom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.05, 14:12 Pani Witek była super , nawet ją spotkałem ostatnio z czego sie ciesze strasznie, kogo pamietam oczywiscie Jezusa,Okoń był super te jego lekcje, wielowątkowe wszystkim sie podobały, każdy siedział z otwarta buzią i słuchał, pan Budzisz napewno wszyscy pamiętają PO i geografie, pani od angielskiego Alfreda też miło wspominam wszystkich pozdrawiam kto mnie pamięta do zobaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwak Do Emila zapomniałeś o mnie IP: *.mops.radom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.05, 14:19 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marmar Re: Zespół Szkół Mechanicznych IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 30.09.05, 21:43 Szanowni Państwo ,czy tylko tylu mechaników jest na świecie?Czyżby to była szkoła ,która nie kształciła przyszłej inteligencji technicznej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marksman Re: Zespół Szkół Mechanicznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 16:59 Witam wszystkich, którym udało się skończyć TM. Ja kończylem w 1994r. 3BM. Przez jakiś czas 2 lata szefowałem jako przewodniczący szkoły. Może ktoś mnie pamięta? A nawiasem mówiąc piękne lata. Niezapomnę nigdy "fali meksykańskiej" na częściach maszyn. Pamiętacie Panią Kiepas? To była matematyca. Ale czasy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia Re: Zespół Szkół Mechanicznych IP: 82.139.46.* 18.11.05, 19:33 pozdrawiam wszystkich z klas tzw. ZET TO BYŁY NIEZAPOMNIANE czasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luzakkk81 Re: Zespół Szkół Mechanicznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 00:56 Pozdrawiam wszystkich którzy kończyli klasę 5 mp. Wychowawczyni z-ca dyr. p.Michalczyk. Pozdro dla wszystkich: Kokos, Orzech, Kiel, Lewy, Zarzyk, Weren, Elvis, Górek, Lodziarz, Palik, Mały i Duży Pietrzyk, Rogal, Skwarek, Stępień, Wrzecion, bracia Piskorz i innych których nie wymieniłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Rusinowicz Re: Zespół Szkół Mechanicznych IP: *.aster.pl 09.01.06, 12:28 Byłem absolwenetem w Technikum Mechanicznym przez Pięć lat i i ukończyłem z wyróżnieniem. Mam duży sentyment do mojej szkoły. Mieszakam w Warszawie ale sercem jestem radomiakiem. Ile razy jestem w Radomiu, a bywam często, lubię pochodzić po moim miescie i popatrzyć jak zmienia się moje miasto. Ostani raz byłem trzy miesiące temu. Radom staje się coraz ładniejszy i dlatego ciągnie mnie do mojego Miasta. Pammietam swoich nauczycieli, ale najbardziej naszego nauczyciele Pana Korwina. On nas nauczył gry w siatkówkę. Mieszakając w Warszawie również co tydzień gramy z miomi kolegami w siatkówce. Nie tracę formy. Jestem synem mojego nieżyjacego Ojca Tadeusza Rusinowicza, który wiele lat spędzał na stadionie radomiaka. Moi rodzice mieszakali przy samym stadionie. Marek Rusinowicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: Zespół Szkół Mechanicznych IP: 80.249.4.* 29.01.06, 10:53 Ja kończyła w 98 Lo. To był drugi rocznik. Może jest ktoś z mojej klasy. chętnie bym powspominała. Kinga R. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: Zespół Szkół Mechanicznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 21:45 Cześć Kinga. Co tam słychać? Grzesiek R. z tej strony. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: Zespół Szkół Mechanicznych IP: 80.249.4.* 11.02.06, 13:36 Cześć Grzesiu odedzwij się do mnie na maila conlex@sku.com.pl to pogadamy. Pozdrawiam serdecznie i cieszę się że wreszcie pojawiła się jakaś bratnia dusza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł G. Re: Zespół Szkół Mechanicznych IP: *.internet.radom.pl 21.02.06, 22:08 A zkim to chcesz wspominać i co Kinusiu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: Zespół Szkół Mechanicznych IP: *.11.radom.pilicka.pl 02.03.06, 19:58 A z moją klasą fajne czasy Pawełku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: novik Re: Zespół Szkół Mechanicznych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.06, 23:17 Klasa st wych. prof. Kiepas, odzywajcie się :-) noviczek@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bmj Re: Zespół Szkół Mechanicznych IP: 82.139.50.* 13.03.06, 11:18 Byłem z tym Panen w konflikcie,ale po latach myślę ze to był najlepszy dyrektor w TM ,on wszysto wiedzał,co w trawie piszczy ,wysoka kultura osobista itd, potem jeszcze jeden wybitny dyrektor- Pan Gawrońskirónież o podobnych walorach piękny język pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LO przy ZSM Re: Zespół Szkół Mechanicznych IP: *.infoplus.com.pl 13.03.06, 21:26 matura 98!!! odezwijcie sie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: Zespół Szkół Mechanicznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 19:59 Odzywamy się, a kto to pisze LO klasa Pani Biernackiej - może ktoś jeszcze czyta proszę o kontakt Kinga R Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MBJ Re: Zespół Szkół Mechanicznych IP: *.31.udn.pl 17.06.06, 05:37 16 czerwca odbył się pogrzeb Naszego Kochanego Dyrektora Zdzisława Gawrońskiego miał 69 lat.Pochowany został na cmentarzu przy ulicy Limanowskiego.Cześć jego pamięci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marmar Re: Zespół Szkół Mechanicznych IP: *.sg.gov.pl / 195.116.32.* 11.07.06, 00:49 Czy jest , czy czasami bywa ktoś z kl. em matura 25 lat temu, wychowawca Czesław (po maturze Czesiek) KOWALCZUK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poldek and Faja Re: Zespół Szkół Mechanicznych IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.08.06, 02:16 Przepraszam jeżeli to niestosowne, ale jak potoczyły sie losy pana Kowalczuka? Z tego co pamiętam był ciężko chory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JacekB Re: Zespół Szkół Mechanicznych IP: *.tkdami.net 21.09.06, 17:48 Długo chorował ,był na recie , zmarł jakieś 14 lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: Zespół Szkół Mechanicznych IP: 80.249.4.* 05.10.06, 14:58 Czy ktoś może wie jak potoczyły się losy "dziadka" nauczyciela WF Korwina- Kijucia. Gdy ja kończyłem szkołę miał około 80lat a było to w 89roku. pozdrawiam R Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Kowalczuk Re: Zespół Szkół Mechanicznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 16:12 Mój tato - Czesław Kowalczuk - zmarł, po długotrwałej chorobie, w 1995 r. Pozdrawiam serdecznie wszystkich jego Wychowanków i Uczniów. Janusz Kowalczuk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Soja Re: Zespół Szkół Mechanicznych IP: *.243.185.212.Dial1.SanFrancisco1.Level3.net 03.12.07, 23:39 Wyrazy szacunku dla Pana.Pamietam pana profesora Kowalczuka doskonale.Kiedys sie Go balem.Teraz wspominam bardzo milo.Byl troche kosa ale to robil dla naszego dobra.Pamietam,pozdrawiam.Czesc Odpowiedz Link Zgłoś
wasze_blagorodie Re: Zespół Szkół Mechanicznych 14.12.07, 15:16 Gość portalu: Piotr Soja napisał(a): > Wyrazy szacunku dla Pana.Pamietam pana profesora Kowalczuka > doskonale.Kiedys sie Go balem.Teraz wspominam bardzo milo.Byl troche > kosa ale to robil dla naszego dobra.Pamietam,pozdrawiam.Czesc Piotrze - dzięki:-) Milo spotkać sąsiada:-) Pozdrawiam Janusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JacekB Re: Zespół Szkół Mechanicznych IP: *.193.udn.pl 01.11.06, 16:58 Zmarł długoletni nauczyciel TM Śp Pan Korwin -Kijuć msza żałobna odbedze się 4 listopada 2006r w kościele na Zamłyniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Zespół Szkół Mechanicznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 20:05 bardzo przykro, razem z panem profesorem odchodzi historia naszej szkoły. szkoda, ze nie wiedziałam wcześniej.pamiętajmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Zespół Szkół Mechanicznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 20:09 czy ktoś wie, gdzie jest pochowana pani profesor Józefina Pitek, polonistka, dyrektorka, wychowawczyni klas mechaniki precyzyjnej.proszę o wiadomość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a.kasprzyk@chello. Re: Zespół Szkół Mechanicznych IP: *.centertel.pl 10.11.06, 09:09 Kto pamięta dyr. Wandycza, prof. Repsz, Pawłowski, prof Dąbkowski i inni 5e 1966 matura. a.kasprzyk@chello.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa30 Re: Zespół Szkół Mechanicznych IP: 82.139.34.* 17.12.06, 22:28 Ja pamiętam. Pamiętam też prof. Adydana, Cieślakowskiego, Konia - Stańczaka i innych Matura 1965. Możemy o nich powspominać. Pozdrawiam P.S. Podobno mają reanimować Technikum Mechaniczne w budynkach na Kościuszki. Wiesz coś o tym ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marmar Re: Zespół Szkół Mechanicznych IP: *.uznam.net.pl 24.12.06, 22:39 Kolorowych bombeczek, dużo aniołków i gwiazdeczek, słodkiego lenistwa i wielkiego oddechu od codziennego pośpiechu życzę wszystkim absolwentom mechanika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I Re: Zespół Szkół Mechanicznych IP: *.infoplus.com.pl 25.12.06, 11:26 Dziekuje bardzo. Dolaczam sie do zyczen!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman W. (Wolek) Re: Zespół Szkół Mechanicznych IP: 80.249.4.* 16.01.07, 10:25 MATURA '91 - Klasa 5A. Kawał czasu minęło. Co się z wami dzieje chłopaki z 5A, abiturienci z rocznika 91. - "Elitarna" klasa 5A. Wychowacy: p. Tanana, p. Białas, p. Grzegorska ale było tych zmian. Niezapmniany ś.p. psor Kowalczuk, i jego powiedzonku: "Mówiąc językiem sexu punkt leży na prostej". Pamiętacie jak na zastepstwo za polonistkę p. Witek przyszła taka młoda piersista. Mało się wtedy o pierwsze ławki niepozabijalismy. Ja niestety zdobyłem miejscówkę w drugi rzędzie, ale i tak było miło. Pamiętacie jak zatrzasnęlismy w sali 66 nauczycielke od ekonomi (niestety nazwiska nie pamiętam). No i psor Stefan Marek i jego walka o krótkie włosy i przynależnośc do jedynie słusznych ZHP i ZSMP:) P. Wolszczak i ekipa kabartowa z naszego rocznika ja, Norbert P. (Pysio), Rafał S. (Szymon). Powspominamy? Odezwijcie się jeśli tu trafice. Email: roman.wolicki@durr.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Re: Zespół Szkół Mechanicznych IP: 82.139.60.* 15.02.07, 15:21 W tym roku mija 5-ta rocznica śmierci Zespołu Szkół Mechaniczbych. Wspomnijmy choć przez chwilę jego poprzedniczkę: Technikum Mechaniczne, dawnych nauczycieli, kolegów i koleżanki ze szkolnej ławy, pomińmy milczeniem tych, co przyczynili się do "zejścia" tak zasłużonej dla miasta jak i Polski szkoły. Chwała tym, co pamiętają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwentka Re: Zespół Szkół Mechanicznych IP: 149.254.192.* 25.04.07, 22:25 A kto pamietą pana Budzisz i jego historie..... Panią Podlaską kazała nam zmywać makijaz na lekcji więc nikt się nie malował (zaczełam od niedawna).... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent Re: Zespół Szkół Mechanicznych IP: 149.254.192.* 25.04.07, 22:27 Kto pamięta Panią Budzisz (panieńskie Czajka) ś.p uczyła nas matematki, cudowna kobieta .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thar Re: Zespół Szkół Mechanicznych IP: *.netia.pl 26.04.07, 12:03 Była moją wychowaczynią do czasu kiedy choroba nie pozwoliła jej juz pracowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: Zespół Szkół Mechanicznych IP: 82.139.40.* 27.04.07, 22:08 Uwaga panowie mechanicy z klasy am (matura 1986)! czy ktoś z was tu zagląda? Ale było fajnie - komuna padała, iron maiden grało, piwko na ławce na plantach się sączyło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent '00 Re: Zespół Szkół Mechanicznych IP: 82.139.52.* 25.05.07, 22:38 Ja kończyłem w 2000. czy ktos jest jeszcze z tego rocznika ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Zespół Szkół Mechanicznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.07, 18:52 WSZYSTKIM PROFESOROM NASZEJ SZKOŁY NAJSERDECZNIEJSZE ZYCZENIA Z OKAZJI DNIA EDUKACJI.absolwenci 5 mp /1976/ Odpowiedz Link Zgłoś
antoni_posiadala Re: Zespół Szkół Mechanicznych 30.08.08, 16:36 Kamil Podlaski nie żyje (klasa mpa matura 1996). Zmarł w wyniku wypadku w dniu 13.08.2008(?). pogrzeb był dnia 21 sierpnia w Radomiu w kościele na Młodzianowie. Pochowany na Firleju. Dnia 20 września w kościele na Młodzianowie o godz. 8.00 zostanie odprawiona msza św. za Jego duszę. Koledzy z klasy wraz z wychowawcą po mszy św. udadzą sie na cmentarz złożyć kwiaty. Antoni Posiadała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymek Re: Zespół Szkół Mechanicznych IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.10.09, 00:15 pewnie ze tak konczylem Mechanik w 80 roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drugi z dziennika Re: Zespół Szkół Mechanicznych IP: *.radom.vectranet.pl 26.11.09, 18:24 Ja ukńczyłem w 1953 r 4-ro let.Tech.Mech.Elekt.w Radomiu na ul.Kościuszki.Poszukuję kolegów lub ich najblizszych z tego okresu.Kilku się odnalazło ale większość z nich odeszła już na Wieczną Wartę .Mamy swój profil na NK.O ile ktoś jest w stanie odpowiedzieć to cierpliwie czekam.Słyszałem że mają być obchody 90-cio lecia powstania Szkół Technicznych ,co to ma być i czy ktoś o tym coś wie ,bo ja wiem bardzo mało. Odpowiedz Link Zgłoś
aktyn123 Re: Zespół Szkół Mechanicznych 18.12.09, 12:31 A MOŻE DA TUTAJ GŁOS KTOŚ, KTO "ROBIŁ" MATURĘ W ZAMIERZCHŁYM ROKU 1950? Może poszerzy listę tych nauczycieli i wychowawców, którzy pojawiają się we wspomnieniach młodszych absolwentów Szkoły,a jacy ją tworzyli od roku 1945 i wcześniej.Absolwenci PAŃSTWOWYCH SZKÓŁ PRZEMYSŁOWYCH, arystokratki ówczesnych szkół średnich Radomia.Może by się zaprezentowali im współcześni absolwenci innych szkól średnich?Dinozaury niewiele mają na to czasu.Ale by było miło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Zespół Szkół Mechanicznych IP: 82.197.32.* 27.01.10, 14:43 Teraz to jest Nasza Klasa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość- Jacek B. Re: Zespół Szkół Mechanicznych IP: *.dhl.com 20.01.12, 13:42 jakoś tutaj dawno nikt nie zaglądał. Na te wspomnienia trafiłem przypadkiem, łza się w oku kręci. Maturę zdawałem w 1988 roku w klasie 5 mp wychowawca p.prof. Wieczorek i nauczyciele: Witek, Marek, Kiepas, Owerko. Jak miło było, ale czas ucieka, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: Zespół Szkół Mechanicznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.12, 16:19 Dyrektor Tadeusz Ornatowski zmarł 3.10.2011 roku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcinc. Re: Zespół Szkół Mechanicznych IP: 80.249.0.* 05.08.16, 08:45 Witam wszystkich absolwentów TM, a szczególnie klasy ST / matura 1981/ wychowawca Leszek Wieczorek/Frez/. Wszyscy pamiętamy naszą "budę" i kumpli. Niestety z czasem uciekają z pamięci nazwiska nauczycieli, miłe chwile spędzone w murach szkoły przy Kościuszki i nazwiska kolegów. Kilku z naszej klasy już od nas odeszło. Odeszli również niektórzy nauczyciele. Mam nadzieję, że jakoś sobie w życiu radzicie. Pozdrowienia również dla kolegów z chóru prowadzonego przez pana Krywiczanina/Oczko/. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek1455 Re: Zespół Szkół Mechanicznych 23.01.23, 15:28 Łza się w oku kręci. Matura 1975 wychowawca Janusz Jach, Ola Kięłbasa - uczyła ruskiego, niezapomniany Jerzy Korwin-Kijuć (fan lekkiej i gimnastyki) Franek Strzałkowski - historia, Koń od matmy, i przed balem maturalnym rok wczrsniej pojawiły się duze "malowidla" muzykow bitowych, Bary szalał, mówiło sie tez stumpy (?) pozdrawiam wszystkich "mechaników" wojtek Odpowiedz Link Zgłoś