Dodaj do ulubionych

woda- rzeka

17.02.07, 00:26
no nie wiem co sie dzieje. proszę o pomoc.
snilo mi sie, ze wchodze do wody- rzeki. woda chyba byla zimna. generalnie
mam wrazenie, ze jest ze mna kilka osób. wchodze coraz glebiej i glebiej.
prąd jest wartki. woda jakby lekko wzburzona. pora roku wskazuje na jezien
(badz wczensa wiosne)gołe drzewa, szaro itd. jestem w korycie tej rzeki i
chodze po dnie. dochodze do momentu gdy tracę grunt, ale nagle sie wracam.
trochę plynę pod prąd(by nie dać sie zniesc). znow staje na dnie. woda siega
mi mniej wiecej juz po ramiona. ktos z boku biegnie wzdłuż rzeki(jakby obok
mnie) po brzegu. wyciaga dlugi kijek. i chyba sie go chwytam i ta osoba mnie
wyciąga.
Ktoś ma jakis pomysl? bo ja przyznam szczer4ze sie gubię.
Obserwuj wątek
    • herbatazcytryna Re: woda- rzeka 18.02.07, 18:12
      Interpretuje to jaka kąpiel w rzece. Znalazłam na necie cos takiego:
      Kąpiel w wodzie "otwartej", tzn. w jeziorze, morzu lub w rzece, także w basenie
      i w łazience. W łaźni publicznej. Urządzenia kąpielowe. W obrazie kąpieli łączą
      się dwa znaczenia. Po pierwsze, do kąpieli rozbieramy się, zrzucamy ubranie,
      podobnie jak do seksu, i przez to w zasadzie zawsze kąpiel we śnie ma sens
      erotyczny. Jest sygnałem tego, że jest w tobie "gotowa do użycia" energia
      seksualna. Często obraz kąpieli oznacza, że twoje potrzeby seksualne pozostają
      nie zaspokojone. Zanurzenie w wodzie, to w języku snu także "zanurzenie się" w
      życiu popędowym kierującym się emocjami. Tak więc woda również jest symbolem
      seksu. Po drugie, kąpiel ma sens oczyszczenia. Te dwa znaczenia się łączą i
      razem kąpiel oznacza "oczyszczenie poprzez seks" - czyli sen taki oznacza, że
      tęsknisz do niewinnie przeżywanego, "czystego" seksu, miłości erotycznej, która
      pozytywnie odmieni twoje życie. Sen o kąpieli może być jednym ze snów
      wzywających do Wielkiej Przemiany. Oczywiście ważne są wszystkie szczegóły: czy
      woda nie jest brudna lub groźna (to zły znak), czy jest jasno czy ciemno (sny o
      kąpieli w ciemnościach zawsze mają sens negatywny, mówią o jakich trudnościach);
      a także z kim się kąpiesz."
      Chyba co nieco może pasowac, no nie? :")
      • uhu_an Re: woda- rzeka 18.02.07, 20:37
        hmmm, wlasciwie to nei wiem jak sie do tego ustosunkowac. ;)/ napewno cos w tym
        jest.;)generalnie duzo sie dzieje w moim zyciu i tak zaczelam moze cos kojarzyc
        z emocjami, trudnosciami- biorac pod uwage fakt, iz woda byla wzburzona. czy
        byla metna i brudna. kurcze, tego to nie pamietam. napewno krystaliczna nie
        byla. to wiem. kojarzy mi sie wzebrana rzeka po roztopach zimowych, wiec do
        najczystszych nie nalezala.dziękuję za probe podjecia interpretacji.
        pzdr.
        • dynamitee Re: woda- rzeka 19.02.07, 20:44
          generalnie duzo sie dzieje w moim zyciu i tak zaczelam moze cos kojarzyc
          >
          > z emocjami, trudnosciami- biorac pod uwage fakt, iz woda byla wzburzona.

i chyba o to właśnie chodzi w twoim śnie. woda to w snach emocje, niekoniecznie
          związane z seksem, po prostu emocje, sposób ich przeżywania. ty piszesz, że
          dużo się ostatnio dzieje w twoim życiu i pewnie sen jest tego odzierciedleniem.
          wzburzone wody skojarzyłaś z emocjami, trudnościami. wartka rzeka to właśnie
          wzburzone emocje, wezbrana- może być zaniepokojenie, strach, też silna
          namiętność i podniecenie.

a co mnie się jeszcze skojarzyło: napisałaś, że to jakby wezbrana rzeka po
          roztopach zimowych. w zimie skuta lodem, zamknięta w lodzie, na wiosnę
          uwalniana. można to odnieść do emocji: czasami je w sobie zamrażamy, próbujemy
          je w ten sposób okiełznać, "bezpiecznie" dla nas zamknąć, a gdy je "odmrozimy",
          uwolnimy następuje "wypływ" nazbieranych w nas emocji. tak, jak z wodą: w
          lodzie jest jej "mniej", jest jakby zamknięta, uwięziona w tym lodzie, ale po
          roztopieniu robi się jej nagle dużo, zostaje uwolniona, powraca do swojego
          naturalnego, wodnego stanu. a wiosna (woda wtedy odtaja po zimie) to nowe
          życie.
          wiesz, myślę, że dopóki będzie się dużo działo w twoim życiu i będzie to w
          kategoriach trudności, doputy będziesz mieć podobne sny z wodą. może ten sen to
          taka próba zmierzenia się z własnymi emocjami. ty pod koniec z rzeki
          wyskoczyłaś, więc pewnie sen podobny w wydźwięku jeszcze powróci. ja też mam
          dosyć często sny z wodą, dawniej była to woda bardziej wezbrana, ostatnimi
          czasy jest woda spokojna i czysta, więc się cieszę :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka