natkaa80 30.08.07, 20:11 Hej czy wie ktos z was cos o takim amulcie?? CZy mozna go dostac tylko w turcji? CZy aby działał musi byc podarowany? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasia_bzdeta_wons Re: oko 05.09.07, 23:54 to szkiełko wszystko potrafi, na każde pytanie odpowie, wystarczy wziać je do reki i wszytko bedzie rózowe. wystarczy wziąc je do ręki ziarnko fantazji rozsypać i juuuuuz z Panem Kleksem... Odpowiedz Link Zgłoś
arletta_mercedes_arkin Re: oko 06.09.07, 10:11 Nie można go również zakupić u nas w kraju, po krótce powiem, że amulet chroni przed złym spojrzeniem, ale nie tylko niektórzy określają go równiez terminem "oko proroka" co oznacza ,że ludzie posiadający taki anulet dostrzegają więcej. Rzeczywiście w Turcji ludzie nawet wymalowywują go na domach :) Odpowiedz Link Zgłoś
po.prostu.ona Re: oko 06.09.07, 15:24 To prawda, w Turcji Oko Proroka jest wszędzie :-)Symbol ten kojarzony jest z Aishą, drugą żoną Mahometa, oznacza jego przychylność dla ukochanej kobiety. Zatem może być traktowane jako talizman dla pań. Choć oczywiście jest uważane też w bardziej ogólnym znaczeniu jako symbol chroniący, przyciągający pozytywne zdarzenia. Wiara w to, że skuteczny talizman powinien być podarowany, jest dosyć rozpowszechniona. Ja osobiście uważam, że nie jest to konieczny warunek. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
po.prostu.ona Re: oko 06.09.07, 15:43 Granatowo-biało-czarny lub niebiesko-biało-czarny Ma kształt koła ;) Odpowiedz Link Zgłoś
czajnik40 Re: oko 06.09.07, 15:59 ja mam taki amulet z podarowania, ale nie pasowal mi do firanek, wiec wyladowal w szufladzie, czy wiesz moze, Mateuszu, czy moze to mi w czyms zaszkodzic? Odpowiedz Link Zgłoś
mateuszwierzbicki Re: oko 06.09.07, 20:25 a może, przede wszystkim firankom. Na pewno skurczą się w praniu. Aby to odczynić, skontaktuj się ze mną na priv, to podam Ci numer gg. Odpowiedz Link Zgłoś
po.prostu.ona Re: oko 06.09.07, 22:45 mateuszwierzbicki napisał: > bo ja to mam piwne. Oko piwne, życie dziwne :-) I tak szczęściarz z Ciebie, bowiem niektórzy brzuch piwny mają, a to zdecydowanie niedobry omen! Odpowiedz Link Zgłoś