magd-a50 26.10.08, 17:51 Zainteresowałam się tą metodą leczenia - czy ktoś wie, gdzie są osoby zajmujące się tego typu terapią - najlepiej w okolicach Wrocławia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marwa Re: metoda domancica 27.10.08, 14:07 Na stronie www.metodadomancica.pl jest formularz gdzie możesz się dowiedzieć o najbliższych Twojemu miejscu zamieszkania terapeutach. Na razie jest to ogólna strona o tej metodzie, ale niedługo powstanie strona osób zajmujących się w Polsce leczeniem. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
tesanga Re: metoda domancica 03.11.08, 16:00 witam-z tego co wiem najbliżej ma Pani do terapeuty leczacego ta metodą do Opola.Podaję nr.tel.695192523.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
krawczykasia Re: metoda domancica 27.11.08, 08:19 marwa - Ty jesteś chyba dobrze zorientowana w tej metodzie. Jaka jest ilośc minimalne zabiegów? Ja wiem że zależy to od schorzenia ( w naszym przypadku zachowania autystyczne na skutek uszkodzeń neurologicznych + obniżone napięcie ). Jaki jest mniej więcej koszt jednego zabiegu? Jestem z Płocka, gdzie znajdę terapeutę tej metody? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marwa Re: metoda domancica 28.11.08, 08:10 Witam, najbliżej masz chyba terapeutę w Chełmnnie k/Torunia. Tutaj przesyłam stronę z namiarami www.bioterapeuta.info/ Z tego co wiem to wskazane jest wykonanie 2 zabiegów dziennie przez 4 dni, ale to też czasami sprawa indywidualna. Co do ceny, z tego co się orientuje, to co łaska :) Odpowiedz Link Zgłoś
marwa Re: metoda domancica 28.11.08, 08:49 Teraz zauważyłem, bliżej będzie do Terapeuty z Gostynina. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
merlinka99 Re: metoda Domancica 16.12.08, 14:48 Czy skorzystałas z tej metody? Jakie rezultaty? Czy wyzdrowiałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
radosna_0 Re: metoda Domancica 30.03.09, 11:12 Bylam na kursie i przez jakis czas praktykowalam tylko ta metoda ale bez specjalnych osiagniec,znajomi z turnusu z ktorymi sie kontaktowalam rowniez sa zawiedzeni. Odpowiedz Link Zgłoś
marwa Re: metoda Domancica 01.04.09, 08:10 JA z kolei znam osobę po tym kursie która ma wspaniałe efekty i jaki jest wniosek ?. Metod jest wiele, ale najważniejszy jest tu oprócz technicznego opanowania, czynnik ludzki - w końcu to energoterapeuta jest przekaźnikiem przez który musi przepłynąć energia. Zanim zacznie się pomagać innym , należy ze sobą dojść do ładu. Odpowiedz Link Zgłoś
biofilipinka Re: metoda domancica 30.03.09, 11:51 W Polsce ta metoda lub bardzo podobna w założeniach występuje pod nazwą Uzdrawianie Praniczne wg Mistrza Choa Kok Sui. Kursy: podstawowy, zaawansowany oraz psychoterapię praniczną prowadzi Nauczyciel Licencjonowany przez Instytut w Manilii, mistrz bioenergoterapii - Jerzy Ireneusz Opara. Jest moim zdaniem najlepszy i najbardziej kompetentny wśród nauczycieli licencjonowanych w Polsce. Nauka na kursie oparta jest na wiedzy jaką przez kilkadziesiąt lat weryfikował i opisywał Mistrz, wykorzystując starożytną wiedzę o uzdrawianiu pochodzącą z dalekiego wschodu. Jego metoda jest rozpropagowana na całym świecie, chyba w każdym kraju ma swoich nauczycieli. Napisał wiele książek, a niektóre z nich są przetłumaczone na język polski i wydane w Polsce. Służą kursantom do zgłębiania wiedzy i umiejętności. Wejdź na stronę www.iispolska.com.pl a znajdziesz tam informacje, które mogą cię zainteresować. Jerzy Ireneusz Opara właśnie w ten weekend prowadził kurs podstawowy w BIORAD - Stowarzyszeniu Radiestezji i Bioterapii we Wrocławiu. W Polsce Centrum Uzdrawiania Pranicznego znajduje się w Częstochowie. Tam również odbywają się kursy. Odpowiedz Link Zgłoś
radosna_0 Re: metoda domancica 30.03.09, 12:52 "W Polsce ta metoda lub bardzo podobna w założeniach występuje pod nazwą Uzdrawianie Praniczne wg Mistrza Choa Kok Sui" Nie zgadzam sie z tym ze metody sa podobne,uzdrawianie praniczne calkiem sie rozni od Domancica. Odpowiedz Link Zgłoś
biofilipinka Re: metoda domancica 30.03.09, 15:34 Nie zgadzam się z Tobą w kwestii różnic i podobieństw metody. Cel jest ten sam - uzdrowienie potrzebujących. Ale to Twoja sprawa jak postrzegasz i pojmujesz świat no i co masz do zrobienia. Ty chcesz się nauczyć metod uzdrawiania a nie ja. Pokazałam drogę nie wymagającą dalekich podróży po świecie w dążeniu do tego co mamy w zasięgu ręki. Ale wybór należy do Ciebie. Życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
eviva7 Re: metoda domancica 30.03.09, 19:37 Każdy może się leczyć metodą pranicznego uzdrawiania.Prana jest to Duch Święty,Boża energia dostępna dla każdego,kto się o nią pomodli.Wystarczy kupić książkę lub poczytać w Internecie.Działa skutecznie,ale jeszcze lepiej jako metoda Huny.Polecam też BSM,polegający na trzymaniu rąk na głowie w odpowiednich pozycjach.Jest bardzo prosty i skuteczny.Jest to zapewne najbardziej przystępna metoda leczenia dla każdego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
biofilipinka Re: metoda domancica 31.03.09, 08:44 "Każdy może się leczyć metodą pranicznego uzdrawiania.Prana jest to Duch > Święty,Boża energia dostępna dla każdego,kto się o nią pomodli" To co napisałaś jest najprawdziwszą prawdą. Uważam jednak, że nie wystarczy kupić książki i poczytać w internecie by wiedzieć i umieć. Jeżeli piszesz w ten sposób to nie masz jakiegokolwiek pojęcia o profesjonalnie prowadzonym uzdrawianiu pranicznym. To jest tak, jakbyś uczyła się jazdy na łyżwach z książki i nigdy nie miała łyżew na nogach. Techniki, którymi posługuje się bioenergoterapeuta nie są bezpośrednio przekazywane w książkach. Poznaje się je tylko na kursie uzdrawiania pranicznego i do tego nauczyciel prowadzący musi posiadać licencję, gdyż inaczej ktoś kto by nauczał bez licencji, złamał by zastrzeżone prawa autorskie Mistrza Choa Kok Sui. Co do wymienionych przez ciebie metod uzdrawiania, są one częściowo wykorzystywane w uzdrawianiu pranicznym. Odpowiedz Link Zgłoś
radosna_0 Re: metoda domancica 31.03.09, 09:44 Nie wystarczy ksiazke przeczytac i zaczac praktykowac,na kursie odbywaja sie rowniez zajecia praktyczne gdzie mistrz pokazuje i sprawdza czy techniki wykonywane sa prawidlowo.Pozatym taki kurs jest niedrogi a zasob wiedzy jaki wyniesiesz jest ogromny. Odpowiedz Link Zgłoś
eviva7 Re: metoda domancica 31.03.09, 12:59 Przesadzacie trochę z tymi kursami.To mi przypomina udzielanie rozgrzeszania przez księży,chociaż to jest nieprawdą,że mają takie upoważnienie od Boga.Jeśli się prosi o kierowanie procesem leczenia Ducha Świętego,to leczenie jest najbardziej skuteczne.Do tego można korzystać z metody Huny,która jest bardzo prosta dla wszystkich.Kto chce może iść na kurs,a ci co nie mają chęci i takich możliwości mogą śmiało się leczyć sami. Odpowiedz Link Zgłoś
biofilipinka Re: metoda domancica 01.04.09, 08:21 Jeżeli chciała byś uzdrawiać innych profesjonalnie i zdobyć umiejętności sama, to zajęło by ci to kilkanaście lat. Na kursie otrzymujesz wiedzę i umiejętności nad opracowaniem których już się wielu nagłowiło. Każdy z bioenergoterapeutów ma swojego mistrza u którego zgłębiał tajniki uzdrawiania. Po co tracić swój czas nie sięgając do zdobyczy innych? A i tak by zdobyć umiejętności trzeba samemu ćwiczyć i rozwijać się co trwa w czasie. Jeżeli uparcie będziesz dążyła do celu przyjdzie czas, że trafisz na kogoś kto cię poprowadzi. Uczeń znajdzie swojego nauczyciela. Czy chcąc pracować na komputerze budujesz go sama czy kupujesz w sklepie? Odpowiedz Link Zgłoś
merlinka99 Re: metoda Domancica 20.05.09, 13:55 Masz rację! A gdzie w Polsce można się nauczyć tej metody? Odpowiedz Link Zgłoś
marwa Re: metoda Domancica 20.05.09, 14:16 W Polsce jeszcze nie ma takiej możliwości. Oficjalne wyjazdy szkoleniowe znajdziesz na tej stronie: www.metodadomancica.pl/seminarium.html Powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
biofilipinka Re: metoda domancica 20.05.09, 16:34 Uzdrawiania pranicznego wg mistrza Choa Kok Sui uczy instruktor licencjonowany przez Instytut w Manilii na Filipinach - Jerzy Ireneusz Opara - dyplomowany mistrz bioenergoterapii. Prowadzi kursy uzdrawiania pranicznego - podstawowy, zaawansowany oraz psychoterapię praniczną. Centrum Uzdrawiania Pranicznego w Częstochowie ul. Waszyngtona 20 tel: 034 368 34 39 kom. 0691 670 765. Chcesz wiedzieć więcej? - strona www.iispolska.com.pl adres e-mail: jopara@wp.pl Te kontakty pozwolą na dopytanie o więcej informacji. O mistrzu Choa Kok Sui więcej na Google. Odpowiedz Link Zgłoś
bioenergo17 Re: metoda domancica 14.07.09, 16:23 Co prawda nie z okolic Wrocka ale pod tym adresem warto: Metoda Domancica Odpowiedz Link Zgłoś
merlinka99 Re: metoda Domancica 02.11.09, 15:31 A czy powstały już jakieś nowe osrodki leczenia tą metodą? Odpowiedz Link Zgłoś
mtechnology Re: metoda Domancica 23.02.15, 10:38 Witam, zapraszamy na stronę terapia Domancica bioterapiazdrowie.pl Odpowiedz Link Zgłoś
maniekpi Re: metoda domancica 13.12.13, 12:11 Jestem uczniem Domancica. Leczę w Opolu. tel.533 919 695 Odpowiedz Link Zgłoś