Dodaj do ulubionych

Shepard małym tchórzykiem

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.10, 15:30
Shepardzie - czy puszczają już Ci nerwy? Co Ty wypisujesz na forach, że jesteś rzekomo sławny i powszechnie znany? Kto Cię zna??? A kto chce Cię znać?;)))))))

Co ty wypisujesz, że każdy wie kto to jest Shepard? Nikt o tym nie wie, bo skoro nie podpisujesz sie swoim imieniem i nazwiskiem to znaczy, że chciałeś pozostać anonimowy. I to ci się udało!!!

Więc nie rób z siebie jakiejś gwiazdy! Osoby regularnie odwiedzające to forum i tak mają cię za palanta.

Chcesz być sławny i ceniony? To podaj twoje prawdziwe imię i nazwisko oraz numer twojego telefonu - tak dla weryfikacji. Wtedy będziesz już sławny.
A jeśli będziesz chciał jeszcze dodatkowo być ceniony to zacznij pisać na odpowiednim poziomie, znacznie wyższym od tego jaki dotychczas prezentowałeś. Może czas by był najwyższy zdać w końcu maturę? Nie sądziesz?
Są przecież szkoły wieczorowe... Lepiej być w szkole i uczyć się czegoś nowego niż przesiadywać na forum i zaśmiecać je Twoim wypocinami...

No to Sayonara... (to pożegnanie w Twoim stylu, w którym używasz jedynego słowa z języka obcego jakie znasz).
Obserwuj wątek
    • Gość: Shepard Busters Re: Shepard małym tchórzykiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.10, 15:34
      No zaraz zlecą się tu małe kruczki i wronki i zaczną popiskiwać, że :
      a) co ta za atak na ich kochanego sheparda?
      b) że shepard jest powszechnie znany... (przez kogo?)
      c) że za tym atakiem stoją jakieś ciemne siły - najpewniej z Wyborczej albo Super Nowości,
      d) że atakowanie sheparda to atakowanie miłościwie nam panującego prezydenta Ferenca... itd. itp.

Zobaczycie - zaraz tu będą.
    • Gość: Shepard Busters Re: Shepard małym tchórzykiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.10, 15:40

Shepardzie po Twojej pracy widać komu służą jej efekty.
      • po.prostu.ona Widać, komu puściły nerwy (oby tylko nerwy) 14.11.10, 15:50
        - Po pierwsze: posuwasz się do spamowania, poprzez wklejenie tego samego postu po raz drugi. Tak robią trolle i to nie jest droga do bycia uznanym za poważnego dyskutanta
        - Po drugie: będąc uważnym użytkownikiem forum i osobą o choćby przeciętnym IQ, naprawdę nietrudno się zorientować kim jest Shepard. Minimum logicznego myślenia. To człowiek dosyć mocno zaangażowany w życie Rzeszowa. Wiele osób zetknęło się z tym, co robi. I raczej apolityczny, powiedziałabym.
        - Po trzecie: na jakiej podstawie wypowiadasz się w imieniu większości forumowiczów? Kompleks niższości - że jak będziesz mówił za siebie, to cię wyśmieją? Kolejny błąd.
        itd, itp.
        • Gość: p Re: Widać, komu puściły nerwy (oby tylko nerwy) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.10, 15:57
          Chłopinka musi nadrabiać spamem bo to nie jego macierzyste forum na którym mógłby usuwać nieprawomyślne posty :)
          • kmdr_rohan W SN chorują na "dysgooglię". 14.11.10, 16:12
            Najmimorda jedyne co potrafi, to po raz n-ty wklejać te same bzdety. Do tej pory nie wiedziałem, kim jest Shepard, ale zachęcony przez forumowiczów - w trzy minuty "wygooglałem" to sobie. Za drobną opłatą, podpowiem Najmimordzie, jak to trzeba zrobić. ;)
            • po.prostu.ona Re: W SN chorują na "dysgooglię". 14.11.10, 16:32
              Ja właśnie dlatego byłam tak zaskoczona wcześniejszym wątkiem o "pracownikach Nowin". Nie mogłam uwierzyć, że ktoś takie brednie wypisuje na serio. Były tu już różne "kwiatki" autorstwa nudzących się gimnazjalistów, sfrustrowanych studentek itp. ale jak dla mnie - tamten jest nie do pobicia.
    • Gość: l Re: Shepard małym tchórzykiem IP: 204.45.133.* 14.11.10, 16:18
      l
    • Gość: Shepard Busters Re: Shepard małym tchórzykiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.10, 17:00
      A kim ty jestes aby wypisywać takie brednie - kazdy ma trolu zasadowy prawo do pisania swoich pogladów - wiec jak sie nie podoba to wyłacz komputer uzależniony kołku - jak chcesz rzadzić to napisz coś mądrego i nie wypowiadaj sie w iminu innych bez konsultacji - bardzo chetnie czytam to co pisze shepard choc nie zawsze się z tym zgadzam ale nigdy nie pisałbym o nim donosów pisowski komuchu
      • kmdr_rohan Aaaaaa... 14.11.10, 17:07
        A komu właściwie "odpowiadasz"?
      • Gość: czop :P Ale wpadka ...żenua ;/ IP: 94.42.116.* 14.11.10, 17:09
        • Gość: Shepard Bustersbis Re: Ale wpadka ...żenua ;/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.10, 20:42
          widzicie biedne dzieci neostrady ...zaniedbane uczuciowo istoty ...głupiejecie jak tylko ktos napisze taki sam nik ....biedoty industrialne ,miernoty sieciowe - was nie interesuja problemy tylko najwazniejsze jest KTO !!!! KOT sie odwazył i sprzeciwił ...i kto jest kim ...zamiast wyjść na powietrze dusicie brzuchy siedząc i wpatrując sie w ten mały telewizorek doszukujac sie jak kolombo powiazań :-) jak debil na emeryturze zastanawiacie sie jak mu dolozyc ...dowartosciowujecie swe marne zabiedzone ego dowalajac jednemu czy drugiemu i biegacie z jednego na inne forum szukając ofiar mianuąc się intelektualistami a tak naprawdę dzieciak po podstawówce ma więcej rozumu od was - kilka modnych powiedzonek ,kilka frazesików i juz czujeceie sie na silach dyskutowac o rzeczach o których nie macie pojecia ...szkoda mi was ...pozujecie na kataryny rzeszowskich gazet a tak naprawdę jestescie intelektualnym dnem internetu ,zapychaczem dziur tematycznych i narzędziem w rekach kandydatów na radnych :-) jak chcecie mi coś napisac to piszcie na magdalenka@buziaczek.pl - buzi
      • po.prostu.ona Re: Shepard małym tchórzykiem 14.11.10, 17:16
        Ale spokojnie, człowieku. Łyknij melisy, czy co tam masz pod ręką. A potem, pomalutku, bez histerii - napisz jeszcze raz o co właściwie walczysz i kogo wzywasz. Czy wyzywasz. Bo nie wiem: mnie, Rohana, Sheparda - nas wszystkich razem, każdego z osobna, sąsiada z góry?
        Poglądów, to ja na razie żadnych w twoich wypowiedziach nie widziałam - tylko kalumnie, insynuacje i obelgi.
        I jeszcze wyjaśnij z łaski swojej pojęcie "pisowski komuch" bo dla mnie to tak egzotyczny twór, jak np. bystrooki ślepiec, czy długowłosy łysy.
        A jeśli nie zawsze zgadzasz się ze Shepardem - czego przecież nikt nie ma ci za złe, to pokuś się proszę o merytoryczną polemikę. I wszystko będzie w porządku, naprawdę.
    • Gość: jagienka hm... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.10, 19:18
      Jakbyś człowieku czytał regularnie różne wątki na tym forum, to bez trudu zidentyfikowałbyś Sheparda... Nie raz i nie dwa podpisał sie własnym imieniem i nazwiskiem a także wyraźnie podał czym się zajmuje i gdzie można Go znaleźć... Ale to trzeba się zdobyć na minimum dobrej woli... Twój tekst ubawił mnie serdecznie... Taka postawa to ostatni lament tonącego! No cóż... Jak się nie można porównać z kimś w czymś dobrym to trzeba Go zrównać do swojego dna...

I wypraszam sobie by ktoś Twojego pokroju wypowiadał się w moim imieniu... Sama sobie zdecyduję kto jest palantem a kto nie...

A na koniec zostaje mi tylko napisać, (dla uzrozmaicenia językowego, którego tak Ci brak):

CUM STULTITIA NON DISPUTATUR, STULTITIA CONTEMNITUR

I to by było na tyle...
    • Gość: Ewa Re: Shepard małym tchórzykiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.10, 19:21
      Więc nie rób z siebie jakiejś gwiazdy! Osoby regularnie odwiedzające to foru
      > m i tak mają cię za palanta.

Niesmiało zapytam kto cię upoważnił to wypowiadania się w moim imieniu????
    • Gość: Iza Re: Shepard małym tchórzykiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.10, 20:34
      Shepard to między innymi współorganizator pikniku naukowego. prowadzący bardzo udaną [tak uważam i nie tylo ja] audycję w polskim radiu - 'radiolatorium'. z panem W. Jamą realizował z dużym powodzeniem wystawy m.innymi zabawek w muzeum okręgowym. jest chyba też autorem pomysłu gry planszowej o rzeszowskich podizemiach i ostatnio - modelu hotelu rzeszów. nie wiem czy wszystko wymieniłam ale jak widać to człowiek z pasją i osiągnięciami. nie wiem kim jesteś mały człowieczku, ale przeginasz i to bardzo. to są zwykłe chamskie pomówienia. żenujące.
    • Gość: gość Re: Shepard małym tchórzykiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.10, 23:57
      i kto jest tchórzem? ktoś ma jeszcze wątpliwości? to jest w ogóle skandal; jeśli to naprawdę ktoś z dziennika s-nowści jest autorem tych pomówień; sprawa nadaje się do sądu. przydałoby się jako nauka na przyszłość. J.
      • Gość: MistrzRiposty Re: Shepard małym tchórzykiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.10, 07:40
        Za to założyciel tego wątku jest tchórzem wielkim! Nic dziwnego. Zawsze się chował za plecami swojej gazetowej hałastry. Przyleciał, zaszczekał i odwaznie uciekł.
    • mal49 Re: prowokatorom nie odpowiadam 15.11.10, 07:41
      Shepard ujawnił swoje nazwisko. W każdym razie ja je znam, bo czytam ze zrozumieniem, czego nie można powiedzieć o tobie, biedaku.
    • Gość: Anka Re: Shepard małym tchórzykiem IP: 78.173.84.* 18.11.10, 14:55
      Ja nie czytam forum od deski do deski, najczesciej tylko watki, w ktorych sama zabieram glos (a posty niejakiego Sz. raczej wybiorczo, ale ze jest go duzo na forum trudno pominac niektore jego posty). Nie wiem co robi, czym sie zajmuje, nawet jesli o tym gdzies pisal ja nie doczytalam. Jednak po tym co przeczytalam (mimo, ze niektore jego wypowiedzi odpowiadaja mi merytorycznie) jak dla mnie to i tak kawal wulgarnego i chamskiego faceta...tematy dot. SN tylko to potwierdzaja.

Nie czytam ani Nowin ani SN, dla mnie oba te dzienniki sa godne pozalowania pod kazdym wzgledem (na wypadek, zeby ktos nie zechcial mnie posadzic o stronniczosc czy popieranie ktorejs z w/w gazet tudziez opcji politycznej ;))

• Gość: Shepard Re: Shepard małym tchórzykiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 15:22
        "... jak dla mnie to i tak kawal wulgarnego i chamskiego faceta... "

ZGODA. Mówisz - masz...
        Na innego i tak nie zasługujesz...

:-)

S.

• Gość: rurek Re: Shepard małym tchórzykiem IP: *.ostnet.pl 18.11.10, 15:52
          Ludziska, nie karmcie obszczymurka, bo będzie zakładał kolejne wątki i napawał się sukcesem, a może coś sobie rekompensował ? Malutkiego...?
          • Gość: Shepard Re: Shepard małym tchórzykiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 16:10
            No Masz rację.
            Najlepszym sposobem na trolla - jest ignorować...
            IGNOROWAĆ trolla - to tak jak odciąć bakteriom robiącym "w próchnicy" - dostęp do cukru.

Ale mimo wszystko... po prostu... zwyczajnie... LUBIĘ takie zabawy.
            Nie wymagają żadnego wysiłku ani specjalnych wygibusów umysłowych - a rozerwać się można... :-)
            W wolnej chwili...

PROSIT!
            Wypijmy za Wszystkie Małe Stworzonka!
            :-)

Pozdr,
            S.
            • Gość: Anka Re: Shepard małym tchórzykiem IP: 78.173.84.* 18.11.10, 18:19
              To, ze akurat wiekszosc osob ktore sie tu wypowiedzialy jakos tam Cie lubi czy popiera, nie ma znaczenia, ot wyrazili (rowniez swoja opinie). Ja przeciwnie, negatywna, chyba mam do takowej prawo? W koncu jest demokracja (o czym Ty Sz. rowniez piszesz podpierajac swoje komentarze wlasnie takim argumentem;)). Watek moze i trollowy ale jesli Ci co sie wypowiedzieli pozytywnie maja prawo do swojego zdania, czemu Ci co maja odmienne nie moga ?? Chyba nie ma sensu zakladac kolejnego tematu pt. "Nie lubie Sz. bo..." stad podpiecie pod ten;)
              • Gość: jagienka Tak się zastanawiam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 18:31
                Nie wiem czemu akurat Shepard jest przedmiotem ataków... Prawdę mówiąc każdemu można by tu założyć uszczypliwy wątek... Widocznie to co On pisze kogoś boli i stąd taka agresywna nagonka... I dalipan czytam tu o wiele większych ordynusów, którym warto by z lekka wyprostować pion ideologiczny, ale widocznie ich popiskiwanie do niezbyt ważnych należy... :)

Z ukłonami dla bitego i bijących...
                • Gość: Anka Re: Tak się zastanawiam... IP: 78.173.84.* 18.11.10, 19:33
                  nie wiem skad ta nagonka (nie ja zaczelam), ktos zalozyl taki watek (warto zapytac tego co go zalozyl temat, co mu nie pasuje w niejakim Sz.) i ktos zabral w nim glos, gdyby nie to zachowalabym sobie opinie dla siebie ;)

Swoja droga Sz. stal sie wyjatkowo popularny od momentu kiedy niektorzy forumowicze, zazyczyli sobie jego kandydatury w wyborach. O ile mnie pamiec nie myli nie bylo innych "kandydatow forumowych" poza nim, ot popularnosc...;). Wiele osob sie tu wypowiada i wiele osob zyskuje czyjas sympatie badz antypatie ale Sz. jest wiele i nawet co niektorzy chcieli go w ratuszu. Moze stad nagonka czyt. komus sie to nie spodobalo bo poprostu nie lubi pana Sz.?? ;)
                  • Gość: jagienka Re: Tak się zastanawiam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 20:12
                    A wiesz Aniu, podoba mi się Twoja interpretacja... Może faktycznie ktoś poczuł jakieś zagrożenie....? Ale dla mnie ta forumowa propozycja była odebrana jako nić sympatii jednego użytkownika do drugiego... I z tego co się orientuję Shepard nie kandydował by... Bo wbrew wielu opiniom ma trzeźwe myślenie... :)))

Ale fajnie było zobaczyć, jak na niektórych to podziałało... Jakoś kojarzy mi się to z płachtą i bykiem... :) I nie trzeba być psychologiem, by zobaczyć, jak Shepard bawił się i bawi tą wściekłością innych... Podpuszczał a oni się mało nie urwali... Kilka osób załapało o co chodzi, ale pozostali...? Ot dziecinada...

Ukłony dla wszystkich...
                  • Gość: gość Re: Tak się zastanawiam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 20:58
                    proszę zwrócić tylko uwagę, że ten kto załozył ten idiotyczny temat nazwał tchórzem sz. - wczesniej oskarżając go o pisanie dla nowin i gazety; pojawiły się też wyzwiska od esbeków, komunistów i ludzi ferenca. szepard nazywany był też mistrzem riposty i coraz to nowy uzytkownik pisze, ze szepard jest chamem, prostakiem, wieśniakiem i już sama nie wiem kim, bo się pogubiłam. w jednymz tematów sz. zaproponował chęć wyjasnienia pomówień i nawet przeprosiny pod imieniem i nazwiskiem; ale na to już odpowiedzi nie było. no to kto okazał się tchórzem? macie rację; coś tutaj komuś nie pasowało. a to znaczy, że szeparda się zwyczajnie ten ktoś boi.
                    • Gość: Anka Re: Tak się zastanawiam... IP: 78.173.84.* 18.11.10, 21:03
                      nie mam nic przeciw Sz. poza tym, ze nie podoba mi sie forma jego wypowiedzi, dla mnie jest wulgarny i nieuprzejmy, czesto traktuje ludzi z gory (co nie jest rownoznaczne z jego pogladami, bo jak pisalam, nierzadko sie z nim zgadzalam)...
                      • Gość: gość Re: Tak się zastanawiam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 21:18
                        masz pewnie trochę racji; ale
                        załozyciel tematu 'shepard busters' najpierw pisze;
                        >Chcesz być sławny i ceniony? To podaj twoje prawdziwe imię i nazwisko oraz numer twojego >telefonu - tak dla weryfikacji. Wtedy będziesz już sławny.
                        >A jeśli będziesz chciał jeszcze dodatkowo być ceniony to zacznij pisać na odpowiednim poziomie, >znacznie wyższym od tego jaki dotychczas prezentowałeś. Może czas by był najwyższy zdać w >końcu maturę? Nie sądziesz?
                        >Są przecież szkoły wieczorowe... Lepiej być w szkole i uczyć się czegoś nowego niż >przesiadywać na forum i zaśmiecać je Twoim wypocinami...

a zachwile tak;
                        >bardzo chetnie czytam to co pisze shepard choc nie zawsze się z tym zgadzam ale nigdy nie >pisałbym o nim donosów pisowski komuchu

o co chodzi? przecież widac po tym że to jakaś chora dziecinada

• Gość: Anka Re: Tak się zastanawiam... IP: 78.173.84.* 19.11.10, 13:03
                          Owszem sa sprzecznosci, ale nie wymagajmy od kazdego wysokiego poziomu inteligencji ;), takie wpisy jednak z czegos wynikaja, a najlepiej i najlatwiej od razu nazwac to teollowaniem niz sie chwile zastanowic skad takie komenatarze...antypatia do osoby ujeta w dosc prymitywny sposob, niemniej to wciaz antypatia, pytanie dlaczego? ;)
                      • Gość: jagienka W sumie do Ani ale nie tylko... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 21:33
                        Ale zauważ Aniu, że te jak piszesz wylgarne wypowiedzi były odbiciem piłeczki równie przykrych słów... Z tego co zdążyłam tu zaobserwować, Szeprad jest dość mocno atakowy przez różnych ludzi... Jednakże znamienne jest to, że tak naprawdę różne to sa tylko nicki... Czemu ktoś boi się pisać jako wciąż ten sam...? Czy Ty lub ja, lub jeszcze kilka innych osób zmieniami nicki, żeby komuś coś napisać...? Szepard nigdy się nie kamuflował... Ileż razy podał swoje dane... No i jako jednak społecznik jest znany... A to z Radiolatorium... A to z Pikniku... Czy jeszcze innych pomysłów... Były z Nim wywiady, gdzie całą gębą "świecił", więc nie jest utajniony jak to Mu niektórzy zarzucają... I za każdym razem jak już tu napisano, jest gotów do spotkania w rzeczywistym świecie... I tym bardzo u mnie punktuje... Bo dowodzi, że nie musi być anonimowy... I de facto nie jest... W odróżnieniu do wielu tutejszych interlokutorów...
                        A, że jest specyficzny niekiedy...? No cóż... Odrobina pieprzu tylko zaostrza smak... :) [ale to tak na żartobliwym marginesie...]

Ukłony...
                        • Gość: Anka Re: W sumie do Ani ale nie tylko... IP: 78.173.84.* 19.11.10, 12:59
                          No to sie chwali panu Sz. spoleczne zapedy, jego prace itp. ja nie o tym. Podkreslam jeszcze raz, ze bardzo nie podoba mi sie forma jego wypowiedzi. Nie jest tylko i wylacznie tak, ze pan Sz. odpowiadajac na nieladne komentrze oponentow uzywa takiego a nie innego jezyka bo oni go obrazaja, on tak ma czesto w stosunku do osob, ktore dyskutuja na poziomie, nie obrazaja go, nie uzywaja inwektyw wzgledem niego, poprostu maja inne niz on zdanie (na wiele tematow, nie tylko tych nazwijmy politycznych - pozwolilam sobie specjalnie poszeprac na forum i poczytac dokladnie jego wpisy). Mysle, ze to taka natura, charakter, niestety bardzo czesty na forach. Od osoby, ktora reprezenuje soba jakis poziom (a on ponoc prezenuje, zwolennicy co i rusz podkreslaja jego spoleczne zaslugi, wysoki poziom kultury itp.), wedlug mnie tak nie jest. Od takiej osoby tym bardziej wymaga sie bardzej kulturalnego zachowania, i prosze oddzielic jego merytoryke od jezyka, ktorym sie posluguje, ja nie pochwalam i bardzo mi sie to nie podoba. Kultura nie zalezy od poziomu wyksztalcenia czy wykonywanej pracy, ja albo sie ma, albo nie...panu Sz. w tej kwestii wiele brakuje (to jest moje zdanie bo nie znam czlowieka osobiscie, nie slucham jego audycji, nie bywam na Piknikach bo nie mam takiej mozliwosci z racji tego, ze nie mieszkam na stale w Rzeszowie), czytam tylko forum i na podstawie tego co czytam wyrabiam sobie opinie...
    • Gość: qbas I tak nie wygracie wyborów!!! IP: *.rzeszow.vectranet.pl 18.11.10, 21:21
      I tak nie wygracie wyborów!!! Chłopaki dajcie sobie już spokój. Pogrążacie się coraz bardziej i pomyślcie gdzie po przegranych wyborach będziecie pracować???
      Pomyślmy jakie sposoby stosowaliście na wyborców: nieustanne ataki na Ferenca, kłamliwe artykuły, totalna cenzura własnego forum, zdemolowanie forum Wyborczej, parę numerów kłamiącej gazetki skrzynkowej. itp, itd....
      Dlaczego ktoś miałby głosować na ludzi takich metod się chwytających? Ja niechciałbym aby moim miastem rządził ktoś o takim morale...
      Gdzie merytoryka , gdzie wasz program???
      - 'obniżymy czynsze' - JAK????
      - 'zbudujemy parkingi osiedlowe' - GDZIE??? ZA CO????
      - 'wprowadzimy całodobową zieloną falę' - ehhh mój ulubiony punkt. Ja wiem że dziennikarze to z naukami ściśłymi nie zawsze po drodze mieli ale wystarczy trochę wyobraźni żeby zrozumieć że zielona fala nie zawsze jest możliwa i wprowadzona w jednym kierunku spowoduje 'czerwoną falę' w kierunku przeciwnym.
      - 'parkingi w centrum, w fosie zamku' - buehehe bez komentarza
      - 'zmienimy godziny pracy przedsiębiorstw' - taaaa. Może należało spytać szefów tych firm najpierw z czym to się wiąże.

Na szczęście jeszcze chwila i będzie cisza wyborcza, później wybory i spokój.
      A w niektórych redakcjach jeszcze zgrzytanie zębów....
      • Gość: gość Re: I tak nie wygracie wyborów!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 21:32
        a w ogóle to straszne, jak wybory mogą mieszać ludziom w głowach; ta władza naprawdę ogłupia bo nawet największe zero czuje się dowartościowane i skacze drugiemu do gardła. smutne to.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka