Dodaj do ulubionych

Fotoradar Świlcza

IP: *.dynamic.mm.pl 17.11.12, 23:15
Jakie ograniczenie prędkości jest przed fotoradarem w Świlczy przy wjeździe od strony Rzeszowa? Pamięta ktoś? Ja wiem, że jeżdżenie na pamięć to nic dobrego ale mimo wszystko proszę o pomoc, jeśli ktoś wie...
Obserwuj wątek
    • Gość: wawiak Re: Fotoradar Świlcza IP: *.30.49.229.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.11.12, 23:34
      płacz, płać i podziękuj jemu:
      youtu.be/qhsptzbjHiE
      • Gość: Q Re: Fotoradar Świlcza IP: *.dynamic.mm.pl 18.11.12, 00:03
        Odpowiedź nie na temat, choć błyskotliwa:)
        • Gość: PEPE Re: Fotoradar Świlcza IP: *.krak.tke.pl 18.11.12, 00:30
          70 km/h
          ale to w sumie żadna tajemnica biorąc pod uwagę znak, który stoi tuż przed...:P
          • Gość: Q Re: Fotoradar Świlcza IP: *.dynamic.mm.pl 18.11.12, 00:51
            Czyli na jakim ograniczeniu stoi fotoradar? Czyżby "teren zabudowany" ?
            • Gość: PEPE Re: Fotoradar Świlcza IP: *.krak.tke.pl 18.11.12, 01:15
              nie wiem na jakim stoi ale (niedługą) chwilę przed nim, właściwie tuż przed, tkwi znak "ograniczenie prędkości do 70km/h"
              Swoją drogą, mam niejasne podejrzenia, że tam nie ma żadnego fotoradaru, a cała ta konstrukcja to zwykła "wydmuszka".... :P Ale to tak na marginesie...
              • Gość: Q Re: Fotoradar Świlcza IP: *.opera-mini.net 18.11.12, 03:13
                Dziękuję za cenną informację, w dalszym ciągu nie wiem w takim razie, co mi dziś wieczorem błysnęło przed oczami w tym miejscu. Na liczniku miałem jakieś 70-80 km/h...
                • Gość: tomek Re: Fotoradar Świlcza IP: *.230.88.12.rzeszow.mm.pl 18.11.12, 22:55
                  Tam jest teren zabudowany, czyli 50km/h, w nocy 60km/h, tak jak już ktoś napisał. Radar który tam stoi, to z pewnością nie jest żadna wydmuszka, niedawno widziałem jak błysnęło gościowi który kilka sekund wcześniej mnie wyprzedził.
          • Gość: Z Re: Fotoradar Świlcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.12, 22:05
            W Świlczy standardowy teren zabudowany, więc w dzień 50, a w nocy 60.

70 jest przed radarem w Rzeszowie (od strony Świlczy) i chyba z tym sobie pomyliłeś.
    • vitoos Re: Fotoradar Świlcza 18.11.12, 09:03
      Eeee, może ktoś zdjęcia robił sobie słitfocie, ten radar do fałszywka.
      • Gość: PEPE dokładnie... IP: *.krak.tke.pl 18.11.12, 10:39
        vitoos napisał:
        > Eeee, może ktoś zdjęcia robił sobie słitfocie, ten radar do fałszywka.
        • Gość: zabawny.1 Re: dokładnie... IP: *.ostnet.pl 18.11.12, 11:39
          radar w świlczy jest czynny. bardzo często jadę obok tego radaru i moje urządzenie ciągle informuje o radarze. mam takie urządzenie które już 700- 800m przed radarem wysyła sygnał o radarze. zapewniam że to nie atrapa.
          • Gość: PEPE Re: dokładnie... IP: *.krak.tke.pl 18.11.12, 12:27
            w takim razie... dobrze, że nigdy tam nie przekraczam 70 km/h :)))
    • Gość: cc Re: Fotoradar Świlcza IP: *.230.90.105.rzeszow.mm.pl 18.11.12, 12:17
      też mi błysnął przy prędkości około 70 km./h. Czekam na mandat. I też się nad tym zastanawiałem czy tam jest ograniczenie do 50 czy 70.
      • Gość: Yupi Re: Fotoradar Świlcza IP: *.rzeszow.vectranet.pl 18.11.12, 12:55
        Nie ma co się zastanawiać.Trzeba przyjać tę mniejszą prędkość bo zmyłkowe oznakowanie to taka norma.Służy jedynie wyłapywaniu płatników za nic.No bo nie o bezpieczeństwo w tym wszystkim idzie tylko o nienależne dochody.Każdy powinien uważać i nie finansować tych od łapanek.Takie państwo ,no to i takie traktowanie obywateli jako bandytów i przestępców i tak to wszystko ustawione w prywislańskim kraju, nie tylko na fotoradarze.Niestety działa.Czasami zmyłkowo przerywają aby odwykli mniej ostrożni,a potem kasują podwójnie.A jeżdzić powinno sie bezpiecznie,przewidująco i fotoradary tu niczemu nie służą,za wyjątkiem kasy dla nierobów i prowadzących ten biznes od słupków począwszy na aparatach kończąc.Zresztą nie tylko tu.Uważajcie na to diabelstwo 'Propaństwowców" od sztucznie pojętego bezpieczeństwa,ale tylko wyłacznie dla kasy.Niedługo może od tego cholerstwa abonament jaki jeszcze wymyślą,co w naszym "państwie" kolesiów możliwe,bo dochody z tych urządzeń spadają.
      • Gość: Q Re: Fotoradar Świlcza IP: *.dynamic.mm.pl 18.11.12, 13:01
        A kiedy Ci błysnął, pamiętasz mniej - więcej?
        • Gość: cc Re: Fotoradar Świlcza IP: *.230.90.105.rzeszow.mm.pl 18.11.12, 22:53
          3 dni temu, w czwartek.
          • Gość: Q Re: Fotoradar Świlcza IP: *.mmpnet218.tnp.pl 19.11.12, 17:00
            Jeśli możesz, to pochwal się jak otrzymasz przesyłkę:) Przygotuję się i ja;)
            • Gość: Yupi Re: Fotoradar Świlcza IP: *.rzeszow.vectranet.pl 20.11.12, 08:38
              Niekoniecznie musisz dostać przesyłkę.
              Kupili sobie nowe "zabawki".Robią fotki z tyłu i przodu,dla przeciwnego pasa też.W Swilczy i Trzcianie.Więc mogło też błysnąć temu co jechał w stronę Rzeszowa.Ostatecznie jak pisałem wcześniej nie o bezpieczeństwo tu przecież idzie tylko o kasę.Za coś te zgraje nierobów ,urzędasów trzeba utrzymać,bo budżet się nie domyka a ci rosną jak na drożdżach.Takie państwo to takie prawa.Wróciliśmy do średniowiecza.Dawniej przy brodzie lub moście stali zbójcy lub halabardnicy i pobierali myto za przejazd.W tej chwili rolę tę pełnią fotoradary lub pachołki gminne czy miejskie zwane inaczej strażami.Więc trzeba się dostosować lub zaniechać jazdy,bo bandyckie państwo nie buduje dróg czy rozwiązan komunikacyjnych tylko urządza polowania nie tylko na kierowców.Kasa przede wszystkim o!
              • Gość: Q Re: Fotoradar Świlcza IP: *.mmpnet216.tnp.pl 20.11.12, 19:10
                Co więcej, zadzwoń sobie do rzeszowskiej ITD w jakiejkolwiek sprawie, to się nieźle ubawisz... Z niekompetencji, ignorancji, arogancji, głupoty, bezczelności i co tam jeszcze...
          • Gość: md Re: Fotoradar Świlcza IP: *.75.54.162.debica54.ptc.pl 26.02.13, 08:10
            Hej... masz juz ten mandat ze swilczy tez mi blysnął w listopadzie ale nie mam jeszcze nic :D
    • Gość: Traktorzysta Re: Fotoradar Świlcza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.12, 13:50
      Jeśli dobrze pamiętam, to jest tam znak ogranieczenia prędkości do 70km/h, później tablica ozn. teren zabudowany (ogr. do 50km/h) i następnie skrzynka fotoradaru (szara)
      • Gość: vtec Re: Fotoradar Świlcza IP: *.rzeszow.vectranet.pl 18.11.12, 15:56
        Zgadza się a wszystko na odcinku kilkudziesięciu metrów. To taka znowu puszka za przejazd świlczą aby znowu wydoić kierowców. A co
    • Gość: Ara Re: Fotoradar Świlcza IP: *.rzeszow.hypnet.pl 18.11.12, 21:58
      Najpierw jest ograniczenie do 70, a nieco dalej tablica "teren zabudowany", a dopiero potem radar, więc obowiązuje 50 km/h.
      To nie wydmuszka, jak ktoś napisał. On działa.
      A tak poza tym, to w Świlczy warto zwolnić, ponieważ jest to odcinek naprawdę niebezpieczny.
      • Gość: R Re: Fotoradar Świlcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.12, 22:10
        W Trzcianie też fotoradar aktywny jest ciągle odkąd zmienił kolor opakowania.
      • Gość: cc Re: Fotoradar Świlcza IP: *.230.90.105.rzeszow.mm.pl 18.11.12, 22:58
        pytanie tylko czy fotoradar nie jest ustawiony na 50 km/h a robi zdjęcia autom, które dopiero wyhamowują do 50 (są jeszcze przed znakiem).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka