bywalec.hoteli
18.12.20, 11:14
Chciałem poruszyć ciekawy wątek do którego zainspirowała mnie polemika Samspade'a z Jeepem, który chciał kupić płatną mapę z ostrzegajką przed fotoradarami.
samspade napisał:
> Czemu bezpłatne cię nie interesują? Taki janosik akurat w tym przypadku jest ca
> łkiem ok. I jego plusem jest to że jest bezpłatny.
A w ogóle co się czepiacie Jeepa, że chce zapłacić? Jak ma być w tym kraju dobrze, jeśli każdy by chciał wszystko za darmo? Mechanikowi nie zapłaci, bo woli sam wymienić olej, budowlańcowi nie zapłaci, bo będzie sam tyrał przy remoncie wieczorem po pracy i w weekendy, program chce mieć tylko koniecznie bezpłatny.
Taki Wolny z wolnymbyc.pl poświęcił 550 godzin w wieczoramy i weekendy sam i z żoną, żeby kolejne, 5 albo 6 mieszkanie wykończyć samemu - zajechać się na maxa - żeby oszczędzić 20 koła.
Zdecydowałem się zakupić i subskrybować Automapę, bo to dobry polski produkt i chciałem by firma sobie zarobiła na tym. Sorry, ale dla mnie bezpłatny Janosik to syfny interfejs. Wiem, że są ludzie, którzy ściągają pirackie automapy - ale po co jak można za niedużą kaskę (jeden wypad do knajpy) sobie zasubskrybować mapę całej Europy wraz z fotoradarami na całe 2 lata.
Wiem że Polska się rozwija, PKB wzrasta itp. ale jak w tym kraju mamy dogonić Niemcy jak chcemy ciągle na wszystkim przycebulić? Przecież kraj się także rozwija na tym, że mamy pracę, produkujemy i kupujemy to co nasze.