Dodaj do ulubionych

Czytam i oczom nie wierze.

26.01.13, 14:04
Wy chcecie inwestorów? Puknijcie się w głowy i zastanówcie jak się zachowujecie i co reprezentujecie?
Ludzie w tym grajdole nie chcą pracy tylko brać kasę za nic i jeździć po szefie i kraść. Dla was wszystko jest źle, Jeden przez drugiego wszystko wie lepiej i chce rządzić nie swoją firmą, cudzym domem miastem i cała polską Tu kazdy lepszy i madzrejszy od Obamy.
Otworzyłem oddział firmy z Wielkopolski i już mam dość. Nie liczę strat tylko się pakuję i zapominam na zawsze o wwas. Nigdy więcej podkarpacia i wrednych wszystkowiedzacych idiotow którzy mają tylko roszczenia, fochy i umieją się tylko kłócić i przekręcać kasę.
Tu tylko niewolnicy jak nie mają co do gara włożyć to pracują pod batem, ale oni niczego nie umieją. Żadnego pożytku. Jak im się choć lekko poprawi sytuacja finansowa to od razu zaczyna się judzenie, narzekanie i idiotyczne roszczenia.
Przecztajcie siebie na tym i innych forach lokalnych i zastanówcie się kim jesteście do czego się nadajecie? Żaden inwestor tu nie zainwestuje w nic więcej niż taśma montażowa i będzie zmieniał niewolników co max 3 miechy żeby nie mieć z nimi jazd. Krótka umowa, na bruk nowy i tyle. Srednią kadrę trzeba przywieść żeby umieli być lojalni,bo wy nie umiecie. Koledzy mnie uprzedzali, że tu tak jest ale głupi nie uwierzyłem. Zobaczyłem ładne zadbane cywilizowane miasto i dałem się zwieść ze ludzie tez tacy sa. Gdyby ktoś płacił za pretensje do wszystkich na około bylibyście miliarderami, a gdyby egoistyczna tępota i wredota umiała latac bylibyście kosmonautami.
Straciłem niezłą kupkę kasy licząc że tu jest cywilizacja, ale wy do niej nie dorosliscie i bardzo dlugo nie dorosniecie. Pretensje ze bida z nedza do siebie i rodziców ze was tak wychowali. Naprawde nie śmierdzą wam te tony g....en którymi sr....cie non stop na wszystko wokół? Ja się już obrzygałem i na zawsze bedziecie mi sie kojarzyc z tym smrodem.

Obserwuj wątek
    • Gość: małorolny. Re: Czytam i oczom nie wierze. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.13, 14:17
      Z całego słowotoku pasuje mi stwierdzenie żeś głupi.
      I tego się trzymajmy.
    • kmdr_rohan Re: Czytam i oczom nie wierze. 26.01.13, 14:21
      Pa, Rysiu!
      ;D
      • inwestor_pz Re: Czytam i oczom nie wierze. 26.01.13, 20:14
        kmdr_rohan napisał:

> Pa, Rysiu!
        > ;D

Że co proszę? Faktycznie mam na imię Ryszard ale nie kumam.
        • Gość: łowca tajemnic 4 Re: Czytam i oczom nie wierze. IP: *.30.55.21.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.01.13, 23:46
          > Że co proszę? Faktycznie mam na imię Ryszard ale nie kumam.

a ja jestem łowca. łowca intelektow. buahahahaha!
          • Gość: ex_lowca Re: Czytam i oczom nie wierze. IP: *.static.sl-net.pl 27.01.13, 01:59
            > a ja jestem łowca. łowca intelektow. buahahahaha!

Cześć Shepard. Jak tam temat kasy z ratusza na Twoje promocje miasta?
            Dostałeś te zlecenia od Ferenca czy nie?
            Może w końcu opowiesz o powodach sojuszu w nienawiści do Ferenca z dobranockowym Wojciechem?

P.S.
            Łechcesz moje puste, nienasycone ego widząc mą osobę za każdym zakrętem lub pod każdym nickiem, którego właściciel napisze tu coś sensownego, aczkolwiek kontrowersyjnego i nie po Waszej, jedynie słusznej myśli.
            Mam co prawda poważne zastrzeżenia do formy wypowiedzi inwestora_pz, ale treścią trafił Was w punkt idealnie.
            • Gość: łowca łowców Re: Czytam i oczom nie wierze. IP: *.205.38.86.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.01.13, 09:40
              ciemnyś jak tabaka w rogu; i lecz się chłopie bo masz obsesję jakąś; wszędzie widzisz te same postacie. swoją drogą nieźle ci dołożyli skoro tak cierpisz. i nikogo nie nabierzesz; żebyś pisał jko inwestor, cyklista czy płetwonurek.
            • shepard102 Re: Czytam i oczom nie wierze. 27.01.13, 10:21
              "... Łechcesz moje puste, nienasycone ego widząc mą osobę za każdym zakrętem lub pod każdym nickiem..."

Tak, tak... oddychaj spokojnie i nie zapominaj o lekach.

"... którego właściciel napisze tu coś sensownego, aczkolwiek kontrowersyjnego i nie po Waszej, jedynie słusznej myśli..."
              "... Mam co prawda poważne zastrzeżenia do formy wypowiedzi inwestora_pz, ale treścią trafił Was w punkt idealnie..."

Dała ci Bozia piękne sny... śnij dalej ;-))))))
              P.S. Wprowadzasz całkiem nowe BARWY kampanii: z CZARNEGO na GÓW..NIANY PR.
              Mocne.
            • Gość: zleceniodawca haha Re: Czytam i oczom nie wierze. IP: *.podkarpacki.net 27.01.13, 11:00
              ciekawie się robi widać TWA to sami społecznicy którym najbardziej zależy na kasie ptfu dobru Rzeszowa
              • Gość: glover Re: Czytam i oczom nie wierze. IP: *.static.sl-net.pl 27.01.13, 11:15
                Z tego forum zrobił się prywatny folwark tych co są u żłoba i tych chcą sie do niego dopchać.
                Żenujące są te zagrywki.
                Lepiej jakby admin założył wam jeden temat i tam się ona.nizujcie werbalnie.
                • Gość: obserwator Re: Czytam i oczom nie wierze. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.13, 11:34
                  przesadzasz. w/g mnie to jeden uwierzył ,ze naprawi wizerunek wadzy na forum gazety ale nie poradził i teraz szuka rozpaczliwie wyjścia w coraz to nowych kostiumach.
              • Gość: ex_lowca Re: Czytam i oczom nie wierze. IP: *.static.sl-net.pl 27.01.13, 14:22
                > ciekawie się robi widać TWA to sami społecznicy którym najbardziej zależy na ka
                > sie ptfu dobru Rzeszowa

Niestety tak to wygląda.
                Wojciech Jama vel stop_n_rz to spadochroniarz z krakowskiej policji, który wylądował na bruku po medialnej krytyce szefostwa komendy. W Rzeszowie dostał stołek dyrektora Muzeum Dobranocek. Wtedy wszystko mu się w Rzeszowie podobało i nie miał żadnych zastrzeżeń do Ferenca. Jednak po kolejnym pieniackim występie w mediach. Gdzie on wiedział wszystko lepiej został zdegradowany i dostał naganę. Oczywiście pieniacz to charakter więc skończyło się w sądzie, który nakazał cofnąć Ferencowi naganę. W końcowym efekcie nasz bohater wylądował na bruku. Od tego momentu kipi nienawiścią i nie przepuści żadnej okazji na wylanie wiadra pomyj.
                Mało tego gość ze średnim wykształceniem, z zerowym doświadczeniem w zarządzaniu i pieniackim charakterem startował w wyborach. Oczywiście ze spodziewanym rezultatem.

Shepard vel. Paweł Pasterz to nieco inna historia. Ten właściciel mikro agencji reklamowej, IMHO marny fotograf, co chwilkę wymyślał nowy sposób na promocję Rzeszowa za ratuszowe, czyli nasze pieniądze. A to billboardy rozklejane w całej Polsce, a to wylepianie plakatów z "dobranockami", czy gra planszowa oparta o rzeszowskie podziemia. Do momentu kiedy miał nadzieję na zarobek piał peany pochwalne typu "Rzeszów miasto na poziomie, oaza spokoju" itd. Jak się rozwiały nadzieje na łatwy zarobek wypisuje to, co widzimy. Pluje, jątrzy i zieje nienawiścią.
                Poziomu jego pomysłów już nie chcę komentować. Zobacz sam "poziomkowo - poduszkową", billboardową żenadę.
                projekty billboardów i Shepard
                • Gość: gracz Gracze IP: *.podkarpacki.net 27.01.13, 14:49
                  Gracze w całej okazałości
                  tiny.pl/h2w1z
                  Kumpelozo
    • e_w_a_21 Re: Czytam i oczom nie wierze. 26.01.13, 14:25
      Jesteś drugi w takiej sytuacji. Tylko może trochę za mocnych słów używasz. Wydaje mi się że to niepotrzebne. Ludzie tu są, jacy są - przywiązani do tradycji, zawsze myśleli inaczej. To chyba nasz błąd że nas tu przyniosło. W każdym razie do zobaczenia na gziku ! :-)
      • inwestor_pz Re: Czytam i oczom nie wierze. 26.01.13, 18:56
        Gzik niespecjalne ale chabasik z szagówkami mniam mniam :D
    • Gość: ... Re: Czytam i oczom nie wierze. IP: *.19.165.68.osk.enformatic.pl 26.01.13, 15:01
      To prawda, tu ludzie to barany. Wybierają na prezydenta gościa który przez 10 lat zamiast budować drogi, mosty i ściągać inwestorów zajmuje się światełkami i sadzeniem kwiatków. To miasto jest już 20 lat za Kielcami albo Opolem. Większość ludzi ma tu kupę kasy bo pół każdej rodziny podciera dupska we Włoszech i zwozi tysiące euro, a potem stać ich na mieszkania po 5000 zł za metr kw. w rózowym bloczku pokrytym tynkiem i ze skośnym daszkiem. Dla młodych rzeszowiaków, studentów największy problem to czy bernardyni nie zburzą pomnika. Ciul że pracy tu nie ma i nie będzie bo miasto zmarnowało najlepsze 10 lat kiedy można było odmienić ten grajdół za kasę z UE i zmarnuje kolejne 10 lat. Byłem kilka lat temu we Wrocławiu i pomyślałem sobie - ale syf, stare kamienice, rozwalone drogi. Byłem znowu pół roku temu i nie poznałem miasta. Dzisiaj już wszystkie polskie miasta mają odnowione budynki i wyremontowane 80% dróg. Problem w tym że w Rzeszowie jako jedynym nic więcej nie zrobiono. To miasto będzie już tylko zdychać. A do tego niedługo dług przekroczy ustawowe 60%. Będziecie spłacać latami długi na kładki, światełka i fuszerkę w postaci nowego asfaltu na starych ulicach. Przez tydzien zapytałem 10 studentów politechniki i wydziału mat-przyr na uniwerku ilu z nich planuje zostać w Rzeszowie - nikt. NIKT! Powiedzieli że wiedzą że tu nie mają czego szukać i w dzień po ukończeniu studiów wyjeżdżają. Do Krakowa, Poznania, Wrocławia. W tym grajdole zostaną tylko stare dziady którym do szczęścia wystarczy przycięty trawnik i dużo kwiatków. No i frajerzy którzy dadzą za beznadziejne mieszkania tyle co za apartamenty we Wrocławiu.
      • Gość: pisul Re: Czytam i oczom nie wierze. IP: *.res.pl 26.01.13, 15:16
        Wprowadzasz ludzi w blad, Rzeszow przyciaga ludzi:

Najwięcej nowych mieszkańców zyska Warszawa - 140 tys. Do wzrostu stołecznej aglomeracji przyczynią się jeszcze bardziej podmiejskie osiedla i mniejsze miasta wokół stolicy. Według prognoz, tylko powiaty bezpośrednio graniczące ze stolicą zyskają niemal 200 tys. nowych mieszkańców. Duży wzrost ludności odnotuje też Rzeszów (9 proc.). Nieznacznie zwiększy się liczba mieszkańców Krakowa i Olsztyna. Pozostałe duże miasta Polski apogeum rozwoju mają już za sobą. - wiadomosci.wp.pl/kat,36474,title,Polskie-miasta-wymieraja-spektakularny-upadek-Lodzi,wid,15279925,wiadomosc.html?ticaid=1ff40

• yanan2 Re: Czytam i oczom nie wierze. 26.01.13, 16:10
          Nie musisz wierzyć!!!
          Tu taki na podkarpaciu lud mieszka.Ciemny i powlnony w indokrynacji radia ma-ryjao.O rzesz! czyżbyś tego nie rozumiał!?Pomalutku!!!Zanim coćś napiszesz...przemyśl.Nie wszystkie głąby.

Przepraszam sheparda i innych podpowiadaczy za "nerwowość".Ale to cholesrtswo niestety działa.Musi być w gazecie pl. lub serwerze "katolskim"Tam mają układy.I tylko za to sorki.Nic więcej nie uda mi się napisać,bo niestety wirus działa.Oskarżonych wprost ...przepraszam!!! Wybaczcie nerwowości!Pzdr.
        • Gość: ... Re: Czytam i oczom nie wierze. IP: *.19.165.68.osk.enformatic.pl 26.01.13, 17:22
          Przyciąga wieśniaków z jakiegoś Brzozowa którzy jak zobaczyli równy chodnik i kilka odnowionych budynków to dostali orgazmu.
        • Gość: ... Re: Czytam i oczom nie wierze. IP: *.19.165.68.osk.enformatic.pl 26.01.13, 17:24
          Przyciąga niewykształconych tępaków i baranów (tacy potem głosują na Ferenca) bo dla ludzi z porządnym wykształceniem (np. inżynierów) tu nie ma żadnej pracy. Wejdź na pracuj.pl i zobacz co oferuje Rzeszów (100 ofert, większość na ulotki albo przedstawiciel handlowy) do Wrocławia (1200 ofert, połowa dla informatyków i inżynierów).
          • Gość: Londyńczyk Re: Czytam i oczom nie wierze. IP: *.podkarpacki.net 26.01.13, 18:02
            zapewne ta połowa to przynajmniej 4-5 k zł, mieszkanie za 2 k zł nie wiem na co czekają porządnie wykształceni chyba coś im jednak blokuje
          • yanan2 Re: Czytam i oczom nie wierze. 26.01.13, 18:03
            Na Ferenca rozmyślnie oddałem głos nieważny!!!Poza tym!!Spadaj waść.Nie wiem o czym gaworzysz o!Inżynierze od siedmiu boleści!!!Czy nie jesteś jednym z tych,co to u nich pełna kupa dyplomów,tyle że kranu nie ma komu naprawić czy tam gwożdzia do ściany przybić magistrze!No bo taka durnota dyplom ma.Więc póki co nie musi,dyplom ma ,uczony czy wyrolowany inaczej!Wywnątrz się tu,czego cię trzęsie?!!!To nic nie kosztuje.Póki co wypad "yntelegencie"o!
        • Gość: Z Re: Czytam i oczom nie wierze. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.13, 17:58
          To, że Rzeszów przyciąga nowych mieszkańców jest powodem do zmartwienia.
          Napływowa wiocha mentalna psuje nam opinię.
          Ci, którzy mieszkają w Rzeszowie od zaledwie kilku lat przedstawiają się jako mieszkańcy Rzeszowa i psują nam opinię w całej Polsce.
          Czy myślisz, że przybywa profesorów akademickich lub inżynierów?
          Rzeszów przyciąga ludzi z okolicznych wioch.
          • Gość: małorolny. Re: Czytam i oczom nie wierze. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.13, 18:16
            Chłop zawsze kierował się rachunkiem ekonomicznym.
            Skoro zaproponowano mu konkurencje na ,,wolnym rynku,, gdzie jemu dopłacano 35 a rywalowi 100 to pozamiatał taki biznes .
            Ojcowizne podzielił na działki budowlane i jako rentier przeniósł się był do metropoli rzeszowskiej.
          • yanan2 Re: Czytam i oczom nie wierze. 26.01.13, 18:20
            Gość portalu: Z napisał(a):

> Rzeszów przyciąga ludzi z okolicznych wioch.
            Wstyd!To jest cały Rzeszów!!!Toczka w toczkę to samo co myślę,po przeczytaniu.Okopowi i magistry z dyplomami z przyzby!O jeju!Ci nam robią opinię!To skutki rozszerzeń tediego o brony plus orczyki!
            A tu człowiek czasami myśli!Skąd on qrna jest.Z Rzeszowa nie wypada.To brony plus kłonica.Akcent śpiewny zdradza!Ja optuję za Olsztynem osobiście.Tam same wilniaki z "zaśpiewem" i akcentem.Ale nigdy nie z Rzeszowa,obojętnie gdzie na świecie.A bywam!Grajdoł.Wstyd za samą nazwę lub pochodzenie z tego akurat radiomaryjnego zacofanego zakątka!
          • Gość: :-) Re: Czytam i oczom nie wierze. IP: *.181.66.223.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.01.13, 23:22
            > Rzeszów przyciąga ludzi z okolicznych wioch.

których partyjne układy obsadzają potem na stołkach: w ratuszu, marszałkowskim, wydziale kultury i tak dalej końca nie widać. i kumotrowie panoszą.
      • mjot1 Re: Czytam i oczom nie wierze. 26.01.13, 18:11
        > zajmuje się światełkami i sadzeniem kwiatków.

No i przyłączaniem, przyłączaniem, przyłączaniem… Nie dla samego przyłączanie oczywiście. Wszak tu metropolia przecie będzie ;-)
        A z tym porównaniem przesławnego grodu Rzecha do Wrocka, to jednak przesadziłeś troszeczkę… Chyba
        A wypowiedź Inwestora? Cóż… nic dodać nic ująć…

Najniższe ukłony!
        na otaczającą mnie rzeczywistość spoglądający sobie z boku były wrocławski łyk obecnie nawet nie wieśniak M.J.
      • inwestor_pz Re: Czytam i oczom nie wierze. 26.01.13, 19:47
        Gość portalu: ... napisał(a):

> To prawda, tu ludzie to barany. Wybierają na prezydenta gościa który przez 10 l
        > at zamiast budować drogi, mosty i ściągać inwestorów zajmuje się światełkami i
        > sadzeniem kwiatków.

No i patrz sam co wypisujesz. Wredne barany winne bo słabego prezydenta wybierają, a on inwestorów nie ściąga. Prezydent za bindki będzie tobie inwestorów ściągać, albo gacie ściągnie i fujarkę im jako wabia pokaże. Glówka już was całkiem boli. Prezydent ma wam robote załatwiać i może jeszcze za rączkę prowadzić i zupkę regeneracyjną nakarmić. A du...pę kto będzie podcierał? Chłopie obudź się i zacznij żyć! Prezydent jest własnie od kwiatków i światwełek. To kego działka.
        A inwesrorzy muszą czuć dobry biznes, a nie jeden wielki kłopot. Co z tego że tu pensje są sporo niższe jak u nas i urzad bardzo pozytywnie pdcchodzi jak na prawie 200 osób które przewinęły się przez firmę naprawdę pracować chciało 3, z czego pod kopułą cokolwiek miała 1. Za to zwolnieni za bumelanctwo i kombinatorstwo donosy już chyba też do Baracka Obamy na mnie napisali. Jeszcze się tylko w kurii nie tłumaczyłem że jednak chyba nie jesten wielbłądem. Wolę zapłacić ludziom 2 abo i 3 razy wiecej gdzie indziej ale niech się kręci spokojnie i konsekwentnie do przodu, a nie od prokuratury do inspekcji pracy a biznes leży.
        Żaden inwestor grosza tu nie zainwestuje, żeby wasz prezio na uszkach stawał i tupał rzęskami. Chyba że zlecenie linia taśma lub kopanie rowów pod batem dla zdychających z głodu.
        Ty tylko weź poczytaj co wy tu sami wipisujecie. Każdy Poznaniak jak to poczyta to milknie skrzywiony albo za łeb się łapie i mówi fyraj z tego bambrejewa tam nic nie zrobisz chyba ze sam będziesz tyrał. Jeden gość u was to juz przweskoczył Radio Maryja dopiero co pisał ze deptak to nie deprak i syf straszny, a dzis jak urząd ogłosił ze ma być kapitalny remont to się wyrzygał na remont. Tacy jesteście i to wasza wina ze nikt z wami nic robic nie chce.

• Gość: łowca tajemnic 6 Re: Czytam i oczom nie wierze. IP: *.147.128.201.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.01.13, 23:29
          z ciebie jest taki inwestor jak z mysiej d... saksofon.
          Kogo chcesz nabrać naiwniaku? Znowu będziesz się żegnał i w drzwiach stał? nie podoba się to wypad klakierze. następnym razem przebierz się za św. mikołaja, może nikt nie rozpozna.
        • Gość: Prześmiewca Re: Czytam i widzę IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.13, 02:34
          "inwestor-pz" napisał
          "Ty tylko weź poczytaj co wy tu sami wipisujecie."

Jeśli mnie pamięć nie myli to w Poznaniu raczej nie bałakają.
      • Gość: miki Re: Czytam i oczom nie wierze. IP: *.ostnet.pl 26.01.13, 19:52
        Niezupełnie masz rację. W Rzeszowie na unijnych pieniądzach powiększyła się KLASA ŚREDNIA. Zapytasz jak ? A no w prosty sposób- NA ŁAPÓWKACH. A kto ? A jak myślisz ?
        • Gość: Walduś kiepski.Cyc Re: Czytam i oczom nie wierze. IP: *.rzeszow.vectranet.pl 26.01.13, 21:39
          Przytomna uwaga!
          Jest jeden problem!Działeczki,markety i inne obce pierdulstwa co rozwalają cały polski biznes to niejaki vincent poddany jego królewskiej mości plus działeczki za gorący pieniądz z pod znaku sukienkowych.To oni,to ci,to te faryzeusze co teraz narzekają.Działa ten gość na usługach londyńskiego city i międzynarodowej finansjery.W pierwszej kolejności drenują rodaków z wszelkich możliwych środków.,przelewając do zjadaczy macy,a potem przez rózne banki(zwolnione od podatków,zmiana nazwy starczy)z tych wydrenowanych do dna ziomali pożyczą nam z tych naszych ukradzionych na duży procent.Pełna rozwałka tego co polskie.To firmuje rząd z nazwy polski,ale na usługach obcej finansjery.Za poklepanie po pleckach rudego,ewentualnie strzelenie patelni u pobratymców kaszubów.A wy się rozglądnijcie!To nic nie kosztuje!To ciągle do wynajęcia lokale,bankructwa,puszczanie w maliny.To ten nierząd.To te przekręty.Obudzcie się rodacy.Pies mordę drapał jakimś llokalnym tedziem.Kradną nas na miliardy w centrali "nierządu" polskiego z nazwy.
          • mjot1 Re: Czytam i oczom nie wierze. 26.01.13, 21:45
            No ta… A tu panie styczeń się kończy.
            • Gość: glover Re: Czytam i oczom nie wierze. IP: *.static.sl-net.pl 26.01.13, 23:16
              Tej nyrol jak jesteś faktycznie taki Ynwestor z Poznania to się wcale nie dziwię że ludzie nie chcą u ciebie pracować. Myślałeś, że to Bieszczady i jeleni i łosi nałapiesz do roboty za marne siano? Pracuję w poznańskiej firmie od 15 lat i całe szczęście że w terenie a nie w centrali bo juz dawno bym się zwolnił. Narzekasz na ludzi z Rzeszowa a u was to niby lepiej? U nas na produkcji jest jeden wielki mobbing, brygadziści gnoją nowych i nie pozwalają zarobić a sami po układach rodzinnych koszą siano bez żadnych skrupułów a wyzwiska i upokarzanie są na porządku dziennym. W biurach sie o tym nie mówi ale jak sie pogada z chłopakami na produkcji to człowiek się zastanawia czy to ta sama firma czy może jakiś obóz dla skazańców. Dopiero jak poszły wypowiedzi na gowork(.)pl to się dym zrobił a kadra kierownicza zaczeła sr... w pory.
              Jak widzisz wszędzie są ludzie bez zasad a Wielkopolska to nie jaś wyspa, no chyba że Szkocja :)))) W tym skompstwie to przodujecie i nawet Krakusów bijecie na głowę. Wiem, wiem, wy to nazywacie wielkopolską gospodarnością a reszta Polski i tak wie swoje. Jeżdżę po większej połowie kraju i jak rozmawiam z kontrahentami to wstyd mi za was i każdemu muszę tłumaczyc że ja nie jestem z Poznania.
              Jak siedzimy w hotelach na delegacjach po kilka dni to wszyscy z całej polski wyciągają kasę zrzutkową na napoje bez żadnego skrzywiania a poznaniaki zaraz zaczynają przeliczać że z delegacji nie da rady i zaraz rzucają pomysły że może wziąć fakturkę na firmę że niby z klientami na kolacji byliśmy :)
              Tak, tak panie Ynwestor reszta kraju ma godność i gest a poznaniak wychodzi na kombinatora bo mu 50pln szkoda, więc pozwól ale nie uwierzę w twoje płacze, że cię okradają w Rzeszowie. Jakbyś dobrze płacił i był rzetelnym pracodawcą to mało kto na Podkarpaciu nie doceniłby tego bo u nas zarobki są dużo niższe ale ty zapewne chciałeś być cwańszy bo inaczej te 300 osób by nie odeszło od ciebie.

Tak, że panie Ynwestor_pz fyraj do waszej pyrlandii i szukaj tam jeleni za podwójną pensję, napewno byznes pójcie ci lepiej.

• Gość: anton Re: Czytam i oczom nie wierze. IP: *.rzeszow.hypnet.pl 26.01.13, 23:40
                Podejrzewam, że Glover ma rację co do inwestora bo jak ktoś prowadzi firmę w taki sposób, że ludzie mają pracę, kasę i jasne zasady awansu, to tylko dureń by tego nie szanował. Wiem co mówię bo mam firmę i wiem, że ludzi (pracowników) trzeba szanować. Inna sprawa, że trzeba pilnować żeby towarzystwo nie weszło na głowę. Miałem kilku cwaniaków, którzy w eskalacji żądań płacowych byli mistrzami. Dodawali w oka mgnieniu... a bo to plus jeszcze to, no i to z 200 zł będzie kosztować itd. Powiedziałem STPO! i było Pa! Aż się uśmiechnąłem.
                I tak teraz sobie pomyślałem, może Ynwestor z Poznania nie umiał zatrudniać. Bo ludzie tu potrafią szanować pracę. Najlepszy przykład, to pani sprzątająca na moim byłym osiedlu: w pracy już od 6 rano, uśmiechnięta, pogodna, zasuwała aż miło. Zawsze byliśmy na "dzień dobry".
    • Gość: ex_lowca Re: Czytam i oczom nie wierze. IP: *.static.sl-net.pl 27.01.13, 01:48
      No jak śmiesz odbierać ludziom winnego ich nieszczęść chłopca do bicia?
      Śmieszne te Twoje wywody.
      "Podkarpacczycy" to najlepsi, najuczciwsi, najbardziej zaangażowani, najlepiej identyfikujący się z firmą, najbardziej oddani, najlepiej wykształceni i gotowi do doszkalania się pracownicy w Europie. Do tego zawsze absolutnie trzeźwi (ani grama nawet po pracy), zwarci i gotowi.
      Tylko Ferenc [czytaj prezydent Rzeszowa] nie daje im szansy i nie ściąga inwestorów, którzy mogliby się na nich poznać. Taka to kanalia. Woli dziury w ścieżkach rowerowych robić, deptak poprzednika podkopywać i na złość wszystkim kosze kwiatkami oklejać.
      • Gość: małorolny Re: Czytam i oczom nie wierze. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.13, 08:21
        Ja wżeniłem się był w Rzeszów trzydzieści pare lat temu i cały czas jestem pod wrażeniem pracowitości i mobilności jego mieszkańców.
        W rodzinnym Lublinie tylko nieliczni mieli kontakty z światem.
        A tutaj ludzie od zawsze otwarci byli na świat.
        Nie bali się brać sprawy w własne ręce.

Nie jest sprawą przypadku że na całej ścianie wschodniej właśnie Rzeszów wyróżnia się na plus.
        Rozczarowanie poznańskiego biznesmena wynikać może z tego że spodziewał się tutaj taniej i uległej siły roboczej a tutaj są ludzie z charakterem i za miske pyr nie będą robić.
        Chłopy też pozamiatali swój warsztat pracy bo unija nasza kochana obiecała traktować od roku 2013 ich poważnie znaczy się na równi z innymi rolnikami unii a wyszło jak zawsze --obiecanki cacanki a głupiemu radość

tylko że takie numery to nie z nami pyra.
      • Gość: łowca B. Re: Czytam i oczom nie wierze. IP: *.205.38.86.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.01.13, 09:42
        Tylko Ferenc [czytaj prezydent Rzeszowa] nie daje im szansy i nie ściąga inwest
        > orów, którzy mogliby się na nich poznać. Taka to kanalia. Woli dziury w ścieżka
        > ch rowerowych robić, deptak poprzednika podkopywać i na złość wszystkim kosze k
        > wiatkami oklejać.

tak jest. i żebyś nie wiadomo jakich sztuczek próbował, nie zmienisz tego klakierze. trudno znieść porażkę więc wymyślaj dalej inwestorze. hehehehehe!
      • shepard102 Re: Czytam i oczom nie wierze. 27.01.13, 10:08
        Gość portalu: ex_lowca napisał(a):

"... Ferenc (czytaj prezydent Rzeszowa) nie daje im szansy i nie ściąga inwestorów, którzy mogliby się na nich poznać. Taka to kanalia. Woli dziury w ścieżkach rowerowych robić, deptak poprzednika podkopywać i na złość wszystkim kosze kwiatkami oklejać..."

No proszę. Tak się wyrażać o Prezydencie miasta???
        Trochę przesadziłeś z inwektywami. Ale ogólnie - o.k. ;-)
        • jael53 Re: Inwestorze 27.01.13, 12:05
          Rozumiem Cię. Zwłaszcza to, że porównanie z Wielkopolską może boleć. W Rzeszowie potrafią zmarnować (chyba) wszystko, nawet dobrą markę. Bardzo się ucieszyłam, gdy do tego miasta weszli Piotr i Paweł, bo się do nich w Poznaniu bardzo przywiązałam. Weszli... a kwartał nie minął, gdy już "rzeszowstwo" się wylało i sprawiło, że to nijak nie jest podobne do cenionej marki.
          • Gość: glover Re: Inwestorze IP: *.static.sl-net.pl 27.01.13, 16:05
            A czyja to niby wina? Pań kasjerek, obsługi, sprzątaczek czy może jakiegoś managera z Poznania? Jak się patrzy na te stare sałatki, śledzie, mięso itp to co sie dziwisz że lipa? Chcesz tą markę poznańską ratować to idź i kupuj tam. Ja wolę podjechać do lokalnego Frac-a i kupić świeże żarełko. Może wybór produktów długoterminowych nie jest tak duży ale liczą się świeże produkty np. mięso z własnego rozbioru
            • Gość: glover Re: Inwestorze IP: *.static.sl-net.pl 27.01.13, 16:19
              Wszedłem sobie właśnie na ich stronę i rozwaliło mnie :)
              He,he,he - Akcja promocyjna pod tytułem: "Tydzień świeżowści cytrusów 16-22.01.2013"
              Tydzień świeżości cytrusów

Jak taki mają marketing to tylko pogratulować. A spóźnialskim proponujemy obecnie cytrusy przeleżałe :)
            • Gość: kacper Re: Inwestorze IP: *.230.88.12.rzeszow.mm.pl 27.01.13, 18:26
              Hahaha, trochę mnie ubawiło to narzekanie na Rzeszów. Ktoś słabo sobie radzi na rynku, to nie ma się co obrażać i jeszcze ludzi obrażać. Piotr i Paweł spóźnili się z wejściem na rzeszowski rynek o dobre kilkanaście lat. Teraz już nie jest tak łatwo, pozostaje jeszcze kwestia lokalizacji.
    • vitoos Re: Czytam i oczom nie wierze. 27.01.13, 18:43
      Jeśli rzekomy (dla mnie jest całkowicie anonimowy, więc może to być każdy...) pracodawca @inwestor_pz wypowiada się takim językiem, to cóż.... Pisze m. in. o sobie samym.....
      Żenada.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka