Dodaj do ulubionych

Woda się podnosi

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.04, 22:29
Oj czuję, że nie będzie tak wesoło ! Pada i pada !!! STOP !!!
Obserwuj wątek
    • slavres Re: Woda się podnosi 28.07.04, 23:19
      A tutaj na dodatek przyszła wieczór burza i obfity deszcz... Może się powtórzyć
      sytuacja z lat 80 XX wieku, liedy to Strug zalał południowo - wschodni Rzeszów.
      • Gość: biesia Re: Woda się podnosi IP: *.crowley.pl 29.07.04, 08:20
        Czy ktoś się orientuje jak wygląda sytuacja w Nasicznej-jest to baza harcerska.
        Moje dziecko pojechało tydzień temu na obóz i nie ma z nim żadnego
        kontaktu.Jestem z Gdańska i u nas zbyt wiele nie mówią o Waszych terenach. No
        oczywiście oprócztego,że leje - co wzmaga jeszcze bardziej mój niepokój.
        • Gość: podkarpacki Re: Woda się podnosi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.04, 10:23
          Chodzi ci chyba o miejscowość Nasiczne w Bieszczadach, gdzie jest stanica
          harcerska. Spokojnie tam jej nic nie grozi.
        • Gość: podkarpacki Re: Woda się podnosi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.04, 10:42
          Jeśli chcesz to zadzwoń pod ten numer: (13)4610807. To jest gospodarstwo
          agroturystyczne w Dwerniku k. Nasicznego, może właściciel coś ci powie na temat
          sytuacji w tamtym rejonie. Przez Dwernik przepływa ten sam potok, który płynie
          przez Nasiczne.
    • Gość: uwaga Re: Woda się podnosi IP: *.enformatic.pl / *.enformatic.pl 29.07.04, 08:34
      dzisiaj przejezdzałem przez zapore - wygląda na o ze bulwary są poważnie zagrożone!!
      • jimmy000 Re: Woda się podnosi 29.07.04, 08:55
        No cóż - oby tylko bulwary... najwyżej trochę błota będzie na alejkach...
        • Gość: zalew Re: Woda się podnosi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.04, 09:11
          Biesia nie martw się ,w górach dziecku nic nie grozi .

a co do wielkiej wody ...ot przyroda :-)
          W mieście wielkich szkód to nie poczyni ...działki ,bulwary ...gorzej
          z wioskami ,gdzie niektórzy pseudointeligenci ze słomą w butach nastawiali
          chałup nad samym brzegiem .Dziś można im współczuć ,ale za głupotę ZAWSZE
          trzeba płacić ...
      • t-tw ZOBACZCIE SWIEZE ZDJECIA WODY 29.07.04, 09:19
        ZOBACZCIE SWIEZE ZDJECIA
        baranowka4.internetdsl.pl/woda/

Zapraszamy tez na grupe dyskusyjna free.pl.rzeszow
        strona grupowa www.rzeszow.net
        • Gość: zalew Re: ZOBACZCIE SWIEZE ZDJECIA WODY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.04, 10:02
          Przyszła fala bulwary-planty już pod wodą !Ratuj się kto może !!!
          • Gość: no tak Re: ZOBACZCIE SWIEZE ZDJECIA WODY IP: 81.15.189.* 29.07.04, 11:50
            Deszcz rzeczywiscie moglby juz przestac padac ale cale to zagrozenie powodziowe
            powtarza sie cyklicznie i zamiast biadolic wladze powinny pomyslec o
            udroznieniu rzek a ludzie powinni zadbac o to aby ich rowy przed domami byly
            drozne a nie zarosniete trawa.Kiedy jest cieplo widac ze zarowno Wislok jak i
            inne rzeki w kraju moznaby przejsc sucha noga bo dno "wystaje".I niech nikt nie
            mowi ze to przez brak kasy.A na odszkodowania i pomoc po fakcie jest?A dlaczego
            nie wziac wiezniow do pracy?Jakby zarobili w ten sposob na swoje utrzymanie to
            nareszcie by odczuli ze sa w wiezieniu a nie na wczasach.Tyle.
            • Gość: Osjan Ale się podniecacie... IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.07.04, 12:16
              A dziennikarki nareszcie mają sensację i mogą sobie postraszyć.
              Jeszcze za mało deszczu, żeby Strug zalał część Rzeszowa.

A zresztą jak kto głupi i buduje się w polderze zalewowym rzeki, to jego
              problem. I urzędnika, który wydał mu pozwolenie na budowę.
              • Gość: zigi Re: Ale się podniecacie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 13:02
                Mieszkam na podmokłym terenie (pewnie jak cały lewy rzeszów)
                Były rowy melioracyjne ale i tak czasami było wesoło. a teraz będzie jeszcze
                lepiej bo tydzień temu zasypano rowy melioracyjne mimo moich donosów do straży
                miejskiej.
                • Gość: zalew Re: Ale się podniecacie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.04, 14:01
                  woda rośnie !

potopmy dresiarstwo mamy niepowtarzalną okazję ! ;-)

p.s.
                  od rana trwały przyspieszone zbiory plonów na działkach nad Wisłokiem :P teraz
                  już za pózno ...no trudno bobu w tym roku nie będzie co gorsza kalarepa tyż się
                  nie uchowała :I
                  • Gość: Głebia Re: Ale się podniecacie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.04, 14:07
                    Wyżej, wyżej jescze z pół metra....
    • Gość: wiecej fotek Re: Woda się podnosi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 17:48
      rzeszow.org/powodz/
    • Gość: biesia Re: Woda się podnosi IP: *.crowley.pl 29.07.04, 18:05
      podkarpacki bardzo dziękuję za informacje - biesia z Gdańska
      • Gość: no tak Re: Woda się podnosi IP: 81.15.189.* 30.07.04, 14:05
        Tak sledze co sie dzieje i niestety...wlasnie przeczytalam w najnowszych
        widomosciach ze ten oboz w Nasicznej zostal odciety od swiata.Im tam nic nie
        jest ale sam fakt ze nie moga z tamtego miejsca sie ruszyc jest przykry.
      • Gość: podkarpacki Re: Woda się podnosi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.04, 22:03
        Nie ma sprawy. Co do Nasicznego to dziś na Onecie czytałem, że obóz harcerski
        ma małe problemy, bo woda zabrała mostek łączący go z drogą i nie mogą
        dostarczyć im prowiantu. Ale nie ma się czego obawiać, dzieci są bezpieczne.
        Słyszałem też, że już się wzięli za odbudowę.
        Pozdrawiam.
    • Gość: władek Re: Woda się podnosi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.04, 17:00
      nie ch was wszystkich pozalewa nagla.....
      • rychu_z_przemysla Woda się podnosi na Sanie w Sanoku 30.07.04, 17:16
        karaluch.com/powodz/
        • Gość: ja Re: Woda się podnosi na Sanie w Sanoku IP: *.krak.tke.pl 30.07.04, 18:25
          Przespacerowałem się dziś po Rz-wie; no fakt, jest źe, nawet fatalnie, ale jako
          mieszkaniec Rz-wa widywałem większe powodzie...pamiętam, jak kończyłem
          technikum przy obecnej Hetmańskiej, a wtedy Obr. Stalingradu (Elektromechanik)
          woda stała na stadionie Stali...i to sporo jej było...a Olszynki to mamy tak
          tradycyjnie zalewane, że właściciel powinien okresowo zamieniać korty tenisowe
          na tereny wędkarskie :)...i tam nic nie mozna zrobić...po prostu wciąż
          ograniczajmy fundusze na rzeszowski zalew, a następnym razem woda podejdzie
          pod....Ratusz..tyłek Prezydenta może z lekka zamoknąć..że zalew zamulany
          wciąż ? Że go jakiś idiota źle zaprojektował za realnego socjalizmu to nie
          znaczy, że idea nie była słuszna..tylko wykonanie do d...py.

Ale tam...zapowiadają poprawę pogody...Olać temat do następnej powodzi, wtedy
          się pomyśli, nasze VIP-y kochane...W końcu macie ważniejsze sprawy, jak np.
          wykańczanie własnych willi za pieniądze z łapówek...
      • Gość: biesia Re: Woda się podnosi IP: *.crowley.pl 30.07.04, 23:17
        Gdybyście coś nowego wiedzieli o obozie w Nasicznem to proszę napiszcie -bo się
        coraz bardziej denerwuje - biesia
    • Gość: olo Re: Woda się podnosi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.04, 10:21
      Chyba czytalas miasta.gazeta.pl/rzeszow/1,34962,2206460.html, ,nic sie
      nie martw,dzis juz swieci slonce.Bedzie dobrze...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka