Dodaj do ulubionych

WSIZ - wykładowcy

IP: *.mobile.playmobile.pl 16.11.08, 13:43
Kto najlepszym wykładowcą na WSIZ według was?. Proszę o opinie
Obserwuj wątek
    • Gość: ja zdefiniuj pojęcie 'najlepszy' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 14:10
      • Gość: as Re: zdefiniuj pojęcie 'najlepszy' IP: *.mobile.playmobile.pl 16.11.08, 14:22
        Najlepiej prowadzący zajęcia. Najbardziej ciekawe, interesujące
        itd...
        • Gość: taa Re: zdefiniuj pojęcie 'najlepszy' IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.08, 14:28
          lubiłem wykłady dr Jakieły i Hajdera.
        • Gość: ja Re: zdefiniuj pojęcie 'najlepszy' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 14:54
          mi najbardziej podobały się wykłady p. M. Hajdera =)
          • Gość: Pan H. Re: zdefiniuj pojęcie 'najlepszy' IP: *.ostnet.pl 16.11.08, 17:34
            Bardzo mi miło że podobają się moje zajęcia. Pozdrawiam studentów i proszę o pilną naukę przedmiotu, który wykładam.
            • Gość: taa Re: zdefiniuj pojęcie 'najlepszy' IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.08, 18:22
              zaciekawienie studenta przedmiotem to rzadki dar, a Pan to potrafi. Niestety
              wielu wykładowców nie rozumie, że studentowi trzeba czegoś więcej niż tylko
              suchych danych. A potem ci sami wykładowcy pomstują, że na ich zajęcia chodzi
              mało osób, ale ile można siedzieć i słuchać jak ktoś tylko czyta to co jest na
              slajdach, to samo można zrobić samemu w domu, nie marnując 1,5 h (czy więcej)
              nudząc się na zajęciach.
              • Gość: pavel Re: zdefiniuj pojęcie 'najlepszy' IP: *.150.167.3.csa-net.pl 16.11.08, 23:11
                dobra, starczy głębiej już nie wejdziesz:)
                • Gość: taa Re: zdefiniuj pojęcie 'najlepszy' IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.08, 02:07
                  że niby gdzie nie wejdę? studia skończyłem kilka lat temu, jeśli o to ci chodzi.
    • Gość: amator Re: WSIZ - wykładowcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 18:23
      WSiZ w Rzeszowie to niestety kolejna tzw. szkółka, w której
      sprzedaje się dyplomy matołkom, którzy nie odnaleźliby się nigdy w
      żadnej przyzwoitej uczelni. Kadra podaobna- pseudonaukowcy
      rzesowscy, którzy potrafili zrobić w niespełna 2 lata magisterium i
      doktorat! ogólny wstyd!
      • Gość: jasio Re: WSIZ - wykładowcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.08, 19:31
        no są ludzie co 12 lat siedzieli nad pracą dyplomową. Wiesz co łączy galaktykę
        ze ślimakiem? Napisz na 200 stron po angielsku tą prace oczywiscie z matematyki!
        Dziś chodzenie na prz czy urz to wstyd! Wsiz czy wspia maja o wiele lepszą kadre
        i zaplecze niż inne państwowe uczelnie.
        • Gość: lolq Re: WSIZ - wykładowcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.08, 19:54
          z tą o wiele lepsze kadrą i zapleczem to bym polemizował. Na każdej z tych
          uczelni są wykładowcy o jakiejś tam renomie, a co do zaplecza, to prywatne
          uczelnie w rzeszowie nie mają wielu laboratoriów specjalistycznych, prz ma tego
          całą masę, urz na fizyce zapewne też. Owszem wsiiz ma kilka ciekawych rozwiązań,
          ale na pewno nie są lepsze od tych na "polibudzie" i "uniwerku". A wracając do
          sugerowanego zakupu mgr to na jakiej podstawie się to wg. amatora odbywa? Płacą
          czesne to kupują wykształcenie? Na takiej zasadzie wszyscy "zaoczni" też
          "kupują", a co mgr + dr w ciągu dwóch lat, to dowody i nazwiska poproszę.
          • Gość: Staszek Re: WSIZ - wykładowcy IP: *.nat.rsk.pl 17.11.08, 12:36
            Wykładowcy na WSIiZ to emerytowani profesorowie, którzy nie mogą już
            wykładać w wyższych szkołach państwowych, bo im stuknęła 70-ka.
            Druga grupa to doktorzy, których tylko na prywatnej uczelni można
            zatrudnić na stanowisku profesora nadzwyczajnego - przykład dr
            Bugaj - mamiąc studentów, że to "prawdziwi" profesorzy.
            Jedyny ciekawy to prof. Kłodkowski, ale on zdaje się poszedł w
            ambasadory.
            • Gość: dr H Re: WSIZ - wykładowcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.08, 12:50
              Dobrze, że ja robiłem dr w Rosji. Pozdrawiam wszystkich moich studentów z WSIZ
              oraz PRZ.
            • Gość: kolo Re: WSIZ - wykładowcy IP: *.19.165.20.osk.enformatic.pl 17.11.08, 19:43
              juz od dawna nie ma mozliwosci zatrudniac dr na stanowisku profesora i to bez
              wzgledu na uczelnie. Faktem jest jednak ze dr hab. zatrudniani sa zazwyczaj na
              stanowiskach profesora, np. Klodkowski tez jest dr hab. a nie prof. tytularny.
              Z tego co się orientuje Bugaj tez jest dr hab. a ze jest zatrudniony na
              stanowsiku profesora wiec sie tutułuje profesorem choć formalnie powienien mieć
              napisane prof. nadzw. dr hab.
    • Gość: Kasia Re: WSIZ - wykładowcy IP: *.krak.tke.pl 17.11.08, 16:05
      dr A. Grzesik - to jest dopiero "styl"...
      • Gość: amis Re: WSIZ - wykładowcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 18:25
        Co to jest WSIZ???? "Kadra naukowców" z kupionymi dyplomami! A
        społeczność studencka to okoloczne omłoty i spady z różnych innych
        szkół, na których okazywali się kompletnymi nieudacznikami! Buractwo
        rzeszowskie i słoma z butów!

Znamy tekich, którzy zamawiali u nas najpierw prace magiterskie,
        potem doktorskie, a teraz "wykładają" na WSIZ-ie! Ludzie, nie
        żartujcie z takimi " szkołami"! Wstyd mości panowie! wstyd!
        • Gość: kolo Re: WSIZ - wykładowcy IP: *.19.165.20.osk.enformatic.pl 17.11.08, 19:49
          > Co to jest WSIZ???? "Kadra naukowców" z kupionymi dyplomami!
          > Znamy tekich, którzy zamawiali u nas najpierw prace magiterskie,
          > potem doktorskie, a teraz "wykładają" na WSIZ-ie! Ludzie, nie
          > żartujcie z takimi " szkołami"! Wstyd mości panowie! wstyd!

eh... moze tak jakies przyklady? nazwiska? z tego co sie orientuje to doktoraty
          są recenzowane przez niezaleznych profesorów a same przewody są robione na
          różnych uczelniach (wsiz nie ma uprawnien), których rady wydzialowe gwarantują
          poziom rozpraw.
        • Gość: jukka Re: WSIZ - wykładowcy IP: *.19.165.7.osk.enformatic.pl 17.11.08, 20:33
          haha ja na koniec liceum miałem średnią 5,3 i od razu zgłosiłem się wsizu bo nie
          ma innej lepszej szkoły informatycznej w polsce
          • Gość: ziko Re: WSIZ - wykładowcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.08, 22:20
            taaaa, ostatnio widziałem laskę, która zdawała 13 RAZY 6 modułów z ECDLa na
            WSIZie!!!!!!!! Został jej jeszcze piąty moduł - bazy danych. Prognozuję, że
            jeszcze sobie pozdaje, a ona wcale nie jest rekordzistką! Chodzi i mówi, że
            studiuje na "wsajzie" (gdzieś słyszała chyba o WSAiZ - może myśli, że to to samo).
            • Gość: Rzeszowiak Re: WSIZ - wykładowcy IP: *.krak.tke.pl 18.11.08, 22:44
              no tak WSAiZ i WSIiZ to diametralnie co innego, ta pierwsza to "dno"
              a WSIiZ to elitarna uczelnia co potwierdzają rankingi wszystkich
              gazet i magazynów - i nawet gdybyś się niewiem jak zapluł na tym
              forum nic tego nie zmieni !!!
        • Gość: kers Re: WSIZ - wykładowcy IP: *.19.165.7.osk.enformatic.pl 17.11.08, 20:34
          buhaha tylko biedaki studiują na publicznych uczelniach. W anglii czy usa
          wszystkie uczelnie są płatne
          • Gość: amis Re: WSIZ - wykładowcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 21:01
            Ok. Niech wam będzie wsizowcy! A cóż macie powiedzieć innego! My
            wiemy swoje i pamiętamy, komu pisaliśmy prace! Jak to wszystko u was
            działa! Szybkie stopnie: mgr, dr, a potem w gronosteje! ha, ha!
            śmiechu warte!! pocieszajcie się dalej, co wam pozotaje!
            • Gość: efka Re: WSIZ - wykładowcy IP: *.19.165.7.osk.enformatic.pl 17.11.08, 21:20
              ale są zaradni i odważni. Nie boją się, idą do celu - chcą mieć doktora to będą
              mieli. A ty pewnie jeszcze liceum profilowanego nie skończyłeś.

A jeśli pisałeś im prace to ty sie poniżyłeś żeby za pieniądze pisać prace -
              zarabiałeś na tym to siedź cicho. Trzeba było im nie pomagać i nie pisać a tak
              wkopałeś siebie. Trzeba było sobie napisać prace
            • Gość: kolo Re: WSIZ - wykładowcy IP: *.19.165.20.osk.enformatic.pl 17.11.08, 21:26
              > My wiemy swoje i pamiętamy, komu pisaliśmy prace! Jak to wszystko u was
              > działa! Szybkie stopnie: mgr, dr, a potem w gronosteje! ha, ha!

Oczerniać i obrażać jest łatwo - może jakieś konkrety? przykłady? nazwiska?
              • Gość: uj Re: WSIZ - wykładowcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.08, 16:56
                liczysz na na konkrety? hehe forum każde banialuki przyjmie i wykształciuszek
                aramis o tym wie :)
            • Gość: ja Re: WSIZ - wykładowcy IP: *.19.165.7.osk.enformatic.pl 17.11.08, 21:47
              trzeba było nie pisać im prac! jakby nie ty to by wsiz już dawni nie istniał
              czyż nie? cio to
              • Gość: Rzeszowiak Re: WSIZ - wykładowcy - odgrzewanie wątków IP: *.nat.rsk.pl 17.11.08, 22:04
                Odgrzewanie wątków, które regularnie pojawiają się na tym forum.
                Ostatnio był wątek: WSIiZ - opinie o prowadzących.
                • Gość: kolo Re: WSIZ - wykładowcy - odgrzewanie wątków IP: *.19.165.20.osk.enformatic.pl 17.11.08, 22:21
                  > Odgrzewanie wątków, które regularnie pojawiają się na tym forum.
                  > Ostatnio był wątek: WSIiZ - opinie o prowadzących.

Fakt, to ciekawe. Jak tylko ktoś coś wspomni o wsiz w jakimkolwiek kontekscie to
                  zaraz pojawia się cała rzesza krytyków, którzy mają jakieś sobie tylko znane
                  pretensje i kompleksy.
                  • Gość: Rafi Re: WSIZ - wykładowcy - odgrzewanie wątków IP: 195.205.39.* 18.11.08, 13:55
                    Najlepszy jest prof.Paszczynski.To jest gosc.Pozdrawiam absolwentow!
                    • Gość: lolq Re: WSIZ - wykładowcy - odgrzewanie wątków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.08, 16:55
                      egzaminy u Niego to zawsze było wydarzenie ;]
                  • Gość: lololol Re: WSIZ - wykładowcy - odgrzewanie wątków IP: *.wsiz.rzeszow.pl 20.11.08, 12:21
                    zawsze jak sie tylko pojawi jakiś wątek to burzliwa dyskusja powstaje akurat na tym forum
    • hela2000 Re: WSIZ - wykładowcy 18.11.08, 16:27
      Gość portalu: as napisał(a):

> Kto najlepszym wykładowcą na WSIZ według was?. Proszę o opinie

dla mnie najlepszy jest mgr łazarz, ostatnio miałam pierwsze zajęcia
      z nim i zainponowało mi to jak podkreślał wartość szacunku stufentów
      wobec prowadzących i na odwrót - mam nadzieję, że taki będzie jak na
      pierwszych zajęciach :)
      • Gość: mgr Re: WSIZ - wykładowcy IP: *.ostnet.pl 19.11.08, 07:25
        Pozdrawiam
        mgr łazarz
        • meg83 Re: WSIZ - wykładowcy 20.11.08, 08:48
          mam czasem do czynienia ze studentami wsizu

np. studenci dziennikarstwa nie potrafią skorzystać z googla, formułują nielogiczne i bezsensowne pytania, nic się im nie chce

genralnie zauwazyłam, ze są 2 gł. nurty wsizowców:
          - piersi studiują dla papieru i uczciwie o tym przyznają, wręcz zachęcają do studiowania, bo żeby zaliczyć wystaczy być na wykł.
          - druga grupa to osobniki zarozumiałe które też studiują dla papieru ale jednocześnie wydaję im się że jak mają kasę to są super mądrzy i inteligentni i co to oni nie są

>haha ja na koniec liceum miałem średnią 5,3 i od razu zgłosiłem się wsizu bo nie

mozna skończyć z taką średnią IV LO a mozna jakies kiepskie LO w koziej wólce

średnia o niczym nie świadczy

>zgłosiłem się wsizu bo nie

no nie ma dla tych co nie są w stanie przejść analizy, algebry, matematyki dyskretnej, statystyki, elekttroniki..........
          • Gość: ja Re: WSIZ - wykładowcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.08, 09:19
            po co informatykowi elekronika?
          • Gość: oro Re: WSIZ - wykładowcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.08, 12:46
            Pisze się "pierwsi" a nie "piersi". To ostatnie słowo oznacza coś
            zupełnie innego " wsi-zowcu-intelektualisto" ha, ha
        • Gość: oro Re: WSIZ - wykładowcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.08, 12:44
          "Studentom" wsizu trzeba niestety mówić o tak oczywistych sprawach!
          W prawdziwych uczelniach jest to kardynalna zasada, o której nikt
          nie musi wspominać! Ale cóż, na wsizie jest inaczej!
          Jaka "uczelnia" takie tematy i wykładowcy, panie Ł!
    • Gość: :) moim zdaniem Re: WSIZ - wykładowcy IP: *.wsiz.rzeszow.pl 20.11.08, 11:51
      różnie to jest ale najbardziej fajowski jest jeden z profesorów z Krakowa od Ekonometrii prof Zdzisław C.;)
      • Gość: bobo do zarozumiałej meg83 IP: *.multimo.gtsenergis.pl 20.11.08, 13:28
        Każdy może studiować gdzie chce widać Ty tego pojąć nie możesz???
        Jedni studiują na uniwerku, drudzy na wsizie a jeszcze inni u Ojca Rydzyka w
        jego szkole medialnej i przestań wreszcie dzielić studentów na lepszych i gorszych
        • Gość: ;) Re: do zarozumiałej meg83 IP: *.wsiz.rzeszow.pl 20.11.08, 13:58
          ciekawe czym ona się zajmuje ??
          • Gość: m Re: do zarozumiałej meg83 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.08, 15:06
            >po co informatykowi elekronika?

moze po to, zeby przy składaniu kompa nie pchał palcóe gdzie nie wolno

bynajmniej nie będziesz wprawionym elektronikiem po 2 latach zajęć ale za to będziesz mieć dobre podstawy
            • Gość: m Re: do zarozumiałej meg83 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.08, 15:07
              równie dobrze możesz napisac po co matematyka, po co statystyka itd przecież wystarczyłaby obsługa offica, prostej bazy i tyle nie ;)
    • Gość: Maja Re: WSIZ - wykładowcy IP: *.ostnet.pl 20.11.08, 18:43
      Studiowałam na WSIZ i rzeczywiście można o nim wiele powiedzieć.
      Jedni uczą po to żeby mieć zatrudnienie inni po to żeby nauczyć. Ale
      tak jest na każdej uczelni. Natomiast jest jedna rzecz za którą
      dziękuję Wsizowi, za traktowanie mnie jak człowieka. Rozpiska zajęc
      na cały semestr, jak się coś zmienia - informowali dużo wcześniej.
      Nie było odwołanych zajęć bez powodu, studenci płacą studenci
      wymagają, nawet jak człowiek chciał żeby coś przepadło to i tak
      trzeba było odrobić.
      Jak na pół roku wcześniej podali terminy egzaminów tak one w tych
      terminach się odbywały. Nie traktowano nas jak bydło jak to robią na
      URZ czy WSZiA, gdzie ludzie czekają po 3 godziny na egzamin a
      profesor nie przyjeżdża bo to rasa nadludzka i ma w dupie studentów
      (nawet zaocznych płacących niemałe czesne).
      Ta dyskusja na temat WSIZ jest z czystej zazdrości. Jak Pomianek się
      dobrze postara i otrzyma jeszcze parę kierunków do studiowania to
      WSIZ będzie największą uczelnią na podkarpaciu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka