02.09.24, 21:40
www.youtube.com/watch?v=41TfJbarCcI
Ciekawe jest
- automatyczne robienie notatek, wyobrażam sobie że studentowi laptop je bedzie robił podczas gdy on będzie
mógł sie zająć czymś innym
- wykrywanie fejków, wyobrażam sobie że jakieś ejaj będzie też mogło wykryć kiedy wykładowca pier*li głupoty
- indywidualny (w arizonie) tryb studiów wspomagany ai.
Obserwuj wątek
    • pan.toranaga Re: ejaj 03.09.24, 10:04
      Szczerze mówiąc niewiele z tego zrozumiałem. Trochę mnie rozbawiło, że jak uczą ich etycznego korzystania z to mówią o tym, jak się nie dać zrobić w *** ejajowi, a nie jak nie być samemu nieuczciwym.
      Sendi pewno powie, że w USA po prostu nikomu do głowy nie przyjdzie, że można oszukiwać i ja mu uwierzę.
      • dobrycy Re: ejaj 03.09.24, 13:08
        Te automatyczne notatki to będzię moim zdaniem zmora w szkołach gdzie dzieciom notatki bedzie robił
        laptop (przy okazji będzie podkładka na nauczycieli do wykopania jak powiedzą nie to co trzeba), a one w tym
        czasie będą zajmować się innymi rzeczami np. oglądaniem tiktoka albo wkładaniem nauczycielowi
        kosza na głowe. Na uczelniach, na niektórych przedmiotach to też bedzie problematyczne.
        Wykrywanie fejków, to moim zdaniem cenzura absolutna. Wyobrażam sobie, że na sali będzie niczym
        czarna skrzynka, ciągle w szkole coś czuwało czy nauczyciel mówi cały czas zgodnie z linią partii.
        U mnie na fizyce, to pewnie nie będzie problem, bo tu i tak nikogo nie interesuje czy ktoś nie wykłada
        teorii cieplika o ile ma punkty i granty. A jak nie ma, to i najlepsza dydaktyka mu nie pomoże, bo wiadomo
        że dydaktyka jest dla frajerów.
    • sendivigius Re: ejaj 03.09.24, 21:02
      dobrycy napisał:

> www.youtube.com/watch?v=41TfJbarCcI
      > Ciekawe jest
      > - automatyczne robienie notatek, wyobrażam sobie że studentowi laptop je bedzie
      > robił podczas gdy on będzie
      > mógł sie zająć czymś innym
      > - wykrywanie fejków, wyobrażam sobie że jakieś ejaj będzie też mogło wykryć kie
      > dy wykładowca pier*li głupoty
      > - indywidualny (w arizonie) tryb studiów wspomagany ai.

Wszyscy reklamuja garnki co same gotuja, a ja chcialbym garnki co sie same zmywaja.

Bo gotowanie jest fun, a zmywanie nie.

Po co mi AI co zastepuje to co i tak jest fajne? A czemu nie ma AP = artificial plumer?

A teraz prosze odpowiedziec na pytanie czy po wprowadzeniu komputerow administracja uniwersytecka sie zmniejszyla czy zwiekszyla?

Pytanie za milion dolarow - o ile zwiekszy sie administracja gdy powszechnie sie przyjmie AI?
      • dobrycy Re: ejaj 03.09.24, 22:27
        sendivigius napisał:

> dobrycy napisał:
        >
        > > www.youtube.com/watch?v=41TfJbarCcI
        > Wszyscy reklamuja garnki co same gotuja, a ja chcialbym garnki co sie same zmyw
        > aja.
        >
        > Bo gotowanie jest fun, a zmywanie nie.
        >
        > Po co mi AI co zastepuje to co i tak jest fajne? A czemu nie ma AP = artificial
        > plumer?

Uczniowie raczej nie lubią notować.

>
        > A teraz prosze odpowiedziec na pytanie czy po wprowadzeniu komputerow administr
        > acja uniwersytecka sie zmniejszyla czy zwiekszyla?
        >

Zwiększyła się, bo to samo musi być na papierze (podpisane przez wszystkich świętych)
        i w komputerze.

> Pytanie za milion dolarow - o ile zwiekszy sie administracja gdy powszechnie si
        > e przyjmie AI?
        Myśle że ni więcej niż o drugie tyle. Za to administracji już nikt nie będzie przeszkadzał
        w jedzeniu pączków i piciu kawy, bo każdy będzie pytać AI. Ale pozostaną rzeczy które
        AI pewnie nie będzie tak dobrze umięć - opieprzyć petenta, zgubić dokumenty, obsmarować
        u dziekana itp. Więc AI zastąpi tylko mniej ważną administrację niższego szczebla, mniej
        doświadczoną, taką która nie wie o co w pracy na uniwersytecie chodzi.
        • pan.toranaga Re: ejaj 03.09.24, 22:49
          >AI pewnie nie będzie tak dobrze umięć - opieprzyć petenta, zgubić dokumenty, obsmarować
          u dziekana itp. 

To tylko kwestia inputu. Jest popyt, będzie usługa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka