Dodaj do ulubionych

Dziennikarstwo SAN Łódź

15.01.25, 16:10
Moje dziecie chce iść na studia w Społecznej Akademii Nauk w Łodzi. Kierunek dziennikarstwo.
Nie ukrywam, że z jednej strony trochę to rozczarowujące że dziecko tak nisko mierzy.
Z drugiej strony orłem nie jest i na poważnych studiach sobie nie poradzi.
Może któraś z was coś wie o poziomie dziennikarstwa SAN w Łodzi? Jaki jest poziom?
Kim są wykładowcy?

Czy moze jednak namawiać dziecko na coś poważniejszego np w WSB Merito?
Obserwuj wątek
    • mava12 Re: Dziennikarstwo SAN Łódź 16.01.25, 00:08
      Dziennikarstwo to jednak ciężki kawałek chleba. Nie polecałabym, obecnie. Niezależnie od jakości uczelni.
      Ale kierunek studiów to nie wyrok, zawsze może zmienic zawód a papier w CV jest, jakby co.
    • taki-sobie-nick Re: Dziennikarstwo SAN Łódź 16.01.25, 00:12
      Czy moze jednak namawiać dziecko na coś poważniejszego np w WSB Merito

WSB Merito jest ostatnie w rankingu uczelni polskich.
      • alex_vause35 Re: Dziennikarstwo SAN Łódź 16.01.25, 18:55
        Ale kierunki ma fajne i praktyczne.
    • pepsi.only Re: Dziennikarstwo SAN Łódź 16.01.25, 14:02
      A nie lepiej celować w Uniwersytet Łódzki? Ten kierunek raczej nie jest oblegany? A może jest? Nie wiem. Poza tym, a skąd wiesz, że nie poradzi sobie na poważnych studiach. Poradzi. Jeśli będzie mieć motywację.

Natomiast warto zastanowić sie, czy znajdzie pracę po takich studiach.
      (Córka znajomych po dziennikarstwie została makijażystką. Jej najbliższa koleżanka pracuje za barem. A z kolei córka klientki, w escape room. No i tak... )
      • pepsi.only Re: Dziennikarstwo SAN Łódź 16.01.25, 14:03
        A tak w ogóle, to nie odradzaj jej tego kierunku, czy uczelni- dorosłe dziecko samo może, a nawet powinno podejmować decyzje co do dalszej nauki. A ponieważ ma jeszcze kilka m-cy, to mogę założyć się, że do czerwca-lipca 7 razy zmieni decyzję tongue_out bo to ten wiek smile
      • qrka Re: Dziennikarstwo SAN Łódź 16.01.25, 18:50
        7 osób na jedno miejsce - w porównaniu takiej np. psychologii to luzik. Ale jeśli matura pójdzie średnio, to kiepsko widzę i przy takim "nieobleganiu"
      • bmtm Re: Dziennikarstwo SAN Łódź 16.01.25, 18:56
        A co to są poważne studia? Poza medycyną i bardzo skomplikowanymi kierunkami technicznymi takich nie znam w Polsce.
      • ekstereso Re: Dziennikarstwo SAN Łódź 16.01.25, 19:07
        Z kolei córka mojej znajomej pracuje jako dziennikarka. Jak dla mnie mobbing za marne pieniądze i tyle, jeden z lepszych tytułów w kraju, według tej dziewczyny w całej branży tak jest jak się uda cudem załapać. Natomiast można umiejętności, ale to już moje zdanie, wykorzystać do marketingu czy w ogóle innych branżach.
    • endoftheroad Re: Dziennikarstwo SAN Łódź 16.01.25, 14:35
      Journalism is not shameful, lajtova.
    • alex_vause35 Re: Dziennikarstwo SAN Łódź 16.01.25, 18:55
      Super perspektywy zawodowe będzie mieć obecnie po tym dziennikarstwie.
    • cranberries1983 Re: Dziennikarstwo SAN Łódź 16.01.25, 19:12
      jeżeli to nie żart, to może niech idzie na ekonomie i zrobi potem podypl. z dziennikarstwa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka