Gość: jaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.08, 12:32 Pacjentki z Medicor-u na Jabłońskiego w Rzeszowie i pacjentki dr A. Słowika podzielcie się swoimi doświaczeniami i spostrzezeniami.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pomocna Re: leczenie niepłodności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.08, 23:10 www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=15090 www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=28202&postdays=0&postorder=asc&&start=1575 Może zapytaj dziewczyn na tych wątkach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: leczenie niepłodności IP: *.ostnet.pl 21.11.08, 06:53 Jest pewnien homeopata który leczy takie sprawy podobno z niezłym rezultatem. Zapytaj o Pana Pałagina na tym forum co wyżej są linki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewcia Re: leczenie niepłodności IP: 80.80.174.* 21.11.08, 15:18 Ja na początku odwiedziłam trochę lekarzy, gdy trafiłam wreszcie do Medikoru to wydawało mi się że znów to nie to. Pierwsze wrażenie ogulnie dobre tylko dr. Słowik taki jakiś mało mówny (inni wiele więcej mówili). Na szczęście zostałam i teraz cieszę się półroczną córeczką. Doktor mało mówny ale konkretny jak się później okazało i wiedział jak mnie poprowadzić, nawet kontakt nam się poprawił. Po drugim IUI (robionym w niedzielę) zaszłam w ciążę i już nie zmieniłam lekarza. Naprawdę zaopiekował się mną i doprowadził do szczęśliwego zakończenia chociaż miałam problemy. Polecam dr. Słowika. Personel terz jest bardzo miły i profesjonalnie podchodzi do sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaga Re: leczenie niepłodności IP: *.150.177.3.csa-net.pl 22.11.08, 17:21 wiesz co Ewcia ja też tak myślę że personel fachowy i w ogóle spoko. dr Słowik nie jest moim pierwszym lekarzem od problemów z zafasolkowaniem ale wreszcie trafiłam na lekarza który nie traktuje pacjentki jak kolejnej "sztuki" i kolejnego banknotu - ma czas dla mnie i odpowiada na moje pytania nie z przymusu - mam nadzieję ze i on w końcu mi pomoże ..... ja na razie 2 miesiące temu miałam badanie drożności jajowodów, lewy był troszeczkę przytkany ale się udało go udrożnić i póki co próbujemy....................ale na razie bez owocnie pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: leczenie niepłodności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.08, 17:44 mnie tez prowadzil Slowik,tez nie moglam zajsc dlugi czas-przez tarczyce-jak pozniej zaszlam,on mnie prowadzil do konca,oddany i skrupulatny-nawet jak nie mial dyzuru,a lezalam w szpitalu,to przychodzil-polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaga Re: leczenie niepłodności IP: *.150.177.3.csa-net.pl 22.11.08, 18:03 PAULA jeśli możesz napisz coś więcej o tych problemach z tarczycą... pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: leczenie niepłodności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.08, 18:09 wiesz co,ja po prostu dlugo nie moglam zajsc w ciaze,trafilam do niego,mialam miec ta "insymilacje"-nie wiem dokladnie jak to sie nazywa i ON zrobil mi jeszcze raz kompleksowe badania-wyszlo,ze to problem z tarczyca-ta wewnatrzna,nie widoczna-wzielam hormon na tarczyce i za 10 dni bylam w ciazy-teraz mam 2,3 letniego synka-zdrowego-Slowik prowadzi mnie do konca,kontrolowal wszystko-czasami smieje sie,ze to dzieki niemu mam dziecko :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaga Re: leczenie niepłodności IP: *.150.177.3.csa-net.pl 23.11.08, 19:44 gratulacje Paula pytałam bo ja też mam problem z tarczycą -kiedyś w dzieciństwie miałam niedoczynność i teraz jestem pod opieką również endokrynologa i podobno wszystko ok............ ale już sama nie wiem - regularnie robię TSH i waha się tak od 0,74 do 1,98 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: leczenie niepłodności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.08, 20:36 dziękuję Ci,nie martw się-też bedziesz miała dzidzusia-musisz w to wierzyć-mi też kupę lekarzy mowiło,żebym pomyślała o adopcji itp.,straciłam swego czasu już nadzieję-no i pach-"głupie" 10 dni-nie mogłam w to uwierzyć-Słowik też!!! tarczyce ponoć też mam od lat-niedoczynność właśnie,biore eutyrox,brałam całą ciąże i mam już brać go do końca życia-pocieszę Cię jeszcze tym,że moja koleżanka miala tak jak Ty,jakieś drożności jajników...itp.... w końcu zdecydowała się na in vitro w Wawie-ma teraz dwójke zdrowych bliźniąt :)) POWODZENIA-TRZYMAJ SIĘ i wierz w to,że się uda Odpowiedz Link Zgłoś
del.fin Re: leczenie niepłodności 22.11.08, 23:55 jaga pomozesz napisac jak to wszystko wyglada ta droznosc jajowodow bo wlasnie w poniedzialek bede miala okropnie sie boje, tylko ze ja sie lecze u T.Magoń Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaga Re: leczenie niepłodności IP: *.150.177.3.csa-net.pl 23.11.08, 19:38 cześć del.fin w moim przypadku badanie drożności robił mi dr Słowik i jedna z pań położnych. w moim przypadku badani polegało na wprowadzeniu roztworu bodajże soli fizjologicznej i dr obserwował na usg czy ten płyn poprzez jajowody się przedostaje. samo badanie nie było zbyt bolesne - w moim przypadku to tak ponieważ prawy był drożny więc nic nie bolało tylko lekki dyskomfort (jak gdyby ktoś mi wlewał zimną ciecz do wnętrza brzucha) natomiast po lewej stronie było troszeczkę przytkane więc bolało - ale tłumaczyłam sobie że tak musi być i dało się to wytrzymać. gorzej było 2-3 dni potem bo troszeczkę obolała byłam - jakby nie było to jakaś interwencja ale del.fin nie martw się życzę jutro powodzenia będzie dobrze - pomyśl sobie jakie będą efekty ....... odezwij się po badaniu żeby się podzielić "wrażeniami" pozdrawiam i trzymaj się cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: leczenie niepłodności IP: 193.37.139.* 24.11.08, 07:49 ja miałam HSG w pełnym znieczuleniu tzn w sumie uśpieniu;) więc nic nie czułam i ni ewiem co i jak oprócz tego że wynimki OK, ale to prawda ż e po trochu się czuje ta ingerencję... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamaK Re: leczenie niepłodności IP: 79.139.59.* 22.11.08, 19:50 Ja też trafiłam do dr Słowika.Poleciły mi go koleżanki.Po 5 latach zaszłam w ciąże.Prowadził mnie bardzo skrupulatnie.Lubiłam chodzić do niego na wizyty,choć na pierwszy rzut oka wydawał mi się mrukowaty i miałam mieszane odczucia.Nie zdziera kasy,był pod telefonem.Przy porodzie też był.Ja osobiście go polecam i nie pójdę do nikogo innego,nawet na cytologię Odpowiedz Link Zgłoś
teonia.pl Re: leczenie niepłodności 27.11.08, 21:20 Podpisuję się obiema rękami pod tym co napisały moje poprzedniczki. Doktor A.Słowik to naprawdę lekarz z powołania. Jako pacjentka czułam, ze jestem w dobrych rękach :-). Na moje wszystkie, czasem bardzo głupie, pytania cierpliwie odpowiadał. Spokojny, opanowany. Jeśli nie odpowiada Wam Wasz ginekolog zastanówcie się nad zmianą na dr Słowika ;-))))pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabi Re: leczenie niepłodności IP: *.rzeszow.mm.pl 27.11.08, 21:31 Poprostu najlepszy.....nie zamienię na innego, nigdy w życiu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaga Re: leczenie niepłodności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.08, 07:42 cześć dziewczyny! poproszę o kolejne wpisy... Odpowiedz Link Zgłoś
diwianna Re: leczenie niepłodności 17.12.08, 20:24 Ja po kilku miesiącach bezskutecznego leczenia niepłodności u państwowego gina trafiłam do Medicoru do doktora Magonia. Lekarz bardzo "ciepły",sympatyczny, cierpliwy-w końcu ktos Nas wysłuchał, porozmawiał, wytłumaczył.Z gabinetu wyszłam pozytywnie nastawiona do dalszego leczenia i powoli powraca mi wiara w to że sie uda. Choc przyznam szczerze,że troche zaskoczyło mnie, gdy doktor Magoń zaproponował nam IUI ( jestem dopiero po III cyklach stymulowanych clo).Ale decyzje oczywiście pozostawił Nam... Odpowiedz Link Zgłoś