Dodaj do ulubionych

Informatyka + Ekonomia = ??

02.06.06, 20:12
Co sądzicie na temat połączenia tych kierunków pod względem
opłacalności/zwiększenia szans na rynku pracy/itp.?
Mam na myśli studiowanie na tych dwóch kierunkach na najlepszych polskich
uczelniach: Infa - PW, Ekonomia - UW.
Czy może lepsze: Informatyka + Finanse i Bankowość?

Pozdrawiam
pizzazz

-------------------------------
Mnóstwo darmowych ebooków:
zk.zlotemysli.pl/fachoweebooki.php
Obserwuj wątek
    • Gość: kr Re: Informatyka + Ekonomia = ?? IP: 212.244.168.* 04.06.06, 18:00
      ja koncyzlem ekonomie spec. bankwosc i finanse mgr a pozniej zrobilem podyplomowke z informatyki!!! takie polaczenia tez sa dobre!!
      • Gość: mloda Re: Informatyka + Ekonomia = ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 10:01
        a gdzie robiles podyplomowke z informatyki, bo ja jestem tez bo finansach i bankowosci i zastanawiam sie nad informatyka.
    • Gość: Souler Re: Informatyka + Ekonomia = ?? IP: 82.139.54.* 26.07.06, 01:01
      Hmmm...ciekawe pytanie :)

Osobiście jestem na ukończeniu uczelni państwowej, studia dzienne ekonomia
      (Magister), specjalność finanse + dodatkowa specjalność informatyka w
      biznesie...
      Od tego października zaczynam dzienne studia na prywatnej uczelni, kierunek
      informatyka ( potem specjalność "zarządzanie projektami informatycznymi").

Takie połączenie to totalna mieszanka ekonomiczno informatyczna :) Co z tego
      wyjdzie w końcowym wyniku ... się okaże. Plany są żeby pracować przy projektach
      o tematyce IT ...

Jeżeli ktoś ma podobne doświadczenia... Ja też będę wdzięczny za informacje jak
      poszło w życiu takiej osobie... :)

Pozdrowionka
      • Gość: Gość Re: Informatyka + Ekonomia = ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 05:52
        Witam,
        obecnie studiuję Informatykę i ekonometrię, tak więc też dokładam się do grona
        informatyków ekonomistów jednak z większym nastawieniem na informatykę,
        specjalność informatyka w zarządzaniu.
        Myślę obecnie nad tematem pracy mgr i zwiążę ją chyba z zagadnieniami e-biznes'u
        lub coś związanego z systemami ERP lub SAP.
        • Gość: elo Re: Informatyka + Ekonomia = ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 21:51
          "Myślę obecnie nad tematem pracy mgr i zwiążę ją chyba z zagadnieniami e-
          biznes'u lub coś związanego z systemami ERP lub SAP."

Kilka lat temu też takie prace się pisało - a przecież rynek poszedł baaardzo
          do przodu ;-) Ja osobiście męczyłem się właśnie z ERP w jednej pracy i
          metodykami prowadzenia projektów IT w drugiej.
          A co do ERP i SAP to w sumie SAP jest systemem ERP.. no chyba że zaczniemy
          rozważać poszczególne jego pakiety (R/3, mySAP.com, SAP Business Suite) no i
          ERP różnie definiowano - pewnie jak się orientujesz w temacie wiesz co to
          ERPII ;-)
      • Gość: elo Re: Informatyka + Ekonomia = ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 21:47
        Mam podobne doświadczenia do Was. Skończyłem Ekonomię na UW oraz podyplomowe
        Informatyka Gospodarcza. Po jakimś czasie pracy w Biurze IT w dużej spółce
        giełdowej przeniosłem się bezpośrednio do branży IT do jednego z wiodących
        integratorów. Obecnie pracuję przy projektach - głównie jako analityk,
        architekt biznesowy, konsultant biznesowy z pensja powyżej 10.000 zł
        Tak więc model ten nie jest złym wyborem i w miarę przyszłościowym.
    • Gość: beny Re: Informatyka + Ekonomia = ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 23:55
      studiowalem informatyke i ekonometrie, wg bardzo dobre polaczenie - o prace sie
      nie martwie, zarobki ok :) - napisalem malo konkretnie, ale zajawkowo :)
    • truten.zenobi Planujesz być wdrozeniowcem? 24.02.07, 00:10
    • beretelwi Re: Informatyka + Ekonomia = ?? 26.02.07, 16:54
      uklad calkiem sensowny.
      Jesli chcesz dzialac w naukach podstawowych to nie tyle informatyka co
      statystyka matematyczna + sieci neuronowe + Data Mining i jako dodatek ekonomia
      taka czy inna
      Pozdrawiam
    • beretelwi Re: Informatyka + Ekonomia = ?? 26.02.07, 16:56
      > opłacalności/zwiększenia szans na rynku pracy/itp.?
      jakos tego nie zauwazylem, przepraszm zignoruj moja poprzednia wypowiedz....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka